beats by dre cheap

LOGISTIKA ORGANIZOVANOG KRIMINALA

CENTAR KORUPCIJE I ORGANIZOVANOG KRIMINALA SU TUŽILAŠTVA U KOJIMA VLADA POTPUNO BEZAKONJE I SMIŠLJENO KRŠENJE ZAKONA A SVI KOJI POMISLE DA SE SUPROTSTAVE MAFIJAŠKOM REŽIMU MOGU OČEKIVATI OSVETU PRAVOSUDNE MAFIJE POPUT ONE KOJU JE DOŽIVJELA TUŽITELJICA MILIĆ DIJANA. ZATO TUŽILAŠTVIMA VLADA MAFIJA, PRIKRIVANJE, ĆUTANJE I NOVAC, KAKO TO DEMONSTRIRA NOVAK KOVAČEVIĆ FORMALNO GLAVNI OKRUŽNI TUŽILAC U OT BIJELJINA A U STVARI SASTAVNI DIO I PODRŠKA KRIMINALNOJ MREŽI.

INSTITUCIJE BIH KAO LOGISTIKA ORGANIZOVANOG KRIMINALA

Ne prođe dan a da se ne govori o kriminalu i korupciji, neophodnosti da se suzbiju i šteti koju nanose građanima, ali o imenima odgovornih ne usuđuje se progovoriti nijedan medij iako se kriminalne afere sa akterima političarima nižu svakodnevno. Pri tome ne mislim naravno na "narko dilere" koje hvataju sa cijelih 170 grama marihuane ili nekoliko desetina tableta, prikazujući to kao briljantne akcije.
Istovremeno političari kroz institucije države svakodnevno pljačkaju milione evra iz budžeta, podržani korumpiranim kriminalcima u MUP-u, Sudovima i prije svega Tužilaštvima. Jedan od najizrazitijih primjera djelovanja BIH kao mafijaške države je saradnja tužilaštva sa krijumčarima oružja, poznata u javnosti kao "Afera Barašin" a ni ta kriminalna aktivnost kao ni "rekataški" predmeti Lagumdžije, Dodika i Čovića nisu imali sudski epilog jer je sastavni dio državne mafije i pravosudna mafija, zadužena da blokira sve istrage protiv političkih kriminalnih vođa..
No osim tih poznatih slučajeva državnog kriminala, postoje i tabu teme o kojima ne smije niti da se glasno razmišlja a kamoli nešto da napiše. Jedna od tih je pranje novca narko mafije preko Bobar banke, otkriveno 25.02.2012. poslije čega se vlasnik Gavrilo Bobar povlači iz trke za gradonačelnika Bijeljine, a potom nastaje totalni mrak nad tim kriminalom.
Razlog za to su dokazi koje imam o krijumčarenju u firmu "Univerzal" istog vlasnika 23.07.2009. kada je ubijena osmogodišnja djevojčica Ivona Bajo na ulazu u krug. Podatke o tome sam dostavio Tužilaštvu BIH, SIPI, KT Sarajevu i proslijedio izvan zemlje.
OT Bijeljina je kao sastavni dio mafije prikrilo sve dokaze šverca i ubistva a kada sam došao do materijala izdali su naredbu sudskoj policiji da ne dozvole pristup tužilaštvu nikom od srodnika ubijenog djeteta. Dokument u kome se to jasno vidi je skeniran na disku, a da bih došao do njega morao sam se suprotstaviti naredbi mafije i provesti popodne u zatvoru. Potpuni opis sa dokazima kriminala pripadnika tužilaštva može se vidjeti u video zapisu "Zlocin sa potpisom rezima" koji je takođe na disku, kao i istoimena web stranica.
ZLOCIN SA POTPISOM REZIMA
Iz svega je vidljivo da su kriminalci iz MUP-a i tužilaštva falsifikovali mjesto zločina i predstavili da je do smrti došlo padom sa bicikla iako se mrlje krvi vide u dužini od 10 metara prije tog pada. Potom su materijalni dokaz ubistva, torbu presječenog kaiša opranog hemijskim sredstvom da se uklone tragovi ubistva, sakrili od javnosti medija i vještaka, te čak što je vrhunac monstruoznosti falsifikovali i obdukciju, prikrivši od vještaka trasologa sve unutrašnje povrede.
