KRIMINAL U VLASTI

OBAVIJESTE SVOJE PRIJATELJE O POSTOJANJU OVOG BLOGA I O LINKOVIMA, NA KOJIMA SE NALAZE DOKAZI O KRIMINALU UNUTAR TUŽILAŠTVA. AKO NE ZAUSTAVIMO TU BANDU KRIMINALACA I UBICA, ONI ĆE NASTAVITI SA SVOJIM ZLOČINIMA, A ONDA KO ZNA KO JE NA REDU...


30.11.2011.

O KRIMINALU U OT BIJELJINA

INSTITUCIJAMA REPUBLIKE

O KRIMINALU U OT BIJELJINA

U sklopu moje borbe protiv organizovanog kriminala, koje je to je bar svima jasno nemoguće da uopšte postoji bez aktivnog učešća članova iz političkih partija i državnih organa, od kojih je najvažnija karika institucija tužilaštva, kao sigurnosni ventil, (brana, filter ili zaštita) za sve dokaze i materijale, koje se pojave na svjetlosti dana, protiv odabranih slojeva.
Zadatak pripadnika tužilaštva, korumpiranih od strane organizovanog kriminala je da te dokaze učini; nedovoljnim, neargumentovanim, nepotpunim ili bilo šta drugo, samo da pojedinci, a radi se o bogatim i uticajnim kriminalcima, tajkunima, "uglednim biznismenima", koji bezočno pljačkaju gradjane i državu, uz pomoć političara i tužilaca prije svega, ne dođu pred sud.
Nije zgoreg imati u službi i nekog inspektora ili policajca, naročito kada se prevozi tovar od par stotina kilograma narkotika kroz supermoderne magistrale ove zamlje....
Za one koji su upoznati sa pozadinom moje borbe, to nije potrebno, ali ipak ističem da se radi o ubistvu djevojčice Ivone Bajo u julu 2009. godine, koje su pripadnici tužilačke mafije pokušali da poslije 6-mjesečnog odugovlačenja i navodno neke istrage, predstave kao nesrećan slučaj, na način da se djevojčica sama nabola na žicu sa korpe bicikla, koja je prečnika 2 mm. Ista ta žica onda "nanosi" povrede kroz grudnu kost 25x1mm, pravi kanal kroz grudnu žlijezdu, te razdire desnu plućnu arteriju i desnu dušnicu.
Ne želeći prihvatiti mišljenje patologa, koji izričito tvrdi da takve povrede nije mogla nanijeti žica, tužilačka mafija pokušava da dobije potvrdu svom zločinačkom planu na drugoj strani, sa kako se kasnije ispostavilo nečasnim i nezakonitim metodama, jer su istima dostavili falsifikovane, nepotpune, selektivne podatke, sa ciljem da ih dovede u zabludu i ostvari cilj koji im je postavljen, da se ubistvo predstavi kao samopovređivanje...
No podatke o tome sam već dostavljao, tako da su vam već poznati snimci materijalnih dokaza opranim hemijskim sredstvom da se uklone tragovi ubistva, (torba sa presječenim kaišom), te tonska izjava vještaka dr. Busarčreića iz koje se jasno vidi da su mu iz OT Bijeljina poslali podatak samo o površinskoj povredi, (ogrebotini), što je svega 20% evidentiranih povreda.
Niti jedna unutrašnja povreda nije dostavljena pomenutom vještaku, iako postoje i snimci načinjeni za vrijeme obdukcije, što jasno pokazuje da je postojala namjera da se prikrije jedan od najtežih zločina "Teško ubistvo" i to od strane onih, čija je dužnost da se bore protiv organizovanog kriminala i gone počinioce krivičnih djela.
Ovom prilikom ističem da je pripadnik tužilačke mafije Danica Stjepanović, napravila više prekršaja od onih koji čak i UDT ističe u svojoj Brošuri, a to su:.
"Postupanje sa pristrasnošću" što se očituje u tome da je konstantno prikrivala, uništavala i falsifikovala sve dokaze koji su ukazivali da se radi o ubistvu, za šta imam neoborive dokaze, od kojih sam neke dostavljao, odnosno napred su navedeni.
"Kršenje obaveze ispravnog postupanja prema strankama" a šta dodati na ovo. Ta kriminalka je odbila da evidentira dokaze koje sam joj dostavio, odbivši da razgovara sa mnom, što sam zabeležio u obliku audio zapisa, i dostupno je svima kao Danica.mp3.
I na kraju "Propuštanje da traži izuzeće od postupka po predmetima kada postoji sukob interesa". U ovom slučaju radi se o događaju koji nije opšte poznat jer je inkvizitorskim metodama, sakriven od javnosti. Naime krajem aprila 2010. osoba I.H. izvršila je više napada na građane Bijeljine, među kojima su i djeca. Jedan od tih napada je prijavljen te je počinilac priveden i saslušan u policiji, gdje je na iznenadjenje i šok inspektora priznao da je izvršio ubistvo Ivone Bajo. Potom se isti pritvara, te ga poslije vikenda saslušavaju u tužilaštvu.
Procedura naizgled, standardna, ali...
Tužilac Stjepanović protiv koje sam podneo krivičnu prijavu, za prikrivanje ubistva djevojčice Ivone, o čemu se vodi istraga u to vrijeme, uprkos tome što je bila obavezna da se izuzme iz ovog postupka, to ne čini i ispituje potencijalnog saučesnika.
Potom u dogovoru sa Kovačević Novakom, takođe pod istragom za isto djelo, praktično oslobađa istu osobu proglašavajući je neuračunljivom.
Iako je 20-tak policajaca pretraživalo područje gdje je navodno bačeno oružje, kojim je izvršeno ubistvo, podaci o tome nikada nisu objavljeni niti na jednom mediju, a moj pokušaj da dođem da izjave navedene osobe, završio se tako, što se tužilaštvo pravi nevješto, kao da to nisam ni tražio, kao da toga nema što je vidljivo iz priloga.
Po mojim saznanjima ta osoba je poslije mjesec dana izašla iz bolnice, a siguran sam da znate ko će biti odgovoran za bilo koje krivično djelo da ne kažem ubistvo, koje isti počini...
No da se vratim na priloge uz ovaj dokument, a u jednom od njih se vidi šta sam konkretno tražio, uvid i kopiranje određene dokumentacije. Na prvi zahtjev se odgovara tako što se izbjegava obaveza po zakonu o pristupu informacijama, korištenjem nekih neshvatljivih argumenata i lažnih objašnjenja. Čak i da sam imao pristup pomenutom predmetu, a nisam, o kopiranju da i ne govorim, akcijom iniciranom od OT Bijeljina, zasnovanoj na lažnoj prijavi, oduzet je računar koji sam koristio, još u martu 2010. godine, te sve i da sam imao podatke koje tražim, više ih nemam, a naravno nikad ništa nisam dobio na uvid i kopiranje.
S druge strane, druge dvije teme, koje sam pomenuo se u potpunosti izbjegavaju i OT Bijeljina ih čak i ne pominje, kao da se ti događaji nikad nisu ni desili, dok se nevjerovatno pominje pitanje koje nisam uopšte postavio, što je standardna procedura tužilaštva.
Vječno pitanje : "Šta je pisac htio da kaže?" Ja sam taj pisac i nisam postavio to pitanje i ni danas ga ne vidim, te se pitam da li bilo ko vidi pitanje na koje se daje odgovor...
Meni je ostalo da nastavim svoju borbu protiv organizovanog kriminala, na načine predviđene domaćim, te po potrebi međunarodnim pravom. S tim u vezi ističem da je institucija republičkog tužilaštva, iako konstantno obavještavana o nezakonitim postupcima u OT Bijeljina, pružila podršku istima, jer nisu preduzeli ništa da se sa samovoljom i terorom prekine, nego su naprotiv dali svoj doprinos tome, na način što su učestvovali u odugovlačenju obrade lažne prijave protiv mene, koja kako je jasno navedeno u odgovoru iz OT Doboj, nije niti dotaknuta, zbog navodne zauzetosti drugim obavezama.
Sada je odgovornost prije svega na VSITV, koje je pokazalo javno da je došlo vrijeme da se prekine sa bezvlašćem i kriminalom, ističući jasno da će za takve postupke odgovorni snositi posledice, a radi se o troškovima za nezakonita hapšenja.
To je nešto što ohrabruje, ali ističem da nikada nećemo prihvatiti neke fraze o nezavisnosti tužioca ili kako je sve bilo u redu bez odgovora na pitanja, zašto su skrivani i falsifikovani podaci od strane tužioca, te čak i vještaci obmanjivani i da li iza takve procedure stoji UDT i VSITV-e.
Da li je tužiocu zakonom dozvoljeno da po svom nahođenju, sakriva, uništava, pere, falsifikuje dokaze i da čak likvidira svjedoke, da bi ostvario svoje ciljeve.
Svako ko nije lično učestvovao u ubistvu i prikrivanju ubistva, a želi da se naknadno tome priključi, odnosno dobije nalog da podrži kriminalce, biće tretiran sa naše strane kao saučesnik u ubistvu, te će se njegovo ime i uloga naći na tužbi pred međunarodnim sudom.
Da li će do toga doći zavisi od budućih događaja, a ako se to desi, uložiću lično maksimalne napore da predočavajući sve podatke o kriminalu unutar institucija, ne samo na ovom slučaju, nego o svemu za što sam dobio podatke od 1992. do danas, pokažem i dokažem, kakva je mafija trenutno na vlasti i iscjedim državni budzet do nivoa suve drenovine.
Sa dokazima koje imam to mi neće biti uopšte veliki problem, no istog dana kada se donese presuda u našu korist, podnijećemo ponovo krivične prijave protiv svih odgovornih za prikrivanje ubistva, sa javno objavljenom informacijom da će se dobijeni novac, usmjeriti u korist obrazovanja i zdravstva u mjeri u kojoj se krivcima izrekne zaslužena kazna.
To je nešto što se neće više moći medijski blokirati i pod pritiskom javnosti moraće se podići optužnice protiv mafijaša. Pitanje je sada samo to :
Da li će se državni aparat trenutno odreći, nekoliko trulih stabala ili će zlo metastazirati i uništiti polovinu šume?
I POSLEDNJA VIJEST : Poslije moje "ofanzive" u zadnjih mjesec dana, uz saradnju zaposlenih u Okružnom sudu, čiji profesionalizam, korektnost i odgovornost ističem, uručena mi je Naredba za povrat oduzetih računara, koja je kao i moj Zahtjev u prilogu.
Time je tužilaštvo praktično priznalo da nema nikakve argumente protiv mene, te da je sve bilo inscenirano. Pošto je i malom djetetu jasno da u mojim tekstovima nema ničeg vezano za član 169, nameće se pitanje, kako je uopšte moglo doći do pokretanja i posebno 8-mjesečnog odugovlačenja.
Tužilac Kerović ističe da ne osjeća opasnost od mene i da za to nema razloga. Naravno, on nije kriv i ne plaši se ničega. Svi policajci, inspektori, tužioci, sudije, mogli su se uvjeriti da čak i u trenucima najvećeg pritiska, pri ispitivanju ili praćenju, pretresanju, ja nisam pokazao strah, čak sam svoje "nadglednike" zvao na kafu ili pivo kada sam praćen u gradu.
Sem toga sam tražio da mi se sudi, kako bih dokazao istinu. Zašto u se neki tužioci uplašili ili "uplašili" toliko da su podnijeli lažnu prijavu. Naravno zato što su krivi...
I kako to, da je predmet dodjeljen u rad OT Doboj, a sada saglasnost daje OT Bijeljina ???.

