beats by dre cheap

JAVNO PISMO MUP-U

Više stotina stranica dokaznog materijala sam već proslijedio Interpolu i drugim stranim istražnim organima, te ambasadi SAD u Sarajevu, vezano za prikrivanje pranja novca narko mafije preko Bobar banke u isto vrijeme kad se desilo ubistvo i krijumčarenje, tako da svi pripadnici MUP-a mogu računati na to da su njihove komunikacije i postupci pod nadzorom. IMAJTE TO U VIDU PRILIKOM NAREDNIH POTEZA...

MINISTARSTVU UNUTRAŠNJIH POSLOVA REPUBLIKE SRPSKE
NA RUKE MINISTRU
DIREKTORU POLICIJE
Obavještavam vas da pojedini službenici MUP-a svjesno krše zakon i saučestvuju u prikrivanju ubistva Ivone Bajo, koje se desilo prilikom krijumčarenja Gavrila Bobara u Bijeljini.
Naime početkom 2010-te, Biro za žalbe i predstavke je imao podatke o učestvovanju inspektora Marković Dragoslava u sabotiranju istrage.
Slikovit dokaz toga je torba uklonjena sa mjesta zločina od strane portira, a koju je inspektor Marković odneo potom iz bolnice, te je izuzeta iz svih istražnih radnji.
Vidljivo je da osim što je presječenog kaiša, dio nedostaje i većina ostatka je oprana jakim hemijskim sredstvom:

Još 19.01.2010. mi je javljeno da ću o rezultatima istrage biti pismeno obavješten !
U međuvremenu sam u potpunosti razotkrio kompletan scenario krijumčerenja, ubistva, prikrivanja zločina, kao i direktne učesnike u svemu, uz već pomenutog Markovića, a ni poslije dvije i po godine o rezultatima istrage nema ni traga ni glasa...
Stoga sam poslao zahtijev za pristup informacijama te zatražio podatke o istrazi po mojoj prijavi:
http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/09/16/3384594
U odgovoru 11.10.2012. naprotiv odbijaju da postupe onako kako su obećali i lažno tvrde da se moj zahtijev odnosi na istrage tužilaštva. Da li su bile neke istrage ili ne sasvim je nebitno, jer ja tražim dokumentaciju o unutrašnjem postupku - istrazi MUP-a:
Kako već 3 godine postoji fašistička usmena naredba kriminalca Kovačević Novaka, da:
"ZDENKU BAJO, BUDIMKI BOLLIN BAJO I DRUGIM SRODNICIMA UBIJENE IVONE BAJO, NIJE DOZVOLJEN PRISTUP TUŽILAŠTVU"
očito je da se MUP izruguje porodici i ubijenoj djevojčici, jer nastavlja da prikriva ubice i saučesnike:
Da bih imao dokaz o ovom bezakonju bio sam prisiljen odbiti nezakonitu naredbu, kako bih na suđenju došao do izjave sudskog policajca, o prikrivenom fašističkom tretmanu.

To brutalno pravno nasilje, ponižavanje i diskriminacija traje neprekidno, a 13.05.2013. sam spriječen u predavanju krivičnih prijava u OT Bijeljina, te sam pozvao policiju da interveniše, a dva dana kasnije zatražio službenu zabilješku o tom događaju, zahtjevom koji prilažem.
http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/29/3543131
Pošto mi nije odgovoreno, a i ranije su moje zahtjeve ignorisali više puta, otišao sam lično da zatražim objašnjenje, te mi je saopšteno da oni NEĆE da daju informacije nikom, osim ako to zatraži sud.
Time MUP nastavlja da se izruguje zakonu, ne poštujući odredbe ZOSPI, članove 12-15.
Ja sam već predao tužbe za utvrđenje diskriminacije po više osnova (trenutno 3 u obradi suda) među kojima i za taj događaj, a na pripremnom ročištu ću tražiti naredbu suda i na tužbeni zahtijev, koji je bio bez meterijalne nadoknade, dodati i 10000 KM odštete, te se pozvati na odredbe ZOO, da tužena RS isplati iznos, a obešteti se od odgovornih pripadnika MUP-a.
Taj scenatio postaje aktuelan ukoliko do tada ne dobijem tražene podatke od MUP-a, za šta sada smatram lično odgovornim ministra i direktora policije.
Do sada imam predatih preko 50 krivičnih prijava i najmanje 20 tužbi, tako da mi ne predstavlja problem napisati krivičnu prijavu protiv odgovornih za ovo bezakonje u CJB Bijeljina, te dopuniti već predatu tužbu. Više stotina stranica dokaznog materijala sam već proslijedio Interpolu i drugim stranim istražnim organima, te ambasadi SAD u Sarajevu, vezano za prikrivanje pranja novca narko mafije preko Bobar banke u isto vrijeme kad se desilo ubistvo i krijumčarenje, tako da svi pripadnici MUP-a mogu računati na to da su njihove komunikacije i postupci pod nadzorom.
IMAJTE TO U VIDU PRILIKOM NAREDNIH POTEZA...

PRILOZI

Obavjest 19.01.2010.
Zahtjev birou.
Odgovor 11.10.2012.
Torba
Zapisnik sazetak
Zahtjev CJB-u.

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902

KRIMINAL U VLASTI
http://kriminaluvlasti.blogger.ba
15/08/2013 02:02