KRIMINAL U VLASTI

OBAVIJESTE SVOJE PRIJATELJE O POSTOJANJU OVOG BLOGA I O LINKOVIMA, NA KOJIMA SE NALAZE DOKAZI O KRIMINALU UNUTAR TUŽILAŠTVA. AKO NE ZAUSTAVIMO TU BANDU KRIMINALACA I UBICA, ONI ĆE NASTAVITI SA SVOJIM ZLOČINIMA, A ONDA KO ZNA KO JE NA REDU...


27.03.2012.

KOME I ZBOG CEGA TREBA ODLAGANJE IZBORA

GRAĐANIMA I MEDIJIMA

STRANKAMA POLITIČKE OPOZICIJE
INSTITUCIJAMA REPUBLIKE

KOME I ZAŠTO TREBA ODLAGANJE IZBORA ???

U drugoj polovini marta 2012 godine napisao sam krivičnu prijavu o djelovanju organizovane kriminalne grupe na teritoriju cijele Bosne i Hercegovine, koja je švercujuči neregularnu robu iz Federacije BIH, iz firme "ASA AUTO", posredstvom prevoznika "HAAK TRANS", u firmu "UNIVERZAL" u Bijeljini, ubila Ivonu Bajo na samom ulazu...
U utorak 27.03.2012. dobio sam "povratnicu", potvrdu da je Kantonalno tužilaštvo kantona Sarajevo, zaprimilo pomenutu krivičnu prijavu, no kako sam je poslao desetak dana ranije, bilo je jasno da je morala stiči na odredište, a u ponedjeljak 26.03.2012. su se u vijestima već pojavile reakcije na dokazni materijal koji sam dostavio!
Na skeniranoj slici vidi se datum prijema krivične prijave u KT Sarajevo:

POVRATNICA

Kako je ta prijava putem elektronske pošte proslijeđena na nekoliko desetina adresa, medija stranaka i državnih organa, a sadrži neoborive dokaze o organizovanom kriminalu u entitetima, krivcima je jasno da će taj materijal politički protivnici iskoristiti, ne samo da im preuzmu glasače, nego bi svaka istraga o ovom kriminalu dovela pred sud i poslala na dugogodišnju robiju, tajkunsko političku mafiju, koja godinama pljačka građane!
Kompletan tekst pomenute krivične prijave objavljen je na internetu 16.03.2012. dan ranije nego je poslata, a možete je pročitati na linku:
KANTONALNOM TUZILASTVU KANTONA SARAJEVO
Što se tiče pripadnika mafije iz Republike Srpske, tu je sasvim jasno da je mafijaški režim Milorada Dodika, preko svog tajkuna Bobar Gavrila, prvo organizovao transport i prijem robe, a kasnije preko svojih slugu iz CJB Bijeljina i OT Bijeljina, pokušao da sakrije tragove krijumčerenja i dokaze o ubistvu!
Što se tiče firmi iz federacije, nisam ni pokušavao da ustanovim, ko su vlasnici i sa kim su iz tamošnjeg režima povezani, ali je očito da uz veliki novac i "velike" i "uspješne" firme ide politika, korupcija i kriminal!
Dakle potpuno je jasno da se radi o organizovanom kriminalu u šta se može uvjeriti svako, ko pročita tekst krivične prijave i ostvari uvid u skenirane dokumente, odnosno fotografije i audio izjavu vještaka!
Zbog toga su režimi iz oba entiteta, koji su zemlju i građane doveli na rub očaja i gladi, spremni na sve, pa i na uvođenje diktature, vladavinu bez izbora, na izdavanje i primjenu FAŠISTIČKIH naredbi:
Naime već dvije godine se prema meni i svim srodnicima porodice ubijene Ivone Bajo, sprovodi takva jedna naredba, a isključivo zahvaljujući profesionalizmu i poštovanju zakona, predsjednika Osnovnog suda u Bijeljini, dobio sam naredni dokument, (ovde se radi o sažetku zapisnika sa suđenja) a koji mi je prethodno postupajući sudija Smiljka Dević, pokušala da uskrati, ne odgovarajući na zahtijev za pristup informacijama!

ZAPISNIK

Prethodno je početkom 2011. diktator Dodik Milorad, samo 3 dana po prijemu dokaznog materijala, koji sam dostavio u Specijalno tužilaštvo, zaprijetio tom organu ukidanjem, što ih je "dozvalo pameti" i spriječilo ne samo sprovođenje istrage, nego je materijal, kako sam nedavno obaviješten, proslijeđen u OT Bijeljina, kriminalcu Kovačević Novaku!
Tekst o tome, šta se dešavalo od 25-og februara 2011. do 28-og, kada je javno zaprijećeno, kao i druga bezakonja i kriminal u institucijama vlasti, možete pročitati na linku:
TUZILASTVO - SERVIS MAFIJE
O kriminalu u Specijalnom tužilaštvu, koje je sada pod punom kontrolom tiranina i diktatora, i komotno se može nazvati Specijalno tužilaštvo Igokea, isto kao što je ispravno, jedan ugledni političar na medijima poslije pritiska da se na čelu javnog servisa, i treći put nađe ista ličnost, konstatovao da je jedini ispravan naziv za njih RADIO TELEVIZIJA SNSD, sve detalje možete pogledati na linku:!
VIJECU O SPECIJALNOM TUZILASTVU
Mafijaška vlast je spremna na sve, da ostane na pozicijama, nastavi pljačkanje budžeta i građana, te izbjegne zaslužene zatvorske kazne. Ukinuće sudove, tužilaštva, izbore... i ponovo će nas odvesti u rat, ako ne budu imali nikakvo drugo rješenje. Na nama građanima je da im to ne dozvolimo...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

22.03.2012.

VIJECU O SPECIJALNOM TUZILASTVU

VISOKOM SUDSKOM I TUZILACKOM VIJECU BIH

PRITUŽBA NA RAD GLAVNOG SPECIJALNOG TUŽIOCA

Obavještavam VSITV, odnosno UDT, o neprimjernom, neprofesionalnom, nezakonitom postupanju Specijalnog Tužilaštva, odnosno po podacima koje imam, isključiva odgovornost je na Glavnom specijalnom tužiocu, Miodragu Bajiću!
Naime, krajem oktobra, dostavio sam dokument, na više adresa državnih organa, izvorno namjenjen Ustavnom Sudu i Uredu disciplinskog tužioca, kao dodatak na već formirane predmete, a ostalim organima, u formi obavještenja!
Kompletan tekst o kome je riječ, je objavljen na internetu i može se pogledati na linku:

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2011/11/01/2937369
Iako se u tom dokumentu, uopšte ne pominje Specijalno tužilaštvo, gospodin Miodrag Bajić, se osjetio prozvanim i dostavio mi svoj stav po tom pitanju, što se može vidjeti na skeniranoj slici:
http://zdenkobajo.blog.rs/gallery/13652/Odgovor.jpg
Vidljivo je da me gospodin obavještava "da nisam dostavio nove dokaze" po predmetu KTA ST-122/10, istovremeno opravdavajući kriminalne i FAŠISTIČKE postupke Kovačević Novaka, glavnog okružnog tužioca u OT Bijeljina, čime je učinio disciplinski prekršaj, član 57 Zakona o VSITV, "Disciplinski prekršaji tužilaca " stav 14, "davanje bilo kakvih komentara, dok se predmet ne riješi na sudu, za koje se opravdano može očekivati da mogu ometati ili štetiti pravičnom postupku ili suđenju, ili nepoduzimanje odgovarajućih koraka kako bi se osiguralo da se njemu podređeni uposlenici tužilaštva također suzdrže od davanja komentara"...
No na taj "sitni" prekršaj nisam imao namjeru da reagujem iako je djelovanje gospodina Bajića, i ranije bilo nezakonito, a s tim u vezi ističem obavjest Kolegija, održanog u aprilu 2011. godine, na koju se poziva:
http://zdenkobajo.blog.rs/gallery/13652/Kolegij.jpg
Prvi datum koji se pominje 25.02.2011. se odnosi na podnošenje pritužbe, a ostali na dopise u kojima sam PODSJETIO Specijalno tužilaštvo da materijal koji sam dostavio uz pritužbu, na disku, tretira kao nove informacije u skladu sa ZOKP-u, član "Obustava istrage" stav 3!
Naime, jedini razlog zbog koga g: Mahmut Švraka nije naložio sprovođenje istrage, je to što nisam dostavio dokaze o svojim tvrdnjama, što se može vidjeti na linku:
http://zdenkobajo.blog.rs/gallery/13652/Tekst%202.png
Kolegij je međutim potpuno IGNORISAO materijal koji sam dostavio, a dokaz da sam ga poslao je potvrda od 24.02.2011. godine, dok je već sutradan evidentiran prijem te pošiljke u Specijalnom tužilaštvu:
http://zdenkobajo.blog.rs/gallery/13652/Potvrda.jpg
No važnije od svega navedenog je ono što se desilo samo 3 dana kasnije! Dakle, materijal stiže u petak 25.02.2011. a već u ponedjeljak, lično Milorad Dodik, prijeti ukidanjem Specijalnog tužilaštva!
Razlog za to je taj što je Ivona Bajo, ubijena pred ulazom jednog od tajkuna iz njegovog mafijaškog režima, Bobar Gavrila, dok je švercovan neregularan tovar iz firmi u federaciji Asa auto, preko Haak transa, do Univerzala, na čijem je ulazu i došlo do ubistva!
Da li se radilo o švercu heroina, oružja ili je samo dovezen prljavi novac od kokaina na pranje u perionicu Bobar banke, je na tužilaštvu da ustanovi! Iako sam još 2009 upozoravao da Gavrilo Bobar uz podršku tiranina i diktatora, mafijaškog bosa Milorada Dodika, švercuje nedozvoljenu robu, niko nije reagovao, sve do dojave interpola, preko Njemačke, kada je u Bobar banci pronađen novac, koji je potekao od prodaje narkotika!
Iz izjava direktora "Univerzala", vidljivo je da niko nije pregledao tovar, te da je tek narednog jutra zatekao samo JEDAN paket robe, koji je navodno magacioner, uporedio sa popisom na fakturi, koja nije ni donesena tužiocu:
http://zdenkobajo.blog.rs/gallery/13652/Zlatan.jpg
Ali, vozači, koji su svjedočili drugog dana, ne znajući za izjavu direktora, izjavljuju da je bilo ČETIRI paketa robe!
http://zdenkobajo.blog.rs/gallery/13652/Mirsad%201.jpg
Dakle, preko noći je NESTALO tri paketa "robe" i nije poznato, šta se u njima nalazilo!!!???
Nadalje, vozači tvrde da su po odlasku iz Bijeljine,(BJEGSTVA SA MJESTA ZLOČINA) nastavili dalje ka BRČKOM, PELAGIĆEVU I ODŽAKU, gdje su takođe obavili istovare...
http://zdenkobajo.blog.rs/gallery/13652/Mirsad%202.jpg
Poslije toga se vraćaju u Sarajevo i kako kažu stižu tamo oko 22:30, što se vidi i na tahograf traci:
http://zdenkobajo.blog.rs/gallery/13652/79750-Tahograf.jpg
Ali, na toj traci je vidljivo da su evidentirana samo dva kretanja poslije odlaska iz Bijeljine i to prvo u trajanju od oko 60 minuta, od 16:15 do 17:15, a drugo je trajalo oko 80 minuta i to od 22:10 do 23:30!
Logično je pretpostaviti da je prvo kretanje od 60 minuta iskorišteno za TRI istovara u 3 različita grada, no kako je udaljenost do Odžaka oko 120 kilometara, jasno je da se taj zadatak nikako nije mogao izvršiti za samo 60 minuta, odnosno da je iskaz vozača lažan! Takođe put od Odžaka do Sarajeva, koji je logično "obavljen" u drugom vremenskom intervalu, je nemoguće izvesti za samo 80 minuta, jer je razdaljina oko 210 kilometara!
No da ja ne bih "pretpostavljao" kada su stajali i vršili istovare, te kada je završena etapa od Bijeljine do Odžaka, odnosno, kada su krenuli od Odžaka, prema Sarajevu, analiziraću taj put zbirno!
Dakle dvije etape puta od 60+80 minuta nam govore da su za 140 minuta prevalili put od Bijeljine do Sarajeva, obavivši usput istovare u Brčkom, Pelagićevu i Odžaku!

