KRIMINAL U VLASTI

OBAVIJESTE SVOJE PRIJATELJE O POSTOJANJU OVOG BLOGA I O LINKOVIMA, NA KOJIMA SE NALAZE DOKAZI O KRIMINALU UNUTAR TUŽILAŠTVA. AKO NE ZAUSTAVIMO TU BANDU KRIMINALACA I UBICA, ONI ĆE NASTAVITI SA SVOJIM ZLOČINIMA, A ONDA KO ZNA KO JE NA REDU...


29.10.2012.

POJASNJENJE TUZILASTVU

Poslije 3 godine prikrivanje dokumentacije o ubistvu Ivone Bajo, gaženja ustava, zakona i zagarantovanih prava, uputio sam ultimatum mafijaškom režimu: Dolaziću svaki dan i pokazivati dokaze kriminala građanima, ako se i dalje bude kršio zakon, sve dok ne dobijem dokumentaciju, makar me hapsili 10, 100, 300 puta!
UHAPŠEN SAM POSLIJE TOGA SAMO JEDNOM, A SLEDEĆI PUT SA BILI "LJUBAZNIJI", TRAŽEĆI POJAŠNJENJE ŠTA KONKRETNO ŽELIM DA SE KOPIRA. FOTOGRAFIJE KOJE SAM POTOM DOBIO POKAZUJU SVU MONSTRUOZNOST REŽIMA JER SU FALSIFIKOVALI I POVREDE KONSTATOVANE OBDUKCIJOM, ŠTO SE MOŽE VIDJETI U PRILOGU OBN TELEVIZIJE:

OKRUŽNOM TUŽILAŠTVU U BIJELJINI
POJAŠNJENJE ZAHTJEVA

Napomena: Tekst će biti dostavljen putem mejla uz priloge i kao štampani dokument, bez priloga!
Dana 07.09.2012. obavješten sam od pripadnika sudske policije da je potrebno dostaviti vam popis materijala koji želim da se kopira! To je možda znak moguće saradnje porodice i istražnih organa u borbi protiv kriminala, jer kako vam je sigurno poznato imam veći broj dokaza o izvršenim krivičnim djelima!
Istina je da imam jedan broj dokumenata iz spisa KTA-596/09 i nema razloga da vam oduzimam vrijeme time što biste i njih kopirali, no činjenica je da ja NE ZNAM šta sve sadrži taj spis, kao što ni vi ne možete znati šta ja imam recimo u folderu "Dokazi" na računaru!
Dakle predlažem, kako je i u vašem vodiču predviđeno da mi se prvo omogući uvid u spis, pri čemu uopšte nije potrebno da fizički dodirnem bilo koji dokument, iako možete biti sigurni, da im od mene ne prijeti opasnost od bilo kakvog oštećenja! Tom prilikom bi ovlaštena osoba prezentovala spis, a ja bih napravio popis materijala, koji želim da se kopira.
Ukoliko mi to ne bude omogućeno, (za šta nema osnova, jer je moje ustavom garantovano pravo da iznosim mišljenje o radu državnih organa, a da za to ne smijem biti kažnjavan niti na koji način, pa ni diskriminisan), onda vas obavještavam, koji materijal iz pomenutog spisa nemam, a znam da postoji:
1) Zapisnik o saslušanju svjedoka Nedeljka Antića od 23.07.2009.
2) Zapisnik o saslušanju svjedoka Aleksandra Jočkovića od 23.07.2009.
3) CD na kome su narezani snimci uviđaja i obdukcije, načinjeni od strane službenih lica!
4) CD CJB Bijeljina - PS za BS Bijeljina, na kome su narezani snimci uviđaja i obdukcije leša Ivone Bajo!
5) CD CJB Bijeljina, na kome su narezani snimci KT pregleda bicikla i spoljnjeg pregleda leša Ivone Bajo!

Ovih 5 stavki preuzete su iz popisa Nalaza i mišljenja vještaka Miroslava Busarčevića, a ista osoba navodi da postoje i snimci KT pregleda kamiona 669-K-434, te bi i to trebalo kopirati...
Suštinski, želim sve snimke načinjene na mjestu tragedije 23.07.2009. sve snimke nastale prilikom obdukcije i sve snimke KT pregleda bicikla i kamiona i svih stvari, odnosno predmeta, koje je djevojčica imala uz sebe!
Podsjećam da sam zahtjeve za pristup informacijama predao prije više od dvije godine...
Što se tiče materijala koje se odnosi na mene lično, na šta imam ustavom garantovano pravo, a nalaze se u spisima: KTA-246/10 i 10-02/3-1-230-236/10 KU-148, nemam niti jedan dokument i tražim kopiranje cjelokupnog materijala!
Sugerišem dakle da sa nadležnom osobom sačinim popis materijala za kopiranje, te da mi se saopšte troškovi i na koji način da izvršim uplatu. Što se tiče digitalnog materijala, odgovara mi i kopiranje diskova i kopiranje na usb prenosni disk.
Pokušaću vas kontaktirati, preko sudske policije 13-og i 14-og 09.2012. kako bismo dogovorili detalje!
Očekujem da ovo nije bio pokušaj dobijanja na vremenu, odnosno da se izbjegne kopiranje materijala koji sam trebao dobiti još 2010. godine.
Nadam se da ste se uvjerili da sam osvjedočeni borac protiv organizovanog kriminala, jer je na osnovu mojih dojava izvan zemlje, otkrivena transakcija narko mafije u februaru 2012, a po podacima kojima raspolažem iz dopisa Tužilaštva BIH i telefonskog razgovora, materijal koji sam poslao u KT Sarajevo marta 2012. te njima mejlom u avgustu, upotrijebljen je za saradnju Sarajeva i Banjaluke u akciji Titan!
Stoga predlažem i vama da se s obzirom na mjesnu nadležnost uključite u istragu o krijumčeranju i ubistvu, za šta imam veći broj dokaza, (Vozači su falsifikovali tahograf, a portir je uklonio materijalni dokaz ubistva), u kom slučaju bih vam pružio pomoć u svim radnjama koje isplanirate, a sa ciljem da oni koji su za to odgovorni dobiju zaslužene kazne...
Neće biti svejedno da li će do rezultata o tome doći tužioci iz Sarajeva, Banjaluke, Interpol ili vi !!!
Slijedi skenirani dokument, kojim se odobrava kopiranje traženog materijala:
OVIME SE POKAZALO DA JE JEDAN GRAĐANIN, KOJI SE SAM SUPROTSTAVI REŽIMU SILOM ZAKONA, JAČI OD SVIH NJIH, KOJI ZNAJU SAMO ZA ZAKON SILE !!!

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

27.10.2012.

SUDSKOJ POLICIJI PO PRITUZBI

Sudski policajci, brutalno kršeći ustav i zakone po nalogu mafije ophode se prema mojoj porodici i svim srodnicima ubijene djevojčice kao prema stoci, sa osnovnim ciljem da zaštite krijumčare, ubice i perače prljavog novca!

SUDSKOJ POLICIJI REPUBLIKE SRPSKE
INSPEKTORATU SUDSKE POLICIJE REPUBLIKE SRPSKE

Tekst pritužbe sudskoj policiji se nalazi na web stranici:
S obzirom da sam obaviješten da ćete održati sastanak sa pripadnicima sudske policije, sa ciljem da se poboljša rad sudske policije, ukazujem na sledeće propuste:
Prije svega se osvrćem na vaš stav da je postupak policajca koji je zgužvao podnesak i htio da ga baci u kantu za otpatke zakonit, gdje nedostaje detalj da mu za taj herojski čin treba dati orden ili bar novčanu nagradu!
No, u svemu tome ne uklapa se VAŠA tvrdnja da "kućni red" uređuje predsjednik suda, a ne sudska policija.
Dakle ne samo rad u zgradi, nego sve radnje bilo kog službenika uređuje Ustav i zakoni, a ne bilo koja osoba!
Predsjedik suda je tu samo da primjeni zakon...

Osim toga, u dokumentu koji sam vam dostavio, ne pominje se predsjednik suda, nego sudska policija izvršava FAŠISTIČKU NAREDBU, kriminalca Kovačević Novaka, inače glavnog okružnog tužioca.
Stoga vaše povezivanje predsjednika suda sa ovim bezakonjem, ne samo da je neosnovano, nego je i kriminalno. GOSPODIN PREDSJEDNIK SUDA SA OVIM TERORIZMOM NEMA NIKAKVE VEZE...
I na kraju to što mi se VI obraćate riječima "S POŠTOVANJEM" zaista zvuči lijepo, ali mnogo je važnije to da se vaši službenici sudski policajci, brutalno kršeći ustav i zakone po nalogu mafije ophode prema mojoj porodici i svim srodnicima ubijene djevojčice kao prema stoci, sa osnovnim ciljem da zaštite krijumčare, ubice i perače prljavog novca!
Poznato je da još od 2008. godine MUP prikriva transakcije klana Darka Šarića, preko Bobar banke, a iako je u februaru otkrivena transakcija od preko 4 miliona maraka poslije čega se Gavrilo Bobar povukao iz trke za načelnika, vi i dalje štitite narko mafiju!
U prilogu su skenirani dokumenti koji dokazuju gestapovske metode sudske policije po naredbi mafijaškog bosa Kovačevića, te podršku vrha sudske policije takvom teroru i bezakonju!
VJERUJEM DA ĆE VAS "OBRADOVATI" ČINJENICA DA JE OVA PORUKA KOJA DOKAZUJE DA STE OBIČAN SERVIS MAFIJE I SLUGE TAJKUNA IZ VLADAJUĆEG DIKTATORSKOG REŽIMA, PROSLIJEĐENA NA VIŠE OD 100 ADRESA, MEDIJA, STRANAKA, VLADINIH I NEVLADINIH ORGANIZACIJA I DA ĆE BITI DOKAZ U PROCESU PROTIV VRHA SUDSKE POLICIJE KAD KONAČNO BUDE SRUŠENA OVA MONSTRUOZNA MAFIJAŠKA VLAST...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

17.10.2012.

DOPUNA TUZBE PROTIV DANICE I NOVAKA

Sve dok tuženi ne dostave bilo kakav dokument iz koga se vidi da su službeno nastupali u tom konkretnom događaju, Sud to ne može tretirati kao službeni nastup, koliko god to postupajući sudija želio! Iz OT Bijeljina se naprotiv negiraju radnje koje su izvršene kao posljedica lažne prijave!

