KRIMINAL U VLASTI

OBAVIJESTE SVOJE PRIJATELJE O POSTOJANJU OVOG BLOGA I O LINKOVIMA, NA KOJIMA SE NALAZE DOKAZI O KRIMINALU UNUTAR TUŽILAŠTVA. AKO NE ZAUSTAVIMO TU BANDU KRIMINALACA I UBICA, ONI ĆE NASTAVITI SA SVOJIM ZLOČINIMA, A ONDA KO ZNA KO JE NA REDU...


28.02.2012.

ZONA SUMRAKA

PRAVOSUĐE U BOSNI I HERCEGOVINI
ILI
ZONA SUMRAKA

Još krajem 2010. godine, otkrio sam, odnosno imao dokaze da UDT, (Ured disciplinskog tužioca) inače organ u sastavu VSITV, (Visokog sudskog i tužilačkog vijeća) uopšte ne čita niti analizira pritužbe građana na rad sudija i tužilaca, nego ih po automatizmu odbacuje bez čitanja, a postupci se vode samo protiv neposlušnih, po nalogu mafijaške vlasti!
UDT je, (jedan od tužilaca) napravio katastrofalnu grešku, kada je MOJU pritužbu, evidentirao pod imenom druge osobe, čiji sam dokument koristio kao dokaz u prilogu i to jasno opisao! Kompletan tekst pritužbe sa mojim potpisom na kraju možete pročitati na linku:

OBAVIJEST O NEZAKONITOM RADU TUZILASTVA
Sada navodim dio iz uputstva UDT-a građanima, kako da podnesu pritužbe:
Vaša pritužba u pismenoj formi treba sadržavati sve važne informacije, uključujući datume, i po mogućnosti treba biti otkucana na mašini ili ispisana štampanim slovima radi čitljivosti. Ako raspolažete čitkim kopijama pisama, ugovora, sudskih odluka ili drugih dokumenata koji se odnose na vašu tvrdnju/tvrdnje potrebno je da ih priložite uz pritužbu.
Dakle, kao dokaz svojih tvrdnji priložio sam prateće dokumente, kako svoje lične tako i one potpisane od druge osobe odnosno organa! Poslednji dokument u prilogu je bio potpisan upravo od druge osobe, kojoj je UDT poslao obavijest, pošto ju je prethodno evidentirao kao podnosioca. Ja sam naravno shvatio da niko nije pročitao nijedno slovo moje pritužbe, nego samo naslov i potpis na poslednjem dokumentu, te o predmetu biva obavještena osoba, koja je već godinu dana pod zemljom, a tada ja bila polumrtva...
Sačekao sam godinu dana da UDT, sam "ispravi" svoju grešku i o tome me obavijesti i čak podneo krivičnu prijavu protiv odgovornog lica. Šta se desilo sa njom nije mi poznato, jer je kriminalac Kovačević Novak zabranio sva zakonom garantovana prava u OT Bijeljina, pripadnicima porodice ubijene Ivone Bajo, što Sudska policije revnosno izvršava, tako da sam do sada 3 puta hapšen, a ima šansi da to bude i preko 100 puta, jer od borbe za istinu nikada odustati neću i uvijek ću se suprotstavljati mafijaškom režimu ove zemlje...
Nedavno sam podneo zahtijev za pristup informacijama, vezano za taj skandal! Kompletan tekst se moze pročitati na narednom linku, uz moje komentare, prije i poslije tog zahtijeva:

KO JE POSLAO PRITUZBU ???
Dakle jasno se traži slijedeće, (navodim poslednje rečenice):
Kako je ističem o tome obaviještena druga osoba, a ne ja, očekujem od vas da ustanovite:
Da li vam je predmet, pod navedenim brojem dostavljen od mene ili od neke druge osobe i da me o tome obavjestite!
S poštovanjem:

Sada slijedi skenirani dokument, odgovora UDT-a:

ODGOVOR UDT-a

No, kako se vidi odgovara se nešto sasvim drugo! Ističe se da je moje ime u nekim prilozima, kao i ime druge osobe, ali se ne pominje da je samo moje ime na kraju pritužbe. Potom se opravdava nelogično i apsurdno postupanje, zašto je o pritužbi koju sam ja poslao obavještena pogrešna osoba iako me to uopšte ne zanima niti sam to pitao! Zahtijevao sam ističem:
DA LI JE PREDMET, (PRITUŽBA) DOSTAVLJEN OD MENE ILI OD NEKE DRUGE OSOBE ???
Očito je da se priznaje kako sam ja podnosilac, ali se "greška" tvrdoglavo opravdava...
Nedavno sam dostavio podnesak Osnovnom sudu u Bijeljini sa prilogom koji je potpisan od strane načelnika CJB BIjeljina! Njime dokazujem da je monstruozna kriminalna organizacija OT Bijeljina, koja je saučesnik u ubistvu i prikrivanju ubistva Ivone Bajo, nezakonito organizovala pretresanje, praćenje dananoćni nadzor i sve aktivnosti koje su regularno predviđene "Posebnim istražnim radnjama", ali kako im nisu donijele željene rezultate, to shodno svojoj uhodanoj šemi pokušavaju da prikriju bezočnim lažima, tvrdeći da ih nije ni bilo...
DA LI ĆE SUD POSLATI ODGOVOR UMJESTO MENI, GOSPODINU ANDRIĆ VASILIJU ???
Ako tražite odštetu za povredu na radu, hoće li odgovor na to dobiti doktor medicine, koji je potpisao ljekarsko uvjerenje, priloženo u dokumentaciji???
A ako ste slučajno svjedok, nekog krivičnog djela, i date izjavu o tome tužiocu, nemojte se iznenaditi, ako sudija VAS, proglasi krivim, jer je vaše ime poslednje u spisu !!!
Izgovor, koji je smislio UDT, za svoju brljotinu je realno, nešto što ni osnovci ne bi povjerovali! Iako su plaćeni hiljadama konvertibilnih maraka mjesečno iz vaših džepova, da bi radili po zakonu i istražili vaše pritužbe, tužioci rade samo po nalozima mafije i uklanjaju neposlušne!
Zato nije nikakvo čudo da je tužilac protiv koga sam tada podneo pritužbu, osoba koja je ranije već postigla svoj istorijski uspjeh, tako što je ubica, tajkun iz mafijaškog režima Rajko Savić, oslobođen i danas je slobodan čovjek, iako je ispalio 5 hitaca u svoju žrtvu i priznao zločin! No to nije bila prepreka za maestra Rubil Gorana, "tužioca" u tom slučaju!

UBICA NA SLOBODI !!!
O mojoj pritužbi se ne obavještavam ja nego osoba čije je ime u prilogu, zato što....
Odgovor možete naći samo u ZONI SUMRAKA, (serija o nemogućim događajima)
Tamo bi bio odgovarajući naziv za UDT, (Ured disciplinskog tužioca)! U ovoj zemlji to nažalost znači:
UDT - USLUŽUJEMO DOBROSTOJEĆE TAJKUNE

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

27.02.2012.

OPRANI NOVAC OD KOKAINA NADJEN U BOBAR BANCI U BIJELJINI

IVONA BAJO JE UBIJENA PRILIKOM SVERCA MAFIJASKOG REZIMA MILORADA DODIKA, U FIRMU BOBAR GAVRILA!
DOKLE ĆE TI KRIMINALCI BITI NA SLOBODI ???


POGLEDAJTE VIJEST O VEZI SA NARKO MAFIJOM NA NAREDNIM LINKOVIMA:


DA BI SE ISTRAŽILE SVE VEZE ORGANIZOVANOG KRIMINALA SA TAJKUNIMA, POTREBNO JE PRETRESTI NAJVEĆU MAFIJAŠKU ORGANIZACIJU U ZEMLJI:
OKRUŽNO TUŽILAŠTVO U BIJELJINI
ČIJI JE OSNOVNI ZADATAK, ZAŠTITA ORGANIZOVANOG KRIMINALA.
NAJVEĆI "USPJEH" TE MONSTRUOZNE KRIMINALNE ORGANIZACIJE JE UBISTVO I PRIKRIVANJE UBISTVA IVONE BAJO...

Dana 23.07.2009. godine, ogranizovana kriminalna grupa je švercovala neregularan tovar u firmu "Univerzal", Gavrila Bobara, u Bijeljini, jednog od tajkuna iz mafijaškog režima Dodik Milorada, kada je ubijena osmogodišnja djevojčica Ivona Bajo!. Iako su znali za to ‚"istražitelji" nisu naložili saobraćajcima da zaustave i pregledaju kamion, te je isključivo zahvaljujući saznanjima porodice ta činjenica otkrivena. Tako je došlo do saslušavanja vozača u svojstvu svjedoka u OT Bijeljina, koje je bilo obična farsa, jer se nije saznalo čak ni to šta su prevozili tom prilikom! Po njima to su bili "auto dijelovi" a za tužioca pitanje: "Kako država misli naplatiti PDV, za neke auto dijelove? 17% od čega ???
Kamion koji je dovezao švercovanu robu, (da li je u pitanju heroin ili oružje, koje je ugovorio Barašin Milorad ili su zaista samo auto dijelovi u pitanju) bio je tehnički neispravan! Nosač rezervoara je pukao, te su ga vezali španerom, trake za vezanje robe, a po patološkom nalazu i mišljenjima vještaka, smrtonosnu povredu na tijelu Ivone Bajo nije nanijela žica, nego predmet trakastog oblika!
Portir Sofrenić Blagiša, javno izjavljuje da je vidio kako djevojčica vozi bicikl, krivuda i iskašljava krv, te pada, što odgovara tragovima na terenu. Pošto o tome obavještavam inspektora Marković Dragoslava, on tvrdi da to nije istina, (a kako on to zna, kad nije bio prisutan), te se portir poziva da izmjeni svoju izjavu i prilagodi je falsifikatima "istražnih organa"...
Isti portir je uklonio materijalni dokaz ubistva sa mjesta zločina! Torbu su kasnije iz bolnice odnijeli saučesnici i pokušali da je sakriju za sva vremena. Na sreću uspio sam da je fotografišem u prostorijama suda, po okončanju "istrage"!
Iz slika torbe je vidljivo da je kaiš presječen, presječeni dio nedostaje a veći dio ostatka je opran jakim hemijskim sredstvom da se uklone tragovi ubistva. Napominjem da SRAMNA obavijest tužioca ne sadrži nikakvo obrazloženje a posebno niko nikada nije objasnio zašto je torba u takvom stanju???
U kasnijem periodu sam obavijestio pismeno tužioce o svojim otkrićima i upozorio da će odgovorni završiti u zatvoru, ako ne otkriju za čije su interese sabotirali istragu. Reakcija OT Bijeljina je bila takva da su me optužili za "Ugrožavanje sigurnosti" te poslali policiju da otme dokaze o kriminalu, koje sam imao na računaru...
Takođe se otvoreno primjenjuju diskriminatorske i čak fašističke metode prema porodici, tako da smo do sada tri puta hapšeni, pri pokušajima da dostavimo dokaze o kriminalu u OT Bijeljina, što je zakonom garantovano pravo svakom građaninu...
No, to me nije pokolebalo, te dolazim do dokaza da je patološki nalaz falsifikovan i nije dostavljen vještaku dr. Busarčeviću, čije se mišljenje tražilo od strane OT Bijeljina, koje nije prihvatilo mišljenje obducenta da je smrtonosnu ranu nanio predmet dimenzije 1*25 milimetara!
Audio izjavu vještaka na disku, pokušavali smo predati tužilaštvu uz izjavu o drugim saznanjima, no uz prijetnju oružane sile i svojim tijelima, pripadnici sudske policije izvršavaju naloge mafije i ne dozvoljavaju da se dostave bilo kakvi dokazi o ubistvu jednog djeteta...
IZJAVA VJESTAKA

