KRIMINAL U VLASTI

OBAVIJESTE SVOJE PRIJATELJE O POSTOJANJU OVOG BLOGA I O LINKOVIMA, NA KOJIMA SE NALAZE DOKAZI O KRIMINALU UNUTAR TUŽILAŠTVA. AKO NE ZAUSTAVIMO TU BANDU KRIMINALACA I UBICA, ONI ĆE NASTAVITI SA SVOJIM ZLOČINIMA, A ONDA KO ZNA KO JE NA REDU...


24.04.2018.

ŽALBA NA RJEŠENJE 01-07-10-18-128-2017

Obavještavam vas da je lopovska fašistička banda - Republika Srpska, protiv mene podigla optužnicu "T17 0 KT 0006630 15" za navodno krivično djelo "povreda ugleda suda". To je banda koja je opljačkala milijarde maraka novca građana i budžeta preko banaka pod kontrolom mafijaške Vlade, banda koja je ubila ćerku moje sestre, osmogodišnju djevojčicu prilikom šverca narkotika u ortačku mafijašku zločinačku organizaciju Bobar grupu...

VISOKOM SUDSKOM I TUŽILAČKOM VIJEĆU BIH

ŽALBA NA RJEŠENJE 01-07-10-18-128-2017

Veza predmeti : KTA 246/10, 12 0 K 001162 10 Kpp, T15 0 KT 0002365 10... T17 0 KT 0006630 15 i 89 0 K 058509 17 KPS

Na osnovu člana "Jednakost u postupanju" ZKP-u : "(1) Sud je dužan stranke i branioca tretirati na jednak način i svakoj od strana pružiti iste mogućnosti u pogledu pristupa dokazima i njihovom izvođenju na glavnom pretresu. (2) Sud, tužilac i drugi organi koji učestvuju u postupku dužni su sa jednakom pažnjom ispitati i utvrditi činjenice koje terete osumnjičenoga, odnosno optuženoga, ali i one koje mu idu u korist." i prava garantovanih ustavom RS, članovi 23 "Zajamčena je zaštita tajnosti podataka o ličnosti. Prikupljanje, obrada i svrha korištenja ličnih podataka, uređuje se zakonom. Zabranjeno je korištenje podataka o ličnosti koje je suprotno utvrđenoj svrsi njihovog prikupljanja. Građani imaju pravo da traže i dobijaju sve podatke o sebi, sadržane u aktima državnih organa i u drugim službenim evidencijama." 27 "Naučno, kulturno i umjetničko stvaranje je slobodno. Zajamčena je zaštita moralnih i imovinskih prava po osnovu naučnog, kulturnog, umjetničkog i drugog intelektualnog stvaralaštva.
U skladu sa navedenim članovima i pravima iz zakona i ustava tražim od VSITV BIH da mi uruči sve informacije i kopije dokumentacije i materijala koji je prikupljan po mojoj pritužbi.

Obavještavam vas da je lopovska fašistička banda - Republika Srpska, protiv mene podigla optužnicu "T17 0 KT 0006630 15" za navodno krivično djelo "povreda ugleda suda".
To je banda koja je opljačkala milijarde maraka novca građana i budžeta preko banaka pod kontrolom mafijaške Vlade, banda koja je ubila ćerku moje sestre, osmogodišnju djevojčicu prilikom šverca narkotika u ortačku mafijašku zločinačku organizaciju Bobar grupu i banda koja je ubila mog oca prilikom testova u trovačnici UKC Banjaluka.
Potom su u slučaju prvog zločina sa ubijene djevojčice uklonili materijalni dokaz ubistva i oprali ga benzinom da bi prikrili i ubistvo i krijumčarenje i pljačku a istoriju bolesti mog oca su sakrili skupa sa novcem i stvarima tek toliko da se zna o kakvim se fašistima i zlikovcima radi.
I to što su podigli optužnicu protiv mene nije uopšte problem jer već su me lažno optuživali za planiranje ubistva kriminalaca iz tužilaštva pa su priznali da je u pitanju neosnovana prijava ali sad, kako mi je saopšteno u policiji, jedno od imena koje se pominje u toj optužnici je upravo ime osobe Vakičić Željke a prema zakonu mora mi se omogućiti da dobijem sve podatke koji mogu da mi idu u prilog.
U to spada i dokumentacija koja se odnosi na pljačkašku aktivnost osobe Vakičić koja je privatno, izvan ročišta pokušala uz asistenciju drugog kriminalca Borovčanin Danka da mi otme laptop bez osnova, nezakonito a onda to pokušala prikriti i negirati.
No svejedno, možete vi toj osobi da date i medalju za hrabrost i časno obavljanje dužnosti, baš me briga ali u postupku koji lopovska mafijaška banda vodi protiv mene, prema zakonu i pravima iz Ustava, mora mi se predati sav materijal koji su takozvani državni organi prikupljali o meni.
To je sasvim dovoljno kao pravni osnov ali ću se dotaći i takozvanog testa javnog interesa koji je kao sproveden.
Naime, ovdje nije u pitanju javnost, niti se radi o nekoj medijskoj kući, radoznalim novinarima i slično, nego se radi o stranki u postupku, radi se o meni i tražim podatke o predmetu gdje sam ja stranka a sve povezano sa osobom koja je glavni akter optužnice podignute protiv mene.
Ne tražim podatke o kreditu recimo, koji je osoba Vakičić dobila kao uslov uz posao i obećanje da će postupati po nalozima mafije, (Vakičić kredit i pitanje je da li je podigla ijednu marku ili je time plaćen reket mafiji) a korisno je znati i kakva je osoba Borovčanin Danko, kriminalac koji je sa Vakičić Željkom dogovorio otimanje laptopa a sad laže u zabilješkama da bi prikrio zločine u koje je umješan i on i većina tužilaca i sudija. Prilog "Borovčaninovi kvaliteti" je samo mali i to blaži dio opisa od strane člana njegove porodice.
Tako da javnost zna kakvi se zločinci nalaze u sudskim zgradama. Ured disciplinskog tužioca je formalno okončao istragu i kako kažu nisu pronašli ništa nezakonito što znači da ne bi trebalo da se ti dokumenti kriju ali naravno to nije istina jer ti predmeti obiluju kriminalom, razbojništvima sudija i tužilaca i savršeno su sredstvo za ucjenjivanje istih.
Dakle Visoko sudsko i tužilačko vijeće je obavezno da mi preda taj materijal uz eventualnu mogućnost da neke dijelove zatamni gdje su recimo navedena imena osoba istražilaca.
Dalje, ističem da nisam tražio samo kopiju kompletnog spisa nego sam postavio jasno pitanje šta je ured utvrdio da li je osoba Vakičić izdala naredbu o oduzimanju laptopa ili je nije izdala.
O tome u donesenom rješenju ne postoji ni jedna jedina napisana riječ te ukazujem da je potrebno na to pitanje da se da jasan odgovor.
Tim prije što je osoba Vakičić, lagala i glumila da s oduzimanjem laptopa nema nikakve veze i nije to evidentirala u zapisnik a sudska policija se pismeno izjasnila da je laptop oduzet po njenoj naredbi no kako sam obaviješten, kasnije je kriminalac Borovčanin lično ili naredio nekom drugom da sastavi novu izjavu gdje su slagali kako svima oduzimaju laptope sa ciljem da se taj dokument dostavi uredu po mojoj pritužbi i osoba Vakičić oslobodi odgovornosti.
Dakle lažu svi i Vakičić Željka i načelnik sudske policije a sada laže i ured disciplinskog tužioca jer prikriva ime osobe koja je odgovorna za to razbojništvo a da bi zaštitio svoje pravne interese moram imati podatak ko je kriminalac koji je zloupotrijebio svoj položaj i zamišlja da je faraon u Egiptu koji može da radi šta god mu padne napamet a što se tiče vaše sugestije i savjeta za ombusmena to je takođe servis mafijaškog fašističkog režima no obratit ću mu se forme radi, poslije vaše odluke na moju žalbu a takođe ću zahtijevati i u krivičnom postupku da mi se dostavi taj materijal lažirane istrage UDT-a.
Uz ovu žalbu šaljem i krivičnu prijavu protiv jedne od kriminalaca iz zločinačke organizacije, (Prijava za nečinjenje i prikrivanje ubistva) pošto mi je, (uz vaše saučesništvo) zabranjen ulaz u mafijaški servis OJT Bijeljina sa ciljem da ne mogu dostavljati dokaze o kriminalu tajkunsko političke mafije čiji su sastavni dio, te očekujem da je proslijedite nadležnim organima u skladu sa odredbama ZKP-u. Iz nje se vidi da zbog nesankcionisanja kriminalaca, tužilaca i sudija od strane UDT-a nastaju nova krivična djela i uvlačenje sve više lica u prikrivanje ubistva osmogodišnje djevojčice Ivone Bajo.


VSTV rješenje 01-07-10-18-128-2017.PRILOZI


Vakičić kredit
Borovčaninovi kvaliteti
Prijava za nečinjenje i prikrivanje ubistva

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902

21.04.2018.

SLIKA DANA, GODINE, DECENIJE, SLIKA VIJEKA

Poznata je izreka : "SLIKA GOVORI VIŠE OD HILJADU RIJEČI"

SLIKA DANA, GODINE, DECENIJE, SLIKA VIJEKA

Ovo je jedna od takvih slika.

Simbolizuje jedinstvo, hrabrost, ljubav, volju, želju, upornost... sve najbolje iz ljudskog roda.

Tužno je to što su u pozadini ove slike dva izgubljena života. Strašno je to što se okolnosti i krivci za te zločine sinhronizovano i smišljeno prikrivaju od strane režima. I to se čini godinama, decenijama. Ne zna se ni broj žrtava čije ubice prikrivaju takozvana, policija, tužilaštvo, sud... Sve zbog veza sa političko tajkunskom mafijom. Zbog milijardi evra koje pljačkaju svake godine. Mafija se uvezala na svim nivoima da nas pljačka i ubija nekažnjeno.

Porodice ne mogu vratiti živote svojih stradalih.

Ali mogu učiniti da njihovo stradanje ne bude uzaludno. DA ZLOČINCI BUDU KAŽNJENI. I da ubuduće djeca i svi mi imamo sigurniji život. Na ovoj slici u ovom društvu ima mjesta za mnoge od nas koji cjenimo pravdu, istinu, čast, poštenje, dostojanstvo...

PRIDRUŽITE IM SE - PRIKLJUČITE NAM SE...

 

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902

20.04.2018.

GORI OD GESTAPOA

OVO JE VJEROVATNO POSLEDNJI ČLANAK NA BLOGU, JER ĆU OD DANAS DA SE SUPROTSTAVIM MAFIJAŠKOM REŽIMU I PRED ZGRADOM U KOJOJ JE SJEDIŠTE TUŽILAČKE MAFIJE U BIJELJINI, PREZENTOVATI DOKAZE O KRIMINALU, SVE DOK SE NE VRATE SVA OTETA PRAVA GARANTOVANA USTAVOM I ZAKONIMA. POŠTO ĆE BANDA PO SVOJ PRILICI TRAŽITI DA ME HAPSE, NEĆU MOĆI DA RADIM NA INTERNETU, TE POZIVAM ONE KOJI TO ŽELE DA PROSLEĐUJU LINKOVE SA OVOG BLOGA U NAREDNOM PERIODU, SVE DOK NE SRUŠIMO MAFIJU SA VLASTI...