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

29.11.2011.

LAZNA OPTUZBA

LAŽNA OPTUŽBA

Pocetkom 2010 godine dosao sam do novog materijala koji dokazuje više krivičnih djela, od kojih je najteže "Teško ubistvo", te još nekoliko "lakših" izvršenih sa ciljem da se taj gnusni zločin prikrije!
Kako se radilo uglavnom o drzavnim službenicima - tužiocima, obratio sam im se zvanično, pismeno, sa jasno istaknutim imenom i prezimenom, te brojem telefona, sa prijedlogom da se uključe u borbu protiv organizovanog kriminala, i to na takav način, da oni koji nisu direktno uključeni u izvršenje krivičnih djela, daju svoj doprinos svojevoljno i u stepenu koji oni odaberu, dok sam od onih protiv kojih imam dokaze o njihovim krivičnim djelima, tražio da otkriju, za čije interese su to radili!
U suprotnom sam istakao da ću podnijeti protiv njih krivične prijave. Pisma upućena tužiocima, doslovce prenesena, možete pročitati na linku:
PISMA TUZILASTVU
Naravno da nisam imao u vidu samo mogućnost, da se neki kriminalci pokaju i otkriju vođe bande! Pretpostavio sam s obzirom da sam objelodanio, kako sam snimao razgovore sa pripadnicima mafije, da će me optužiti za "Neovlašteno prisluškivanje i tonsko snimanje" za šta nije bilo osnova niti po stavu 1 i 2, a za stav 3 pogotovo ne, jer se odnosi na službena lica.
Stoga sam dokazni materijal zaštitio na više načina, a prije svega još u januaru te godine je prvi disk sa dokaznim materijalom proslijeđen za Švajcarsku i Francusku! No desilo se nešto za što nije bilo ni minimuma osnova:
Optuzen sam za "Ugrožavanje sigurnosti" a to je upućuvanje ozbiljnih prijetnji po život i tijelo nekoj osobi.
Zvanični tekst krivičnog djela koje mi se stavljalo na teret slijedi, (iz zapisnika CJB Bijeljina):

OPTUZBA
Svako ko pročita moje tekstove, može vidjeti da je jedina "prijetnja" koju pominjem ZATVORSKA KAZNA, koja je jasno predviđena Krivičnim zakonom, te da nema ni riječi o ugrožavanju zdravlja, a pogotovo života bilo koga.
Za građane koji nedovoljno poznaju zakon ističem da je predviđena kazna za neovlašteno snimanje najviše 1 godina zatvora!
No za "POSEBNE ISTRAŽNE RADNJE", (prema meni je primjenjeno, praćenje, pretresanje, nadziranje telekomunikacija, kao i pretresanje poznanika, te je ustanovljeno stražarsko mjesto pred kućom za danonoćno nadgledanje) a posebno za pretres prostorija i oduzimanje račinara sa podacima o kriminalnim aktivnostima mafije, bilo je potrebno neko krivično djelo koje predviđa minimum 3 godine zatvora.
Zato je moj stav, da će svi oni koji su učestvovali u prikrivanju ubistva, završiti iz rešetaka, predstavljen, kao "UGROŽAVANJE SIGURNOSTI" te su učinivši krivično djelo "Zloupotreba službenog položaja" pripadnici mafije primorali Kriminalističku policiju, (načelnik koji je potpisao zahtijev nije dugo živio, svega par mjeseci, te ne može svjedočiti o tome, a ja osnovano sumnjam da je otrovan) te dežurnog tužioca da bez ijedne riječi prijetnje vezano za pomenuti član, zatraže od Okružnog suda, pretres prostorija i odnošenje računara, koji im je bio prioritet.
Usput, za svaki slučaj, zatraženo je oduzimanje bilo čega, što ukazuje na bilo koje krivično djelo.
Dakle osobe, kojima je izvršenje krivičnog djela, kao ispiti čašu vode, pripadnici najgore mafije, TUŽILAČKE MAFIJE, nisu mogli zamisliti da postoje građani, koji nisu nikada činili krivična djela, a usput ih se i ne boje, kako su navikli.
Uvodni dio izdejstvovane naredbe, u kome se jasno opisuju svi akteri je na slici koja slijedi:

NAREDBA
No, nije sve išlo tim redoslijedom, jer sam prvo dobio poziv za "INFORMATIVNI RAZGOVOR", te sam ne znajući zašto, bez advokata i bez ikakve pripreme, odmah otišao u kancelariju gdje sam pozvan! Tamo su mi, ističem bez irinije ili cinizma, što je često moj manir u ovim tekstovima, pripadnici kriminalističke policije ljubazno i korektno, saopštili za šta sam optužen... Ni tada ni kasnije nije bilo nikakvih prijetnji niti primjene fizičke sile od strane policije!
Pošto je saopšteno, šta mi se stavlje na teret, i predočena pisma, ja kao optuženi po dokumentu koji slijedi:
IZJAVA 1
Tada je inspektor koji je vodio saslušanje odlučio da napravi pauzu! Da li zbog umora ili zato što je vidio da je još suviše rano, te da ekipa, koja je trebalo da izvrši pretres, još nije spremna, ko zna???
Naravno, tada mi još nije bilo saopšteno da je naredba za pretres izdejstvovana prethodnog dana...
Telefonom je naručio kafe za sebe i dektilografkinju, te ponudio i mene:

"JA BIH SAMO MALO VODE" rekao sam... i ne sačekavši da završim gospodin, naručuje flaširanu vodu...
"ALI NE BIH OD VAS", nastavio sam, "JER SAM ČUO, DA OVDE LJUDI UMIRU NA SASLUŠANJU"
Uslijedio je muk, kao da je zapljusnuo talas ledenog vazduha tu prostoriju i prisutne! Za građane informacija, da je Nedeljko Radman preminuo na saslušanju u istoj prostoriji, desetak dana ranije...
"SAMO MI POKAŽITE GDJE JE UMIVAONIK I NARAVNO, MOŽETE KONTROLISATI DA NEĆU POBJEĆI NIGDJE"
Inspektor me je odveo, do prostorije sa umivaonikom, te sam se umio i popio par gutljaja vode!
Po povratku, na stolu se već nalazila boca vode! Pošto su se malo povratili iz stanja zbunjenosti i iznenađenja, dobio sam objašnjenje, da je pomenuti događaj, neprijatna slučajnost, da je rađena i autopsija, te da je sve bilo u redu, za vrijeme saslušanja, a kada je sa tim završeno, preminulog Radmana je iznenada zabolila glava. Ni brza reakcija prisutnih, ni hitna pomoć nisu pomogli...
"VJERUJTE, ZAISTA NE MISLIM DA BI NEKO OD VAS ŽELIO DA ME OTRUJE, ALI POSTOJE NEKI, KOJI BI SE RADOVALI MOJOJ SMRTI"
dodao sam na to i popio svu vodu iz boce. Što se tiče smrti pomenutog gospodina, i dalje ne vjerujem da je uzrokovana bilo čijom aktivnošću u tom smjeru, nego je posledica stresa i šoka, koji je uslijedio na kraju ispitivanja, kao i kod mene, (ovde mislim na to da sam doživio isti tretman, a ne da sam doživio stres)!
Iako sam tražio od OT Bijeljina uvid u dokumentaciju o tom slučaju, po Zakonu o slobodi pristupa informacijama, nikada mi to nije omogućeno. Jedno je sasvim sigurno, a to je da je na lice mjesta izašla Stjepanović Danica, jedan od pripadnika Tužilačke mafije, a osnovano sumnjam da je šok i stres pokojnog gospodina nastao, kada mu je saopšteno da će biti izvršen pretres njegove imovine...
NEKO BI TREBAO DOBRO DA RAZMISLI, KAKVE POSLEDICE MOGU IZAZVATI OVAKVI NEPROMIŠLJENI POSTUPCI
Na narednoj slici je završni dio ispitivanja:
IZJAVA 2
Ovaj dokument završavam podsjećanjem na činjenicu, da se iako ima neograničenu moć i resurse, Tužilaštvo nije usudilo podići optužnicu protiv mene niti po članu 169, niti po bilo kom drugom osnovu, jer ne postoji ništa protivzakonito, što sam ja uradio, i na suđenju bi bili potučeni do nogu, a najgore za mafiju bi bilo to što bi isplivali na vidjelo dokazi o njihovim zločinima. Od tih događaja je prošlo 20 mjeseci.
DAKLE POTPUNO JE JASNO DA JE U PITANJU LAŽNA OPTUŽBA!
SA DRUGE STRANE DOKAZE KOJE JA DOSTAVLJAM NA SVE MOGUĆE NAČINE I DOSTUPNI SU HILJADAMA GRAĐANA NA INTERNETU, OVAJ MAFIJAŠKI I FAŠISTIČKI REŽIM, POD KONTROLOM TIRANINA DODIK MILORADA, NE VIDI...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

