KRIMINAL U VLASTI

OBAVIJESTE SVOJE PRIJATELJE O POSTOJANJU OVOG BLOGA I O LINKOVIMA, NA KOJIMA SE NALAZE DOKAZI O KRIMINALU UNUTAR TUŽILAŠTVA. AKO NE ZAUSTAVIMO TU BANDU KRIMINALACA I UBICA, ONI ĆE NASTAVITI SA SVOJIM ZLOČINIMA, A ONDA KO ZNA KO JE NA REDU...


07.12.2011.

OBAVJESTENJE I ZAHTJEV

OKRUŽNOM TUŽILAŠTVU U BIJELJINI
UREDU GLAVNOG OKRUŽNOG TUŽIOCA

OBAVJEŠTENJE I ZAHTJEV

Počev od februara 2010. dostavljam meterijal koji dokazuje krivično djelo "Teško ubistvo" koje je izvršeno 23.07.2009. nad osmogodišnjom djevojčicom Ivonom Bajo.
Jedan dio dokaznog materijala, pokazuje ne samo da se radi o ubistvu, nego i da je tužilac Stjepanović, počinila više krivičnih djela kako bi spriječila dokazivanje zločina.
Iako sam to više puta ponovio, s obzirom na izuzetnu važnost ističem ponovo da je materijalni dokaz, uklonjen sa mjesta zločina i potpuno izuzet iz bilo kakvih istražnih rednji.
Radi se o torbi koju je djevojčica nosila, čiji je kaiš, širok bar 3 cm i dovoljno jak da se koristi za šlepanje presječen, a tako nešto bi se teško postiglo i uz pomoć noža. Dodatnu osnovanu sumju da se radi o ubistvu dokazuje i činjenica da je presječeni dio nestao sa lica zamlje, (nije pronađen na asvaltu, niti se nalazi među ostalim stvarima), dok je veći dio ostatka opran jekim hemijskim sredstvom, kako bi se uklonili tragovi ubistva. Samo na jednom manjem djelu kaiša, ostala je originalna žuta boja, dok je sa ostatka čak i ona skinuta...
Da li su te tragove sa kaiša uklonili izvršioci ubistva, za vrijeme onih pola sata kada je djevojčica nestala, ili su to uradili inspektor i tužilac kasnije pošto su jedino tu torbu uzeli iz automobila dok su sve druge stvari ostavili, ostavljam tužilaštvu da ispita.
Činjenica je da se torba nalazi u takvom sumnjivom stanju i predstavlja nepobitan materijalni dokaz, koji vas obavezuje da reagujete po članu ZKP-a "Obustava istrage", stav 3.
Drugi izuzetno važan dokaz je i činjenica da je navodna istraga nekoliko mjeseci "čekala" rezultate vještačenja u Beogradu i na njih se pozvala kao argument za nesprovođenje istrage. Iako niti jedno od dva vještačenja u Beogradu ne potvrđuje da su smrtonosne povrede nastale dejstvom žice, koju je forsirala tužilac Stjepanović, a autopsija je potpuno isključila tu mogućnost, opisujući predmet dimenzijama 25 mm širime i 1 mm debljine, što su na sudu spremni da potvrde više svjedoka, među kojima i sam vještak dr. Simić, te sekretar Prodanović, a postoje i audio snimci izjava navedenih aktera.
Naprotiv vještaci u Beogradu uopšte nisu bili upoznati niti sa jednom od unutrašnjih povreda, što je posebno važno kod mišljenja trasologa dr. Busarčevića, koji je svoj rad zasnivao samo na slici površinske rane, (ogrebotine, kako izgleda na fotografiji), dok o probodu prsne kosti, probodnom kanalu kroz grudnu žlijezdu, razderinama desne plućne arterije i dušnice, kako kaže citiram "nema pojma". Tako su praktično vještačenja na koja se čekalo mjesecima potpuno bezvrijedna, iz čega proizilazi i da je tužilac imao netačne podatke, pri odlučivanju.
Da li je do toga došlo nečijom svjesnom namjerom ili najvažniji podaci nisu poslati vještacima nekom administrativnom greškom, je takođe na tužilaštvu da ustanovi.
Dr. Busarčević je spreman da pruži svoju pomoć i na sudu potvrdi da je sve što je navedeno istina, no postoji i audio snimak njegove izjeve koju ste sigurno već čuli.
S obzirom da se radi o izuzetno ozbiljnim dokazima, novim informacijama, vaša je obaveza da reagujete. Ovo je poslednji dokument koji upućujem tužilaštve, (sem sko se ne desi nešto važno) i u narednom periodu ću insistirati isključivo na razgovoru sa uredom glavnog okružnog tužioca, kako bi se razjasnila sva pitanja koja sam pokrenuo.
Pošto se radi o obimnom i kompleksnom materijalu biće potrebno više susreta, te predlažem da prvi sastanak bude iskorišten za iznošenje osnovnih teza i usaglašavanje daljih aktivnosti na otkrivanju istine, za šta će biti dovoljno 15-tak minuta. Potpuno je jasno da je tužilac Stjepanović, namjerno iz nečasnih pobuda prikrivala podatke i sabotirala istragu, što je dodatno potvrđeno i njenim ignorisanjem dokaza koje sam dostavio. Već 9 mjeseci izbjegavajući svaki kontakt sa porodicom, posebno sa mnom kao donosiocem dokaznog materijala i zastupnikom majke ubijene djevojčice, ured glavnog tužioca je već pokazao da štiti kriminalni rad tužioca i možda je u svemu aktivno učestvovao.
Takođe je zanimljivo pitanje, da li je tužilac obavijestila Kolegij, da je materijalne dokaze prala benzinom i da je falsifikovala vještačenja, izbacijući sve podatke o smrtonosnim povredama, i ne poslavši fotografije tih povreda iako postoje...
Možda ja i nisam u pravu i tužilaštvo ima objašnjenja za sve, pa će imati priliku da pokaže zasniva li svoj rad na zakonu ili ne. Svako izbjegavanje razgovora sa strankama je kršenje sopstvenog pravilnika i saučestvovanje u ubistvu, i podaci o tome ako se nastavi sa time, ovaj dokument i svi prethodni biće iskorišteni kao dodatni dokazi o kriminalu pojedinaca. Ukoliko se nastavi sa praksom bezakonje u radu tužilaštva svi podaci o tome će biti proslijeđeni na adrese institucija nadređenih vama, te po potrebi u Strazbur.
Izvinjavam se što u prethodnom periodu, zbog velikih problema sa disanjem uzrokovanih ambrozijom, nisam imao većih aktivnosti. S obzirom da je to pri kraju, ukoliko tužilaštvo odbije da radi po zakonu, "obratiću" se direktno pred zgradom, zaposlenima i prolaznicima i u narednim mjesecima prezentovati dokaze, kako putem teksta, tako i foto i audio materijala, sa imenima krivaca koji su sabotirali istragu i postali saučesnici ubistva. Znam da sam već odavno postao noćna mora mafije, ali prava mora tek slijedi, jer će imati priliku da me svakodnevno vide na ulazu sa dokazima o njihovim zločinima.
Nema načina da me kriminalci uplaše i zaustave, (osim možda "zalutalim rafalom") i na ovaj ili onaj način građani će saznati ko su ubice i nihovi saveznici u redovima zvaničnih državnih ograna.
Odgovorni za ubistvo i prikrivanje istog snosiće posledice svojih zločinačkih aktivnosti i dobiti zasluženu zatvorsku kaznu. Svi koji u tome niste učestvovali, shvatite da se radi u monstruoznom ubistvu jednog djeteta i uključite se u borbu protiv tih ubica.
To je uostalom vaša dužnost i obaveza od trenutka kad ste pristupili tužilaštvu...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

 

07.12.2011.