INSTITUCIJAMA REPUBLIKE
VLADINIM I NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA

GRAĐANIMA REPUBLIKE, MEDIJIMA I STRANKAMA

GORI OD GESTAPOA

Okružno tužilaštvo u Bijeljini, (u daljem tekstu "Gestapo") imalo je priliku da poštuje Ustav i zakone, sopstveni pravilnik, ljudska prava i osnovne slobode, da goni počinioce krivičnih djela, za šta su plaćeni, ali je nastavilo sa svojim zločinačkim aktivnostima, ne samo kao logistička podrška organizovanom kriminalu, nego je najgora i najopasnija banda plaćenih ubica trenutno u Bosni i Hercegovini, a konkurencija je tu zaista žestoka...
Već sam detaljno opisivao o kakvim se monstruoznim zlikovcima radi, (uz dužno poštovanje onima koji to nisu) i iznosio dokaze, no za one koji nisu ranije čitali ništa o tome, podsjećam da su ti kriminalci pokušali da prikriju krijumčarenje organizovane kriminalne grupe, koje je organizovao Gavrilo Bobar, uz saradnju jedne ili dvije firme iz federacije, kom prilikom su ubili osmogodišnju djevojčicu Ivonu Bajo!
Vrh mafijaškog režima na čelu sa Dodik Miloradom je izdao nalog Gestapou i svojim banditima iz MUP-a da obezbjede nesmetano bjegstvo kamiona koji je dovezao tovar u Bobarov "Univerzal", što je porodica ipak otkrila kao i sve mahinacije tužilačke mafije, koji su falsifikovali mjesto zločina, prali dokaz ubistva benzinom, prikrili krijumčarenje mafije, te čak falsifikovali obdukcioni nalaz, prikrivši sve unutrašnje povrede koje je djevojčica zadobila!
Slika mjesta zločina pokazuje da je Gestapo lažno predstavio mjesto povrede tvrdeći da se povrijedila prilikom pada sa bicikla, jer se jasno vidi da tragovi krvi počinju oko 10 metara ranije, upravo na mjestu gdje se putanja djevojčice ukršta sa trasom kamiona koji je dovezao 4 paketa "neke robe" od kojih su 3 nestala do jutra...
Prema svim podacima do kojih sam došao, samo ubistvo se nije desilo sa namjerom nego je vjerovatno uzrokovano tehničkom neispravnošću kamiona, koji je došao sa rezervoarom vezanim španerom pod opterećenjom oko 3 tone na traku!
Time je zločin bande koju čine prije svega portir Sofrenić Blagiša, (lično je uklonio materijalni dokaz) i inspektora Marković Dragoslava, te tužioca Stjepanović Danice još veći, posebno poslednjih dvoje kriminalaca jer su plaćeni da razotkrivaju zločince, a ne da ih prikrivaju! Ručni rad pomenute bande slijedi:
No, iako je zvjerski počinjeno krivično djelo očito, treba istaći da su kriminalci Marković i Stjepanović, bili bar kurtoazno pristojni, prilikom razgovora sa porodicom, dok centar zla i simbol drskosti, bahatosti, primitivizma i bezobrazluka, sve začinjeno sa kriminalom, diskriminacijom i fašizom, čini tročlana banda iz takozvanog "Ureda glavnog okružnog tužioca", Kovačević Novak, Debeljević Milorad i Gruhonjić Muhamed!
Saznavši da imam dokaze o njihovim zločinima, banda pravi plan da mi to otme lažno me optužujući za "Ugrožavanje sigurnosti" što se vidi iz zabilješke MUP-a:
Policija je naravno odnijela računar sa dokazima, ali mafija nije znala da sam još dva mjeseca ranije poslao dokaze na diskovima izvan zemlje. što je dovelo do toga da se razotkrije transakcija narko mafije sa Bobar Gavrilom dvije godine kasnije, ali pošto nisu uspjeli da me uplaše niti likvidiraju, nemajući nijedan dokaz za svoju terorističku akciju, pokušali su sve da prikriju. U odgovoru na tužbu, koju sam dostavio sudu, kriminalac Debeljević laže i negira da se bilo šta od toga desilo, što se može vidjeti na skeniranom dokumentu:
Onima koji ne mogu da shvate, zašto se laže sud i sve negira, kada postoji predočena zabilješka MUP-a, skrećem pažnju da je odgovor pisan, krajem 2011, dok sam dokument policije dobio nekoliko mjeseci kasnije. Dakle znajući da nemam dokaz o njegovom krivičnom djelu, kriminalac Debeljević, pokušava sve da prikrije!
Da je pozadina svega mnogo mračnija ukazuje i činjenica da su kriminalci iz Gestapoa, bez naredbe suda, nezakonito, tražili od načelnika kriminalističke policije, koji je i sačinio zabilješku, da me prate danonoćno, a pošto sam od istog zatražio primjerak naredbe te da pozove na informativni razgovor Marković Dragoslava i Stjepanović Danicu, na osnovu dokaza koje sam dostavio, živio je još samo 5 dana, te navodno doživio infarkt!
Sahranjen je po hitnom postupku bez autopsije, a ostatak CJB Bijeljina, ne smije ni prstom da mrdne kako bi se pohapsila banda koja me je lažno prijavila, sa ciljem da se zaštiti Gavrilo Bobar, direktne ubice i krijumčari, te produži nesmetan rad perionice narko mafije, Bobar banke.
Takođe je poznato da je mafijaški vrh MUP-a na čelu sa Čađo Stanislavom, prikrivao te transakcije, iako je znao za njih od 2008. tako da snosi odgovornost i za ubistvo iz 2009! Akcija MUP-a je nastupila tek 4 dana pošto je pitanje o tome postavio u Skupštini šef poslaničkog kluba SDS-a...
Kompletan opis krijumčarenja, ubistva i prikrivanje svega je objašnjeno sa dokazima na linku:
KANTONALNOM TUZILASTVU KANTONA SARAJEVO
To je inače tekst krivične prijave dostavljene u KT Sarajevo krajem matra 2012, kao i na oko 100 drugih adresa poslije čega su se čule inicijative za odlaganje izbora! Da li je to povezano sa mojom prijavom, i da li hapšenje 14 "terenskih radnika" u rasturanju narkotika ima veze sa dokazima koje sam dostavio, nije ni važno! Bitno je da bilo ko od njih "propjeva" i nagodi se sa tužiocem u zamjenu za imena većih riba iz MUP-a i Gestapoa, sve do vlade i predsjednika mafijaškog režima ove zemlje! Slijedi link na jednu od stranica gdje je vijest objavljena:
HAPŠENJE NARKO MAFIJE
U tom članku pominje se i prodaja na ulicama Bijeljine, citiram portparola:
"Ona je istakla da je kokain, prema saznanju Policije Republike Srpske, prodavan i na ulicama Bijeljine, na šta ukazuju i ulične akcije policije."
Dalje navodi koliko je kokaina zaplijenjeno i to u cijeloj Evropi:
"U dosadašnjem provođenju operativne akcije, na području EU i BiH zapljenjeno je oko 900 grama kokaina", navela je Šoja.
Koliko je i čega bilo u 3 paketa kod Gavrila Bobara, u danu ubistva Ivone Bajo, možemo samo da zamislimo, ili da preračunavamo, ona 4 miliona KM, po tržišnoj vrijednosti kokaina...
U svjetlu svega toga treba sagledati činjenicu, da iako još od početka 2010. ukazujem na dokaze o krijumčarenju, ubistvu i prikrivanju tih zločina, umjesto da se provede istraga i daju odgovori porodici na postavljena pitanja, Gestapo izdaje fašističku usmenu naredbu koja se vidi na narednom dokumentu:
U članku o hapšenju se navodi da je nalog za akciju potekao iz Tužilaštva BIH, a ako bilo ko sumnja da li je kvalifikacija "Gestapo" adekvatna neka zamisli tablu sa tekstom usmene naredbe na ulazu u zgradu:
PORODICI UBIJENE IVONE BAJO NIJE DOZVOLJEN PRISTUP !!!
No postupci tih monstruma, ma kako neshvatljivi bili prosječnom građaninu, su sasvim prirodni i razumljivi iz pozicije kriminalca kome su ruke krvave do ramena a umješan je u prikrivanje pljački i ubistava mafijaškog režima!
Tročlana banda iz ureda glavnog tužioca jednostavno ne smije dozvoliti pokretanje istrage na osnovu materijala i dokaza koje imam, jer ih to vodi lično na doživotnu robiju, a usput i sve tajkune koje su prikrivali!
Komanda Sudske policije, je takođe umješana u prikrivanje organizovane kriminalne grupe, jer je svjesno kršila ustav i zakone, a dokazi o krivičnim djelima pripadnika Gestapoa su im dostavljeni još 2010.
Sve u svemu više od dvije i po godine mafijaški režim preko Gestapoa i tijelima sudske policije sprečava porodicu, ne samo da prijavi krivična djela nego nas sprečava i da dobijemo dokumentaciju o istrazi!!!???
Mafija je sebi dala za pravo da ubistvo osmogodišnje djevojčice, proglasi za državnu tajnu i krije dokaze o tome a osim toga prikriva i materijal o istrazi koju su pokrenuli protiv mene nezakonito, što je sve u suprotnosti sa Ustavom RS (član 23):
Građani imaju pravo da traže i dobijaju sve podatke o sebi, sadržane u aktima državnih organa i u drugim službenim evidencijama.
Gestapo, dakle brutalno krši Ustav, zakone i prava garantovana građanima i ne razlikuje se od bande plaćenih ubica, a u stvari su gori od Hitlerovog Gestapoa, jer su oni postupali po zakonima trećeg rajha, dok ovi gestapovci, u zemlji demokratije, ravnopravnosti, vladavine zakona, zamišljaju da su bogovi iznad zakona!
Građani širom zemlje najavljuju proteste i zbacivanje ovog mafijaškog fašističkog, diktatorskog režima, a ja ću da se suprotstavim svakom daljem nasilju i otimanju mojih prava.
DOSTA JE VAŠEG TERORA BANDO MAFIJAŠKA !!!
Umjesto da se nervirate, povređujete, spaljujete, suprotstavite se mafijaškom režimu!
Ja sam predao Ultimatum mafijaškom režimu i neću odustati dok ne dobijem sva prava garantovana zakonom!
Od 13 sati 05.09.2012. zahtijevaću prije svega, kompletne spise, SVAKI PAPIRIĆ, o ubistvu Ivone Bajo i nadzoru nada mnom, te ako Gestapo nastavi sa svojim fašističkim metodama, svakodnevno ću prezentovati dokaze pred zgradom na čijem je poslednjem spratu sjedište mafijaške organizacije...
Pozivam sve građane i medije da to vide. Uprijeću prstom, u zlo koje razjeda zemlju te kontinuirano iznositi dokaze i imena pripadnika bande iz mafijaškog režima!
Često su postavljana pitanja, kako je narod u Njemačkoj dozvolio uspon Hitlera i trećeg rajha, a istovremeno imamo firera Dodik Milorada i njegovu bandu tužilaca, tajkuna, kriminalce iz MUP-a, koji prikrivaju zločine.
Ne dozvolite da vas ta banda teroriše!
SUPROTSTAVITE SE SVAKOJ BITANGI, KOJA VAS PONIŽAVA !!!

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

18.04.2018.

ZNA SE KO SU KRIVCI, KO SU SAUČESNICI, KO PRIKRIVA ZLOČINE

Okupimo se oko onoga što nas spaja. ŽRTVE PROTIV TIRANA, PLJAČKAŠA I ZLOČINACA, ISTINOM PROTIV LAŽI, POŠTENJEM PROTIV LOPOVLUKA. VRIJEME JE NARODE - ODAVNO BILO... SVAKI NOVI DAN NJIHOVOG TERORA JE OPASNOST ZA NEČIJI ŽIVOT. Kalendar odbrojava dane a zločinci drhte u svom strahu od naroda i istine. USTANIMO SVI POŠTENI I ČASNI LJUDI PROTIV MAFIJE KOJA NAS PLJAČKA I UBIJA.

ZNA SE KO SU KRIVCI, KO SU SAUČESNICI, KO PRIKRIVA ZLOČINE

Pripadnici udruženja građana "POKRET TREĆI BLOK" su godinama unazad i prije udruživanja, kao pojedinci javno prozivali kriminalna lica iz političke i tajkunsko finansijske mafije kao i korumpirane pripadnike istražnih i pravosudnih organa koji umjesto da gone i procesuiraju odgovorne za pljačke milijardi maraka svake godine i za monstruozna ubistva, oni podatke prikrivaju, lažiraju, falsifikuju i štite počinioce od šefova mafije naniže do direktnih izvršilaca.