Na sajtu
http://www.viamichelin.com moguće je dobiti podatke o udaljenosti izneđu bilo koja dva mjesta, uključujući i eventualna zastajanja! Tako je za putanju koju su MORALI preći vozači potrebno oko 335 kilometara, što za evidentirano vrijeme od oko 140 minuta, znači da su vozili prosječnom brzinom od preko 140 kilometara na sat ???
http://zdenkobajo.blog.rs/gallery/13652/Bijeljina-Sarajevo.jpg
Očito je da ni osnovci ne bi povjerovali da je kamion mogao preći taj put brzinom od preko 140 km/h, posebno ako se ima u vidu da tahograf trake ne pokazuju da je ikada prekoračena brzina od 90 km/h!
Jasno je dakle da je izjava vozača lažna, a s obzirom da su nestala 3 paketa robe, koja niko nije pregledao, ovde se radi o švercu robe, koje je izvršila organizovana kriminalna grupa, kasnije potpomognuta saučesnicima iz policije i tužilaštva, koji su pokušali da prikriju ne samo to, nego i ubistvo nevinog djeteta...
Još od aprila 2011. godime, meni je bilo jasno, da je Glavni specijalni tužilac, Miodrag Bajić u službi organizovanog kriminala sa osnovnim zadatkom da spriječi istrage o kriminalu tajkuna iz mafijaškog režima Milorada Dodika, tako da je bila očekivana odluka donesena krajem 2011 o nesprovođenju istrage protiv njegove kriminalne mreže!
Ni ovaj dopis VSITV, nije upućen zato što vjerujem da će donijeti rezultate, jer sam još prije godinu i pol, imao dokaze da UDT, uopšte ne čita pritužbe građana, jer je moj dopis evidentiran i odgovoreno je pokojnoj Cvijeti Bajo, čiji sam jedan dokument koristio kao dokaz svojih tvrdnji i bio je poslednji u prilozima...
Neko iz UDT-a je dakle samo pogledao naslov i ime na kraju, te pretpostavio da se radi o podnosiocu!
Nedavno sam tražio objašnjenje od UDT-a po tom pitanju i iako se priznaje da sam ja podnosilac, tvrdi se da je NAMJERNO, SVJESNO o tome obavještena druga osoba, poslije analize priloga!
NE OČEKUJEM DAKLE NIŠTA OD UDT-A, KADA SAM KRŠI ZAKON, ČINI KRIVIČNA DJELA I SVOJE NEVIĐENE BLAMAŽE I BRLJOTINE POKUŠAVA OPRAVDATI GLUPOSTIMA, KOJIMA NE BI POVJEROVALI NI DJECA IZ VRTIĆA!
Ovaj dokument je namjenjen prije svega građanima, i biće objevljen na blogu:
http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/03/22/3268301
Zato, isključivo zbog građana, objašnjenje:
ŽIVIMO U ZEMLJI KOJOM VLADA MAFIJA! TAJKUNI, (BIVŠI RATNI PROFITERI, ZLOČINCI I POSLIJERATNI KRIMINALCI), IMAJU POD KONTROLOM POLITIČKE PARTIJE, TE PREKO NJIH INSTALIRAJU SVOJE SLUGE U SVIM INSTITUCIJAMA SISTEMA, KOJI IM PRVENSTVENO OMOGUĆAVAJU PLJAČKANJE BUDŽETA, A POTOM PO POTREBI, ONEMOGUĆAVAJU POKRETANJE BILO KAKVE ISTRAGE O TOME!
OSIM SAMOG MILORADA DODIKA, TU JE BOBAR GAVRILO, NARAVNO NJIHOV BRUTALNI UBICA RAJKO SAVIĆ, BARAŠIN MILORAD, MARKOVIĆ DRAGOSLAV, KOVAČEVIĆ NOVAK, STJEPANOVIĆ DANICA, MIODRAG BAJIĆ...
I to su samo neki za koje imam neoborive dokaze! Očito je da mafija ima svoje ljude i u SIPI, VSITV-u UDT-u, prije svega, a naravno i u svim drugim organima vlasti, no neću pominjati nijedno ime, iako ih znam...!
U sklopu moje borbe sa organizovanim kriminalom u organima vlasti podnosim NOVU krivičnu prijavu Specijalnom tužilaštvu, na šta munjevito stiže odgovor u kome se ističe da istraga protiv mafijaške mreže, nije u interesu Republike Srpske, te da je ta prijava proslijeđena kriminalcima iz OT Bijeljina, koji su navedeni u prijavi kao dio mafije!!!???
http://zdenkobajo.blog.rs/gallery/13652/80053-Obavjest%20specijalnog%20tuzioca.jpg
Dakle, ta moja NOVA prijava, zavedena pod brojem T 19 0 KTA 0000092 12, proslijeđuje se kriminalcu Kovačević Novaku, koji je jedan od navedenih u toj prijavi za učešće u organizovanoj kriminalnoj grupi, da sam o sebi odlučuje??? No, na tu neviđenu pristrasnost, nekorektnost, bezakonje i kriminal, ja imam adekvatan odgovor, te šaljem materijal po predmetu koji je obrađivao g. Mahmut Švraka i moram istaći jedini do sada pokazao stručnost, inteligenciju i profesionalizam, obradivši na maestralan način moje tekstove, koji su mu proslijeđeni!
Kompletan tekst, kao i identifikacija predmeta, može se vidjeti na internet adresi:

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/03/09/3240768
Potom, takođe izuzetno brzo stiže odgovor iz Specijalnog tužilaštva u kome se praktično ponavljaju tvrdnje iznesene u prethodnom, a predmet na koji sam se pozvao KTA ST-122/10, se izgleda potpuno IZGUBIO te se uopšte ne pominje, nego se ponovo ističe da je NOVI predmet proslijeđen, kriminalcu Kovačević Novaku, koji je USMENO naredio Sudskoj policiji da zabrani pristup svim srodnicima ubijene djevojčice Ivone Bajo, kako bi nas spriječio u dostavi dokaza o tom gnusmom zločinu i saučestvovanju korumpiranih tužilaca u prikrivanju ubistva!
http://zdenkobajo.blog.rs/gallery/13652/Specijalni%20tuzilac.jpg
Onda da rezimiramo!
Zamjenik glavnog specijalnog tužioca, g. Mahmut Švraka, me obavještava da neće donijeti naredbu o sprovođenju istrage, jer nisam dostavio dokaze o tome, a ta odluka mi se dostavlja 30 dana kasnije, (rok je 3 dana)!