PRIGOVOR PROTIV NAREDBE O NESPROVEDJENJU ISTRAGE KTA-596/09

 

UREDU OKRUŽNOG TUŽILAŠTVA U BIJELJINI

Predmet : PRIGOVOR PROTIV NAREDBE O NESPROVEDJENJU ISTRAGE br KTA-596/09

Dana 12.01.2010. dobila sam obavijest br. KTA-596/09 Okruznog tuzilastva u Bijeljini od 04.01.2010. potpisanu od okružnog tužioca Danice Stjepanović, u kojoj nas obaviještava da neće (zaboravljeno je upisati ko neće, tužilac ili onaj ko daje naloge tužiocu), narediti sprovođenje istrage, po izvjestaju CJB Bijeljina br. 10-2/3.2-230-662/09, od 30.07.2009. a kojim izvjestajem je Okruzno tuzilastvo u Bijeljini obavjesteno o smrti djeteta Ivone Bajo, kcerke Budimke Bajo-Bollin, rodjene 25.05.2001. iz Bijeljine, koja je dana 23.07.2009. godine, smrtno stradala navodno u ulici Knez Ivo od Semberije, a neposredno ispred ulaza u preduzece „Univerzal“ gledajuci iz pravca Bijeljine, kojom putanjom se navodno ista kretala, na djecjem biciklu marke „BMX Turbo“, te navodno silaskom sa trotoara na navedeni ulaz, navodno se ubola u predio grudi na pokidanu metalnu zicu, od korpe navedenog bicikla, kada je usled zacepljenja dusnika i dusnica krvlju, nastupila smrt iste.

Nezadovoljna cjelokupnim dosadasnjim postupkom nadleznih organa, prije svega policijske stanice Bijeljina, CJB Bijeljina i njenih sluzbi, te Okruznog tuzilastva Bijeljina, a posebno naredbom Okruznog tuzilastva u Bijeljini br. KTA 596/09, o nesprovodjenju istrage, ulazem ovaj Prigovor, sa zeljom da skrenem paznju na sve propuste u dosadasnjem radu istraznih organa, odnosno Okruznog tuzilastva u Bijeljini, iznesene neistine i pogresno donosene zakljucke i potom naredbe.

Podsjecam da je moja cerka Ivona Bajo, rodjena u Novom Sadu 25.05.2001. inace drzavljanka Republike Hrvatske, pronadjena mrtva u ulici Knez Ivo od Semberije, u neposrednoj blizini ulaza u preduzece „Univerzal“, odnosno ispred tog ulaza, ali gledajuci u pravcu Bijeljine. Uz nju je bilo biciklo marke „BMX Turbo“ i lokva krvi.

Istu je odvezao u Bolnicu u Bijeljini, prolaznik cije ime je poznato tuzilastvu, u terminu oko 16 casova, a u bolnici je od strane ljekara konstatovana smrt i saopsteno je da je dovezena mrtva sa ubodnom ranom u predjelu srca.

Obdukcija tijela Ivone Bajo obavljena je dana 24.07.2009. i u zapisniku o obdukciji br. O-65/09 stalnog sudskog vjestaka medicinske struke dr. Vidaka Simica, konstatovana je samo jedna spoljasnja povreda u predjelu grudi i to na levoj strani 4 cm. od sredisnje crte tijela izmedju 2 i 3 rebra, duzine 1,9 cm, te sirine 3 do 5 mm. Na donjem kraju navedene povrede nalazila se modrica velicine 7x4 mm. Zatim je konstatovano da se u predjelu izmedju 2 i 3 rebra nalazi lako lucna ubodna povreda 2,5 cm duzine i 1 mm sirine, koja prolazi kroz celu debljinu grudne kosti. Potom je utvrdjeno da se na desnoj strani grudi nalazi razderina od 1 cm. desne plucne dusnice te razderina desne plucne arterije. Nalazom tog vjestaka konstatovano je na koji su nacin nastale povrede tj. jako zamahnutim predmetom i dat je zakljucak sta je uzrok smrti.

Prema izjavama ocevidaca jedan od policajaca pri dolasku ekipe za vrsenje uvidjaja izvrsio je deformisanje korpice bicikla te pobacao stvari iz torbe, koju je imala Ivona (vjerovatno da bi simulirao pad sa bicikla). U prvom trenutku ispricana verzija od strane policajaca, na koji je nacin stradala Ivona, stalno se slijedila od svih istraznih organa i tuzilastva i potom izdavani nalozi vjestacima, da bi se ta verzija odrzala.

Naime, iako je i laiku poznato da je nemoguce da dijete samo sebe povrijedi na takav nacin, navodnim padom a da ne zadobije nijednu drugu povredu, tuzilastvo nalaze da se izvrsi vjestacenje korpice na biciklu koja se nalazila ispred upravljaca, sa zadatkom da se utvrdi da li na odvracenom dijelu zice, duzine 2-3 cm ima tragova tkiva i unutrasnjih tjelesnih izlucevina djevojcice. Nalaz Bioloskog fakulteta u Beogradu od 24.09.2009. radjen za predmet KTA – 596/09, iako je pokazao da nema ni tkiva niti izlucevina, a sto je i logicno, istrazni organi i tuzilastvo i dalje ostaju pri svojoj tvrdnji, mada se iz tog nalaza vidi da su oni Bioloskom fakultetu u Beogradu sugerisali donosenje nalaza radi potvrdjenja njihovih namjera, jer kako drugacije protumaciti, kada Bioloski fakultet, odnosno vjestak tog fakulteta koristi cjelokupan cinjenicni opis navodnog stradavanja djevojcice, a imao je zadatak samo utvrditi, da li na famoznoj zici korpice ima tkiva i unutrasnjih izlucevina.

Tim vjestacenjem predlaze se trasolosko vjestacenje, sto opet ukazuje da je bilo medjusobnih dogovaranja, samo sa ciljem da se oduzi istraga. U tom vjestacenju uopste se ne pominju unutrasnje povrede, koje su i dovele do smrti, vec se sve svodi samo na dokazivanje spoljasnje povrede.

Jasno je da je do povrede doslo snazno zamahnutim ostrim predmetom cija je sirina 2,5 cm, debljina 1 mm i cija je najmanja duzina bila 12 do 15 cm da bi nacinila navedenu povredu i prosla kroz cijelu sirinu grudne kosti pokojne Ivone.

Zar ovome treba komentar i konstatacija tuzilastva i istraznih organa, da je tu povredu Ivona sama sebi nanijela i to navodno zicom okruglog oblika precnika 2 mm.

Naravno da tu povredu pokojna Ivona nije ni zadobila ni mogla zadobiti od navedene zice sa korpice, do koje je bio pristup nemoguc, cak ni u fazi pada, vec da se radi o gnusnom zlocinu i ubistvu i to vjerovatno negdje van mjesta na kome je pronadjeno tijelo, koje je potom tu dovezeno i ostavljeno. Ovoj mojoj konstataciji i ubjedjenju ide u prilog ponasanje uvidjajne ekipe, pri dolasku na lice mjesta, odlasku njenih pojedinih clanova na odredjene adrese i saopstavanje da je preminula, konstruisanje termina polaska kuci od drugarice kod koje je bila, zlog dana na kupanju, te do pronalaska i odvoza u bolnicu u Bijeljini.

Pitam se zbog cega su istrazni organi i potom tuzilastvo tako postupali i revnosno skrivali zlocin i zlocince. Ako su se oni ukljucili u njihovo skrivanje, znaci : sve im je poznato, a zasto su to cinili jasno je svakom normalnom covjeku. Zaboravlja se na cinjenicu da zlocinci ukoliko ih nadlezni skrivaju ponovo cine zlocine.

Uz sve ovo postavljam pitanje? Ukoliko istrazni organi i tuzilastvo ne zele rasvijetliti zlocin, ubistva jednog osmogodisnjeg djeteta, da li je njihovo postojanje svrsishodno, da li je moguca buducnost ove ljudske zajednice i djece.

Svojim postupkom svakako u ovom slucaju cini se dodatan zlocin i gotovo genocid, a zadatak drzave, ako nije obezbijediti buducnost njene djece i gradjana, sto je najsvetije, sta bi bilo drugo.