Dok su "obični" građani krvarili, ratovali, bili zatvarani, mučeni i ubijani, tajkuni su se bogatili!
Osiguravajuće društvo, benzinske pumpe, šverc preko Drine!
Prodaja bezvrijednih zelenih kartona, a onako usput priznanje da je izgubio 20000 klijenata, od kako je počeo da radi po zakonu. Prethodnih dvadesetak godina je naravno bilo protivzakonito, a to se očito nastavlja i dalje...
Narko mafija, nije ni mogla nikog drugog da angažuje za pranje novca.
A šta su švercovali onog dana kada je ubijena Ivona Bajo???
To tužilačka mafija nije ustanovila!
Ti monstrumi nisu ubili samo Ivonu!
Prenosim vijest objavljenu, još prije nekoliko godina:
U BIJELJINI UMRLO ZA TRI MJESECA 20 NARKOMANA!
NARKO MAFIJA + TUŽILAČKA MAFIJA = SMRT GRAĐANIMA

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

15.02.2012.

OBAVIJESTENJE OSNOVNOM SUDU U BIJELJINI


OSNOVNOM SUDU U BIJELJINI
Predmet: 80 0 P 034147 11 P

TUŽBA

Tužilac:

ZDENKO BAJO

Tuženi:

1) GRUHONJIĆ MUHAMED (TUŽILAC U OT BIJELJINA)
2) DEBELJEVIĆ MILORAD (TUŽILAC U OT BIJELJINA)


OBAVIJEŠTENJE

Vec sam ranije obavijestio Sud, o tome da mi je već dvije godine, onemogućeno ostvarenje bilo kojih prava garantovanih zakonom, prije svega vezano za rad OT Bijeljina, a uglavnom i drugih organa!
Tako mi je onemogućeno da podnesem krivičnu prijavu, dostavim dokaze o krivičnim djelima, ili podnesem zahtijev za pristup informacijama!
Svrha tog neustavnog nezakonitog i diskriminatorskog tretmana je isključivo, da se spriječi dokazivanje ubistva Ivone Bajo i prikrivanje tog zločina od strane korumpiranih državnih službenika!
Ističem da je prošlo već dvije godine od kad sam predao prve nove dokaze, a nema nikakve reakcije iz OT BIjeljina! Naprotiv, pošto sam ih pismeno obavijestio da imam dokaze o tome i da će odgovorni završiti u zatvoru, pokreće se akcija, koje je i osnov za ovu tužbu, sa jednim od osnovnih ciljeva da mi se otmu ti dokazi!
Jedno vrijeme sam predavao zahtijeve, (na koje uglavnom nikada nije odgovarano na način nedostojan čovjeka, u prizemlju zgrade i izvan prostorija OT Bijeljina, što je očita diskriminacija!
Tako je na jedan od tih zahtijeva uslijedio odgovor, 10.03.2011! Na moje traženje da mi se omogući uvid i kopiranje dokumentacije, sačinjene povodom rada CJB Bijeljina, po osnovu lažne prijave, odgovara se da tih radnji nije ni bilo, jer za to "NIJE POSTOJAO ZAKONSKI OSNOV"!
Tada sam već objelodanio da ću u slučaju nesaradnje podnosilaca, koji su mi nanijeli štetu, predati tužbu, te je to prikrivanje i iz sasvim određenih razloga, da se te nezakonite radnje prikriju!
U narednom periodu mi se ne odgovara niti na jedan dokument, i onemogućava NARAVNO, razgovor sa bilo kim iz OT Bijeljina, povodom materijala o više krivičnih dijela, koje posjedujem!
Zato sam krajem godine, predao zaktijev u Okružnom Sudu, koji je takođe bio obavezan da mi dostavi podatke o posebnim istražnim radnjama!
Obaveza OT Bijeljina je bila da Sudu dostavi taj materijal, a meni podatke o otvaranju računara. Ništa od toga nije ispoštovano, a Sud, shodno zakonu, proslijeđuje moj zahtijev u OT Bijeljina, na šta dobijam isti odgovor!
Dakle, nekada nije lako upotrijebiti adekvatan izraz, ali korumpirani tužioci, bukvalno se izruguju zakonu i tvrde da se ništa od svega nije ni desilo!
No po predaji ove tužbe obraćam se ponovo zahtijevom u CJB Bijeljina, jer na 3 prethodna iz marta nisam dobio nikakav odgovor, te ih obavještavam da ću, ako mi se ne odgovori o tome obavijestiti ovaj sud i pokrenuti pitanje njihove krivične odgovornosti!
Na to je prije zakonskog roka stigao odgovor, datiran na 15.12.2011. u kome me obavještavaju o postojanju Izvještaja, koji je dostavljen u dva navrata od strane CJB Bijeljina u OT Bjeljina.
Dakle, o radnjama koje "nikada nisu pokrenute" jer za to nije bilo zakonskog osnova, CJB Bijeljina je sačinio 2 izvještaja i dostavio ih u OT Bijeljina!
To što mene lično, OT Bijeljina, diskriminiše i sve pripadnike porodice Bajo, a u cilju prikrivanja ubistva osmogodišnje djevojčice Ivone Bajo je nešto na šta sam navikao!
Poplava laži, falsifikata i krivičnih djela vezano za taj zločin, pokazuje pravo lice OT Bijeljina.
No ovom prilikom nije "prevarena" samo porodica, nego OT Bijeljina vara, laže i obmanjuje Sud!
Taj izvještaj, iako je sačinjen o meni i obuhvata vjerovatno sve što su mogli da saznaju od rođenja naovamo, je suštinski nebitan u tom smislu, jer da su pronašli bilo kakvu vezu sa kriminalom, već bih odavno bio optužen.
Mnogo je važnije to što je prije početka svih radnji, obavljen razgovor dvojice tuženih, Gruhonjića i Debeljevića, nasamo u kancelariji tadašnjeg načelnika kriminalističke policije g. Teodorovića.
Iako nije postojao nijedan element iz člana 169, oni su im citiram inspektore, "NAREDILI" da podnesu zahtijev u OT Bijeljina za sve radnje protiv mene.
Šta je izgovorenu u toj kancelariji nikada neće biti sasvim poznato, jer je g Teodorović, živio još samo 5 dana, pošto sam mu dostavio materijal o kriminalu u CJB Bijeljina i OT Bijeljina, te zatražio da podnese zahtijev za informativni razgovor sa Marković Dragoslavom i Stjepanović Danicom, po istom principu kao što su podnijeli protiv mene!
Tužilac Stjepanović se pojavila na ulazu već sutradan i vidjevši sestru i mene pobjegla nazad, a načelnik, kako sam već naveo nije doživio da vidi šta se desilo sa njegovim zahtijevom, koji je očito takođe doživio "srčani udar"!
Odgovori na to se vjerovatno kriju u Izvještaju CJB Bijeljina, (ne to šta je ustanovljeno akcijom, nego čime je ona opravdana i kako je i čijom inicijativom pokrenuta). To su izuzetno važne činjenice za ovaj proces!
U prilogu ovog dokumenta, na narednoj strani su obavjesti iz OT Bijeljina i CJB Bijeljina, koji dokazuju moje tvrdnje!
OT Bijeljina čini sve da se zaštite pripadnici organizovane kriminalne grupe, koji su ubili Ivonu Bajo, prilikom šverca neregularne robe u firmu "Univerzal" Gavrila Bobara, lokalnog tajkuna iz diktatorskog režima Milorada Dodika!
Treba li čuditi činjenica da je iz kabineta predsjednika zemlje, zaprijećeno ukidanjem Specijalnom tužilaštvu, samo 3 dana, pošto sam im dostavio dokazni materijal o tom zločinu???
Od suda očekujem da izda naredbu OT Bijeljina da mi omogući uvid i kopiranje izvještaja koji se pominje u odgovoru CJ Bijeljina...
I samo njegovo prikrivanje je krivično djelo, a svaki službenik, dakle i sudija, je obavezan da o tome preduzme odgovarajuće radnje shodno relevantnom članu iz ZKP-a, ako sazna za takva djela na bilo koji način, a ovom sam Sudu dostavio veći broj takvog materijala!

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

12.02.2012.

KO JE POSLAO PRITUZBU ???

VISOKOM SUDSKOM I TUŽILAČKOM VIJEĆU
UREDU DISCIPLINSKOG TUŽIOCA
KO JE POSLAO PRITUŽBU ???