Na to šaljem pritužbu i disk sa dokazima, što uzrokuje munjevitu reakciju, vrhovnog mafijaškog bosa, koji prijeti ukidanjem Specijalnom tužilaštvu, samo 3 dana kasnije!
Kolegij, pod kontrolom Miodraga Bajića ignoriše te dokaze i ne pominje ih uopšte, te potvrđuje odluku tužioca, a i novembru me obavještavaju da nisam dostavio nove dokaze, što je gnusna laž!
Ponovo podnosim prijavu, poslije čega me novi tužilac obavještava da je proslijeđena jednom od kriminalaca iz iste!
Zatim dostavljam nove dokaze pozivajući se na predmet koji je obrađivao g. Mahmut Švraka, a iz Specijalnog tužilaštva mi se odgovara po sasvim drugom predmetu!

GOSPODO TUŽIOCI, RADITIE LI VI U TUŽILAŠTVU ILI NA PIJACI ???

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

16.03.2012.

KANTONALNOM TUZILASTVU KANTONA SARAJEVO

CLANAK PRVI PUT OBJAVLJEN 16.03.2012. POSLIJE CEGA JE PRVO IZNESEN PRIJEDLOG ZA ODLAGANJE IZBORA, A POTOM SE BOBAR GAVRILO, POVLAČI IZ POLITIČKE TRKE!
POGLEDAJMO ZAŠTO...

KANTONALNOM TUŽILAŠTVU KANTONA SARAJEVO
KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV VIŠE LICA

Napomena : Ova prijava je izrađena kao tekstualni štampani dokument i digitalna verzija na disku u prilogu, kao web stranica "Krivicna prijava.html" sa aktivnim linkovima ka fajlovima na koje se poziva, te još nekim dokumentima kao dodatak dokaznom materijalu na istom disku, a biće objavljena i na internetu!
U tekstu ove prijave bice istaknuta dva imena, za koje ću i predočiti dokaze o krivičnim djelima, ali je očigledno da taj kriminal nije mogao biti izveden bez saradnje sa drugim osobama, koje će identifikovati tužilaštvo...
Dana 23.07.2009. godine organizovana kriminalna grupa, je švercovala neregularnu robu iz firme "Haak trans" u federaciji BIH, do firme "Univerzal" u Bijeljini, kojom prilikom je usmrćena djevojčica Ivona Bajo, na samom ulazu...
Protiv pripadnika organizovane kriminalne grupe, nastanjenih u RS, podneo sam više krivičnih prijava, a radi se o portiru Sofrenić Blagiši, inspektoru Marković Dragoslavu, te pripadnicima OT Bijeljina, Danici Stjepanović i Novaku Kovačeviću, zbog više krivičnih djela, izvršenih sa ciljem prikrivanja ubistva, a ovom prilikom ističem osobe, nastanjene u federaciji BIH!
Činjenica je dakle da su citiram vozeče, ROBU, dovezli bez specifikacije i predata je bez ikakvog pregleda, što se jasno vidi u izjavama datim korumpiranom tužiocu Stjepanović Danici, (
Svjedoci) a radi se o vozačima Kešmer Mirsadu, Moco Nedžadu, te portiru Sofronić Blagiši!
Portir je inače lično uklonio materijalni dokaz ubistva,
TORBU, koja je dvostruko presječena, komad kaiša nedostaje, a veći dio ostatka je opran jakim hemijskim sredstvom da bi se uklonili tragovi ubistva, što se može vidjeti na slici! Fotografija je načinjena u Osnovnom sudu u Bijeljini, koji i danas čuva taj dokaz u svom depou!
TORBA UBIJENE DJEVOJCICE
Torbu je dakle sklonio portir, a potom su je iz bolnice odnijeli saučesnici, iz tužilaštva i policije! Da li su je oni oprali benzinom ili je to urađeno na mjestu zločina, sasvim je nebitno, jer je odgovornost za to na tužiocu, koja je pokušala taj materijalni dokaz sakriti od istrage, porodice i javnosti!
Postoji veći broj dokaza o monstruoznosti tužioca Stjepanović Danice i Kovačević Novaka, a sada dostavljam samo izjavu vještaka dr. Busarčevića, koga su angažovali kao vještaka trasologa, ne dostavivši mu podatke o unutarnjim povredama, (probod prsne kosti, kanal kroz grudnu žlijezdu, razderine desne plućne arterije i desne dušnice!
Nalazi i mišljenja svih vještaka se nalaze u folderu
VJESTACENJA, a snimak razgovora koji sam obavio sa vještakom iz koga se jasno vidi sav kriminal OT Bijeljina je na audio zapisu IZJAVA VJESTAKA!

IZJAVA VJESTAKA
Od početka sam upozoravao da je tim kamionom dovezen očito veoma vrijedan nelagalan tovar, kao što je heroin, no iz kasnijih dešavanja, (afera Barašin) vidjelo se da je i oružje unosna roba, a nedavno je u banci tajkuna Bobar Gavrila, inače vlasnika firme "Univerzal", pronađen oprani novac od kokaina Darka Šarića!
Bilo je potrebno dakle da interpol, prenese dojavu iz Nemačke, da bi policija intervenisala, dok za to vrijeme, kriminalci izdaju FAŠISTIČKU naredbu, da se zabrani pristup tužilaštvu, svim srodnicima ubijene djevojčice, kako bi nas onemogućili da dostavljamo dokaze o njihovom kriminalu...
Naredbodavac za prikrivanje šverca i ubistva Ivone Bajo, se razotkrio 28.02.2011. godine, samo tri dana pošto je Specijalno tužilaštvo, evidentiralo prijem dokaza koje sam im poslao!
Mafijaški bos, tiranin i diktator Milorad Dodik, prijeti im ukidanjem, poslije čega se obustavlja rad na predmetu i isti dostavlja u OT Bijeljina, kod člana kriminalne grupe Kovačević Novaka, kome su ruke krvave još iz rata, kada je za vrijeme zločina u Srebrenici, bio vojni tužilac!!!
Mafijaški režim je več pokazao pravo lice, oslobađenjem svog čovjeka, Rajka Savića, Dobojskog tajkuna, poslije brutalne likvidacije "neposlušnog" gospodina Garića, a sada štiti drugog kriminalca Bobar Gavrila, koji već dvije decenije pljačka građane i budžet! Dovoljno je samo podsjetiti na falsifikovanje ZELENIH KARTONA, te izjavu da je izgubio veliki broj klijenata od kako je prije godinu dana počeo "raditi po zakonu" ???
No to je samo pozadina događaja, da se shvati ozbiljnost materijala i veličina mafijaške mreže!
Sada se vraćam na krivična djela koje su počinile osobe nastanjene u federaciji BIH!
Vidljivo je iz službene dokumentacije za putovanje:
NALOG, da je naveden samo jedan vozač i to Kešmer Mirsad, dok je drugo ime dopisano rukom, (možda i poslije nekoliko dana), a po izjavi samog vozača on je tek 10 dana zaposlen, što je klasična priča za sve radnike koji rade "NA CRNO"...
Direktor "Univerzala" izjavljuje da postoji popis naveden u faktiri i da se radi o JEDNOM paketu, koji nije niko raspakivao, te da je to trebao tek sutradan uraditi magacioner! Jasno je dakle da niko nije provjerio šta je tada dovezeno, a vozač Kešmer izjavljuje da su istovarili ČETIRI palete robe, (4-ta strana njegove izjave)!
4 PALETE ROBE
PITANJE JE GDJE SU NESTALE 3 PALETE DO JUTRA I ŠTA JE BILO U NJIMA, JER JE DIREKTOR ZATEKAO SAMO JEDAN PAKET ???
1 PAKET ROBE
Očito priče nisu dobro usaglašene, a i zašto bi, kad je tu tužilac Stjepanović, da NIŠTA NE PRIMJETI...
No to nije kraj grešaka, organizovane kriminalne grupe! Portir Sofrenić je izjavljivao da je vidio kako se djevojčica kreće prije pada i iskašljava krv, što odgovara slici sa mjesta zločina, (
ULAZ)!
Pošto kriminalci iz vlasti smišljaju plan da ubistvo predstave kao pad sa bicikla, poslije koga se djevojčica navodno nabola na žicu od korpe, portir mijenja priču i daje izjave da to nije vidio! No očito koncentrisan da izgovori tu laž, čini grešku i u zapisnik kaže da je kamion imao kvar i rezervoar su vezali španerom...
Tako i sami vozači moraju priznati da se to desilo, te to ulazi u zapisnik njihovih izjava!
Dakle rezervoar je pao jednim djelom na asvalt, te su čuli grebanje, kao da je otkinut auspuh!

GREBANJE PO ASVALTU
Tako su to vezali trakama, koje kako kažu trpe opterećenje do 3 tone, a sada napominjem da je po mišljenju patologa na osnovu pronađenih povreda, predmet koji je uzročnik imao dimenzije oko 25*1 mm, dok dr. Blažanović smatra da je smrtonosne povrede naneo predmet TRAKASTOG oblika!
Ističem da nijedan od vještaka nije znao za kvar i vezanje španerom, a njihova mišljenja su kompletna na disku!
No da vidimo, šta se dešavalo po odlasku kamiona! Po evidentiranoj izjavi, nastavili su ka Brčkom, Peliagićevu i Odžaku, gdje su takođe trebali dostaviti robu!