Moja porodica i ja dali smo sve od sebe da pomognemo u rasvetljenju zlocina, ali nase predloge istrazni organi i tuzilastvo su ignorisali, jer nisu saslusani svi predlagani svjedoci, nisu dovodjene u medjusobnu vezu kontradiktorne izjave svjedoka, svjedoci se nisu podvrgli poligrafu uprkos kontradiktornim izjavama, a nije izvrsena ni rekonstrukcija navodnog pada sa bicikla i samopovredjivanja djevojcice, te nije uzet listing telefonskih poziva.

Dovoljno je konstatovati da se famozna korpica, nalazila ispred i ispod upravljaca, da se navodno njena zica otkacila na desnoj strani, a kod Ivone je povreda na lijevoj strani, pa da se ponovo zakljuci i pored vec uradjenog nalaza Bioloskog fakulteta da ta zica nije mogla nanijeti cak ni spoljasnju povredu koja je opisana u zapisniku obdukcije.

Napominjem da je smisljeno Okruzno tuzilastvo u Bijeljini, dostavilo mi obavjest KTA – 596/ 09 od 04.01.2010. bez ikakve pratece dokumentacije i obavjestenja o svim poduzetim radnjama, kako bi bila sprijecena uloziti prigovor, ali zato ovom prilikom, zahtijevam da mi se sve to dostavi zajedno sa fotodokumentacijom.

Zbog svega napred iznesenog zahtijevam od Okruznog tuzilastva u Bijeljini da stavi van snage svoju naredbu o nesprovodjenju istrage br KTA – 596/ 09 i da naredi sprovodjenje istrage povodom ubistva moje kcerke Ivone Bajo, rodjene 25.01.2001. a ubijene dana 23.07.2009. u Bijeljini, odnosno podrucju Bijeljine, te podignu optuznicu protiv zlocinaca i njihovih pomagaca.

Podnosilac prigovora

Bajo Bollin Budimka

07.12.2011.

PRIGOVOR NA ODLUKU TUZIOCA

OKRUŽNOM TUŽILAŠTVU U BIJELJINI

PRIGOVOR NA ODLUKU TUŽIOCA

Dana 12.01.2010. porodica Bajo, dobila je obavijest potpisanu od okružnog tužioca Danice Stjepanović, u kojoj nas obaviještava da neće (zaboravljeno je upisati ko neće, tužilac ili onaj ko daje naloge tužiocu), narediti sprovođenje istrage, povodom ubistva djevojčice Ivone Bajo, posle samo pola godine premišljanja...

Celo obavještenje porodici posle polugodišnjeg napornog rada tužioca, napisano je na čitavih 10 (deset) redova, u kome se zahvaljujuci neviđenim intelektualnim sposobnostima tužioca uspjelo smjestiti vise grešaka:

Sem gore pomenutog gramatickog nedostatka, pogrešno je navedena i lokacija, jer bi se čitajući obavijest, dalo zaključiti da je djevojčica pronađena ispred ulaza u Univerzal, idući iz pravca grada, dok je naprotiv to kobno mjesto, nekoliko metara posle ulaza. No najveći nedostatak, je u stvari brutalno izrugivanje proceduri od strane tužioca, jer se nije potrudila da svoju odluku obrazloži, te čak niti da se pozove na neki dokument, na osnovu koga je odlučivala...

Da se ne radi o slučajnoj grešci, govore materijalni dokazi.

Koverat u kome je stigla odluka, nosi datum 11.01., dok je sam dokument datiran celih 7 dana ranije (04.01).

Navodim relevantni član pravilnika:

Član 87

1. Otprema pošte vrši se bez odlaganja.

Banda kriminalaca koja od početka radi na sabotiranju istrage ubistva je smišljeno prolongirala slanje obavijesti porodici do poslednjeg radnog dana tužioca, te je potom dotična sklonjena (otišla na odmor), sa ciničnom pravnom poukom o mogućnosti ulaganja prigovora na odluku koja nema obrazloženje.

Pokušaj porodice da kontaktira bilo koga iz tužilaštva te dobije neophodnu dokumentaciju, za adekvatan i potpun prigovor, brutalno je sprečen od strane tužilaštva, tako što je obezbeđenju dat nalog da ne propusti majku ubijene djevojčice, te je saopšteno da je sva navedena dokumentacija u kancelariji tužioca (koga nema) i da niko neće predati taj materijal porodici do njenog povratka.

Po podacima kojima raspolažemo, odluka o nesprovođenju istrage (a javnost je neprekidno obasipana lažnim informacijama o nekim rezultatima istrage, koji ukazuju na nesrećan slučaj, a sada se priznaje da istrage nikada nije ni bilo), donesena je još krajem prošle godine, ali je njeno slanje odgođeno do pogodnog datuma, kada tuzilac odlazi na odmor, sa koga se nikada vratiti neće, jer je dobila instrukcije da zbog kriminalnih aktivnosti, koje ne može opravdati podnese ostavku.

Nadam se da će objelodanjivanje ove informacije, navesti nalogodavce da je zadrže i vrate u svoju službu.

Zahtevamo od tuzilaštva da odbaci kao neosnovanu i nezakonitu odluku tužioca, te naloži istragu o njenom kriminalnom radu, te dostavi porodici celokupnu tekstualnu i foto dokumentaciju, koja će nam biti neophodna za sudski proces protiv ogranizovane kriminalne grupe.

U prilogu su samo neki od argumenata, koji ukazuju na monstruozne poteza bande kriminalaca...

Porodica Bajo

15.01.2001.

07.12.2011.

PO PREDMETU 80 1 PR 004601 11 PR

 

OSNOVNOM SUDU U BIJELJINI
PREKRŠAJNOM ODJELJENJU

PO PREDMETU : 80 1 Pr 004601 11 Pr

Napomena: Ovaj dokument je informativnog karaktera, sa ciljem da doprinese efikasnosti i brzini zakazanog pretresa, a istovremeno i Zahtjev, shodno članovima ZOP "Prava lica okrivljenih za prekršaje" i "Svjedoci i isprave" a koristim ga i kao sredstvo borbe protiv organizovanog kriminala, te će građanima biti predočen na internetu u sastavu bloga koji uređujem "http://kriminaluvlasti.blogger.ba" i "http://zdenkobajo.blog.rs"...
Pozivam se na stav e) da ispitaju ili da se u njihovo ime ispitaju svjedoci koji ih terete i da se obezbijedi prisustvo i saslušanje svjedoka u njihovu korist pod istim uslovima kao i svjedoka koji ih terete, člana "Prava lica okrivljenih za prekršaje", a koji je u direktnoj suprotnosti sa stavom 1 člana "Svjedoci i isprave", na koji se poziva u tekstu poziva, uz opasku "da okrivljeni ima obavezu, obezbijediti svjedoke"...
U jednom članu je očito da Sud obezbjedjuje prisustvo svjedoka, što je i normalno, jer jedini ima za to zakonsko uporište. Tvrdnja da to mora učiniti okrivljeni, je apsurdna i neizvodljiva, sto se vidi u istom, pomenutom stavu 1 (U slučaju da svjedok ne želi da dobrovoljno pristupi na sud, svaka od strana može zahtijevati od suda da pozove takve svjedoke).
Stoga tražim od Suda da obazbijedi prisustvo komandira Sudske policije g. Danka Borovčanina, koji je najbolje informisana osoba, po pitanju svih događaja vezano za obezbijeđenje zgrade, a ja nemam nikakvog načina da prisilim bilo koga na svjedočenje.
No, čak i ako iz bilo kog razloga ne bude moguće prisustvo pomenutog gospodina, neću tražiti odlaganje, nego ću svoju odbranu zasnovati na pravima predviđenim u članu 6, stavovi b), d) i e).
Ističem prije svega da ovaj pretres ne bi ni trebalo da se održi, no ja to neću predlagati, jer je moj cilj da Sud, koji je jedini nadležan za tumačenje i primjenu zakona, iznese svoj stav.
S tim u vezi je član 49 "Dokaz" stav 2
Sud ne može svoju odluku zasnovati na dokazima do kojih se došlo kršenjem ljudskih prava i sloboda na način opisan u članu 10 Zakona o krivičnom postupku.