U novembru 2010, godine dostavio sam pritužbu VSITV-u, pod nazivom: "OBAVIJEST O NEZAKONITOM RADU TUŽILAŠTVA" sa prilozima! Iz teksta pritužbe izdvajam dio iz koga se vidi suština, navodim svoj tekst:

Naime krivična prijava o kojoj je riječ, proslijeđana je u OT Doboj i iako sam je predao u februaru, ona je spojena sa prijavom druge osobe za jedinstvenu obradu. Iako su mogući takvi postupci, u ovom slučaju za takvo nešto nije bilo ni minimuma osnove. Prijava te druge osobe se odnosi na jedan izolovani događaj od nekih 5 minuta, koji se dogodio više od dva mjeseca nakon što sam ja predao svoju prijavu, a u njoj se naprotiv radi o događajima u prethodnih 6 mjeseci sa više aktera i sasvim različitom tematikom.
U prilogu je prva od 18 strana moje prijave u kojoj su navedene 4 osobe, dok ju u drugoj prijavi, (takođe priložena) akter tužilac Debeljević Milorad, koga ja ne samo da nisam pomenuo, nego gospodina uopšte ne poznajem i nikada u životu nisam sa njim imao nikakav kontakt.
To neosnovano i nezakonito povezivanje je prvi prekršaj. Na stranu to što je za dva mjeseca koliko je prošlo do podnošenja druge prijave, moja morala već biti dodeljena u obradu.
Jedina veza između tih prijava je to što su obe morale biti odbačene....

Dakle poenta je u tome da je moja prijava neosnovano spojena sa prijavom druge osobe, iako nemaju nikakvih dodirnih tačaka niti u vremenu niti su akteri isti! Nadalje ističem da je u prilogu 1. strana moje prijave, te prijava druge osobe!
No, dana 23.11.2010. formira se predmet UDT: 9183/10 i o tome ne obaviještavam ja, kao podnosilac, nego osoba čiji sam dokument koristio u prilogu, a vidljivo je da se radi o ženskoj osobi, (POŠTOVANA)???
Kako je pozadina svega ubistvo Ivone Bajo i prikrivanje tog zločina od strane korumpiranih tužilaca, moglo bi se pomisliti da se i ovde radi o sabotaži i opstrukciji, no ta opcija nije održiva!
Naime, da je neko htio namjerno sabotirati moju prijavu i pružiti podršku ubicama i kriminalcima, mogao je predmet evidentirati pod mojim imenom i obavjestiti me o "nepostojanju" disciplinskog prekršaja!
Naprotiv o tome se obavještava ista POGREŠNA OSOBA ???
To što je predmet zaveden pod imenom pogrešne osobe, čiji je potpis u dokumentu na poslednjoj strani priloga, logično se objašnjava samo time da je iz naslova zaključeno kako se radi o pritužbi na rad tužioca, a ime je prepisano sa poslednje strane!
NIKO NIJE PROČITAO NIJEDNO SLOVO PRITUŽBE, TE NE ZNAJUĆI NE SAMO O ČEMU SE RADI, NEGO NITI KO JE PODNOSILAC, DONOSI SE ODLUKA DA NEMA OSNOVA ZA POKRETANJE DISCIPLINSKOG POSTUPKA!
S tim u vezi poslao sam zahtijev VSITV-u, da ustanovi, kako je došlo do ove "greške" i da me o tome obavijesti!
Slijedi tekst zahtijeva upućenog tom organu:


ZAHTJEV ZA PRISTUP INFORMACIJAMA

Ime i prezime : ZDENKO BAJO

Adresa : MAJKE JEVROSIME 20 / 76300 BIJELJINA

(Naziv organa kome se zahtjev podnosi)


VISOKO SUDSKO I TUŽILAČKO VIJEĆE


(Sadržaj zahtjeva)


Tokom 2010 godine poslao sam pritužbu vašem organu, koja je prema mojim saznanjima, pogrešno evidentirana i o tome je obavještena osoba, čiji sam dokument koristio u prilogu, kao argument za dokazivanje svojih tvrdnji!
Radi se o predmetu 9183/10, koji je zvanično okončan 27.12.2010. obavještenjem da "postupci tužioca, koji su bili predmet moga pisma, ne predstavljaju osnov za pokretanje disciplinskog postupka"...
U prilogu ovog zahtijeva prilažem kopiju tog obavještenja!
Kako je ističem o tome obaviještena druga osoba, a ne ja, očekujem od vas da ustanovite:
Da li vam je predmet, pod navedenim brojem dostavljen od mene ili od neke druge osobe i da me o tome obavjestite!
S poštovanjem:


Pošto sam imao priliku da se uvjerim kako je glavni disciplinski tužilac, temeljito istražio jedan drugi slučaj, čije aktere neću pominjati, a u koji sam imao uvid nedavno, očekujem da će UDT i VSITV-e, profesionalno odgovoriti na ovaj nesvakidašnji incident!
Nažalost, ovaj slučaj ne ukazuje samo na to da je kod moje pritužbe, došlo do nekorektnog, neprofesionalnog i nezakonitog rada, nego da je to pravilo za postupanje po svim pritužbama građana:
DOPISI "OBIČNIH LJUDI" SE UOPŠTE NE ČITAJU I PO ŠABLONU I AUTOMATIZMU SE ODBACUJU! SUSPENDUJU SE I SANKCIONIŠU, SAMO TUŽIOCI I SUDIJE ZA KOJE STIGNE NALOG IZ VRHA MAFIJEŠKIH VLASTI ENTITETA POD ČIJIM TEROROM ŽIVIMO...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

11.02.2012.

GLAVNOM REPUBLICKOM TUZIOCU

REPUBLIČKOM TUŽILAŠTVU REPUBLIKE SRPSKE
GLAVNOM REPUBLIČKOM TUŽIOCU

Obavještavam Glavnog republičkog tužioca RS i cjelokupnu javnost, medije i građane, o neviđenom kriminalu, kršenju ustava i zakona, o postupcima koji su u skladu samo sa fašističkom politikom, a primjenjuju se u radu OT Bijeljina!
Kompletan tekst će biti objavljen na internetu u okviru bloga koji uređujem: KO ŠTITI UBICE DJECE http://kriminaluvlasti.blogger.ba
OT Bijeljina već više od dvije godine tretira porodicu ubijene djevojčice Ivone Bajo, kao životinje bez ikakvih prava, koje treba otjerati iz zgrade, kako ne bi mogli dostaviti dokaze o kriminalu u ogranima vlasti!
Radi se prije svega o materijalu kojim se dokazuje ubistvo jednog djeteta, a potom i dokazima o prikrivanju tog zločina od strane pripadnika CJB Bijeljina i OT Bijeljina!
Budući da znaju kakvim dokazima raspolažemo, pripadnici organizovane kriminalne grupe izdali su FAŠISTIČKU NAREDBU, da se svim članovima porodice ubijene djevojčice ne dozvoli pristup i predaja bilo kog materijala!
Istovremeno se na pošiljke upućene putem pošte uglavnom nikako ne odgovara od institucija republike, posebno ne iz OT Bijeljina, ili se saopštava da nismo dostavili nikakve dokaze ???
U prilogu je dokument potpisan od strane glavnog specijalnog tužioca iz koga se to vidi...

No naravno u stvarosti nije tako, jer postoji veći broj dokaza o kriminalu korumpiranih tužuilaca iz OT Bijeljina.
Na linku:
TUZILASTVO - SERVIS MAFIJE http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2011/11/25/2975976, može se pročitati suština kriminalnih aktivnosti pojedinih tužilaca i ostvariti uvid u dokaze o tome.
Da bih uopšte imao dokaz o diskriminaciji porodice i prikrivanju gnusnog zločina, morao sam da se suprotstavim teroru i bezakonju, odbijem nezakonitu naredbu, budem uhapšen, tretiran kao životinja, čak i na suđenju, gdje ne samo da meni nije omogućeno da ispitujem svjedoke, nego to nije učinio ni predstavnik CJB Bijeljina!
Sada imam zvanični dokument, zapisnik sa suđenja iz koga se jasno vidi postojanje FAŠISTIČKE NAREDBE!
Sažetak tog zapisnika je u prilogu, a taj tretman se sprovodi praktično od samog ubistva, jer je nemoguć kontakt sa bilo kim iz tužilaštva ko bi saslušao kakva saznanja imamo i dao odgovore na nepravilnosti, koje smo otkrili.
Dakle, porodici ubijene djevojčice se uskraćuje bilo kakva informacija o tom slučaju, posebno o tome zašto je materijalni dokaz, torba, koju je Ivona Bajo nosila preko ramena, presječenog kaiša, dio nedostaje a većina ostatka je oprana jakim hemijskim sredstvom! Torba je sakrivena iz istražnih radnji, od porodice javnosti i vještaka...
Sem toga, tužilac Stjepanović Danica je falsifikovala rezultate obdukcije i nije dostavila vještaku čije je mišljenje tražila, podatke o unutrašnjim povredama. Da bi nas spriječili u dostavi tih i drugih dokaza, izdata je naredba o kojoj sam pisao u prethodnim redovima!
Postoji obilje materijala o kriminalu OT Bijeljina, čiji je prevashodni zadatak zaštita ratnih zločinaca, (pod vođstvom kriminalca Kovačević Novaka, nijedan ratni zločin u Bijeljini nije rasvijetljen, ali zato nastavlja da štiti kriminalce iz tajkunsko mafijaškog režima Milorada Dodika)! Ivona Bajo je ubijena prilikom šverca "neke robe" u firmu lokalnog kriminalca Bobar Gavrila, te je jasno zašto je Milorad Dodik zaprijetio ukidanjem Specijalnom tužilaštvu, samo 3 dana pošto sam im dostavio dokazni materijal o zločinima kriminalaca iz vlasti!
Na kraju dodajem samo to da su me pripadnici organizovane kriminalne grupe lažno optužili za "Ugrožavanje sigurnosti" jer sam im pisao da će svi oni koji su prikrivali zločin završiti u zatvoru!
Iako su bili obavezni da me obavijeste o otvaranju otetih računara i posebnim istražnim radnjama, korumpirani tužioci iz OT Bijeljina, brutalno krše zakon i bezočno LAŽU da tih radnji nije ni bilo, jer nije postojao zakonski osnov!
Ja znam da nije postojao, naravno, ali ih je bio i te kako! Dokaz za to je odgovor iz CJB Bijeljina iz koga se to jasno vidi. U prilogu su odgovori i OT Bijeljina i CJB Bijeljina.
Ja sam i danas pod nadzorom, pokušano je 2 puta moje ubistvo, a načelnik kriminalističke policije je pronađen mrtav samo 5 dana pošto sam mu predao materijal o kriminalu OT Bijeljina!
Svjedoci ratnih zločina, "umiru kao muhe" zločinci nastavljaju da pljačkaju i ubijaju!
I UBIJAĆE I DALJE, SVE DOK IH ŠTITE KRIMINALCI POPUT NOVAKA KOVAČEVIĆA I STJEPANOVIĆ DANICE...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

10.02.2012.