OSNOVNOM SUDU U BIJELJINI

Predmet: 80 0 P 039227 12 P

TUŽBA

Tužilac:

ZDENKO BAJO

Tuženi: 1)

DANICA STJEPANOVIĆ (TUŽILAC U OT BIJELJINA)

Tuženi: 2)

NOVAK KOVAČEVIĆ (GLAVNI OKRUŽNI TUŽILAC)

Vrijednost spora:

100000 KM


DOPUNA TUŽBE

Rješenjem od 05.l0.2012. Osnovni sud je vratio tužbu, radi ispravke i dopune, navodeći da su tuženi pogrešno označeni i da postoje nejasnoće oko toga, šta je konkretan uzrok nematerijalne štete! Stoga ovom dopunom, obavještavam Sud i tužene, da ostajem u potpunosti kod određivanja pasivne legitimacije, što ću u nastavku pojasniti, kao i navedene nejasnoće!
1) Tuženi u konkretnom slučaju nisu nastupali službeno!
2) Uzrok štete i povod za ovu tužbu je isključivo lažna optužba za "Ugrožavanje sigurnosti"!

OBRAZLOŽENJE

Prije svega bih dao objašnjenje u vezi uzroka štete, te podvlačim da se radi o posljedicama lažne prijave za "Ugrožavanje sigurnosti", a događanja vezana za radnje oko ubistva Ivone Bajo i uloge tuženih su opisana da bi bilo jasnije šta je pozadina, odnosno uzrok lažne prijave! Osim toga nije svejedno da li se radi o prikrivanju krađe auto radija ili sabotiranju istrage ubistva osmogodišnjeg djeteta, koje je u rodbinskoj vezi sa mnom...
Nadalje ističem da nikada nisam radnje tuženih oko lažne prijave opisivao kao "SLUŽBENE" što i nisu bile, te je takva kvalifikacija suda neprimjerana i očito pristrasna sa ciljem da se pomogne tuženima. Jasno sam opisao da su UČESTVOVALI u dogovoru grupe osoba, koji su me lažno optužili, a da su konkretni izvršioci odnosno podnosioci prijave gospoda Debeljević i Gruhonjić! Stoga je jasno da tuženi nisu osim učestvovanja u pripremi plana izvršili nijednu radnju, a posebno ne SLUŽBENU!
Dakle kako tuženi nisu nastupali službeno ni u jednoj radnji vezano za lažnu prijavu, te je jedina osoba iz OT Bijeljina službeno povezana sa tim tužilac Šabić Muris, jasno je da se ne mogu kriti iza svog položaja, jer ne postoji niti jedan dokument, niti jedan dokaz njihovog službenog postupanja! Zabunu je možda donelo to što sam ne znajući njihove privatne adrese, uz imena tuženih u zagradi naveo funkcije koje obavljaju, kako bih ih nesporno identifikovao.
Što se tiče moje tvrdnje da se radi o zloupotrebi službenog položaja, to se takođe ne odnosi na tužene u smislu da su nastupali službeno, nego da prijava građanina koji je vozač kamiona i švercuje šumsku građu, ne bi bila ni razmatrana, nego bi isti bili uhapšeni, dok je u ovom slučaju prijava građana, koji su zaposleni u OT Bijeljina imala neuporedivo veću težinu i isključivo iz tog razloga su uslijedile radnje državnih organa iako nije bilo za to nikakvog osnova! Stoga je neprimjereno navođenje člana 172 ZOO, koji jeste relevantan za službeno nastupanje bilo kog organa, no postoji i konkretan član koji se odnosi na tužene:
Član 87. Imunitet sudija i tužilaca (ZOVSITV)
(1) Sudija ili tužilac ne može biti krivično gonjen, uhapšen ili zadržan u pritvoru niti može odgovarati u građanskom postupku za mišljenja koja daje ili za odluke koje donese u okviru svojih službenih dužnosti.
(2) Posjedovanje imuniteta neće spriječiti ili odgoditi istragu u krivičnom ili građanskom postupku koja se o nekoj stvari u skladu sa zakonom vodi protiv sudije ili tužioca.

Potpuno je jasno da je prva službena radnja u OT Bijeljina bila od strane tužioca Šabića i prema njemu kao ni prema sudiji koji je izdao naredbu, iako nije postojao nijedan argument za to nikada nisam niti ću pokretati tužbe za nadoknadu štete, jer je za to odgovorna RS! Međutim za PRIVATNE dogovore i plan ove grupe ljudi koji su me lažno prijavili i bez dozvole i znanja nekih osoba i njih naveli kao navodno ugrožene, ne postoji nijedan dokument koji daje osnov za tretiranje tih radnji kao službene. Sud ne može da ih proglasi službenim, zato što tako želi, nego samo na osnovu dokaza!
Primjera radi, u ovoj parnici samo postupajući sudija nastupa službeno i svaka strana može uložiti žalbu, pritužbu VSITV-u, pa čak i krivičnu prijavu prema članu "Povreda zakona od strane sudije" iz KZ-a, no nikako i tužbu za nadoknadu štete, dok ako bi bilo koji drugi sudija uticao na tok procesa na bilo koji način i ako za to postoje dokazi, može biti sem navedenog, tužen po privatnoj tužbi za nadoknadu štete! Hipotetički, ako bih "zaprijetio" da ću podnijeti krivičnu prijavu protiv sudije, a on me potom prijavi za "Ugrožavanje sigurnosti" to ne može biti nikakvo službeno postupanje...
Prvi dodatni dokaz koji dostavljam uz ovu dopunu je dokument CJB Bijeljina, iz koga se vidi da direktni podnosioci nisu nastupali službeno, jer je sve opisano kao zabilješka na, OKOLNOSTI OBAVLJENOG RAZGOVORA!
Nema ni pomena o nekoj naredbi, dopisu ili makar obavještenju tužioca, a sasvim je jasno da u nekom predmetu nastupa službeno samo jedan tužilac, što je kako sam već istakao tek kasnije bio g. Šabić!
Sve dok tuženi ne dostave bilo kakav dokument iz koga se vidi da su službeno nastupali u tom konkretnom događaju, Sud to ne može tretirati kao službeni nastup, koliko god to postupajući sudija želio! Iz OT Bijeljina se naprotiv negiraju radnje koje su izvršene kao posljedica lažne prijave!
Jedina zakonska mogućnost je dogovor strana u postupku, koji ne isključujem posebno imajući u vidu da su nedavno tuženi građani inače zaposleni u OT Bijeljina napravili pozitivne korake u tom pravcu, omogućavajući mi kopiranje materijala o ubistvu Ivone Bajo!
Osim toga uz već dostavljeni snimak stava tužioca Kerović Ranka, da ne zna zašto su ga "ubacili" i da ne osjeća opasnost od mene, tu je i izjava data pred sudom sekretara Prodanović, da nikada nije osjećala opasnost, niti je nekog ovlastila da u njeno ime podnosi prijavu protiv mene!
No najsnažniji argument da tu nema ni govora o službenom nastupanju i da se radi o krajnje mutnim radnjama, je odgovor jednog od podnosilaca lažne usmene prijave MUP-u, g. Debeljević Milorada, koji tvrdi da se ništa od navedenog nije desilo, odnosno da sam sve izmislio!
ZA DOGAĐAJE KOJE SAM "IZMISLIO" I U KOJIMA JEDAN OD NAVODNO UGROŽENIH KAKO TVRDI NIJE POSTUPAO, DAKLE SVE SAM SLAGAO, SUDIJA IZVLAČI ZAKLJUČAK DA SU SE DESILI, I TO POTPUNO REGULARNO, IAKO NE POSTOJI NIJEDAN DOKUMENT SA POTPISIMA TUŽENIH, KOJI UKAZUJE NA SLUŽBENO POSTUPANJE!
No, s obzirom da postupajući sudija, nije imao ove dokumente prilikom odlučivanja, prihvatam da je objektivno mogao biti doveden u zabludu, a ističem da sam ove dokaze dobio poslije pisanja tužbe!
I na kraju prilažem odgovore CJB Bijeljina i Okružnog suda!
U dokumentu potpisanom od strane načelnika CJB Bijeljina navodi se postojanje izvještaja, (10-02/3-1-230-236/10 KU-148) u dva navrata dostavljen u OT Bijeljina, a koji mi se uskraćuje od strane državnih organa!
Stoga tražim od ovog suda da shodno ZOPP-u naredi dostavu, kako sudu tako i meni, Član 131:
Ako u postupku treba razgledati stvar koja se nalazi kod jedne od stranaka, kod treće osobe, kod organa vlasti ili kod pravne osobe kojoj je povjereno vršenje javnog ovlaštenja, na odgovarajući će se naćin primjeniti odredbe čl. 134. do 136. ovog zakona o pribavljanju isprava od ovih organa ili pravnih osoba.
Član 134. (3) Ako se isprava nalazi kod organa vlasti ili pravne osobe kojoj je povjereno vršenje javnog ovlaštenja, a sama stranka ne može isposlovati da se isprava preda ili pokaže, sud će po prijedlogu stranke narediti tom organu, odnosno osobi, da ispravu dostave sudu.

Iz odgovora Okružnog suda, je jasno da su "Posebne istražne radnje" prema meno provođene nezakonito, bez naredbe suda, te je jasno zašto su podnosioci otišli lično u CJB, a nisu poslali naredbu ili što je najlogičnije, podnijeli prijavu u svom tužilaštvu, dežurnom tužiocu, koji se nalazio na nekoliko desetina metara od njih!
Nije nevažno ni to da sam početkom avgusta 2010. tražio od g. Teodorović Ace, koji je sačinio zabilješku i bio ovlašten da izda naredbu o posebnom nadzoru, kako pismeni primjerak naredbe tako i postupak protiv podnosilaca lažne prijave i odgovornih za prikrivanje ubistva!
Ništa od toga se nije desilo, jer je gospodin "umro" 5 dana kasnije te sahranjen po hitnom postupku bez autopsije!
OT Bijeljina poslije toga negira da se bilo šta desilo, te da sam sve izmislio!

Hoće li sud i dalje moje "IZMIŠLJOTINE I LAŽI" tretirati kao službeno postupanje tuženih ???

PRILOZI DOPUNE TUŽBE


ZABILJEŠKA MUPA
ODGOVORI TUŽILAŠTVA
ODGOVOR DEBELJEVIĆ MILORADA
ODGOVOR MUPA I SUDA

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

12.10.2012.