Dakle, suština je u tome da, ne samo tog dana, nego u poslednje 2 godine organizovana kriminalna grupa, preko svojih članova, korumpiranih službenika mafijaškog režima, brutalno krši zakon i čini krivična djela, da bi spriječila dostavu dokaza o njihovim zločinima...
Navodim samo neke od tih krivičnih djela :
"Zloupotreba službenog položaja" od strane Novaka Kovačevića, koji je pri tome učinio i Krivično djelo "Samovlašće", te "Podstrekivanje" i "Pomoć učiniocu poslije izvršenja". Pripadnici Sudske policije, su izvršavajući nezakonitu neredbu povrijedili zakon u članovima "Povreda prava na podnosenje pravnog sredstva", "Povreda ravnopravnosti gradjana" i "Povreda ljudskog dostojanstva".

Zahtijev za pokretanje prekršajnog postupka, je smišljeno nepotpun i ne odslikava istinit prikaz događaja, te ću tražiti da se na pretresu pročita tekst zabilješki svjedoka policajaca i uporedi sa stavovima iznesenim u Zahtijevu!.
Suština je u tome da sam tog dana, kao i nebrojeno puta ranije pokušao da predam dokazni materijal o više krivičnih djela, od kojih je najteže "Teško ubistvo" Ivone Bajo 23.07.2009. a ostala su uglavnom učinjena sa ciljem da se to ubistvo prikrije. Počinioci tih djela su pripadnici OT Bijeljina i CJB Bijeljina, dakle podnosioca Zahtjeva.
Svaka obrada dokaznog materijala koji imam bi odvela praktično na doživotnu robiju kriminalce iz OT Bijeljina i CJB Bijeljina, kao i više članove mafije, te je njihov postupak predvidiv i logičan! Na svaki način će pokušati da me spriječe u nastojanjima da dostavim taj materijal.
Za svaki moj postupak, postoji uporište u zakonu, konkretno navodim relevantne članove :
"Prijavljivanje krivičnog djela od strane građana"), stav 1 Građanin ima pravo prijaviti izvršenje krivičnog djela.
Procedura za to je obrađena u članu "Podnošenje prijave", stav 1: Prijava se podnosi tužiocu, pismeno ili usmeno.

Kako su zakonom jasno garantovana prava građanima, koje mafija preko svojih slugu unutar režima brutalno sprečava, te sam nezakonito spriječen da predam dokazni materijal i podnesem krivičnu prijavu, jasno je da Sud ne može da obrađuje dokaze do kojih se došlo kršenjem zakona od strane ograna vlasti...
Ja ću naravno dokazati da nije tačna tvrdnja podnosioca zahtjeva da sam "Ometao državne ograne", a od Suda tražim da se poštuje Zakon, te da shodno članu 48 "Postupak na usmenom pretresu" stav dva, podnosilac zahtijeva dokazuje svije tvrdnje, a ne da se to čini na bilo koji drugi način, kao i da se poštuju i ostali stavovi, naročito prava okrivljenog, stav 3 recimo:
"Okrivljeni ima pravo da iznese svoju odbranu, ali nije obavezan da govori ili da iznosi dokaze."
Koristim zato priliku da obavjestim Sud, kako neću odgovarati niti na jedno pitanje, upućeno od bilo koga, što se odnosi i na "informativna pitanja". Zarad građana ističem da sam već bio hapšen i suđeno mi je zbog teških "zločina" kao što su "Pokušaj podnošenja krivične prijave" "Borba protiv organizovanog kriminala" i slično, a tada su mi postavljana pitanja, koja su prije svega neustavna i nezakonita, a i uvredljiva!
Dakle u zemlji, gdje je sve vise nezaposlenih i gladnih, a nerijetko se hrane iz kontejnera, na sudu mi je postavljemo pitanje "OD ČEGA ŽIVITE". To citiram doslovno, a skrećem pažnju da je originalno predviđeno pitanje nešto drugačije.
Svrha tog pitanje je isključivo u tome da se vidi koliko može da se kazni građanin, jer zbog katastrofalnog stanja u koje je zamlju dovela mafija, mnogi jednostavno nisu mogli da plate kazne, te su radije išli u zatvor. Shvativši da je to kontraproduktivno, mjenja se zakon i sudija dovodi u situaciju da se pogađa sa osumnjičenima oko visine kazne.
Takođe je propustom u zakonu, (član 48) predviđena mogućnost, da citiram "Sud će tražiti od okrivljenog da se izjasni o tome da li prihvata odgovornost" što je direktno kršenje prava okrivljenog, DA SE SMATRA NEVINIM, DOK SE NE DOKAŽE SUPROTNO!
Očito je da su zakon pisale različite osobe po segmentima, no to ne opravdava ovakve suprotnosti unutar njega.
Stoga unaprijed ističem da nikada neću prihvatiti krivicu i priznati da nemam prava, koja su jasno zagarantovana zakonom. To što mene lično i sve ostale "obične" građane mafijaške sluge iz vlasti tretiraju kao životinje, samo je dodatni podsticaj da im se suprotstavim.
Jasno je dakle, da su od strane kriminalaca iz OT Bijeljina brutalno kršena prava građanima i činjena krivična djela, a to nije sve jer su uhvaćeni sa rukama krvavim do ramena, potpuno izgubili kompas i izdali FASISTICKU USMENU NAREDBU, da se svim srodnicima ubijene djevojčice ne dozvoli ostvarenje nijednog zakonom predvidjenog prava, vezano za rad tužilaštva.
U prilogu ovog dokumenta je sažetak zapisnika usmenog pretresa, odrzanog u Bijeljini u avgustu 2011.
Tuzilastvo, ne samo da brutalno krsi zakon i neće da radi po odredbama Zakona o krivičnom postupku, nego teroriše i građane, primjenjujući prema njima tretman, kakav nema uporište u važećim zakonima zemlje, a može se osloniti samo na zakone TREĆEG RAJHA!
Parola nacista "ZABRANJEN ULAZ PSIMA I JEVREJIMA" sada je modifikovana u "naredbu"
ZABRANJEN PRISTUP TUZILASTVU I OSTVARANJE ZAKONSKIH PRAVA ZIVOTINJAMA I PORODICI BAJO
Svakome ko ima i najmanje sumnji o argumentaciji i terminologiju koju koristim, sugerišem neka zamisli, kako bi izgledao plakat na ulazu u zgradu suda, na kome bi bila napisana naredba, koja se primjenjuje prema porodici Bajo...
Razlog tome je težina dokaza koje imam protiv pripadnika mafije! Ovom prilikom kao prilog dostavljem disk na kome je dio dokaza koje sam namjeravao predati u OT Bijeljina i podnijeti prijavu.
Skrećem paznju na folder pod nazivom "Za sud" u kome se nalaze samo neki od dokaza do kojih sam došao. Materijalni dokaz ubistva Torba.jpg, bez ikakvog komentara ovdje. Slika sve govori i jasno je da kriminalci ne mogu dati nikakvo objašnjenje za to. Taj dokaz se nalazi i danas u sudskom depou, ako nije uništen...
Drugi bitan dokaz je snimak razgovora sa vještakom dr. Busarčevićem "Istina o ubistvu (audio).mp3" iz koga je i osnovcu jasno, da je OT Bijeljina najobičniji servis mafije i da su namjerno, smišljeno planski, sabotirali istragu sa ciljem da prikriju ubistvo osmogodišnje djevojčice, te tako zaštite saučesnike, koji su tog dana kada se desila tragedija švercovali neku robu, (vjerovao sam da se radi o narkoticima, ali poslednji događaji ukazuju na šverc oružja).
Prvi put sam takav disk predao u martu 2010 godine, samo par dana po smrti na saslušanju, građanina Radman Nedeljka, a nepunih 7 dana kasnije CJB Bijeljina podnosi zahtjev, koji odobrava OT BIjeljina, da mi se otmu dokazi koje imam.
Povod za to su moji tekstovi u kojima sam pisao da će svi odgovorni za prikrivanje ubistva, počev od kriminalca Marković Dragoslava inspektora, do pripadnika tužilačke mafije završiti u zatvoru!