Ovom prilikom nećemo navoditi nijedno ime jer želimo prije svega pružiti podršku i ponuditi pomoć i saradnju porodici Davida Dragičevića.
Niz zločina koji se prikrivaju je na žalost predug i pošto zločinci ostaju zaštićeni i na slobodi, posljadica toga su nova ubistva a zaštitnici ubica se više u svojoj bahatosti i bezobzirnosti više i ne trude da smisle bar iole logične izgovore nego žrtvu satanizuju na način koji ne bi prošao ni kod osnovaca.
NIJE POTREBNO DA SE OGRAĐUJEMO OD POSTUPAKA NAVODNIH ISTRAŽITELJA JER JE POZNATO DA SA NJIMA NEMAMO NIKAKVE VEZE NITI UTICAJA NA TOK, MONTIRANJE I PRIPREMANJE NJIHOVIH SAOPŠTENJA.
Pripadnici pokreta "TREĆI BLOK" su u više navrata pružali podršku građanima tokom njihovih borbi za prava koja im se brutalno otimaju.
NEĆEMO SADA POMINJATI NIJEDAN OD TIH PRIMJERA NEGO SAOPŠTAVAMO DA SMO TU I U BUDUĆNOST DA PRUŽIMO PODRŠKU SVIMA KOJIMA JE POTREBNA.
Zna se ko povlači konce u svim mafijaškim poslovima.
Građani znaju, koje su stranke u vladi.
ZNAMO KO JE MINISTAR POLICIJE, KO JE PREMIJER, KO JE PREDSJEDNIK...
ČULI SMO DA POZICIJE MOĆI ZA PLJAČKE, LIKVIDACIJE I PRIKRIVANJA ZLOČINA OBEZBJEĐUJU KUPOVINOM "PAPAKA".
GLAVNI REPUBLIČKI TUŽILAC JE JAVNO PRED KAMERAMA PRIZNAO DA ZA PROCESUIRANJE "KRUPNIH RIBA" TREBA I POLITIČKA VOLJA.
TE VOLJE DAKLE NEMA ALI OKRUŽNI TUŽIOCI NE NAPUŠTAJU MAFIJAŠKE SERVISE NEGO SVJESNO SAUČESTVUJU U PRIKRIVANJIMA NAVEDENIH KRUPNIH I NEDODIRLJIVIH RIBA.
Nećemo sada pominjati nijedno ime jer čekamo veliki narodni protest na kome će biti izgovorena ta imena JAVNO.
UBIJALI SU NEVINE GRAĐANE I PRIKRIVALI ZLOČINE GODINAMA.
SADA JE KAP PRELILA ČAŠU NARODNOG STRPLJENJA.
HRABRIH JE BILO I RANIJE.
MALO ALI JE BILO.
Neke od njih su likvidirali brutalno, neka ubistva predstavili kao samoubistva ili prirodne smrti.
Sve jadnije i sve providnije u svojoj monstruoznosti i bezobrazluku.
Ovaj put nisu imali strpljenja i ostavili su suviše očitih tragova.
TRAGOVA SVOJIH RUKU KOJE SU IM KRVAVE DO RAMENA.
Time su izazvali revolt svakog časnog građanina.
NE ZNA SE NI BROJ NEVINIH ŽRTAVA KOJE SU DO SADA UBILI ALI SVAKIM NOVIM DANOM OBIM I BRUTALNOST ZLOČINA KOJE PRIKRIVAJU SADA UBIJAJU STRAH KOD SVE VEĆEG BROJA GRAĐANA.
I sve je više onih koji su spremni javno da opišu zločine i prozovu zlikovce.
A SADA JE TU I MASA NARODA KOJA ĆE SVE DA SLUŠA.
Oni nemaju zajedničku vjeru ni nacionalnost jer njihova vjera je novac.
Neka ni nas ne razdvajaju različitosti takve vrste.
Okupimo se oko onoga što nas spaja.
ŽRTVE PROTIV TIRANA, PLJAČKAŠA I ZLOČINACA, ISTINOM PROTIV LAŽI, POŠTENJEM PROTIV LOPOVLUKA.
VRIJEME JE NARODE - ODAVNO BILO... SVAKI NOVI DAN NJIHOVOG TERORA JE OPASNOST ZA NEČIJI ŽIVOT.
Kalendar odbrojava dane a zločinci drhte u svom strahu od naroda i istine.
USTANIMO SVI POŠTENI I ČASNI LJUDI PROTIV MAFIJE KOJA NAS PLJAČKA I UBIJA.

PRAVDA ZA DAVIDA I SVE NEVINE ŽRTVE REŽIMA

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902

15.04.2018.

ZAHTJEV ZA IZUZEĆE SUDIJE U PREDMETU 80 0 MAL 080317 16 MAL

Problem je što su nekompetentni i kriminalizovani ljudi došli na ključne pozicije u pravosuđu, otvorili vrata korupciji i dozvolili političarima da "poklope" pravosuđe i diktiraju određenim procesima u okviru pravosudnog sistema, putem svojih tužilaca i sudija, te ne dozvoljavaju da se te stvari pokrenu sa mrtve tačke...
Prethodna rečenica je citat iz izjave ministra bezbjednosti BIH objavljena baš na dan pripremnog ročišta u ovom postupku i opisuje, (veoma ublaženo) osobine osobe Marković Jelene...


OSNOVNOM SUDU U BIJELJINI


Predmet:

80 0 Mal 080317 16 Mal

Tužilac:

ZDENKO BAJO
MAJKE JEVROSIME 20 / 76300 BIJELJINA

Tuženi:

REPUBLIKA SRPSKA
Pravobranilaštvo RS, Vuka Karadžića broj 4, 78000 Banja Luka

Vrijednost spora:

300 KM

ZAHTJEV ZA IZUZEĆE SUDIJE U PREDMETU 80 0 MAL 080317 16 MAL

Na osnovu ZPP-u član 358 i 357, stav "Sudija može da bude izuzet ili isključen ako postoje okolnosti koje dovode u sumnju njegovu nepristrasnost, kao što je bliski odnos sa nekom od stranaka ili postoje bilo koji drugi razlozi koji mogu dovesti u pitanje njegovu nepristrasnost, (što je dovoljno a čak i stav "ako između sudije i stranke teče neka druga parnica" je relevantan).” Prema odredbama ZPP-u, član 358, ovaj zahtjev se podnosi prije početka glavne rasprave a dozvoljeno je do završetka rasprave...
UVOD
Problem je što su nekompetentni i kriminalizovani ljudi došli na ključne pozicije u pravosuđu, otvorili vrata korupciji i dozvolili političarima da "poklope" pravosuđe i diktiraju određenim procesima u okviru pravosudnog sistema, putem svojih tužilaca i sudija, te ne dozvoljavaju da se te stvari pokrenu sa mrtve tačke...
Prethodna rečenica je citat iz izjave ministra bezbjednosti BIH objavljena baš na dan pripremnog ročišta u ovom postupku i opisuje, (veoma ublaženo) osobine osobe Marković Jelene.
Nije ona jedina na koju se to odnosi naravno ali da jeste unutar grupacije koju pominje ministar dokaz je "Rješenje 80 0 P 039221 16 Gvl 2" koje prilažem a u kome hijerarhijski viši sud opisuje postupanje sudije Marković, citiram rečenicu na drugoj strani tog rješenja koju sam uokvirio : "Tačni su navodi tužitelja da su se sudovi nepotrebno bavili njegovim pravom na naknadu nematerijalne štete zbog smrti bliskog lica, jer on to u ovom postupku nije ni tražio.
To je potvrda da su moja upozorenja sudiji Marković tokom postupka bila argumentovana a suštinski se radi o smišljenim kriminalnim radnjama u sadejstvu sa Bobar grupom, (AD univerzal, kao dio grupe) sa ciljem da se prikriju materijalni dokazi ubistva, krijumčerenje u grupu za šta sam priložio dokaze tada te naravno pljačka milijardi maraka preko te grupe koja je danas razotkrivena. Svi predmeti u kojima sam stranka a posebno od sudije Marković će biti idealan dokazni materijal za postupke protiv pripadnika grupe koju pominje ministar...
RAZLOZI ZA ISKLJUČENJE
- OJT Istočno Sarajevo je dana 29.11.2017. kada mi je rođendan i kada je bilo prethodno ročište u ovom predmetu 80 0 Mal 080317 16 Mal, (slučajnost) podiglo optužnicu protiv mene za "povredu ugleda suda" a dokaz za to je "89 0 K 058509 17 KPS od 07.12.2017. dostava optužnice" u prilogu, potpisane od strane predsjednika suda u Sokocu Luke Borovčanina, prema nezvaničnim podacima koje sam dobio rođaka kriminalca Borovčanin Danka. Ovaj dokument sam između ostalog htio predati sudiji Marković uz obrazloženje što ista nije dozvolila.
- U prilogu "Zapisnik za povredu ugleda suda 07.07.2017." o kome sam ranije upoznao sud i lično osobu Marković Jelenu, navedeno je i njeno ime što znači da je potencijalni svjedok ili čak podnosilac prijave protiv mene i biće akter u tom postupku.
- Po tom osnovu sam već predao zahtjev u predmetu "80 0 P 077873 16 P" te je sudija pravilno prekinula dalji rad ali je onda bila OBAVEZNA, da postupi prema članu 360 ZPP-u, stav 1 "Kada sazna da postoji neki od razloga za isključenje iz člana 357... sudija je dužan da prekine svaki rad na tom predmetu..." što sudija nije učinila.
- Podizanje optužnice i krivični postupak 89 0 K 058509 17 KPS je još više doveo u pitanje postupanje sudije Marković. Ne znam da li će je ovde tužena RS, predstaviti kao svjedoka, podnosioca prijave, oštećenu ili kako već a ja sam u jednom od više podnesaka sudu u Sokocu, (o čemu sam vas nedavno obavjestio u zahtjevu po tom predmetu) naveo u predlogu dokaza između ostalog osobu Marković Jelenu te predmete u kojima je postupala. Objavljeno u međuvremenu i na web lokaciji "http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2018/01/24/4086716" - tačke 4 i 6.
- Osoba Marković Jelena je dana 05.02.2018. brutalno prekršila zakon i moja prava odbivši da primi dokumentaciju iako je jasno propisano da stranke mogu podnositi sudu podneske i predlagati dokaze do okončanja pripremnog ročišta, (a čak i kasnije ukoliko postoje zakonske okolnosti za to).
- Umjesto toga je usvojila gomilu beskorisnih spisa za koje niko nije obrazlagao koja im je svrha i šta se njima dokazuje a nisu uopšte navedeni u prilogu "Odgovor na tužbu 80 0 Mal 080317 16 Mal". Niko se lično nikada nije pojavio na ročištima u ime tužene RS da bi teoretski mogao to usmeno zatražiti a ovaj takozvani odgovor sadrži svega 3 besmislena reda bez navođenja zakonom obaveznih činjenica i dokaza kojima se osporava tužba. Očito su se pri usmenim dogovorima kako da u svom stilu rade na kriminalan način, osobe Radujko Milan i Marković Jelena, preračunale i odlučile da u spis ubace gomilu predmeta o kojima ja nemam nikakvih pismenih tragova da su ikada i sa kojim obrazloženjem predlagani.
- Naprotiv spise, dokaze i svjedoke, koje sam ja predložio i na zahtjev sudije dodatno doveo u vezu sa tužbom, sudija je odbacila bez ijedne riječi obrazloženja u stilu opisa višeg suda iz priloga Rješenje 80 0 P 039221 16 Gvl 2.
- Moj usmeni zahtjev za izuzeće sudije, osoba Marković nije htjela uvesti u zapisnik.
- Po mom pismenom zahtjevu u preinaci tužbe za primjenu članova 131-135 nije donesena nikakva odluka iako je članom 135 jasno propisano da stranka ne može uskratiti dokaze koje je prema zakonu dužna predati i sud to mora primjeniti baš kao o odredbu po kojoj se tužba smatra povučenom ako na ročište bez opravdanog razloga ne pristupi uredno obavješteni tužitelj.
- Na prethodnom ročištu 29.11.2017. sudija Marković Jelena nije mogla, nije znala ili nije htjela pronaći ili je uništila moj "Prijedlog za sudsku nagodbu 80 0 Mal 080317 16 Mal" te sam tada rekao da ću pronaći potvrdu o prijemu za uvid i dokazivanje predaje te doneti nove kopije. Kako sam istakao sudija je odbila primiti bilo šta pa i to te i te kopije sa potvrdama dostavljam u istoj pošiljci sa ovim zahtjevom. Nisam ih predao u pisarnici poslije ročišta 05.02.2018. jer nisam imao kopije potvrde o prijemu te sve šaljem sutradan 06.02.2018. uz zahtjev koji sam u međuvremenu napisao.
- Po mom pismenom prijedlogu za mjeru obezbjeđenja uz dokaze da tužena RS, falsifikuje rješenja i pušta ih u promet, unosi u spise pa kriminalno uklanja, uništava kompletan spis, prikriva dokaze ubistva, laže i neprekidno preko svojih službenika vrši teška krivična djela i bezočno otima ustavom garantovana prava, sudija Marković nije izustila nijedni riječ 05.02.2018. Napominjem da sam namjeravao traženi materijal koristiti kao dokaz a NIKO, ne može znati da li je relevantan za ovaj postupak dok ne bude detaljno pregledan, na stranu to što TUŽENA RS TO MORA DA MI PREDA PO OSNOVU PRAVA GARANTOVANOH USTAVOM.
- Podnesak "Obavjest o nastavku diskriminacije" sa prilozima koji sudija Marković nije htjela prihvatiti bezočno gazeći zakon, dostavljam uz ovaj zahtjev u istoj pošiljki sa napomenom za novog sudiju da je to dio dokaznog materijala sa posebnim akcentom na to da načelnik sudske policije LAŽE bezočno i radi za mafiju još od 2010-te samo u ovom predmetu što se vidi iz priloga.
- Zapisnik po takvom kriminalnom postupanju nisam htio potpisati a na pitanje sudije "ZAŠTO !!!???" ali da to kažem u jednoj rečenici koju bi unela u zapisnik kao razlog odbijanja rekao sam : "ZATO ŠTO JE OVO PRIPREMNO ROČIŠTE NA KOME PREMA ZAKONU MOGU PREDAVATI PODNESKE I PREDLAGATI DOKAZE A VI TO NE DOZVOLJAVATE". Takav odgovor koji potpuno razotkriva njen kriminal, sudija onda nije htjela da zavede... uz usmeni savjet, (koji nisam tražio) da zahtjev za izuzeće podnesem pismeno...
- Predložio sam kao dokaz 2 predmeta u kojima je ranije postupala sudija Marković i to osim pomenutog 80 0 P 039221 i predmet 80 0 P 039976. S obzirom da bih ukazivao i na njen kriminalan rad jasno je da osoba Marković Jelena nije mogla objektivno odlučivati o tim dokazima.
- Zahtjev sudiji Marković 14.02.2017. je kako se vidi predat prije "odgovora" tužene RS i prije poziva na pripremno ročište u ovom postupku a na isti osoba Marković, kao sudija - kao sud, nije odgovorila. Nije jer se iz sadržaja vidi da je smišljeno u sadejstvu sa Bobar grupom prikrivala materijalni dokaz ubistva "DJEČJI RUKSAK" koji je privatno vlasništvo a jedna je od tema iz tužbenog zahtjeva.
Osoba Marković Jelena koja je saučesnik u prikrivanju ubistva iz predmeta 80 0 P 039221 16 što je svojim rješenjem konstatovao viši sud ne može objektivno odlučivati o tom predloženom dokazu.
- I na kraju samo predloženo "Rješenje 80 0 P 039221 16 Gvl 2" je dokaz kriminalnog rada osobe Marković na poziciji sudije o čemu takođe ona ne može objektivno odlučivati jer prikriva sopstveni i kriminal drugih na način kako je to opisao (blago) ministar bezbjednosti BIH. Objektivno i stvarno osoba Marković Jelena je saučesnik u fašističkom razbojničkom napadu mafije na porodicu Bajo, na mene lično i na građane a njeni zločini su takvi da je tretiram tako kao da je lično svojim rukama ubila djevojčicu Ivonu Bajo jer mnogo su veći zločinci okružni tužioci i sudije koji prikrivaju ubice od samih ubica...

