beats by dre cheap

PRITUZBA BIH TUZILASTVU

Zamislite samo građani republike, koji ovo budu čitali na internetu da se tako brani anesteziolog, jer nije pročitao da je pacijent alergičan na penicilin, te je isti preminuo, da nije svjesno izvršio ubistvo onaj koji je pucao u vazduh na nekom slavlju ili pretičući kolonu vozila, na punoj liniji nije svjesno izazvao sudar !!!???

TUŽILAŠTVU BOSNE I HERCEGOVINE

KOLEGIJU TUŽILAŠTVA

 

PRITUŽBA NA TUŽILAČKU ODLUKU T20 0 KTA 0002673 11

Dana 26.03.2013. po navedenom predmetu tužilac je doneo odluku o nesprovođenji istrage i shodno zakonu obavjestio me o tome, pozivajući se na član 216 stav 3 ZOKP-u BIH. Istina u obavještenju nedostaje pravna pouka, no pretpostavljam da tužilaštvo ima u vidu činjenicu, da je meni lično poznato kako glasi te iz tog razloga nije navedena, no zbog građana koji sve moje tekstove i dokaze o kriminalu u vlasti mogu pratiti na internetu, slijedi relevantni stav:
(4) O nesprovođenju istrage, kao i o razlozima za to, tužilac ce obavijestiti oštećenog i podnosioca prijave u roku od tri dana. Oštećeni i podnosilac prijave imaju pravo podnijeti pritužbu u roku od osam dana uredu tužioca.
Kompletan tekst krivične prijave po kojoj je postupao tužilac, može se pročitati na web stranici:
http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2011/06/05/2778128
a ukratko radi se o tome da su odgovorni iz UDT-a moju pritužbu sa prilozima samo propustili kroz prste, pogledali ime na zadnjem prilogu i evidentirali pogrešno, dakle ne moje koji sam poslao dokumentaciju i na kraju obavjestili istu pogrešnu osobu na nema osnova za njihovu reakciju.
Pozadina svega je ubistvo osmogodišnje Ivone Bajo, koje su pokušali da prikriju kriminalci iz OT Bijeljina, kako bi zaštitili tajkuna Gavrila Bobara, jer je švercovao neku robu prilikom ubistva. Dokazni materijal o krijumčarenju i ubistvu sam postlao u KT Sarajevo što je primljeno 19.03.2012. a kompletan tekst krivične prijave, sa fotografijama iz kojih se vidi na koji način su saučesnici iz OT Bijeljina prikrili šverc "neke robe", (3 paketa nestala preko noći u danu ubistva Ivone Bajo) je na stranici:
http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/03/16/3261089
Što se tiče same odluke tužioca, ona je sasvim očekivana, jer kako kaže glavni republički tužilac RS ne postoji "politička volja" da se procesuiraju "krupne ribe" odnosno najveći kriminalci u zemlji.
Meni je naravno i prije podnošenja krivične prijave bilo jasno da nijedan tužilac neće imati hrabrosti da podigne optužnicu protiv UDT-a, jer bi u suprotnom mogao završiti kao Dijana Milić iz Tuzle, a kako se pravosudna mafija obračunala sa profesionalcem, koja se usudila istraživati krivična djela nedodirljivih pripadnika mafijaškog režima, građani ove zemlje mogu pročitati na internetu.
Objašnjenje tužioca i UDT-a je kako se može vidjeti iz obavjesti da "nije bilo svjesnog kršenja zakona" te da "kod mene nije nastupila teža povreda prava ili imovinska šteta".
Da razmotrimo prvo ovaj drugi dio poređenjem sa drugim krivičnim djelima, te recimo tužioci obustave istrage protiv osoba kod kojih je pronađeno oružje, narkotici ili su samo zaprijetili nekom, (ugrožavanje sigurnosti) iz razloga što nikom nije nanesena šteta ???. A da li je meni nanesena šteta i kolika, možete procijeniti po tome što dokaze o prikrivanju ubistva jednog djeteta niko nije ni pogledao, te 3 godine kriminalci iz OT Bijeljina fašističkim metodama blokiraju sva zakonom garantovana prava svim pripadnicima porodice, jer bi ih dokazi koje imam odveli na praktično doživotnu robiju.
