beats by dre cheap

DOKAZI ZLOCINA

ŠTA JE OT BIJELJINA UTVRDILO: KO JE UKLONIO MATERIJALNI DOKAZ, KAKO JE DOŠLO DO PRESJECANJA KAIŠA, GDJE JE NESTAO DIO, KADA JE, KO I ZAŠTO OPRAO VEĆI DIO OSTATKA KAIŠA ???


ZAHTJEV ZA PRISTUP INFORMACIJAMA


Ime i prezime : ZDENKO BAJO

Adresa : MAJKE JEVROSIME 20 / 76300 BIJELJINA

(Naziv organa kome se zahtjev podnosi)OKRUŽNO TUŽILAŠTVO U BIJELJINI

(Sadržaj zahtjeva)Prema ZOSPI-a obraćam se sa zahtijevom da mi se kao punomoćniku gđe Budimke Bollin Bajo, čije pravne interese štitim i zastupam između ostalog i u parnici 80 0 P 043324 12 P pred Osnovniom sudom u Bijeljini, dostave slijedeće informacije:

S OBZIROM NA TO DA FOTOGRAFIJA SA LICA MJESTA IZ SPISA KTA-596/09 POKAZUJE POSTOJANJE VIŠE KRVAVIH MRLJA PRIJE NAVODNOG MJESTA POVREĐIVANJA PRILIKOM PADA DJEVOJČICE IVONE BAJO, A I SVJEDOCI U ISKAZIMA OPISUJU DA SU VIDJELI KRVAVE TRAGOVE NA ASVALTU DOK JE DJEVOJČICA LEŽALA, ZAHTIJEVAM DA MI DOSTAVITE ODGOVOR ILI KOPIJE DOKUMENTACIJE O TOME ŠTA JE TUŽILAŠTVO UTVRDILO, KAKO SU NASTALI KRVAVI TRAGOVI PRIJE PADA I DA LI PRIPADAJU DJEVOJČICI ILI NEKOM DRUGOM?
NA SLICI DESNO JE TORBA KOJU JE PRILIKOM SMRTONOSNOG POVREĐIVANJA PREKO RAMENA NOSILA DJEVOJČICA IVONA BAJO. ISTA JE UKLONJENA SA LICA MJESTA, TE ZAHTIJEVAM DA MI DOSTAVITE DOKUMENTACIJU O TOME ŠTA JE OT BIJELJINA UTVRDILO: KO JE UKLONIO MATERIJALNI DOKAZ, KAKO JE DOŠLO DO PRESJECANJA KAIŠA, GDJE JE NESTAO DIO, KADA JE, KO I ZAŠTO OPRAO VEĆI DIO OSTATKA KAIŠA, TE JE TIME ČAK I PRVOBITNU ŽUTU BOJU SAPRAO???
U NALAZU I MIŠLJENJIMA VJEŠTAKA NE POSTOJE PODACI NE SAMO O UZROCIMA NEGO NITI O POSTOJANJU UNUTRAŠNJIH POVREDA. VJEŠTAK TRASOLOG JE ANALIZIRAO SAMO POVRŠINSKU RANU NA GRUDIMA I JEDINO TA SLIKA POSTOJI U NJEGOVOM VJEŠTAČENJU, DOK U RAZGOVORU ČIJI JE SNIMAK DOSTAVLJEN TUŽILAŠTVU KAŽE DA NE ZNA NIŠTA O UNUTRAŠNJIM POVREDAMA. STOGA ZAHTIJEVAM DA MI SE DOSTAVE KOPIJE DOKUMENTACIJE AKO POSTOJI, U KOJOJ SE UTVRĐUJE DA JE PROBOD KROZ PRSNU KOST NANIJELA ŽICA, ŠTO SE VIDI NA SLICI DESNO ILI NEKI DRUGI PREDMET ?

Materijal je potreban za analize, vještačenja i istrage koje će gđe Bollin obaviti izvan zemlje, te kao dokaz na pripremnom ročištu zakazanom za 14.03.2014. a da bi se izbjeglo nepotrebno pozivanje svjedoka. Ukoliko OT Bijeljina ne dostavi tražene podatke, kopija zahtijeva će biti predata sudu sa zahtijevom da se nadležni tužilac pozove kao svjedok i pred sudom da odgovora na ove i druge nerazjašnjene teme...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902

KRIMINAL U VLASTI
http://kriminaluvlasti.blogger.ba
28/01/2014 01:12