 

28.11.2011.

MAFIJA NA DJELU

MAFIJA NA DJELU

DANA 23.07.2009. GODINE UBIJENA JE 8-GODISNJA DJEVOJCICA IVONA BAJO, INACE DRZAVLJANKA REPUBLIKE HRVATSKE, U BIJELJINI!
OD SAMOG POČETKA ISTRAZNI ORGANI SU ZATASKAVALI TAJ SLUČAJ, NE ZELECI PRIHVATITI MISLJENJE OBDUCENTA:
TVRDNJA POLICIJE I TUZILASTVA, JE DA SE POSLIJE PADA SA BICIKLA NABOLA NA ZICU OD KORPE, DOK JE VJEŠTAK BIO KATEGORICAN DA TAKVE POVREDE NIJE MOGLA NANIJETI ZICA. TRAZENA SU DRUGA VJESTACENJA, KOJA NISU DALA POTVRDU TE IZMISLJENE TEORIJE, ALI SE IPAK ISTRAGA NIJE SPROVELA. U MEDJUVREMENU SAM DOSAO DO DOKAZA, NE SAMO DA SE RADI O UBISTVU, NEGO I DA JE PLANSKI ZATASKAN TAJ ZLOCIN.
NA LINKOVIMA KOJI SLIJEDE, MOGU SE VIDJETI SLIKE TORBE KOJU JE DJEVOJCICA NOSILA PREKO RAMENA U TRENUTKU UBISTVA, (UBOD JE U PREDJELU SRCA, SA PROBODOM KROZ PRSNU KOST, KOJA JE PROBIJENA I IMA OTVOR DIMENZIJA 25*1 MILIMETAR, KANAL KROZ GRUDNU ZLIJEZDU, TE RAZDERINE DESNE PLUCNE ARTERIJE I DUSNICE). SVE TE PODATKE TUZILAC JE SAKRILA OD VJESTAKA CIJE JE MISLJENJE NAKNADNO TRAZILA, A POSLALA SAMO SLIKU POVRSINSKE RANE...
TORBA JE TAKODJE ODMAH SKLONJENA SA LICA MJESTA I NITI U JEDNOM DOKUMENTU SE NE POMINJE STANJE U KOME SE NALAZI, A KAIS TE TORBE KOJIM SE MOZE SLEPATI AUTO, JE PRESJECEN DVOSTRUKO, DIO JE NESTAO SA LICA ZEMLJE, DOK JE VECI DIO OSTATKA OPRAN JAKIM HEMIJSKIM SREDSTVOM...
SAMA SLIKA MJESTA ZLOCINA POKAZUJE DA JE PRIJE NAVODNOG PADA NA ZICU, DJEVOJCICA KRVARILA VISE OD 10 METARA, STO BI ZNACILO DA JE POVREDA USLIJEDILA NAKON POCETKA KRVARENJA, STO JE NEMOGUCE.
UHVACENI SA NEOBORIVIM DOKAZIMA O NJIHOVIM MONSTRUOZNIM ZLOCINIMA, KRIMINALCI IZ VLASTI IZDAJU FASISTICKU NAREDBU, DA SE NIJEDNOM SRODNIKU UBIJENE DJEVOJCICE NE DOZVOLI ULAZ U TUZILASTVO I PREDAJA DOKAZA, A PRI POKUSAJU DA TO UCINIMO SMO HAPSENI DVA PUTA MAJKA DJEVOJCICE I JA. DOKAZI O SVIM MOJIM TVRDNJAMA SU VAC NA INTERNETU, A SADA DAJEM LINK, KA SLIKAMA TORBE, MJESTA ZLOCINA I IZJAVI VJESTAKA, KOJA JE U FORMI VIDEA, SA POZADINSKIM SLIKAMA UBIJENE DJEVOJCICE...
 
MJESTO ZLOCINA
TORBA
ZAGUBLJENI DOKAZI
IZJAVA VJESTAKA
 
JADAN OD CLANAKA NA KOJI SKRECEM PAZNJU JE NA LINKU :
 
 
DOK SE CJELOKUPAN DA SADA OBJAVLJEN MATERIJAL MOZE PRONACI NA ADRESI :
 
 
SUSTINSKI, RADI SE O SVERCU ROBE U FIRMU TAJKUNA BOBAR GAVRILA, (VJEROVATNO ORUZJE, ZBOG CEGA JE SMJENJEN GLAVNI REPUBLICKI TUZILAC, MILORAD BARASIN) PRI CEMU JE KAMION KORISTEN ZA TU SVRHU, IMAO KVAR NA REZERVOARU, KOJI JE VEZAN SPANEROM, TRAKE ZA VEZANJE ROBE, A PO MISLJENJI VJESTAKA DR. BLAZANOVICA, PREDMET KOJI JE UBIO DJETE JE TRAKASTOG OBLIKA!
POSTOJE IZJAVE OBOJICE VOZACA O TOME I MISLJENJE DR ANTE BLAZANOVICA IZ VINKOVACA...
KAKO SE RADI O OGROMNOM NOVCU, A BOBAR GAVRILO JE PRVI COVJEK U GRADU, MILORADA DODIKA, KAO STO JE BIO I BARASIN, NEMAJUCI DRUGI IZLAZ, PRED OBILJEM DOKAZA, MAFIJASKI REZIM, SPROVODI FASISTICKE METODE I POD PRIJETNJOM FIZICKE I ORUZANE SILE, SPRECAVA SVE SRODNIKA UBIJENOG DJETETA DA TE DOKAZE DOSTAVI, DOK ZA SVE STO JE POSLATO POSTOM I NALAZI SE NA INTERNETU, TVRDE DA IM NIJE DOSTAVLJENO, STO SE TAKODJE MOZE VIDJETI NA BLOGU.
UBIJANJEM OSMOGODISNJE DJEVOJCICE UBIJENO JE I NOVINARSTVO U OVOJ ZEMLJI, JER NIKO NE SMIJE DA OBJAVI TAJ MATERIJAL...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

27.11.2011.

ZAHTJEV ZA PRISTUP INFORMACIJAMA


ZAHTJEV ZA PRISTUP INFORMACIJAMA


Ime i prezime : ZDENKO BAJO

Adresa : MAJKE JEVROSIME 20 / 76300 BIJELJINA

(Naziv organa kome se zahtjev podnosi)OKRUŽNO TUŽILAŠTVO BIJELJINA

(Sadržaj zahtjeva)ZAHTIJEVAM OD GORE NAVEDENOG ORGANA DA MI DOSTAVI PODATKE O PREDMETU KTA-246/10. OD 23.03.2010 GODINE! PODSJECAM VAS DA JE MENI LIČNO ONEMOGUĆENO POD PRIJETNJOM FIZIČKE I ORUŽANE SILE DA PREDAM BILO KAKAV DOKUMENT, DOKAZ, PODNESAK, ZAHTIJEV, TE OSTVARENJE BILO KOG ZAKONOM GARANTOVANOG PRAVA, NA ZAKONOM PROPISANI NAČIN!
SA DRUGE STRANE, DOBIO SAM OBAVJEŠTENJE OD STRANE VAŠEG I SPECIJALNOG TUŽILAŠTVA, DA MATERIJAL KOJI SAM SLAO POŠTOM U STVARI NIKADA NIJE DOSTAVLJEN, TAKO DA JE JEDINI NAČIN KOMUNIKACIJE SA VAMA, PODNOŠENJE ZAHTIJEVA, KORIŠTENJEM ELEKTRONSKE POŠTE! NARAVNO, MOGUĆE JE DA SU SE OKOLNOSTI IZMJENILE TE ĆU POKUŠATI DA PREDAM ZAHTIJEV I NA ZAKONOM PROPISAN NAČIN, KAO I DA RAZGOVARAM SA VAMA O "IGNORISANJU" MOJIH RANIJIH ZAHTIJEVA, OKO 10 PODNESENIH, NA KOJE NIKADA NIJE ODGOVORENO, A O ČEMU IMAM DOKAZE, (DRUGI PRIMJERAK ZAHTIJEVA SA POTPISOM, PEČATOM I DATUMOM).
PREDMET O KOME TRAZIM UVID U SVE DOKUMENTE JE STARIJI OD 18 MJESECI, STO ZNACI DA SU PROSLI SVI ZAKONSKI ROKOVI ZA ISTRAZNE RADNJE, A KAKO SE RADI O RADNJAMA USMJERENIM PROTIV MENE, IMAM PUNO PRAVO DA ZNAM SVE PODATKE O TOME...
OVAJ DOKUMENT SA PRILOGOM, SKENIRANOM SLIKOM ZAHTIJEVA, SEM U NADLEŽNI ORGAN, BIĆE PROSLIJEĐEN NA VEĆI BROJ DRUGIH DRŽAVNIH ORGANA, MEDIJA I GRAĐANA, KAO I REAKCIJA OT BIJELJINA...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

27.11.2011.

