KRIMINAL U VLASTI

OBAVIJESTE SVOJE PRIJATELJE O POSTOJANJU OVOG BLOGA I O LINKOVIMA, NA KOJIMA SE NALAZE DOKAZI O KRIMINALU UNUTAR TUŽILAŠTVA. AKO NE ZAUSTAVIMO TU BANDU KRIMINALACA I UBICA, ONI ĆE NASTAVITI SA SVOJIM ZLOČINIMA, A ONDA KO ZNA KO JE NA REDU...


27.08.2012.

NEKAZNJENI ZLOCIN

NEKAZNJENI ZLOCIN IZJAVA OSOBE KOJA JE NAPADNUTA U SVOM DOMU, POSLIJE PONOĆI DOK JE SPAVALA, DATA U POLICIJI, UNIŠTENA JE OD STRANE DRŽAVNIH ORGANA, KAO I LJEKARSKO UVJERENJE, KOJE JE PRILOŽILA! NO OVDE SE NE RADI SAMO O POMOĆI NASILNIKU DA SE ZATAŠKA POKUŠAJ UBISTVA JEDNE ŽENE, JER SMO TEMELJNOM ISTRAGOM USTANOVILI DA JE U POZADINI SVEGA ODGOVORNOST ORGANIZOVANE KRIMINALNE GRUPE ZA TRAGIČNU SMRT NJENE ĆERKE, GDJE JE TAKOĐE OTKRIVENO PRIKRIVANJE I FALSIFIKOVANJE ISTINE...

NEKAŽNJENI ZLOČIN


U noći između 25. na 26. 04. 2010. godine u porodičnu kuću porodice Aranđelović je nasilno ušao komšija Marjanović Andrija zajedno sa svojom suprugom Jasminom.
Između jedan i pola dva sata poslije pola noći, u snu je g-đa Spasenija Aranđelović osjetila gušenje, tj, davljenje.
Grcala je, otimala se, uzalud! Andrijine ruke su bile čvrsto stisnute oko vrata uz podizanje od kreveta prema plafonu.
Sva izbezumljena se otimala bezuspješno, a njen suprug ga je molio i vukao za vindjaknu da ga odvoji ali uzaludno, zatim svoju žtrvu je Andrija Marjanović bacio sa kreveta na fotelju preko stola.
Zatečena prestrašena bez imalo snage iz sna, drhtala je na fotelji ne znajući spava li ili je budna...
Uslijedila je bujica psovki i uvreda, koje ne navodimo, jer se ispostavilo da je to sve sporedno.
Mnogo gore od toga, što je napadnuta i praktično bila na ivici smrti, je činjenica da je onako pod uticajem alkohola i očito ne razmišljajući mnogo, Andrija nagovjestio šta je uzrok njegovog upada i napada na g-đu Spaseniju.
Pomenuo je Danijelu, njenu ćerku, koja je poginula 25.11.2002. godine, pod još nerazjašnjenim okolnostima, a u cijelom događaju je imao udjela i Andrija.
Naime, tom prilikom on je svojim vozilom pratio Danijelu i u zapisnik izjavio da nije vidio nista, niti nesrecu niti vozilo, niti nekoga drugog na cesti...
Te noći, međutim, na pitanje, šta je razlog njegovog upada i šta se to desilo one noći, tj. šta zna o tome, rekao je:
ZNAM SVE, ALI NEĆU NIŠTA DA VAM KAŽEM!
Zapisnik njegove izjave o tome slijedi:
Dakle tada je tvrdio da ništa ne zna i da ništa nije vidio. Sada međutim dolazi u kuću Danijeline porodice, želi da ubije majku i cijelu porodicu, navodeći da je uzrok tome Danijelina pogibja.
Razmišljajući kasnije o svemu, dolazi se do zaključka da je on nešto vidio ili čak vrlo vjerovatno bio odgovoran za nesreću, te da ga je to proganjalo toliko da se odrazilo u ličnom životu i odnosima sa suprugom Jasminom.
Mnoge nejasne i nedorečene radnje neposredno po pogibji Danijele, poslije tog napada su dobile sasvim novu dimenziju.
Andrija je danima javno pričao svima, da je Danijela sa prijateljicom Anom, bila pod uticajem alkohola i citiram njega, kako kaže da su popile još po 3 špricera. Mnogi su vjerovali da je to istina, te je čak i istražni sudija pominjao tu mogućnost, kao uzrok nesreće. No, analiza krvi Ane Kovačević, pokazuje da to nije istina.
Iako je obducent izuzeo krv Danijele zbog alko testa, ne postoji dokument u kome se iznose rezultati te analize, odnosno, zvanična informacija je bila, da ta analiza nikada nije izvršena.
Andrija je dakle na sve načine pokušavao da stvori sliku djevojaka, koje su se napile i krenule u smrt, a istovremeno se na duže vrijeme gubi trag njegovom vozilu, koje nikada i niko nije provjerio...
S obzirom da je zvanično vrijeme nesreće 23.10. dana 24.11.2002. što je dokumentovano u Zapisniku o uviđaju, koji je potpisao istražni sudija, a vrijeme smrti je 00.20. dana 25.11.2002. godine, očito je da je Danijela od trenutka nesreće, živjela još oko 70 minuta.
Iz izjava svjedoka i poznatog slijeda događaja, poznato je da je povrijeđena Ana Kovačević, prevezena relativno brzo taksi vozilom, koje je naišlo pored mjesta nesreće, dok su pojedine osobe, prisutne na licu mjesta, zadržavali povrijeđenu Danijelu, sve dok nije iskrvarila.
Stoga postoji sumnja da su određene osobe, a prije svega Andrija, počinile tada više krivičnih dijela i to ne samo neukazivanjem pomoći unesrećenoj Danijeli, nego i sprečavanjem drugih osoba da joj pomognu, te neobavještavanjem policije i bolnice, sa namjerom da Danijela iskrvari i umre, kako ne bi mogla ispričati istinu.
Radi se dakle o nizu radnji, usmjerenih ka oduzimanju života Danijele Aranđelović.
No, da bi se došlo do takvog zaključka, bilo je potrebno oko 18 mjeseci od napada! G-đa Spasenija je poslije izvjesnog vremena potrebnog za oporavak od šoka i bola, otišla na ljekarski pregled, pošto je njena druga ćerka, prijavila napad policiji! Pregledom su konstatovane povrede, nastale kao posljedica napada:
Potom je prijatelj odvezao do policijske stanice, gdje je dala izjavu o tom događaju i ostavila kopiju ljekarskog uvjerenja! Iako je tražila kopiju, zapisnika, nije ga dobila uz opasku da sve eventualne novosti može dostaviiti lično!
I vjerovala je g-đa Spasenija da istražni organi rade svoj posao, nadala se da osim razloga za napad na nju, saznaće i dugo skrivanu tajnu o pogibji ćerke Danijele! No poslije godinu i po nije bilo nikakvih obavjesti od policije, te spletom okolnosti, napadnuta žena, počinje da sumnja u to da je njena izjava sakrivena!
Koristeći se Zakonom o slobodi pristupa informacijama, traži se više podataka od javnih organa, a slijedi tekst jednog od tih zahtijeva, kojim se traži kopija izjave o napadu:
Tek poslije trećeg zahtijeva dolazi se do konkretnog odgovora u kome stoji NEVJEROVATNO, da nikada nije došlo do uzimanja izjave od napadnute, odnosno postaje jasno da je ta izjava NESTALA...
Potom se pokreće niz aktivnost da se taj pokušaj ubistva koji je zataškan ponovo prijavi, te da se uz pomoć unutarnje kontrole ustanovi, šta se desilo sa izjavom, datom neposredno poslije napada, na šta konačno stiže odgovor dana 14.06.2012. u kome se priznaju nepravilnosti u postupanju policije...
No mnogo šokantnija je druga informacija, do koje se došlo uz pomoć pomenutog zakona! Iako je porodica znala da Danijela Aranđelović, ćerka napadnute g-đe Spasenije, nikada nije konzumirala alkohol, poslije priča Andrije Marjanovića, njegove izjave u zapisnik i stava istrage da je alkohol uzrok smrti, opšte stvoreno mišljenje se nije moglo promjeniti među građanima.
I poslije 9 dugih godina LAŽI I PREVARE, PRIKRIVANJA MOTIVA UBISTVA, otkriva se istina, Alkohol test je izvršen i sakriven od porodice kako bi i istina o pogibiji ili možda ubistvu ostala zauvjek sakrivena...
Ostavljamo svakom da izvede sopstveni zaključak, a ponovo se slučaj aktuelizovao, te porodica očekuje novo otvaranje istrage s obzirom da se došlo do novih podataka, (član iz ZOKP-u "Obustava istrage" relevantni stav)!
(3) Tužilac, u slučajevima iz stava 1. tačka 2. ovog člana može ponovo otvoriti istragu ako se dobiju dodatne informacije koje pružaju dovoljno razloga za vjerovanje da je osumnjičeni počinio krivično djelo.
Ono što porodica i prijatelji tragično nastradale Danijele Aranđelović smatraju, na osnovu ovih ovde iznesenih i nekih drugih dokaza je to da je:
DANIJELA ARANĐELOVIĆ IZGUBILA ŽIVOT NEČIJOM VOLJOM I ŽELJOM, A NAPAD KOJI JE IZVEDEN NA NJENU MAJKU JE PRIKRIVEN IZ ISTOG RAZLOGA KAO I ALKOHOL TEST - DA SE ODGOVORNI ZA ZLOČIN ZAŠTITE...
Spasenija Aranđelović
Breze 216
75211 Kiseljak

po punomoći OPU-OV-5413/2011 : Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902

26.08.2012.

ZALBA PO TUZBI PROTIV RS

Važno je istaći da tužena RS snosi odgovornost za prikrivanje ubistva Ivone Bajo, koje se dogodilo dok je preko svog službenika, poslanika Bobar Gavrila krijumčarila neregularnu robu, a nedugo po predavanju ove tužbe u Bobar banci istog vlasnika, otkrivena je transakcija od preko 4 miliona KM, narko klana Šarić! Stoga je jasno da tužena NE SMIJE dozvoliti nikakav sudski postupak u kome će biti dokazivana njena krivična djela i povezanost sa organizovanim kriminalom, odnosno narko mafijom.


OSNOVNOM SUDU U BIJELJINI


Predmet: 80 0 P 036327 12 P

TUŽBA

Tužilac:

BUDIMKA BAJO BOLLIN

Tuženi:

REPUBLIKA SRPSKA

Vrijednost spora:

5000000 (pet miliona) KM


ŽALBA NA RJEŠENJE OSNOVNOG SUDA

Rješenjem pod gore navedenim brojem, donesenim dana 22.08.2012. Osnovni Sud u Bijeljini odbacuje Tužbu, obrazlažući to tvrdnjom da podnesak sadrži još jedan tužbeni zahtjev, te da Sudu nisu dostavljeni dokazi kojima se može potvrditi istinitost činjeničnih navoda u tužbi!
Shodno zakonu ulažem Žalbu na ovo rješenje zbog pogrešne i nepotpune primjene materijalnog prava, pristrasnosti i nepostupanja prema odredbama Ustava i zakona...
Prije svega skrećem pažnju na navodni "drugi zahtjev", koji se i u samom rješenju suda, opisuje kao PRIJEDLOG, a sada doslovno prenosim kako je u tekstu tužbe navedeno:
Stoga se predlaže Sudu da donese RJEŠENJE (PRESUDU)!
Dakle potpuno je jasno da se ovde ne radi o posebnom tužbenom zahtijevu, nego se predlaže Sudu, kakvu presudu da donese, ako tužena ne dostavi odgovor, što je navedeno ispod horizontalne linije kojom se završava dio vezan za sadržinu tužbe, prema članu 53 ZOPP, citiram "Ukoliko tužena RS ne dostavi odgovor u zakonskom roku, traži se da Sud donese presudu koja je navedena u tužbi!"
Dio koji se odnosi na prestanak diskriminacije je tražen shodno Članu 205 "Zahtjev da se prestane s povredom prava ličnosti" (ZOO), koji je citiran i u tekstu tužbe. Takođe je relavantan i Član 11. (Zaštita u postojećim postupcima) (ZOZD) 1) Svako lice ili grupa lica koja smatra da je diskriminisana može tražiti zaštitu svojih prava putem postojećih sudskih i upravnih postupaka.
Kako je od dana podnošenja tužbe prema zakonu postupak u toku, nema smetnji da se od suda traži i zaštita zakonom garantovanih prava, koja se uskraćuju od strane tužene RS!
Čak i ako bi se radilo o sasvim drugom tužbenom zahtijevu, to ne daje osnovu da tužba bude automatski odbačena, jer je zakonom predviđena i ta mogućnost:

Isticanje više tužbenih zahtjeva u jednoj tužbi Član 55. (ZOPP)
1) U jednoj tužbi tužilac može istaknuti više zahtjeva protiv istog tuženog kad su svi zahtjevi povezani istom činjenicnom i pravnom osnovom.
2) Ako zahtjevi nisu povezani istom činjeničnom i pravnom osnovom, oni se mogu istaknuti u jednoj tužbi protiv istog tuženog samo kad je isti sud stvarno nadležan za svaki od tih zahtjeva i kad je za sve zahtjeve odredena ista vrsta postupka, a sud ocijeni da isticanje takvih tužbenih zahtjeva u jednoj tužbi doprinosi ekonomičnosti postupka.
3) Ako sud, u slučaju iz stava 2. ovog člana, ocijeni da isticanje više tužbenih zahtjeva u jednoj tužbi ne doprinosi ekonomičnosti postupka, najkasnije na pripremnom ročištu donijet će rješenje o razdvajanju postupaka.
4) Tužilac može u jednoj tužbi istaknuti dva ili više tužbenih zahtjeva koji su u međusobnoj vezi i tražiti da sud usvoji slijedeci od tih zahtjeva ako nade da onaj koji je u tužbi istaknut ispred njega nije osnovan.
5) Zahtjevi se mogu, prema stavu 4. ovog člana, istaknuti u jednoj tužbi samo ako je sud stvarno nadležan za svaki od istaknutih zahtjeva i ako je za sve zahtjeve određena ista vrsta postupka.
Jasno je da ako je Sud već odlučio da je prijedlog za donošenje presude, drugi tužbeni zahtijev, jer u sebi sadrži i pravnu zaštitu od trenutne, odnosno buduće diskriminacije, trebalo je primjeniti stav 3 navedenog člana i razdvojiti postupke, a moguća je i primjena stava 4, kojim bi sud usvojio kako je formulisano DRUGI ZAHTIJEV, samo ukoliko nađe da je prethodni neosnovan!
Umjesto toga Sud je odbacio tužbu samo zato što smatra da egzistiraju dva tužbena zahtijeva !!!???
Sud bi zaštitu prava, trebao čak i po službenoj dužnosti da čini, jer je na to obavezan Ustavom i zakonom:
Zaštita prava član 121, (Ustav RS) te član 5. (ZOSRS)
Sudovi štite prava i slobode zajamčene ustavima Bosne i Hercegovine i Republike Srpske i zakonom, te obezbje|uju ustavnost i zakonitost,
Član 10. (ZOPP) Sud je dužan provesti postupak bez odugovlačenja i sa što manje troškova, te onemogučiti svaku zloupotrebu prava koja strankama pripadaju u postupku.