KRIVICNA PRIJAVA PROTIV ORGANIZOVANE KRIMINALNE GRUPE


OKRUZNOM TUZILASTVU BANJA LUKA

POSEBNOM TUZILASTVU ZA SUZBIJANJE ORGANIZOVANOG KRIMINALA I NAJTEZIH OBLIKA PRIVREDNOG KRIMINALa


SPECIJALNOM TUZILASTVU


KRIVICNA PRIJAVA PROTIV ORGANIZOVANE KRIMINALNE GRUPE

Napomena: Dokument je izradjen u dvije verzije i to kao stampani tekst, te u elektronskom obliku, pod nazivom "Krivicna prijava", sa aktivnim linkovima ka drugim fajlovima na koje se poziva, a nalaze se na disku u prilogu...
Prije svega ističem da sam od početka 2010 godine, nadalje obavještavao više državnih organa o kriminalu unutar institucija republike, te je neko od njih proslijedio moje dopise Specijalnom tužilaštvu, tako da je na osnovu toga otvoren predmet: KTA-ST-122/10, koji je obrađivao g. Mahmut Švraka, u to vrijeme zamjenik glavnog specijalnog tužioca!
Za to sam saznao tek pošto sam dobio obavijest o nesprovođenju istrage, koja se obrazlaže time da nisam dostavio dokaze za svoje tvrdnje.
Kompletan tekst Naredbe je na skeniranim slikama: "01 naredba.png", "02 naredba.png", "03 naredba.png", "04 naredba.png", "05 naredba.png", gdje se može vidjeti da je praktično jedini razlog za nepokretanje istrage "nedostatak dokaza"!
Na slici "Potvrda.png" vidi se da je pošiljka predata 24.02.2011., a već sutradan se evidentira njen prijem što je navedeno u odluci Kolegija, "Kolegij.png".
Obaviještenje mi je dostavljeno cijelih 30 dana po donošenje, na šta sam u zakonskom roku uložio pritužbu i istovremeno poslao dokaze za svoje tvrdnje na disku u prilogu.
No samo 3 dana po prispjeću moje pošiljke sa dokazima, iz kabineta predsjednika Milorada Dodika, prijeti se ukidanjem Specijalnom tužilaštvu! Prilažem tekst samo prvoobjavljenog članka od više njih na tu temu:
"Ukida se Specijalno tuzilastvo.html".
Kakva je veza sa materijalom koji sam poslao i zašto je upućena prijetnja biće jasnije kada predočim suštinu:
Dana 23.07.2009. godine, ogranizovana kriminalna grupa je švercovala neregularan tovar u firmu "Univerzal", Gavrila Bobara, u Bijeljini, jednog od tajkuna iz mafijaškog režima Dodik Milorada, kada je ubijena osmogodišnja djevojčica Ivona Bajo!. Iako su znali za to ‚"istražitelji" nisu naložili saobraćajcima da zaustave i pregledaju kamion, te je isključivo zahvaljujući saznanjima porodice ta činjenica otkrivena. Tako je došlo do saslušavanja vozača u svojstvu svjedoka u OT Bijeljina, koje je bilo obična farsa, jer se nije saznalo čak ni to šta su prevozili tom prilikom! Po njima to su bili "auto dijelovi" a za tužioca pitanje: "Kako država misli naplatiti PDV, za neke auto dijelove? 17% od čega ???
Kamion koji je dovezao švercovanu robu, (da li je u pitanju heroin ili oružje, koje je ugovoro Barašin Milorad ili su zaista samo auto dijelovi u pitanju) bio je tehnički neispravan! Nosač rezervoara je pukao, te su ga vezali španerom, trake za vezanje robe, a po patološkom nalazu i mišljenjima vještaka, smrtonosnu povredu na tijelu Ivone Bajo nije nanijela žica, nego predmet trakastog oblika!
Portir Sofrenić Blagiša, javno izjavljuje da je vidio kako djevojčica vozi bicikl, krivuda i iskašljava krv, te pada, što odgovara tragovima na terenu. Pošto o tome obavještavam inspektora Marković Dragoslava, on tvrdi da to nije istina, (a kako on to zna, kad nije bio prisutan), te se portir poziva da izmjeni svoju izjavu i prilagodi je falsifikatima "istražnih organa"...
Isti portir je uklonio materijalni dokaz ubistva sa mjesta zločina! Torbu su kasnije iz bolnice odnijeli saučesnici i pokušali da je sakriju za sva vremena. Na sreću uspio sam da je fotografišem u prostorijama suda, po okončanju "istrage"!
Iz slika torbe je vidljivo da je kaiš presječen, presječeni dio nedostaje a veći dio ostatka je opran jakim hemijskim sredstvom da se uklone tragovi ubistva. Napominjem da SRAMNA obavijest tužioca ne sadrži nikakvo obrazloženje a posebno niko nikada nije objasnio zašto je torba u takvom stanju???
U kasnijem periodu sam obavijestio pismeno tužioce o svojim otkrićima i upozorio da će odgovorni završiti u zatvoru, ako ne otkriju za čije su interese sabotirali istragu. Reakcija OT Bijeljina je bila takva da su me optužili za "Ugrožavanje sigurnosti" te poslali policiju da otme dokaze o kriminalu, koje sam imao na računaru...
Takođe se otvoreno primjenjuju diskriminatorske i čak fašističke metode prema porodici, tako da smo do sada tri puta hapšeni, pri pokušajima da dostavimo dokaze o kriminalu u OT Bijeljina, što je zakonom garantovano pravo svakom građaninu...
No, to me nije pokolebalo, te dolazim do dokaza da je patološki nalaz falsifikovan i nije dostavljen vještaku dr. Busarčeviću, čije se mišljenje tražilo od strane OT Bijeljina, koje nije prihvatilo mišljenje obducenta da je smrtonosnu ranu nanio predmet dimenzije 1*25 milimetara!
Audio izjavu vještaka na disku, pokušavali smo predati tužilaštvu uz izjavu o drugim saznanjima, no uz prijetnju oružane sile i svojim tijelima, pripadnici sudske policije izvršavaju naloge mafije i ne dozvoljavaju da se dostave bilo kakvi dokazi o ubistvu jednog djeteta...
Postoje i drugi dokazi o tom zločinu, koje sada neću navoditi, jer je dužnost tužilaštva da nam omogući njihovu dostavu i davanje izjave o tome!
Dodaću samo da sam više puta tražio podatke o radnjama koje su izvršene prema meni po lažnoj prijavi, što je obaveza i tužioca i sudije, kako po otvaranju oduzetih predmeta, tako i po obavljim "Posebnim istražnim radnjama".
Iz OT Bijeljina odgovoreno mi je da takav izvještaj ne postoji, ali su konačno iz CJB Bijeljina, kada sam im "zaprijetio" krivičnom odgovornošću, jer je događaj u sudskoj proceduri, poslije moje tužbe protiv odgovornih, poslali odgovor u kome jasno ističu da je sa njihove strane u OT Bijeljina u dva navrata poslat izvještaj o meni "O RADNJAMA KOJIH NIJE BILO, JER NIJE POSTOJAO ZAKONSKI OSNOV"
Dakle, na sve moje radnje, prilagođene zakonu i pravima, odgovara se falsifikatima, lažima, kriminalom, fašizmom...