UZROCI I POSLEDICE

UZROCI I POSLEDICE

DANA 9 OKTOBRA 2011, POSLAO SAM U SKLOPU SVOJE BORBE PROTIV OGRANIZOVANOG KRIMINALA ELEKTRONSKU PORUKU NA VISE ADRESA UGLAVNOM MEDIJSKIH KUĆA, TELEVIZIJA, ODNOSNO DNEVNIH LISTOVA. SLIJEDI ORIGINALNI TEKST PORUKE, SA DATUMOM SLANJA I TACNIM VREMENOM. NADALJE SE VIDI NA KOJE JE SVE ADRESE PORUKA UPUĆENA I NA KRAJU SAM SADRŽAJ PORUKE...

---------- Forwarded message ----------
From: Zdenko Bajo <zdenkobajo@gmail.com>
Date: Sun, 9 Oct 2011 02:47:16 +0200
Subject: Molba


To: info <info@rtvbn.com>, internet <internet@blic.rs>, info <info@orbus.be>, info <info@e-novine.com>, Informativni_HTV <Informativni_HTV@hrt.hr>, informisanje <informisanje@sdp-bih.org.ba>, pressrs <pressrs@pressrs.com>, provjereno <provjereno@novatv.hr>, press <press@rtl.hr>, press <press@rtvfbih.ba>, preporod <preporod@bih.net.ba>, program <program@rtl.hr>, press <press@sns.org.rs>, odgovori <odgovori@nezavisne.com>, srna <srna@srna.rs>, webadmin <webadmin@hayat.ba>, webmaster <webmaster@tv-avala.com>, web-redakcija <web-redakcija@avaz.ba>, web <web@rtrs.tv>, "politicki.magazin" <politicki.magazin@rtvfbih.ba>, "stup.sarajevo" <stup.sarajevo@gmail.com>, zdenkobajo <zdenkobajo@spinter.net>, banjalukain <banjalukain@gmail.com>, rtl-vijesti <rtl-vijesti@rtl.hr>, redakcija <redakcija@avaz.ba>, redakcija <redakcija@blic.rs>, redakcija <redakcija@euroblic.com>, redakcija <redakcija@glas-javnosti.rs>, redakcija <redakcija@kurir-info.rs>, redakcija <redakcija@novatv.hr>, redakcija <redakcija@banjalukain.com>, redakcija <redakcija@fokus.ba>, redakcija <redakcija@jutarnji.hr>, "redakcija.novine" <redakcija.novine@rtvbihac.ba>, "redakcija.radio" <redakcija.radio@rtvbihac.ba<br>

UREDNISTVU


Obracam vam se sa molbom da mi dostavite sav materijal koji imate, a koji ukazuje na bilo kakvo krivicno djelo nekoga iz vlasti!
Konkretno imam vise video snimaka u kojima je najveci kriminalac u zemlji diktator i tiranin Dodik Milorad prijetio, gradjanima ili grupi gradjana, no nije na odmet imati sto vise dokaza protiv te mafije u sudskim procesima koji ce uslijijediti uskoro...
Organizovana kriminalna grupa, kojoj je Dodik na celu, odgovorna je za vise ubistava, pljacki i drugih krivicnih djela i pod stalnim pritiskom drzi sve medije u zemlji, a pokusali su i mene licno da ubiju, prethodno me uz pomoc TUZILACKE MAFIJE, optuzivsi za "Ugrozavanje sigurnosti" nekih pripadnika mafije.
Posto im to nije uspjelo, izdali su FASISTICKU NAREDBU, kojom se porodici Bajo otimaju sva zakonom predvidjena prava, kako bismo se sprijecili u dostavi dokaza o umjesanosti kriminalaca iz Dodikovog rezima u ubistvo Ivone Bajo.
Sta ce se desiti neposlusnim medijima, primjer je upad na BN televiziju, a kakva sudbina ceka profesionalne tuzioce, primjer je Dijana Milic iz Tuzle!
Ako ste na putu nekom od tajkuna, dobicete nekoliko metaka u tijelo, a Dodikova mafije ce ubicu proglasiti neuracunljivim i osloboditi, kao u Doboju!
Sve u svemu, niko se ne usudjuje suprotstaviti toj bandi kriminalaca i ubica.
Stoga vas pozivam da mi sve sto imate dostavite sa mejla, koji se ne moze dovesti u vezu sa vama i vasim medijem.
Ova poruka ima dvostruki cilj:

Da podstakne casne i postene novinare na borbu pritiv mafijaske i fasisticke vlasti, odnosno da isprovocira njihove sluge, koji ce bitangi i primitivcu, mafijaskom bosu Dodik Moloradu, dostaviti ovu poruku i ponukati ih na novu akciju protiv mene.
Sve dosadasnje su izgubili, jer su suvise glupi, a najgluplji od svih je njihov sef Dodik Milorad...


NECU DALJE KOMENTARISATI CILJEVE, A POGOTOVO REZULTATE, OVE PORUKE I NEKA SVAKO ZA SEBE IZVUČE ZAKLJUČKE U VEZI TOGA. ISTIČEM SAMO ČINJENICU DA SU SE ISTOG DANA U MEDIJIMA POJAVILI NASLOVI SLEDEĆE SADRŽINE:

MILORAD DODIK U BOLNICI

N.N. - 09.10.2011 22:09
BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, zadržan je u poslijepodnevnim satima u Kliničkom centru Banjaluka.

Kako Nezavisne saznaju, predsjednik RS je zadržan kako bi bile obavljene detaljne pretrage, te da je najvjerovatnije riječ o iscrpljenosti organizma, kao posljedici svakodnevnih aktivnosti.
"Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je zadržan na opservaciji u Kliničkom centru i u toku su rutinske dijagnostičke procedure, koje potvrđuju da je njegov organizam iscrpljen", saopšteno je iz ove ustanove.
Više informacija biće dostupno tokom sutrašnjeg dana.

I još jedan link ka sličnom članku:
DODIK U BOLNICI
TO JE SAMO JEDNA OD MNOGIH VIJESTI, KOJE SU OBJAVLJENE O TOM DOGAĐAJU. VIDLJIVO JE DA SE RADI O ISTOM DANU, DAKLE 9. OKTOBAR 2011. GODINE. POZNATO JE KAKO JE U MEDIJIMA BILO OBJASNJENJE, A SADA MOŽETE VIDJETI ŠTA JE STVARNI UZROK NERVOZE I DEPRESIJE. ZATVORSKE RESETKE ZA MAFIJASKE BOSOVE SU SVE BLIŽE...
I NARAVNO OSTAJE PITANJE DA LI SU OVI DOGAĐAJI POVEZANI UZROČNO - POSLEDIČNOM VEZOM ILI JE SVE SAMO KOINCIDENCIJA, SLUČAJNOST, NEVEZANO JEDNO SA DRUGIM ???
U SLUČAJU UBISTVA IVONE BAJO BILO JE ISUVIŠE TIH "SLUČAJNOSTI". NAVODIM SADA SAMO NEKE ZANIMLJIVIJE:
1) U martu 2010, oko 15-og, saljem pisma i mejlove tužiocima, u kojima objelodanjujem da imam dokaze o njihovim krivičnim djelima!
POSLEDICA : Upad policije 23. marta sa izdejstvovanom Naredbom za odnošenje računara, na kome se podaci nalaze!
2) Predajem dokaze načelniku kriminalističke policije, 5-og avgusta 2010, i tražim da na osnovu njih podnese zahtjev za saslušanje Stjepanović Danice!
POSLEDICA : Dotična osoba, za koju mi je saopšteno da do septembra radi u Srebrenici, te da je trenutno na godišnjem odmoru, sutradan se pojavljuje na ulazu u zgradu i vidjevši nas, bježi nazad...
3) Pri pokušaju da predamo isti materijal u OT Bijeljina, sestra i ja smo uhapšeni izvedeni pred Sud i osuđeni!
POSLEDICA : Osuda od ukupno 1500 KM je obustavljena Rješenjem Okružnog suda, u kome su konstantovane nepravilnosti u radu državnih organa, na mnogo gore od te osude je što je već sutradan po našem hapšenju, načelnik kriminalističke policije pronađen mrtav. Neki "STRUČNJAK" je odokativno utvrdio da se radi o infarktu - BEZ AUTOPSIJE...
4) 25. februara, 2011. godine Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal, evidentira da je stigla moja pošiljka u kojoj se takođe nalaze dokazi o organizovanom kriminalu!
POSLEDICA : To je bio petak! Poslije neradnog vikenda, već u ponedeljak 28. februara u štampi se pojavljuju naslovi iz kojih se vidi da Dodik Milorad prijetu ovom organu ukidanjem...
5) I za kraj ova poruka sa kojim sam i počeo: 9. oktobra iza ponoći, a prije zore, šaljem na više adresa elektronsku poruku, znajući da će prije nego što se probudim tog dana, njen sadržaj stići do aktera o kome se radi u njoj!
POSLEDICA : Jedna od namjera je bila da iznerviram kriminalce i navedem ih na nove pogrešne poteze, međutim neko ko je navikao na bezgraničnu poslušnost i puzanje nižih slojava mafije, očito ne može podnijeti da mu neko bez straha saspe istinu u lice...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

25.11.2011.