Naprotiv Sud ne samo da nije poštovao navedene članove nego ih je kršio i postupao pristrasno, te je 20.04.2012. poslao poziv - opomenu za plaćanje takse iako je podnesen prijedlog za oslobađanje, argumentovan relevantnim članom iz ZOST, te je kao dokaz priložen dokument "Domovnica" o pripadnosti stranoj državi! Odluka po tom prijedlogu nije nikada donesena, iako je ukazano na "grešku" podneskom nekoliko dana kasnije! Ostalo je najasno da li je materijal o tome zagubljen ili se radi o (ne)namjernoj grešci!
Dakle umjesto da onemogući zloupotrebu prava, Sud je suprotno zakonu pokušao da OTME pravo stranki koje joj pripada. Osim toga, kako se radi o prvostepenoj fazi, nije isključeno da drugostepeni Sud Žalbu uvaži i vrati na obradu Osnovnom Sudu, te se postavlja pitanje:
Da li se to PRETPOSTAVLJA, da će odluka po žalbi biti negativna, te stoga nije niti odlučivano po prijedlogu za oslobađanje od troškova postupka ???
Važno je istaći da tužena RS snosi odgovornost za prikrivanje ubistva Ivone Bajo, koje se dogodilo dok je preko svog službenika, poslanika Bobar Gavrila krijumčarila neregularnu robu, a nedugo po predavanju ove tužbe u Bobar banci istog vlasnika, otkrivena je transakcija od preko 4 miliona KM, narko klana Šarić!
Stoga je jasno da tužena NE SMIJE dozvoliti nikakav sudski postupak u kome će biti dokazivana njena krivična djela i povezanost sa organizovanim kriminalom, odnosno narko mafijom.
U sastavu ove tužbe je samo dio dokaza o krivičnim djelima korumpiranih državnih službenika, a podsjećam Sud da prema ZKP-u, član "Obaveza prijavljivanja krivicnog djela"
(1) Službena i odgovorna lica u svim organima vlasti u Republici Srpskoj, javnim preduzećima i ustanovama dužni su da prijave krivična djela o kojima su obaviješteni ili za koja saznaju na koji drugi način,

postoji i obaveza svih onih koji ostvare uvid u Tužbu i Žalbu da postupe prema zakonu i to je jedan od ciljeva moje tužbe. Nadalje, iako su istaknuti argumenti da se ova žalba uvaži, te tužba prihvati, i odbacivanje tužbe iz bilo kog razloga će imati određene pozitivne posljedice, jer će to biti samo dodatni argument za obraćenje Sudu u Strazburu, za šta već imam obilje materijala!
Dovoljno je samo reći da je majka ubijenog djeteta, donoseći dokaze o ubistvu, umjesto da joj se omogući zakonom garantovano pravo, nezakonito pritvorena, od strane neovlaštenog ograna, te osuđena za prekršaj i na tom suđenju nam nije dozvoljeno da iznesemo odbranu, niti pozivanje zastupnika, a zarobljeni smo nezakonito, bez potvrde o tome.
Što se tiče drugog argumenta za odbacivanje tužbe, kako navodno nisu dostavljeni dokazi za iznesene tvrdnje, to je potpuno nerazumljivo! Ističem da je uz prvobitni tekst tužbe dostavljeno 10 priloga, a ako su oni zagubljeni ili je na njih zaboravljeno, analiziranjem samo dopune tužbe, to je greška Suda a ne podnosioca!
Cjelokupan tekst tužbe sa popisom priloga, objavljen je još početkom godine, a nalazi se na web lokaciji:
TUZBA PROTIV REPUBLIKE SRPSKE
Jedino logično objašnjenje je to da sud uopšte nije analizirao taj tekst tužbe nego samo njenu dopunu, koja sadrži druge priloge:
TUZBA PROTIV RS DOPUNA
Stoga očekujem od drugostepenog suda da izvrši uvid u cjelokupan materijal i provjeri šta se desilo sa prilozima tužbe, koje navodim???
(Zahtjev sudske policije, Osuđujuća presuda, Oslobađajuće rješenje, Punomoć, Karta, Zapisnik sazetak, Domovnica, Zagubljeni dokazi, Zahtjevi i odgovori, DISK)
Dio dokaznog materijala je priložen u štampanom obliku, a uz to je dostavljen i disk sa dokazima u elektronskom obliku! Kako su neki od ključnih dokaza u obliku audio video zapisa i fotografija velike rezolucije, koje je nemoguće odnosno uz dosta gubitka na kvalitetu prebaciti u štampani oblik, korištenje digitalnih dokaza je neophodno:
Prema međunarodnoj definiciji, digitalni dokaz je svaka informacija u digitalnom obliku koja ima dokazujuću vrednost, i koja je ili uskladištena ili prenesena u takvom obliku. Pojam digitalnog dokaza uključuje kompjuterski uskladištene i generisane dokazne informacije, digitalizovani audio i video dokazne signale, signali sa digitalnog mobilnog telefona, informacije na digitalnih fax mašina i signali drugih digitalnih uređaja. Znači, digitalni dokaz je bilo koja informacija generisana, obrađivana, uskladištena ili prenesena u digitalnom obliku na koju se sud može osloniti kao merodavnom, tj. svaka binarna informacija, sastavljena od digitalnih 1 i 0, uskladištena ili prenesena u digitalnoj formi, kao i druge moguće kopije orginalne digitalne informacije koje imaju dokazujuću vrednost i na koje se sud može osloniti...
Tako je uprkos obilju dokaza koji su priloženi uz Tužbu sud izneo nevjerovatan stav da ništa nije dostavljeno!?
Time se onemogućava i primjena pravne taktike te sprečava pravo da se svi argumenti ne prezentuju tuženom odmah, nego poslije njegovog odgovora, što je zakonom, član 77, precizno definisano:
U pozivu za pripremno ročište sud će obavijestiti stranke o posljedicama izostanka s pripremnog rocišta, kao i o tome da su dužne najkasnije na pripremnom ročištu iznijeti sve činjenice na kojima zasnivaju svoje zahtjeve i predložiti sve dokaze koje žele izvesti u toku postupka, te na pripremno ročište donijeti sve isprave i predmete koje žele upotrijebiti kao dokaz.
Moguće je da zastupnik tužene ponudi dogovor, te da se sve riješi bez rasprava, što Sud kao jedan od organa tužene RS pristrasno sprečava, ne poštujući Ustav i zakone, gubeći prijedloge i priloženi dokazni materijal, tvrdeći da ništa od toga nije ni dostavljeno !!!???
Smatram da su izneseni potrebni argumenti, pozivajući se na relevantne zakone, koji su citirani, što je dovoljno da se žalba uvaži, te da drugostepeni Sud ukine odluku Osnovnog Suda i vrati na ponovno postupanje prvostepenom sudu, shodno stavu 3, člana 235 ZPP!

BUDIMKA BOLLIN BAJO
(adresa 1) KIRCHENFELD 65
8052 ZURICH
(adresa 2) Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

po punomoći OPU-559/2010 : ZDENKO BAJO
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902

26.08.2012.

ISTINA O MAFIJASKOM REZIMU

Na desetine hiljada ljudi je pre vremena umrlo zbog gubitka preduzeca, zaposlenja, zbog siromastva.
Zbog toga onaj koji je doneo i koji provodi ovu privatizaciju na ovom prostorima predstavlja namasovnijeg ubicu.


ISTINA O MAFIJAŠKOM REŽIMU

Nema sumnje ni da je do Dodikovih ušiju doprla i nedavno (na SPS-prijemu u Beogradu) izrečena Nikolićeva “šala”, koji je na upit jednog ovdašnjeg funkcionera kada će posjetiti Banjaluku, odgovorio “Kada smenite Dodika”!
Nema sumnje ni da se Dodik, nakon što je čuo tu “šalu” stresao od jeze. Sigurno mu je palo na um koliko je zla učinio!
Znajuci da ce privatizacija 1996. doneti razvoj i napredak Republike Srpske, zapadne zemlje su nastojale da to po svaku cenu sprece, a taj zadatak je ocito bio poveren engleskoj ambasadi.
Zbog nemogucnosti da se koncept privatizacije promeni putem pružanja stručnih i konsultantskih usluga krenulo se drugim putem, oprobanim metodom koji je na toliko mesta u svetu dao poželjan rezultat, pa zašto ne bi i ovde.
Trazen je i pronaden oslonac na domace snage. Po vec oprobanom metodu snaga je u gorem, u onom koji je politicki slabiji, koji ima manje izgleda za politicku pobedu.
Sto su izgledi za pobedu manji, a ukoliko se ipak dovede na vlast, zahvalnost je potpunija. To stranci dobro znaju.
Odatle i tolika upornost da se koalicija "Sloga" sastavljena od stanaka beznacajne snage (krajnje prolaznosti) dovede na vlast. U okviru koalicije ponovo se puno teziste stavlja na politicki najslabijeg.
I ponovo, po ko zna koji put, potvrda istine da onaj ko je najslabiji zeli gore ne pitajuci za cenu zahvaljivanja.
Predstavnik stranke sa najmanjom politickom snagom (dva poslanika) nekoliko meseci, uporno ponavlja kako ce prvi zakon koji ce ukinuti kada postane predsednik vlade biti Zakon o privatizaciji.
I zaista, po poznatom komunistickom, "ko je nista bice sve", samo kada dode na vlast.
Od tada pocinju patnje ovoga naroda.
Rusi se i unistava privreda, raste nezaposlenost, siromastvo, dugovi, rasprodaje, iako se golim okom vidi da je privatizacija projekat unistenja vlastite privrede, na tome se uporno istrajava.
Privatizacija se mora provesto do kraja ne pitajuci za cenu. Zahvalnost mora biti potpuna.
Kada je krenuo proces akcionarske privatizaciej 1996-1997 morao je da se nade covek koji ce sve to da srusi, i naden je, pristao da da zarad svoje politcke ambicije uništi provredu a na taj nacain i narod.
Retko je kome poslo za rukom da toliko ovlada globalizmom, da toliko duboko pronikne u duh globalistickog vladanja vlastitim narodom kao prvacima koalicije "Sloga".
Verovatno je tu tajna, od tada tako briljantne politicke karijere. Niko kao "on" nema petlju da tako "odbrusi" strancima, a oni ni reci, cuje se u narodu.
A stranci verovatno znaju zasto. Nije vazno sta se prica vazno je sta se radi. Mereno patnjama koje je ovaj narod pretrpeo zbog ove privatizacije, ona je zlo koje skoro da stoji uz rame prethodnom ratu.
U delu unistenja privrede pokazala se uspesnijom od rata. Umesto ratnog ubijanja i zlostavljanja, ovde se ostvaruje masovno ubijanje sirenjem i produljivanjem siromastva.
Na desetine hiljada ljudi je pre vremena umrlo zbog gubitka preduzeca, zaposlenja, zbog siromastva.
Zbog toga onaj koji je doneo i koji provodi ovu privatizaciju na ovom prostorima predstavlja namasovnijeg ubicu.
Sustina ove privatizacije je u potpunom privredno sistemskom poremecaju koji nuzno i zavrsava u potpunom unistenju privrede, potpuno i bez ostatka i bez ikakvih izgleda da ce privreda oziveti pre nego sto dode do ponistenja ove privatizacije.
Mi smo proizvodaci vlastite krize. Nametnutim nam slobodnim trzistem i privatizacijom unistili smo vlastitu privredu bez ikave ideje kako da napravimo novu.
Pa sta bi ti politicari radili ako ne bi stalno horski ponavljali strane investicije, uspesno zaduzivanje. Ovakvo se nabolje uništava vastiti narod. Drzava se potpuno povlaci iz privrede i sve se prepusta snagama otvorenog slobodnog trzista.
Ovu su cinjenice ovi su rezultati rada koji se prikrivaju i trenutno dobro ne vide posto se prikrivaju pojacanim zaduzivanjem bezvrednim novcem iz inostranstva koji ce se sa kamatama morati vracati vrednim robama. Sva zaduzenja idu na infrastrukturu, (putevi, zgrade i slicno) 47% a budzetske plate 49%, i privredu 4%, otuda indirektno i za panzije, a time i u PDV ponovo u budzet.
Kreditno zaduzenje je 4,8 milijardi KM a bruto drustvni proizvod 1,7 milijardi sa tendencijom daljeg pada, radinci i dalje masovno ostaju bez posla preduzeca se zatvaraju, privatizovani veliki privredni giganti ne placaju poreze drzavi, (Rafinerija Brod, Birac Zvornik) drzava im reprogramira dugove i daje nove kredite IRB samo da zadrze radnike, ti krediti nikada i nece biti vraceni.
Ovu je istina o nasoj surovoj stvarnosti, ovo je govor nauke, sve dugo je medijska manipulacija, i komentari zavedenog naroda...

(Tekst je preuzet od ekonomsko političkog analitičara, koji je trenutno NEZAPOSLEN!)
23.08.2012.

PRITUZBA SUDSKOJ POLICIJI

S obzirom da rade u interesu Bobar Gavrila, da sprečavaju ostvarivanje prava u zemlji kojom vlada mafijaški bos, tiranin i diktator Dodik Milorad, a izvršavaju diskriminatorske fašističke naredbe, koje se odnose na sve srodnike djeteta koje su ubili državni organi prilikom šverca oružja ili kokaina, da bi se stvarno stanje dovelo u red, trebalo bi da nose Bobarovu ogrlicu oko vrata, bedž SNSD-a i kukasti nacistički krst!