ZLOCIN SA POTPISOM REZIMA

STRANICA SADRŽI MATERIJALNE DOKAZE O UBISTVU I PRIKRIVANJU UBISTVA OSMOGODIŠNJE DJEVOJČICE OD STRANE DRŽAVNIH ORGANA UKLJUČUJUĆI I SNIMKE SA OBDUKCIJE! ONI KOJI NE ŽELE DA NASTAVE MOGU POGLEDATI RANIJE OBJAVE, ČIJI JE POPIS NA DNU...
TEKST PRIJAVE JE OBJAVLJEN NA OBN TELEVIZIJI I MOŽE SE POSLUŠATI NA VIDEO ZAPISU:


USTAVNOM SUDU
UREDU DISCIPLINSKOG TUŽIOCA

INSTITUCIJAMA REPUBLIKE, MEDIJIMA I GRAĐANIMA

DOPUNA NA : AP-862/10
DOPUNA NA : UDT:8547/10

ZLOČIN SA POTPISOM REŽIMA

Napomena: (Ovaj dokument je radjen i u elektronskom obliku, sa aktivnim linkovima ka dokumentima na koje se poziva, a nalazi se na cd-u u folderu Dokumenti, a većinu dokaza će sadržati i web verzija za javnost! Neki od snimaka su dijelom modifikovani, sa dodatkom predmeta radi lakšeg poređenja te se stoga originalni snimci takođe nalaze na disku, u folderu Original.
Prije svega podsjećam da se radi o tragičnoj smrti osmogodišnje djevojčice Ivone Bajo, koja je kako sam nesporno otkrio u proteklom periodu stradala prilikom krijumčarenja režimskih tajkuna! Posjedujem izjave vozača, date istražnim organima da su dovezli 4 paketa "neke robe" i direktora "Univerzala" u Bijeljini, da je sledeće jutro bio samo paket...
Dokazni materijal o tome je ranije dostavljen i objavljivan, a ovom prilikom ću ukazati na to, kako je materijal koji ukazuje na ubistvo falsifikovan od strane navodnih istražnih organa!
Pošto je prvo pokušano sa tvrdnjom da je djevojčica imala epilepsiju, što je majka negirala, smišljen je plan kako je do smrtnih povreda došlo tako što je poslije pada sa bicikla, nabola se na žicu od korpe:
To što se žica nalazi ispod upravljača i to sa desne strane, dok je smrtonosni udarac konstatovano od strane obducenta stigao sa lijeve strane nije bila neka prepraka, jer se pribjegava mnogo većem falsifikatu! Vidljivo je iz slike načinjene od strana MUP-a na mjestu zločina, da mrlje krvi na asvaltu počinju bar 10 metara prije pada, odnosno mjesta gdje je pronađena djevojčica sa biciklom:
Žutom oznakom "1" obilježeno je mjesto prvog traga krvi, a odgovara lokaciji gdje je došlo do ukrštanja putanje kamiona i bicikla. Narednih nekoliko metara se vidi više krvavih tragova, sve do oznake "2"! Očito je da je ranjeno dijete, pokušalo nastaviti pravolinijski, ali već zagušena krvlju nemajući snage da podigne bicikl na trotoar, skreće lijevo, nadajući se da će stići kući, nesvjesna toga da umire...
Vidljivo je nekoliko tragova krvi poslije tog skretanja, do oznake "3", gdje je djevojčica ostavši bez daha i snage, nemoćno se spustila na asvalt! Velika mrlja između te oznake i sledeće "4" je mjesto gdje je ležala, a bicikl je naknadno premješten na trotoar, gdje se i vidi na ovoj fotografiji!
Da se bicikl kretao dok je djevojčica hodala i krvarila prije samog pada pokazuje i fotografija na kojoj je prikazana zadnja strana bicikla, a ja sam ovde fokusirao gumu, gdje se vide kapi krvi:
Materijalni dokaz, slika sa mjesta zločina na kojoj se jasno vide krvavi tragovi prije pada, je falsifikovan i pokušalo se predstaviti da je povreda nastala poslije pada. Kada sam postavio nezgodno pitanje, kako je moguće da je krvarila prije pada, što nam je ispričao i svjedok portir, da je lično vidio, u glavama sabotera zvoni za uzbunu, te postepeno izbjegavaju susrete i razgovore sa mnom da bi najzad, došlo i do zabrane pristupa svim srodnicima ubijene djevojčice u OT Bijeljina! Paralelno sa tim se nastavilo dodatno sabotiranje istrage, jer ne prihvatajući mišljenje obducenta, da povrede nije nanijela žica, nego predmet dimenzija 25*1 milimetar, traže se druga vještačenja, a da bi se postigao željeni cilj, prikrivaju se sve unutrašnje povrede. No prije nego što se došlo do dokaza o tome donosi se odluka o nesprovođenju istrage i po njihovom mišljenju slučaj zatvara za sva vremena.
Ali s obzirom da sam krajem januara u prostorijama Osnovnog suda prvi put vidio i forografisao predmete koje je ubijena djevojčica imala uz sebe, primjetio sam da je kaiš torbe presječen dvostruko, dio nedostaje a većina ostatka je izmjenjene boje, tretiran jakim hemijskim sredstvom, očito da se uklone tragovi ubistva:
Iako sam na te činjenice ukazao odmah po prekidu istražnih radnji, (februar 2010) niko nikada sve do danas, (oktobar 2012) nije dao objašnjenje za to, nego se naprotiv blokada pristupa tužilaštvu i dokumentaciji povećava, što za posljedicu ima čak i hapšenja majke i mene, prilikom pokušaja da dostavimo dokaze!
No, uprkos tim preprekama, nastavljam sa istragom, te u razgovoru sa vještakom trasologom saznajem da su falsifikovani i rezultati obdukcije, odnosno ne samo da nema podatke o stanju torbe, nego niti o jednoj unutrašnjoj povredi.
Radi sigurnosti, sam snimao taj razgovor, kao i sve ostale, uključujući i inspektore i tužioce:
IZJAVA VJESTAKA
Iako postoji desetine fotografija bicikla i korpe, smišljeno se prikriva pomenuta torba i pravi svega 1 fotografija, na kojoj se od strane "istražitelja" opisuju tragovi krvi, dok presjecanje kaiša i promjenu u boji, "nisu primjetili" pa na njih ja ukazujem komentarom i strelicama na samoj slici.
Naravno da bi plan uspio, bilo je potrebno u prvi plan istaći korpu i žicu, dok je torba izuzeta iz bilo kakvih istražnih radnji, bez objašnjenja i naravno ni pomena o tome niti porodici ni medijima a ni vještacima...
No sve ovo je sitnica u odnosu na prikrivanje fotografija sa obdukcije! Poslije dvije i po godine brutalnog pravnog nasilja, otimanja garantovanih prava, diskriminacije i hapšenja, uspio sam konačno da dobijem snimke, koji su upozoravam šokantni i to ne samo zbog njih samih već zato što postaje kristalno jasno o kakvom se monstruoznom zločinu radi! Stoga prije svega skrećem pažnju na fotografiju, gdje se mjere dimenzije žice na korpi:
Lenjirom je mjerena dužina žice i može se na osnovu podioka procjeniti njena širina, no da bi sve bilo uočljivije iskoristio sam dio tog lenjira i softwerski ga zarotirao pod uglom od 90 stapeni, (1) da bi dimenzija bila vidljivija. Takođe sam upotrijebio 2 slova I crvene boje sa istom zadatom veličinom fonta (2). Na osnovu tih parametara potpuno je jasno da širina žice iznosi 3 milimetra, a vidljivo je i to da je vrh tup poput nezaoštrene strane olovke!
Na oko 15 milimetara od vrha se nalazi komad mnogo tanje žice od mreže na korpi, (3) a na distanci od oko 30 milimetara je metalna pločica u obliku slova L, (4) dimenzija oko 20 milimetara!
To je dakle komad metala koji su okrivili za sve nanesene povrede, a sada slijedi snimka površinske rane, koja je prvobitno okarakterisana kao ogrebotona, prije obdukcije u vrijeme dok se smrt predstavljala kao epileptični napad:
Ovde je na originalnu sliku dodat famozni vrh žice, da bi se stekla predstava o tome da li je mogao nanijeti povrede koje se vide na slikama! S obzirom da je vrh tup i praktično nedostupan, nije mnogo vjerovatno da je napravio ovakav rez, no recimo da bi teoretski i bilo moguće da ovako zapara kožu, ali naredna slika to demantuje:
Kroz kožu debljine prsta odraslog čovjeka, napravljen je kanal dužine oko 20 milimetara, dok je žica svega 3 milimetra, što obducent slikovito prikazuje, koristeći se predmetom oblika lenjira!
Sledeća slika pokazuje probodenu kost, na kojoj je vidljivo da je kanal toliko uzak da jedva može skalpel da prođe kroz njega! Kako je izmjereno da se radi o širini uboda od 1 milimetar, očito je da prenesena slika žice nije u odgovarajućoj razmjeri jer znamo da iznosi 3 milimetra! Nema nikakve sumnje da žica od 3 milimetra ne može da prođe kroz otvor od 1 milimetar, što znači da ga nije mogla ni napraviti, a posebno ne ovakvog oblika, nego eventualno okruglog!
Druga važna činjenica je to da je kost probodena, a nije polomljena niti smrskana, što znači da se predmet kretao izuzetno velikom brzinom, što je nemoguće prilikom pada tijela, tim prije što je vrh žice elastičan i pokretan a ne krut...
I možda najslikovitiji prikaz falsifikovanja obdukcije je slika na kojoj se vidi kako obducent kroz probodenu kost provlači skalpel cijelom dužinom
Kroz kost deblju od palca, napravljen je kanal, kao i kroz kožu, a kako se ukupno radi o najmanje dva palca, čak i ako zanemarimo nasrazmjere oko dimenzija od 3 i 20 milimetara, postaje jasno da bi vrh žice izašao kroz kost, morao je pod kožu ući ne samo onaj komadić žice označen brojem 3, nego i L pločica označena brojem 4 ???
Ovde ne može a da se ne nametne pitanje:
Zašto naši vrli istražitelji, ako su već smatrali da je uzrok svih ovih povreda žica, nisu pokušali uz angažovanje hirurga istu provući kroz ovaj otvor u kosti? Da li im to nije palo na pamet ili jeste, ali su znali da bi na taj način plan propao, te su odlučili angažovati vještaka iz Beograda, sakrivši od njega sve ove unutrašnje povrede???
I poslednja evidentirana unutrašnja povreda je na plućima! Vidljiva je ulazna rana, koja je takođe oblika kanala, kakvu je mogao napraviti predmet poput lenjira ili trake. Nepoznato je ostalo koja je dubina uboda u plućima, ali je apsolutno nemoguće da okrugla žica prečnika 3 milimetra, pravi kanal od oko 20*1 milimetar dubine bar 7 centimetara.
Sve ove slike su materijalni dokaz monstruoznog zločina i to ne samog ubistva nego smišljenog prikrivanja od strane države, koja sve to čini da zaštiti krijumčarenje pripadnika mafije u svojim redovima!
Nesporno je da je kamion koji je dovezao robu, pobjegao prije dolaska policije i da ga niko nije evidentirao iako su znali za njega, te se sve otkrilo samo zahvaljujući nama. Kvar koji je imao na rezervoaru može dati odgovor na to kako je došlo do tragedije. Naredna slika pokazuje kako su po njihovim riječima vezali trake i učvrstili španerom:
Kuke koje se pominju, a koje su učvršćene za neke metalne dijelove kamiona su detaljnije i iz veće blizine prikazane na narednoj slici, gdje je vidljivo da postoji 5 metalnih djelova:
Ako je sve prethodno bilo nesporno i uz neoborive dokaze, naredni redovi su iako vrlo vjerovatni, ipak samo hipoteza.
Jedna od tih kuka je bila pod većim opterećenjem i prilikom skretanja je istrgla neki metalni tanki dio iz kamiona, koji je kao ispaljen iz puške presjekao kaiš torbe i ubio djevojčicu.
Slike kamiona, koje imam su crno bijele i na njima se ne može vidjeti ništa što bi moglo odgovarati ovoj teoriji, ali sam fotografisao više sličnih vozila, gdje se jasno vidi rezervoar sa nosačem:
Na slici su opisani tekstom crvene boje svi djelovi, a od njih je jedino tanki limeni dio mogao nanijeti sve povrede koje su prikazane na snimcima obdukcije, s tim da je ovde veći kamion, što znači da su svi djelovi originalnog, manjih dimenzija. Moguće je da postoji i neki drugi limeni dio za šta je zakačeno uže, no to naravno nikoga nije zanimalo da istražuje prilikom fotografisanja!
Ako se tako zaista desilo, rezervoar je mogao biti zadržan ostalim kukama ili pasti zadnjim dijelom na asvalt! Na jednoj od slika koje su načinjene od strane istražitelja vidljiv je dvostruki trag na asvaltu, koji sam opisao crvenom elipsom:
Da li je to mogao biti trag od kamiona, odnosno šarafa koji se vide ispod rezervoara i da li je ovaj trag uopšte na relevantnom mjestu, ne može sa baš sa sigurnošću reći, (čak mislim da je ovo neka druga pozicija) te sam zato fotografisao ulaz u "Univerzal" na mjestu gdje počinju tragovi krvi i zanimljivo tamo se nalazi jasno vidljiv dvostruki trag i danas:
Raspon između dva paralelna traga sam lično izmjerio, i iznosi nešto manje od 40 centimetara!
Ponavljam da za ovaj dio nemam sigurne dokaze da se baš tako odigralo, nego samo na osnovu činjenice da je rezervoar bio vezan i snimka na kome se vide tragovi, te nespornih fotografija sa obdukcije, realna je mogućnost da je sve uzrokovano pucanjem i otkidanjem nekog metalnog dijela, koje ubija dijete, a rezervoar pada na asvalt i ostavlja usjeke!
Ovaj slučaj ubistva i prikrivanja kako njega tako i krijumčarenja, je praktično riješen, a da imam ovlaštenja tužioca, za 48 sati bih imao odgovore na sva pitanja koja su još nedovoljno sigurna! U ovom trenutko je jedino važno da ovi podaci i materijalni dokazi, fotografije budu objavljene na internetu i dostupne javnosti!
S obzirom da su mediji pod punom kontrolom i pritiskom mafijaškog režima i tajkuna kriminalaca, nije vjerovatno da će se bilo ko usuditi objaviti išta od ovoga dok EU i Interpol, ne odluče da iskoriste materijal o kriminalu kako u ovom tako i drugim slučajevima koji im je dostavljen, te nalože hapšenja i istrage odgovornih, prije svega iz vlade i političkog vrha, a naravno i onih koji su odgovorni za krivična djela i njihovo prikrivanje...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