SERVIS MAFIJE

TUŽILAŠTVO

SERVIS MAFIJE

Dokazni materijal o kriminalu u Tužilaštvima je izuzetno obiman i sada će biti prezentovan samo manji dio, no prije svega ističem da nemam namjeru prikazivati sve tuzioce, kao kriminalce, jer ih nisam sve ni analizirao, niti imam podatke o njima svima.Pojam TUŽILAČKA MAFIJA, odnosi se na one pripadnike Tužilaštava, koji su korumpirani od strane organizovanog kriminala i rade za interese mafije. Koliko mogu i da li uopšte mogu da se suprotstave mafiji, tužioci, koji bi da rade prema zakonu, pojasniće malo dalji redovi ovog teksta...
Poslije prvih susreta sa inspektorom Marković Dragoslavom i tužiocem Stjepanović Danicom, a poslije ubistva Ivone Bajo, bilo mi je jasno da se radi o kriminalcima, koji žele da sve predstave kao nesrećan slučaj. Stoga sam sve podatke do kojih sam dolazio prebacivao u elektronski oblik, kako bih imao dokaze ne samo o tome da se radi o zločinu, nego da je on i prikrivan od strane istražitelja.
Tada nisam znao zbog čega, ali je bilo jasno da je nalog za takvo nešto mogao doći samo sa višeg nivoa vlasti, odnosno iz vlade, jer se ne bi usudili da ubistvo prikrivaju na lokalnom nivou!
U sklopu radnji koje treba da dokažu kriminal unutar institucija vlasti, predao sam u septembru 2009 godine disk sa podacima do kojih sam dosao, tužiocu Stjepanović Danici, sa namjerom da o tome dam i izjavu, zvanicno u Tužilaštvu, odnosno podnesem usmenu krivičnu prijavu, prije svega protiv portira firme "Univerzal", koji je o događaju prilikom koga je ubijena Ivona Bajo više puta mjenjao drastično iskaz...
Na tom disku se nalazio veći broj dokumenata, a sada izdvajam tekst "UBISTVO", koji se može pročitati na linku:

DRZAVA STITI UBICE DJECE ???

U tom tekstu su obrađene sve moguće opcije zločina, a jedna od tih je prikazana riječima:
AKO OSOBLJE UNIVERZALA DAJE LAZNE PODATKE, ONDA SE TRAGEDIJA MOGLA DESITI SLUCAJNO ILI NAMERNO KRIVICOM NEKOG OD NJIH. JEDNA OD MOGUCNOSTI JE DA SE SA NEKOG VOZILA ILI MASINE KOJA JE ULAZILA U KRUG FIRME OTKINUO, ODLETEO NEKI PREDMET (MOZDA POD PRITISKOM ILI USLED PUCANJA), TE POGODIO DETE U PROLAZU.
Nadalje sam predvideo, zašto se prikriva jedan takav monstruozan zločin:
DANIMA SE NIJE ZNALO ZA POSTOJANJE KAMIONA (NEMA IH U ZAPISNICIMA POLICIJE), A MOZDA NE BI NIKAD BILI SASLUSANI DA JA I SESTRA NISMO O TOME OBAVESTILI ADVOKATA. CAK I TADA SE DUGO KRILO KO SU VOZACI I KOJI JE KAMION... A KAKO JE TO MOGUCE?
ODGOVOR: UNIVERZAL - BOBAR - SNSD - DODIK (SME LI NEKO OVO DA OBJAVI?)

Posledica toga je bila da kriminalac Stjepanović Danica, nije htjela da evidentira dokazni materijal te je odbila da uzme krivičnu prijavu sa dokazima do kojih sam došao, a razgovor koji to potvrđuje se može preslušati na linku:

DANICA

Zašto je to tako, bilo je jasno 8 mjeseci kasnije, kada sam uspio da dođem do izjava svjedoka iz kojih se vidi da su vozači kamiona imali kvar, te su rezervoar vezali španerom, odnosno trakama za vezanje robe, a po mišljenju jednog vještaka, predmet koji je ubio djevojčicu je bio trakastog oblika.
Dokazni materijal o tome se nalazi na linku :

DOKAZI

Jedna od fotografija je slika metalne trake, koja u dlaku odgovara dimenzijama rane na grudima Ivone Bajo!
U razgovorima sa "istražiteljima" dok je to još bilo moguće sam isticao mnoge nepravilnosti i pitanja bez odgovora! Tako je jedna od najvažnijih stavki bila teorija o padu sa bicikla i povredi na vrh žice. Sa slike snimljene na mjestu zločina:

MJESTO ZLOCINA

vidi se da tragovi krvi počinju bar 10 metara prije pada, te se postavlja pitanje:
AKO JE IVONA BAJO UMRLA ZBOG PADA NA ZICU, KAKO TO DA JE KRVARILA DESETAK METARA PRIJE TOG PADA ???
Priča koju nam je ispričao portir Sofrenić Blagiša, da je vidio djevojčicu, kako vozi, iskašljava krv i na kraju pada, je po snimku sa lica mjesta tačna, ali pošto se nije uklapala u izmišljeni scenario, on se odmah poziva da da novu izjavu i mjenja priču. Njegove izjave u policiji i tužilaštvu su takođe u "DOKAZIMA", a postoji i dio usmene izjave iz koje se vidi da je on lično uklonio materijalni dokaz TORBU, sa mjesta zločina

TORBA

Dakle iz te izjave se vidi da osim toga sto je uklonio torbu, i njegov opis mjesta odgovara slici. Krvave mrlje se vide na podjednakim razmacima, što ukazuje na to da je djevojčica pošto je pogođena nekim predmetom, nastavlja da se kreće još desetak metara i na kraju nemoćno se spušta na asvalt.
Torba koja je uklonjena sa mjesta zločina, je kasnije nestala i iz tog vozila koje je dovezlo djevojčicu u bolnicu, dok su sve druge stvari ostavljene. Sve do okončanja istražnih radnji, 6 mjeseci kasnije, nije bio poznat taj slijed događaja, a onda sam u zgradi Osnovnog Suda, načinio snimke te torbe iz kojih se jasno vidi da je kaiš presječen dvostruko. Presječeni dio nestao je sa lica zemlje, a veći dio ostatka je izmjenjene boje, što ukazuje de je opran jakim hemijskim sredstvom. Niti u jednom dokumentu istražnih organa ili izjava svjedoka, te mišljenjima vještaka se to ne pominje ???
Podatke o tome i snimke na disku sam vec od februara 2010 godine dostavljao na više različitih adresa, ali poslije evo više od 18 mjeseci, zvaničan stav državnih organa je da im to nisam dostavio nikada!
Dakle neko od njih je pošiljku koju sam poslao proslijedio Specijalnom tužilaštvu u Banjaluci, koju je obrađivao zamjenik Glavnog specijalnog tužioca, a čija odluka je u cjelosti sadržana u paketu sa dokazima. Ovom prilikom samo jedan dio njegovih zapažanja uz opasku da je očito izneo suštinu mojih tekstova:

DIO OPISA KRIVICNIH DJELA

Tekstualni prikaz izjave vještaka je takođe unutar paketa sa dokazima, dok se razgovor može poslušati na linku:

IZJAVA VJESTAKA

No gospodin tužilac ističe da za svoje tvrdnje nisam dostavio niti jedan materijalni dokaz, te je to razlog donošenja odluke o nesprovođenju istrage! Dio u kome se to vidi slijedi:

DIO OPISA KRIVICNIH DJELA

Stoga sam u sklopu pritužbe koju sam poslao dostavio i disk sa tim dokazima, citiram dio teksta:
Na neke adrese sam dostavio i cd, a vama ocito nisam, te to cinim ovom prilikom, a na disku se nalaze neki od dokumenata koje sam prikupio, ukljucujuci i one koje ste istakli...
Kompletnu pritužbu možete pogledati na linku:

PRITUZBA SPECIJALNOM TUZILASTVU

No u odgovoru Kolegija, odnosno odluci Glavnog specijalnog tužioca, neme ni slova o dokazima ili bilo čemu od materijala koje ja pominjem, a taj dokument je takođe u paketu sa ostalim dokazima!
Taktika tužilaštva je očito da ignoriše dokaze koje sam dostavljao, jer istovremeno u Bijeljini je dvije godine na snazi FAŠISTIČKA USMENA NAREDBA, da niko od srodnika ubijene Ivone Bajo ne može ostvariti nijedno zakonom predviđeno pravo u OT Bijeljina, odnosno ne možemo niti podnositi krivične prijave, niti razgovarati sa tužiocem o slučaju niti dostavljati nove dokaze, a takođe ni Zahtjeve za pristup informacijama. Da bih došao do dokaza o tom fašističkom tretmanu, morao sam da provedem popodne u zatvoru. Slijedi izjava svjedoka o tome, a kompletan dokument je u Dokaznom paketu!