Ovo je samo mali dio organizovanog kriminala osobe Marković Jelene a suštinski samo je prva stavka dovoljna za njeno isključenje što je i sama bila obavezna tražiti. Predlažem da se ovaj zahtjev usvoji, sudija Marković isključi i predmet dodjeli bilo kom sudiji koji se ne plaši mafije i postupa po zakonu a ne prema javno iznesenoj naredbi šefa mafije dodik milorada, prema kojoj se njihovi ljudi u institucijama trebaju boriti protiv svih onih koji su SNSD-u, (misli na sebe i svoje ortake kriminalce) nanijeli štetu...
PRILOZI

Rješenje 80 0 P 039221 16 Gvl 2
89 0 K 058509 17 KPS od 07.12.2017.
Odgovor na tužbu 80 0 Mal 080317 16 Mal
Zahtjev sudiji Marković 14.02.2017.

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902

12.04.2018.

POKRET TREĆI BLOK U BORBI ZA PRAVNU DRŽAVU

Nečijom nepažnjom, nemarom ili čak namjerom, sklonjen je materijalni dokaz sa mjesta zločina na kome je osmogodišnja djevojčica Ivona Bajo zadobila smrtonosne povrede još 23.07.2009. i danas zvanično nadležno tužilaštvo se pismeno izjašnjava da nema nikakvih saznanja o tome s obzirom da policija nije evidentirala oštećenja na tom materijalnom dokazu...

POKRET TREĆI BLOK U BORBI ZA PRAVNU DRŽAVU

Dana 09.03.2018. pripadnici operativnog tima "POKRET TREĆI BLOK" bili su u akciji na terenu sa konkretnim ciljem da se provjeri rad institucija i reakcija na kriminalne radnje i dokaze koji su im pokušavani da se dostave od strane građana.
Naime nečijom nepažnjom, nemarom ili čak namjerom, sklonjen je materijalni dokaz sa mjesta zločina na kome je osmogodišnja djevojčica Ivona Bajo zadobila smrtonosne povrede još 23.07.2009. i danas zvanično nadležno tužilaštvo se pismeno izjašnjava da nema nikakvih saznanja o tome s obzirom da policija nije evidentirala oštećenja na tom materijalnom dokazu.
Cilj je dakle bio, da se traži objašnjenje od MUP-a, zašto to nije evidentirano i istraženo a argument da se radi o namjernom prikrivanju, su pismeni zahtjevi za pristup informacijama. Konkretno još 2011-te je upućen zahtjev vezan za oštećenje tog predmeta, na koji nikada nije odgovoreno a i u kasnijem periodu i naročito posljednjih godinu dana predavani su slični pismeni zahtjevi na koje takođe nije odgovoreno.
Kada smo pristupili u zgradu Centra javne bezbjednosti Bijeljina, dočekao nas je na ulazu ljubazni službenik koji je cijelo vrijeme bio pristojan i profesionalan ali su prilazili i drugi službenici koji nisu bili baš tako ljubazni.
Iako im je pokazan materijalni dokaz ubistva a radi se o dječjem ruksaku, dvostruko presječenog kaiša i opranog benzinom da se uklone tragovi ubistva, umjesto da se odmah hitno pokrenu istražne radnje, niko nije pokazao nikakav interes iz kriminalističke policije.
Prvo nam je rečeno da su svi nedostupni telefonski ali da sačekamo u hodniku no poslije nekih 20 do 30 minuta smo udaljeni u drugu prostoriju kako ne bismo čuli telefonske pozive i uputstva koja se izdaju policijskim službenicima.
Potom je pristupio jedan policijski službenik i saopštio da će nas primiti zamjenik načelnika centra te uzeo podatke od prisutnih iako za to nije bilo nekog osnova.
Ime, prezime, ime oca, mjesto boravka i adresa, sve vjerovatno sa ciljem da se istraži ko su osobe koje se usuđuju insistirati na svojim pravima i poštovanju zakona.
Da je to istina govori u prilog i činjenica da je oko pola sata kasnije, pristupio isti službenik i saopštio da ipak danas niko neće da nas primi te da dođemo u ponedjeljak ujutro u 9 sati.
S obzirom da smo sasvim sigurni da je ovo ubistvo osmogodišnje djevojčice prekriveno namjerno prije 9 godina, kada je Bobar grupa i njen vlasnik, (pred čijom firmom je djevojčica stradala) bio na vrhuncu moći, po svoj prilici sada odgovorni iz istražnih organa treba da se konsultuju i saglase kako izaći iz ove situacije.
Sve u svemu, proveli smo u čekanju oko sat i po i na kraju nam je zamislite saopšteno da nema niko trenutno prisutan te samo možete da pretpostavite šta bi vam se desilo da lično imate životnu opasnost a potrebna vam je zaštita policije.
Kada smo izašli, jedan od članova operativnog tima je pošao da mobilnom telefonom fotografiše zgradu i okolinu ispred policijske stanici s obzirom da nije bila nikakva tabla sa zabranom fotografisanja.
Ali skoro odmah je izašao jedan policijski službenik i grubo nasrnuo na pripadnika tima pokušavši ga zastrašiti.
No s obzirom da su pripadnici pokreta hrabri i odlučni ljudi koji znaju prava iz ustava i zakona i ne plaše se ničega, niko od nas nije napustio lice mjesta niti smo osjetili strah.
Naprotiv, službenicima je objašnjeno da treba da poštuju zakone i poštuju prava građana a ne da ih pokušavaju uplašiti i spriječiti u dostavljanju dokaza o kriminalu na šta imaju puno pravo.
Ova priča naravno još nije završena i samo je uvod u aktivniji rad pokreta na terenu na taj način što će uvijek više osoba biti prisutno kao svjedoci prilikom pokušaja da građani ostvare svoja prava i ukažu na kriminal s obzirom da nadležne institucije koje su za to plaćene ne žele time da se bave nego saučestvuju u prikrivanju kriminala i pljački nad narodom.

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
Bosna i Hercegovina

09.04.2018.

OBAVJEST O NASTAVKU DISKRIMINACIJE

Pojedine osobe uopšte ne haju za zakon, prava iz ustava i pismene potvrde sudova i tužilaštva nego nastavljaju sa kabadahijskim ponašanjem. MUP RS, recimo uopšte NEĆE da poštuje odredbe ustava i zakona i preda materijal garantovan članom 23 Ustava RS, nego pričaju izmišljotine da materijal može dobiti samo sud i to ako dostavi pismenu naredbu. Vrijeme je da sud prekine samovolju i razbojništvo pripadnika mafije instalirane u državnim organima.


OSNOVNOM SUDU U BIJELJINI


Predmet:

80 0 Mal 080317 16 Mal

Tužilac:

ZDENKO BAJO
MAJKE JEVROSIME 20 / 76300 BIJELJINA

Tuženi:

REPUBLIKA SRPSKA
Pravobranilaštvo RS, Vuka Karadžića broj 4, 78000 Banja Luka

Vrijednost spora:

300 KM


OBAVJEST O NASTAVKU DISKRIMINACIJE

U skladu sa odredbama zakona na koji sam se pismeno pozvao i pravima iz Ustava tražim da sud odmah izda naredbu tuženoj da mi uruči materijal koji je prikupljala o meni a koji namjeravam koristiti kao dokaz u postupku te da prekine sa bilo kakvim vidovima diskriminacije prema meni s obzirom da sam dostavio pismene dokaze da ne postoji nikakva mjera ograničenja i da se takav tretman primjenjivao prethodnih 8 godina nezakonito i kriminalno.
Također tražim da se tuženoj odredi precizan rok do kada mora da mi uruči materijal te da se nastavak ovog postupka zakaže minimum 7 dana poslije predaje dokumentacije kako bih kvalitetno mogao da pripremim i taj materijal.