08.10.2012.

DOBOJSKOM TUZILASTVU O DOKUMENTACIJI

Materijal koji sam prikupio nesporno dokazuje da je do prikrivanja ubistva došlo zato što je za taj zločin odgovorna kriminalna grupa koja je krijumčarila "neku robu" u firmu "Univerzal" Bobar Gavrila.

OKRUŽNOM TUŽILAŠTVU U DOBOJU
GLAVNOM OKRUŽNOM TUŽIOCU

19.03.2010. zbog svojih tekstova u kojima sam pisao da će svi oni koji su učestvovali u prikrivanju ubistva Ivone Bajo u Bijeljini, završiti u zatvoru, optužen sam za ugrožavanje sigurnosti, od strane 2 građanina, inače zaposlena u OT Bijeljina!
Zabilješka MUP-a o tom razgovoru je u prilogu 1!
Iako je bilo jasno da se radi o lažnoj prijavi, bez ijedne riječi prijetnje sa moje strane po život ili tijelo bilo koga, pokreće se postupak u kome se po zahtijevu MUP-a i OT Bijeljina od strane Suda izdaje naredba za pretres, te mi se odnosi računar sa dokazima o kriminalu, (prilog 2)!
U sklopu akcije sam danima nadziran, praćen, pretresan, a i moji poznanici, ta je bilo čak ustanovljano stražarsko mjesto ispred moje kuće, o čemu je MUP, sačinio izvještaje u dva navrata i dostavio u OT Bijeljina, (prilog 3)!
Iako sam po ZOKP-u, morao biti automatski obavješten o pregledu računara i Posebnim istražnim radnjama, to se nikada nije desilo, a čak se negiraju ti događaji u potpunosti.
Jedan od dokumenata, koji to dokazuju je odgovor građanina Debeljević Milorada, jednog od podnosilaca lažne prijave, upućen sudu, (prilog 4)!

OT Bijeljina je konstantno odbijao predati porodici dokumentaciju iz spisa, koji se odnosi na istražne radnje u slučaju ubistva Ivone Bajo!
Materijal koji sam prikupio nesporno dokazuje da je do prikrivanja ubistva došlo zato što je za taj zločin odgovorna kriminalna grupa koja je krijumčarila "neku robu" u firmu "Univerzal" Bobar Gavrila.
U tu svrhu su sakrivene i fotografije sa obdukcije, a da bih došao do njih i podataka o sebi, poslije dvije i po godine, morao sam se protiv zakona sile državnih organa boriti silom zakona.
Pomenute slike povreda unutrašnjih organa, dodatno dokazuju svu monstruoznost takozvanih istražitelja, koji su sve to prikrivali.
No materijal koji je prikupljan o meni, na koji imam pravo da ga dobijem garantovano Ustavom, je kako sam obavješten trenutno u OT Doboj!
Radi se o spisu KTA-246/10 i izvještaju 10-02/3-1-230-236/10 KU-148, a iz Okružnog suda sam dobio obavještenje da nikada nisu izdali naredbu za pomenute radnje, (prilog 5) što znači da su vršene nezakonito i moguće je da taj izvještaj onda nije ni dostavljen u OT Doboj.
S obzirom na to da se događaj negira i čak tvrdi da sam sve izmislio, očito je da je glavni cilj bio otimanje podataka u svrhu daljeg prikrivanja ubistva osmogodišnje djevojčice, o čemu OT Doboj nema podatke. U dopisu OT Bijeljina, (prilog 6) navodi se da je spis izmjenio ime u KT CMS 948/10, te je odlukom Republičkog tužilaštva, spis T14 0 KT 0000948 10, ustupljen u KT Doboj!
Taj spis bi trebao sadržati i pomenuti izvještaj MUP-a, a ako ga nema, nameće se jasan zaključak...
Vama se obraćam koristeći Ustavno pravo da dobijem te podatke, te očekujem da ostvarite uvid u dokumentaciju, a ja ću vas uskoro pozvati, da saznam, hoće li mi biti omogućeno, od strane OT Doboj da to pravo i ostvarim...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

03.10.2012.

ZALBA PO TUZBI ZA UTVRDJENJE DISKRIMINACIJE

S obzirom da nikada nisam bio vezan i mučen, ne mogu ni tražiti prekid te radnje od suda, te bi onda diskriminator mogao, jer mu to nije izričito zabranjeno da pribjegne i takvoj torturi! Ne zaboravimo da su se mnogo okrutnije stvari dešavale prije manje od 20 godina, čak i prije rata, na teritorijama gdje je postojala policija i sud!

OSNOVNOM SUDU U BIJELJINI

TUŽBA ZA UTVRĐENJE DISKRIMINACIJE

Predmet: 80 0 P 041069 12 P

Tužba

Tužilac:

ZDENKO BAJO
MAJKE JEVROSIME 20 / 76300 BIJELJINA

Tuženi:

REPUBLIKA SRPSKA
Pravobranilaštvo RS, Vuka Karadžića broj 4, 78000 Banja Luka

Vrijednost spora:

0 KM


ŽALBA NA RJEŠENJE OSNOVNOG SUDA
Rješenjem pod gore navedenim brojem, donesenim dana 25.09.2012. Osnovni Sud u Bijeljini odbacuje Tužbu, obrazlažući to tvrdnjom da je neuredna, odnosno da ne sadrži konkretne radnje tužene u samom tužbenom zahtjevu, te da Sudu nisu dostavljeni dokazi kojima se može potvrditi istinitost činjeničnih navoda u tužbi!
Shodno zakonu ulažem Žalbu na ovo rješenje zbog pogrešne i nepotpune primjene materijalnog prava, pristrasnosti i nepostupanja prema odredbama Ustava i zakona, a što je sve vidljivo čitanjem sadržaja tužbe...
Istina, postupajući sudija unekoliko koriguje svoj stav, po pitanju činjenica i dokaza, na strani 5 rješenja u drugom pasusu, ističući da činjenice i dokazi nisu dostavljeni u dovoljnom obimu!
Takođe na strani 3 u trećem pasusu, navodi se da to moraju biti relevantni dokazi, a ne "BILO KOJI" !!!???