Kako je razlog za nesprovođenje istrage bio "nedostatak dokaza", a u odluci Kolegija se uopšte ne pominje ništa od toga, te u Odgovoru, glavnog specijalnog tužioca se tvrdi da nisam dostavio nove dokaze, "Odgovor.png", ovom prilikom ih dostavljam...
Prije svega fotografija mjesta zločina, "Fotografija.png", iz koje se jasno vidi da je djevojčica krvarila bar 10 metara prije pada, (a navodno je povredu zadobila poslije pada). Nadalje, tu su i slike same torbe, koju je nosila preko ramena. Vidljivo je da je kaiš presječen dvostruko, dio nedostaje, a i veći dio ostatka je izmjenjene boje: "Torba.jpg", te iz više uglova, "Torba 1.jpg", "Torba 2.jpg", "Torba 3.jpg", "Torba 4.jpg", "Torba 5.jpg". Do danas, niko nije obavjestio porodicu o tim oštećenjima, niti je dao odgovor, kako je do njih došlo, te zašto su sakriveni...
Fotografije su načinjene u zgradi, a torba kao materijalni dokaz zločina je i dalje u sudskom depou. Pokušavajući da dođemo do nje, obratili smo se Zahtijevom Osnovnom sudu u Bijeljini: "Zahtjev za torbu.png", te dobili odgovor da je ne možemo preuzeti bez dozvole tužioca, koji je i sabotirao istragu, te očito nastavlja sa time, "Odgovor Suda.png".
DAKLE PRIPADNICI ORGANIZOVANE KRIMINALNE GRUPE SU PREDMET UKLONILI SA MJESTA ZLOČINA, SAKRILI PRESJEČENI DIO, OPRALI KAIŠ, HEMIJSKIM SREDSTVOM, DA UKLONE DOKAZE UBISTVA, (MAST, ULJE ILI FARBA), TE SASVIM SAKRILI TORBU IZ ISTRAŽNIH RADNJI.
Za vrijeme navodne istrage dostavljam disk da dokazima tužiocu Stjepanović Danici, te namjeravam dati izjavu o izmjenama iskaza portira, falsifikatima inspektora Marković Dragoslava i drugim saznanjima, što ona vidjevši šta sam otkrio odbija. Postoji audio snimak tog razgovora, "Danica.mp3".
Za svo vrijeme navodne istrage, nije bilo moguće dati izjavu tužiocu niti o čemu, ne računajući poziv, kada mi je rečeno da zbog kratkoće vremena samo odgovaram na pitanja, a da ću sve ostalo što znam dopuniti kasnije...
Postoji obilje nezakonitih i kriminalnih aktivnosti tužilaštva, o čemu sam napisao na stotine stranica, a većina se nalazi na iternet blogu: http://kriminaluvlasti.blogger.ba, te ću samo dodati najekstremnije slučajeve.
Od početka 2010. iako više puta tražimo uvid u dokumentaciju i kopiranje, kriminalna grupa to sprečava, kako bi prikrila svoje zločinačke aktivnosti. No shvativši na koji su način obmanuli vještaka dr, Busarčevića, obavljam razgovor sa njim, kao zastupnik majke ubijene Ivone Bajo, audio snimak, "Istina o ubistvu.mp3", te video fajl "Istina o ubistvu.avi", dok se tekstualni prikaz razgovora može pročitati u dokumentu, "Izjava vjestaka.html".
Kompletan nalaz dr. Busarčevića, koji je angažovan od strane tužilaštva i nije prihvaćeno njegovo mišljenje, čak i pošto su mu dostavili falsifikovane podatke sa obdukcije, je u folderu : "Trasologija", dok su konstatovane povrede vidljive na dokumentu: "Patologija.jpg".
STAV PATOLOGA DA POVREDE NIJE NANIJELA ŽICA, NEGO PREDMET 25*1 MILIMETAR, NIJE PRIHVAĆEN, NEGO SE TRAŽI MIŠLJENJE DRUGOG VJEŠTAKA, ALI MU SE NE DOSTAVLJA POMENUTA TORBA, A O POVREDAMA ZNA SAMO ZA SPOLJAŠNJU, DOK O PROBODU KROZ GRUDNU ŽLIJEZDU, PRSNU KOST, RAZDERINAMA DESNE PLUĆNE ARTERIJE I DUŠNICE, CITIRAM "NEMA POJMA"...
Svoj stav obducent je izneo porodici neposredno po autopsiji, kao i tužilaštvu. Sekretar tužilaštva Danka Prodanović, je neoprezno izrekla da je to po naredbi Novaka Kovačevića, prećutano, "da se ne bi uznemiravala javnost"!
Očito je cilj bio da se ne uznemirava Bobar Gavrilo, i ostatak tajkunsko mafijaške kriminalne grupe...
No, pošto saopštavam da imam dokaze o njihovim krivičnim djelima i čak audio snimke, obavještavam korumpirane tužioce da ću podnijeti krivične prijave protiv njih, ako ne otkriju po čijim su nalozima prikrivali dokaze o ubistvu!
Reakcija na to je bila lažna optužba, po članu 169. KZ-a i slanje policije da mi otme dokaze:
"Naredba.png".
No taj teroristički napad me nije pokolebao. Neću uopšte da opisujem, kakvom sam tretmanu bio izložen, a pokušano je dva puta i moje ubistvo, nego samo ističem da sam dostavio dokaze načelniku kriminalističke policije Teodorović Aci, i ubjedio ga da ispita radnje inspektora Markoviće, te podnese zahtijev za saslušanje tužioca Stjepanović.
Ista se pojavila odmah sutradan u zgradi, iako je navodno na odmoru i inače 3 mjeseca u Srebrenici, a načelnik je živio još samo 4 dana. S obzirom na sve, te da autopsija nije izvršena, pretpostavljem, da ga je mafija otrovala...
Na to sam upozoravao već dosta dugo, a tek odnedavno, poslije smrti više svjedoka ratnih zločina, i novinari pominju takve mogućnosti. Na moje zahtijeve da saznam bar ko je bio nadležni tužilac u tom slučaju nikada nije odgovoreno...
Dan prije "smrti" pomenutog gospodina, majka ubijene djevojčice i ja uhapšeni smo pri pokušaju da dostavimo dokaze o ubistvu u tužilaštvo. Očito demokratija i zakon na djelu...
Svi pokušaji da se ostvari bilo koje pravo se blokiraju, po nekoj "usmenoj naredbi", te da bih imao dokaze o tome odbijam neredbu, sa ciljem da mi se sudi, kako bih došao do izjava svjedoka o tome.
Tom prilikom sam uhapšen: "Pritvaranje.png", te poslije nekoliko sati pušten: "Otpust.png". Iako sam MORAO biti u roku od 12 sati izveden pred sud, to se izbjegava, ne poštuje zakon, te tek 2 mjeseca kasnije održava pretres!
Na suđenju je grubo kršen zakon od strane sudije Dević Smiljke, jer nije dozvoljeno da ispitujem svjedoke, a čak to nije urađeno niti od strane predstavnika ovlaštenog ograna!
Da bih dobio taj zapisnik, podnosim Zahtijev:
"Zahtjev osnovnom sudu.png", na koji nije bilo nikakvog odgovora??? Tek pošto mejlom obaviještavam o tome predsjednika, gospodin izdaje nalog da mi se dostavi kopija! Isključivo zahvaljujuću profesionalizmu pomenute osobe, sada mogu argumentovano dokazati, kršenje zakona od strane sudije, (nikome nije omogućeno da ispituje svjedoke) te postojanje FAŠISTIČKE NAREDBE:
DA SE SVIM SRODNICIMA UBIJENE DJEVOJČICE PO SVAKU CIJENU ZABRANI PRISTUP TUŽILAŠTVU I DOSTAVA DOKAZA...
Sažetak tog zapisnika je vidljiv na slici: "Zapisnik sazetak avgust.png", a kompletna skenirana dokumentacija sa potpisom i pečatom sekretara suda je na skeniranim slikama: "Zapisnik avgust 1.png", "Zapisnik avgust 2.png", "Zapisnik avgust 3.png", "Zapisnik avgust 4.png", "Zapisnik avgust 5.png", "Zapisnik avgust 6.png".
DAKLE, GRAĐANI SE DISKRIMINIŠU, CIJELA PORODICA, DA NE BISMO DOSTAVILI DOKAZE O UBISTVU JEDNOG DJETETA, KRŠI SE USTAV I ZAKONI, HAPSIMO SE PRI POKUŠAJU OSTVARENJA GARANTOVANIH PRAVA, NA SUDU SE NE DOZVOLJAVA PREDVIĐENO PRAVO, USKRAĆUJE SE ZAPISNIK, DA BI SE SVE TO BEZAKONJE PRIKRILO. SREĆOM PREDSJEDNIK SUDA JE ČASTAN I MORALAN ČOVJEK!
I na kraju, iz mora laži, podvala i falsifikata tužilaštva izdvajam samo jednu! Iako su prošle dvije godine od lažne prijave protiv mene, od strane tužilaca, niko se nije usudio podići optužnicu, bez ijednog argumenta, i ne samo to. Krši se ZKP-u i izbjegava obaveza o obavještavanju o otvaranju oduzetih računara, te o "Posebnom nadzoru"
U odgovorima na moje zahtijeve iz OT Bijeljina, tvrdi se da se praktično ništa nije ni desilo, i ne dozvoljava uvid u izvještaj, dok nedavno iz CJB Bijeljina, odgovaraju, konačno, da su o meni dostavili izvještaj u dva navrata tužilaštvu! O RADNJAMA "KOJIH NIJE BILO, JER ZA TO NIJE BILO ZAKONSKOG OSNOVA", "Zahtjevi i odgovori.png".
Koliko će još krivičnih djela da bude izvršeno, koliko će ljudi biti ubijeno da bi se zaštitile ubice Ivone Bajo ???

PRILOZI PRIJAVE


NAREDBA ZA PRETRES
ZAHTIJEV
ODGOVOR + POTVRDA
SAŽETAK ZAPISNIKA
HAPŠENJE
OTPUST
ZAPISNIK
DISK

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

07.02.2012.

JAVNO PISMO OKRUZNOM TUZILASTVU U BIJELJINI

JAVNO PISMO OKRUŽNOM TUŽILAŠTVU U BIJELJINI
KOLEGIJU TUŽILAŠTVA

UREDU GLAVNOG TUŽIOCA
OBAVJEŠTENJE I ZAHTIJEV

Napomena: Ovaj dokument je namjenjen prevashodno OT-u Bijeljina, ali će biti proslijeđen na više adresa državnih organa i medija, te objavljen u cijelosti na internetu, kako bi bio dostupan građanima. Razlog za to je činjenica da od ubistva Ivone Bajo postoji naredba da se taj monstruozni zločin zataška, te da se zabrani pristup porodici ubijene djevojčice u OT Bijeljina, kako ne bismo mogli dostaviti dokaze o krivičnim djelima niti ostvariti bilo koje zakonom garantovano pravo, što uključuje i predaju podnesaka, na zakonom propisani način...
Okružno tužilaštvo u Bijeljini je upoznato sa mojim stavovima o njihovom radu i ulozi koju imaju, tako da sada o tome neću iznositi nikakve komentare!
Moje je pravo da imam sopstveno mišljenje, kakvo god da je ono, makar bilo i pogrešno, a niko iz OT Bijeljina ili bilo kog drugog organa nije izneo nikada nijedan argument, kojima bi opovrgao dokaze koji imam i iznosim u javnosti.
Ostaje dakle obaveza OT Bijeljina, propisana zakonom da goni počinioce krivičnih djela, te da omogući građanima dostavu materijala o tome i podnošenje krivičnih prijava i svih drugih zakonom garantovanih prava!
Zanemariću dakle sve što se dešavalo za vrijeme navodne istrage od oko 6 mjeseci po ubistvu Ivone Bajo i ističem samo činjenicu da sam od februara 2010. nadalje konstantno dolazio do novih podataka i dokaza koji ukazuju da se radi o ubistvu, te da je taj zločin prikrivan od strane takozvanih istražitelja!
Kako za OT Bijeljina, čijim pripadnicima je uglavnom poznat dobar dio činjenica, tako i za medije i građane, iznosim suštinu:
Dana 23.07.2009. godine, ogranizovana kriminalna grupa je švercovala neregularan tovar u firmu "Univerzal", Gavrila Bobara, jednog od tajkuna iz mafijaškog režima Dodik Milorada. Iako su znali za to ‚"istražitelji" nisu naložili saobraćajcima da zaustave i pregledaju kamion, te je isključivo zahvaljujući saznanjima porodice ta činjenica otkrivena. Tako je došlo do saslušavanja vozača u svojstvu svjedoka u OT Bijeljina, koje je bilo obična farsa, jer se nije saznalo čak ni to šta su prevozili tom prilikom! Po njima to su bili "auto dijelovi" a za tužioca pitanje: "Kako država misli naplatiti PDV, za neke auto dijelove? 17% od čega ???
Kamion koji je dovezao švercovanu robu, (da li je u pitanju heroin ili oružje, koje je ugovoro Barašin Milorad ili su zaista samo auto dijelovi u pitanju) bio je tehnički neispravan! Nosač rezervoara je pukao, te su ga vezali španerom, trake za vezanje robe, a po patološkom nalazu i mišljenjima vještaka, smrtonosnu povredu na tijelu Ivone Bajo nije nanijela žica, nego predmet trakastog oblika!
Portir Sofrenić Blagiša, javno izjavljuje da je vidio kako djevojčica vozi bicikl, krivuda i iskašljava krv, te pada, što odgovara tragovima na terenu. Pošto o tome obavještavam inspektora Marković Dragoslava, on tvrdi da to nije istina, (a kako on to zna, kad nije bio prisutan), te se portir poziva da izmjeni svoju izjavu i prilagodi je falsifikatima "istražnih organa"...
Isti portir je uklonio materijalni dokaz ubistva sa mjesta zločina! Torbu su kasnije iz bolnice odnijeli saučesnici i pokušali da je sakriju za sva vremena. Na sreću uspio sam da je fotografišem u prostorijama suda, po okončanju "istrage"!
Iz slika torbe je vidljivo da je kaiš presječen, presječeni dio nedostaje a veći dio ostatka je opran jakim hemijskim sredstvom da se uklone tragovi ubistva. Napominjem da SRAMNA obavijest tužioca ne sadrži nikakvo obrazloženje a posebno niko nikada nije objasnio zašto je torba u takvom stanju???

