beats by dre cheap

OBAVJEST ZA KT TUZLA

Iz razgovora sa KT Tuzla, pošto su već dobili tekst koji slijedi, očito je da nisu imali audio snimak, jer sam pitan, "DA LI SAM TO DOSTAVIO"? Kako je snimak sa glasom "prevaranta" dostavljen u OT Bijeljina, prije više od 3 godine, ostavljam svima da sami izvedu zaključak, šta se desilo i sa kojim ciljem...

KANTONALNOM TUŽILAŠTVU TUZLANSKOG KANTONA


UREDU GLAVNOG KANTONALNOG TUŽIOCA

TUŽIOCU SUHONJIĆ DAMIRU
PO PREDMETU: T03 0 KT 0001602 10

Obavještavam KT Tuzla da po navedenom predmetu, odnosno obavjesti o obustavi istrage donesenoj 14.09.2012. neću podnositi pritužbu, s obzirom da nemam nikakve podatke o radu tužioca i samom sadržaju spisa!
Istina je da sam krajem jula 2009. neposredno po ubistvu Ivone Bajo, kontaktiran putem broja 066/512-456, (od lica koje se predstavilo kao "Aleksandar") o čemu sam odmah obavijestio inspektora Marković Dragoslava telefonom, te potom na njegov zahtijev došao lično u kancelariju, opisao taj poziv i doneo broj telefona pozivaoca!
Potom je inspektor sa službenog broja pozvao dotično lice, predstavivši se mojim imenom i ponudio novac za informacije, što je vjerujem i bio motiv osobe sa druge strane veze!
Greške inspektora sam opisao još prije 3 godine, te sada skrećem pažnju samo na to da sam snimao razgovor sa tom osobom, koji je vođen kasnije, te POKUŠAO da ga dostavim u OT Bijeljina!
Nevjerovatno je da pošto je majku ubijenog djeteta i mene, tužilac Stjepanović odvela do ureda glavnog tužioca, Kovačević Novaka, isti nije htio da uzme disk sa snimljenim razgovorom, komentarišući "MOŽDA JE TO NEKI MANIJAK" te nas uputio na MOBIS, gdje bismo izgleda trebali istraživati, ko nas je zvao...
Neću ovom prilikom da iznosim dokaze o (ne)zakonitosti radnji pripadnika OT Bijeljina, te vas samo obavještavam da sam shvativši da Kovačević Novak, nema namjeru uzeti i poslušati disk, ostavio CD na stolu i izašao vani!
To se desilo 29.07.2009. i nikada poslije nisam imao bilo kakav kontakt sa Kovačević Novakom, te ne znam da li je taj disk sa razgovorom u kome se jasno čuje glas pozivaoca, dostavljen u KT Tuzla!
Ističem da nisam imao nikakve podatke o imenu osobe koja je pozivala sestru i mene, no tokom avgusta 2009. sam došao do podatka da je osoba E.S. iz Tuzle uhapšena, sa pozadinom slučaja identičnom onome koji se i nama desio!
Odmah sam o tome obavijestio tužioca Stjepanović Danicu, smatrajući da bi ta informacija možda mogla da pomogne u potrazi za osobom koja je tvrdila da ima snimak ubistva Ivone Bajo!
Pošto mi je saopštila da o tome ništa ne zna, uputio sam je na lokaciju gdje je vijest objavljena (Hayat - crna hronika) no oko sat kasnije me je ista pozvala pošto nije mogla pronaći stranicu, te tražila da joj to donesem odštampano, što sam i učinio! Vijest o tome se nalazi na web lokaciji:
CRNA HRONIKA
Pretpostavljam da je to ista osoba za koju me vi obavještavate da ne postoje dokazi da je počinio krivično djelo, što obrazlažete analizom listinga poziva sa relevantnog broja:
Vidljivo je da se u ovom obavještenju ne pominje da li je OT Bijeljina ikada dostavila u KT Tuzla disk sa glasom osobe koja nas je pozvala, tvrdeći da ima snimak ubistva, na osnovu čega bi se moglo doći do odgovora, da li je to glas osumnjičenog ili ne. Stoga vas obavještavam da i dalje posjedujem taj snimak, a dio se može poslušati na adresi:
DRZAVA STITI UBICE DJECE ???
Ja lično sam pokušao u svojstvu zastupnika, majke ubijene djevojčice da dođem do dokumentacije i o tome, ali su u cilju prikrivanja tog zločina pripadnici OT Bijeljina blokirali i pristup informacijama, te naložili sudskoj policiji da ne dozvoli nikom od srodnika ubijene djevojčice da pristupi u OT Bijeljina! Vidljivo je da sam zahtijev za pristup informacijama predao prije skoro 2 godine, na koji nikada nije odgovoreno, a nadležni tužilac Merisa Nurkić je takođe, prema informacijama sudske policije odbila razgovor sa porodicom:
Od sekretara OT Bijeljina sam lično u razgovoru obavješten da NIKADA nije vidjela ni taj niti bilo koji od desetak zahtijeva koje sam joj pokazao, ističući da sve ide preko "ŠEFA" te da ona obrađuje samo ono što šef odobri!
S obzirom da je Ivona Bajo ubijena pred ulazom u firmu Gavrila Bobara prilikom krijumčarenja, za šta imam dokaze, a krajem februara 2012. je otkrivena transakcija narko mafije preko Bobar banke, poslije čega se isti povlači iz izborne trke, jasno je zašto su u OT Bijeljina sabotirali istragu i kriju sve podatke!
Vama se obraćam shodno Zakonu o krivičnom postupku FBIH, član "Obustava istrage" stav 3:
Tužilac, u slučajevima iz stava 1. tačka 2. ovog člana može ponovo otvoriti istragu ako se dobiju dodatne informacije koje pružaju dovoljno razloga za vjerovanje da je osumnjičeni počinio krivično djelo.
Ja dakle ne znam da li ste imali snimak glasa osobe, koja nas je pozivala, te vam ukazujem na to ovim putem, a javiću se i telefonom, da to provjerim, te eventualno dostavim snimak cijelog razgovora, ako to tužilac smatra za potrebno!

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

KRIMINAL U VLASTI
http://kriminaluvlasti.blogger.ba
26/09/2012 00:22