BJEZANJE SA MJESTA ZLOCINA
Na traci, (TAHOGRAF) je vidljivo da su ukupno prešli 597 km, krenuli oko 16:15 sati iz Bijeljine, te u narednih 60 minuta, do 17:15, kada se kretanje prekida, prelaze put do Odžaka, obavivši predhodno istovare u Brčkom, te Pelagićevu, a vidljivi su pečati prijema u sve tri destinacije, na skeniranoj slici, PRIJEM ROBE
PRIJEM ROBE
Sajt, http://www.viamichelin.com daje podatke o najkraćim udaljenostima između gradova, odnosno putanjama sa više prolaznih tačaka, tako da svako može provjeriti naredne podatke!
Slika
BIJELJINA-ODZAK, pokazuje da ta maršruta iznosi 123 km i da je predviđeno vrijeme AUTOMOBILOM, za prelazak te relacije, 116 minuta!
TRASA KAMIONA
Vozači Kešmer i Moco su taj put prešli za oko 60 minuta uz dva istovara usput, (poslednji u Odžaku i ne računam) vozeći prosječnom brzinom od oko 120 km/h, što ako se uzmu u obzir istovari znači da su vozili mjestimice i više od toga!
Tahograf traka u tom djelu dana međutim pokazuje, da je najčešće voženo do 60 km/h, sa par minuta od oko 80 km/h ???

TAHOGRAF TRAKA
KAKO SU DAKLE VOZAČI USPJELI PREĆI PUT OD 120 KILOMETARA ZA SAT VREMENA I ISTOVARITI ROBU NE PRELAZEĆI BRZINU OD 90 KILOMETARA NA SAT NITI U JEDNOM TRENUTKU ???
Obavivši taj posao, vozači MIRUJU do 22:10 minuta, kada kreću za Sarajevo, (po sopstvenoj izjavi, to je bilo u zadatoj putanji), to se završava oko 23:30, što je nekih 80 minuta vožnje! Čudno je da su prethodno ODMARALI četiri i po sata, ali to je njihov izbor bio, no da vidimo kolika je udaljenost koju su morali preći:
Na slici
ODZAK-SARAJEVO, distanca je 212 km, a predviđeno vrijeme, čak 176 minuta, skoro 3 sata, što je više nego dvostruko od vremena zabeleženog tahografom!
ODZAK-SARAJEVO
PUT OD 212 KILOMETRA, KAMION JE PREŠAO ZA 80 MINUTA, VOZEĆI PROSJEČNOM BRZINOM 159 KILOMETARA NA SAT!!!???
Tahograf opet pokazuje mnogo manju brzinu, evidentiranu u to vrijeme!
OT Bijeljina, (čitaj "OKRUŽNO TUŽILAŠTVO BOBAR") i Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal, (pravi naziv je SPECIJALNO TUŽILAŠTVO IGOKEA) ne žele i neće da kvare poslove, svojim mafijaškim bosovima Dodiku i Bobaru, koji imaju punu kontrolu nad "NEZAVISNIM I SAMOSTALNIM" tužiocima, a ako se slučajno desi neka neposlušnost, tu je vrhovni šef mafije da zaprijeti ukidanjem, svakom sudu i tužilaštvu, koje bi moglo da ga smjesti iza rešetaka, gdje i spada!
Nadam se da Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu, nije pod kontrolom ASA AUTA i HAAK TRANSA i da će istražiti ovaj gnusni zločin, ubistvo osmogodišnje djevojčice, prilikom šverca mafijaške mreže, jer ako ih ostavite da voze 160 kilometara na sat, da li oružje, narkotike ili prljavi novac, koji treba PRATI, samo je pitanje čije će dijete, slijedeće završiti, pod TOČKOVIMA...
I na kraju, podsjećanje na izjavu vozača, da se čulo kako nešto grebe po asvaltu! Snimak ulaza u "Univerzal" frontalno, na kome su vidljivi tragovi, predmeta, koji se VUKAO I GREBAO, po asvaltu,
TRAG, a otkačio se baš na mjestu gdje počinju tragovi krvi! Na slikama priloženim na disku je 11 fotografija, TRAGOVI, a na jednoj od njih izmjerio sam širinu traga, koja iznosi oko 40 centimetara!
TRAGOVI NA ASVALTU
KOLIKA JE ŠIRINA REZERVOARA KAMIONA MERCEDES-ATEGO ???

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

09.03.2012.

DODATNI DOKAZI ZA SPECIJALNO TUZILASTVO

OKRUZNOM TUZILASTVU BANJA LUKA


POSEBNOM TUZILASTVU ZA SUZBIJANJE ORGANIZOVANOG KRIMINALA I NAJTEZIH OBLIKA PRIVREDNOG KRIMINALA
SPECIJALNOM TUZILASTVU
DODATNE INFORMACIJE PO PREDMETU : KTA-ST-122/10

(ZA PRIKAZ SLIKA KORISTITE TASTER "+")
Kao prilog ovog dokumenta, dostavljem vam disk sa dokaznim materijalom povezanim sa navedenim predmetom, a shodno ZKP-u, relevantni stav, člana "Obustava istrage":
(3) Tužilac, u slučajevima iz stava 1. tačka b) ovog člana može ponovo otvoriti istragu ako se dobiju dodatne informacije koje pružaju dovoljno razloga za vjerovanje da je osumnjičeni počinio krivično djelo.
Radi se o informacijama u različitom obliku! Od audio zapisa, koje je jedino moguće i dostaviti na ovaj način i fotografija, koje su takođe najjasnije prikazane na računaru, do skeniranih dokumenata, koji se mogu odštampati bez smanjenja kvaliteta!
Podsjećam da se radi o aktivnostima organizovane kriminalne grupe, koja je prilikom šverca neregularne robe u firmu režimskog tajkuna Bobar Gavrila, UNIVERZAL u Bijeljini, ubila Ivonu Bajo, a taj zločin su prikrili saučesnici iz CJB i OT Bijeljina...
Tu je prije svega forografija, pod nazivom "Mjesto zlocina" na kojoj se vidi da tragovi krvi počinju bar 10 metara prije pada!

SLIKA ULAZA
Dakle tvrdnja tužioca da je smrt nastupila usljed pada sa bicikla je nemoguća, jer krvarenje počinje mnogo prije tog pada...
Nadalje, kao jedan od krunskih dokaza je slika torbe, koja je sakrivena od porodice i javnosti!
Na slici "Torba" vidi se da je presječena, sa dijelom koji nedostaje, a veći dio ostatka je opran jakim hemijskim sredstvom, da se uklone tragovi zločina, koje je skinulo čak i originalnu boju...

TORBA
Nadalje može se čuti izjava vještaka trasologa, iz koje se vidi da su NAMJERNO sakrivene sve unutrašnje povrede, kako bi se dobilo mišljenje i nalaz, koje želi kriminalna grupa! Tužilac Stjepanović Danica je falsifikovala autopsiju i nije dostavila sve podatke vještacima...
Radi se o audio fajlu "Izjava" a postoji i transkript tog razgovora, koji ću vam dostaviti, ako želite...

AUDIO SNIMAK
U folderu Dokumenti su prateći dokumenti, izjave svjedoka, rezultati vještačenja itd, od kojih ističem samo činjenicu da je kamion, koji je švercovao robu bio tehnički neispravan, a nema podataka šta je tačno prevozio!
Na slici "Tahograf trake" vidi se da je bar jedna falsifikovana, jer proizilazi da su oba vozača vozili isti kamion u isto vrijeme!

TAHOGRAF TRAKE
Dakle rezervoar kamiona, čiji nosač je pukao, vezali su trakama, a smrtonosne povrede djevojčici je naneo predmet trakastog oblika.
Nameće se zaključak da je ta traka pukla i ubila djete!
No šta se desilo onda sa rezervoarom???
Da li je pao na asvalt i ostavio tragove???
Sada ekskluzivno za Specijalno tužilaštvo prilažem fotografije koje do danas nisam namjerno objavljivao u javnosti, kao i neke druge koje ću objaviti u pogodnom trenutku, na kojima se vide paralelni tragovi na asvaltu pred firmom "Univerzal"!
Unutar foldera "Dokumenti" nalazi se 11 fofografija tih tragova, a ovom prilikom i na blogu za internet čitaoce izdvajam samo jednu od njih na kojoj se vidi i pozadina firme, kako bi se tačno locirala lokacija! Na većini se vidi samo asvalt i tragovi!

TRAGOVI
Izmedju dve crvene linije, vide se usjeci u asvaltu, koji su mogli nastati samo ako je neki težak predmet pao sa nekog vozila na asvalt i vukao se njime nekoliko metara, oslonjen na dva uska metalna dijela, poput šrafova, koji su i napravili te usjeke...
Lijevo od plave linije nalazi se niz malih kratera, koji su nastali "skakutanjem" metalnog dijela, koji je pao na asvalt, i istovremeno se vuče od strane nekog vozila!
Ovaj snimak i ostali fotosi, ne dokazuju da su ti tragovi nastali onog dana kada je ubijena Ivona Bajo, ali ne isključuje ni tu mogućnost.
Samo skrećem pažnju da je opcija o padu rezervoara na asvalt ili nekog drugog metalnog predmeta, koji se vukao nekoliko metara ne samo moguća, nego se i očigledno desila nekada baš na mjestu, gdje se ukršta putanja djevojčice i kamiona...
O kriminalu, vezano za ovaj monstruozni zločin napisao sam stotine stranica i imam mnogo više dokaza, nego što šaljem ovom prilikom!
Vaša je obaveza da dođete do tih podataka, te očekujem da me kontaktirate na dole navedeni telefon ili adresu...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

07.03.2012.