TORBA

U kasnijem periodu sam obavijestio pismeno tužioce o svojim otkrićima i upozorio da će odgovorni završiti u zatvoru, ako ne otkriju za čije su interese sabotirali istragu. Reakcija OT Bijeljina je bila takva da su me optužili za "Ugrožavanje sigurnosti" te poslali policiju da otme dokaze o kriminalu, koje sam imao na računaru...
Takođe se otvoreno primjenjuju diskriminatorske i čak fašističke metode prema porodici, tako da smo do sada tri puta hapšeni, pri pokušajima da dostavimo dokaze o kriminalu u OT Bijeljina, što je zakonom garantovano pravo svakom građaninu...
No, to me nije pokolebalo, te dolazim do dokaza da je patološki nalaz falsifikovan i nije dostavljen vještaku dr. Busarčeviću, čije se mišljenje tražilo od strane OT Bijeljina, koje nije prihvatilo mišljenje obducenta da je smrtonosnu ranu nanio predmet dimenzije 1*25 milimetara!
Audio izjavu vještaka na disku, pokušavali smo predati tužilaštvu uz izjavu o drugim saznanjima, no uz prijetnju oružane sile i svojim tijelima, pripadnici sudske policije izvršavaju naloge mafije i ne dozvoljavaju da se dostave bilo kakvi dokazi o ubistvu jednog djeteta...

IZJAVA VJESTAKA

Postoje i drugi dokazi o tom zločinu, koje sada neću navoditi, jer je dužnost tužilaštva da nam omogući njihovu dostavu i davanje izjave o tome!
Dodaću samo da sam više puta tražio podatke o radnjama koje su izvršene prema meni po lažnoj prijavi, što je obaveza i tužioca i sudije, kako po otvaranju oduzetih predmeta, tako i po obavljim "Posebnim istražnim radnjama".
Iz OT Bijeljina odgovoreno mi je da takav izvještaj ne postoji, ali su konačno iz CJB Bijeljina, kada sam im "zaprijetio" krivičnom odgovornošću, jer je događaj u sudskoj proceduri, poslije moje tužbe protiv odgovornih, poslali odgovor u kome jasno ističu da je sa njihove strane u OT Bijeljina u dva navrata poslat izvještaj o meni "O RADNJAMA KOJIH NIJE BILO, JER NIJE POSTOJAO ZAKONSKI OSNOV"
Dakle, na sve moje radnje, prilagođene zakonu i pravima, odgovara se falsifikatima, lažima, kriminalom, fašizmom...
No, mene to ne može uplašiti niti zaustaviti. Poslije dvije godine od predaje prvih novih dokaza, državni organi a posebno OT Bijeljina izgubili su svaki kredibilitet i legitimitet!
Bilo ko, ko me sprečava u ostvarenju zakonom garantovanih prava, čini krivično djelo! Svako onemogućavanje mojih prava je napad na mene i ja ću da se branim od tog napada, shodno zakonu, (KZ "Nužna odbrana").
Suprotstavljanje mafiji je potrebno i iz drugih razloga, jer je jedini dokaz za kriminal, diskriminaciju i fašizam, koji se primjenjuje prema porodici ubijene djevojčice, ranije bila samo naša riječ, a sada postoje i sudski dokumenti sa izjavama svjedoka o postojanju te naredbe!
Istina oni ne samo da ne znaju je li ta naredba zakonita, nego ni kako tačno glasi, ali je izvršavaju...
Ja ću u narednom periodu pokušati da ostvarim sva zakonom garantovana prava u OT Bijeljina, te ako se i dalje bude primjenjivala fašistička naredba, predaću tužbu za nadoknadu štete, protiv nalogodavca, te preduzeti još neke pravne poteze, koje sada neću da objelodanjujem!
Potom ću se ponovo suprotstaviti kriminalnom napadu na mene i odbiti postupanje po svakoj naredbi kojom se otimaju moja prava!
Dokaze o krivičnim djelima, ako ne budem mogao predočiti nadležnima, nosiću na sebi pred ulazom u zgradu, sa imenima odgovornih kriminalaca!
Podsjećam, da dokaze o krivičnom djelu, za koje sazna na bilo koji način, svako službeno lice ima obavezu da prijavi shodno ZKP-u, bilo da se radi o sudskom policajcu, pripadniku CJB Bijeljina ili sudiji, a svi će da vide te dokaze.
Svaka reakcija režima će za mene biti uspjeh, jer je preduslov za Strazbur "iscrpljivanje" svih mogućnosti u domaćem zakonodavstvu, odnosno dokaz da je to nemoguće.
MENE HAPSE PRI POKUŠAJU DA OSTVARIM GARANTOVANA PRAVA! ŠTO VIŠE SUDSKIH PROCESA O TOME, IMAĆU VIŠE DOKAZA ZA INTERNACIONALNI SUD...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

KRIMINAL U VLASTI
<< 02/2012 >>
nedponutosricetpetsub
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
26272829

LINKOVI

JANUAR 2012:

TUZILASTVU BOSNE I HERCEGOVINE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/01/3056214

PRIJAVA PROTIV GRUPE LJUDI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/01/3056673

GLAVNOM OKRUZNOM TUZIOCU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/02/3057046

OKRUZNOM SUDU U BIJELJINI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/03/3058844

TUZBA PROTIV REPUBLIKE SRPSKE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/04/3061194

GLAS ISTINE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/04/3061723

KANCELARIJI DISCIPLINSKOG TUZIOCA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/09/3077275

ZAGUBLJENI DOKAZI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/10/3079717

ISTINA - STA JE TO ???

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/12/3083076

OTVORENO PISMO SUDSKOJ POLICIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/12/3085244

OBAVJESTENJE I ZAHTJEV OKRUZNOM SUDU U BIJELJINI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/13/3086014

ZAHTIJEV ZA PONAVLJANJE PREKRSAJNOG POSTUPKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/15/3087389

OSNOVNOM SUDU U BANJALUCI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/16/3087893

ZAHTJEV ZA PRISTUP INFORMACIJAMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/17/3089151

SAOPSTENJE ZA JAVNOST I MEDIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/21/3094018

PO PREDMETU : 80 1 PR 004601 11 PR

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/21/3094481

PRITUZBA NA RAD SUDA (SUDIJA)

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/25/3097790

ZAHTIJEV ZA IZUZECE SUDIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/29/3106395
FEBRUAR 2012:

JAVNO PISMO OKRUZNOM TUZILASTVU U BIJELJINI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/02/07/3116813

KRIVICNA PRIJAVA PROTIV ORGANIZOVANE KRIMINALNE GRUPE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/02/10/3119518

GLAVNOM REPUBLICKOM TUZIOCU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/02/11/3122527

KO JE POSLAO PRITUZBU ???

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/02/12/3128674

OBAVIJESTENJE OSNOVNOM SUDU U BIJELJINI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/02/15/3138008

OPRANI NOVAC OD KOKAINA NADJEN U BOBAR BANCI U BIJELJINI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/02/27/3159613

ZONA SUMRAKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/02/28/3160608
MART 2012:

SUZBIJANJE KRIMINALA NIJE U INTERESU RS

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/03/07/3227258

ZAHTIJEV REPUBLICKOM TUZILASTVU REPUBLIKE SRPSKE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/03/07/3233473

DODATNI DOKAZI ZA SPECIJALNO TUZILASTVO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/03/09/3240768

KANTONALNOM TUZILASTVU KANTONA SARAJEVO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/03/16/3261089

VIJECU O SPECIJALNOM TUZILASTVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/03/22/3268301

KOME I ZBOG CEGA TREBA ODLAGANJE IZBORA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/03/27/3278508
APRIL 2012:

MAFIJA U BLATU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/04/02/3281211

HVATAJTE LOPOVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/04/07/3284179

ZALBA PO ZAHTJEVU ZA PONAVLJANJE POSTUPKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/04/13/3287149

OBAVJEST O KRIMINALU SUDIJE DEVIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/04/17/3289463

DEKLARATIVNA TUZBA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/04/27/3296464

PRIJEDLOG

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/04/30/3298185
MAJ 2012:

TUZBA PROTIV RS DOPUNA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/01/3298971

ZAHTJEV ZA IZUZECE ZLATNE MARTINOVIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/03/3299669

SUDOVIMA U BIJELJINI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/04/3300214

USTAVNOM SUDU O PRESUDAMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/06/3301826

ZAHTJEV ZA INFORMACIJE OKRUZNOM SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/09/3303153

ZAHTJEV ZA INFORMACIJE OSNOVNOM SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/09/3303282

TUZBA PROTIV DANICE I NOVAKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/13/3305730

TUZBA PROTIV UNIVERZALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/16/3307002

SEKRETAR NIJE DALA DOZVOLU ZA LAZNU PRIJAVU ???