FASISTICKA USMENA NAREDBA

Dakle, ta naredba ne samo da je krivično djelo, odnosno više njih, nego je i klasičan primjer fašizma. Naime sprečavanje nekog zakonom predviđenog prava, odnosno otamajući isto građaninu, počinilac čini krivično djelo! Međutim primjenjujući diskriminaciju, prema cijeloj jednoj porodici, kriminalac Kovačević Novak, je prešao sve granice predviđene Krivičnim zakonom i pokušavajući prikriti svoje zločine, daje fašističke naredbe!
Naravno da taj kriminalac nije usamljen u svojoj fašističkoj politici, jer Sudska policija nije mogla izvršiti taj kriminalni i fašistički nalog bez dozvole više komande. Neću sada komplikovati ovaj ionako složen dokument navođenjem članova Zakona o Sudskoj policiji, Krivičnog zakona i Zakona o krivičnom postupku, nego ću samo obraditi dokument koji je potpisao Glavni specijalni tužilac. Kompletan dokument slijedi:

STAV SPECIJALNOG TUZILASTVA

dok je tekst koji je upućen institucijam vlasti moguće vidjeti na linku:

DOPUNA ZA UDT I US

Jasno se vidi iz mog dokumenta da niti u jednoj rijeći ne pominjem Specijalno tužilaštvo, niti bilo kakve nove dokaze, te je apsurdno da mi se odgovara bilo šta u tom smislu. No tvrdnja glavnog tužioca da taj podnesak ne sadrži nove dokaze je GNUSNA LAŽ, jer bi svaki osnovac mogao da preko linkova koji su prezentovani, ostvari uvid u te dokaze, koje državni organi nikako ne vide, iako im "mašem njima" pred očima već 18 mjeseci...
No, recimo da profesionalni pravnici ne moraju imati neka znanja o upotrebi računara, te ću sada "specijalno" za Tužilaštvo dati uputstvo za uvid u neke od dokaza ubistva Ivone Bajo i prikravanja tog zločina!
Naslove u centru dokumenta, neposredno ispod ove rečenice. treba naciljati strelicom miša i pritisnuti lijevi taster, što će vas dovesti na stranicu, gdje ćete moći pogledati odnosno preslušati dokaze:

TORBA

ZAGUBLJENI DOKAZI

IZJAVA VJESTAKA

Nadalje iz dokumenta koji je potpisao Glavni specijalni tužilac je vidljivo da on opravdava i podržava fašizam, koji sprovodi kriminalac Kovačević Novak! Prije svega se pominju neki "POZITIVNI ZAKONSKI I PODZAKONSKI PROPISI" ???
Za nekog neupućenog građanina, ovaj termin može djelovati ozbiljno i argumentovano. Radi se međutim o jednom izrazu koji koriste pravnici i političari kada nemaju pojam o čemu pričaju i ne znaju na šta da se pozovu...
Ja sam naime u svakom svom tekstu isticao, na koji se član i kog zakona pozivam. Termin "POZITIVNI ZAKONSKI PROPISI" odnosi se na trenutno važeće zakone određene zamlje.
Dakle na moju tvrdnju da su prekršeni članovi Krivičnog zakona "Povreda prava na podnosenje pravnog sredstva", "Povreda ravnopravnosti gradjana", te "Povreda ljudskog dostojanstva" (a ima ih još), te su pogažena i oteta prava predviđena Zakonom o krivičnom postupku, vezano za podnošenje prijave od strane građana, odgovara se tvrdnjom da:
U NEKOM ČLANU NEKOG OD PREKO 100 ZAKONA PIŠE DA GLAVNI OKRUŽNI TUŽILAC MOŽE ZABRANITI NA NEODREĐENO VRIJEME I BEZ IKAKVOG OBRAZLOŽENJE, POJEDINCU, PORODICI, VJERSKOJ GRUPI, ODREĐENOM POLU ILI RASI SVA PRAVA PREDVIĐENA ZAKONOM, VEZANO ZA RAD TUŽILAŠTVA, ODNOSNO ALTERNATIVNO, DA MOŽE DA RADI ŠTO GOD POŽELI SUPROTNO VAŽEĆIM ZAKONIMA...
E to je naravno ta gnusna laž, a za građane koji su se nekada našli ili će se naći na udaru TUŽILAČKE MAFIJE da pojasnim: Ne može u zakonima neke zemlje da postoji član u nekom zakonu, koji garantuje neko pravo, a da istovremeno egzistira i neki drugi član istog ili drugog zakona, kojim se to pravo zabranjuje ili omogućava njegova zabrana!
Tužilaštvo kao servis mafije, je najgora mafijaška organizacija u zemlji i svojim inkvizitorskim i gestapovskom metodima, se ne razlikuje od bande plaćenih ubica! Ja o tome imam ogroman broj dokaznog materijala, i ta kriminalna ogranizacije je toga svjesna, te se iako su me prije više od 18 mjeseci optužili za Ugrožavanje sigurnosti, ne usuđuju podići optužnicu, jer je zasnivana na mojim pisanjima da će svi kriminalci iz tuzilaštva završiti na robiji...
Čak i završni komentar glavnog specijalnog tužioca je disciplinski prekršaj, član "Disciplinski prekršaji tužilaca" Zakona o VSITV, stav 14 "davanje bilo kakvih komentara, dok se predmet ne riješi na sudu, za koje se opravdano može očekivati da mogu ometati ili štetiti pravičnom postupku ili suđenju, ili nepoduzimanje odgovarajućih koraka kako bi se osiguralo da se njemu podređeni uposlenici tužilaštva također suzdrže od davanja komentara"...
No ja nemam namjeru izvještavati o tome Ured disciplinskog tužioca, jer mi je prevashodni cilj da o kriminalu i fašizmu u tužilaštvi obavjestim medije i građane, te na kraju ističem kriminalne aktivnosti u samom Specijalnom tužilaštvu:
Iz dokumentacije koja se moze preuzeti sa gore navedenog linka "DOKAZI" vidljivo je da je tužilac doneo odluku 20.01.2011. Iako je zakonom propisano da se ta odluka proslijedi podnosiocu u roku od 3 dana, ja je dobijam cijelih 30 dana kasnije, sto je vidljivo i po datumu na potvrdi o prijemu pošiljke koju sam uputio povodom te odluke.

POTVRDA

Rok za slanje pritužbe je 8 dana, te je jasno da ga nisam prekoračio, jer bi bila odbačena po tom osnovu.
No to što je dokument zadržan cijelih 30 dana iako je protivzakonito, na prvi pogled nije ništa posebno. Vrlo važno, što se prekršio zakon za nekih desetak puta u prekoračenju vremena...
No, postoji tu još nešto izuzetno zanimljivo! Iz dokumenta kojim je odgovoreno na moju pritužbu, vidi se da je ta moja pritužba stigla već 25.02. (te dodaci na nju kasnije), no ponavljam sada ključni stav sa početka ovog teksta:
Nadalje sam predvideo, zašto se prikriva jedan takav monstruozan zločin:
DANIMA SE NIJE ZNALO ZA POSTOJANJE KAMIONA (NEMA IH U ZAPISNICIMA POLICIJE), A MOZDA NE BI NIKAD BILI SASLUSANI DA JA I SESTRA NISMO O TOME OBAVESTILI ADVOKATA. CAK I TADA SE DUGO KRILO KO SU VOZACI I KOJI JE KAMION... A KAKO JE TO MOGUCE?
ODGOVOR: UNIVERZAL - BOBAR - SNSD - DODIK (SME LI NEKO OVO DA OBJAVI?)

Dakle ratni profiter, koji je za vrijeme dok su drugi krvarili sticao svoje bogatstvo je ličnost, pred čijom je firmom ubijena Ivona Bajo. Bobar Gavrilo je kriminalac koji je trebao da završi na robiji još 2003 godine kada se desio skandal sa zelenim kartonima bez pokrica, a ove godine je javno priznao da poslednjih godinu dana radi po zakonu, (prethodnih 18 je bilo nezakonito). Njegova firma "Univerzal" švercovala je neku robu u saradnji sa firmama iz federacije, što se vidi iz priloga u dokazima, a njegov radnik je uklonio materijalni dokaz sa mjesta zločina!
Protiv portira Sofrenić Blagiše i pravnog lica "Univerzal" podnesene su 2010. krivične prijave, na koje do danas nema nikakvog odgovora, što je očito djelo tužilačke mafije...
Tajkun i kriminalac Bobar Gavrilo, je glavni čovjek najvećeg kriminalca u entitetu Dodik Milorada! Osim što je neviđeni primitivac, drzak, bezobrazan i nepristojan, o čemu imam obilje video materijala, on je javno prijetio, biračima, medijima, demobilisanim borcima, te da će nokautirati jednog novinara!
Vrhunac svega je prijetnja SPECIJALNOM TUŽILAŠTVU!
DAKLE KRIMINALAC POD ISTRAGOM PRIJETI SPECIJALNOM TUŽILAŠTVU UKIDANJEM, 28.02.2011.
To je samo 3 dana poslije dostave moje pritužbe sa diskom i dokazima!
DA LI JE SVE TO SAMO KOINCIDENCIJA ???