ZAHTIJEV REPUBLICKOM TUZILASTVU REPUBLIKE SRPSKE

ZAHTJEV ZA PRISTUP INFORMACIJAMA


Ime i prezime : ZDENKO BAJO

Adresa : MAJKE JEVROSIME 20 / 76300 BIJELJINA

(Naziv organa kome se zahtjev podnosi)
REPUBLIČKO TUŽILAŠTVO REPUBLIKE SRPSKE
GLAVNI REPUBLIČKI TUŽILAC

(Sadržaj zahtjeva)Ovaj zahtijev podnosim shodno članu 13 Zakona o slobodi pristupa informacijama, a vi ste i nadređeni organ prema OT Bijeljina, kome mi je već dvije godine onemogućen pristup, sa namjerom da se prikriju zločini tužilaca!
Obraćam vam se sa zahtijevom da mi se omogući uvid i kopiranje Izvještaja 10-02/3-1-230-236/10 KU-148, koji je CJB Bijeljina dostavio u OT Bijeljina!
Već sam pokušavao da dođem do tog materijala, podnošenjem zahtijeva direktno u OT Bijeljina, ali mi se odgovara lažima i tvrdi da tih događaja nije ni bilo!
Ne samo da je to neprimjereno i nečasno ponašanje, nego OT Bijeljina u svom stilu nastavlja da brutalno krši zakon i čini krivična djela, a sve sa osnovnim ciljem da se prikrije ubistvo Ivone Bajo u čemu su saučestvovali!
U prilogu sa dva odgovora iz OT Bijeljina, (drugi sam zahtijev predao u Okružni sud, te je proslijeđen tužilaštvu) iz kojih se vidi da oni negiraju radnje izvršene prema meni.
Takođe prilažem i odgovor CJB Bijeljina, koji dokazuje da su stavovi OT Bijeljina obične laži...
Dokument za citaoce bloga o tome je na linku:
ZAHTJEVI I ODGOVORI
Takođe tražim da mi omogućite uvid i kopiranje spisa KTA-596/09, a koji se odnosi na podatke o načinu na koji je smrtno stradala Ivona Bajo i svim istražnim radnjama o tome.
OT Bijeljina u stilu inkvizicije sprečava ne samo pristup informacijama i odgovore na to kako je ubijena djevojčica, nego je izdata i bukvalno FAŠISTIČKA NAREDBA, da se ne dozvoli pristup nikom od srodnika ubijene djevojčice, što znači da ne možemo predati ne samo ovakve zahtijeve, nego ni podnijeti krivičnu prijavu, i uostalom ništa drugo.
Odgovornost za ovakvo pravno nasilje i kriminal koji sprovodi OT Bijeljina je i na Republičkom tužilaštvu, koje obavještavam već dvije godine o svemu...
S poštovanjem:

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

07.03.2012.

SUZBIJANJE KRIMINALA NIJE U INTERESU RS

SUZBIJANJE KRIMINALA NIJE U INTERESU REPUBLIKE SRPSKE !???

Početkom 2012. godine, poslao sam dokazni materijal o više krivičnih djela, uz prateći tekstualni dokument, krivičnu prijavu, protiv organizovane kriminalne grupe, na adresu Specijalnog tužilaštva u Banjaluku!
Na linku: KRIVICNA PRIJAVA PROTIV ORGANIZOVANE KRIMINALNE GRUPE, može se pročitati kompletan tekst!
Ovom prilikom iznosim suštinu, a radi se o tome da je organizovana kriminalna grupa, ubila Ivonu Bajo, prilikom šverca neregularne robe u firmu tajkuna Bobar Gavrila!
Da li se radilo o narkoticima, oružju ili tovaru prljavog novca, koji treba oprati u njegovoj banci, sasvim je nebitno sada. Činjenica je da je CJB Bijeljina umjesto da zaustavi kamion, koji je pobjegao sa lica mjesta, prikrila podatak o tome i omogućili im da nestanu i saniraju kvar, koji je vjerovatno i usmrtio djevojčicu!
No to nije sve od kriminalaca iz vlasti, jer inspektori i tužilaštvo, sakrivaju materijalni dokaz ubistva i peru ga benzinom da bi uklonili tragove zločina! Radi se o torbi presječenog kaiša, sa dijelom koji nedostaje a veći dio ostatka je izmjenjene boje.
TORBA
Osim toga, ne prihvata se mišljenje patologa i traži nalaz drugog vještaka od koga se kriju svi podaci o unutrašnjim povredama, što se dokazuje audio zapisom izjave vještaka:

IZJAVA VJESTAKA

Opstrukcija istrage ubistva, finalizira se 28.02.2011. kada lično Milorad Dodik, prijeti ukidanjem Specijalnom tužilaštvu, koje je samo 3 dana ranije evidentiralo prispjeće dokaznog materijala, o tom zločinu!
Time je definitivno postalo jasno, odakle je stigao nalog kriminalcima iz OT Bijeljina da zataškaju zločin!
Na sve to iz Specijalnog tužilaštva nedavno stiže odgovor, koji se može vidjeti na narednoj slici!

OBAVJEST
Za pohvalu je to, da sam dobio obavještenje, jer je stav državnih organa uglavnom bio ĆUTANJE, IGNORISANJE, SAKRIVANJE!
No skrećem pažnju na izneseno obrazloženje, pojašnjavam:
Prema članu 3 (ZAKONA O SUZBIJANJU ORGANIZOVANOG I NAJTEŽIH OBLIKA PRIVREDNOG KRIMINALA), dostavljeni materijal nije u nadležnosti Specijalnog tužilaštva!

A sada slijedi doslovce tekst pomenutog člana:
Ovaj zakon, primjenjuje se u cilju otkrivanja i krivičnog gonjenja za sljedeća krivična djela :
a) krivičnog djela organizovanog kriminala iz člana 383a. Krivičnog zakona Republike Srpske, te krivičnih djela sa elementima organizovanosti, kao i krivičnih djela povezanih sa takvim djelima ili učiniocima takvih djela, a u slučajevima kada za postupanje nije nadležno Tužilaštvo i Sud Bosne i Hercegovine;
b) najtežih oblika krivičnih djela protiv privrede i platnog prometa, i protiv službene dužnosti kada je zbog okolnosti izvršenja djela ili posljedica djela krivično gonjenje od posebnog značaja za Republiku Srpsku, te krivičnih djela povezanih sa takvim djelima ili učiniocima takvih djela;
v) drugih krivičnih djela predviđenih krivičnim zakonodavstvom Republike Srpske, kod kojih je kao najmanja zaprećena kazna zatvora u trajanju od pet godina, a kada je zbog okolnosti izvršenja djela ili posljedica djela krivično gonjenje od posebnog značaja za Republiku Srpsku, te krivičnih djela povezanih s takvim djelima ili učiniocima takvih djela.

