beats by dre cheap

TUZILASTVU O PRIJAVAMA

Istovremeno kada djevojčica Ivona Bajo pada na asvalt u krug AD Univerzal ulazi kamion, koji je dovezao 4 pakete robe, dok je ujutru direktor zatekao samo paket. Sve to je vidljivo u izjavama vozača i direktora, te se ispostavlja da su 3 paketa NEČEGA, nestala preko noći, a portir je pomogao vozilu da pobjegne, te nije danima pominjao istražiteljima sve dok ja to nisam sazna...

OKRUŽNOM TUŽILAŠTVU U BIJELJINI
UREDU GLAVNOG OKRUŽNOG TUŽIOCA
OKRUŽNOM TUŽIOCU STJEPANOVIĆ

Napomena: Štampana verzija ovog teksta će biti dostavljena naknadno, a ova elektronska, poslata na mejl OT Bijeljina, sadrži u nastavku linkove ka prijavama koje se pominju, kako biste se upoznali sa sadržajem i to:
KRIVICNA PRIJAVA PROTIV SOFRENIC BLAGISE
PRIJAVA PROTIV UNIVERZALA

Obavještavam Vas da sam, istina nezvanično dobio informaciju kako nije poznato gdje se trenutno nalaze krivične prijave koje sam predao još 2010, u čijoj su nadležnosti, pa čak i da li su ikom dodijeljene ili su greškom pripojene nekom drugom predmetu bez ikakve prethodne analize.
Postoji više parnica za koje su mi potrebni ti podaci, a za jednu od njih u narednim pravnim koracima ograničen sam rokovima, te ću ih i izvršiti odmah bez saznanja šta se desilo sa prijavama.
Naravno, ne radi se samo o tim parnicama jer je u pozadini više izvršenih krivičnih dijela od strane fizičkog lica (portira), odnosno pravnog lica.
Ukratko, sa mjesta eventualnog zločina, uklonjen je materijalni dokaz i opran jakim hemijskim sredstvom prije dolaska policije, na dan pogibije Ivone Bajo.
Torba presječenog kaiša se tako i ne pominje u narednim mjesecima, te nije ustanovljeno kako je i čime presječen kaiš, gdje je dio i zašto je ostatak opran.
Ista osoba koja je spriječila dokazivanje, pričala je jednu verziju nekoliko puta u par narednih dana, te onda to drastično izmjenila u izjavama policiji i tužiocu, a ispostavilo se da je sve urađeno kako bi se prikrilo krijumčarenje.
Istovremeno kada djevojčica Ivona Bajo pada na asvalt u krug AD Univerzal ulazi kamion, koji je dovezao 4 pakete robe, dok je ujutru direktor zatekao samo paket.
Sve to je vidljivo u izjavama vozača i direktora, te se ispostavlja da su 3 paketa NEČEGA, nestala preko noći, a portir je pomogao vozilu da pobjegne, te nije danima pominjao istražiteljima sve dok ja to nisam saznao.
Radi se dakle o više krivičnih djela, od kojih je jedno krijumčarenje, a za prikrivanje toga, uklanjani su dokazi i davani lažni iskazi.
Naravno da se to može dovoditi u vezu sa smrtonosnim povređivanjem djevojčice i povezati sa spisom KTA – 596/09, ako se ti podaci tretiraju kao novi dokazi, no onda se faktički istraga ponovo pokreće. Ovako, po nazvaničnim saznanjima koje trenutno imam, krivične prijave koje sam predao 24.06.2010. te 02.12.2010 za više krivičnih djela, prosto su ubačene u spis KTA – 596/09, nastao po prijavi MUP-a i zatvoren 6 mjeseci, odnosno godinu dana ranije, a ne postoje podaci da li ih je iko pročitao i izneo bilo kakvo mišljenje.
Možda su te prijave završile i na drugom mjestu ili su zagubljene, no najbolji pokazatelj da nikome nisu dodijeljene u obradu je to što 3 i po godine od predavanja nisam dobio obavjest o nesprovođenju istrage, a portir se i dalje slobodno šetka trotoarom.
Istina prilikom svakog mog prolaska pored njega, isti se „zaledi“ da li zbog prijave o kojoj sam ga pismeno obavjestio prije predavanja ili zbog parnice sa njegovom firmom, po osnovu njegovih štetnih radnji, ali time pokazuje da je svjestan kako ga od optužnice za više teških krivičnih djela dijeli samo to da li će neki tužilac pročitati moje prijave ili ne.
Stoga ću u narednom periodu, (ne prije naredne sedmice, kako biste se upoznali sa tekstovima prijava) tražiti razgovor sa nekim iz Ureda glavnog tužioca ili tužiocem Stjepanović, ako su prijave dodijeljene njenom predmetu, kako bi se razjasnio njihov status. Dio vezan za krijumčarenje obrađuje se i u drugim domaćim i stranim istražnim organima, a kako sam obavješten od KT Sarajevo kod njih je zaveden pod brojem T09 0 KTA 0034144 13.
Vjerujem da je jasno već duže vrijeme, da sam stvorio sve potrebne uslove da se razotkrije istina o krijumčarenju, prilikom koga je po svemu sudeći iz nehata vozača, nastradala osmogodišnja djevojčica, zbog pucanja jedne od traka kojima je španovan rezervoar.
Do toga će uskoro doći, ali nije svejedno ko će to objaviti i da li je bilo saradnje sa mjesno nadležnim tužilaštvom.
Smatram da je sve kroz šta sam prošao još uvijek bolje nego da je bilo ko, službeno vezan za istragu ovog kriminala, doživio scenario primjenjen na tužiteljicu Milić iz KT Tuzla, te sam spreman nestanak mojih krivičnih prijava prihvatiti kao tehničku grešku i kao zastupnik gđe Bollin, zastupati njene pravne interese na najefikasniji način.
DA LI ĆU U NAREDNOM PERIODU MOĆI PISATI KAKO TUŽILAŠTVO SARAĐUJE SA GRAĐANIMA, MAJKOM NASTRADALOG DJETETA ILI NE, NE ZAVISI OD MENE, NEGO OD VAS...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902

KRIMINAL U VLASTI
http://kriminaluvlasti.blogger.ba
25/01/2014 00:25