SUDSKOJ POLICIJI REPUBLIKE SRPSKE
INSPEKTORATU SUDSKE POLICIJE REPUBLIKE SRPSKE
PRITUŽBA NA RAD SUDSKE POLICIJE

Na osnovu člana Član 71 Zakona o Sudskoj policiji Republike Srpske:
1) Fizička i pravna lica mogu da podnose pritužbe na rad i u vezi sa radom službenika Sudske policije, koje moraju biti potpisane od strane podnosioca pritužbe.
2) Po pritužbama postupa inspektorat Sudske policije uz znanje i saglasnost direktora Sudske policije.
3) Postupanje po pritužbama utvrđuje se pravilima koje donosi predsjednik Vrhovnog suda.

obavještavam vas o teroru, bezakonju, brutalnom gaženju Ustava i zakonom garantovanih prava, diskriminaciji sa elementima fašizma, koji vrši Sudska policija u Bijeljini, nad porodicom ubijene djevojčice Ivone Bajo, a traje neprekidno od početka 2010 godine do današnjeg dana, 22.08.2012. kada ovaj tekst nastaje!
Mnogo je dakle toga što se odigralo za 30 mjeseci tiranije, po kako kažu "usmenoj naredbu" kriminalca Kovačević Novaka, a iz isključivog razloga da nas spriječe u dostavi dokaza o krijumčarenju mafijaškog režima, preko tajkuna Bobar Gavrila, kom prilikom su ubili Ivonu Bajo, te zločine pokušali da prikriju. Tog dana nestala su tri paketa "neke robe" a pošto sam poslao materijal izvan zemlje dolazi 25.02.2012. do otkrića transakcije narko mafije preko Bobar banke!
Tako je uz OT Bijeljin i Sudska policija postala logistička podrška organizovanog kriminala!
Više od 100 puta me je Sudska policija spriječila da predam dokaze ili podnesem prijavu na zakonom propisani način, odnosno imaju naredbu da ne dozvole pristup nikom od srodnika ubijene djevojčice, što se vidi iz dokumenta u prilogu:
Istina, je da su pripadnici sudske policije bili korektni i pristojni, ali su osim naredbe da mi lažu kako nema tužioca, (koga bih nešto kasnije vidio), lagali i u sudskim dokumentima, te majku ubijene djevojčice i mene držali zarobljene u svom "privatnom zatvoru" (bez potvrde o lišenju slobode i bez prava na poziv advokatu)!
Postoji Zahtijev za pokretanje prekršajnog postupka u kome se komanda poziva na član 7 ZOP, jer nas je držala zarobljene nekoliko sati, nisu ispoštovali ustavno pravo iz člana 15! Uzgred nisu ni imali pravo da podnesu zahtijev, te su pokazali i pravno neznanje! Taj događaj je iz avgusta 2010 i imam dokumentaciju o tome, no kao prilog šaljem samo dio zapisnika sa suđenja iz 2011. gdje se navodi tekst fašističke naredbe:
ZDENKO BAJO, BUDIMKA BOLLIN BAJO I SVI SRODNICI UBIJENE IVONE BAJO, NE MOGU PRISTUPITI U OT BIJELJINA !!!
Više puta sam se obraćao Sudskoj policiji u Bijeljini i ukazivao na kršenje ustava i zakona, te da se sve radi sa ciljem da se zaštiti Bobar Gavrilo i ne otkrije umješanost u krijumčarenje i ubistvo, a neki tekstovi su na internetu:
http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2011/11/22/2971243
http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2011/12/04/2997031
http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2011/12/12/3010185
http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2011/12/16/3016182
http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2011/12/19/3028067
http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/12/3085244
http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/15/3324701
No s obzirom na lanac komande i činjenicu da je uzrok sveg zla, mafija iz OT Bijeljina, te zaista ljubaznom obraćanju policajaca, koncentrisao sam se na dokazivanje kriminala tužilaca, te imam nesporne dokaze da su kriminalci, Kovačević, Gruhonjić, Debeljević i Stjepanović, izvršili više krivičnih djela za račun organizovanog kriminala!
Samo sam nedavno skrenuo pažnju policajcima sa kojima sam uglavnom kontaktirao, (Mićić i Petričević) da dobro promisle i zapitaju se zašto se od njih traži da lažu, a postoje dokazi o ubistvu djeteta, a i Aco Teodorović je "umro" pošto su od njega izdejstvovali nadzor nada mnom bez naredbe suda, a sada se pronalazi veze izmedju Bobara i narko mafije, na šta sam im ukazivao 2 godine, te bi mogli postati saučesnici u prikrivanju zločina! Da li je to uticalo na njihovu čast i moral ili je nešto drugo u pitanju, tek 21.08.2012. se desio incident u režiji policajca Gorana Maksimovića!
Pri pokušaju da predam podneske u OT Bijeljina te nekom iz komande sudske policije i da iznesem primjedbe na rad policajaca, saopšteno mi je da naravno ne mogu u tužilaštvo, ali ni da nikoga nema u komandi! Kako se zadržao oko 5 minuta u uredu, očito je da je s nekim razgovarao i slagao me, a kasnije sam vidio Višnjić Ranka, kako službenim vozilom odlazi prema parku.
Odgovorio sam da ako ne mogu u OT Bijeljina čime se grubo krše moja garantovana prava i nema nikog iz komande, onda ostavljam dokumente njemu da ih preda komandiru i krenuo vani! Na to je isti, pošto je već nadmeno i bahato razgovarao, "savjetujući me" da ako sam nezadovoljan, mogu da se žalim, uzeo dokumente zgužvao ih i krenuo za mnom govoreći da će ih baciti u kantu za otpatke! Ističem sada relevantne članove iz zakona:
Član 60.(1) Službenik Sudske policije odgovoran je za materijalnu štetu koju je na radu ili u vezi sa radom, namjerno ili iz krajnje nepažnje, prouzrokovao Sudskoj policiji, pravosuđu, pravnom ili fizičkom licu.
Član 61. Lakše povrede radnih dužnosti su:
g) nepristojno ponašanje prema radnim kolegama i drugim zaposlenim u pravosuđu ili strankama i izazivanje svađe i narušavanje međuljudskih odnosa na poslu i
d) nemarno i neblagovremeno vršenje radnih i drugih zadataka koje su izazvale ili mogle izazvati štetne posljedice manjeg obima, a ne spada u težu povredu radne dužnosti.
Član 62. đ) ponašanje koje šteti ugledu Sudske policije ili pravosuđu Republike Srpske
e) nedostojno ponašanje za vrijeme dužnosti ili u vezi sa dužnošću u Sudskoj policiji
ž) prouzrokovanje narušavanja javnog reda i mira, naročito drskim ponašanjem, tučom na javnom mjestu ili drugom radnjom kojom se narušava javni red i mir i ugled Sudske policije, bez obzira na vrijeme i mjesto činjenja
r) onemogućavanje građana ili pravnih lica u ostvarivanju svojih prava na podnošenju zahtjeva, žalbi, prigovora, predstavki ili drugih zakonom predviđenih prava, ili propuštanje da se na takve prava odgovori u zakonski predviđenom roku
dž) diskriminacija građana na osnovu rase, boje kože, pola, jezika, vjerske pripadnosti, političkog uvjerenja, nacionalne pripadnosti, socijalnog porijekla, materijalnog stanja ili bilo koja druga diskriminacija i
š) ponašanje koje je suprotno odredbama Kodeksa službenika Sudske policije.
Sudski policajac je znajući da imam dokaze o monstruoznim krivičnim djelima, koje mafija pokušava na sve načine da prikrije, pokazao krajnju drskost, bahatost i bezobrazluk, gužvajući podneske i pokušavši ih baciti...
Kada sam se vratio nazad ipak mi ih je vratio, ta sam ih onako zgužvane predao šefu pisarnice, koji je u međuvremenu sišao u prizemlje, a dokument namjenjen sudskoj policiji je ostao na stolu pred šalterom. Da li je predat nekom iz komande ne znam...
Taj postupak inače nedostojan policajca, govori o njemu samome, ali mnogo gore od svega je to što sudska policija, skoro tri godine krši Ustav RS, član 16 i otima više prava garantovanih zakonom, a sve sa ciljem zaštite tajkuna povezanih sa narko mafijom i ubistvom!

Na sajtu Sudske policije mogu se vidjeti obilježja, koja koristi sudska policija!
S obzirom da rade u interesu Bobar Gavrila, da sprečavaju ostvarivanje prava u zemlji kojom vlada mafijaški bos, tiranin i diktator Dodik Milorad, a izvršavaju diskriminatorske fašističke naredbe, koje se odnose na sve srodnike djeteta koje su ubili državni organi prilikom šverca oružja ili kokaina, da bi se stvarno stanje dovelo u red, trebalo bi da nose Bobarovu ogrlicu oko vrata, bedž SNSD-a i kukasti nacistički krst!
Nemojte da se stidite! Postavite ploču sa natpisom na ulazu u zgradu:
SVIM SRODNICIMA IVONE BAJO ZABRANJEN PRISTUP

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

21.08.2012.

ULTIMATUM MAFIJASKOM REZIMU

Pri pokušaju da predam ovaj zahtjev, to mi naravno nije omogućeno, a sudski policajac Goran Maksimović, je za razliku od svojih kolega, pokazao drskost, bahatost i primitivizam, lagao da niko iz komande nije tu, a 5 minuta je razgovarao sa nekim u komandnom uredu, (nešto kasnije Višnjić Ranko, jedan od komandira se odvezao službenom automobilom u pravcu parka), dok je vrhunac bezobrazluka bio, kada je dokumente zgužvao i izašao vani da ih baci u kantu za otpatke! U prethodne dvije i po godine, sudska policija ima poseban tretman prema meni koji uključuje i laganje po naredbi, ali niko nikada nije bio tako otvoreno i zdušno uz kriminalce i ubice! Vjerni sluga mafije GORAN MAKSIMOVIĆ, (nesumljivo bi bio savršen oficir Gestapoa, ali je sramota za Sudsku policiju), daje aktivan doprinos prikrivanju krijumčarenja Gavrila Bobara, ubistva Ivone Bajo, pranju novca preko Bobar banke, no to im pomoći neće, a svi koji su umješani u prikrivanje neka budu spremni da svoje postupke objašnjavaju pred sudom i dobiju zaslužene zatvorske kazne!
MAFIJA IMA SVUDA SVOJE LJUDE, A NERVOZA ZBOG SVE BLIŽIH ZATVORSKIH REŠETKI, ČINI DA SE OTKRIVAJU SAMI...

OKRUŽNOM TUŽILAŠTVU U BIJELJINI

OBAVJEŠTENJE

Poznato je da se već skoro 3 godine vrši pravno nasilje i otimaju Ustavom i zakonom garantovana prava, a u ovom dokumentu ističem samo dva člana iz Ustava RS, od više njih, koji se brutalno krše:
Svako ima pravo na jednaku zaštitu svojih prava u postupku pred sudom i drugim državnim organom i organizacijom. Svakome je zajamčeno pravo na žalbu ili drugo pravno sredstvo protiv odluke kojom se rješava o njegovom pravu ili na zakonom zasnovanom interesu, (član 16 Ustava RS)
Građani imaju pravo da traže i dobijaju sve podatke o sebi, sadržane u aktima državnih organa i u drugim službenim evidencijama, (član 23 Ustava RS).
S obzirom da mi se onemogućava više prava garantovanih ustavom i zakonom, a nikada nisam dobio, tekst "ODLUKE" kojim mi se bilo šta suspenduje, a kamoli da imam mogućnost žalbe, jasno je da svi oni koji učestvuju u tome krše zakon i postaju saučesnici u drugim krivičnim djelima, za šta su lično odgovorni prema članu 48 Ustava RS!
Prava i slobode zajamčeni ovim ustavom ne mogu se oduzeti ni ograničiti. Obezbjeđuje se sudska zaštita sloboda i prava zajamčenih ovim ustavom. Ko se ogriješio o ljudska prava i osnovne slobode zajamčene ovim ustavom, lično je odgovoran za to i ne može se pravdati ničijim naređenjem.
Nalog za to je došao iz vrha mafijaškog i diktatorskog režima, sa ciljem da se prikrije krijumčarenje tajkuna, ubistvo Ivone Bajo i niz radnji izvršenih u cilju prikrivanja tih zločina. Detalji o otkrivanju povezanosti Bobar Gavrila sa narko mafijom i pranjem prljavog novca, u februaru 2012. su vam poznati, kao i moj doprinos raskrinkavanju mafijaške mreže, a MUP i OT Bijeljina su to zataškavali od 2008. godine!
Naravno, u poslednjih godinu dana, (od jula 2011), suspendovao sam pokušaje da ostvarim svoja prava, zbog rada na internetu i pripremi materijala za tužbe i suđenja!
Od tada kada je bilo svega 1000 posjeta na webstranici
http://kriminaluvlasti.blogger.ba te dnevnoj posjećenosti od 10 osoba i objavljenih oko 30 tekstova, došlo se do 250 članaka, ukupne posjete od trenutno oko 150000, i dnevne posjete od 1500 do preko 2000 osoba, tako mogu nastaviti tamo gde sam zbog navedenih tehničkih obaveza stao...
Stoga vas obavještavam da ću od 20.08.2012. NEPREKIDNO, zahtijevati da se poštuju zakoni i omogući ostvarivanje svih prava garantovanim građanima, a konkretno:

ZAHTIJEVAM

1) KOPIRANJE KOMPLETNOG SPISA KTA-596/09, O UBISTVU IVONE BAJO, ZA ŠTA SAM PODNOSIO VIŠE ZAHTIJEVA JOŠ PRIJE 2 GODINE !
2) KOPIRANJE KOMPLETNOG SPISA KTA-246/10, KOJI SE ODNOSI NA LAŽNU PRIJAVU PROTIV MENE !
3) KOPIRANJE KOMPLETNOG IZVJEŠTAJA MUP-A 10-02/3-1-230-236/10 KU-148, O OPERATIVNIM SAZNANJIMA TOKOM NADZORA NADA MNOM !
4) IZJAŠNJENJE OT BIJELJINA O MOJIM PRIJAVAMA PROTIV SOFRENIĆ BLAGIŠE, (JUN 2010) TE PROTIV "UNIVERZALA" (DECEMBAR 2010) U KOJIMA SAM JASNO OPISAO KRIVIČNA DJELA TE POVEZANOST SA TRGOVINOM NARKOTICIMA!
5) IZJAŠNJENJE OT BIJELJINA O DOKAZIMA KOJE SAM DOSTAVIO:
a) FOTOGRAFIJA MJESTA ZLOČINA NA KOJOJ SE VIDE TRAGOVI KRVARENJA PRIJE MJESTA PADA, A I SVJEDOCI IZJAVLJUJU U ZAPISNIK DA SU VIDJELI TRAGOVE DUŽ CIJELOG ULAZA, DOK JE DIJETE LEŽALO NA ASVALTU !
b) FOTOGRAFIJA TORBE, KOJA POKAZUJE DA JE KAIŠ PRESJEČEN, DIO NEDOSTAJE A OSTATAK JE OPRAN HEMIJSKIM SREDSTVOM !
c) IZJAVA VJEŠTAKA, KOJA POKAZUJE DA PRILIKOM RADA NIJE IMAO PODATKE NITI O JEDNOJ UNUTRAŠNOJ POVREDI !
6) OMOGUĆAVANJE PRAVA DA TUŽILAŠTVU DOSTAVIM DRUGE DOKAZE KOJE IMAM A RANIJE NISU PREDATI, TE PRIJAVIM KRIVIČNO DJELO NA NAČIN PREDVIĐEN ZAKONOM USMENO NA ZAPISNIK !
7) PUNU SARADNJU OT BIJELJINA SA PORODICOM U OTKRIVANJU POČINILACA UBISTVA I KRIJUMČARENJA !
Za sve navedeno postoji uporište u Ustavu, zakonima i Pravilniku, na šta neću sada trošiti vaše vrijeme, tim prije što sam siguran da vam je sve to poznato!
Neću ni da bilo koga ubjeđujem da radi po zakonu, jer to je stvar ličnog izbora, a samo ističem da ću, u slučaju primjene zakona sile, predati i zvanično sudskoj policiji, ovaj zahtijev, vjerovatno proširen, te suprotstaviti silom zakona, i to prvo pravom na "Nužnu odbranu" prema svakom nasilniku, koji pokuša da mi uskrati neko pravo, time što ću odbiti njihove nezakonite, diskriminatorske i fašističke naredbe, te ću ako ne mogu onima koji su za to plaćeni i obavezni da gone počinioce krivičnih djela, dokaze o kriminalu i imena odgovornih, prezentovati zaposlenima u zgradi, policiji i građanima, svakodnevno, dok ne postignem cilj!

GRAĐANI U BIH ĆE VRLO BRZO DA ZBACE MAFIJU SA VLASTI...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

16.08.2012.