Optužba je bila "Ugrožavanje sigurnosti", pa iako ne postoji nijedna riječ u mojim tekstovima, koja se može dovesti u vezu sa tim članom, izdejstvovana je naredba za pretres i odnošenje računara.
Da je sve ovo bila gnusna laž, jasno je iz činjenice, da do danas, 20 mjeseci kasnije, nijedan tužilac nije podigao optužnicu protiv mene, iako sam praćen, pretresan, nadzirane su mi komunikacije i ustanovljeno stražarsko mjesto u 3 smjene ispred kuće! Iako sam morao biti obaviješten, shodno ZKP-u o otvaranju oduzetog predmeta, te po završetku "Posebnih istražnih radnji" to se nikada nije desilo. U prilogu je dokument koji sadrži 3 zahtjeva podnesena CJB Bijeljina o pristupu informacijama, na koji nikada nije odgovoreno.
Time se očituje kredibilitet i rad podnosioca zahtjeva! Ne samo da je inicirao nezakonitu akciju bez ijednog argumenta, nego to sad i prikriva, a usput me u sadejstvu sa OT Bijeljina brutalnom silom i lažnim predstavljenjem događaja sprečava da predam dokaze, koji bi neke njihove pripadnike odveli na doživotnu robiju.
Drugi bitan događaj je iz avgusta 2010, kada sam materijal predao načelniku kriminalističke policije Aci Teodoroviću! On je jedina osoba iz vlasti koja je potvrdila da je vidjela dokaze, a uspio sam ga ubijediti da podnese zahtjev za saslušanje tužioca Stjepanović Danice, koja je u sadejstvu sa ostalim kriminalcima oprala kaiš torbe kako bi uklonila tragove ubistva, što se jasno vidi na slici, te falsifikovala autopsiju i nije dostavila trasologu podatke niti o jednoj unutrašnjoj povredi, što se takođe jasno može čuti iz izjave vještaka...
Vec sutradan dotična kriminalka iako je u Srebrenici do septembra i iako na odmoru, pojavljuje se na ulazu u zgradu suda, te vidjevši nas bježi nazad. Nekoliko dana kasnije smo sestra i ja uhapšeni pri pokušaju da isti materijal predamo u OT Bijeljina, a sutradan, samo 5 dana po predaji njemu, g. Teodorović je pronađen mrtav pored ceste u automobilu.
Zvanično "INFARKT", bez autopsije, a svi dokazi koje sam mu predao su nestali, jer novi načelnik o tome ne zna ništa!
Ponavljam da su u pitanju dokazi o zločinima pripadnika CJB I OT Bijeljina...

Sem toga, dobio sam obavijest od Specijalnog tuzilaštva, u kojoj g. Mahmut Švraka, opisuje neke od dokaza, uz opasku da nisam dostavio materijal, kojim bih to potkrijepio. Dana 24.02.2011. šaljem dopis sa diskom, koji je evidentiran već sutradan, a samo tri dana kasnije šef mafije prijeti javno u medijima ukidanjem Specijalnom tužilaštvu!
Navodno je tužilaštvo neovisno i samostalno, te niko ne može vršiti pritiske, a kriminalac pod istragom Dodik Milorad, rješava problem otvorenim prijetnjama!
Zašto je to tako, biće jasnije kada predstavim suštinu:
U trenutku kad je ubijena Ivina Bajo, švercovana je neka roba u firmu lokalnog tajkuna, ratnog profitera i kriminalca Bobar Gavrila, o čemu imam sve dokaze na disku! Rezervoar kamiona je vezan španerom, trake za vezanje robe (opterećenje 3000 kg) a po mišljenju vještaka, predmet koji je ubio dijete je trakastog oblika!
Iako su znali za taj kamion, CJB Bijeljina ne nalaže saobraćajnoj policiji da ga zaustavi i pregleda, te je tako pružena logistička podrška švercerima! Dugo sam vjerovao da se tada prevozio heroin, no ove godine se ispostavilo da se najvjerovatnije radi o transportu, koji je dogovorilo tužilaštvo sa švercerima oružja, uz jasnu podršku više ministarstava i vodećih pripadnika mafije.
Slobodan Tešić, Dragan Kapetina, Milorad Barašin, Dragiša Mekić, Gavrilo Bobar, Dodik Milorad, Marković Dragoslav, Kovačević Novak, Stjepanović Danica... i ostali!
Dokazi koje imam su toliko jaki da možemo slomiti kičmu mafiji u zemlji, i oni to znaju, te je jasno iz kog razloga mi se ne dozvoljava pristup tužilaštvu. Sve što sam slao na druge načine, oni "ne dobijaju", što se vidi iz dokumenta u prilogu, potpisanog od glavnog specijalnog tužioca!
Dakle plan mafije je da sve što pošaljem poštom ili predam u nekom hodniku, bude izgubljeno, a da mi se ne dozvoli ni po koju cijenu predaja direktno i podnošenje prijave!
Ja ću tome da se suprotstavim i ako se to bude nastavljalo, koristiću se najstarijim pravom "Samoodbranom" što je u KZ-u predviđeno u članu "Nužna odbrana" i "Krajnja nužda"
Pravo garantovano zakonom, je moje pravo i svako ko mi ga otima čini krivično djelo, a ja ću se braniti od kriminalaca, bili oni tetovirani skinhedsi, CJB Bijeljina, OT Bijeljina ili predsjednik zemlje!
Ne želim nijednom policajcu, tužiocu ili sudiji da završi onako kako se desilo Aci Teodoroviću i Dijani Milić!
I mene su pokušali da ubiju u junu 2010, što nikoga i ne zanima.
Znam da postoje mnogi u organima vlasti, koji žele da rade časno i po zakonu, ali se plaše mafije!

Ne postoji način da me ti kriminalci zaustave i nastaviću da se borim protiv njih iskljucivi mirnim, nenasilnim sredstvima i pozivajući se uvijek na važaće zakone.
Prijetnje kaznama, zatvorom, smrću, samo će me dodatno ojačati!
NEKA SVAKO ODABERE PREMA SVOJOJ SAVJESTI NA KOJOJ CE STRANI DA BUDE...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

KRIMINAL U VLASTI

LINKOVI

JANUAR 2012:

TUZILASTVU BOSNE I HERCEGOVINE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/01/3056214

PRIJAVA PROTIV GRUPE LJUDI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/01/3056673

GLAVNOM OKRUZNOM TUZIOCU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/02/3057046

OKRUZNOM SUDU U BIJELJINI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/03/3058844

TUZBA PROTIV REPUBLIKE SRPSKE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/04/3061194

GLAS ISTINE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/04/3061723

KANCELARIJI DISCIPLINSKOG TUZIOCA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/09/3077275

ZAGUBLJENI DOKAZI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/10/3079717

ISTINA - STA JE TO ???

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/12/3083076

OTVORENO PISMO SUDSKOJ POLICIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/12/3085244

OBAVJESTENJE I ZAHTJEV OKRUZNOM SUDU U BIJELJINI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/13/3086014

ZAHTIJEV ZA PONAVLJANJE PREKRSAJNOG POSTUPKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/15/3087389

OSNOVNOM SUDU U BANJALUCI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/16/3087893

ZAHTJEV ZA PRISTUP INFORMACIJAMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/17/3089151

SAOPSTENJE ZA JAVNOST I MEDIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/21/3094018

PO PREDMETU : 80 1 PR 004601 11 PR

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/21/3094481

PRITUZBA NA RAD SUDA (SUDIJA)

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/25/3097790

ZAHTIJEV ZA IZUZECE SUDIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/29/3106395
FEBRUAR 2012:

JAVNO PISMO OKRUZNOM TUZILASTVU U BIJELJINI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/02/07/3116813

KRIVICNA PRIJAVA PROTIV ORGANIZOVANE KRIMINALNE GRUPE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/02/10/3119518

GLAVNOM REPUBLICKOM TUZIOCU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/02/11/3122527

KO JE POSLAO PRITUZBU ???