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/22/3311092

TUZBA ZA UNISTAVANJE PODATAKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/24/3312060JUN 2012:

PO TUZBI ZA LAZNU PRIJAVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/06/3319464

RASKRINKAVANJE TUZILASTVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/06/3320018

VIJECU I SIPI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/08/3320608

CJB-U PROTIV ORGANIZOVANE KRIMINALNE GRUPE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/11/3322944

KOMANDIRU SUDSKE POLICIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/15/3324701

TUZENOJ RS

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/17/3325884

PODNESAK PO TUZBI PROTIV RS

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/22/3328645

ZALBA PO TUZBI PROTIV BIH

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/23/3329278

TUZBA PROTIV UNIVERZALA DOPUNA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/24/3329804

TUZBA PROTIV DANKA I NOVAKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/25/3330401

PRIJAVA ZA NEZAKONITI NADZOR

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/26/3331113

MAJKA PROTIV MAFIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/27/3331896JUL 2012:

PO TUZBI 80 0 P 039976 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/07/07/3338636

IMA LI PRAVA IZVAN SUDA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/07/12/3341926

KRIMINALCI U IME TUZILASTVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/07/22/3348621

PREINACENJE TUZBE PROTIV RS

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/07/25/3350920

TEROR TUZILACKE MAFIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/07/29/3353772

VIJECU O LAZOVIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/07/30/3354407AVGUST 2012:

PRITUZBA ZA OT DOBOJ

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/01/3355917

KO JE PREVARIO SUD

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/05/3357993

TUZBA ZA UTVRDJENJE DISKRIMINACIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/08/3360541

KRIMINALNI REZIM

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/12/3363250

MAFIJA UPRAVLJA POLICIJOM

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/16/3365431

ULTIMATUM MAFIJASKOM REZIMU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/21/3368970

PRITUZBA SUDSKOJ POLICIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/23/3370023

ISTINA O MAFIJASKOM REZIMU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/26/3371636

ZALBA PO TUZBI PROTIV RS

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/26/3371903

NEKAZNJENI ZLOCIN

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/27/3372348SEPTEMBAR 2012:

GORI OD GESTAPOA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/09/05/3377936

KOGA STITI TUZILASTVO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/09/06/3378842

ZAHTJEV ZA INFORMACIJE MUP-U

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/09/16/3384594

DOPUNA TUZBE ZA UTVRDJENJE DISKRIMINACIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/09/19/3387066

SLIKA SVE GOVORI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/09/23/3389251

TUZILASTVU O ZAHTJEVIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/09/25/3391246

OBAVJEST ZA KT TUZLA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/09/26/3391285OKTOBAR 2012:

BALKANSKI AL KAPONE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/10/01/3394341

ZALBA PO TUZBI ZA UTVRDJENJE DISKRIMINACIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/10/03/3396053

DOBOJSKOM TUZILASTVU O DOKUMENTACIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/10/08/3398851

ZLOCIN SA POTPISOM REZIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/10/12/3401821

DOPUNA TUZBE PROTIV DANICE I NOVAKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/10/17/3405226

SUDSKOJ POLICIJI PO PRITUZBI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/10/27/3410895

POJASNJENJE TUZILASTVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/10/29/3412287NOVEMBAR 2012:

ZA PRETRES 3 DECEMBAR 2012

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/14/3422554

TUZBA PROTIV MAFIJASKOG REZIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/15/3423217

TUZBA PROTIV DANKA I NOVAKA DOPUNA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/19/3426179

ZAHTJEV SUDSKOJ POLICIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/21/3427460

ZABRANJENI INTERVJU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/22/3427805

UTVRDJENJE DISKRIMINACIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/23/3428518

ZALBA NA RJESENJE O ODBACIVANJU TUZBE PRITIV DANICE I NOVAKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/24/3429747

TUZBA ZA DISKRIMINACIJU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/25/3430334DECEMBAR 2012:

POLITICKA VOLJA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/01/3434183

SAMOVOLJA REZIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/02/3434923

POZITIVNI PRIMJERI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/04/3435734

PITANJA SVJEDOCIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/05/3436336

RELEVANTNI CLANOVI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/06/3436921

DOPUNA TUZBE PROTIV MAFIJASKOG REZIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/09/3438877

ZAHTJEV REPUBLICKOM TUZILASTVU REPUBLIKE SRPSKE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/10/3439507

DOKAZI O KRIMINALU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/11/3440291

PREINAKA TUZBE PROTIV UNIVERZALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/13/3441353

PRIJEDLOG PO CLANU 134 ZPP

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/14/3442241

ZALBA PO PRETRESU OD 3. DECEMBRA 2012

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/16/3443755

REVIZIJA ZA LAZNU PRIJAVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/23/3448041

KO SKRIVA UBICE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/28/3451126JANUAR 2013:

PRIJAVA PROTIV SUDIJA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/01/05/3456603

DOSTA JE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/01/11/3461397

PRIJAVA PROTIV ZLOCINACKE ORGANIZACIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/01/17/3465912

OBAVJEST SP UZ PRIJAVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/01/19/3467374

ZAHTJEV ZA IZUZECE ZELJKE VAKICIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/01/25/3471579

GLAVNOM TUZIOCU OT DOBOJ

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/01/27/3472655FEBRUAR 2012:

TUZILASTVU I POLICIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/02/10/3481870

ZAHTJEV ZA NOVU ISTRAGU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/02/20/3488655

PONUDA TUZENIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/02/28/3494159MART 2013:

ZAHTJEV POLICIJSKOJ STANICI BIJELJINA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/05/3496974

UTVRDJENJE DISKRIMINACIJE NA SUDJENJU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/07/3499030

INSPEKTORATU SUDSKE POLICIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/11/3501635

PRIJAVA PROTIV ZORANA CAVICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/18/3506344

ZALBA NA RJESENJE 80 0 P 043324 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/26/3511796

OBAVJEST PO PREDMETU 80 0 P 039222 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/28/3513181

PRIJEDLOG PO CLANU 81

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/29/3513781

OBAVJEST PO PREDMETU 80 0 P 039976 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/30/3514647

PRITUZBA BIH TUZILASTVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/31/3515288APRIL 2013:

ZAHTJEV ZA PONAVLJANJE 80 1 PR 007070 12 PR

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/02/3516573

ZAHTIJEV SUDSKOJ POLICIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/04/3517724

ZALBA NA RJESENJE 80 0 P 043325 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/06/3519030

PRITUZBA U OT DOBOJ

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/08/3520589

PRIJAVA PROTIV BIROA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/10/3522237

KOGA SU KORIMPIRALI KRIMINALCI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/12/3523484

OBAVJEST PO PREDMETU 80 0 P 043472 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/14/3524855

UREDJENJE TUZBE ZA DISKRIMINACIJU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/16/3526184

SPREGA MAFIJE I DRZAVE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/18/3527633

PRIJAVA PROTIV ZORANA MICICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/20/3528964

DOKAZI TUZBE PROTIV UNIVERZALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/22/3530376

PREINAKA TUZBE PROTIV DANKA I NOVAKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/24/3531754

PRIJAVA PROTIV DEVIC I DJONLICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/26/3533277

PRIJAVA PROTIV KOMANDIRA MUP-A

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/28/3534648

LOGISTIKA ORGANIZOVANOG KRIMINALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/30/3535790MAJ 2013:

PRIJAVA PROTIV DJURICA I ZORIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/02/3537065

KOME PRIPADAJU LJUDSKA PRAVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/08/3541839

OKRUZNOM CENTRU SUDSKE POLICIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/10/3542826

ZASTITNICI ORGANIZOVANOG KRIMINALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/29/3543131

PRIJAVA PROTIV KOMANDIRA SUDSKE POLICIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/29/3543189

ZALBA NA 80 1 PR 007070 13 PVLP

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/29/3543272

TUZBA PROTIV NOVAKA I DANICE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/29/3543321

PRITUZBA NA KOMANDIRE SP

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/31/3544280JUN 2013:

PRIJAVA PROTIV GLAVNOG TUZIOCA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/06/04/3545756

PRITUZBA BIH TUZILASTVU PO T 20 0 KTA 0007047 13

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/06/08/3547916

ZAHTJEV USTAVNOM SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/06/13/3549853

UTVRDJENJE ZA PREDAVANJE PRIJAVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/06/18/3551860

SUDSKOJ POLICIJI PO RJESENJU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/06/24/3554133JUL 2013:

TUZIOCU KEROVICU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/06/3559121

OBAVJEST USTAVNOM SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/12/3561416

UTVRDJENJE ZA PARNICU S UNIVERZALOM

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/15/3563093

PRITUZBA NA ODLUKU T14 0 KTA 0008936 13

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/18/3564528

PRITUZBA NA KEROVIC RANKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/20/3565114

TUZBA ZA UTVRDJENJE PRAVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/22/3566244

IN MEMORIAM

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/23/3566396

PRITUZBA NA RAD SUDIJE MARKOVIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/24/3567006

BANDA PLACENIH UBICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/26/3567953

DOPUNA NA UDT 12326-13

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/30/3569796AVGUST 2013:


ZALBA NA PRVOSTEPENU PRESUDU PROTIV UNIVERZALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/03/3571388

FALSIFIKATI SUDIJE MARKOVIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/05/3572018

ZAHTJEVI ZA INFORMACIJE SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/09/3573357

PRITUZBA PROTIV VAKICIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/11/3574158

OSNOVNOM SUDU O BLOGU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/13/3574923

JAVNO PISMO MUP-U

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/15/3575636

ZAHTJEV ZA INFORMACIJE VIJECU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/17/3576693

TUZBA ZA PODRSKU UNIVERZALU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/19/3577411

PRESUDE PO NARUDZBI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/21/3578076

UTVRDJENJE ZA MUP

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/23/3578956

PRITUZBA PROTIV DESTANOVICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/25/3579775

PRIJAVA PROTIV SUDIJE MARKOVIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/27/3580595

UTVRDJENJE ZA 80 1 PR 007070 13 PZP

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/29/3581519

DA SE ZNA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/31/3582426SEPTEMBAR 2013:


ZAHTJEV PS BIJELJINA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/01/3582837

PRITUZBA PROTIV DJONLICA I DJURICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/03/3583533

TUZILASTVU BIH

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/05/3584301

PRITUZBA ZA PRIKRIVANJE PRIJAVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/07/3584926

(NE)POSTUPANJE SUDIJE DJONLICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/09/3585683

DOPUNA TUZBE ZA PODRSKU UNIVERZALU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/11/3586917

PRITUZBA ZA PRIKRIVANJE UBISTVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/13/3587701

APELACIJA USTAVNOM SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/15/3588733

LIJEPA RIJEC GVOZDENA VRATA OTVARA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/20/3590610

MONTIRANI PRETRES

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/25/3592464

PRITUZBA ZA PRIKRIVANJE INFORMACIJA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/30/3594231OKTOBAR 2013:


ODLUKA PO LAZNOJ PRIJAVI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/10/05/3595696

ISTINA O LAZNOJ PRIJAVI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/10/10/3597359