MAFIJA UPRAVLJA POLICIJOM

Ako ste se nekad zapitali šta znači skraćenica MUP, barem u zemlji u kojoj živimo, onda naredni redovi mogu da pomognu u razumjevanju tog termina! Na osnovu rada vrha tog organa i nemjerljivog doprinosa u sabotiranju istraga u nebrojenim pljačkama i likvidacijama, jasno je da:

MAFIJA UPRAVLJA POLICIJOM

Dana 23.07.2009. diktatorski i mafijaški režim je krijumčario nelegalan tovar u firmu "Univerzal" svog tajkuna Bobar Gavrila! Šta su švercovali tom prilikom još uvijek nije definitivno razjašnjeno, ali je korisno znati da sam uprkos svim preprekama i prikrivanjima tužilaštva i policije, proslijedio materijal izvan zemlje, te je početkom 2012. pronađena dokumentacija u Bobar banci o transakciji narko klana Šarić od preko 4 miliona maraka...
Poslije šturih informacija o tome, tajkun se munjevito povlači iz trke za načelnika grada, a nijedan medij više ne smije niti da pomene bilo šta o tome! Poređenja radi, jedan istina svirep zločin "u ime boga" koji je nad zavisnikom od narkotika izvršio monstrum, sadista u mantiji, nedelju dana puni novinske stranice.
Na unos "Branislav Peranović" pretraživač interneta pronalazi desetine članaka, i nevjerovatno, isto tako za pojam "Štedite, nemojte jesti" (savjet jednog ministra o tome kako preživjeti poskupljenja), koji je postao hit u svim medijima, kao da se nikada ništa gore, od toga nije desilo!
Naprotiv za pojam "Bobar pranje novca" jedva da je moguće pronaći nešto, odnosno polovina članaka su oni koje sam ja lično, pisao i potpisao u vezi sa tim kriminalom!
Inače ove teme nemaju nikakve veze, osim sitnice da se prebijaju ovisnici od narkotika pod "blagoslovom" crkve i države, a istovremeno tajkuni i političari skupa sa policijom, tužilaštvom i vladom švercuju oružje i narkotike!
U aferi sa oružjem potencirano je ime Milorada Barašina, koji nije trgovac oružjem kako bi neupućeni pomislili, nego visoki državni službenik, instaliran na položaju glavnog federalnog tužioca, sa zadatkom da osigurava nesmetan rad mafije, a on je samo jedan iz državne bande, dok je kompletna državna infrastruktura uložila maksimalne napore da prikrije udio Gavrila Bobara prije svega i nadalje sve do vrhovnog mafijaškog bosa u RS, Milorada Dodika, u krijumčarenju kokaina, ubistvu, te pranju novca, što na njihovu žalost nisu uspjeli...
Daleko najzanimljiviji tekst, gledano iz današnje perspektive, se pojavio 21.02.2012 iz koga ističem djelove:
Šef Kluba poslanika Srpske demokratske stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vukota Govedarica zatražio je danas od ministra unutrašnjih poslova Stanislava Čađe da obavijesti poslanike koja banka iz RS se krije kao učesnik u aferi pranja 4.300.000 maraka.
Vi od 2008. godine od kada traje ovaj kriminal, u kome su se obavljale transakcije od po 200.000 maraka u gotovini još niste istražili niti obznanili javnosti koja banka se bavi ovakvim krminalom, a sada je 2012. godina. Četiri godine se slučaj prikriva zato što je akter ovog kriminala 'Bobar banka', ustvrdio je Govedarica.
Kompletan članak se može pročitati na linku:

KAKO JE STANISLAV ČAĐO PRIKRIVAO PRANJE NARKO NOVCA PREKO BOBAR BANKE
Dakle već neko vrijeme su pojedinci znali da se još od 2008 vrši pranje novca narko mafije i to se postavlja kao pitanje 21.02.2012. a samo nekoliko dana kasnije 25.02.2012. dolazi i do zvaničnog otkrivanja te afere, a ovo je jedan od rijetkih članaka koji se može pronači na internetu o toj temi:
TANDEM ŠARIĆ - BOBAR
U međuvremenu od 2008. do danas, došlo je do pomenutog šverca "NEKE ROBE", kom prilikom je ubijena Ivona Bajo na ulazu u Bobarovu firmu, poslije čega na scenu stupa logistička podrška narko mafije MUP RS i Tužilaštvo!
Prvo se sklanjaju materijalni dokazi ubistva, koje kriminalci Marković Dragoslav inspektor i Stjepanović Danica, tužilac, peru benzinom da skinu tragove ubistva. Slika jednog od dokaza je dostavljena i MUP-u i Tužilaštvu, poslije čega se izdaje naredba o zabrani pristupa svim srodnicima ubijene djevojčice u mafijaški centar OT Bijeljina, te šalje policije da mi pretrese prostorije, sa osnovnim zadatkom da odnese računar sa dokazima...
Torba koju su kriminalci iz policije i tužilaštva ovako obradili da bi zaštitili Bobara i krijumčare, je sakrivena punih 6 mjeseci i uopšte se nije pominjala u istrazi, niti je porodici saopšteno u kakvom je stanju, a pogotovo nas niko nije pitao da li mi nešto znamo o tome. Istovremeno se podmeće žica kao uzrok smrti osmogodišnje djevojčice, jer su već obezbijedili da kamion koji je dovezao robu pobjegne sa mjesta zločina. Kako je prevaren vještak i falsifikovani rezultati obdukcije možete poslušati u audio zapisu:
IZJAVA VJESTAKA
Dio podataka o tim prikrivanjima sam dostavio nadležnim službama za kontrolu unutar MUP-a, posebno dijelove vezane za kriminal pripadnika policije, no suština cijele mafijaške organizacije je detaljno razotkrivena u prijavi poslanoj u KT Sarajevo, koju u cjelosti uz dokaze, možete pročitati na web lokaciji:
KANTONALNOM TUZILASTVU KANTONA SARAJEVO
Još 19.01.2010. od kada je proteklo više od dvije godine dobio sam obavijest da je žalba u postupku, te da ću o rezultatima biti pismeno obavješten, a tokom iste godine sam pozvao jedan od navedenih brojeva i iz razgovora shvatio da niko ne namjerava ništa preduzimati, te da će vjerovatno sve pokušati da zataškaju! Slijedi fotografija tog dokumenta:
U narednom periodu sam se bazirao na razotkrivanje tužilačke mafije i došao do nespornih dokaza da su kriminalci Stjepanović, Kovačević, Gruhonjić i Debeljević izvršili više krivičnih djela sa ciljem da se prikrije šverc i ubistvo, odnosno da me onemoguće u prijavama i razotkrivanju tih zločina!
No početkom avgusta 2012. u sezoni odmora tužilačke mafije, (naravno odmaraju i tužioci koji joj ne pripadaju) pozvao sam ponovo MUP i raspitivao se o toj sada već dvoipogodišnjoj istrazi, te se ispostavilo da sam bio u pravu. Naime dobio sam informaciju da je slučaj obrađivan od strane dvije službe te su podaci proslijeđeni direktoru da odluči HOĆE LI ME OBAVIJESTITI !!!???
S OBZIROM DA NISAM OBAVJEŠTEN, JASNO JE KAKVA JE ODLUKA DONESENA !
Ako pretpostavimo da nije bilo nikakvih nezakonitih radnji od strane policije, (a jeste) postavlja se pitanje, zašto se podaci o tome kriju, odnosno zašto su se krili ?
Naravno, to pitanje se postavlja i ministru neposredno prije otkrića mahinacija preko Bobar banke!
Očito je da pokušaj kriminalaca iz policije i tužilaštva da zataškaju milionske mafijaške poslove i zaštite bosa Bobar Gavrila, nije uspio, te ga diktator Dodik Milorad skida sa političke scene, kako i sam ne bi bio doveden u vezu sa tim! No njegova uloga u prikrivanju krijumčarenja i ubistva je takođe evidentirana, jer je zaprijetio ukidanjem Specijalnog tužilaštva samo tri dana pošto su primili od mene dokazni materijal!
Politički istmišljenici Dodik, Bobar i Čađo su do vrata umješani u organizovani kriminal i prikrivanje svojih lopovluka, pljački i ubistava! Naravno da su oni samo dio mafijaške hobotnice, koju čine tajkuni iz vladajućih stranaka teški milijarde evra opljačkanih od građana koje su doveli na rub gladi ili ispod ruba jer neki u očajanju dižu ruku na sebe!
Ovaj tekst nije upućen ni kriminalcima iz policije niti mafiji iz tužilaštva, nego građanima ove zemlje koji mogu i moraju da sruše tu bandu sa vlasti! Ono što se dešava sada u Srbiji, hapšenja bivših moćnika je tek početak, a ovde ih ima na stotine koji će uskoro da završe na robiji i dobiju zasluženu kaznu...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

12.08.2012.

KRIMINALNI REZIM

OKRUŽNOM SUDU U BIJELJINI

NA RUKE PREDSJEDNIKU

KRIMINALNI REŽIM

Koristim ovo obraćanje Sudu, da ukažem na propust u Zakonu o prekršajima!
Naime početni stav iz Člana 48 "Postupak na usmenom pretresu", koji navodim:
(1) Usmeni pretres počinje objavljivanjem glavnog sadržaja prekršajnog naloga ili zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka. Sud će tražiti od okrivljenog da se izjasni o tome da li prihvata odgovornost...
u suprotnosti je sa je Ustavom i zakonom garantovanog prava, a navodenog i u
Članu 6. "Prava lica okrivljenih za prekršaje"
Svako ko je okrivljen da je počinio prekršaj ima pravo da zahtjeva da o njegovoj odgovornosti za počinjeni prekršaj odluči sud ukoliko on to zahtijeva u roku koji je propisan zakonom. Takva lica imaju pravo:
a) da se smatraju nevinim dok se ne dokaže njihova odgovornost u skladu sa zakonom!
Dakle, nemoguće je da sudija smatra nekoga nevinim, (da ga tako doživljava i tretira) a da mu onda ponudi PRIHVATANJE ODGOVORNOSTI!
Očito je da je stvarno stanje suprotno i okrivljeni je unaprijed tretiran kao krivac, što vjerujem u navećem broju slučajeva i jeste istina, ali ponuditi NEVINOG, (pretpostavljeno nevinog) da prizna krivicu, je negiranje njegovog Ustavnog prava!
Jasno je i zašto je došlo do ovakve greške u ZOP, ali neću da time oduzimam vrijeme, nego ću sugerisati ispravku, koju vi ako ocijenite da je primjenjiva, možete proslijediti dalje na obradu i odlučivanje o eventualnom amandmanu na član 6!
Dio iz člana 48 "Sud će tražiti od okrivljenog da se izjasni o tome da li prihvata odgovornost" treba izbaciti, a u članu 6 bi se dodao stav "g" sa ovakvim ili sličnim tekstom:
Okrivljeni ima pravo da ukoliko je svjestan prekršaja, prihvati odgovornost prije pretresa pismeno ili na početku pretresa usmenu, u kom slučaju bi Sud to cijenio kao olakšavajuću okolnost! (uz ostale relevantne faktore)
Ovaj prijedlog šaljem shodno pravu iz člana 32 Ustava RS isključivo zbog drugih građana a ne zbog sebe, jer poslije bezakonja koje demonstriraju navodni državni organi, ne samo da ne vjerujem u njih nego ne priznajem ni legitimitet diktatorskog režima, koji godinama pljačka i ubija građane, niti zemlju kojim vlada mafija!
Moja prava i prava moje porodice se brutalno otimaju od strane kako tužilaštva, policije, tako i od strane Suda, tako da poštovanje prava i zakona ne očekujem i ne zanimaju me odluke Suda niti ću ih priznavati, a sasvim je sigurno da će sve dok je na vlasti monstruozni mafijaški i diktatorski režim, biti u narednom periodu novih krivičnih djela od strane kriminalaca iz tužilaštva, otimanja mojih prava i mog otpora teroru!
Sud nije poštovao svoj osnovni zadatak iz Zakona o sudovima,
član 5 "Zaštita prava":
Sudovi štite prava i slobode zajamčene ustavima Bosne i Hercegovine i Republike Srpske i zakonom, te obezbjeđuju ustavnost i zakonitost.

Umjesto toga Sud je legalizovao kriminal, teror i bezakonje, pa čak nije reagovano na diskriminarorske i fašističke naredbe o tretmanu prema cijeloj porodici!
No ja neću dozvoliti nikome da me tretira kao životinju i od 20.08.2012. ću dolaziti svaki dan da zahtijevam poštovanje svojih prava, te ću se na miran način suprotstaviti svakom kriminalcu koji pokuša da mi ih uskrati, jer je to jedini način da dođem do dokaza o kriminalu i diskriminaciji!
Mafija je izdala fašističku usmenu naredbu, te svaki od preko 100 pokušaja da ostvarim neko pravo je formalno nepostojeći, jer ne samo da nije evidentirano da imam dokaze o kriminalu i želim ih dostaviti tužilaštvu ili predati neki materijal, nego sudska policija ne beleži da sam uopšte dolazio!
Jedini dokaz za postojanje diskriminacije su zapisnici sa dosad 3 suđenja iz 2010 i 2011 godine!
Ukoliko Sud nastavi da podržava mafiju i krši zakonske odredbe, možete biti spremni na svakodnevna suđenja jer ja nikada neću odustati od borbe protiva mafijaškog ražima, a vaše sudije će da bi zaštitile kriminalce iz tužilaštva, koji fašizam, provode "usmeno" morati sve to da legalizuju u zapisnicima, te tako krše zakon!
A u pozadini svega je švercovanje Gavrila Bobara i ubistvo osmogodišnje djevojčice, koje se pokušava prikriti, čak i poslije otkrivanja transakcije narko mafije preko Bobar banke!
NA SUDIJAMA JE IZBOR, ILI DA RADE PO ZAKONU I BEZ PRISTRASNOSTI ILI DA POMAŽU PRIKRIVANJE ZLOČINA, A ŠTA GOD DA ODABERU, OSTAĆE TRAGOVI U ZAPISNICIMA KOJE ĆU KORISTITI U STRAZBURU I OBJAVITI NA INTERNETU...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

08.08.2012.

TUZBA ZA UTVRDJENJE DISKRIMINACIJE

Ne tražim ovom tužbom nikakvu nadoknadu štete, jer mi je cilj da tužena poštuje zakone, te da građani budu informisani o svojim pravima, a da li će kriminalce iz svojih redova procesuirati ili im dati ordenje za fašističke metode, neka odluči sama...