Stoga ukazujem drugostepenom sudu da sam kao dokaz svojih navoda, odnosno činjenica opisanih u tužbi dostavio dokumente zvaničnih organa tužene, od kojih jedan zauzima posebno mjesto!
Radi se o dokumentu kojim Osnovni sud u Bijeljini, odgovara na moj zahtjev za dostavu zapisnika sa pretresa, (80 1 Pr 004323 11 Pr) koji sadrži izjavu svjedoka, službenika tužene, evidentiranu od strane istog suda, iz koje se jasno vidi kakav tretman se primjenjuje prema pripadnicima cijele porodice jednog ubijenog djeteta, citiram:
BAJO I NJEGOVA SESTRA I DRUGI SRODNICI NE MOGU LIČNO PRISTUPITI U PROSTORIJE TUŽILAŠTVA!!!
Ne mogu a da se ne zapitam, postavim pitanje i postupajućem sudiji, te drugostepenom sudu, da li to znači da se zapisnik sa pretresa Osnovnog suda u Bijeljini, tretira kao BILO ŠTA, kao neki drugorazredni, nevažan dokument, koji nije kako je navedeno RELEVANTAN ???
Smatram da bi na bilo kom nepristrasnom i objektivnom sudu, recimo u Strazburu, ovakav dokument sa jasno istaknutom FAŠISTIČKOM naredbom i postupcima tužene bio dovoljan kao jedini dokaz, a ovde je na sceni očita pristrasnost sudije koji je na platnom spisku tužene RS!
Time ne samo da se nastavlja diskriminacija prema meni i pokazuje očita pristrasnost, nego postupajući sudija, karakterišući dokument Osnovnog suda, kao "BILO KAKAV" omalovažava i vrijeđa sam sud u kome je zaposlen...
Koji bi to dokaz bio relavantan i većeg kredibiliteta od dokumenta suda?
Autobuska karta, loto tiket, račun iz xafsa, novinski članak, časna pionirska riječ...???
Očito je da je kriminal, bahatost, osionost i brutalnost pojedinih službenika tužene, izvršen sa ciljem da se prikriju njihovi zločini tako kristalno jasan i očigledan da se ne smije dozvoliti nikakav sudski proces u kome bi se to dokazalo, nego se pribjegava izbjegavanju samog suđenja.
Toliko što se tiče dokaza, a i činjeničnog stanja, a u vezi tvrdnje da je potrebno navesti konkretne radnje tužene, koje su povrijedile moje pravo, (strana 4, stubac 3), skrećem pažnju da je sam postupajući sudija konstatovao na osnovu dostavljene tužbe kako se vrši diskriminacija i sa kojim posljedicama, (strana 3, peti stubac, opisano u 13 redova)!
Iz svega proizilazi da je jedina "zamjerka" postupajućeg sudije u tome što sve navedeno nije ponovljeno u samom tužbenom zahtijevu, konkretno u stavu 1! No skrećem pažnju da je u narednim stavovima istaknuto kako bi se posledice diskriminacije trebale otkloniti, a navodim primjer iz stava 3:
d) da omogući Zdenku Bajo opunomoćemom od strane majke ubijene Ivone Bajo, da je zastupa pred svim organima, preduzimanje svih zakonom predviđenih radnji, (podnošenje prijave, dostava dokaza i uvid u sve radnje tužilaštva vezano za ranije dostavljene materijale, na šta je tužilaštvo obavezno Pravilnikom!
Tužbom je jasno opisano činjenično stanje, a dio diskriminatorskih radnji se odnosi na onemogućavanje podnošenja krivične prijave, što je pravo garantovano zakonom, ((4) Ne treba dokazivati činjenice koje su opšte poznate - ZOPP, član 125)!
Tužbeni zahtjev je MOJ zahtijev i ja ga formulišem na takav način, koji neutrališe posljedice negativnog djelovanja tužene, a kakvo je to djelovanje, detaljno je opisano u tužbi. Prepisivanje svih kriminalnih i diskriminatorskih radnji opisanih u tekstu tužbe, te ponavljanje istih u samom tekstu tužbenog zahtijeva, je besmisleno i nepotrebno! Kakva bi uopšte bila svrha zahtjeva da sud utvrdi diskriminaciju na pretresu i naredi prestanak radnje, odnosno da mi se omogući ispitivanje svjedoka, a takvih primjera ima mnogo...
Meni je dovoljno da sud konstatuje, odnosno utvrdi diskriminaciju, jasno opisanu u tužbi i naloži diskriminatoru otklanjanje negativnih posljedica, a ne tražim da se svaka od tih stavki posebno istakne u presudi.
Uostalom, ja mogu nesporno dokazati da sudska policija izvršava neku fašističku naredbu i to je ono u šta sam siguran, jer imam materijalni dokaz! Što se tiče dokazivanja koliko puta, kada i šta mi je onemogućeno, (recimo pravo na podnošenje pravnog sredstva) za to nemam direktne dokaze i morao bih se osloniti samo na čast i moral svjedoka, koji bi bili pod pritiskom tužene kao poslodavca i diskriminatora, a neki od njih su direktno vršili krivična djela!
Sud dakle pokušava da me "uvuče u zamku" da odbaci kompletan tužbeni zahtijev, zato što eventualno ne bih mogao dokazati da mi je bilo kada zabranjena predaja krivične prijave!
Stoga podvlačim da je sasvim nebitno to, da li je ikada došlo do primjene naredbe, a jeste, nego je i samo postojanje takve fašističke naredbe diskriminacija, a od suda se traži da utvrdi diskriminaciju jasno navedenu u dokumentu istog suda!

Da li je primjera radi, jasno i dovoljno u tužbenom zahtjevu, tražiti odštetu od tuženog za nanošenje tjelesnih povreda, uzrokovane vožnjom pod dejstvom alkohola, (sa dokazima u prilogu naravno) ili treba taksativno navoditi svaku modricu i ogrebotinu? Posebno ako je sve to već navedeno u tekstu tužbe? Ako je "Nediskriminacija" pravo garantovano Ustavom BIH, onda je otimanje bilo kog prava svakako diskriminacija i ja tražim da sud to utvrdi! Ne manje važno je i sprečavanje buduće diskriminacije, jer navodeći pojedinačno sve diskriminatorske radnje, te zahtijevati od suda da zabrani nastavak konkretnih slučajeva, ostavlja diskriminatoru "slobodu" da primjeni druge nenavedene mogućnosti!
S obzirom da nikada nisam bio vezan i mučen, ne mogu ni tražiti prekid te radnje od suda, te bi onda diskriminator mogao, jer mu to nije izričito zabranjeno da pribjegne i takvoj torturi! Ne zaboravimo da su se mnogo okrutnije stvari dešavale prije manje od 20 godina, čak i prije rata, na teritorijama gdje je postojala policija i sud!
Stoga je nabrajanje konkretnih radnji u samom tužbenom zahtijevu, potencijalno opasno iz navedenog razloga, te pod brojem 2 tražim prekid svake diskriminatorske radnje, te poštovanje Ustava i zakona. Dio diskriminatorskih radnji nisam ni navodio, jer ne mogu da ih dokažem bez izjava svjedoka, a vidljivo je da je postupajući sudija u svom rješenju, uočio i naveo najekstremnije primjere.
Uvidom u tekst tužbe i priloge drugostepeni sud će se uvjeriti da su činjenice i dokazi izuzetne snage, a podsjećam da je dovoljno u ovakvim tužbama samo predočiti statistički podatak, (da recimo u organima tužene ne postoji nijedan zaposleni eskim, od 10 posto registrovanih, te da imaju prosjek ocjena na nivou svih ostalih) da bi tužba bila usvojena, te se teret dokazivanja prebacuje na diskriminatora. Ovo je naravno hipotetički, nerealan primjer, jer ne želim navoditi nijedan od konstitutivnih naroda, od kojih se svaki smatra i osjeća diskriminisanim, gdje god je u manjini!
Ovdje naprotiv i priznanje službenika tužene, ovjereno sudskim pečatom nije relevantno!!!??

SRAMOTNO
A da bih uopšte imao ovaj dokaz, morao sam odbiti naredbu sudske policije, koja mi je zabranila pristup i predaju dokaza o ubistvu, provesti popodne u zatvoru, s obzirom da je tužena RS, pokušala prikriti diskriminaciju, kao što je prikrila i krijumčarenje, ubistvo, falsifikujući dokaze i vještačenja, čime je pokazala da je pod punom kontrolom mafije!
S obzirom da je događaj od 19.08.2011. sada već stariji od maksimalnih godinu dana, očito se pokušava od strane prvostepenog suda sakriti taj sramni čin, gdje je u sudskom procesu hladno legalizovan fašizam tužene i prekršeno pravo na pravično suđenje. Stoga predlažem da drugostepeni sud ovu žalbu uvaži i vrati predmet na postupanje prvostepenom sudu!

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

01.10.2012.

BALKANSKI AL KAPONE

Dodik svojim srpstvom šibicari onda kada mu srpstvo treba da bi prevario Srbe u BiH, dok se iza te maske nacionalističkog borca za nacionalna prava Srba u BiH, zapravo, krije obični kriminalac.