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/02/12/3128674

OBAVIJESTENJE OSNOVNOM SUDU U BIJELJINI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/02/15/3138008

OPRANI NOVAC OD KOKAINA NADJEN U BOBAR BANCI U BIJELJINI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/02/27/3159613

ZONA SUMRAKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/02/28/3160608
MART 2012:

SUZBIJANJE KRIMINALA NIJE U INTERESU RS

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/03/07/3227258

ZAHTIJEV REPUBLICKOM TUZILASTVU REPUBLIKE SRPSKE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/03/07/3233473

DODATNI DOKAZI ZA SPECIJALNO TUZILASTVO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/03/09/3240768

KANTONALNOM TUZILASTVU KANTONA SARAJEVO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/03/16/3261089

VIJECU O SPECIJALNOM TUZILASTVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/03/22/3268301

KOME I ZBOG CEGA TREBA ODLAGANJE IZBORA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/03/27/3278508
APRIL 2012:

MAFIJA U BLATU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/04/02/3281211

HVATAJTE LOPOVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/04/07/3284179

ZALBA PO ZAHTJEVU ZA PONAVLJANJE POSTUPKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/04/13/3287149

OBAVJEST O KRIMINALU SUDIJE DEVIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/04/17/3289463

DEKLARATIVNA TUZBA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/04/27/3296464

PRIJEDLOG

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/04/30/3298185
MAJ 2012:

TUZBA PROTIV RS DOPUNA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/01/3298971

ZAHTJEV ZA IZUZECE ZLATNE MARTINOVIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/03/3299669

SUDOVIMA U BIJELJINI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/04/3300214

USTAVNOM SUDU O PRESUDAMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/06/3301826

ZAHTJEV ZA INFORMACIJE OKRUZNOM SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/09/3303153

ZAHTJEV ZA INFORMACIJE OSNOVNOM SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/09/3303282

TUZBA PROTIV DANICE I NOVAKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/13/3305730

TUZBA PROTIV UNIVERZALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/16/3307002

SEKRETAR NIJE DALA DOZVOLU ZA LAZNU PRIJAVU ???

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/22/3311092

TUZBA ZA UNISTAVANJE PODATAKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/24/3312060JUN 2012:

PO TUZBI ZA LAZNU PRIJAVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/06/3319464

RASKRINKAVANJE TUZILASTVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/06/3320018

VIJECU I SIPI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/08/3320608

CJB-U PROTIV ORGANIZOVANE KRIMINALNE GRUPE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/11/3322944

KOMANDIRU SUDSKE POLICIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/15/3324701

TUZENOJ RS

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/17/3325884

PODNESAK PO TUZBI PROTIV RS

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/22/3328645

ZALBA PO TUZBI PROTIV BIH

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/23/3329278

TUZBA PROTIV UNIVERZALA DOPUNA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/24/3329804

TUZBA PROTIV DANKA I NOVAKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/25/3330401

PRIJAVA ZA NEZAKONITI NADZOR

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/26/3331113

MAJKA PROTIV MAFIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/27/3331896JUL 2012:

PO TUZBI 80 0 P 039976 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/07/07/3338636

IMA LI PRAVA IZVAN SUDA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/07/12/3341926

KRIMINALCI U IME TUZILASTVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/07/22/3348621

PREINACENJE TUZBE PROTIV RS

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/07/25/3350920

TEROR TUZILACKE MAFIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/07/29/3353772

VIJECU O LAZOVIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/07/30/3354407AVGUST 2012:

PRITUZBA ZA OT DOBOJ

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/01/3355917

KO JE PREVARIO SUD

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/05/3357993

TUZBA ZA UTVRDJENJE DISKRIMINACIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/08/3360541

KRIMINALNI REZIM

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/12/3363250

MAFIJA UPRAVLJA POLICIJOM

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/16/3365431

ULTIMATUM MAFIJASKOM REZIMU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/21/3368970

PRITUZBA SUDSKOJ POLICIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/23/3370023

ISTINA O MAFIJASKOM REZIMU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/26/3371636

ZALBA PO TUZBI PROTIV RS

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/26/3371903

NEKAZNJENI ZLOCIN

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/27/3372348SEPTEMBAR 2012:

GORI OD GESTAPOA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/09/05/3377936

KOGA STITI TUZILASTVO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/09/06/3378842

ZAHTJEV ZA INFORMACIJE MUP-U

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/09/16/3384594

DOPUNA TUZBE ZA UTVRDJENJE DISKRIMINACIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/09/19/3387066

SLIKA SVE GOVORI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/09/23/3389251

TUZILASTVU O ZAHTJEVIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/09/25/3391246

OBAVJEST ZA KT TUZLA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/09/26/3391285OKTOBAR 2012:

BALKANSKI AL KAPONE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/10/01/3394341

ZALBA PO TUZBI ZA UTVRDJENJE DISKRIMINACIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/10/03/3396053

DOBOJSKOM TUZILASTVU O DOKUMENTACIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/10/08/3398851

ZLOCIN SA POTPISOM REZIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/10/12/3401821

DOPUNA TUZBE PROTIV DANICE I NOVAKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/10/17/3405226

SUDSKOJ POLICIJI PO PRITUZBI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/10/27/3410895

POJASNJENJE TUZILASTVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/10/29/3412287NOVEMBAR 2012:

ZA PRETRES 3 DECEMBAR 2012

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/14/3422554

TUZBA PROTIV MAFIJASKOG REZIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/15/3423217

TUZBA PROTIV DANKA I NOVAKA DOPUNA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/19/3426179

ZAHTJEV SUDSKOJ POLICIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/21/3427460

ZABRANJENI INTERVJU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/22/3427805

UTVRDJENJE DISKRIMINACIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/23/3428518

ZALBA NA RJESENJE O ODBACIVANJU TUZBE PRITIV DANICE I NOVAKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/24/3429747

TUZBA ZA DISKRIMINACIJU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/25/3430334DECEMBAR 2012:

POLITICKA VOLJA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/01/3434183

SAMOVOLJA REZIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/02/3434923

POZITIVNI PRIMJERI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/04/3435734

PITANJA SVJEDOCIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/05/3436336

RELEVANTNI CLANOVI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/06/3436921

DOPUNA TUZBE PROTIV MAFIJASKOG REZIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/09/3438877

ZAHTJEV REPUBLICKOM TUZILASTVU REPUBLIKE SRPSKE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/10/3439507

DOKAZI O KRIMINALU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/11/3440291

PREINAKA TUZBE PROTIV UNIVERZALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/13/3441353

PRIJEDLOG PO CLANU 134 ZPP

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/14/3442241

ZALBA PO PRETRESU OD 3. DECEMBRA 2012

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/16/3443755

REVIZIJA ZA LAZNU PRIJAVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/23/3448041

KO SKRIVA UBICE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/28/3451126JANUAR 2013:

PRIJAVA PROTIV SUDIJA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/01/05/3456603

DOSTA JE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/01/11/3461397

PRIJAVA PROTIV ZLOCINACKE ORGANIZACIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/01/17/3465912

OBAVJEST SP UZ PRIJAVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/01/19/3467374

ZAHTJEV ZA IZUZECE ZELJKE VAKICIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/01/25/3471579

GLAVNOM TUZIOCU OT DOBOJ

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/01/27/3472655FEBRUAR 2012:

TUZILASTVU I POLICIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/02/10/3481870

ZAHTJEV ZA NOVU ISTRAGU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/02/20/3488655

PONUDA TUZENIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/02/28/3494159MART 2013:

ZAHTJEV POLICIJSKOJ STANICI BIJELJINA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/05/3496974

UTVRDJENJE DISKRIMINACIJE NA SUDJENJU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/07/3499030

INSPEKTORATU SUDSKE POLICIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/11/3501635