Smatram da je ta naredba neophodna da bi ovaj postupak uopšte bio pravičan jer pojedine osobe uopšte ne haju za zakon, prava iz ustava i pismene potvrde sudova i tužilaštva nego nastavljaju sa kabadahijskim ponašanjem. MUP RS, recimo uopšte NEĆE da poštuje odredbe ustava i zakona i preda materijal garantovan članom 23 Ustava RS, nego pričaju izmišljotine da materijal može dobiti samo sud i to ako dostavi pismenu naredbu. Vrijeme je da sud prekine samovolju i razbojništvo pripadnika mafije instalirane u državnim organima.
Naime, pokušao sam obavijestiti načelnika sudske policije o pismenim izjašnjenjima sudova i tužilaštva te namjeri da predam tužilaštvu dokazni materijal o kome kako su se pismeno izjasnili nemaju saznanja, na šta sam obaviješten od pripadnika sudske policije da načelnik nema namjeru da primi materijal te mi je naloženo da izađem uz pokušaje primjene fizičke sile.
Srećom to sam spriječio izjavom da ću odmah pozvati policijsku stanicu na šta je sudski policajac zastao i otišao ponovo do načelnika koji se potom pojavio i istina prihvatio 3 dokumenta ali i dalje zauzimajući stav kako ima poseban tretman prema meni i porodici Bajo odnosno da neće obavještavati tužilaštvo o mojim dolascima.
Ne želim sada prepričavati taj događaj nego ću se pozvati na zvaničnu dokumentaciju i dokaze kako bi uvjerio sud da se ne radi o načelniku sudske policije Republike Srpske nego ta osoba gospodin Borovčanin Danko nastupa i postupa kao predstavnik mafije i prikriva najteže zločine, ubistva, pljačku i druge vrste kriminala.
Već sam predao sudu dopis pomenute osobe na funkciji načelnika sudske policije u kom me proglašava psihopatom, odnosno ludakom, lažući kako su svi postupci okončani a prikrivajući da postoji materijalni dokaz više krivičnih djela, te traži da se donese neko rješenje o zabrani pristupa što su odbili da učine i tužilaštvo i sudovi i pismeno potvrdili da tako nešto ne postoji niti je ikada postojalo.
Načelnik sudske policije takođe potvrđuje da nema ovlaštenja za takve mjere zabrane što znači da je potpuno svjestan kriminala koji čini i pokušava da od suda retroaktivno dobije neki dokument kojim bi pokrio svoje kriminalno postupanje.
Da bih dokazao takvo razbojništvo koje primjenjuje načelnik, morao sam dobiti pred prekršajnim sudom izjavu svjedoka sudskog policajca o tom tretmanu ali mnogo važnije a što sada prilažem je to da načelnik svjesno godinama širi laži što se vidi iz Zabilješke 1419/10. iz 2010-te godine gdje se po nalozima načelnika SP, laže da Okružno tužilaštvo u Bijeljini nije nadležno a iz drugog priloga "Zabiljeska 06.08.2010." Okružnog tužilaštva u Bijeljini nastale samo nekoliko dana ranije vidi se da je postupajuća tužilac donijela odluku u predmetu za koji je načelnik uporno lagao da nisu nadležni a sve sa ciljem da prikrije ubistvo osmogodišnje djevojčice Ivone Bajo, krijumčarenje narkotika i pljačku preko Bobar grupe.
Posljedica ovakvog bahatog i bezobzirnog ponašanja načelnika SP je to da OT Bijeljina nema saznanja da je materijalni dokaz uklonjen sa lica mjesta presječenog kaiša, te opran benzinom a što je konstatovano u zapisnik suda, tek 6 godina kasnije prilikom preuzimanja predmeta. Dakle načelnik SP, koji uporno govori da nije nadležan za dokaze krivičnih djela i naređuje podređenima da to ne pišu u zabilješkama istovremeno sebi daje za pravo ne samo da opisuje građane kao ludake nego i da odlučuje da li je neki postupak okončan, je li utvrđeno šta je dokaz krivičnog djela a šta ne, šta je dokaz prekršaja a sve uz podmetanje falsifikovanog rješenja suda kao validnog dokumenta kojim je godinama pokušavao opravdati svoje razbojničke metode.
S obzirom da je načelnik sudske policije više puta krajnje bezobrazno opisivao mene i članove porodice Bajo kao psihopate i ludake, recipročno tome prilažem i dokument "Opis načelnika" u kome se vidi kako član njegove najuže porodice opisuje gospodina načelnika uz napomenu da je to blaži dio epiteta iznesenih ne od mene nego od člana načelnikove porodice.
Iako je ime te osobe vidljivo ja ga nemam namjeru pominjati niti ovaj prilog namjeravam uopšte koristi kao dokaz nego samo skrećem pažnju sudu s obzirom da nas je načelnik uporno opisivao kao ludake, kako treba imati u vidu da osoba poput njega koja ima haos u privatnom i ličnom životu, ne može adekvatno obavljati odgovoran posao na kome se nalazi.
Tim prije je neophodno odmah izdati pismenu naredbu SP-i da ne izlazi iz okvira zakonskih ovlaštenje, da prekine sa diskriminacijom građana i prikrivanjem kriminala. Sudska policija pod komandom načelnika Borovčanina nema nikakve veze sa zakonima RS, nego kako je javno pred kamerama naložio Dodik Milorad - "NJIHOVI LJUDI U INSTITUCIJAMA ĆE SE BORITI PROTIV ONIH KOJI SU SNSD-U NANIJELI ŠTETU".
Podsjećam da su poslije mojih tekstova na internetu i materijala koji sam preko posrednika posalo Interpolu, otkrivene milionske transakcije narko mafije preko Bobar banke a potom i astronomska pljačka više stotina miliona maraka preko iste banke a sve pod kontrolom ovde tužene RS.
Ono što još žele da sakriju je ubistvo osmogodišnje djevojčice Ivone Bajo i šverc narkotika u šta je umješano desetine kriminalaca iz Bijeljine i da parafraziram načelnika SP, njegovo uporno sprečavanje da se objelodani materijalni dokaz ubistva MOŽE SE OBJASNITI SAMO TIME DA JE ISTI PRIPADNIK TE ZLOČINAČKE ORGANIZACIJE a o njegovim kriminalnim radnjama imam obilje materijalnih dokaza...

PRILOZI

Zabilješka 1419/10
Zabiljeska 06.08.2010.
Opis načelnika

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902

06.04.2018.

APELACIJA NA RJEŠENJE 80 0 P 053922 17 GVLŽ

Kako se zna u ovoj zemlji se ne poštuju ni zakon ni prava iz ustava pa tako ni pravilo o obrtanju tereta dokazivanja što su sudovi i priznali da nije poštovano tokom prvog postupka ali koga briga za zakon kad šefovi mafije iz Predsedništva i vlade naređuju sudovima kako da rade i štite njihov kriminal pljačke koje se mjere milijardama evra svake godine....


USTAVNOM SUDU BOSNE I HERCEGOVINE

APELACIJA NA RJEŠENJE 80 0 P 053922 17 GVLŽ

Na početku ukazujem da je Republika Srpska protiv mene pokrenula krivični postupak za povredu ugleda suda, (T17 0 KT 0006630 15, odnosno 89 0 K 058509 17 KPS) a među navedenim imenima koja su mi saopštena u policiji nalazi se i ime sudije Đonlić Mensura a o tome sam pismeno obavijestio osnovni i okružni sud, (Obavjest sudu o predmetu T17 0 KT 0006630 15) još 13.07.2017. i istakao da navedene sudije ne mogu postupati ni u jednom predmetu gdje sam ja stranka s obzirom da su akteri drugog postupka da li kao podnosioci prijave, da li kao svjedoci, oštećeni ili kako će ih već tužilaštvo predstaviti.
U tom dopisu prenio sam imena koja su navedena u zapisniku policije i priložio ga a onda 5 mjeseci kasnije 05.12.2017. sudija Đonlić Mensur, učestvuje u vijeću koje donosi ovu odluku na koju podnosim apelaciju jer prema zakonu za reviziju nema osnova...
No kako se zna u ovoj zemlji se ne poštuju ni zakon ni prava iz ustava pa tako ni pravilo o obrtanju tereta dokazivanja što su sudovi i priznali da nije poštovano tokom prvog postupka ali koga briga za zakon kad šefovi mafije iz Predsedništva i vlade naređuju sudovima kako da rade i štite njihov kriminal pljačke koje se mjere milijardama evra svake godine.
Ova prijava i podignuta optužnica u međuvremenu za povredu ugleda suda je sitnica u odnosu na to da me je tužena Republika Srpska već ranije lažno prijavila za ugrožavanje sigurnosti i planiranje ubistva kompletnog tužilaštva u Bijeljini a po čemu je bez ijednog dokaza i argumenta upravo sudija Đonlić Mensur izdao naredbu za pretres a poslije 3 godine istrage i angažovanja desetina ljudi koji su pokušali da me povežu sa bilo kakvim krivičnim djelom, istraga je obustavljena od strane tužilaštva u Doboju jer kako je navedeno nema elemenata ni tog niti bilo kog drugog krivičnog djela. A evo jedino što su "našli" poslije 8 godina prisluškivanja i praćenja su "uvrede" iznesene sudijama koje sam opisivao kao saučesnike u kriminalu i prikrivanju ubistva.
Sudija Đonlić je dakle višestruko zainteresovan da radi na moju štetu s obzirom da pokušava legalizovati svoje nezakonite radnje i spriječiti da pred sudom ostvarim Ustavom garantovana prava i dokažem istinu o prikrivanju ubistva osmogodišnje djevojčice prilikom šverca narkotika u zločinačku organizaciju Bobar grupu, dok je cijelo vrijeme trajala astronomska pljačka milijardi maraka preko banaka pod kontrolom zločinačke mafijaške Vlade Republike Srpske.
Što se tiče samih novih dokaza, radi se o pismenom izjašnjenja tužilaštva u kojem je bio zabranjen pristup da navodno nemaju nikakvih saznanja o oštećenju materijalnog dokaza skinutog sa smrtno ranjene osmogodišnje djevojčice a koji je potom 5 godina bio u sudskom depou, odnosno za svo vrijeme ovog postupka i moje pokušaje da o tome obavijestim tužilaštvo i ukažem na nove dokaze Republika Srpska je tretirala kao pisanje ludaka, psihičke poremećaje i sprovodila fašističku diskriminaciju.
Iz žalbe na prvostepenu odluku izdvajam samo dio gdje se vidi da je okružni sud bio obmanut od strane tužilaštva i sudske policije te vjerovao da je vršeno vještačenje dokaza ubistva, citiram:
Prva činjenica je to da nijedan organ NIKADA nije vještačio, utvrdio, niti pokretao bilo kakve druge istražne radnje vezano za predmet "dječji ruksak" a koji je u vrijeme okončanog postupka bio u sudskom depou. I to je činjenica koja je tek sada jasna sudu s obzirom da je upravo Okružni sud u Bijeljini u predmetu 80 0 P 058903 15 Gž, izneo mišljenje da je pomenuti predmet vještačen, citiram:
"Okružno tužilaštvo u Bijeljini je u konkretnom predmetu u svom radu postupilo shodno svojoj nadležnosti i ovlašćenjima kao i u svakom drugom slučaju, obradi predmeta prema dostavljenim tragovima sa lica mjesta, potrebnim vještačenjima od strane lica kvalifikovanih da obave vještačenja te vrste, prema zatečenim tragovina na licu mjesta (uključujući i torbu Ivone Bajo) i nakon dobijenih rezultata o tome kako je nastupila smrt maloljetne djevojčice, je obustavljena istraga."
Dakle, ja sam znao da OJT Bijeljina nije izvršilo nikakve istražne radnje ali eto sud je smatrao da tako nešto nije moguće iako niko ispred tužene RS, to ničim nije dokazao. NIKO NIJE TADA ISTAKAO DA OJT BIJELJINA NEMA NIKAKVIH SAZNANJA O KRIVIČNOM DJELU VEZANO ZA OŠTEĆENJE TUĐE STVARI I VIŠE PRATEĆIH VEZANIH UZ TO.
Uzrok tome je naredba o zabrani pristupa jer pismeni podnesci nisu stizali do nadležne Stjepanović. Zato je bilo nužno odbiti predavanje dokaza u prizemlju jer ko zna gdje su završavali OBZIROM DA DO NADLEŽNE STJEPANOVIĆ KAKO PISMENO KAŽE NISU DOŠLI a sa druge strane takav postupak je diskriminacija. Zahtijevao sam da mi se uruči pismeno rješenje o zabrani pristupa i omogući pravo žalbe što nije učinjeno dana 13.05.2013.