(Tekst je preuzet sa web stranice:)
BALKANSKI AL KAPONE

Previše je dokaza o organiziranom kriminalu i korupciji Milorada Dodika i njegove, odnosno SNSD-ove vlasti u Republici Srpskoj, da bismo vjerovali kako je njegov opstanak na vlasti eto tek tamo neka puka slučajnost, odnosno kako je to izborna volja građana koji su tako odlučili i čiju tobože nepodijeljenu, gotovo plebiscitarnu podršku uživa boss mafije Kalderoze, popularno zvani Laktašenko.
Nisu stanovnici RS-a tako glupi, koliko ih sam Dodik smatra glupima, niti su slijepi da ne vide kako je Dodikova vlast zapravo dobro organizirana mafijaška, kriminalna, zločinačka organizacija, izrasla na pljački vlastitih ljudi. Već sam jednom napisao Dodik svojim srpstvom šibicari onda kada mu srpstvo treba da bi prevario Srbe u BiH, dok se iza te maske nacionalističkog borca za nacionalna prava Srba u BiH, zapravo, krije obični kriminalac.
Dok Dodik Srbima u BiH viče, pjeva i urla koliko je on veliki Srbin, iza kulisa pljačka taj ionako dobrano osiromašeni narod koji jedva preživljava. Ukratko, Dodiku je njegovo srpstvo samo način da prikrije pljačku, kriminal i korupciju. Baš kao što su to donedavno u Hrvatskoj radili slični Dodiku s ove strane Save. Potpuno ista priča, samo druga imena. Scenarij poznat.
Međutim, pravo je pitanje kako se šef Kalderoze Milorad Dodik toliko dugo održava na vlasti, uz sva javna saznanja o njegovom kriminalu, korupciji i brojnim aferama s kojima ga se na temelju vrlo čvrstih dokaza povezuje?! Prvi je, realno, problem međunarodna zajednica, koja zbog niza političkih trgovina "ispod stola" ipak održava Dodika na političkom životu kako bi ga u BiH koristila kao neku vrst balansa kod guranja svojih interesa.
Dakle, nekima ovakav kriminalac na vlasti u Banja Luci itekako odgovara, jer se s kriminalcima uvijek lakše trguje i pogađa nego s ljudima koji imaju kakav takav osobni integritet. Dodik je, osim što je nesporno korumpiran i povezan s brojnim kriminalnim aferama, uvijek imao jedan iskonski primitivni nagon za političkim samoodržanjem. Ta njegova glavna karakteristika proizlazi upravo iz činjenice da Laktašenko nema nikakvog osobnog integriteta, Dodik je naprosto uvijek bio na prodaju onome tko je spreman ponuditi bolje i uvjerljivije kupoprodajne uvjete.
Zato je mnogima u međunarodnoj zajednici, usprkos drugačijim javnim istupima, odgovarao Dodikov opstanak na vlasti u RS-u. Lakše je disciplinirati i držati pod kontrolom Sarajevo, ako imaju Dodika koji je po potrebi spreman zaoštravati situaciju, kada to netko iz prikrajka naruči, ili kada pak to treba samoj Mafiji Kalderozi u Banja Luci. Jer da su htjeli, preko OHR-a su davno mogli riješiti Dodika, i to ne zbog njegovih nacionalističkih ispada, jer su oni tek Dodikova politička kulisa, nego zbog organiziranog kriminala s kojim je povezan, zbog korupcije u koju je ogrezao, te zbog toga što je kompletan sustav entitetskih institucija u Republici Srpskoj pretvorio u jednu od najmoćnijih mafijaških organizacija na današnjem Balkanu. To je pravi razlog zbog kojeg Visoki predstavnik za BiH mora intervenirati i koristeći tzv. bonske ovlasti prisiliti Dodika na odlazak s vlasti, kako bi se nakon njegovog odstupanja moglo deinstalirati i Mafiju Kalderozu koja je kapilarno premrežila sve institucije u tom entitetu Bosne i Hercegovine. Postoji dakle, vrlo jasna formalna osnova i način kako prekinuti Dodikov criminal, a za to itekakav mandat, ali i odgovornost snosi upravo međunarodna zajednica, čiji je BiH praktički protektorat.
Baš kao što se OHR svojevremeno opravdano obračunao s organiziranim kriminalom HDZ-a BiH preko Hercegovačke banke, upadom OHR-ovih i međunarodnih istražitelja u tu banku, na sličan način OHR treba postupiti i s Miloradom Dodikom. Bez takvog obračuna s Dodikom pod mandatom OHR-a i međunarodne zajednice, Republika Srpska će sve više postajati talac Dodikove mafije i instrument mafijaških poslova Kalderoze.
U uvjetima u kojima Dodikova vlast funkcionira u Republici Srpskoj, očekivanja međunarodne zajednice kako će birači na izborima smijeniti Milorada Dodika i SNSD su potpuno promašena i pogrešna. Pogrešno je SNSD smatrati političkom organizacijom koja na izborima traži legitimitet birača za neke političke ciljeve. Jer se radi o mafijaškoj organizaciji kojoj je vlast samo mehanizam kojim održava aktivnima i profitabilnima svoje kriminalne multimilijunske poslove.
Dodik ne ovisi o izborima iz jednog vrlo jednostavnog razloga – on izbore kontrolira i on ih je spreman u bilo kojem trenutku krivotvoriti na bilo koji način kako bi Mafiju Kalderozu održao na vlasti. Dodik će i na predstojećim izborima krivotvoriti rezultate bude li to jedini način da ostane na vlasti i zadrži pozicije moći. A za to, naprosto, ima sve potrebne instrumente. Nitko osim Dodika ne kontrolira stvarno izborni proces u RS-u, svaka drugačija tvrdnja jednostavno je laž.
Dodik danas raspolaže moćnom paraobavještajnom organizacijom koju vodi njegov donedavni vozač i savjetnik za bezbjednost Miloš Čubrilović zvani Čubri, kojeg se također povezuje s brojnim kriminalnim aferama, korupcijskim slučajevima, nezakonitim i sumnjivim bogaćenjem, pa čak i nekim slučajevima ubojstava na području BiH. Republika Srpska, naravno, formalno – pravno ne smije imati sigurnosne niti obavještajne službe, pa je Dodik već prije nekoliko godina dao u zadatak Čubriju da organizira prikrivene obavještajne službe, koje će pod različitim ovlaštenjima i nazivima obavljati de facto poslove Dodikove obavještajne službe, drugim riječima Dodik je Čubriloviću dao nalog da ustroji dobro organiziranu obavještajnu mafiju koja će odrađivati najprljavije poslove za Mafiju Kalderozu.
Upravo je ta Čubrijeva paraobavještajna mafija zadužena, između ostalog, i za krivotvorenje izbora u Republici Srpskoj, odnosno za osiguravanje o(p)stanka SNSD-a na vlasti kako ne bi bili ugroženi kriminalni poslovi Dodikove Kalderoze. Čubrilović je, ukratko, zadužen pod svaku cijenu spriječiti Dodikovu smjenu, odnosno SNSD-ov pad s vlasti, za što se pripadnike Čubrijeve obavještajne mafije plaća iz paralelnih proračunskih sredstava, odnosno iz "crnog financijskog proračuna", kojim raspolažu Dodik i SNSD u Republici Srpskoj, a iz kojih sredstava plaćaju svoje "crne" i kriminalne operacije. Stoga, prepustiti Dodika "volji birača", zapravo znači osigurati njegov opstanak na vlasti, a odbijanje međunarodne zajednice da u Slučaju Dodik interveniraju kao u Slučaju Hercegovačke banke, zapravo, znači tihu podršku te iste međunarodne zajednice Dodikovom kriminalu.
Na kraju, da se poslužim Dodikovom retorikom njegove tobožnje zabrinutosti za Republiku Srpsku, Dodik, njegova Mafija Kalderoza i njegov kriminal i korupcija najveća su prijetnja i samoj Republici Srpskoj. Ništa neće tako izvjesno dovesti do njezinog raspada kao organizirani kriminal i korupcija Dodikove Kalderoze. Stoga, i Srbi u BiH moraju shvatiti da je jedan od najsigurnijih načina da dugoročno očuvaju svoj entitet u BiH – Dodikova smjena. U protivnom će Republika Srpska kao talac Laktašenkovog kriminala dijeliti sudbinu Milorada Dodika.
KRIMINAL U VLASTI
<< 10/2012 >>
nedponutosricetpetsub
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

LINKOVI

JANUAR 2012:

TUZILASTVU BOSNE I HERCEGOVINE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/01/3056214

PRIJAVA PROTIV GRUPE LJUDI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/01/3056673

GLAVNOM OKRUZNOM TUZIOCU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/02/3057046

OKRUZNOM SUDU U BIJELJINI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/03/3058844

TUZBA PROTIV REPUBLIKE SRPSKE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/04/3061194

GLAS ISTINE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/04/3061723

KANCELARIJI DISCIPLINSKOG TUZIOCA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/09/3077275

ZAGUBLJENI DOKAZI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/10/3079717

ISTINA - STA JE TO ???

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/12/3083076

OTVORENO PISMO SUDSKOJ POLICIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/12/3085244

OBAVJESTENJE I ZAHTJEV OKRUZNOM SUDU U BIJELJINI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/13/3086014

ZAHTIJEV ZA PONAVLJANJE PREKRSAJNOG POSTUPKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/15/3087389

OSNOVNOM SUDU U BANJALUCI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/16/3087893

ZAHTJEV ZA PRISTUP INFORMACIJAMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/17/3089151

SAOPSTENJE ZA JAVNOST I MEDIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/21/3094018

PO PREDMETU : 80 1 PR 004601 11 PR

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/21/3094481

PRITUZBA NA RAD SUDA (SUDIJA)

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/25/3097790

ZAHTIJEV ZA IZUZECE SUDIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/29/3106395
FEBRUAR 2012:

JAVNO PISMO OKRUZNOM TUZILASTVU U BIJELJINI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/02/07/3116813

KRIVICNA PRIJAVA PROTIV ORGANIZOVANE KRIMINALNE GRUPE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/02/10/3119518

GLAVNOM REPUBLICKOM TUZIOCU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/02/11/3122527

KO JE POSLAO PRITUZBU ???

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/02/12/3128674

OBAVIJESTENJE OSNOVNOM SUDU U BIJELJINI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/02/15/3138008

OPRANI NOVAC OD KOKAINA NADJEN U BOBAR BANCI U BIJELJINI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/02/27/3159613

ZONA SUMRAKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/02/28/3160608
MART 2012:

SUZBIJANJE KRIMINALA NIJE U INTERESU RS

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/03/07/3227258

ZAHTIJEV REPUBLICKOM TUZILASTVU REPUBLIKE SRPSKE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/03/07/3233473

DODATNI DOKAZI ZA SPECIJALNO TUZILASTVO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/03/09/3240768

KANTONALNOM TUZILASTVU KANTONA SARAJEVO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/03/16/3261089

VIJECU O SPECIJALNOM TUZILASTVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/03/22/3268301

KOME I ZBOG CEGA TREBA ODLAGANJE IZBORA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/03/27/3278508
APRIL 2012:

MAFIJA U BLATU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/04/02/3281211

HVATAJTE LOPOVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/04/07/3284179

ZALBA PO ZAHTJEVU ZA PONAVLJANJE POSTUPKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/04/13/3287149

OBAVJEST O KRIMINALU SUDIJE DEVIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/04/17/3289463

DEKLARATIVNA TUZBA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/04/27/3296464

PRIJEDLOG

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/04/30/3298185
MAJ 2012:

TUZBA PROTIV RS DOPUNA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/01/3298971

ZAHTJEV ZA IZUZECE ZLATNE MARTINOVIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/03/3299669

SUDOVIMA U BIJELJINI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/04/3300214

USTAVNOM SUDU O PRESUDAMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/06/3301826

ZAHTJEV ZA INFORMACIJE OKRUZNOM SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/09/3303153

ZAHTJEV ZA INFORMACIJE OSNOVNOM SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/09/3303282

TUZBA PROTIV DANICE I NOVAKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/13/3305730

TUZBA PROTIV UNIVERZALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/16/3307002

SEKRETAR NIJE DALA DOZVOLU ZA LAZNU PRIJAVU ???