ZAHTJEV OKRUZNOM SUDU PO 80 0 P 039221 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/10/15/3599158

DOPUNA NA T09 0 KTA 0034144 13

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/10/20/3601037

PRAVOBRANILASTVU RS

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/10/25/3602992

PO PRENOSU NADLEZNOSTI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/10/30/3604820NOVEMBAR 2013:


NEDOSTATAK POLITICKE VOLJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/01/3605656

OBAVJEST O KRIMINALU U OT BIJELJINA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/04/3606807

NIJE BILO NAMJERNO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/07/3608140

PRIJEDLOG PO 71 0 P 162681 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/10/3609358

POVEZ PREKO OCIJU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/13/3610347

PRITUZBA NA T 17 0 KT 0004186 13

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/16/3611640

ZALBA NA RJESENJE 80 0 P 043472 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/19/3612681

PRITUZBA PO LAZNOJ PRIJAVI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/22/3614043

NACELNICIMA CJB BIJELJINA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/25/3615098DECEMBAR 2013:


DOPUNA NA 80 0 P 050285 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/12/01/3617361

PRITUZBA NA T 17 0 KTA 0004187 13

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/12/05/3618670

OBAVJEST PO CLANU 182 ZA 80 0 P 043325 13 P 2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/12/10/3620749

PRIJEDLOG SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/12/15/3622460

BN TELEVIZIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/12/20/3624282

PREINAKA TUZBE 80 0 P 043324 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/12/25/3625577JANUAR 2014:


OBAVJEST O ADMINISTRATIVNOJ GRESCI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/01/3627816

PRIPREMNO ROCISTE 80 0 P 043324 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/04/3628644

FALSIFIKATI, LAZI I MANIPULACIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/07/3629574

POPIS DOKAZA 80 0 P 043324 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/10/3630683

ZALBA NA RJESENJE 80 0 P 050285 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/13/3631477

ZAHTJEV SUDU ZA SNIMKE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/16/3632418

ADVOKATI MAFIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/19/3633337

DOPUNA NA AP-3701-13

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/22/3634141

TUZILASTVU O PRIJAVAMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/25/3635019

DOKAZI ZLOCINA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/28/3635740

ZAHTJEV VSITV-U

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/31/3636364FEBRUAR 2014:


OBAVJEST REPUBLICKOM TUZILASTVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/03/3636930

PRIJAVA PROTIV DESTANOVICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/06/3637536

PRITUZBA PROTIV SUDSKOG VIJECA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/09/3638205

PONAVLJANJE POSTUPKA PROTIV UNIVERZALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/12/3638930

NEKOLIKO NEUGODNIH PITANJA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/15/3639748

ZALBA NA PRESUDU 80 0 P 039976 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/18/3640264

TUZBENI ZAHTIJEV ZA UTVRDJENJE PO 80 0 P 043324 13 P2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/21/3641050

ISTINA SE RAZOTKRIVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/24/3641658

OBAVJEST SUDU I TUZENOJ 80 0 P 043325 13 P 2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/27/3642436MART 2014:


APELACIJA ZA UNIVERZAL

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/03/3643305

TUZBENI ZAHTIJEV ZA UTVRDJENJE PO 80 0 P 043325 13 P 2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/06/3644161

PRITUZBA ZA LAZNE INFORMACIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/09/3644906

PREINAKA 2 TUZBE 80 0 P 043324 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/12/3645617

ZALBA NA RJESENJE 01-50-151-2-2014

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/15/3646441

PRIJAVA PROTIV SUDSKOG VIJECA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/18/3647053

ZAHTIJEVI USTAVNOM SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/21/3647879

REVIZIJA TUZBE PROTIV UNIVERZALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/24/3648573

PRITUZBA NA T 17 0 KT 0004353 14

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/27/3649405APRIL 2014:


POJASNJENJE TUZBE 80 0 P 048630 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/04/05/3651575

PRIJAVA ZA NESAVJESTAN RAD

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/04/10/3652741

APELACIJA ZA UTVRDJENJE PRAVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/04/15/3653886

DOPUNA PRIJAVE PROTIV UNIVERZALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/04/20/3655435

PRIJEDLOG TUZENOJ PO 80 0 P 043325 13 P 2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/04/25/3657032

PRIJEDLOG SUDU ZA SNIMANJE RASPRAVE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/04/30/3658580
MAJ 2014:


DODATAK TUZBE 80 0 P 053922 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/03/3659402

PRITUZBA NA T14 0 KTA 0010468 14

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/06/3660550

PRIJEDLOG ZA PARNICU 80 0 P 043325 13 P 2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/09/3661725

PRITUZBA ZA POSTUPANJE U 80 0 P 043472 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/12/3662739

DOPUNA TUZBE 80 0 P 050856 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/15/3664192

DOPUNA ZA 80 0 P 039222 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/18/3665251


PRIJEDLOG ZA SNIMANJE 80 0 P 043324 13 P2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/21/3666158

PRIJAVA ZA POSTUPANJE U 80 0 P 039976 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/24/3667270

DOPUNA PRIJAVE PROTIV ZORANA CAVICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/27/3668181

SUDU PO ZOZD-E

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/30/3669528
JUN 2014:


PRIJEDLOG RS U PARNICI 80 0 P 039222 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/06/05/3671296

ZASTO TUZILASTVO PRIKRIVA UBISTVO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/06/10/3672883

PRITUZBA PROTIV STJEPANOVIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/06/15/3674697

PRIJEDLOG TUZENIMA U PARNICI 80 0 P 048630 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/06/20/3676425

PRIVATNE SUDNICE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/06/25/3677970

DEMONTIRANJE MAFIJASKOG REZIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/06/30/3679613JUL 2014:


FALSIFIKATI TUZILACKE MAFIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/05/3681701

APELACIJA PO TUZBI ZA DISKRIMINACIJU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/10/3683580

O (NE)RADU TUZILASTVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/13/3684785

REVIZIJA TUZBE 80 0 P 039976 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/16/3685937

TUZBA ZA POVREDU PRAVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/19/3687204

PRITUZBA ZA POSTUPANJE U 80 0 P 039976 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/22/3688315

KO JE U SLUZBI MAFIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/25/3689949

UTVRDJENJE ZA NEZAKONITE ODLUKE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/28/3690918

TERET DOKAZIVANJA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/31/3692299
AVGUST 2014:


GLUVI TELEFONI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/03/3693726

PRIJAVA ZA POSTUPANJE U 80 0 P 043472 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/06/3694867

ZALBA NA RJESENJE 80 0 P 050856 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/09/3696111

DOKAZI KORUPCIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/12/3697101

PRIJEDLOG VSITV-U

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/15/3698404

PRIKRIVANJE ZLOČINA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/18/3699424

PRIKRIVANJE KRIMINALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/21/3700873

DOSTAVA INFORMACIJA ZA PREDMET 80 0 P 056780 14 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/24/3702214

ODGOVOR VSITV-A

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/27/3703401

KO STITI KRIJUMCARE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/30/3704851SEPTEMBAR 2014:


DOKAZI KRIMINALA I KORUPCIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/03/3706410

KO JE PODNEO LAZNU PRIJAVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/06/3708154

OBAVJEST TUZILASTVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/09/3708976

ZALBA NA PRESUDU 80 0 P 053922 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/12/3710792

ZAKON, STA JE TO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/15/3712036

UTVRDJENJE ZBOG PRIKRIVANJA INFORMACIJA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/18/3713824

PITANJA I ODGOVORI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/21/3715557

POSTUPANJE TUZIOCA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/24/3717336

I SVE PO ZAKONU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/27/3718811

DOKAZNI MATERIJAL 80 0 P 043324 12 P - 1 DIO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/30/3720441OKTOBAR 2014:


DOKAZNI MATERIJAL 80 0 P 043324 12 P - 2 DIO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/10/05/3721936

DOSTAVA INFORMACIJA ZA PREDMET 80 0 P 039222 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/10/10/3725248

SAUCESNISTVO U ZLOCINIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/10/15/3728110

KRSENJE PRAVILA POSTUPKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/10/20/3730921

ZALBA NA PRESUDU 80 0 P 043325 13 P 2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/10/25/3734381

SVERCERI I TUZILASTVO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/10/30/3737127
NOVEMBAR 2014:


PREDSJEDNIKU VSITV-A

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/03/3739922

DODATNI PRILOZI U PARNICI 80 0 P 048630 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/06/3741419

PRIJEDLOG PO TUZBI ZA POVREDU PRAVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/09/3743147

PRIPREMNO ROCISTE 80 0 P 056780 14 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/12/3744667

OBAVJEST PREDSJEDNIKU VSITV-A

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/15/3746539

DOPIS PREDSJEDNIKU SUDA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/18/3747807

PRITUZBA NA T 17 0 KTA 0005048 14

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/21/3750116

IMUNITET NA LICITACIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/24/3750856

INTERVJU BUDIMKE BAJO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/27/3752672

PREINAKA I DOPUNA 80 0 P 056780 14 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/30/3754387DECEMBAR 2014:


APELACIJA ZA 80 0 P 053922 14 GZ

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/12/05/3756978

GRAĐANSKO NOVINARSTVO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/12/10/3759489

TUZILASTVU TUZLANSKOG KANTONA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/12/15/3762005

PRITUZBA ZBOG PRIKRIVANJA ZLOCINA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/12/20/3765073

BISERI MILA RONHILA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/12/25/3767418

PRAVOBRANILASTVU RS PO 80 0 P 056780 14 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/12/30/3770256


MOJI BLOGOVI

BZ SOFT

DOKAZI O KRIMINALU U VLASTI
KRIMINAL U VLASTI
BESPLATNI PROGRAMI


PROGRAMI ZA ZABAVU, RAZONODU, KREATIVNOST I SVE STO ZELITE. IZABERITE PROGRAM KOJI ZELITE I KLIKOM NA ODGOVARAJUCI LINK, ZAPOCINJETE PROCES PREUZIMANJA. KOD ZA SVE PROGRAME JE ISTI "29111965"! U KREIRANJU PROGRAMA SLOVARICA, UCESTVOVALA JE UBIJENA DJEVOJCICA IVONA BAJO, SVOJIM GLASOM I IZBOROM SLIKA...
Racunaljka

Pripovetke

Problemi

Jednacine

Matematika

Romani

Vezbanka

Pjesme

Slovarica

Bajke

Biblija
HVALA NA POVERENJUMOJI FAVORITI
-

BROJAČ POSJETA
2438961