Ali u međuvremenu sam čak došao i do novih važnih dokaza do pismenih izjašnjenja Osnovnog suda u Bijeljini, Okružnog suda u Bijeljini i Okružnog tužilaštva u Bijeljini gdje se priznaje da nijedan od tih organa nikada nije izdao rješenje o bilo kakvoj mjeri zabrane pristupa a uprkos tome taj fašistički tretman se primjenjivao prema svim srodnicima ubijene djevojčice i primjenjuje se i danas od strane sudske policije jer iako postoje ta izjašnjenja načelnik je izdao nalog podređenima da o mojim dolascima i dokazima koji svima pokazujem uopšte ne obavještava tužilaštvo.
Od ustavnog suda očekujem da usvoji ovu Apelaciju, naloži hitno ponovno suđenje za utvrđenje diskriminacije sa novim dokazima s obzirom da je sudija koji je učestvovao u donošenju odluke privatno zainteresovan i učesnik drugog postupka - krivičnog u kome sam ja optužen i naravno s obzirom da se primjenjuje fašistička diskriminacija a sada se vidi da za nju nikada nije postojalo nikakvo opravdanje, nikakvo pravosnažno rješenje niti se vodio bilo kakav postupak po kom bi ta zabrana uopšte bila donesena a sve naravno sa ciljem da se prikriju odgovorni ne samo za ubistvo nego iza promet narkoticima i pljačku milijardi evra preko banaka pod kontrolom vlade Republike Srpske.
I kako je opšte poznato, šef mafije Dodik Milorad je javno izdao naredbu njihovim ljudima u institucijama da se bore protiv lica koja su SNSD-u nanijeli štetu, odnosno koja su između ostalog "odgovorna" za istinu o pljački unutar Bobar grupe i njenu likvidaciju u skladu sa zakonom.

PRILOZI

Obavjest sudu o predmetu T17 0 KT 0006630 15
Prijedlog za ponavljanje postupka 80 0 P 053922 13 P
Rješenje 80 0 P 053922 17 Gvl
Žalba na rješenje 80 0 P 053922 17 Gvl
Rješenje 80 0 P 053922 17 gvlž

Okružni sud 012-0-SU-17-000 696 od 06.11.2017.
Osnovni sud 080-0-Su-17-000025 (-26) od 13.11.2017.
OT Bijeljina IT-24-17 od 17.11.2017.
Izjašnjenje po 80 0 K 065467 17 Kpp 3
(SPIS U SUDU) : 80 0 P 053922

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902

03.04.2018.

PRITUŽBA PROTIV SUDIJE I TUŽIOCA

Meni je sasvim svejedno koje će tužilaštvo da postupa i neka se sakupe svi tužioci Republike Srpske protiv mene, baš me briga ali pismeno sam ih upozorio i bili su obavezni optužnicu, (T17 0 KT 0006630 15 Optužnica od 29.11.2017.) predati nadležnom sudu u Bijeljini a ne sudu gdje oni imaju sjedište, kako bi se mogli bahatiti i prošetati par koraka iz kancelarije u kancelariju... Na osnovu članova 56 i 57 ZOVSITV-u:


UREDU DISCIPLINSKOG TUŽIOCA - (VSTV-U)

PRITUŽBA PROTIV SUDIJE I OKRUŽNOG TUŽIOCA

Ovo je jedna specifična situacija za koju ulažem pritužbu na rad, odnosno istovremeno na postupanje i okružnog tužioca Jovane Tomaš i predsjednika suda Luke Borovčanina za praktično, udruženi zločinački poduhvat jer su zloupotrijebili svoj položaj i pristrasno diskriminatorski prekršili odredbe krivičnog zakona i zakona o krivičnom postupku sa namjerom da mi nanesu štetu i otežaju odbranu.
Dakle, okružni javni tužilac Jovana Tomaš je zadužila predmet u kome sam ja okrivljen za "povredu ugleda suda" pošto je prema dokumentaciji tužilaštvo u Bijeljini pismeno zatražilo svoje izuzeće a onda republičko javno tužilaštvo dodijelilo taj predmet na postupanje okružnom javnom tužilaštvu u istočnom Sarajevu.
Nepoznato je kakvi su argumenti bili za izuzeće tužilaštva u Bijeljini i zašto su prihvaćeni jer nisu umiješani pripadnici tužilaštva u ovaj postupak nego pripadnici suda što se vidi iz opisa takozvanog krivičnog djela, no ne ulazim u to nego u zakonom predviđenu odredbu, da je za postupanje nadležan sud na čijoj teritoriji je pretpostavljeno krivično djelo izvršeno ili pokušana njegovo izvršenje.
Dakle, meni je sasvim svejedno koje će tužilaštvo da postupa i neka se sakupe svi tužioci Republike Srpske protiv mene, baš me briga ali pismeno sam ih upozorio i bili su obavezni optužnicu, (T17 0 KT 0006630 15 Optužnica od 29.11.2017.) predati nadležnom sudu u Bijeljini a ne sudu gdje oni imaju sjedište, kako bi se mogli bahatiti i prošetati par koraka iz kancelarije u kancelariju.
No ja nisam morao ni upozoravati, jer je to okružnom tužiocu sasvim jasno, što se vidi i iz formulacije optuženice, gdje sama tužiteljka piše da se radi o području opštine Bijeljina.
Ali zašto je onda optužnica predata sudu u Sokocu... zato što je postignut privatni sporazum sa predsjednikom suda da on tu optužnicu prihvati iako i on vrlo dobro zna da taj sud nije nadležan, ("89 0 K 058509 17 KPS od 07.12.2017. dostava optužnice, 89 0 K 058509 17 KPS od 07.12.2017. potvrda optužnice, 89 0 K 058509 17 KPS od 07.12.2017. Poziv za ročište").
Nemam ja ništa protiv ni optužnice, ni suđenja protiv mene jer ću dokazati kakvi su kriminalci, okružni tužioci i sudije u Bijeljini i ovo mi je izuzetna prilika za to i zahvaljujem okružnom javnom tužiocu Jovani Tomaš što je podigla optužnicu ali naravno nije ju smjela predati u sud na Sokocu, nego u osnovni sud u Bijeljini. Dokaz da su u pitanju kriminalci najgore vrste je prilog "Materijalni dokaz ubistva" koji svim silama prikrivaju zločinci iz tužilaštva i suda da bi zataškali ubistvo djevojčice, krijumčarenje narkotika i pljačku milijardi maraka preko Bobar grupe.
Što se tiče predsjednika suda Luke Borovčanina koji je kako sam nezvanično saznao rođak kriminalca Danka Borovčnina, jednog od pripadnika bande iz Bijeljine, on nije imao nikakvog razloga da prihvati tu optužnicu jer ne postoji ni teoretska opcija da je krivično djelo izvršeno na teritoriji pod nadležnošću dva suda ili je započeto na teritoriji jednog a dovršeno na teritoriji drugog, da bi dolazilo do bilo kakvog sukoba nadležnosti.
S obzirom da ne postoji nikakav argument za prihvatanje optužnice od strane mjesno nenadležnog suda time je odgovornost predsjednika suda i veća ali nema nikakve sumnje da su njih dvoje zajednički napravili plan kako da zloupotrebe svoj položaj i prekrše zakon te se proglasi nadležnim za nešto što nisu smjeli.
Osnovni sud u Sokocu je za ovo nadležan kao i sud na Madagaskaru a sve je posljedica toga što su bahati i korumpirani kriminalci iz Okružnog tužilaštva u Bijeljini zabranili pristup svim srodnicima ubijene osmogodišnje djevojčice Ivone Bajo u svoje prostorije te se isključivo zbog toga došlo u poziciju da me njihovi saučesnici žele natjerati da prelazim stotine kilometara i gubim svoje vrijeme na raspravljanje gluposti koji su sakupili pripadnici Okružnog tužilaštva i njihovi saučesnici iz policije.
Koliko su nesposobni i koliko je jadna ta optužnica vidi se iz formulacije gdje se termin "PORUGA" mijenja sasvim drugim izrazom "UVREDA" i još grublja greška u cijelih 10 redova takozvane "optužnice" je pogrešno upisano ime sudije iz Bijeljine što se nikako ne bi moglo dogoditi da je postupao tužilac mjesno nadležnog Okružnog tužilaštva u Bijeljini.
Uopšte je poznato da su tužilaštva i tužioci potpuno nesposobni i kad su mjesno nadležni a kakve gluposti se mogu desiti u ovim slučajevima vidljivo je iz tih desetak redova jadne i bijedne optužnice, koju ću razbucati pred bilo kojim sudom.
Ovaj izraz je naravno bio metaforički a odnosi se isključivo na snagu mojih argumenata u odnosu na besmislice koje je prikupilo tužilaštvo i njihovi agenti odnosno more plaćenika koji su me mjesecima a sad već i godinama pratili, prisluškivali i pokušali pronaći bilo kakvo krivično djelo od mog rođenja naovamo a što se vidi da nisu uspjeli...

PRILOZI

T17 0 KT 0006630 15 Optužnica od 29.11.2017.
89 0 K 058509 17 KPS od 07.12.2017. dostava optužnice
89 0 K 058509 17 KPS od 07.12.2017. potvrda optužnice
89 0 K 058509 17 KPS od 07.12.2017. Poziv za ročište
Materijalni dokaz ubistva

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902

KRIMINAL U VLASTI
<< 04/2018 >>
nedponutosricetpetsub
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930

LINKOVI

JANUAR 2012:

TUZILASTVU BOSNE I HERCEGOVINE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/01/3056214

PRIJAVA PROTIV GRUPE LJUDI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/01/3056673

GLAVNOM OKRUZNOM TUZIOCU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/02/3057046

OKRUZNOM SUDU U BIJELJINI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/03/3058844

TUZBA PROTIV REPUBLIKE SRPSKE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/04/3061194

GLAS ISTINE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/04/3061723

KANCELARIJI DISCIPLINSKOG TUZIOCA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/09/3077275

ZAGUBLJENI DOKAZI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/10/3079717

ISTINA - STA JE TO ???

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/12/3083076

OTVORENO PISMO SUDSKOJ POLICIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/12/3085244

OBAVJESTENJE I ZAHTJEV OKRUZNOM SUDU U BIJELJINI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/13/3086014

ZAHTIJEV ZA PONAVLJANJE PREKRSAJNOG POSTUPKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/15/3087389

OSNOVNOM SUDU U BANJALUCI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/16/3087893

ZAHTJEV ZA PRISTUP INFORMACIJAMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/17/3089151

SAOPSTENJE ZA JAVNOST I MEDIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/21/3094018

PO PREDMETU : 80 1 PR 004601 11 PR

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/21/3094481

PRITUZBA NA RAD SUDA (SUDIJA)

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/25/3097790

ZAHTIJEV ZA IZUZECE SUDIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/29/3106395
FEBRUAR 2012:

JAVNO PISMO OKRUZNOM TUZILASTVU U BIJELJINI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/02/07/3116813

KRIVICNA PRIJAVA PROTIV ORGANIZOVANE KRIMINALNE GRUPE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/02/10/3119518

GLAVNOM REPUBLICKOM TUZIOCU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/02/11/3122527

KO JE POSLAO PRITUZBU ???