PRIJAVA PROTIV ZORANA CAVICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/18/3506344

ZALBA NA RJESENJE 80 0 P 043324 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/26/3511796

OBAVJEST PO PREDMETU 80 0 P 039222 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/28/3513181

PRIJEDLOG PO CLANU 81

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/29/3513781

OBAVJEST PO PREDMETU 80 0 P 039976 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/30/3514647

PRITUZBA BIH TUZILASTVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/31/3515288APRIL 2013:

ZAHTJEV ZA PONAVLJANJE 80 1 PR 007070 12 PR

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/02/3516573

ZAHTIJEV SUDSKOJ POLICIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/04/3517724

ZALBA NA RJESENJE 80 0 P 043325 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/06/3519030

PRITUZBA U OT DOBOJ

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/08/3520589

PRIJAVA PROTIV BIROA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/10/3522237

KOGA SU KORIMPIRALI KRIMINALCI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/12/3523484

OBAVJEST PO PREDMETU 80 0 P 043472 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/14/3524855

UREDJENJE TUZBE ZA DISKRIMINACIJU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/16/3526184

SPREGA MAFIJE I DRZAVE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/18/3527633

PRIJAVA PROTIV ZORANA MICICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/20/3528964

DOKAZI TUZBE PROTIV UNIVERZALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/22/3530376

PREINAKA TUZBE PROTIV DANKA I NOVAKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/24/3531754

PRIJAVA PROTIV DEVIC I DJONLICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/26/3533277

PRIJAVA PROTIV KOMANDIRA MUP-A

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/28/3534648

LOGISTIKA ORGANIZOVANOG KRIMINALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/30/3535790MAJ 2013:

PRIJAVA PROTIV DJURICA I ZORIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/02/3537065

KOME PRIPADAJU LJUDSKA PRAVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/08/3541839

OKRUZNOM CENTRU SUDSKE POLICIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/10/3542826

ZASTITNICI ORGANIZOVANOG KRIMINALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/29/3543131

PRIJAVA PROTIV KOMANDIRA SUDSKE POLICIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/29/3543189

ZALBA NA 80 1 PR 007070 13 PVLP

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/29/3543272

TUZBA PROTIV NOVAKA I DANICE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/29/3543321

PRITUZBA NA KOMANDIRE SP

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/31/3544280JUN 2013:

PRIJAVA PROTIV GLAVNOG TUZIOCA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/06/04/3545756

PRITUZBA BIH TUZILASTVU PO T 20 0 KTA 0007047 13

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/06/08/3547916

ZAHTJEV USTAVNOM SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/06/13/3549853

UTVRDJENJE ZA PREDAVANJE PRIJAVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/06/18/3551860

SUDSKOJ POLICIJI PO RJESENJU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/06/24/3554133JUL 2013:

TUZIOCU KEROVICU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/06/3559121

OBAVJEST USTAVNOM SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/12/3561416

UTVRDJENJE ZA PARNICU S UNIVERZALOM

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/15/3563093

PRITUZBA NA ODLUKU T14 0 KTA 0008936 13

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/18/3564528

PRITUZBA NA KEROVIC RANKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/20/3565114

TUZBA ZA UTVRDJENJE PRAVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/22/3566244

IN MEMORIAM

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/23/3566396

PRITUZBA NA RAD SUDIJE MARKOVIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/24/3567006

BANDA PLACENIH UBICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/26/3567953

DOPUNA NA UDT 12326-13

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/30/3569796AVGUST 2013:


ZALBA NA PRVOSTEPENU PRESUDU PROTIV UNIVERZALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/03/3571388

FALSIFIKATI SUDIJE MARKOVIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/05/3572018

ZAHTJEVI ZA INFORMACIJE SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/09/3573357

PRITUZBA PROTIV VAKICIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/11/3574158

OSNOVNOM SUDU O BLOGU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/13/3574923

JAVNO PISMO MUP-U

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/15/3575636

ZAHTJEV ZA INFORMACIJE VIJECU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/17/3576693

TUZBA ZA PODRSKU UNIVERZALU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/19/3577411

PRESUDE PO NARUDZBI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/21/3578076

UTVRDJENJE ZA MUP

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/23/3578956

PRITUZBA PROTIV DESTANOVICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/25/3579775

PRIJAVA PROTIV SUDIJE MARKOVIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/27/3580595

UTVRDJENJE ZA 80 1 PR 007070 13 PZP

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/29/3581519

DA SE ZNA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/31/3582426SEPTEMBAR 2013:


ZAHTJEV PS BIJELJINA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/01/3582837

PRITUZBA PROTIV DJONLICA I DJURICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/03/3583533

TUZILASTVU BIH

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/05/3584301

PRITUZBA ZA PRIKRIVANJE PRIJAVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/07/3584926

(NE)POSTUPANJE SUDIJE DJONLICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/09/3585683

DOPUNA TUZBE ZA PODRSKU UNIVERZALU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/11/3586917

PRITUZBA ZA PRIKRIVANJE UBISTVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/13/3587701

APELACIJA USTAVNOM SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/15/3588733

LIJEPA RIJEC GVOZDENA VRATA OTVARA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/20/3590610

MONTIRANI PRETRES

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/25/3592464

PRITUZBA ZA PRIKRIVANJE INFORMACIJA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/30/3594231OKTOBAR 2013:


ODLUKA PO LAZNOJ PRIJAVI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/10/05/3595696

ISTINA O LAZNOJ PRIJAVI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/10/10/3597359

ZAHTJEV OKRUZNOM SUDU PO 80 0 P 039221 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/10/15/3599158

DOPUNA NA T09 0 KTA 0034144 13

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/10/20/3601037

PRAVOBRANILASTVU RS

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/10/25/3602992

PO PRENOSU NADLEZNOSTI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/10/30/3604820NOVEMBAR 2013:


NEDOSTATAK POLITICKE VOLJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/01/3605656

OBAVJEST O KRIMINALU U OT BIJELJINA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/04/3606807

NIJE BILO NAMJERNO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/07/3608140

PRIJEDLOG PO 71 0 P 162681 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/10/3609358

POVEZ PREKO OCIJU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/13/3610347

PRITUZBA NA T 17 0 KT 0004186 13

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/16/3611640

ZALBA NA RJESENJE 80 0 P 043472 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/19/3612681

PRITUZBA PO LAZNOJ PRIJAVI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/22/3614043

NACELNICIMA CJB BIJELJINA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/25/3615098DECEMBAR 2013:


DOPUNA NA 80 0 P 050285 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/12/01/3617361

PRITUZBA NA T 17 0 KTA 0004187 13

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/12/05/3618670

OBAVJEST PO CLANU 182 ZA 80 0 P 043325 13 P 2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/12/10/3620749

PRIJEDLOG SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/12/15/3622460

BN TELEVIZIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/12/20/3624282

PREINAKA TUZBE 80 0 P 043324 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/12/25/3625577JANUAR 2014:


OBAVJEST O ADMINISTRATIVNOJ GRESCI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/01/3627816

PRIPREMNO ROCISTE 80 0 P 043324 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/04/3628644

FALSIFIKATI, LAZI I MANIPULACIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/07/3629574

POPIS DOKAZA 80 0 P 043324 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/10/3630683

ZALBA NA RJESENJE 80 0 P 050285 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/13/3631477

ZAHTJEV SUDU ZA SNIMKE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/16/3632418

ADVOKATI MAFIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/19/3633337

DOPUNA NA AP-3701-13

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/22/3634141

TUZILASTVU O PRIJAVAMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/25/3635019

DOKAZI ZLOCINA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/28/3635740

ZAHTJEV VSITV-U

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/31/3636364FEBRUAR 2014:


OBAVJEST REPUBLICKOM TUZILASTVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/03/3636930

PRIJAVA PROTIV DESTANOVICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/06/3637536

PRITUZBA PROTIV SUDSKOG VIJECA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/09/3638205

PONAVLJANJE POSTUPKA PROTIV UNIVERZALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/12/3638930