Snimci obdukcije na priloženom disku jasno pokazuju da tužilaštvo nije nikakav državni organ nego je najgora mafijaška organizacija u zemlji, glavni generator kriminala i korupcije.
Zašto je prikriveno ubistvo jednog djeteta može se zaključiti iz činjenice da je kamion koji je dovezao robu bio tehnički neispravan, te pobjegao sa mjesta zločina prije dolaska policije ostavivši 4 paketa, dok je ujutru direktor sa magacionerom (izjave svjedoka date tužiocu) zatekao samo paket. Kada se to dovede u vezu sa transakcijama narko mafije preko Bobar banke u tom periodu postaje jasnije i šta je bilo u 3 nestala paketa.
Detalje o krijumčarenju, dovezenoj robi i bjekstvu kamiona sa dokazima sam objavio na web lokaciji:
KANTONALNOM TUZILASTVU KANTONA SARAJEVO
Svojevremeno kada sam poslao ove dokaze u Specijalno tužilaštvo (petak, 25.02.2011.) uslijedila je reakcija poslije vikenda, te je u ponedjeljak Dodik Milorad zaprijetio ukidanjem tom organu, što su objavili svi mediji. Naravno tada u tom predmetu, postupajući tužilac g. Mahmut Švraka nije se usudio upotrijebiti taj materijal, ali je oko godinu i po kasnije kada je postao glavni republički tužilac izjavio da za procesuiranje "krupnih riba" nema političke volje.
Suštinski u BIH su na vlasti najokoreliji kriminalci, koji pljačkaju budžet, švercuju oružje i narkotike, peru prljavi novac, a te mafijaške poslove prikrivaju i podržavaju instalirani korumpirani kriminalci u MUP-u, sudovima i naravno prije svega tužilaštvima.
Ovo je samo dio materijala koji imam a dokazuje da je poslanik Bobar Gavrilo švercovao neku robu u saradnji sa bar jednom od dvije firme iz Federacije BIH, (roba poslata iz "Asa auta" preko prevoznika "Haak trans"). Za prikrivanje su bili zaduženi kriminalci iz policije, inspektor Marković Dragoslav, te iz OT Bjeljina tužilac Stjepanović Danica i glavni tužilac Kovačevič Novak, kao i zamjenici Gruhonjić Muhamed te Debeljević Milorad a "sitnije ribe" ovom prilikom ne navodim.
Pomenuta banda "plaćenih ubica" je kada su saznali da imam dokaze poslala policiju da mi ih otme prethodno me optuživši za "Ugrožavanje sigurnosti" pod izgovorom da to što sam napisao da će svi odgovorni za prikrivanje ubistva, završiti u zatvoru, predstavlja ozbiljnu prijetnju po život i tijelo tih kriminalaca.
Naravno niko poslije te montirane optužbe nije pokrenuo istragu nego je donesena odluka u OT Doboj da nema elemenata krivičnog djela a pripadnici mafije iz OT Bijeljina su pokušali zataškati i taj slučaj.
Detalji o tome se nalaze na web stranici:
RASKRINKAVANJE TUZILASTVA
Savršeno je jasno da kriminalci koji su odgovorni za najteža krivična djela i njihovo prikrivanje, počev od Milorada Dodika, Bobar Gavrila, te pripadnici mafije na nižim nivoima u tužilaštvu i policiji, za koje imam dokaze, kao i saučesnici u krijumčarenju iz Federacije neće sami pokrenuti istragu protiv sebe, jer im prijeti praktično doživotna robija, te je odgovornost na međunarodnim internacionalnim institucijama, (Interpol i EU) i stranim državama kojima dostavljam dokaze o kriminalu političara i službenika državnih organa u BIH da ih upotrijebe i zaustave to bezakonje.

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902

KRIMINAL U VLASTI
http://kriminaluvlasti.blogger.ba
30/04/2013 16:01