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/22/3311092

TUZBA ZA UNISTAVANJE PODATAKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/24/3312060JUN 2012:

PO TUZBI ZA LAZNU PRIJAVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/06/3319464

RASKRINKAVANJE TUZILASTVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/06/3320018

VIJECU I SIPI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/08/3320608

CJB-U PROTIV ORGANIZOVANE KRIMINALNE GRUPE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/11/3322944

KOMANDIRU SUDSKE POLICIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/15/3324701

TUZENOJ RS

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/17/3325884

PODNESAK PO TUZBI PROTIV RS

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/22/3328645

ZALBA PO TUZBI PROTIV BIH

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/23/3329278

TUZBA PROTIV UNIVERZALA DOPUNA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/24/3329804

TUZBA PROTIV DANKA I NOVAKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/25/3330401

PRIJAVA ZA NEZAKONITI NADZOR

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/26/3331113

MAJKA PROTIV MAFIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/27/3331896JUL 2012:

PO TUZBI 80 0 P 039976 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/07/07/3338636

IMA LI PRAVA IZVAN SUDA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/07/12/3341926

KRIMINALCI U IME TUZILASTVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/07/22/3348621

PREINACENJE TUZBE PROTIV RS

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/07/25/3350920

TEROR TUZILACKE MAFIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/07/29/3353772

VIJECU O LAZOVIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/07/30/3354407AVGUST 2012:

PRITUZBA ZA OT DOBOJ

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/01/3355917

KO JE PREVARIO SUD

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/05/3357993

TUZBA ZA UTVRDJENJE DISKRIMINACIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/08/3360541

KRIMINALNI REZIM

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/12/3363250

MAFIJA UPRAVLJA POLICIJOM

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/16/3365431

ULTIMATUM MAFIJASKOM REZIMU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/21/3368970

PRITUZBA SUDSKOJ POLICIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/23/3370023

ISTINA O MAFIJASKOM REZIMU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/26/3371636

ZALBA PO TUZBI PROTIV RS

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/26/3371903

NEKAZNJENI ZLOCIN

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/27/3372348SEPTEMBAR 2012:

GORI OD GESTAPOA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/09/05/3377936

KOGA STITI TUZILASTVO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/09/06/3378842

ZAHTJEV ZA INFORMACIJE MUP-U

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/09/16/3384594

DOPUNA TUZBE ZA UTVRDJENJE DISKRIMINACIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/09/19/3387066

SLIKA SVE GOVORI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/09/23/3389251

TUZILASTVU O ZAHTJEVIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/09/25/3391246

OBAVJEST ZA KT TUZLA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/09/26/3391285OKTOBAR 2012:

BALKANSKI AL KAPONE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/10/01/3394341

ZALBA PO TUZBI ZA UTVRDJENJE DISKRIMINACIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/10/03/3396053

DOBOJSKOM TUZILASTVU O DOKUMENTACIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/10/08/3398851

ZLOCIN SA POTPISOM REZIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/10/12/3401821

DOPUNA TUZBE PROTIV DANICE I NOVAKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/10/17/3405226

SUDSKOJ POLICIJI PO PRITUZBI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/10/27/3410895

POJASNJENJE TUZILASTVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/10/29/3412287NOVEMBAR 2012:

ZA PRETRES 3 DECEMBAR 2012

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/14/3422554

TUZBA PROTIV MAFIJASKOG REZIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/15/3423217

TUZBA PROTIV DANKA I NOVAKA DOPUNA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/19/3426179

ZAHTJEV SUDSKOJ POLICIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/21/3427460

ZABRANJENI INTERVJU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/22/3427805

UTVRDJENJE DISKRIMINACIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/23/3428518

ZALBA NA RJESENJE O ODBACIVANJU TUZBE PRITIV DANICE I NOVAKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/24/3429747

TUZBA ZA DISKRIMINACIJU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/25/3430334DECEMBAR 2012:

POLITICKA VOLJA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/01/3434183

SAMOVOLJA REZIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/02/3434923

POZITIVNI PRIMJERI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/04/3435734

PITANJA SVJEDOCIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/05/3436336

RELEVANTNI CLANOVI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/06/3436921

DOPUNA TUZBE PROTIV MAFIJASKOG REZIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/09/3438877

ZAHTJEV REPUBLICKOM TUZILASTVU REPUBLIKE SRPSKE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/10/3439507

DOKAZI O KRIMINALU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/11/3440291

PREINAKA TUZBE PROTIV UNIVERZALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/13/3441353

PRIJEDLOG PO CLANU 134 ZPP

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/14/3442241

ZALBA PO PRETRESU OD 3. DECEMBRA 2012

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/16/3443755

REVIZIJA ZA LAZNU PRIJAVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/23/3448041

KO SKRIVA UBICE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/28/3451126JANUAR 2013:

PRIJAVA PROTIV SUDIJA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/01/05/3456603

DOSTA JE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/01/11/3461397

PRIJAVA PROTIV ZLOCINACKE ORGANIZACIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/01/17/3465912

OBAVJEST SP UZ PRIJAVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/01/19/3467374

ZAHTJEV ZA IZUZECE ZELJKE VAKICIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/01/25/3471579

GLAVNOM TUZIOCU OT DOBOJ

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/01/27/3472655FEBRUAR 2012:

TUZILASTVU I POLICIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/02/10/3481870

ZAHTJEV ZA NOVU ISTRAGU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/02/20/3488655

PONUDA TUZENIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/02/28/3494159MART 2013:

ZAHTJEV POLICIJSKOJ STANICI BIJELJINA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/05/3496974

UTVRDJENJE DISKRIMINACIJE NA SUDJENJU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/07/3499030

INSPEKTORATU SUDSKE POLICIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/11/3501635

PRIJAVA PROTIV ZORANA CAVICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/18/3506344

ZALBA NA RJESENJE 80 0 P 043324 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/26/3511796

OBAVJEST PO PREDMETU 80 0 P 039222 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/28/3513181

PRIJEDLOG PO CLANU 81

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/29/3513781

OBAVJEST PO PREDMETU 80 0 P 039976 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/30/3514647

PRITUZBA BIH TUZILASTVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/31/3515288APRIL 2013:

ZAHTJEV ZA PONAVLJANJE 80 1 PR 007070 12 PR

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/02/3516573

ZAHTIJEV SUDSKOJ POLICIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/04/3517724

ZALBA NA RJESENJE 80 0 P 043325 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/06/3519030

PRITUZBA U OT DOBOJ

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/08/3520589

PRIJAVA PROTIV BIROA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/10/3522237

KOGA SU KORIMPIRALI KRIMINALCI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/12/3523484

OBAVJEST PO PREDMETU 80 0 P 043472 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/14/3524855

UREDJENJE TUZBE ZA DISKRIMINACIJU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/16/3526184

SPREGA MAFIJE I DRZAVE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/18/3527633

PRIJAVA PROTIV ZORANA MICICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/20/3528964

DOKAZI TUZBE PROTIV UNIVERZALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/22/3530376

PREINAKA TUZBE PROTIV DANKA I NOVAKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/24/3531754

PRIJAVA PROTIV DEVIC I DJONLICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/26/3533277

PRIJAVA PROTIV KOMANDIRA MUP-A

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/28/3534648

LOGISTIKA ORGANIZOVANOG KRIMINALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/30/3535790MAJ 2013:

PRIJAVA PROTIV DJURICA I ZORIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/02/3537065

KOME PRIPADAJU LJUDSKA PRAVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/08/3541839

OKRUZNOM CENTRU SUDSKE POLICIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/10/3542826

ZASTITNICI ORGANIZOVANOG KRIMINALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/29/3543131

PRIJAVA PROTIV KOMANDIRA SUDSKE POLICIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/29/3543189

ZALBA NA 80 1 PR 007070 13 PVLP

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/29/3543272

TUZBA PROTIV NOVAKA I DANICE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/29/3543321

PRITUZBA NA KOMANDIRE SP

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/31/3544280JUN 2013:

PRIJAVA PROTIV GLAVNOG TUZIOCA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/06/04/3545756

PRITUZBA BIH TUZILASTVU PO T 20 0 KTA 0007047 13

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/06/08/3547916

ZAHTJEV USTAVNOM SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/06/13/3549853

UTVRDJENJE ZA PREDAVANJE PRIJAVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/06/18/3551860

SUDSKOJ POLICIJI PO RJESENJU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/06/24/3554133JUL 2013:

TUZIOCU KEROVICU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/06/3559121

OBAVJEST USTAVNOM SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/12/3561416

UTVRDJENJE ZA PARNICU S UNIVERZALOM

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/15/3563093

PRITUZBA NA ODLUKU T14 0 KTA 0008936 13

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/18/3564528

PRITUZBA NA KEROVIC RANKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/20/3565114

TUZBA ZA UTVRDJENJE PRAVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/22/3566244

IN MEMORIAM

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/23/3566396

PRITUZBA NA RAD SUDIJE MARKOVIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/24/3567006

BANDA PLACENIH UBICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/26/3567953

DOPUNA NA UDT 12326-13

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/30/3569796AVGUST 2013:


ZALBA NA PRVOSTEPENU PRESUDU PROTIV UNIVERZALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/03/3571388

FALSIFIKATI SUDIJE MARKOVIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/05/3572018

ZAHTJEVI ZA INFORMACIJE SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/09/3573357

PRITUZBA PROTIV VAKICIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/11/3574158

OSNOVNOM SUDU O BLOGU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/13/3574923

JAVNO PISMO MUP-U

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/15/3575636

ZAHTJEV ZA INFORMACIJE VIJECU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/17/3576693

TUZBA ZA PODRSKU UNIVERZALU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/19/3577411

PRESUDE PO NARUDZBI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/21/3578076

UTVRDJENJE ZA MUP

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/23/3578956

PRITUZBA PROTIV DESTANOVICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/25/3579775

PRIJAVA PROTIV SUDIJE MARKOVIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/27/3580595

UTVRDJENJE ZA 80 1 PR 007070 13 PZP

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/29/3581519

DA SE ZNA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/31/3582426SEPTEMBAR 2013:


ZAHTJEV PS BIJELJINA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/01/3582837

PRITUZBA PROTIV DJONLICA I DJURICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/03/3583533

TUZILASTVU BIH

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/05/3584301

PRITUZBA ZA PRIKRIVANJE PRIJAVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/07/3584926

(NE)POSTUPANJE SUDIJE DJONLICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/09/3585683

DOPUNA TUZBE ZA PODRSKU UNIVERZALU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/11/3586917

PRITUZBA ZA PRIKRIVANJE UBISTVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/13/3587701

APELACIJA USTAVNOM SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/15/3588733

LIJEPA RIJEC GVOZDENA VRATA OTVARA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/20/3590610

MONTIRANI PRETRES

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/25/3592464

PRITUZBA ZA PRIKRIVANJE INFORMACIJA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/30/3594231OKTOBAR 2013:


ODLUKA PO LAZNOJ PRIJAVI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/10/05/3595696

ISTINA O LAZNOJ PRIJAVI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/10/10/3597359

ZAHTJEV OKRUZNOM SUDU PO 80 0 P 039221 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/10/15/3599158

DOPUNA NA T09 0 KTA 0034144 13

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/10/20/3601037

PRAVOBRANILASTVU RS

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/10/25/3602992

PO PRENOSU NADLEZNOSTI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/10/30/3604820NOVEMBAR 2013:


NEDOSTATAK POLITICKE VOLJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/01/3605656

OBAVJEST O KRIMINALU U OT BIJELJINA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/04/3606807

NIJE BILO NAMJERNO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/07/3608140

PRIJEDLOG PO 71 0 P 162681 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/10/3609358

POVEZ PREKO OCIJU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/13/3610347

PRITUZBA NA T 17 0 KT 0004186 13

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/16/3611640

ZALBA NA RJESENJE 80 0 P 043472 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/19/3612681

PRITUZBA PO LAZNOJ PRIJAVI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/22/3614043

NACELNICIMA CJB BIJELJINA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/25/3615098DECEMBAR 2013:


DOPUNA NA 80 0 P 050285 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/12/01/3617361

PRITUZBA NA T 17 0 KTA 0004187 13

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/12/05/3618670

OBAVJEST PO CLANU 182 ZA 80 0 P 043325 13 P 2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/12/10/3620749

PRIJEDLOG SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/12/15/3622460

BN TELEVIZIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/12/20/3624282

PREINAKA TUZBE 80 0 P 043324 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/12/25/3625577JANUAR 2014:


OBAVJEST O ADMINISTRATIVNOJ GRESCI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/01/3627816

PRIPREMNO ROCISTE 80 0 P 043324 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/04/3628644

FALSIFIKATI, LAZI I MANIPULACIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/07/3629574

POPIS DOKAZA 80 0 P 043324 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/10/3630683

ZALBA NA RJESENJE 80 0 P 050285 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/13/3631477

ZAHTJEV SUDU ZA SNIMKE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/16/3632418

ADVOKATI MAFIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/19/3633337

DOPUNA NA AP-3701-13

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/22/3634141

TUZILASTVU O PRIJAVAMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/25/3635019

DOKAZI ZLOCINA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/28/3635740

ZAHTJEV VSITV-U

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/31/3636364FEBRUAR 2014:


OBAVJEST REPUBLICKOM TUZILASTVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/03/3636930

PRIJAVA PROTIV DESTANOVICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/06/3637536

PRITUZBA PROTIV SUDSKOG VIJECA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/09/3638205

PONAVLJANJE POSTUPKA PROTIV UNIVERZALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/12/3638930

NEKOLIKO NEUGODNIH PITANJA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/15/3639748

ZALBA NA PRESUDU 80 0 P 039976 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/18/3640264

TUZBENI ZAHTIJEV ZA UTVRDJENJE PO 80 0 P 043324 13 P2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/21/3641050

ISTINA SE RAZOTKRIVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/24/3641658

OBAVJEST SUDU I TUZENOJ 80 0 P 043325 13 P 2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/27/3642436MART 2014:


APELACIJA ZA UNIVERZAL

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/03/3643305

TUZBENI ZAHTIJEV ZA UTVRDJENJE PO 80 0 P 043325 13 P 2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/06/3644161

PRITUZBA ZA LAZNE INFORMACIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/09/3644906

PREINAKA 2 TUZBE 80 0 P 043324 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/12/3645617

ZALBA NA RJESENJE 01-50-151-2-2014

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/15/3646441

PRIJAVA PROTIV SUDSKOG VIJECA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/18/3647053

ZAHTIJEVI USTAVNOM SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/21/3647879

REVIZIJA TUZBE PROTIV UNIVERZALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/24/3648573

PRITUZBA NA T 17 0 KT 0004353 14

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/27/3649405APRIL 2014:


POJASNJENJE TUZBE 80 0 P 048630 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/04/05/3651575

PRIJAVA ZA NESAVJESTAN RAD

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/04/10/3652741

APELACIJA ZA UTVRDJENJE PRAVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/04/15/3653886

DOPUNA PRIJAVE PROTIV UNIVERZALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/04/20/3655435

PRIJEDLOG TUZENOJ PO 80 0 P 043325 13 P 2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/04/25/3657032

PRIJEDLOG SUDU ZA SNIMANJE RASPRAVE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/04/30/3658580
MAJ 2014:


DODATAK TUZBE 80 0 P 053922 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/03/3659402

PRITUZBA NA T14 0 KTA 0010468 14

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/06/3660550

PRIJEDLOG ZA PARNICU 80 0 P 043325 13 P 2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/09/3661725

PRITUZBA ZA POSTUPANJE U 80 0 P 043472 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/12/3662739

DOPUNA TUZBE 80 0 P 050856 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/15/3664192

DOPUNA ZA 80 0 P 039222 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/18/3665251


PRIJEDLOG ZA SNIMANJE 80 0 P 043324 13 P2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/21/3666158

PRIJAVA ZA POSTUPANJE U 80 0 P 039976 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/24/3667270

DOPUNA PRIJAVE PROTIV ZORANA CAVICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/27/3668181

SUDU PO ZOZD-E

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/30/3669528
JUN 2014:


PRIJEDLOG RS U PARNICI 80 0 P 039222 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/06/05/3671296

ZASTO TUZILASTVO PRIKRIVA UBISTVO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/06/10/3672883

PRITUZBA PROTIV STJEPANOVIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/06/15/3674697

PRIJEDLOG TUZENIMA U PARNICI 80 0 P 048630 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/06/20/3676425

PRIVATNE SUDNICE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/06/25/3677970

DEMONTIRANJE MAFIJASKOG REZIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/06/30/3679613JUL 2014:


FALSIFIKATI TUZILACKE MAFIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/05/3681701

APELACIJA PO TUZBI ZA DISKRIMINACIJU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/10/3683580

O (NE)RADU TUZILASTVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/13/3684785

REVIZIJA TUZBE 80 0 P 039976 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/16/3685937

TUZBA ZA POVREDU PRAVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/19/3687204

PRITUZBA ZA POSTUPANJE U 80 0 P 039976 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/22/3688315

KO JE U SLUZBI MAFIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/25/3689949

UTVRDJENJE ZA NEZAKONITE ODLUKE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/28/3690918

TERET DOKAZIVANJA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/31/3692299
AVGUST 2014:


GLUVI TELEFONI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/03/3693726

PRIJAVA ZA POSTUPANJE U 80 0 P 043472 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/06/3694867

ZALBA NA RJESENJE 80 0 P 050856 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/09/3696111

DOKAZI KORUPCIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/12/3697101

PRIJEDLOG VSITV-U

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/15/3698404

PRIKRIVANJE ZLOČINA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/18/3699424

PRIKRIVANJE KRIMINALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/21/3700873

DOSTAVA INFORMACIJA ZA PREDMET 80 0 P 056780 14 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/24/3702214

ODGOVOR VSITV-A

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/27/3703401

KO STITI KRIJUMCARE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/30/3704851SEPTEMBAR 2014:


DOKAZI KRIMINALA I KORUPCIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/03/3706410

KO JE PODNEO LAZNU PRIJAVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/06/3708154

OBAVJEST TUZILASTVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/09/3708976

ZALBA NA PRESUDU 80 0 P 053922 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/12/3710792

ZAKON, STA JE TO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/15/3712036

UTVRDJENJE ZBOG PRIKRIVANJA INFORMACIJA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/18/3713824

PITANJA I ODGOVORI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/21/3715557

POSTUPANJE TUZIOCA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/24/3717336

I SVE PO ZAKONU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/27/3718811

DOKAZNI MATERIJAL 80 0 P 043324 12 P - 1 DIO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/30/3720441OKTOBAR 2014:


DOKAZNI MATERIJAL 80 0 P 043324 12 P - 2 DIO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/10/05/3721936

DOSTAVA INFORMACIJA ZA PREDMET 80 0 P 039222 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/10/10/3725248

SAUCESNISTVO U ZLOCINIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/10/15/3728110

KRSENJE PRAVILA POSTUPKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/10/20/3730921

ZALBA NA PRESUDU 80 0 P 043325 13 P 2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/10/25/3734381

SVERCERI I TUZILASTVO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/10/30/3737127
NOVEMBAR 2014:


PREDSJEDNIKU VSITV-A

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/03/3739922

DODATNI PRILOZI U PARNICI 80 0 P 048630 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/06/3741419

PRIJEDLOG PO TUZBI ZA POVREDU PRAVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/09/3743147

PRIPREMNO ROCISTE 80 0 P 056780 14 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/12/3744667

OBAVJEST PREDSJEDNIKU VSITV-A

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/15/3746539

DOPIS PREDSJEDNIKU SUDA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/18/3747807

PRITUZBA NA T 17 0 KTA 0005048 14

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/21/3750116

IMUNITET NA LICITACIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/24/3750856

INTERVJU BUDIMKE BAJO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/27/3752672

PREINAKA I DOPUNA 80 0 P 056780 14 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/30/3754387DECEMBAR 2014:


APELACIJA ZA 80 0 P 053922 14 GZ

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/12/05/3756978

GRAĐANSKO NOVINARSTVO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/12/10/3759489

TUZILASTVU TUZLANSKOG KANTONA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/12/15/3762005

PRITUZBA ZBOG PRIKRIVANJA ZLOCINA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/12/20/3765073

BISERI MILA RONHILA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/12/25/3767418

PRAVOBRANILASTVU RS PO 80 0 P 056780 14 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/12/30/3770256


MOJI BLOGOVI

BZ SOFT

DOKAZI O KRIMINALU U VLASTI
KRIMINAL U VLASTI
BESPLATNI PROGRAMI


PROGRAMI ZA ZABAVU, RAZONODU, KREATIVNOST I SVE STO ZELITE. IZABERITE PROGRAM KOJI ZELITE I KLIKOM NA ODGOVARAJUCI LINK, ZAPOCINJETE PROCES PREUZIMANJA. KOD ZA SVE PROGRAME JE ISTI "29111965"! U KREIRANJU PROGRAMA SLOVARICA, UCESTVOVALA JE UBIJENA DJEVOJCICA IVONA BAJO, SVOJIM GLASOM I IZBOROM SLIKA...
Racunaljka

Pripovetke

Problemi

Jednacine

Matematika

Romani

Vezbanka

Pjesme

Slovarica

Bajke

Biblija
HVALA NA POVERENJUMOJI FAVORITI
-

BROJAČ POSJETA
2438961