NEKOLIKO NEUGODNIH PITANJA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/15/3639748

ZALBA NA PRESUDU 80 0 P 039976 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/18/3640264

TUZBENI ZAHTIJEV ZA UTVRDJENJE PO 80 0 P 043324 13 P2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/21/3641050

ISTINA SE RAZOTKRIVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/24/3641658

OBAVJEST SUDU I TUZENOJ 80 0 P 043325 13 P 2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/27/3642436MART 2014:


APELACIJA ZA UNIVERZAL

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/03/3643305

TUZBENI ZAHTIJEV ZA UTVRDJENJE PO 80 0 P 043325 13 P 2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/06/3644161

PRITUZBA ZA LAZNE INFORMACIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/09/3644906

PREINAKA 2 TUZBE 80 0 P 043324 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/12/3645617

ZALBA NA RJESENJE 01-50-151-2-2014

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/15/3646441

PRIJAVA PROTIV SUDSKOG VIJECA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/18/3647053

ZAHTIJEVI USTAVNOM SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/21/3647879

REVIZIJA TUZBE PROTIV UNIVERZALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/24/3648573

PRITUZBA NA T 17 0 KT 0004353 14

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/27/3649405APRIL 2014:


POJASNJENJE TUZBE 80 0 P 048630 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/04/05/3651575

PRIJAVA ZA NESAVJESTAN RAD

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/04/10/3652741

APELACIJA ZA UTVRDJENJE PRAVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/04/15/3653886

DOPUNA PRIJAVE PROTIV UNIVERZALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/04/20/3655435

PRIJEDLOG TUZENOJ PO 80 0 P 043325 13 P 2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/04/25/3657032

PRIJEDLOG SUDU ZA SNIMANJE RASPRAVE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/04/30/3658580
MAJ 2014:


DODATAK TUZBE 80 0 P 053922 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/03/3659402

PRITUZBA NA T14 0 KTA 0010468 14

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/06/3660550

PRIJEDLOG ZA PARNICU 80 0 P 043325 13 P 2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/09/3661725

PRITUZBA ZA POSTUPANJE U 80 0 P 043472 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/12/3662739

DOPUNA TUZBE 80 0 P 050856 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/15/3664192

DOPUNA ZA 80 0 P 039222 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/18/3665251


PRIJEDLOG ZA SNIMANJE 80 0 P 043324 13 P2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/21/3666158

PRIJAVA ZA POSTUPANJE U 80 0 P 039976 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/24/3667270

DOPUNA PRIJAVE PROTIV ZORANA CAVICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/27/3668181

SUDU PO ZOZD-E

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/30/3669528
JUN 2014:


PRIJEDLOG RS U PARNICI 80 0 P 039222 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/06/05/3671296

ZASTO TUZILASTVO PRIKRIVA UBISTVO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/06/10/3672883

PRITUZBA PROTIV STJEPANOVIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/06/15/3674697

PRIJEDLOG TUZENIMA U PARNICI 80 0 P 048630 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/06/20/3676425

PRIVATNE SUDNICE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/06/25/3677970

DEMONTIRANJE MAFIJASKOG REZIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/06/30/3679613JUL 2014:


FALSIFIKATI TUZILACKE MAFIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/05/3681701

APELACIJA PO TUZBI ZA DISKRIMINACIJU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/10/3683580

O (NE)RADU TUZILASTVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/13/3684785

REVIZIJA TUZBE 80 0 P 039976 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/16/3685937

TUZBA ZA POVREDU PRAVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/19/3687204

PRITUZBA ZA POSTUPANJE U 80 0 P 039976 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/22/3688315

KO JE U SLUZBI MAFIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/25/3689949

UTVRDJENJE ZA NEZAKONITE ODLUKE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/28/3690918

TERET DOKAZIVANJA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/31/3692299
AVGUST 2014:


GLUVI TELEFONI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/03/3693726

PRIJAVA ZA POSTUPANJE U 80 0 P 043472 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/06/3694867

ZALBA NA RJESENJE 80 0 P 050856 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/09/3696111

DOKAZI KORUPCIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/12/3697101

PRIJEDLOG VSITV-U

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/15/3698404

PRIKRIVANJE ZLOČINA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/18/3699424

PRIKRIVANJE KRIMINALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/21/3700873

DOSTAVA INFORMACIJA ZA PREDMET 80 0 P 056780 14 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/24/3702214

ODGOVOR VSITV-A

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/27/3703401

KO STITI KRIJUMCARE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/30/3704851SEPTEMBAR 2014:


DOKAZI KRIMINALA I KORUPCIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/03/3706410

KO JE PODNEO LAZNU PRIJAVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/06/3708154

OBAVJEST TUZILASTVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/09/3708976

ZALBA NA PRESUDU 80 0 P 053922 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/12/3710792

ZAKON, STA JE TO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/15/3712036

UTVRDJENJE ZBOG PRIKRIVANJA INFORMACIJA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/18/3713824

PITANJA I ODGOVORI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/21/3715557

POSTUPANJE TUZIOCA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/24/3717336

I SVE PO ZAKONU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/27/3718811

DOKAZNI MATERIJAL 80 0 P 043324 12 P - 1 DIO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/30/3720441OKTOBAR 2014:


DOKAZNI MATERIJAL 80 0 P 043324 12 P - 2 DIO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/10/05/3721936

DOSTAVA INFORMACIJA ZA PREDMET 80 0 P 039222 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/10/10/3725248

SAUCESNISTVO U ZLOCINIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/10/15/3728110

KRSENJE PRAVILA POSTUPKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/10/20/3730921

ZALBA NA PRESUDU 80 0 P 043325 13 P 2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/10/25/3734381

SVERCERI I TUZILASTVO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/10/30/3737127
NOVEMBAR 2014:


PREDSJEDNIKU VSITV-A

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/03/3739922

DODATNI PRILOZI U PARNICI 80 0 P 048630 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/06/3741419

PRIJEDLOG PO TUZBI ZA POVREDU PRAVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/09/3743147

PRIPREMNO ROCISTE 80 0 P 056780 14 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/12/3744667

OBAVJEST PREDSJEDNIKU VSITV-A

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/15/3746539

DOPIS PREDSJEDNIKU SUDA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/18/3747807

PRITUZBA NA T 17 0 KTA 0005048 14

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/21/3750116

IMUNITET NA LICITACIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/24/3750856

INTERVJU BUDIMKE BAJO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/27/3752672

PREINAKA I DOPUNA 80 0 P 056780 14 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/30/3754387DECEMBAR 2014:


APELACIJA ZA 80 0 P 053922 14 GZ

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/12/05/3756978

GRAĐANSKO NOVINARSTVO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/12/10/3759489

TUZILASTVU TUZLANSKOG KANTONA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/12/15/3762005

PRITUZBA ZBOG PRIKRIVANJA ZLOCINA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/12/20/3765073

BISERI MILA RONHILA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/12/25/3767418

PRAVOBRANILASTVU RS PO 80 0 P 056780 14 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/12/30/3770256


MOJI BLOGOVI

BZ SOFT
KRIMINAL U VLASTI
PROGRAMI ZA SVAKOGA


DOKAZI O KRIMINALU U VLASTI
KRIMINAL U VLASTI
BESPLATNI PROGRAMI


PROGRAMI ZA ZABAVU, RAZONODU, KREATIVNOST I SVE STO ZELITE. IZABERITE PROGRAM KOJI ZELITE I KLIKOM NA ODGOVARAJUCI LINK, ZAPOCINJETE PROCES PREUZIMANJA. KOD ZA SVE PROGRAME JE ISTI "29111965"! U KREIRANJU PROGRAMA SLOVARICA, UCESTVOVALA JE UBIJENA DJEVOJCICA IVONA BAJO, SVOJIM GLASOM I IZBOROM SLIKA...
Racunaljka

Pripovetke

Problemi

Jednacine

Matematika

Romani

Vezbanka

Pjesme

Slovarica

Bajke

Biblija
HVALA NA POVERENJUMOJI FAVORITI
-