Izgovor da nije bilo svjesnog kršenja zakona je najbesmisleniji mogući, jer poenta krivičnog djela "Nasavjestan rad u službi" i jeste u tome. Da je odgovorna osoba bila svjesna, (savjesna) ne bi ni mogla da tako zamjeni imena. Valjda je sasvim jasno da je to što nije ni pročitan tekst pritužbe, ne zna se ko je podnosilac, a posebno ne kakvi su dokazi, očiti primjer da nema ni govora o savjesnom radu, a postoji član u KZ-u koji to sankcioniše.
Zamislite samo građani republike, koji ovo budu čitali na internetu da se tako brani anesteziolog, jer nije pročitao da je pacijent alergičan na penicilin, te je isti preminuo, da nije svjesno izvršio ubistvo onaj koji je pucao u vazduh na nekom slavlju ili pretičući kolonu vozila, na punoj liniji nije svjesno izazvao sudar !!!???
Mnogo važnije od ovog konkretnog slučaja je opravdana bojazan da to nije usamljeni slučaj nego je standard, odnosno da se pritužbe građana uopšte ne razmatraju, pa i ne čitaju jer UDT, NE SMIJE pokrenuti disciplinski postupak, dok ne dobije nalog iz vrha mafijaškog režima, kao u slučaju pomenute tužiteljice Milić.
Za navodnu nepristojnu seks ponudu svjedokinji i navodno navođenje na lažan iskaz, protiv preminule je podignuta optužnica i pokrenuta istraga iako se sve NAVODNO dešavalo u toku službenih dužnosti, kada je radila na predmetu.
E sad, iako je nesporno dokumentovano da je to bio rad u ime države, primjenjen je stav 2 člana 87 ZOVSITV-u, istovremeno UDT već 3 godine štiti kriminalce iz OT Bijeljina za prikrivanje ubistva i krijumčarenja, a šta je švercovano može dati odgovor činjenica da je u Bobar banci istog vlasnika pronađena 25.02.2012. dokumentacija o transakcijama narko mafije u periodu od 2008-e naovamo, (ubistvo se desilo prilikom šverca 23.07.2009.)
Kompletan materijal o kriminalu OT Bijeljina, proslijeđen je Ustavnom sudu, Tužilaštvu BIH, SIPI, KT Sarajevo, i takođe organima izvan zemlje u kojima ima volje da se istraže putevi narkotika i pranja novca, a koje potpomažu mafijaške vlasti u BIH. Tekst krivične prijave, koja sadrži audio izjavu vještaka o prevari OT Bijeljina, te više snimaka falsifikovanja materijalnih dokaza i obdukcije, od kojih se prosječnom građaninu ledi krv u žilama, možete pogledati na narednom linku, a postoji i video zapis emisije OBN televizije u kojoj voditelj čita dokumente uz prezentaciju slika na ekranu.
http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/10/12/3401821
Za informaciju građanima navodim član "Obustava istrage" iz ZOKP-u, stav:
(3) Tužilac, u slučajevima iz stava 1. tačka c) ovog člana može ponovo otvoriti istragu ako se dobiju nove činjenice i okolnosti koje ukazuju da postoje osnovi sumnje da je osumnjičeni učinio krivično djelo.
Dakle ovaj "nenamjeran" službeni rad, kojim "nije svjesno" prekršen zakon za posljedicu ima nastavak prikrivanja ovog monstruoznog zločina i najmanje što mogu da urade i tužilac i odgovorni iz UDT-a, je da upotrijebe fotografije materijalnih dokaza sa linkova koje sam naveo i pokrenu sve neophodne radnje na koje su obavezni zakonom da se odgovorni iz OT Bijeljina, MUP-a i svi ostali koji su saučestvovali, privedu pravdi i procesuiraju, a od mene mogu dobiti sve ostale podatke i dokaze, samo ako postoji politička volja za to...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

KRIMINAL U VLASTI
http://kriminaluvlasti.blogger.ba
31/03/2013 23:55