OSNOVNOM SUDU U BIJELJINI

Tužilac:

ZDENKO BAJO
MAJKE JEVROSIME 20 / 76300 BIJELJINA

Tuženi:

REPUBLIKA SRPSKA
Pravobranilaštvo RS, Vuka Karadžića broj 4, 78000 Banja Luka

Vrijednost spora:

0 KM


TUŽBA ZA UTVRĐENJE DISKRIMINACIJE

S obzirom da je u članu 12 ZOZD (Zakon o zabrani diskriminacije), "Posebne tužbe za zaštitu od diskriminacije", stav 2 navedeno:
Sud i druga tijela koja sprovode postupak dužna su da radnje u postupku preduzimaju hitno, obezbjeđujući da sve tvrdnje o diskriminaciji budu što prije ispitane.
Očekujem da će Sud učiniti sve da se navodi iz tužbe ispitaju, te spriječi dalje bezakonje i teror!
Već oko 3 godine u kontinuitetu smo, (porodica ubijene djevojčice Ivone Bajo, a prvenstveno ja lično, s obzirom da imam najviše podataka o kriminalu službenika tužene), izloženi diskriminaciji, teroru i tretmanu koji ima oblike fašizma!
S obzirom na to da je prema stavu 4, člana 13 ZOZD "Nadležnost, rokovi i izvršenje" krajnji rok za podnošenje tužbe, godina dana od učinjenja povrede, prvo ću predočiti materijal o tome da je na snazi diskriminacija u poslednjih CIJELIH, 12 mjeseci, te da i dalje traje, što je dovoljno za prihvatanje tužbe, ali ću priložiti i dokaze o diskriminaciji u prethodnom periodu, koji će pokazati sudu kako izgleda "poštovanje" ustava, zakona i ljudskih prava od strane tužene!
U ranijem periodu sam sve slučajeve tretirao kao samovolju pojedinaca, jer nisu ostavljali pisanog traga, odnosno sve su opravdavali "usmenom naredbom", te sam obavještavao druge institucije! No kako nema nikakve reakcija, a teror se nastavlja, očito je da iza direktnih počinilaca stoji vrh mafijaške vlasti, te je odgovornost za to na tuženoj RS!
Ovaj tekst nastaje 07.08.2012. i biće poslat Sudu dan kasnije, te stoga postavljam datumsku granicu 10.08.2011. do danas, za radnje diskriminacije, koje podliježu obradi suda, dok dokumente iz ranijeg perioda i opise događaja prilažem shodno članu 15, "Teret dokazivanja" kao potkrepljivanje navoda o diskriminaciji, koja neprekidno traje!
1) U slučajevima kada lice ili grupa lica navode činjenice u postupku iz člana 12. ovog zakona, potkrepljujući navode o tome da je zabrana diskriminacije prekršena, navodni prekršilac dužan je da dokaže da nije prekršio princip jednakog postupanja ili zabrane diskriminacije u predmetu rasprave.
2) U slučajevima u kojima lice smatra da je snosilo posljedice diskriminacije, kao dokazno sredstvo za ostvarenje prava iz stava (1) ovog člana mogu se koristiti i statistički podaci ili baze podataka.
3) U slučajevima kada lice smatra da je snosilo posljedice diskriminacije zbog propuštanja razumnog prilagođavanja, teret dokazivanja leži na protivnoj strani.
Što se tiče same tužbe kumuliraću više antidiskriminacijska zahtjeva, predviđeno iz relevantnog Člana 12, "Posebne tužbe za zaštitu od diskriminacije" te tražiti da se utvrdi postojanje diskriminacije, zahtjev za zabranu buduće diskriminacije, zahtjev za uklanjanje posljedica diskriminacije i zahtjev za objavu presude. Ne tražim ovom tužbom nikakvu nadoknadu štete, jer mi je cilj da tužena poštuje zakone, te da građani budu informisani o svojim pravima, a da li će kriminalce iz svojih redova procesuirati ili im dati ordenje za fašističke metode, neka odluči sama...
Uzrok svemu i razlog za diskriminaciju je krijumčarenje tužene RS, (poslanik Bobar Gavrilo), kada je ubijena djevojčica Ivona Bajo, što su kriminalci u službi tužene, (MUP-a i Tužilaštva) pokušali da prikriju! Ali pošto sam došao do dokaza o tim zločinima, pokušavam se na sve načine spriječiti u nastojanjima da se pokrene istraga o tome. Uprkos svemu dostavio sam podatke u KT Sarajavo, a ranije izvan zamjle, te je početkom 2012. otkriveno i pranje novca preko Bobar banke narko klana Šarić! Diskriminacijom cijele porodice tužena brani ubice i narko mafiju, u svojim redovima!
Osnovni Sud u Bijeljini je mjesno nadležan Sud, svi događaju su se desili na teritoriji opštine Bijeljina, a akteri su uglavnom, zaposleni u istoj zgradi, gdje se nalaze prostorije suda! Članovi 29 i 32 ZOPP, Član 26 ZOS...
Iz samog teksta tužbe je jasno, koji je pravni osnov, a uz to je u relevantnom članu predviđeno da će sud postupiti po tužbi i kad nije naveden pravni osnov. Osim već navedenoog člana iz ZOZD, relevantni su i članovi iz Ustava RS 16 i 48, te 201, 202, 205, 206 i 172 iz ZOO!

Činjenice i dokazi na kojima zasnivam tužbu su u prilozima, što ću obrazložiti, a prvo ističem moj podnesak Komandi sudske policije sa početka juna 2012, na šta mi je odgovoreno, 14.06.2012, (prilog 1 i 2). Iako je vidljivo da više puta pominjem diskriminaciju i navodim da se krše zakoni i Ustav prije svega, te konkretno ističem član 16 iz Ustava RS.
Svako ima pravo na jednaku zaštitu svojih prava u postupku pred sudom i drugim državnim organom i organizacijom.
Svakome je zajamčeno pravo na žalbu ili drugo pravno sredstvo protiv odluke kojom se rješava o njegovom pravu ili na zakonom zasnovanom interesu.

S obzirom da mi se onemogućava više prava garantovanih ustavom i zakonom, a nikada nisam dobio, tekst "ODLUKE" kojim mi se bilo šta suspenduje, a kamoli da imam mogućnost žalbe, jasno sam tražio da se poštuje zakon ili da komandir odbije izvršavanje fašističkih naredbi, odnosno ako ga tjeraju na to neka podnese ostavku!
U svom odgovoru isti se bukvalno izruguje i ne obraća pažnju na diskriminaciju, nego navodi da samo Sud može naložiti izuzimanje dokumentacije, što nisam ni tražio, jer sam podneo zahtjeve shodno ZOSPI, neke i dve godine ranije! S druge strane nije mu problem to što uskraćuje garantovana prava bez naredbe suda prema navedenom članu!
Više puta sam tokom 2012. pokušao da na zakonom propisan način predam zahtijeve, krivične prijave ili podnesem usmenu prijavu ili dođem do nekih podataka, što je spriječeno od strane sudske policije! Na jasno postavljeno pitanje sudskom policajcu Pertičević Dragiši početkom avgusta 2012. dakle prije nekoliko dana, odgovoreno mi je da za mene i dalje važe isti POSEBNI PROPISI, kao i ranije. Uz navedene priloge, to predstavlja dovoljan argument Sudu da je diskriminacija trenutno na snazi, a dodajem i odgovor iz CJB Bijeljina, (prilog 3) datiran na 15.12.2011. o Izvještaju koji je sačinjen poslije nadzora MUP-a nada mnom, koji mi se uskraćuje od strane OT Bijeljina. Ne samo da krše Ustavom i zakonom garantovano pravo, nego ne mogu predati ni zahtjev za pristup informacijama po tom ili bilo kom drugom osnovu.
Građani imaju pravo da traže i dobijaju sve podatke o sebi, sadržane u aktima državnih organa i u drugim službenim evidencijama. (iz člana 23 Ustava RS).
Iako je i to što sam nadziran bez naredbe Suda, vrsta diskriminacije, dodatno se diskriminišem i time što mi se ne dozvoljava pristup toj dokumentaciji, iako se time krši Ustav!
DAKLE U POSLEDNJIH GODINU DANA, KONSTANTNO SAM SPREČAVAN DA PODNESEM KRIVIČNU PRIJAVU, USMENO NA ZAPISNIK I PISMENO U PISARNICI, DA PREDAM ZAHTJEVE ZA PRISTUP INFORMACIJAMA TE OSTVARIM UVID U ISTE, ODNOSNO DA DOBIJEM BILO KAKAV PODATAK OD NADLEŽNIH IZ OT BIJELJINA IAKO SU OBAVEZNI NA 4-SATNI RAD SA STRANKAMA!
Umjesto toga mi se "savjetuju" alternativne metode, koje su usmjerena na isti cilj, a to je zabrana pristupa u OT Bijeljina po bilo kom osnovu, i kontakta sa tužiocem, kako bi se spriječila istraga o više teških krivičnih djela!
Pijačna retorika OT Bijeljina i Sudske policije po sistemu, nije zakon ono što je Ustavom garantovano, nego je zakon, to što mi kažemo, je naravno u suprotnosti sa definicijama iz ZOZD:
Član 2. Diskriminacija
1) Diskriminacijom, u smislu ovog zakona, smatraće se svako različito postupanje, uključujući svako isključivanje, ograničavanje ili davanje prednosti utemeljeno na stvarnim ili pretpostavljenim osnovama prema bilo kojem licu ili grupi lica na osnovu njihove rase, boje kože, jezika, vjere, etničke pripadnosti, nacionalnog ili socijalnog porijekla, veze s nacionalnom manjinom, političkog ili drugog uvjerenja, imovnog stanja, članstva u sindikatu ili drugom udruženju, obrazovanja, društvenog položaja i pola, polnog izražavanja ili orijentacije, kao i svaka druga okolnost koja ima za svrhu ili posljedicu da bilo kojem licu onemogući ili ugrožava priznavanje, uživanje ili ostvarivanje na ravnopravnoj osnovi prava i sloboda u svim oblastima javnog života.
2) Zabrana diskriminacije primjenjuje se na sve javne organe kao i na sva fizička ili pravna lica, kako u javnom tako i u privatnom sektoru, u svim oblastima, a naročito: zaposlenja, članstva u profesionalnim organizacijama, obrazovanja, obuke, stanovanja, zdravstva, socijalne zaštite, dobara i usluga namijenjenih javnosti i javnim mjestima, te obavljanja privrednih aktivnosti i javnih usluga.
Član 3. Oblici diskriminacije
1) Neposredna diskriminacija je svako različito postupanje po osnovama određenim u članu 2. ovog zakona, odnosno svako djelovanje ili propuštanje djelovanja kada je neko lice ili grupa lica dovedena ili je bila ili bi mogla da bude dovedena u nepovoljniji položaj za razliku od nekog drugog lica ili grupe lica u sličnim situacijama.
2) Posredna diskriminacija podrazumijeva svaku situaciju u kojoj, naizgled neutralna odredba, kriterijum ili praksa, ima ili bi imala efekat dovođenja nekog lica ili grupe lica u nepovoljan ili manje povoljan položaj u odnosu na druga lica.
Član 4. Ostali oblici diskriminacije
1) Uznemiravanje se smatra diskriminacijom u svakoj situaciji u kojoj ponašanje vezano uz jedan od navedenih osnova iz člana 2. ovog zakona ima za svrhu ili čiji je efekat povreda dostojanstva lica i stvaranje zastrašujućeg, neprijateljskog, degradirajućeg, ponižavajućeg ili uvredljivog ambijenta.
4) Segregacija je djelo kojim (fizičko ili pravno) lice odvaja druga lica na osnovu jedne od nabrojanih osnova iz člana 2. ovog zakona, u skladu s definicijom diskriminacije sadržanom u članu 2. ovog zakona.
5) Izdavanje naloga drugima za vršenje diskriminacije i pomaganje drugima prilikom diskriminacije smatra se oblikom diskriminacije.
U nastavku ću ukazati na zapisnik sa suđenja od 19.08.2011. (prilog 4) iz koga se vidi sva monstruoznost tužene u nastojanjima da prikrije svoje veze sa organizovanim kriminalom i svoja krivična djela! Tada sam diskriminisan i od strane suda, jer mi nije dozvoljeno da ispitujem svjedoke, niti je to činio predstavnik ovlaštenog organa! Ulogu tužioca i sudije je obavila ista osoba, brutalno kršeći Ustav i zakon, no ta diskriminacija je samo posledica one koja se primjenjuje u kontinuitetu, te skrećem pažnju sudu i zastupniku tužene na izjavu svjedoka sudskog policajca o tekstu usmene naredbe:
ZDENKU BAJI, BUDIMKI BOLLIN BAJO I SVIM SRODNICIMA (UBIJENE IVONE BAJO), NIJE DOZVOLJEN PRISTUP TUŽILAŠTVU!!!
To je datum, kada sam prije nešto manje od godinu dana, prvi put čuo tekst "naredbe"! Očito je da se ne radi više samo o kriminalu i diskriminaciji, nego je u pitanju brutalan fašistički tretman, razdvajanje svih srodnika jednog ubijenog djeteta od ostalih građana!
Prilog broj 5 je stariji od godinu dana i pokazuje da sam o svemu obavjestio Vladu i Pravobranilaštvo, predočivši im dokaze o kriminalu i diskriminaciji državnih službenika! Ne samo da nije bilo istrage i reakcije, nego se diskriminacija nastavila, a vidljivo je da se pokušavam obmanuti time da ću "biti obavješten"...
Ignorisanjem dostavljenih dokaza, tužena RS, je pod svoje okrilje, uzela kriminalce i diskriminatore, a i fašiste iz tužilaštva i policije, te je prema tome odgovornost na njoj!
Materijala o diskriminaciji ima mnogo, ali s obzirom da je teret dokazivanja prebačen na diskriminatora, ukazaću na još samo 2 dokumenta i to u prilogu 6 sa suđenja održanog 28.12.2011. gdje su vidljive interpretacije sudske policije o tretmanu koji se provodi prema meni! Skrećem pažnju da sam tada već obavjestio javnost o saznanjima sa suđenja iz avgusta, te se očito sve pokušava prikriti ili bar minimizirati! Jedan svjedok kaže da NEĆE da se izjašnjava o ostalim srodnicima, dok komandir sudske policije bestidno laže tvrdeći da se naredba odnosi samo na mene!
Dokaz za to je Zahtjev Sudske policije još iz avgusta 2010. (prilog 7), kada su prilikom pokušaja da dostavimo dokaze uhapsili i majku ubijene djevojčice, te nas držali nezakonito zarobljene u "privatnom zatvoru"! Vidljivo je da se pri dnu stranice, pozivaju na član 7 ZOP, "Lišenje slobode i jemstvo kao obezbjeđenje prisustva i plaćanja novčane kazne"!
Dakle mi smo u svrhu disciplinovanja, odnosno da se "dozovemo pameti" i ne pokušavamo istraživati ubistvo niti podnositi prijave i dostavljati dokaze, lišeni slobode, bez potvrde o tome i o otpustu, što je u suprotnosti sa pravom garantovanim Ustavom, član 15! Osim toga majci ubijenog djeteta nije dozvoljeno da telefonom obavjesti advokata iako je to tražila!
Metodi koje koriste OT Bijeljina i komanda sudske policije se mogu porediti samo sa Gestapoom, a usmena naredba koja se primjenjuje prema nama u stvari glasi:
ISTJERAJTE TU STOKU NAPOLJE!
Veoma je važno da Sud prije svega, te zastupnik tužene i građani shvate kakav je diskriminatorski tretman i kako doživljavamo taj odnos prema nama i jedini adekvatan izraz kako nas tretiraju je kao prema stoci, koju mogu ubijati, tjerati, šibati, ponižavati i podrugljivo se cerekati u lice, majci čije su jedino djete ubili kriminalci tužene, prilikom krijumčarenja, a potom sve pokušali da zataškaju!
Zbog svega navedenog ističem više tužbenih zahtjeva u svrhu utvrđivanja diskriminacije i sprečavanja nastavka takvog tretmana, kako prema porodici i meni, tako i prema drugim građanima:
ODREĐEN ZAHTJEV U POGLEDU GLAVNE STVARI I SPOREDNIH TRAŽENJA (TUŽBENI ZAHTJEV)
1. Zahtijevam da se utvrdi diskriminacija od strane tužene Republike Srpske, koja se svakodnevno primjenjuje prema porodici tragično nastradale djevojčice Ivone bajo!
2. Tuzena RS se obavezuje da prekine sa radnjama kojima se diskriminiše porodica Bajo, te da pri narednim kontaktima sa pripadnicima porodice, službenici tužene poštuju isključivo važeće zakone i osiguraju prava garantovana Ustavom i zakonima!
3. Tuzena RS se obavezuje da otkloni negativne posledice diskriminacije i to:
a) da se omogući kopiranje kompletnog spisa KTA-596/09, (materijal o Ivoni Bajo, za šta je podneseno više zahtijeva za pristup informacijama) uključujući i diskove sa fotosima mjesta zločina, obdukcije i rekonstrukcije!
b) da se omogući kopiranje kompletnog spisa KTA-246/10, (o lažnoj prijavi protiv mene, za "Ugrožavanje sigurnosti" iz marta 2010!
c) da se omogući kopiranje kompletnog Izvještaja CJB Bijeljina, pod brojem 10-02/3-1-230-236/10 KU-148! U slučaju da je ovaj izvještaj sadržan u spisu pod tačkom "b", ova tačka je nepotrebna.
d) da omogući Zdenku Bajo opunomoćemom od strane majke ubijene Ivone Bajo, da je zastupa pred svim organima, preduzimanje svih zakonom predviđenih radnji, (podnošenje prijave, dostava dokaza i uvid u sve radnje tužilaštva vezano za ranije dostavljene materijale, na šta je tužilaštvo obavezno Pravilnikom!
e) da se od strane OT Bijeljina dostave informacije Zdenku Bajo o NJEGOVIM krivičnim prijavama protiv portira "Univerzala" iz juna 2010, te pravnog lica "Univerzal" iz decembra 2010, koji su krijumčarili robu.
f) da OT Bijeljina objelodani porodici stav po pitanju materijalnog dokaza torbe, čije su fotografije predate još u februaru 2010, koja je materijalni dokaz ubistva, presječenog kaiša i opranog hemijskim sredstvom, te o stavu vještaka trasologa da mu nisu dostavljeni podaci o unutrašnjim povredama, a audio snimak dostavljen još 2010.
4) Tuzena RS se obavezuje da o svom trošku objavi presudu o utvrđenoj diskriminaciji u medijima i to 3 najtiražnija dnevna časopisa u BIH po jednom u 3 različita dana, te na javnom tv servisu 3 puta u tri različita dana, te na regionalnoj BN televiziji 7 puta u 7 uzastopnih dana i to u večernjim vijestima ili alternativno pola sata prije ili poslije! O terminima svih objavljivanja obavezuje se da obavijesti unaprijed Sud i Zdenka Baju radi kontrole, a sve u svrhu edukacije građana i odvraćanja bahatih državnih službenika od dalje diskriminacije prema građanima!
Sugerišem tuženoj da prihvati odgovornost i ponudi dogovor unutar postavljenih zahtjeva bez rasprave, inače ću tužbu poslati u Strazbur uz dodatak za novčanu odštetu...!
Ova Tužba je rađena u 2 primjerka, (za Sud, te za tuženu). Adresa zastupnika tužene je kako sam ustanovio na zvaničnom sajtu Pravobranilaštva RS, Vuka Karadžića broj 4, 78000 Banja Luka, a postoji i ured u Bijeljini na istoj adresi kao i Sud, Vuka Karadžića 3, 76300 Bijeljina, dok je moja adresa navedane na početku i kraju tužbe...