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/02/12/3128674

OBAVIJESTENJE OSNOVNOM SUDU U BIJELJINI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/02/15/3138008

OPRANI NOVAC OD KOKAINA NADJEN U BOBAR BANCI U BIJELJINI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/02/27/3159613

ZONA SUMRAKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/02/28/3160608
MART 2012:

SUZBIJANJE KRIMINALA NIJE U INTERESU RS

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/03/07/3227258

ZAHTIJEV REPUBLICKOM TUZILASTVU REPUBLIKE SRPSKE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/03/07/3233473

DODATNI DOKAZI ZA SPECIJALNO TUZILASTVO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/03/09/3240768

KANTONALNOM TUZILASTVU KANTONA SARAJEVO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/03/16/3261089

VIJECU O SPECIJALNOM TUZILASTVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/03/22/3268301

KOME I ZBOG CEGA TREBA ODLAGANJE IZBORA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/03/27/3278508
APRIL 2012:

MAFIJA U BLATU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/04/02/3281211

HVATAJTE LOPOVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/04/07/3284179

ZALBA PO ZAHTJEVU ZA PONAVLJANJE POSTUPKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/04/13/3287149

OBAVJEST O KRIMINALU SUDIJE DEVIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/04/17/3289463

DEKLARATIVNA TUZBA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/04/27/3296464

PRIJEDLOG

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/04/30/3298185
MAJ 2012:

TUZBA PROTIV RS DOPUNA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/01/3298971

ZAHTJEV ZA IZUZECE ZLATNE MARTINOVIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/03/3299669

SUDOVIMA U BIJELJINI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/04/3300214

USTAVNOM SUDU O PRESUDAMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/06/3301826

ZAHTJEV ZA INFORMACIJE OKRUZNOM SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/09/3303153

ZAHTJEV ZA INFORMACIJE OSNOVNOM SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/09/3303282

TUZBA PROTIV DANICE I NOVAKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/13/3305730

TUZBA PROTIV UNIVERZALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/16/3307002

SEKRETAR NIJE DALA DOZVOLU ZA LAZNU PRIJAVU ???

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/22/3311092

TUZBA ZA UNISTAVANJE PODATAKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/24/3312060JUN 2012:

PO TUZBI ZA LAZNU PRIJAVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/06/3319464

RASKRINKAVANJE TUZILASTVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/06/3320018

VIJECU I SIPI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/08/3320608

CJB-U PROTIV ORGANIZOVANE KRIMINALNE GRUPE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/11/3322944

KOMANDIRU SUDSKE POLICIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/15/3324701

TUZENOJ RS

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/17/3325884

PODNESAK PO TUZBI PROTIV RS

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/22/3328645

ZALBA PO TUZBI PROTIV BIH

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/23/3329278

TUZBA PROTIV UNIVERZALA DOPUNA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/24/3329804

TUZBA PROTIV DANKA I NOVAKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/25/3330401

PRIJAVA ZA NEZAKONITI NADZOR

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/26/3331113

MAJKA PROTIV MAFIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/27/3331896JUL 2012:

PO TUZBI 80 0 P 039976 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/07/07/3338636

IMA LI PRAVA IZVAN SUDA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/07/12/3341926

KRIMINALCI U IME TUZILASTVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/07/22/3348621

PREINACENJE TUZBE PROTIV RS

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/07/25/3350920

TEROR TUZILACKE MAFIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/07/29/3353772

VIJECU O LAZOVIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/07/30/3354407AVGUST 2012:

PRITUZBA ZA OT DOBOJ

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/01/3355917

KO JE PREVARIO SUD

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/05/3357993

TUZBA ZA UTVRDJENJE DISKRIMINACIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/08/3360541

KRIMINALNI REZIM

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/12/3363250

MAFIJA UPRAVLJA POLICIJOM

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/16/3365431

ULTIMATUM MAFIJASKOM REZIMU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/21/3368970

PRITUZBA SUDSKOJ POLICIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/23/3370023

ISTINA O MAFIJASKOM REZIMU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/26/3371636

ZALBA PO TUZBI PROTIV RS

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/26/3371903

NEKAZNJENI ZLOCIN

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/27/3372348SEPTEMBAR 2012:

GORI OD GESTAPOA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/09/05/3377936

KOGA STITI TUZILASTVO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/09/06/3378842

ZAHTJEV ZA INFORMACIJE MUP-U

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/09/16/3384594

DOPUNA TUZBE ZA UTVRDJENJE DISKRIMINACIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/09/19/3387066

SLIKA SVE GOVORI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/09/23/3389251

TUZILASTVU O ZAHTJEVIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/09/25/3391246

OBAVJEST ZA KT TUZLA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/09/26/3391285OKTOBAR 2012:

BALKANSKI AL KAPONE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/10/01/3394341

ZALBA PO TUZBI ZA UTVRDJENJE DISKRIMINACIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/10/03/3396053

DOBOJSKOM TUZILASTVU O DOKUMENTACIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/10/08/3398851

ZLOCIN SA POTPISOM REZIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/10/12/3401821

DOPUNA TUZBE PROTIV DANICE I NOVAKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/10/17/3405226

SUDSKOJ POLICIJI PO PRITUZBI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/10/27/3410895

POJASNJENJE TUZILASTVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/10/29/3412287NOVEMBAR 2012:

ZA PRETRES 3 DECEMBAR 2012

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/14/3422554

TUZBA PROTIV MAFIJASKOG REZIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/15/3423217

TUZBA PROTIV DANKA I NOVAKA DOPUNA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/19/3426179

ZAHTJEV SUDSKOJ POLICIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/21/3427460

ZABRANJENI INTERVJU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/22/3427805

UTVRDJENJE DISKRIMINACIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/23/3428518

ZALBA NA RJESENJE O ODBACIVANJU TUZBE PRITIV DANICE I NOVAKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/24/3429747

TUZBA ZA DISKRIMINACIJU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/25/3430334DECEMBAR 2012:

POLITICKA VOLJA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/01/3434183

SAMOVOLJA REZIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/02/3434923

POZITIVNI PRIMJERI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/04/3435734

PITANJA SVJEDOCIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/05/3436336

RELEVANTNI CLANOVI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/06/3436921

DOPUNA TUZBE PROTIV MAFIJASKOG REZIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/09/3438877

ZAHTJEV REPUBLICKOM TUZILASTVU REPUBLIKE SRPSKE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/10/3439507

DOKAZI O KRIMINALU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/11/3440291

PREINAKA TUZBE PROTIV UNIVERZALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/13/3441353

PRIJEDLOG PO CLANU 134 ZPP

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/14/3442241

ZALBA PO PRETRESU OD 3. DECEMBRA 2012

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/16/3443755

REVIZIJA ZA LAZNU PRIJAVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/23/3448041

KO SKRIVA UBICE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/28/3451126JANUAR 2013:

PRIJAVA PROTIV SUDIJA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/01/05/3456603

DOSTA JE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/01/11/3461397

PRIJAVA PROTIV ZLOCINACKE ORGANIZACIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/01/17/3465912

OBAVJEST SP UZ PRIJAVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/01/19/3467374

ZAHTJEV ZA IZUZECE ZELJKE VAKICIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/01/25/3471579

GLAVNOM TUZIOCU OT DOBOJ

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/01/27/3472655FEBRUAR 2012:

TUZILASTVU I POLICIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/02/10/3481870

ZAHTJEV ZA NOVU ISTRAGU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/02/20/3488655

PONUDA TUZENIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/02/28/3494159MART 2013:

ZAHTJEV POLICIJSKOJ STANICI BIJELJINA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/05/3496974

UTVRDJENJE DISKRIMINACIJE NA SUDJENJU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/07/3499030

INSPEKTORATU SUDSKE POLICIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/11/3501635

PRIJAVA PROTIV ZORANA CAVICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/18/3506344

ZALBA NA RJESENJE 80 0 P 043324 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/26/3511796

OBAVJEST PO PREDMETU 80 0 P 039222 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/28/3513181

PRIJEDLOG PO CLANU 81

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/29/3513781

OBAVJEST PO PREDMETU 80 0 P 039976 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/30/3514647

PRITUZBA BIH TUZILASTVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/31/3515288APRIL 2013:

ZAHTJEV ZA PONAVLJANJE 80 1 PR 007070 12 PR

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/02/3516573

ZAHTIJEV SUDSKOJ POLICIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/04/3517724

ZALBA NA RJESENJE 80 0 P 043325 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/06/3519030

PRITUZBA U OT DOBOJ

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/08/3520589

PRIJAVA PROTIV BIROA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/10/3522237

KOGA SU KORIMPIRALI KRIMINALCI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/12/3523484

OBAVJEST PO PREDMETU 80 0 P 043472 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/14/3524855

UREDJENJE TUZBE ZA DISKRIMINACIJU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/16/3526184

SPREGA MAFIJE I DRZAVE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/18/3527633

PRIJAVA PROTIV ZORANA MICICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/20/3528964

DOKAZI TUZBE PROTIV UNIVERZALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/22/3530376

PREINAKA TUZBE PROTIV DANKA I NOVAKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/24/3531754

PRIJAVA PROTIV DEVIC I DJONLICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/26/3533277

PRIJAVA PROTIV KOMANDIRA MUP-A

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/28/3534648

LOGISTIKA ORGANIZOVANOG KRIMINALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/30/3535790MAJ 2013:

PRIJAVA PROTIV DJURICA I ZORIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/02/3537065

KOME PRIPADAJU LJUDSKA PRAVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/08/3541839

OKRUZNOM CENTRU SUDSKE POLICIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/10/3542826

ZASTITNICI ORGANIZOVANOG KRIMINALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/29/3543131

PRIJAVA PROTIV KOMANDIRA SUDSKE POLICIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/29/3543189

ZALBA NA 80 1 PR 007070 13 PVLP

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/29/3543272

TUZBA PROTIV NOVAKA I DANICE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/29/3543321

PRITUZBA NA KOMANDIRE SP

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/31/3544280JUN 2013:

PRIJAVA PROTIV GLAVNOG TUZIOCA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/06/04/3545756

PRITUZBA BIH TUZILASTVU PO T 20 0 KTA 0007047 13

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/06/08/3547916

ZAHTJEV USTAVNOM SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/06/13/3549853

UTVRDJENJE ZA PREDAVANJE PRIJAVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/06/18/3551860

SUDSKOJ POLICIJI PO RJESENJU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/06/24/3554133JUL 2013:

TUZIOCU KEROVICU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/06/3559121

OBAVJEST USTAVNOM SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/12/3561416

UTVRDJENJE ZA PARNICU S UNIVERZALOM

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/15/3563093

PRITUZBA NA ODLUKU T14 0 KTA 0008936 13

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/18/3564528

PRITUZBA NA KEROVIC RANKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/20/3565114

TUZBA ZA UTVRDJENJE PRAVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/22/3566244

IN MEMORIAM

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/23/3566396

PRITUZBA NA RAD SUDIJE MARKOVIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/24/3567006

BANDA PLACENIH UBICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/26/3567953

DOPUNA NA UDT 12326-13

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/30/3569796AVGUST 2013:


ZALBA NA PRVOSTEPENU PRESUDU PROTIV UNIVERZALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/03/3571388

FALSIFIKATI SUDIJE MARKOVIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/05/3572018

ZAHTJEVI ZA INFORMACIJE SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/09/3573357

PRITUZBA PROTIV VAKICIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/11/3574158

OSNOVNOM SUDU O BLOGU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/13/3574923

JAVNO PISMO MUP-U

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/15/3575636

ZAHTJEV ZA INFORMACIJE VIJECU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/17/3576693