I da sve bude sasvim jasno, navodim prvi stav člana 383 iz krivičnog zakona na koji se poziva tužilac:
(1) Ko organizuje udruzenje koje ima za cilj vrsenje krivicnih djela za koja se moze izreci kazna zatvora od tri godine ili teza kazna, kaznice se zatvorom od sest mjeseci do pet godina.
Uvažavajući mogućnost, da sve ono što sam naveo može biti netačno ili čak izmišljeno, (što je na tužiocu da provjeri), ostaje činjenica da sam istakao:
KAKO JE PRILIKOM ŠVERCA "NEKE ROBE" OD STRANE FIRMI IZ FEDERACIJE U REPUBLIKU SRPSKU, U FIRMU TAJKUNA BOBAR GAVRILA, SMRTNO STRADALA IVONA BAJO, NA MJESTU GDJE SE NJENA PUTANJA UKRŠTA SA PUTANJOM KAMIONA, KOJI JE BIO TEHNIČKI NEISPRAVAN. REZERVOAR JE VEZAN ŠPANEROM - TRAKAMA, A POVREDE KONSTATOVANE OD STRANE PATOLOGA, (25*1 MM) IMAJU OBLIK TRAKE, A NE ŽICE, KOJU SU PODMETNULI KAO UZROK! TORBU, KOJA SE KRILA POLA GODINE JE UKLONIO PORTIR SOFRENIĆ BLAGIŠA, SA MJESTA ZLOČINA, A KASNIJE SU JE UZELI IZ BOLNICE I IZUZELI IZ ISTRAŽNIH RADNJI INSPEKTOR MARKOVIĆ DRAGOSLAV, TE TUŽILAC DANICA STJEPANOVIĆ, (NADLEŽNI U OVOM SLUČAJU). PRETHODNO SU TRAGOVI NEKOG MATERIJALA, (MAST ILI ULJE) OPRANI BENZINOM! SVE TO I STAV PATOLOGA DA RANA NIJE NANESENA ŽICOM SE PO NAREDBI KOVAČEVIĆ NOVAKA NE SAOPŠTAVA, SA OBRAZLOŽENJEM, (CITIRAM SEKRETARA DANKU PRODANOVIĆ) "DA SE NE BI UZNEMIRAVALA JAVNOST". ISTOVREMENO SE TRAŽI POTVRDA ZA ZLOČINAČKI PLAN OD DRUGIH VJEŠTAKA, BIOLOGA I TRASOLOGA, ALI IM SE DOSTAVLJA SLIKA SAMO POVRŠINSKE RANE, DOK O KANALU KROZ GRUDNU ŽLIJEZDU, PROBODU PRSNE KOSTI, RAZDERINAMA DESNE PLUĆNE ARTERIJE I DUŠNICE, CITIRAM DR. MIROSLAVA BUSARČEVIĆA ONI NEMAJU POJMA...
Nikada u medijima nisam čuo ni blizu ovakav opis, gdje su u organizaciji kriminalnog djela učestvovali firme iz 2 entiteta, na čelu sa tajkunima režima, a tragove ubistva ukljanjaju, portir, inspektor, tužilac i glavni tužilac, dok je sve začinjeno prijetnjom predsjednika zemlje da će ukinuti Specijalno tužilaštvo, čim sam im dostavio dokazni materijal.
Toliko što se tiče stava 1, člana 3 zakona, što je više nego dovoljno za akciju tužioca!
Naredna dva člana su takođe aktuelna, jer je šverc robe bez prateće dokumentacije, (ne postoji takav dokument u kome se nalazi popis robe), udar na platni promet, odnosno budžet, no izgleda da to nije u interesu Republike Srpske, jer se upravo time obrazlaže odbijanje rada na ovom predmetu!
To naravno nije tačno, jer je svakoj republici u interesu suzbijanje kriminala!
Istina je da to nije u interesu kriminalcima iz mafijaškog režima, jer bi istragom, padali redom, portir, inspektor, tužilac, glavni tužilac, vlasnici firme, te nalogodavci iz vlade!
Pretpostavljam da treba imati neviđenu hrabrost, pa kao tužilac krenuti na te monstrume...
No proslijeđivanje predmeta u OT Bijeljina je više nego besmisleno!
Jasno je navadeno da su pripadnici ogranizovane kriminalne grupe i neki pripadnici tog tužilaštva, uključujući i glavnog tužioca, kome će u ruke stići taj materijal! Šta će uraditi kriminalac, koji je već uklanjao dokaze o ubistvu jednog djeteta sa predmetom, koji ga vodi na robiju, nije teško zamisliti...
Ovo slanje predmeta u mafijašku organizaciju OT Bijeljina, je kao davanje u nadležnost, Geringu da sudi Ajhmanu, Himleru, i sebi ???
Da li je i ubistvo Ivone Bajo bio dio dogovora, entitetskih mafije, prilikom postizanja sporazuma krajem 2011? Već sutradan je obustavljena istraga protiv "Dodika i ostalih" a nešto kasnije za "Dobrovoljačku"!
Očito su mafijaši, postigli dogovor o postavljanu svojih ljudi na relevantna mjesta za blokiranje bilo kakve istrage o njihovom kriminalu, no ja sam takav dogovor i očekivao tako da me nije iznenadio ni stav Specijalnog tužilaštva, te sam već planirao naredni korak:
Specijalno tužilaštvo je već obrađivalo ovaj slučaj i nije sprovelo istragu sa obrazloženjem, da nisam dostavio dokaze, a kada je mafijaški bos zaprijetio im ukidanjem poslije dostave, tvrdi se da ništa nisam poslao!
Sada ću poslati na adresu Specijalnog tužilaštva samo nove dokaze, shodno članu "Obustava istrage" stav 3:
(3) Tužilac, u slučajevima iz stava 1. tačka b) ovog člana može ponovo otvoriti istragu ako se dobiju dodatne informacije koje pružaju dovoljno razloga za vjerovanje da je osumnjičeni počinio krivično djelo.
Ovaj član jasno obavezuje Specijalno tužilaštvo! Taj predmet ste već obrađivali i ne možete se nikako oglašavati nenadležnim!
ILI MOŽDA MAFIJAŠKI BOS, OPET ZAPRIJETI UKIDANJEM ???

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

KRIMINAL U VLASTI
<< 03/2012 >>
nedponutosricetpetsub
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

LINKOVI

JANUAR 2012:

TUZILASTVU BOSNE I HERCEGOVINE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/01/3056214

PRIJAVA PROTIV GRUPE LJUDI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/01/3056673

GLAVNOM OKRUZNOM TUZIOCU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/02/3057046

OKRUZNOM SUDU U BIJELJINI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/03/3058844

TUZBA PROTIV REPUBLIKE SRPSKE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/04/3061194

GLAS ISTINE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/04/3061723

KANCELARIJI DISCIPLINSKOG TUZIOCA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/09/3077275

ZAGUBLJENI DOKAZI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/10/3079717

ISTINA - STA JE TO ???

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/12/3083076

OTVORENO PISMO SUDSKOJ POLICIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/12/3085244

OBAVJESTENJE I ZAHTJEV OKRUZNOM SUDU U BIJELJINI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/13/3086014

ZAHTIJEV ZA PONAVLJANJE PREKRSAJNOG POSTUPKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/15/3087389

OSNOVNOM SUDU U BANJALUCI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/16/3087893

ZAHTJEV ZA PRISTUP INFORMACIJAMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/17/3089151

SAOPSTENJE ZA JAVNOST I MEDIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/21/3094018

PO PREDMETU : 80 1 PR 004601 11 PR

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/21/3094481

PRITUZBA NA RAD SUDA (SUDIJA)

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/25/3097790

ZAHTIJEV ZA IZUZECE SUDIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/29/3106395
FEBRUAR 2012:

JAVNO PISMO OKRUZNOM TUZILASTVU U BIJELJINI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/02/07/3116813

KRIVICNA PRIJAVA PROTIV ORGANIZOVANE KRIMINALNE GRUPE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/02/10/3119518

GLAVNOM REPUBLICKOM TUZIOCU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/02/11/3122527

KO JE POSLAO PRITUZBU ???

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/02/12/3128674

OBAVIJESTENJE OSNOVNOM SUDU U BIJELJINI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/02/15/3138008

OPRANI NOVAC OD KOKAINA NADJEN U BOBAR BANCI U BIJELJINI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/02/27/3159613

ZONA SUMRAKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/02/28/3160608
MART 2012:

SUZBIJANJE KRIMINALA NIJE U INTERESU RS

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/03/07/3227258

ZAHTIJEV REPUBLICKOM TUZILASTVU REPUBLIKE SRPSKE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/03/07/3233473

DODATNI DOKAZI ZA SPECIJALNO TUZILASTVO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/03/09/3240768

KANTONALNOM TUZILASTVU KANTONA SARAJEVO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/03/16/3261089

VIJECU O SPECIJALNOM TUZILASTVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/03/22/3268301

KOME I ZBOG CEGA TREBA ODLAGANJE IZBORA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/03/27/3278508
APRIL 2012:

MAFIJA U BLATU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/04/02/3281211

HVATAJTE LOPOVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/04/07/3284179

ZALBA PO ZAHTJEVU ZA PONAVLJANJE POSTUPKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/04/13/3287149

OBAVJEST O KRIMINALU SUDIJE DEVIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/04/17/3289463

DEKLARATIVNA TUZBA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/04/27/3296464

PRIJEDLOG

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/04/30/3298185
MAJ 2012:

TUZBA PROTIV RS DOPUNA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/01/3298971

ZAHTJEV ZA IZUZECE ZLATNE MARTINOVIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/03/3299669

SUDOVIMA U BIJELJINI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/04/3300214

USTAVNOM SUDU O PRESUDAMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/06/3301826

ZAHTJEV ZA INFORMACIJE OKRUZNOM SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/09/3303153

ZAHTJEV ZA INFORMACIJE OSNOVNOM SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/09/3303282

TUZBA PROTIV DANICE I NOVAKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/13/3305730

TUZBA PROTIV UNIVERZALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/16/3307002

SEKRETAR NIJE DALA DOZVOLU ZA LAZNU PRIJAVU ???

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/22/3311092

TUZBA ZA UNISTAVANJE PODATAKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/24/3312060JUN 2012:

PO TUZBI ZA LAZNU PRIJAVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/06/3319464

RASKRINKAVANJE TUZILASTVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/06/3320018

VIJECU I SIPI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/08/3320608

CJB-U PROTIV ORGANIZOVANE KRIMINALNE GRUPE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/11/3322944

KOMANDIRU SUDSKE POLICIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/15/3324701

TUZENOJ RS

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/17/3325884

PODNESAK PO TUZBI PROTIV RS

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/22/3328645

ZALBA PO TUZBI PROTIV BIH

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/23/3329278

TUZBA PROTIV UNIVERZALA DOPUNA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/24/3329804

TUZBA PROTIV DANKA I NOVAKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/25/3330401

PRIJAVA ZA NEZAKONITI NADZOR

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/26/3331113

MAJKA PROTIV MAFIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/27/3331896JUL 2012:

PO TUZBI 80 0 P 039976 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/07/07/3338636

IMA LI PRAVA IZVAN SUDA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/07/12/3341926

KRIMINALCI U IME TUZILASTVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/07/22/3348621

PREINACENJE TUZBE PROTIV RS

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/07/25/3350920

TEROR TUZILACKE MAFIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/07/29/3353772

VIJECU O LAZOVIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/07/30/3354407AVGUST 2012:

PRITUZBA ZA OT DOBOJ

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/01/3355917

KO JE PREVARIO SUD

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/05/3357993

TUZBA ZA UTVRDJENJE DISKRIMINACIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/08/3360541

KRIMINALNI REZIM

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/12/3363250

MAFIJA UPRAVLJA POLICIJOM

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/16/3365431

ULTIMATUM MAFIJASKOM REZIMU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/21/3368970

PRITUZBA SUDSKOJ POLICIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/23/3370023

ISTINA O MAFIJASKOM REZIMU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/26/3371636

ZALBA PO TUZBI PROTIV RS

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/26/3371903

NEKAZNJENI ZLOCIN

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/27/3372348SEPTEMBAR 2012:

GORI OD GESTAPOA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/09/05/3377936

KOGA STITI TUZILASTVO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/09/06/3378842

ZAHTJEV ZA INFORMACIJE MUP-U

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/09/16/3384594

DOPUNA TUZBE ZA UTVRDJENJE DISKRIMINACIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/09/19/3387066

SLIKA SVE GOVORI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/09/23/3389251

TUZILASTVU O ZAHTJEVIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/09/25/3391246