PRILOZI: 1-7

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

05.08.2012.

KO JE PREVARIO SUD

OKRUŽNI SUD JE DONEO NAREDBU ZA PRETRES, NA OSNOVU PRIJAVE DO KOJE PO PISMENOM ODGOVORU OSNOVNOM SUDU NIKADA NIJE NITI DOŠLO, TE SE POSTAVLJA PITANJE:
NA OSNOVU ČIJE IZJAVE ILI PRIJAVE JE SUDIJA ZA PRETHODNI POSTUPAK IZDAO NAREDBU ???

OKRUŽNOM SUDU U BIJELJINI

NA RUKE PREDSJEDNIKU

KO JE PREVARIO SUD ???

Prema članu 32 iz Ustava RS.
Građani imaju pravo da javno iznose mišljenje o radu državnih organa i drugih organa i organizacija, da im podnose predstavke, peticije i prijedloge i da na njih dobiju odgovor.
Niko ne može biti pozvan na odgovornost niti trpjeti druge štetne posljedice zbog javno izraženog mišljenja o radu državnih organa ili stavova iznesenih u predstavci, peticiji i prijedlogu, osim ako je time učinio krivično djelo.
19.03.2010. je organizovana kriminalna grupa smislila plan, kako da koristeći se svojim službenim položajem dođe do materijala koji je dokazivao njihovu umješanost u prikrivanje više krivičnih djela!
Radilo se o krijumčarenju u firmu "Univerzal" režimskog tajkuna Bobar Gavrila, ubistvu osmogodišnje djevojčice Ivone Bajo, koje se desilo prilikom šverca i prikrivanju tih zločina od strane kriminalaca iz policije i tužilaštva!
Iako su pokušali sve da me eliminišu, ipak sam proslijedio podatke izvan zemlje, te je početkom 2012 u Bobar banci pronađena dokumentacija o transferu kokainskog novca narko klana Šarić, poslije čega se tajkun povlači iz politike!
No da se vratimo detaljima plana mafijaške mreže! Servis organizovanog kriminala Ured glavnog okružnog tužioca, koji čine kriminalci Kovačević, Gruhonjić i Debeljević uz saradnju saučesnice Stjepanović, pošto su dobili pisma u kojima ih obavještavam o tome da imam dokaze o njihovim kriminalnim aktivnostima, odlučuju da me lažno optuže za "Ugrožavanje sigurnosti" zatraže pretres prostorija sa osnovnim ciljem da mi se otme računar sa dokazima, te izdejstvuju nezakonit nadzor policije!
Stoga čine grešku i lično dva kriminalca iz OT Bijeljina odlaze kao građani u policiju, te me usmeno prijavljuju, tražeći da CJB Bijeljina podnese zahtijev za pretres, (njima naravno) te naređuju "USMENO" "Posebne istražne radnje", sa ciljevima koji se do danas ostali nedovoljno jasni...
Iako je i inspektorima i tužiocu i sudiji bilo jasno da ne postoji nijedna riječ pretnje po život ili tijelo, mafija je uspjela izdejstvovati naredbu za pretres i otimanje računara! Nisu znali da sam disk sa dokazima još početkom 2010 poslao u inostranstvo, sa uputama da se dostavi centrali Interpola u Lionu!
Više puta sam pismeno upozoravao Okružni sud da je zloupotrijebljen od strane mafije i da je pružio pomoć onima protiv kojih sam već podnosio krivične prijave, omogućivši im da se dokopaju kompromitujućeg materijala!
Poslije danonoćnog nadzora i tretmana koji ne možete ni da zamislite, kada je evidentirano moje kretanje i navike dolazi do pokušaja ubistva trovanjem 23.06.2010. o čemu sam obavjestio i sud, a početkom avgusta "umire" načelnik kriminalističke policije, kome su prijavljene navodne prijetnje! Zanimljivo je da sam samo 5 dana ranije sa sestrom bio u kancelariji pomenutog gospodina, tražeći primjerak naredbe za nadzor, te da po istom principu podnese zahtijev za informativni razgovor sa kriminalcima koji su prikrili ubistvo, perući materijalni dokaz i falsifikujući obdukciju!
To su kriminalci, Marković Dragoslav, Stjepanović Danica i Kovačević Novak!
Da li je njegova smrt prirodna, 5 dana kasnije procjenite sami...
No znajuči da tužilačka mafija ima zaštitu mafijaškog režima, koji neće dozvoliti istragu pokrećem više parnica po privatnim tužbama za nadoknadu štete, poslije kojih, mafija čini katastrofalne greške!

Znajući da nemam nijedan pisani dokaz, o podnosiocima lažne prijave, krijući istovremeno postojanje izvještaja o operativnim radnjama policije koja je prikupljala informacije o meni, tuženi Debeljević u odgovoru sudu, krajem 2011. tvrdi da sam sve izmislio, što se može jasno vidjeti u prilogu!
Ali početkom 2012. u drugoj parnici sekretar OT Bijeljina za koju su slagali da joj prijetim, kao svoj dokaz unosi u spis zabilješku MUP-a iz koje se vidi da je dotični i kriminalac i lažljivac!
Takođe to potvrđuje i u svojoj izjavi, (da su prijavu izvršili Debeljević i Gruhonjić), bez njenog znanja ili dozvole i bez razloga za to, jer citiram, nikada nije osjećala opasnost od mene!
Nedavno je Okružni sud, pregledom dokumentacije ustanovio da nikada nije izdao naredbu za "Posebne istražne radnje", te je sasvim jasno da su dotični otišli lično i zbog toga da taj nezakoniti nadzor ostane nezabeležen!!!
Iz priloga zvaničnih državnih organa je nesporno da su me pripadnici mafije prijavili bez osnova, te da to sada pokušavaju da prikriju! Ako sasvim zanemarimo činjenicu da je izvršen šverc, (vjerovatno kokaina), ubijeno jedno dijete, pokušano sa prikrivanjem tih krivičnih djela, izvršena lažna prijava, te "srčanog udara" načelnika kriminalističke policije, ostaje to da je prevaren i izmanipulisan Okružni sud!
DAKLE GOSPODO IZ OKRUŽNOG SUDA, DONIJELI STE NAREDBU ZA PRETRES, NA OSNOVU PRIJAVE DO KOJE PO PISMENOM ODGOVORU OSNOVNOM SUDU NIKADA NIJE NITI DOŠLO, TE SE POSTAVLJA PITANJE:
NA OSNOVU ČIJE IZJAVE ILI PRIJAVE JE SUDIJA ZA PRETHODNI POSTUPAK IZDAO NAREDBU ???

Takođe je od strane CJB Bijeljina krajem 2011. potvrđeno postojanje izvještaja koji je sačinjen na osnovu operativnih saznanja MUP-a, te dostavljen u OT Bijeljina, što se krije više od dvije godine...
No u ranijem periodu, tokom iste godine vidljivo je da se od strane pripadnika organizovanog kriminala, pokušavaju prikriti sve informacije i dokumenti o toj terorističkoj akciji, pa se sekretar OT Bijeljina prisiljava da šalje lažne odgovore:
Na ovaj način se mafija brutalno izruguje i Osnovnom i Okružnom sudu, gazi po Ustavu i Zakonima, bezočno laže i nastavlja sa krivičnim djelima, kršeći i Zakon o zabrani diskriminacije. izdajući fašističku usmenu naredbu:
DA SE ZDENKU BAJI, BUDIMKI BOLLIN BAJO I SVIM SRODNICIMA UBIJENE DJEVOJČICE NE DOZVOLI PRISTUP U MAFIJAŠKI SERVIS OT BIJELJINA, PO BILO KOM OSNOVU!
Iako je ta naredba, dostojna ideologa trećeg rajha, u suprotnosti sa Članom 16. (IZ USTAVA)
Svako ima pravo na jednaku zaštitu svojih prava u postupku pred sudom i drugim državnim organom i organizacijom.
Svakome je zajamčeno pravo na žalbu ili drugo pravno sredstvo protiv odluke kojom se rješava o njegovom pravu ili na zakonom zasnovanom interesu.
Prekršajni sud u prvostepenom postupku te Okružni sud nisu ništa učinili za zaštitu Ustava, zakona i prava garantovanih građanima, te su "legalizovali" nacističke metode tužilačke mafije!
Ukoliko ništa ne preduzmete da kriminalci iz OT Bijeljina budu podvrgnuti istrazi i kažnjeni prema zakonu, Okružni i Osnovni sud, će dati podršku narko mafiji i ubicama, što ću ja objelodaniti građanima na internetu i predočiti dokaze o kriminalu mafijaškog režima direktno pred zgradom suda, jer je očito da u ovoj zemlji vlada mafija, te da nema i neće biti zakona i prava sve dok se ne sruše diktatorski režimi u RS, (Dodikistanu) i Federaciji, (Lagudžistanu)!
Stoga predlažem Okružnom sudu da shodno navedenom članu iz Ustava RS, te stavu 2 člana 87 ZOVSITV-u naloži detaljnu istragu o tome ko je kako i zašto prevario i izmanipulisao sud, da se to hitno izvrši, te da o rezultatima budem obavješten!

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

01.08.2012.

PRITUZBA ZA OT DOBOJ

KAKO DA KRADETE, DILUJETE NARKOTIKE, PERETE PRLJEVI NOVAC, DIJELITE TAL SA TAJKUNIMA, UBIJATE PO POTREBI, GAZITE SVE REDOM, PRIMATE MITO NEOGRANIČENO, A SVE NEKAŽNJENO I DA ISTO TO UZ DEBELU NADOKNADUU OMOGUĆITE MAFIJAŠKIM BOSOVIMA???
JEDNOSTAVNO! TREBA SAMO DA STE TUŽILAC I DA NEMATE SAVJESTI, ČASTI I MORALA...
Clan 29. (ZAKON O TUŽILAŠTVIMA)
Glavni tužilac, zamjenici glavnih tužilaca i tužioci ne mogu biti pozvani na krivicnu ni gradansko-pravnu odgovornost ni za jedno djelo ucinjeno u vršenju službe.

OVAJ ČLAN JE ZA TUŽILAČKU MAFIJU BUKVALNO POZIV NA OTVORENI KRIMINAL I BEZAKONJE, JER JASNO KAŽE DA MOGU RADITI SVE ŠTO HOĆE, A NIKO IM NIŠTA NE MOŽE...
ALI NIJE BAŠ SASVIM TAKO! NAJGORA MAFIJA, TUŽILAČKA MAFIJA JE NEŠTO PREVIDJELA. TAJ ČLAN JE PREUZET IZ ČLANA 87 ZAKONA O VISOKOM SUDSKOM I TUŽILAČKOM VIJEĆU, ALI BEZ STAVA 2:
(1) Sudija ili tužilac ne može biti krivično gonjen, uhapšen ili zadržan u pritvoru niti može odgovarati u građanskom postupku za mišljenja koja daje ili za odluke koje donese u okviru svojih službenih dužnosti.
(2) Posjedovanje imuniteta neće spriječiti ili odgoditi istragu u krivičnom ili građanskom postupku koja se o nekoj stvari u skladu sa zakonom vodi protiv sudije ili tužioca.

VRIJEME JE DA PODSJETIMO NA TAJ STAV I POŠALJEMO NA ROBIJU NAJVEĆE ZLO U ZEMLJI, TUŽILAČKU MAFIJU!