TUZBA ZA PODRSKU UNIVERZALU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/19/3577411

PRESUDE PO NARUDZBI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/21/3578076

UTVRDJENJE ZA MUP

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/23/3578956

PRITUZBA PROTIV DESTANOVICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/25/3579775

PRIJAVA PROTIV SUDIJE MARKOVIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/27/3580595

UTVRDJENJE ZA 80 1 PR 007070 13 PZP

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/29/3581519

DA SE ZNA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/31/3582426SEPTEMBAR 2013:


ZAHTJEV PS BIJELJINA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/01/3582837

PRITUZBA PROTIV DJONLICA I DJURICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/03/3583533

TUZILASTVU BIH

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/05/3584301

PRITUZBA ZA PRIKRIVANJE PRIJAVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/07/3584926

(NE)POSTUPANJE SUDIJE DJONLICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/09/3585683

DOPUNA TUZBE ZA PODRSKU UNIVERZALU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/11/3586917

PRITUZBA ZA PRIKRIVANJE UBISTVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/13/3587701

APELACIJA USTAVNOM SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/15/3588733

LIJEPA RIJEC GVOZDENA VRATA OTVARA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/20/3590610

MONTIRANI PRETRES

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/25/3592464

PRITUZBA ZA PRIKRIVANJE INFORMACIJA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/30/3594231OKTOBAR 2013:


ODLUKA PO LAZNOJ PRIJAVI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/10/05/3595696

ISTINA O LAZNOJ PRIJAVI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/10/10/3597359

ZAHTJEV OKRUZNOM SUDU PO 80 0 P 039221 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/10/15/3599158

DOPUNA NA T09 0 KTA 0034144 13

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/10/20/3601037

PRAVOBRANILASTVU RS

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/10/25/3602992

PO PRENOSU NADLEZNOSTI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/10/30/3604820NOVEMBAR 2013:


NEDOSTATAK POLITICKE VOLJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/01/3605656

OBAVJEST O KRIMINALU U OT BIJELJINA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/04/3606807

NIJE BILO NAMJERNO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/07/3608140

PRIJEDLOG PO 71 0 P 162681 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/10/3609358

POVEZ PREKO OCIJU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/13/3610347

PRITUZBA NA T 17 0 KT 0004186 13

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/16/3611640

ZALBA NA RJESENJE 80 0 P 043472 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/19/3612681

PRITUZBA PO LAZNOJ PRIJAVI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/22/3614043

NACELNICIMA CJB BIJELJINA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/25/3615098DECEMBAR 2013:


DOPUNA NA 80 0 P 050285 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/12/01/3617361

PRITUZBA NA T 17 0 KTA 0004187 13

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/12/05/3618670

OBAVJEST PO CLANU 182 ZA 80 0 P 043325 13 P 2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/12/10/3620749

PRIJEDLOG SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/12/15/3622460

BN TELEVIZIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/12/20/3624282

PREINAKA TUZBE 80 0 P 043324 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/12/25/3625577JANUAR 2014:


OBAVJEST O ADMINISTRATIVNOJ GRESCI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/01/3627816

PRIPREMNO ROCISTE 80 0 P 043324 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/04/3628644

FALSIFIKATI, LAZI I MANIPULACIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/07/3629574

POPIS DOKAZA 80 0 P 043324 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/10/3630683

ZALBA NA RJESENJE 80 0 P 050285 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/13/3631477

ZAHTJEV SUDU ZA SNIMKE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/16/3632418

ADVOKATI MAFIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/19/3633337

DOPUNA NA AP-3701-13

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/22/3634141

TUZILASTVU O PRIJAVAMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/25/3635019

DOKAZI ZLOCINA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/28/3635740

ZAHTJEV VSITV-U

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/31/3636364FEBRUAR 2014:


OBAVJEST REPUBLICKOM TUZILASTVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/03/3636930

PRIJAVA PROTIV DESTANOVICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/06/3637536

PRITUZBA PROTIV SUDSKOG VIJECA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/09/3638205

PONAVLJANJE POSTUPKA PROTIV UNIVERZALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/12/3638930

NEKOLIKO NEUGODNIH PITANJA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/15/3639748

ZALBA NA PRESUDU 80 0 P 039976 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/18/3640264

TUZBENI ZAHTIJEV ZA UTVRDJENJE PO 80 0 P 043324 13 P2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/21/3641050

ISTINA SE RAZOTKRIVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/24/3641658

OBAVJEST SUDU I TUZENOJ 80 0 P 043325 13 P 2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/27/3642436MART 2014:


APELACIJA ZA UNIVERZAL

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/03/3643305

TUZBENI ZAHTIJEV ZA UTVRDJENJE PO 80 0 P 043325 13 P 2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/06/3644161

PRITUZBA ZA LAZNE INFORMACIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/09/3644906

PREINAKA 2 TUZBE 80 0 P 043324 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/12/3645617

ZALBA NA RJESENJE 01-50-151-2-2014

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/15/3646441

PRIJAVA PROTIV SUDSKOG VIJECA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/18/3647053

ZAHTIJEVI USTAVNOM SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/21/3647879

REVIZIJA TUZBE PROTIV UNIVERZALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/24/3648573

PRITUZBA NA T 17 0 KT 0004353 14

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/27/3649405APRIL 2014:


POJASNJENJE TUZBE 80 0 P 048630 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/04/05/3651575

PRIJAVA ZA NESAVJESTAN RAD

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/04/10/3652741

APELACIJA ZA UTVRDJENJE PRAVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/04/15/3653886

DOPUNA PRIJAVE PROTIV UNIVERZALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/04/20/3655435

PRIJEDLOG TUZENOJ PO 80 0 P 043325 13 P 2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/04/25/3657032

PRIJEDLOG SUDU ZA SNIMANJE RASPRAVE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/04/30/3658580
MAJ 2014:


DODATAK TUZBE 80 0 P 053922 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/03/3659402

PRITUZBA NA T14 0 KTA 0010468 14

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/06/3660550

PRIJEDLOG ZA PARNICU 80 0 P 043325 13 P 2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/09/3661725

PRITUZBA ZA POSTUPANJE U 80 0 P 043472 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/12/3662739

DOPUNA TUZBE 80 0 P 050856 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/15/3664192

DOPUNA ZA 80 0 P 039222 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/18/3665251


PRIJEDLOG ZA SNIMANJE 80 0 P 043324 13 P2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/21/3666158

PRIJAVA ZA POSTUPANJE U 80 0 P 039976 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/24/3667270

DOPUNA PRIJAVE PROTIV ZORANA CAVICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/27/3668181

SUDU PO ZOZD-E

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/30/3669528
JUN 2014:


PRIJEDLOG RS U PARNICI 80 0 P 039222 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/06/05/3671296

ZASTO TUZILASTVO PRIKRIVA UBISTVO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/06/10/3672883

PRITUZBA PROTIV STJEPANOVIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/06/15/3674697

PRIJEDLOG TUZENIMA U PARNICI 80 0 P 048630 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/06/20/3676425

PRIVATNE SUDNICE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/06/25/3677970

DEMONTIRANJE MAFIJASKOG REZIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/06/30/3679613JUL 2014:


FALSIFIKATI TUZILACKE MAFIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/05/3681701

APELACIJA PO TUZBI ZA DISKRIMINACIJU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/10/3683580

O (NE)RADU TUZILASTVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/13/3684785

REVIZIJA TUZBE 80 0 P 039976 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/16/3685937

TUZBA ZA POVREDU PRAVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/19/3687204

PRITUZBA ZA POSTUPANJE U 80 0 P 039976 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/22/3688315

KO JE U SLUZBI MAFIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/25/3689949

UTVRDJENJE ZA NEZAKONITE ODLUKE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/28/3690918

TERET DOKAZIVANJA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/31/3692299
AVGUST 2014:


GLUVI TELEFONI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/03/3693726

PRIJAVA ZA POSTUPANJE U 80 0 P 043472 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/06/3694867

ZALBA NA RJESENJE 80 0 P 050856 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/09/3696111

DOKAZI KORUPCIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/12/3697101

PRIJEDLOG VSITV-U

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/15/3698404

PRIKRIVANJE ZLOČINA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/18/3699424

PRIKRIVANJE KRIMINALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/21/3700873

DOSTAVA INFORMACIJA ZA PREDMET 80 0 P 056780 14 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/24/3702214

ODGOVOR VSITV-A

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/27/3703401

KO STITI KRIJUMCARE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/30/3704851SEPTEMBAR 2014:


DOKAZI KRIMINALA I KORUPCIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/03/3706410

KO JE PODNEO LAZNU PRIJAVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/06/3708154

OBAVJEST TUZILASTVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/09/3708976

ZALBA NA PRESUDU 80 0 P 053922 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/12/3710792

ZAKON, STA JE TO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/15/3712036

UTVRDJENJE ZBOG PRIKRIVANJA INFORMACIJA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/18/3713824

PITANJA I ODGOVORI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/21/3715557

POSTUPANJE TUZIOCA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/24/3717336

I SVE PO ZAKONU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/27/3718811

DOKAZNI MATERIJAL 80 0 P 043324 12 P - 1 DIO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/30/3720441OKTOBAR 2014:


DOKAZNI MATERIJAL 80 0 P 043324 12 P - 2 DIO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/10/05/3721936

DOSTAVA INFORMACIJA ZA PREDMET 80 0 P 039222 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/10/10/3725248

SAUCESNISTVO U ZLOCINIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/10/15/3728110

KRSENJE PRAVILA POSTUPKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/10/20/3730921

ZALBA NA PRESUDU 80 0 P 043325 13 P 2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/10/25/3734381

SVERCERI I TUZILASTVO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/10/30/3737127
NOVEMBAR 2014:


PREDSJEDNIKU VSITV-A

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/03/3739922

DODATNI PRILOZI U PARNICI 80 0 P 048630 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/06/3741419

PRIJEDLOG PO TUZBI ZA POVREDU PRAVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/09/3743147

PRIPREMNO ROCISTE 80 0 P 056780 14 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/12/3744667

OBAVJEST PREDSJEDNIKU VSITV-A

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/15/3746539

DOPIS PREDSJEDNIKU SUDA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/18/3747807

PRITUZBA NA T 17 0 KTA 0005048 14

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/21/3750116

IMUNITET NA LICITACIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/24/3750856

INTERVJU BUDIMKE BAJO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/27/3752672

PREINAKA I DOPUNA 80 0 P 056780 14 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/30/3754387DECEMBAR 2014:


APELACIJA ZA 80 0 P 053922 14 GZ

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/12/05/3756978

GRAĐANSKO NOVINARSTVO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/12/10/3759489

TUZILASTVU TUZLANSKOG KANTONA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/12/15/3762005

PRITUZBA ZBOG PRIKRIVANJA ZLOCINA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/12/20/3765073

BISERI MILA RONHILA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/12/25/3767418

PRAVOBRANILASTVU RS PO 80 0 P 056780 14 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/12/30/3770256


MOJI BLOGOVI

BZ SOFT
KRIMINAL U VLASTI
PROGRAMI ZA SVAKOGA


DOKAZI O KRIMINALU U VLASTI
KRIMINAL U VLASTI
BESPLATNI PROGRAMI


PROGRAMI ZA ZABAVU, RAZONODU, KREATIVNOST I SVE STO ZELITE. IZABERITE PROGRAM KOJI ZELITE I KLIKOM NA ODGOVARAJUCI LINK, ZAPOCINJETE PROCES PREUZIMANJA. KOD ZA SVE PROGRAME JE ISTI "29111965"! U KREIRANJU PROGRAMA SLOVARICA, UCESTVOVALA JE UBIJENA DJEVOJCICA IVONA BAJO, SVOJIM GLASOM I IZBOROM SLIKA...
Racunaljka

Pripovetke

Problemi

Jednacine

Matematika

Romani

Vezbanka

Pjesme

Slovarica

Bajke

Biblija
HVALA NA POVERENJUMOJI FAVORITI
-