OBAVJEST ZA KT TUZLA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/09/26/3391285OKTOBAR 2012:

BALKANSKI AL KAPONE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/10/01/3394341

ZALBA PO TUZBI ZA UTVRDJENJE DISKRIMINACIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/10/03/3396053

DOBOJSKOM TUZILASTVU O DOKUMENTACIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/10/08/3398851

ZLOCIN SA POTPISOM REZIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/10/12/3401821

DOPUNA TUZBE PROTIV DANICE I NOVAKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/10/17/3405226

SUDSKOJ POLICIJI PO PRITUZBI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/10/27/3410895

POJASNJENJE TUZILASTVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/10/29/3412287NOVEMBAR 2012:

ZA PRETRES 3 DECEMBAR 2012

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/14/3422554

TUZBA PROTIV MAFIJASKOG REZIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/15/3423217

TUZBA PROTIV DANKA I NOVAKA DOPUNA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/19/3426179

ZAHTJEV SUDSKOJ POLICIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/21/3427460

ZABRANJENI INTERVJU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/22/3427805

UTVRDJENJE DISKRIMINACIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/23/3428518

ZALBA NA RJESENJE O ODBACIVANJU TUZBE PRITIV DANICE I NOVAKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/24/3429747

TUZBA ZA DISKRIMINACIJU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/25/3430334DECEMBAR 2012:

POLITICKA VOLJA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/01/3434183

SAMOVOLJA REZIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/02/3434923

POZITIVNI PRIMJERI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/04/3435734

PITANJA SVJEDOCIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/05/3436336

RELEVANTNI CLANOVI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/06/3436921

DOPUNA TUZBE PROTIV MAFIJASKOG REZIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/09/3438877

ZAHTJEV REPUBLICKOM TUZILASTVU REPUBLIKE SRPSKE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/10/3439507

DOKAZI O KRIMINALU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/11/3440291

PREINAKA TUZBE PROTIV UNIVERZALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/13/3441353

PRIJEDLOG PO CLANU 134 ZPP

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/14/3442241

ZALBA PO PRETRESU OD 3. DECEMBRA 2012

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/16/3443755

REVIZIJA ZA LAZNU PRIJAVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/23/3448041

KO SKRIVA UBICE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/28/3451126JANUAR 2013:

PRIJAVA PROTIV SUDIJA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/01/05/3456603

DOSTA JE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/01/11/3461397

PRIJAVA PROTIV ZLOCINACKE ORGANIZACIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/01/17/3465912

OBAVJEST SP UZ PRIJAVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/01/19/3467374

ZAHTJEV ZA IZUZECE ZELJKE VAKICIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/01/25/3471579

GLAVNOM TUZIOCU OT DOBOJ

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/01/27/3472655FEBRUAR 2012:

TUZILASTVU I POLICIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/02/10/3481870

ZAHTJEV ZA NOVU ISTRAGU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/02/20/3488655

PONUDA TUZENIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/02/28/3494159MART 2013:

ZAHTJEV POLICIJSKOJ STANICI BIJELJINA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/05/3496974

UTVRDJENJE DISKRIMINACIJE NA SUDJENJU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/07/3499030

INSPEKTORATU SUDSKE POLICIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/11/3501635

PRIJAVA PROTIV ZORANA CAVICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/18/3506344

ZALBA NA RJESENJE 80 0 P 043324 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/26/3511796

OBAVJEST PO PREDMETU 80 0 P 039222 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/28/3513181

PRIJEDLOG PO CLANU 81

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/29/3513781

OBAVJEST PO PREDMETU 80 0 P 039976 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/30/3514647

PRITUZBA BIH TUZILASTVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/31/3515288APRIL 2013:

ZAHTJEV ZA PONAVLJANJE 80 1 PR 007070 12 PR

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/02/3516573

ZAHTIJEV SUDSKOJ POLICIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/04/3517724

ZALBA NA RJESENJE 80 0 P 043325 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/06/3519030

PRITUZBA U OT DOBOJ

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/08/3520589

PRIJAVA PROTIV BIROA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/10/3522237

KOGA SU KORIMPIRALI KRIMINALCI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/12/3523484

OBAVJEST PO PREDMETU 80 0 P 043472 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/14/3524855

UREDJENJE TUZBE ZA DISKRIMINACIJU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/16/3526184

SPREGA MAFIJE I DRZAVE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/18/3527633

PRIJAVA PROTIV ZORANA MICICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/20/3528964

DOKAZI TUZBE PROTIV UNIVERZALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/22/3530376

PREINAKA TUZBE PROTIV DANKA I NOVAKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/24/3531754

PRIJAVA PROTIV DEVIC I DJONLICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/26/3533277

PRIJAVA PROTIV KOMANDIRA MUP-A

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/28/3534648

LOGISTIKA ORGANIZOVANOG KRIMINALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/30/3535790MAJ 2013:

PRIJAVA PROTIV DJURICA I ZORIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/02/3537065

KOME PRIPADAJU LJUDSKA PRAVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/08/3541839

OKRUZNOM CENTRU SUDSKE POLICIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/10/3542826

ZASTITNICI ORGANIZOVANOG KRIMINALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/29/3543131

PRIJAVA PROTIV KOMANDIRA SUDSKE POLICIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/29/3543189

ZALBA NA 80 1 PR 007070 13 PVLP

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/29/3543272

TUZBA PROTIV NOVAKA I DANICE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/29/3543321

PRITUZBA NA KOMANDIRE SP

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/31/3544280JUN 2013:

PRIJAVA PROTIV GLAVNOG TUZIOCA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/06/04/3545756

PRITUZBA BIH TUZILASTVU PO T 20 0 KTA 0007047 13

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/06/08/3547916

ZAHTJEV USTAVNOM SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/06/13/3549853

UTVRDJENJE ZA PREDAVANJE PRIJAVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/06/18/3551860

SUDSKOJ POLICIJI PO RJESENJU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/06/24/3554133JUL 2013:

TUZIOCU KEROVICU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/06/3559121

OBAVJEST USTAVNOM SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/12/3561416

UTVRDJENJE ZA PARNICU S UNIVERZALOM

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/15/3563093

PRITUZBA NA ODLUKU T14 0 KTA 0008936 13

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/18/3564528

PRITUZBA NA KEROVIC RANKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/20/3565114

TUZBA ZA UTVRDJENJE PRAVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/22/3566244

IN MEMORIAM

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/23/3566396

PRITUZBA NA RAD SUDIJE MARKOVIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/24/3567006

BANDA PLACENIH UBICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/26/3567953

DOPUNA NA UDT 12326-13

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/30/3569796AVGUST 2013:


ZALBA NA PRVOSTEPENU PRESUDU PROTIV UNIVERZALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/03/3571388

FALSIFIKATI SUDIJE MARKOVIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/05/3572018

ZAHTJEVI ZA INFORMACIJE SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/09/3573357

PRITUZBA PROTIV VAKICIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/11/3574158

OSNOVNOM SUDU O BLOGU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/13/3574923

JAVNO PISMO MUP-U

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/15/3575636

ZAHTJEV ZA INFORMACIJE VIJECU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/17/3576693

TUZBA ZA PODRSKU UNIVERZALU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/19/3577411

PRESUDE PO NARUDZBI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/21/3578076

UTVRDJENJE ZA MUP

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/23/3578956

PRITUZBA PROTIV DESTANOVICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/25/3579775

PRIJAVA PROTIV SUDIJE MARKOVIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/27/3580595

UTVRDJENJE ZA 80 1 PR 007070 13 PZP

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/29/3581519

DA SE ZNA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/31/3582426SEPTEMBAR 2013:


ZAHTJEV PS BIJELJINA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/01/3582837

PRITUZBA PROTIV DJONLICA I DJURICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/03/3583533

TUZILASTVU BIH

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/05/3584301

PRITUZBA ZA PRIKRIVANJE PRIJAVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/07/3584926

(NE)POSTUPANJE SUDIJE DJONLICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/09/3585683

DOPUNA TUZBE ZA PODRSKU UNIVERZALU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/11/3586917

PRITUZBA ZA PRIKRIVANJE UBISTVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/13/3587701

APELACIJA USTAVNOM SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/15/3588733

LIJEPA RIJEC GVOZDENA VRATA OTVARA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/20/3590610

MONTIRANI PRETRES

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/25/3592464

PRITUZBA ZA PRIKRIVANJE INFORMACIJA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/30/3594231OKTOBAR 2013:


ODLUKA PO LAZNOJ PRIJAVI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/10/05/3595696

ISTINA O LAZNOJ PRIJAVI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/10/10/3597359

ZAHTJEV OKRUZNOM SUDU PO 80 0 P 039221 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/10/15/3599158

DOPUNA NA T09 0 KTA 0034144 13

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/10/20/3601037

PRAVOBRANILASTVU RS

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/10/25/3602992

PO PRENOSU NADLEZNOSTI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/10/30/3604820NOVEMBAR 2013:


NEDOSTATAK POLITICKE VOLJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/01/3605656

OBAVJEST O KRIMINALU U OT BIJELJINA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/04/3606807

NIJE BILO NAMJERNO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/07/3608140

PRIJEDLOG PO 71 0 P 162681 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/10/3609358

POVEZ PREKO OCIJU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/13/3610347

PRITUZBA NA T 17 0 KT 0004186 13

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/16/3611640

ZALBA NA RJESENJE 80 0 P 043472 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/19/3612681

PRITUZBA PO LAZNOJ PRIJAVI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/22/3614043