OKRUŽNOM TUŽILAŠTVU U DOBOJU

KOLEGIJU TUŽILAŠTVA
GLAVNOM OKRUŽNOM TUŽIOCU
PRITUŽBA NA : T15 0 KTA 000654 11

Odluka o nesprovođenju istrage poslije svega godinu i po, odnosno dvije godine za dvije krivične prijave je očekivana, što sam pretpostavio i u samom tekstu prijave protiv Republičkog tužilaštva! Stav tužioca da ne navodim u čemu bi se sastojala odgovornost tužilaštva, ne zaslužije nikakav komentar!
Ukratko zbog građana, koji prate iznošenje dokaza o zločinima tužilačke mafije, radi se o lažnoj prijavi protiv mene za "Ugrožavanje sigurnosti" od strane kriminalaca iz OT Bijeljina, koji su istovremeno tražili da mi policija izvrši pretres, te odnese računar, na kome su se nalazili dokazi o njihovim krivičnim djelima! Tekst prijave je na stranici:
PRIJAVA PROTIV REPUBLICKOG TUZILASTVA REPUBLIKE SRPSKE
U pozadini je krijumčarenje mafijaškog režima, kada je u firmu "Univerzal" tajkuna, Gavrila Bobara, dovezena neregularna roba i istovarena po izjavi vozača, 4 paketa "ROBE" dok je po direktoru, ujutru pronađen i pregledan samo jedan paket! Pošto sam preko posrednika proslijedio materijal izvan zemlje, sa uputstvom da se dostavi centrali Interpola u Lionu, početkom 2012 je u Bobar banci pronađena dokumentacija o preko 4 miliona KM, transakcije narko klana Šarić, te nije teško zamisliti šta je bilo u nestala 3 paketa!
Po nalogu vrha mafijaškog režima, (Dodik Milorad je zaprijetio ukidanjem Specijalnom tužilaštvu samo 3 dana pošto sam im dostavio dokaze o tome) kriminalci iz policije i tužilaštva uklanjaju dokaze šverca i ubistva Ivone Bajo, do koga je došlo tom prilikom. S obzirom da je usmenom fašističkom naredbom, kriminalca Kovačević Novaka, zabranjen pristup svim srodnicima ubijene Ivone Bajo u mafijaški servis OT Bijeljina, u martu 2012 sam dostavio prijavu u KT Sarajevo, a kompletan tekst sa dokazima je na linku:
KANTONALNOM TUZILASTVU KANTONA SARAJEVO
Bilo bi lakše navoditi koja krivična djela iz KZ-a nisu izvršena od strane tužilačke mafije, nego ona koja jesu, te navodim samo neka: (Lažno prijavljivanje, Zloupotreba sluzbenog polozaja, Saizvrsilastvo, Povreda ravnopravnosti gradjana, Pomoc uciniocu poslije izvrsenja)! Pominjanje člana 29 iz ZOTRS je pokušaj da se opravda odluka, a smišljeno se prećutkuje član 87 Imunitet sudija i tužilaca (ZOVSITV), koji je jedini relevantan za postupke korumpiranih tužilaca:
(1) Sudija ili tužilac ne može biti krivično gonjen, uhapšen ili zadržan u pritvoru niti može odgovarati u građanskom postupku za mišljenja koja daje ili za odluke koje donese u okviru svojih službenih dužnosti.
(2) Posjedovanje imuniteta neće spriječiti ili odgoditi istragu u krivičnom ili građanskom postupku koja se o nekoj stvari u skladu sa zakonom vodi protiv sudije ili tužioca.
Kako su u slučaju lažne prijave, kriminalci Gruhonjić i Debeljević, nastupali kao građani, a ne kao tužioci, jasno je da se ne mogu zaklanjati iza službene dužnosti, nego je potrebno primjeniti stav 2, navedenog člana!
Stoga u prilogu dostavljam odgovor građanina Debeljevića sudu pisan krajem 2011 u kome jasno navodi da NIKADA NIJE SLUŽBENO NASTUPAO U VEZI SA MNOM, te tvrdi da sam sve navedeno u tužbi izmislio!
U to vrijeme nisam imao nijedan pisani dokaz o učešću Debeljevića, što je pomenuti kriminalac dobro znao, ali tokom 2012 u drugoj parnici, sekretar OT Bijeljina izjavljuje da su prijavu izvršili upravo Gruhonjić i on, a osim što su lagali da prijetim njima, slagali su i za prijetnje sekretaru, bez njenog znanja ili dozvole!!!???
Osim toga sekretar, kao svoj dokaz unosi zabilješku MUP-a gdje su navedena imana podnosilaca lažne prijave i to na "okolnosti obavljenog razgovora", što dokazuje da nisu nastupali službeno, ta da sada svjesni krivičnog djela koje su izvršili, pokušavaju da sve prikriju tvrdnjam da sam opisane događaje izmislio!
Detaljno raskrinkavanje tužilačke mafije je na web lokaciji:
RASKRINKAVANJE TUZILASTVA
Stoga s obzirom da u vrijeme podnošenja prijava nisam imao ove dokaze, te ih nije vidio niti postupajući tužilac, pozivam se na član "Obustava istrage" iz ZOKP, stav:
(3) Tužilac, u slučajevima iz stava 1. tačka b) ovog člana može ponovo otvoriti istragu ako se dobiju dodatne informacije koje pružaju dovoljno razloga za vjerovanje da je osumnjičeni počinio krivično djelo.
Pripadnici tužilaštva su na nezakonit način pokrenuli pravu terorističku akciju protiv mene, nastupivši prvo kao građani, a potom kao službenici, naredivši policiji da me nadzire bez naredbe suda, za šta sam nedavno dobio potvrdu iz Okružnog suda u Bijeljini, da bi sada više od dvije godine poslije toga, ne uspjevši u namjerama da me uplaše ili likvidiraju, negirali da se išta od toga desilo!
A sve sa ciljem da se zaštite pripadnici organizovanog kriminala, koji su izvršili krijumčarenje, ubistvo, pranje prljavog novca i prikrivanje tih zločina!
TUŽILAŠTVO NE SAMO DA POTPOMAŽE KRIMINAL, NEGO JE NAJVEĆA MAFIJAŠKA ORGANIZACIJA U ZEMLJI

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

KRIMINAL U VLASTI
<< 08/2012 >>
nedponutosricetpetsub
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

LINKOVI

JANUAR 2012:

TUZILASTVU BOSNE I HERCEGOVINE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/01/3056214

PRIJAVA PROTIV GRUPE LJUDI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/01/3056673

GLAVNOM OKRUZNOM TUZIOCU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/02/3057046

OKRUZNOM SUDU U BIJELJINI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/03/3058844

TUZBA PROTIV REPUBLIKE SRPSKE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/04/3061194

GLAS ISTINE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/04/3061723

KANCELARIJI DISCIPLINSKOG TUZIOCA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/09/3077275

ZAGUBLJENI DOKAZI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/10/3079717

ISTINA - STA JE TO ???

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/12/3083076

OTVORENO PISMO SUDSKOJ POLICIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/12/3085244

OBAVJESTENJE I ZAHTJEV OKRUZNOM SUDU U BIJELJINI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/13/3086014

ZAHTIJEV ZA PONAVLJANJE PREKRSAJNOG POSTUPKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/15/3087389

OSNOVNOM SUDU U BANJALUCI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/16/3087893

ZAHTJEV ZA PRISTUP INFORMACIJAMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/17/3089151

SAOPSTENJE ZA JAVNOST I MEDIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/21/3094018

PO PREDMETU : 80 1 PR 004601 11 PR

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/21/3094481

PRITUZBA NA RAD SUDA (SUDIJA)

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/25/3097790

ZAHTIJEV ZA IZUZECE SUDIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/29/3106395
FEBRUAR 2012:

JAVNO PISMO OKRUZNOM TUZILASTVU U BIJELJINI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/02/07/3116813

KRIVICNA PRIJAVA PROTIV ORGANIZOVANE KRIMINALNE GRUPE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/02/10/3119518

GLAVNOM REPUBLICKOM TUZIOCU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/02/11/3122527

KO JE POSLAO PRITUZBU ???

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/02/12/3128674

OBAVIJESTENJE OSNOVNOM SUDU U BIJELJINI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/02/15/3138008

OPRANI NOVAC OD KOKAINA NADJEN U BOBAR BANCI U BIJELJINI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/02/27/3159613

ZONA SUMRAKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/02/28/3160608
MART 2012:

SUZBIJANJE KRIMINALA NIJE U INTERESU RS

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/03/07/3227258

ZAHTIJEV REPUBLICKOM TUZILASTVU REPUBLIKE SRPSKE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/03/07/3233473

DODATNI DOKAZI ZA SPECIJALNO TUZILASTVO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/03/09/3240768

KANTONALNOM TUZILASTVU KANTONA SARAJEVO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/03/16/3261089

VIJECU O SPECIJALNOM TUZILASTVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/03/22/3268301

KOME I ZBOG CEGA TREBA ODLAGANJE IZBORA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/03/27/3278508
APRIL 2012:

MAFIJA U BLATU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/04/02/3281211

HVATAJTE LOPOVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/04/07/3284179

ZALBA PO ZAHTJEVU ZA PONAVLJANJE POSTUPKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/04/13/3287149

OBAVJEST O KRIMINALU SUDIJE DEVIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/04/17/3289463

DEKLARATIVNA TUZBA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/04/27/3296464

PRIJEDLOG

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/04/30/3298185
MAJ 2012:

TUZBA PROTIV RS DOPUNA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/01/3298971

ZAHTJEV ZA IZUZECE ZLATNE MARTINOVIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/03/3299669

SUDOVIMA U BIJELJINI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/04/3300214

USTAVNOM SUDU O PRESUDAMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/06/3301826

ZAHTJEV ZA INFORMACIJE OKRUZNOM SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/09/3303153

ZAHTJEV ZA INFORMACIJE OSNOVNOM SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/09/3303282

TUZBA PROTIV DANICE I NOVAKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/13/3305730

TUZBA PROTIV UNIVERZALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/16/3307002

SEKRETAR NIJE DALA DOZVOLU ZA LAZNU PRIJAVU ???

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/22/3311092

TUZBA ZA UNISTAVANJE PODATAKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/24/3312060JUN 2012:

PO TUZBI ZA LAZNU PRIJAVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/06/3319464

RASKRINKAVANJE TUZILASTVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/06/3320018

VIJECU I SIPI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/08/3320608

CJB-U PROTIV ORGANIZOVANE KRIMINALNE GRUPE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/11/3322944

KOMANDIRU SUDSKE POLICIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/15/3324701

TUZENOJ RS

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/17/3325884

PODNESAK PO TUZBI PROTIV RS

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/22/3328645

ZALBA PO TUZBI PROTIV BIH

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/23/3329278

TUZBA PROTIV UNIVERZALA DOPUNA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/24/3329804

TUZBA PROTIV DANKA I NOVAKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/25/3330401

PRIJAVA ZA NEZAKONITI NADZOR

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/26/3331113

MAJKA PROTIV MAFIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/27/3331896JUL 2012:

PO TUZBI 80 0 P 039976 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/07/07/3338636

IMA LI PRAVA IZVAN SUDA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/07/12/3341926

KRIMINALCI U IME TUZILASTVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/07/22/3348621

PREINACENJE TUZBE PROTIV RS

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/07/25/3350920

TEROR TUZILACKE MAFIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/07/29/3353772

VIJECU O LAZOVIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/07/30/3354407AVGUST 2012:

PRITUZBA ZA OT DOBOJ

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/01/3355917

KO JE PREVARIO SUD

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/05/3357993

TUZBA ZA UTVRDJENJE DISKRIMINACIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/08/3360541

KRIMINALNI REZIM

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/12/3363250

MAFIJA UPRAVLJA POLICIJOM

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/16/3365431

ULTIMATUM MAFIJASKOM REZIMU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/21/3368970

PRITUZBA SUDSKOJ POLICIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/23/3370023

ISTINA O MAFIJASKOM REZIMU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/26/3371636

ZALBA PO TUZBI PROTIV RS

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/26/3371903

NEKAZNJENI ZLOCIN

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/27/3372348SEPTEMBAR 2012:

GORI OD GESTAPOA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/09/05/3377936

KOGA STITI TUZILASTVO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/09/06/3378842

ZAHTJEV ZA INFORMACIJE MUP-U

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/09/16/3384594

DOPUNA TUZBE ZA UTVRDJENJE DISKRIMINACIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/09/19/3387066

SLIKA SVE GOVORI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/09/23/3389251

TUZILASTVU O ZAHTJEVIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/09/25/3391246

OBAVJEST ZA KT TUZLA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/09/26/3391285OKTOBAR 2012:

BALKANSKI AL KAPONE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/10/01/3394341

ZALBA PO TUZBI ZA UTVRDJENJE DISKRIMINACIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/10/03/3396053

DOBOJSKOM TUZILASTVU O DOKUMENTACIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/10/08/3398851

ZLOCIN SA POTPISOM REZIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/10/12/3401821

DOPUNA TUZBE PROTIV DANICE I NOVAKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/10/17/3405226

SUDSKOJ POLICIJI PO PRITUZBI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/10/27/3410895

POJASNJENJE TUZILASTVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/10/29/3412287NOVEMBAR 2012:

ZA PRETRES 3 DECEMBAR 2012

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/14/3422554

TUZBA PROTIV MAFIJASKOG REZIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/15/3423217

TUZBA PROTIV DANKA I NOVAKA DOPUNA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/19/3426179

ZAHTJEV SUDSKOJ POLICIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/21/3427460

ZABRANJENI INTERVJU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/22/3427805

UTVRDJENJE DISKRIMINACIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/23/3428518

ZALBA NA RJESENJE O ODBACIVANJU TUZBE PRITIV DANICE I NOVAKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/24/3429747

TUZBA ZA DISKRIMINACIJU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/25/3430334DECEMBAR 2012:

POLITICKA VOLJA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/01/3434183

SAMOVOLJA REZIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/02/3434923

POZITIVNI PRIMJERI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/04/3435734

PITANJA SVJEDOCIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/05/3436336

RELEVANTNI CLANOVI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/06/3436921

DOPUNA TUZBE PROTIV MAFIJASKOG REZIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/09/3438877

ZAHTJEV REPUBLICKOM TUZILASTVU REPUBLIKE SRPSKE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/10/3439507

DOKAZI O KRIMINALU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/11/3440291

PREINAKA TUZBE PROTIV UNIVERZALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/13/3441353

PRIJEDLOG PO CLANU 134 ZPP

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/14/3442241

ZALBA PO PRETRESU OD 3. DECEMBRA 2012

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/16/3443755

REVIZIJA ZA LAZNU PRIJAVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/23/3448041

KO SKRIVA UBICE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/28/3451126JANUAR 2013:

PRIJAVA PROTIV SUDIJA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/01/05/3456603

DOSTA JE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/01/11/3461397

PRIJAVA PROTIV ZLOCINACKE ORGANIZACIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/01/17/3465912

OBAVJEST SP UZ PRIJAVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/01/19/3467374

ZAHTJEV ZA IZUZECE ZELJKE VAKICIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/01/25/3471579

GLAVNOM TUZIOCU OT DOBOJ

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/01/27/3472655FEBRUAR 2012:

TUZILASTVU I POLICIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/02/10/3481870

ZAHTJEV ZA NOVU ISTRAGU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/02/20/3488655

PONUDA TUZENIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/02/28/3494159MART 2013:

ZAHTJEV POLICIJSKOJ STANICI BIJELJINA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/05/3496974

UTVRDJENJE DISKRIMINACIJE NA SUDJENJU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/07/3499030

INSPEKTORATU SUDSKE POLICIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/11/3501635

PRIJAVA PROTIV ZORANA CAVICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/18/3506344

ZALBA NA RJESENJE 80 0 P 043324 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/26/3511796

OBAVJEST PO PREDMETU 80 0 P 039222 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/28/3513181

PRIJEDLOG PO CLANU 81

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/29/3513781

OBAVJEST PO PREDMETU 80 0 P 039976 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/30/3514647

PRITUZBA BIH TUZILASTVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/31/3515288APRIL 2013:

ZAHTJEV ZA PONAVLJANJE 80 1 PR 007070 12 PR

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/02/3516573

ZAHTIJEV SUDSKOJ POLICIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/04/3517724

ZALBA NA RJESENJE 80 0 P 043325 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/06/3519030

PRITUZBA U OT DOBOJ

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/08/3520589

PRIJAVA PROTIV BIROA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/10/3522237

KOGA SU KORIMPIRALI KRIMINALCI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/12/3523484

OBAVJEST PO PREDMETU 80 0 P 043472 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/14/3524855

UREDJENJE TUZBE ZA DISKRIMINACIJU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/16/3526184

SPREGA MAFIJE I DRZAVE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/18/3527633

PRIJAVA PROTIV ZORANA MICICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/20/3528964

DOKAZI TUZBE PROTIV UNIVERZALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/22/3530376

PREINAKA TUZBE PROTIV DANKA I NOVAKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/24/3531754

PRIJAVA PROTIV DEVIC I DJONLICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/26/3533277

PRIJAVA PROTIV KOMANDIRA MUP-A

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/28/3534648

LOGISTIKA ORGANIZOVANOG KRIMINALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/30/3535790MAJ 2013:

PRIJAVA PROTIV DJURICA I ZORIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/02/3537065

KOME PRIPADAJU LJUDSKA PRAVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/08/3541839

OKRUZNOM CENTRU SUDSKE POLICIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/10/3542826

ZASTITNICI ORGANIZOVANOG KRIMINALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/29/3543131

PRIJAVA PROTIV KOMANDIRA SUDSKE POLICIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/29/3543189

ZALBA NA 80 1 PR 007070 13 PVLP

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/29/3543272

TUZBA PROTIV NOVAKA I DANICE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/29/3543321

PRITUZBA NA KOMANDIRE SP

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/31/3544280JUN 2013:

PRIJAVA PROTIV GLAVNOG TUZIOCA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/06/04/3545756

PRITUZBA BIH TUZILASTVU PO T 20 0 KTA 0007047 13

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/06/08/3547916

ZAHTJEV USTAVNOM SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/06/13/3549853

UTVRDJENJE ZA PREDAVANJE PRIJAVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/06/18/3551860

SUDSKOJ POLICIJI PO RJESENJU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/06/24/3554133JUL 2013:

TUZIOCU KEROVICU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/06/3559121

OBAVJEST USTAVNOM SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/12/3561416

UTVRDJENJE ZA PARNICU S UNIVERZALOM

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/15/3563093

PRITUZBA NA ODLUKU T14 0 KTA 0008936 13

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/18/3564528

PRITUZBA NA KEROVIC RANKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/20/3565114

TUZBA ZA UTVRDJENJE PRAVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/22/3566244

IN MEMORIAM

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/23/3566396

PRITUZBA NA RAD SUDIJE MARKOVIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/24/3567006

BANDA PLACENIH UBICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/26/3567953

DOPUNA NA UDT 12326-13

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/30/3569796AVGUST 2013:


ZALBA NA PRVOSTEPENU PRESUDU PROTIV UNIVERZALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/03/3571388

FALSIFIKATI SUDIJE MARKOVIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/05/3572018

ZAHTJEVI ZA INFORMACIJE SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/09/3573357

PRITUZBA PROTIV VAKICIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/11/3574158

OSNOVNOM SUDU O BLOGU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/13/3574923

JAVNO PISMO MUP-U

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/15/3575636

ZAHTJEV ZA INFORMACIJE VIJECU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/17/3576693

TUZBA ZA PODRSKU UNIVERZALU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/19/3577411

PRESUDE PO NARUDZBI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/21/3578076

UTVRDJENJE ZA MUP

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/23/3578956

PRITUZBA PROTIV DESTANOVICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/25/3579775

PRIJAVA PROTIV SUDIJE MARKOVIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/27/3580595

UTVRDJENJE ZA 80 1 PR 007070 13 PZP

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/29/3581519

DA SE ZNA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/31/3582426SEPTEMBAR 2013:


ZAHTJEV PS BIJELJINA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/01/3582837

PRITUZBA PROTIV DJONLICA I DJURICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/03/3583533

TUZILASTVU BIH

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/05/3584301

PRITUZBA ZA PRIKRIVANJE PRIJAVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/07/3584926

(NE)POSTUPANJE SUDIJE DJONLICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/09/3585683

DOPUNA TUZBE ZA PODRSKU UNIVERZALU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/11/3586917

PRITUZBA ZA PRIKRIVANJE UBISTVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/13/3587701

APELACIJA USTAVNOM SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/15/3588733

LIJEPA RIJEC GVOZDENA VRATA OTVARA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/20/3590610

MONTIRANI PRETRES

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/25/3592464

PRITUZBA ZA PRIKRIVANJE INFORMACIJA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/30/3594231OKTOBAR 2013:


ODLUKA PO LAZNOJ PRIJAVI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/10/05/3595696

ISTINA O LAZNOJ PRIJAVI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/10/10/3597359

ZAHTJEV OKRUZNOM SUDU PO 80 0 P 039221 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/10/15/3599158

DOPUNA NA T09 0 KTA 0034144 13

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/10/20/3601037

PRAVOBRANILASTVU RS

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/10/25/3602992

PO PRENOSU NADLEZNOSTI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/10/30/3604820NOVEMBAR 2013:


NEDOSTATAK POLITICKE VOLJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/01/3605656

OBAVJEST O KRIMINALU U OT BIJELJINA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/04/3606807

NIJE BILO NAMJERNO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/07/3608140

PRIJEDLOG PO 71 0 P 162681 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/10/3609358

POVEZ PREKO OCIJU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/13/3610347

PRITUZBA NA T 17 0 KT 0004186 13

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/16/3611640

ZALBA NA RJESENJE 80 0 P 043472 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/19/3612681

PRITUZBA PO LAZNOJ PRIJAVI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/22/3614043

NACELNICIMA CJB BIJELJINA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/25/3615098DECEMBAR 2013:


DOPUNA NA 80 0 P 050285 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/12/01/3617361

PRITUZBA NA T 17 0 KTA 0004187 13

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/12/05/3618670

OBAVJEST PO CLANU 182 ZA 80 0 P 043325 13 P 2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/12/10/3620749

PRIJEDLOG SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/12/15/3622460

BN TELEVIZIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/12/20/3624282

PREINAKA TUZBE 80 0 P 043324 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/12/25/3625577JANUAR 2014:


OBAVJEST O ADMINISTRATIVNOJ GRESCI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/01/3627816

PRIPREMNO ROCISTE 80 0 P 043324 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/04/3628644

FALSIFIKATI, LAZI I MANIPULACIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/07/3629574

POPIS DOKAZA 80 0 P 043324 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/10/3630683

ZALBA NA RJESENJE 80 0 P 050285 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/13/3631477

ZAHTJEV SUDU ZA SNIMKE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/16/3632418

ADVOKATI MAFIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/19/3633337

DOPUNA NA AP-3701-13

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/22/3634141

TUZILASTVU O PRIJAVAMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/25/3635019

DOKAZI ZLOCINA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/28/3635740

ZAHTJEV VSITV-U

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/31/3636364FEBRUAR 2014:


OBAVJEST REPUBLICKOM TUZILASTVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/03/3636930

PRIJAVA PROTIV DESTANOVICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/06/3637536

PRITUZBA PROTIV SUDSKOG VIJECA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/09/3638205

PONAVLJANJE POSTUPKA PROTIV UNIVERZALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/12/3638930

NEKOLIKO NEUGODNIH PITANJA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/15/3639748

ZALBA NA PRESUDU 80 0 P 039976 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/18/3640264

TUZBENI ZAHTIJEV ZA UTVRDJENJE PO 80 0 P 043324 13 P2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/21/3641050

ISTINA SE RAZOTKRIVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/24/3641658

OBAVJEST SUDU I TUZENOJ 80 0 P 043325 13 P 2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/27/3642436MART 2014:


APELACIJA ZA UNIVERZAL

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/03/3643305

TUZBENI ZAHTIJEV ZA UTVRDJENJE PO 80 0 P 043325 13 P 2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/06/3644161

PRITUZBA ZA LAZNE INFORMACIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/09/3644906

PREINAKA 2 TUZBE 80 0 P 043324 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/12/3645617

ZALBA NA RJESENJE 01-50-151-2-2014

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/15/3646441

PRIJAVA PROTIV SUDSKOG VIJECA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/18/3647053

ZAHTIJEVI USTAVNOM SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/21/3647879

REVIZIJA TUZBE PROTIV UNIVERZALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/24/3648573

PRITUZBA NA T 17 0 KT 0004353 14

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/27/3649405APRIL 2014:


POJASNJENJE TUZBE 80 0 P 048630 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/04/05/3651575

PRIJAVA ZA NESAVJESTAN RAD

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/04/10/3652741

APELACIJA ZA UTVRDJENJE PRAVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/04/15/3653886

DOPUNA PRIJAVE PROTIV UNIVERZALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/04/20/3655435

PRIJEDLOG TUZENOJ PO 80 0 P 043325 13 P 2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/04/25/3657032

PRIJEDLOG SUDU ZA SNIMANJE RASPRAVE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/04/30/3658580
MAJ 2014:


DODATAK TUZBE 80 0 P 053922 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/03/3659402

PRITUZBA NA T14 0 KTA 0010468 14

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/06/3660550

PRIJEDLOG ZA PARNICU 80 0 P 043325 13 P 2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/09/3661725

PRITUZBA ZA POSTUPANJE U 80 0 P 043472 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/12/3662739

DOPUNA TUZBE 80 0 P 050856 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/15/3664192

DOPUNA ZA 80 0 P 039222 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/18/3665251


PRIJEDLOG ZA SNIMANJE 80 0 P 043324 13 P2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/21/3666158

PRIJAVA ZA POSTUPANJE U 80 0 P 039976 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/24/3667270

DOPUNA PRIJAVE PROTIV ZORANA CAVICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/27/3668181

SUDU PO ZOZD-E

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/30/3669528
JUN 2014:


PRIJEDLOG RS U PARNICI 80 0 P 039222 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/06/05/3671296

ZASTO TUZILASTVO PRIKRIVA UBISTVO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/06/10/3672883

PRITUZBA PROTIV STJEPANOVIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/06/15/3674697

PRIJEDLOG TUZENIMA U PARNICI 80 0 P 048630 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/06/20/3676425

PRIVATNE SUDNICE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/06/25/3677970

DEMONTIRANJE MAFIJASKOG REZIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/06/30/3679613JUL 2014:


FALSIFIKATI TUZILACKE MAFIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/05/3681701

APELACIJA PO TUZBI ZA DISKRIMINACIJU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/10/3683580

O (NE)RADU TUZILASTVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/13/3684785

REVIZIJA TUZBE 80 0 P 039976 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/16/3685937

TUZBA ZA POVREDU PRAVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/19/3687204

PRITUZBA ZA POSTUPANJE U 80 0 P 039976 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/22/3688315

KO JE U SLUZBI MAFIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/25/3689949

UTVRDJENJE ZA NEZAKONITE ODLUKE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/28/3690918

TERET DOKAZIVANJA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/31/3692299
AVGUST 2014:


GLUVI TELEFONI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/03/3693726

PRIJAVA ZA POSTUPANJE U 80 0 P 043472 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/06/3694867

ZALBA NA RJESENJE 80 0 P 050856 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/09/3696111

DOKAZI KORUPCIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/12/3697101

PRIJEDLOG VSITV-U

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/15/3698404

PRIKRIVANJE ZLOČINA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/18/3699424

PRIKRIVANJE KRIMINALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/21/3700873

DOSTAVA INFORMACIJA ZA PREDMET 80 0 P 056780 14 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/24/3702214

ODGOVOR VSITV-A

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/27/3703401

KO STITI KRIJUMCARE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/30/3704851SEPTEMBAR 2014:


DOKAZI KRIMINALA I KORUPCIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/03/3706410

KO JE PODNEO LAZNU PRIJAVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/06/3708154

OBAVJEST TUZILASTVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/09/3708976

ZALBA NA PRESUDU 80 0 P 053922 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/12/3710792

ZAKON, STA JE TO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/15/3712036

UTVRDJENJE ZBOG PRIKRIVANJA INFORMACIJA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/18/3713824

PITANJA I ODGOVORI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/21/3715557

POSTUPANJE TUZIOCA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/24/3717336

I SVE PO ZAKONU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/27/3718811

DOKAZNI MATERIJAL 80 0 P 043324 12 P - 1 DIO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/30/3720441OKTOBAR 2014:


DOKAZNI MATERIJAL 80 0 P 043324 12 P - 2 DIO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/10/05/3721936

DOSTAVA INFORMACIJA ZA PREDMET 80 0 P 039222 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/10/10/3725248

SAUCESNISTVO U ZLOCINIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/10/15/3728110

KRSENJE PRAVILA POSTUPKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/10/20/3730921

ZALBA NA PRESUDU 80 0 P 043325 13 P 2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/10/25/3734381

SVERCERI I TUZILASTVO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/10/30/3737127
NOVEMBAR 2014:


PREDSJEDNIKU VSITV-A

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/03/3739922

DODATNI PRILOZI U PARNICI 80 0 P 048630 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/06/3741419

PRIJEDLOG PO TUZBI ZA POVREDU PRAVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/09/3743147

PRIPREMNO ROCISTE 80 0 P 056780 14 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/12/3744667

OBAVJEST PREDSJEDNIKU VSITV-A

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/15/3746539

DOPIS PREDSJEDNIKU SUDA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/18/3747807

PRITUZBA NA T 17 0 KTA 0005048 14

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/21/3750116

IMUNITET NA LICITACIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/24/3750856

INTERVJU BUDIMKE BAJO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/27/3752672

PREINAKA I DOPUNA 80 0 P 056780 14 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/30/3754387DECEMBAR 2014:


APELACIJA ZA 80 0 P 053922 14 GZ

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/12/05/3756978

GRAĐANSKO NOVINARSTVO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/12/10/3759489

TUZILASTVU TUZLANSKOG KANTONA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/12/15/3762005

PRITUZBA ZBOG PRIKRIVANJA ZLOCINA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/12/20/3765073

BISERI MILA RONHILA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/12/25/3767418

PRAVOBRANILASTVU RS PO 80 0 P 056780 14 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/12/30/3770256


MOJI BLOGOVI

BZ SOFT

DOKAZI O KRIMINALU U VLASTI
KRIMINAL U VLASTI
BESPLATNI PROGRAMI


PROGRAMI ZA ZABAVU, RAZONODU, KREATIVNOST I SVE STO ZELITE. IZABERITE PROGRAM KOJI ZELITE I KLIKOM NA ODGOVARAJUCI LINK, ZAPOCINJETE PROCES PREUZIMANJA. KOD ZA SVE PROGRAME JE ISTI "29111965"! U KREIRANJU PROGRAMA SLOVARICA, UCESTVOVALA JE UBIJENA DJEVOJCICA IVONA BAJO, SVOJIM GLASOM I IZBOROM SLIKA...
Racunaljka

Pripovetke

Problemi

Jednacine

Matematika

Romani

Vezbanka

Pjesme

Slovarica

Bajke

Biblija
HVALA NA POVERENJUMOJI FAVORITI
-

BROJAČ POSJETA
2426550