EPILOG
1) TUZILAC MAHMUT ŠVRAKA, KOJI JE RADIO NA PRIJAVI UNAPRIJEĐEN JE NA MJESTO GLAVNOG REPUBLIČKOG TUŽIOCA
2) MIODRAG BAJIĆ OSTAJE NA MJESTU GLAVNOG SPECIJALNOG TUŽIOCA
3) ISTRAGA O KRIMINALU TAJKUNSKE OSOVINE BOBAR - DODIK SE NE SPROVODI
4) SPECIJALNO TUŽILAŠTVO NASTAVLJA SA RADOM BEZ DALJIH PRIMJEDBI KRIMINALCA DODIK MILORADA
5) FAŠISTI IZ OT BIJELJINA NE DOZVOLJAVAJU PREDAJU NIJEDNOG DOKAZA O UBISTVU JEDNOG DJETETA
6) TUŽILAČKA MAFIJA NE VIDI NIJEDAN DOKAZ KOJE VEĆ 18 MJESECI ŠALJEM, A VIDE IH HILJADE GRAĐANA NA INTERNETU
No ne zaboravimo, šte se dešava tužiocu koji želi da radi prema POZITIVNIM ZAKONSKIM PROPISIMA!
Dijana Milić, koja nije htjela da sluša naloge mafije je samo na osnovu izjave jedne svjedokinje, koja je usput priznala da je ranije lagala, suspendovana i sada je pod zemljom...
TO JE PORUKA MAFIJE, ŠTA ČEKA NEPOSLUŠNE TUŽIOCE!

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

25.11.2011.

PRITUZBA SPECIJALNOM TUZILASTVU

(OVAJ DOKUMENT JE UPUCEN SPECIJALNOM TUŽILAŠTVU SA DISKOM U PRILOGU, NA KOME SE NALAZE FAJLOVI SA DOKAZIMA, A LINKOVI KA NJIMA OVDE NARAVNO NISU AKTIVNI...)

OKRUZNOM TUZILASTVU BANJA LUKA


POSEBNOM TUZILASTVU ZA SUZBIJANJE ORGANIZOVANOG KRIMINALA I NAJTEZIH OBLIKA PRIVREDNOG KRIMINALA
SPECIJALNOM TUZILASTVU
PRITUZBA NA : KTA-ST-122/10

Napomena: Dokument je izradjen u dvije verzije i to kao stampani tekst, te u elektronskom obliku, pod nazivom "Prituzba specijalnom tuzilastvu", sa aktivnim linkovima ka drugim fajlovima na koje se poziva, a nalaze se na disku u prilogu...
Naredba pod navedenim brojem je pravi primjer profesionalnog rada, na nacin predvidjen zakonom, sto se ogleda u tome da je tuzilac na vise strana sacinio rezime svog rada i isti obrazlozio. Kako je to naprotiv ucinila tuzilac Stjepanovic Danica, moze se vidjeti na slici
Obavijest.png.
Poslije 6 mjeseci navodno neke istrage, sramnih 10 redova iz kojih se ne moze ni naslutiti, do kakvog je zakljucka dosla tuzilac, na koji je nacin doslo do povredjivanja, na kom mjestu, a kamoli da se odgovori na pitanje kako je zica od 2 mm precnika napravila rupu u kosti dimenzija 25x1 mm i sve druge povrede, opisane na skeniranoj slici Patologija.jpg, gdje vjestak iznosi misljenje da je smrt NASILNA i ne daje potvrdu da je nastupila usled djelovanja zice. Tako ni danas poslike 18 mjeseci majka ne zna, kako je njeno jedino dijete izgubilo zivot. O bahatosti, drskosti i osionosti, sa kojima su nastupali pojedini pripadnici tuzilastva prema porodici, necu trositi rijeci...
Dakle, kako sam vec istakao, sa druge strane specijalni tuzilac na impresivan nacin istice sustinu primjedbi koje sam navodio u nekim tekstovima, tako da sam se za trenutak zapitao, kako je moglo doci do odluke o nesprovodjenju istrage. Odgovor na to pitanje sam pronasao na poslednjoj stranici u dijelu gdje se to obrazlaze time da tuzilastvu nije dostavljen nijedan materijalni dokaz, koji bi potvrdio navode u prijavi.
Sada bih istakao nesto, sto je rekao bih i tuzilac konstatovao, a to je da sam dostavljao dokumentaciju na vise adresa, prije svega informativnog karaktera, ocekujuci da ce shodno odredbama ZKP-a, clan "Obaveza prijavljivanja krivicnog djela", nadlezni reagovati.
Na neke adrese sam dostavio i cd, a vama ocito nisam, te to cinim ovom prilikom, a na disku se nalaze neki od dokumenata koje sam prikupio, ukljucujuci i one koje ste istakli...
Samu torbu, nisam mogao dostaviti, jer se i danas nalazi u zgradi suda, a na disku su fotografije koje sam nacinio po okoncanju istrage tuzioca Stjepanovic. Snimci su iz vise uglova, a nalaze se na slikama
Torba 0.jpg, (plakat kojim cu se obratiti gradjanima, prilikom protesta, ako do marta niko iz OT Bijeljina ne bude htio da evidentira nove dokaze, gdje sam uneo svoje komentare), te Torba 1.jpg, Torba 2.jpg, Torba 3.jpg, Torba 4.jpg, Torba 5.jpg. Na slikama Torba test 1.jpg i Torba test 2.jpg, je majka ubijene djevojcice, sa svojom torbom. Bijela linija pokazuje mjesto rane na grudima djeteta, a dio kaisa ispod kod originalne torbe je nestao sa lica zemlje.
Fotografije sam na disku predao u februaru 2010. u pisarnici OT Bijeljina uz dokument
Zagubljeni dokazi, a evo poslije vise od godinu dana za koje vrijeme sam predao i neke druge dokaze, niko iz tuzilastva ne iznosi stav o tome, nego naprotiv stvaraju iluziju da ne znaju za te podatke i onemogucavaju mi pristup, kako ne bi morali da objasnjavaju neobjasnjivo.
Niko dakle nije evidentirao stanje u kome se torba nalazi, niti je o tome nesto znala porodica i javnost, a kamoli da se dao odgovor na pitanja, kako je do presjecanja doslo i cime, gdje je nestao dio kaisa, ko je i zasto oprao kais. Moje je misljenje poznato, a sakrivanje ovog materijalnog dokaza sa mjesta zlocina je jos veci zlocin od samog ubistva, koje je sasvim moguce bilo iz nehata. Ostavljam sad vama da na osnovu fotografija doneseta zakljucak.
U proteklih godinu dana sam sem pokusaja da razgovaram sa tuziocem, predao i vise pismenih zahtjeva, od kojih predocavam jedan od prvih,
Zahtjev Danici.png. Vidljivo je da je predat 17.03. 2010. godine, a umjesto da odgovore, tuzioci su izdejstvovali pretresanje kuce i odnosenje racunara, kako bi unistili dokaze koje imam, a objavio sam i da imam vise audio snimaka, te drugih materijala koje ih kompromituju.
Kao izgovor za to su upotrijebili moje tekstove u kojima sam pisao da ce svi koji su cinili krivicna djela sa ciljem da se prikrije ubistvo, zavrsiti u zatvoru, te me optuzili po clanu 169 KZ "Ugrozavanje sigurnosti" iako nijednu pretpostavljenu prijetnju nisam, izrekao...
Tom prilikom su odneseni predmeti u vlasnistvu moje sestre, (racunar koji sam ja koristio), te predmeti osobe M.K. od kojih je jedan zakonom zabranjen za drzanje. Iako su u toku istog dana obavili razgovor sa tom osobom, gdje je potvrdila vlasnistvo, te 7 dana kasnije dala izjavu o tome u CJB Bijeljina, a dva mjeseca nakon toga izasla pred sudiju, tuzilastvo me i dalje fiktivno goni i po clanu 399, a ne samo 169.
No kako se sve zasnivalo na laznoj prijavi, sa ciljem da mi se uniste podaci, da se uplasim i odustanem, (to sto su prema meni primjenjivali nisam vidio ni u filmovima, a samo je dovoljno da istaknem strazu u tri smjene pred kucom i danonocno pracenje policajcima u civilu i patrolnim kolima, bilo gdje da krenem), te da me predstave kao manijaka i teroristu izmedju ostalog i u vasim ocima, kako bi uticali na vase odlucivanje, nijedan tuzilac se nije usudio da podigne i zvanicno optuznicu.
Iako sam mjesecima trazio da budem izveden pred sudiju, (clan 169 ne trazi nakakvo nasilje ili kriminal, kaznjivo je i samo pisanje ili izgovaranje), posto "imaju obilje dokaza", primjenjena je taktika odugovlacenja, no na kraju su poslije mog zahtjeva da me optuze ili odustanu ili budu kaznjeni po clanu "Kaznjavanje za odugovlacenje postupka" ZKP-a, bili silom zakona prisiljeni da vrate racunare, Povrat racunara.png.
Iako sam zahtijevao da se prije predaje provjeri ispravnost, tuzilastvo se oglusilo, te je odgovornost za unistavanje podataka, (hard disk je bio prazan) na njima.
Takodje je krajem 2010, Okruzni sud, doneo Rjesenje u kome konstatuje da je postupak u kome smo pri pokusaju da dostavimo dokaze uhapseni i izvedeni pred sudiju za prekrsaje bio neregularan i da se isti obustavlja.
No to je samo pozadina dogadjaja u kome smo pokusali dostaviti vise dokaza od kojih je najvazniji izjava vjestaka dr. Busarcevica. Tonski zapis je na fajlu
Miroslav.mp3, dok je transkript iste u dokumentu Izjava vjestaka.html.
To bi bili dakle dokazi mojih pismenih tvrdnji. Naravno, mozda sam ja slikao neku drugu torbu i na drugom mjestu, mozda ono nije glas vjestaka, ali vi to kao tuzilac, shodno clanu ZKP-a "Prava i duznosti tuzioca", mozete provjeriti i ispitati.
S obzirom da se radi o dokazu iz depoa suda i izjavi sudskog vjestaka tuzilastva, vjerujem da cete im dati tezinu koju zasluzuju.
Dakle pomenuti vjestak je dobio samo sliku povrsinske rane,
Trasologija 08.jpg, iako postoje slike i unutrasnjih povreda.
Kroz probodenu kost, otvor je 25x1 mm ne moze proci ni vrh zice na korpi Korpa 2.jpg, a pogotovo ne plocica u obliku slova L, koja je obelezena strelicom. Na stranu to sto tupa zica od 2 mm precnika, nije mogla napraviti probod od 25x1 mm, da bi vrh zice naneo sve povrede na desnom plucnom krilu, morao je kroz taj otvor proci i onaj dio sa plocicom. Naravno da bi to vjestak uocio i doneo takav zakljucak koji iskljucuje zicu, te je jasno zasto mu podaci o unutrasnjim povredama nisu dostavljeni.
Nadalje, vidljivo je na slici
Trasologija 10.jpg, da tragovi krvi pocinju cak 15 metara prije navodnog pada na zicu, sto znaci da je prvo pocela da krvari, pa tek onda pala na zicu, sto je apsurdno. To se vidi i iz izjava vise svjedoka, gdje naprimjer portir kaze da je postojao trag krvi na asvaltu prije pada, na kraju svoje izjave, Blagisa 1c.jpg.
S druge strane vidljivo je da prvi trag pocinje bas na mjestu , gdje se ukrsta putanja djevojcice sa kamionom koji je po izjavama aktera usao par sekundi u "Univerzal", prije nego sto je dijete palo na asvalt. Kompletna analiza vjestaka i to samo na osnovu povrsinske rane ne daje potvrdu da se radi o zici jer kaze da bi cak i ta "ogrebotina" mogla nastati samo uz dejstvo stranog tijela, sto je tuzilac izostavio u saopstenju na zvanicnom sajtu. Skenirane su sve stranice i nose naziv Trasologija 01 do Trasologija 10.
Kamion koji je dovezao robu je pobjegao prije dolaska policije i bio bi tajna da mi taj podatak nismo saznali. Vidljivo je da su tahograf trake sumnjive, jer pokazuju dva razlicita datuma, a kao oba vozaca su vozila isti kamion u isto vrijeme oko 16 sati
Tahograf trake.jpg. Ne postoji popis robe koja je dovezena, dakle moguce je da se radilo i o par stotina kilograma narkotika. Ako se zna da je za bilo kakav oblik organizovanog kriminala potrebna i logistika nekog iz tuzilastva prije svega, te iz policije, da je ocito neka roba svercovana, da je vlasnik firme prvi covjek u gradu, stranke na celu koje je premijer, tada, a danas predsjednik zemlje, postaje jasno, kako je ubistvo jedne djevojcice postalo tabu tema i drzavna tajna.
No sem tih dokaza dosao sam i do misljenja vjestaka Blazanovica, koji jasno opisuje ubilacko oruzje,
Blazanovic 4.jpg, kao predmet trakastog oblika, a svoje misljenje zasniva na osnovu svih povreda, a ne selektivno, kao dr. Busarcevic, ako se taj izraz uopste moze adekvatno upotrebiti. Od 5 povreda, (rana na grudima, probod kosti, probod kroz grudnu zlijezdu, razderina arterije i dusnice) on je upoznat samo sa prvom, sto je 20%, podataka i to manje bitnih o povredama. Stoga sam i upotrijebio izraz masakriranje vjestacenja, od strane tuzioca.
Predmet opisan od strane vjestaka pronasao sam u gradu, a kako sam saznao iz razgovora sa profesionalnim vozacima koristi se za spanovanje tovara na kamionima.
Metalna traka je na slici
Traka 1.jpg, dok je uvecani dio na slici Traka 1a.jpg, gdje je vidljivo da sirina trake u dlaku odgovara dimenziji ulazne rane na grudima, od 19 mm, koliko je izmjerio vjestak, a vidi se na slici Trasologija 08.jpg.
No to nije sve, jer vozaci koji su dovezli kamion izjavljuju, (posto se portir zaletio i otkrio taj detalj u svojoj izjavi,
Blagisa 2e.jpg) da su rezervoar vezali trakama, posto je nosac pukao Mirsad 6.jpg. Kompletne skenirane izjave portira su u folderu "Dokumenti", (Blagisa), kao i vozaca, (Mirsad).
Nije zgoreg dodati da je portir porodici ispricao da je vidio djevojcicu da vozi bicikl, iskasljava krv i pada, a kada smo to ispricali inspektoru, rekao je da nije bilo tako, te ga je sutradan pozvao da da izjavu i gle portir zaista mjenja pricu, a ista osoba je uklonila spornu torbu sa lica mjesta i kostim koji je bio na djevojcici. (Imam takodje snimak njegove izjave, ali je ovom prilikom necu dostaviti, jer planiram da je koristim ako ospori autenticnost).
Cilj svega je bio da se pokaze kako je rana zadobijena na mjestu pada, no previdjeli su dio, gdje svjedoci tvrde da su tragovi krvi bili prije nego sto je djevojcica podignuta sa asvalta, dakle nisu kapali sa nje. Uostalom i ne radi se o kapima nego o krugovima nastalim iskasljavanjem.
Ovo je samo dio dokaza koji imam o korupciji tuzioca i inspektora i sasvim je sigurno da ja necu odustati od borbe za istinom. Ja naravno na vasu odluku ne mogu i ne zelim uticati. Samo vam skrecem paznju, da sve dok ne dobijemo odgovore na to zasto je kais torbe u takvom stanju i izuzet iz istraznih radnji, te zasto je vjestak obmanut, prije svega, ovaj slucaj nece biti zavrsen.
Da li cete vi imati hrabrosti da se suprotstavite mafiji ili VSiTV te Ustavni sud, koji takodje vode ovaj slucaj ili ce se sve zavrsiti u Strazburu? Mozete li vi legalizovati ocigledan kriminal tuzioca Stjepanovic i odluciti da je standardna procedura da tuzilac prikriva sve tragove, dokaze i rezultate vjestacenja, koje ne odgovaraju cilju koji je zacrtao. Da su pomenutu torbu pronasli kod mene prilikom pretresa, vec bih bio u zatvoru, ali sada se radi o tuziocu. I opet pitanje:
DA LI JE ZAKON ISTI ZA SVE ???.