NACELNICIMA CJB BIJELJINA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/25/3615098DECEMBAR 2013:


DOPUNA NA 80 0 P 050285 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/12/01/3617361

PRITUZBA NA T 17 0 KTA 0004187 13

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/12/05/3618670

OBAVJEST PO CLANU 182 ZA 80 0 P 043325 13 P 2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/12/10/3620749

PRIJEDLOG SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/12/15/3622460

BN TELEVIZIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/12/20/3624282

PREINAKA TUZBE 80 0 P 043324 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/12/25/3625577JANUAR 2014:


OBAVJEST O ADMINISTRATIVNOJ GRESCI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/01/3627816

PRIPREMNO ROCISTE 80 0 P 043324 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/04/3628644

FALSIFIKATI, LAZI I MANIPULACIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/07/3629574

POPIS DOKAZA 80 0 P 043324 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/10/3630683

ZALBA NA RJESENJE 80 0 P 050285 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/13/3631477

ZAHTJEV SUDU ZA SNIMKE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/16/3632418

ADVOKATI MAFIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/19/3633337

DOPUNA NA AP-3701-13

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/22/3634141

TUZILASTVU O PRIJAVAMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/25/3635019

DOKAZI ZLOCINA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/28/3635740

ZAHTJEV VSITV-U

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/31/3636364FEBRUAR 2014:


OBAVJEST REPUBLICKOM TUZILASTVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/03/3636930

PRIJAVA PROTIV DESTANOVICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/06/3637536

PRITUZBA PROTIV SUDSKOG VIJECA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/09/3638205

PONAVLJANJE POSTUPKA PROTIV UNIVERZALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/12/3638930

NEKOLIKO NEUGODNIH PITANJA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/15/3639748

ZALBA NA PRESUDU 80 0 P 039976 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/18/3640264

TUZBENI ZAHTIJEV ZA UTVRDJENJE PO 80 0 P 043324 13 P2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/21/3641050

ISTINA SE RAZOTKRIVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/24/3641658

OBAVJEST SUDU I TUZENOJ 80 0 P 043325 13 P 2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/27/3642436MART 2014:


APELACIJA ZA UNIVERZAL

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/03/3643305

TUZBENI ZAHTIJEV ZA UTVRDJENJE PO 80 0 P 043325 13 P 2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/06/3644161

PRITUZBA ZA LAZNE INFORMACIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/09/3644906

PREINAKA 2 TUZBE 80 0 P 043324 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/12/3645617

ZALBA NA RJESENJE 01-50-151-2-2014

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/15/3646441

PRIJAVA PROTIV SUDSKOG VIJECA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/18/3647053

ZAHTIJEVI USTAVNOM SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/21/3647879

REVIZIJA TUZBE PROTIV UNIVERZALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/24/3648573

PRITUZBA NA T 17 0 KT 0004353 14

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/27/3649405APRIL 2014:


POJASNJENJE TUZBE 80 0 P 048630 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/04/05/3651575

PRIJAVA ZA NESAVJESTAN RAD

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/04/10/3652741

APELACIJA ZA UTVRDJENJE PRAVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/04/15/3653886

DOPUNA PRIJAVE PROTIV UNIVERZALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/04/20/3655435

PRIJEDLOG TUZENOJ PO 80 0 P 043325 13 P 2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/04/25/3657032

PRIJEDLOG SUDU ZA SNIMANJE RASPRAVE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/04/30/3658580
MAJ 2014:


DODATAK TUZBE 80 0 P 053922 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/03/3659402

PRITUZBA NA T14 0 KTA 0010468 14

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/06/3660550

PRIJEDLOG ZA PARNICU 80 0 P 043325 13 P 2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/09/3661725

PRITUZBA ZA POSTUPANJE U 80 0 P 043472 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/12/3662739

DOPUNA TUZBE 80 0 P 050856 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/15/3664192

DOPUNA ZA 80 0 P 039222 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/18/3665251


PRIJEDLOG ZA SNIMANJE 80 0 P 043324 13 P2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/21/3666158

PRIJAVA ZA POSTUPANJE U 80 0 P 039976 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/24/3667270

DOPUNA PRIJAVE PROTIV ZORANA CAVICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/27/3668181

SUDU PO ZOZD-E

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/30/3669528
JUN 2014:


PRIJEDLOG RS U PARNICI 80 0 P 039222 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/06/05/3671296

ZASTO TUZILASTVO PRIKRIVA UBISTVO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/06/10/3672883

PRITUZBA PROTIV STJEPANOVIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/06/15/3674697

PRIJEDLOG TUZENIMA U PARNICI 80 0 P 048630 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/06/20/3676425

PRIVATNE SUDNICE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/06/25/3677970

DEMONTIRANJE MAFIJASKOG REZIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/06/30/3679613JUL 2014:


FALSIFIKATI TUZILACKE MAFIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/05/3681701

APELACIJA PO TUZBI ZA DISKRIMINACIJU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/10/3683580

O (NE)RADU TUZILASTVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/13/3684785

REVIZIJA TUZBE 80 0 P 039976 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/16/3685937

TUZBA ZA POVREDU PRAVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/19/3687204

PRITUZBA ZA POSTUPANJE U 80 0 P 039976 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/22/3688315

KO JE U SLUZBI MAFIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/25/3689949

UTVRDJENJE ZA NEZAKONITE ODLUKE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/28/3690918

TERET DOKAZIVANJA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/31/3692299
AVGUST 2014:


GLUVI TELEFONI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/03/3693726

PRIJAVA ZA POSTUPANJE U 80 0 P 043472 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/06/3694867

ZALBA NA RJESENJE 80 0 P 050856 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/09/3696111

DOKAZI KORUPCIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/12/3697101

PRIJEDLOG VSITV-U

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/15/3698404

PRIKRIVANJE ZLOČINA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/18/3699424

PRIKRIVANJE KRIMINALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/21/3700873

DOSTAVA INFORMACIJA ZA PREDMET 80 0 P 056780 14 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/24/3702214

ODGOVOR VSITV-A

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/27/3703401

KO STITI KRIJUMCARE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/30/3704851SEPTEMBAR 2014:


DOKAZI KRIMINALA I KORUPCIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/03/3706410

KO JE PODNEO LAZNU PRIJAVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/06/3708154

OBAVJEST TUZILASTVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/09/3708976

ZALBA NA PRESUDU 80 0 P 053922 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/12/3710792

ZAKON, STA JE TO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/15/3712036

UTVRDJENJE ZBOG PRIKRIVANJA INFORMACIJA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/18/3713824

PITANJA I ODGOVORI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/21/3715557

POSTUPANJE TUZIOCA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/24/3717336

I SVE PO ZAKONU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/27/3718811

DOKAZNI MATERIJAL 80 0 P 043324 12 P - 1 DIO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/30/3720441OKTOBAR 2014:


DOKAZNI MATERIJAL 80 0 P 043324 12 P - 2 DIO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/10/05/3721936

DOSTAVA INFORMACIJA ZA PREDMET 80 0 P 039222 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/10/10/3725248

SAUCESNISTVO U ZLOCINIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/10/15/3728110

KRSENJE PRAVILA POSTUPKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/10/20/3730921

ZALBA NA PRESUDU 80 0 P 043325 13 P 2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/10/25/3734381

SVERCERI I TUZILASTVO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/10/30/3737127
NOVEMBAR 2014:


PREDSJEDNIKU VSITV-A

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/03/3739922

DODATNI PRILOZI U PARNICI 80 0 P 048630 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/06/3741419

PRIJEDLOG PO TUZBI ZA POVREDU PRAVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/09/3743147

PRIPREMNO ROCISTE 80 0 P 056780 14 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/12/3744667

OBAVJEST PREDSJEDNIKU VSITV-A

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/15/3746539

DOPIS PREDSJEDNIKU SUDA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/18/3747807

PRITUZBA NA T 17 0 KTA 0005048 14

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/21/3750116

IMUNITET NA LICITACIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/24/3750856

INTERVJU BUDIMKE BAJO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/27/3752672

PREINAKA I DOPUNA 80 0 P 056780 14 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/30/3754387DECEMBAR 2014:


APELACIJA ZA 80 0 P 053922 14 GZ

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/12/05/3756978

GRAĐANSKO NOVINARSTVO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/12/10/3759489

TUZILASTVU TUZLANSKOG KANTONA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/12/15/3762005

PRITUZBA ZBOG PRIKRIVANJA ZLOCINA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/12/20/3765073

BISERI MILA RONHILA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/12/25/3767418

PRAVOBRANILASTVU RS PO 80 0 P 056780 14 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/12/30/3770256


MOJI BLOGOVI

BZ SOFT

DOKAZI O KRIMINALU U VLASTI
KRIMINAL U VLASTI
BESPLATNI PROGRAMI


PROGRAMI ZA ZABAVU, RAZONODU, KREATIVNOST I SVE STO ZELITE. IZABERITE PROGRAM KOJI ZELITE I KLIKOM NA ODGOVARAJUCI LINK, ZAPOCINJETE PROCES PREUZIMANJA. KOD ZA SVE PROGRAME JE ISTI "29111965"! U KREIRANJU PROGRAMA SLOVARICA, UCESTVOVALA JE UBIJENA DJEVOJCICA IVONA BAJO, SVOJIM GLASOM I IZBOROM SLIKA...
Racunaljka

Pripovetke

Problemi

Jednacine

Matematika

Romani

Vezbanka

Pjesme

Slovarica

Bajke

Biblija
HVALA NA POVERENJUMOJI FAVORITI
-

BROJAČ POSJETA
2426545