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

24.11.2011.

GLAVNOM OKRUZNOM TUZIOCU

OKRUŽNOM TUŽILAŠTVU U BIJELJINI


NA RUKE


GLAVNOM OKRUŽNOM TUŽIOCU

Obavještavam ured Glavnog okružnog tužioca da sam došao do nepobitnih dokaza o tome da je jedan od tužilaca Okružnog tužilaštva, (Stjepanović Danica) zloupotrijebila svoj službeni položaj i stavivši se u službu organizovanog kriminala, počinila više ozbiljnih krivičnih djela.
Sem gore navedenog, najozbiljniji su Sprečavanje dokazivanja i Pomoć učiniocu poslije izvršenja, čime je nanijela ozbiljnu štetu za ugled institucije koju predstavlja.
S obzirom da prema članu 7 Pravilnika stav a (Glavni okružni tužilac) Predstavlja Okružno tužilaštvo i rukovodi njegovim radom, bila mi je obaveza da prvo vas o tome obavijestim, a vaša je obaveza da provijerite dokazni materijal koji ću dostaviti u narednim danima i obrazložiti lično predstavniku ureda glavnog tužioca.
Kako sam više puta u proteklim mjesecima pokušavao da razgovaram sa vama, a bez uspjeha osnovano sumnjam da su kriminalne radnje, koje je učinila tužilac Stjepanović, podržane od Kolegija ili od vas lično, a moguće je i da je štitite iz čisto kolegijalnih razloga.
Bilo šta da je u pitanju, niko ne može biti iznad i izvan zakona.
Ukoliko je bilo ko unutar tužilaštva podržavao pomenutu tužiteljku, sad je vrijeme da dobro razmisli kako da se od toga distancira.
Ja nemam namjeru da odustanem od svoje borbe za dokazivanje istine, a pošto je tužilac Stjepanović, osoba koja je donosila odluke i potpisivala ih, odgovornost je isključivo njena, a vaša je dužnost da zaustavite njen kriminalni rad.
Ukoliko želite da sarađujemo, sve će biti mnogo brže obavljeno i ona će dobiti zasluženu zatvorsku kaznu, čime će se poslati poruka da se zakon poštuje.
Naprotiv ako nastavite da podržavate i štitite tužioca koji je kriminalac najgore vrste, moja borba će biti nešto duža, ali je snaga dokaza tolika da će ishod biti isti, ali u tom slučaju ne samo za nju već i za sve njene pomagače.
Ovaj dokument je unikat i vi ste jedini koji će ga pročitati, tako da u međuvremenu možete sami donijeti odluku da li ćete sarađivati sa porodicom, koja se bori protiv kriminala tužioca Stjepanović ili ćete nastaviti da podržavate njene nezakonite aktivnosti.
Ukoliko odbijete da razgovarate sa mnom, kako bih vam predočio dokaze o kriminalnom radu pomenute tužiteljke, predaću ovaj dokument i zvanično, kako bih imao dokaz da sam vas upozorio, a onda bih definitivno bio siguran u to da ste i lično učestvovali u tim nezakonitim djelima, što ću iskoristiti u svojim narednim akcijama.
Ovo je poslednji poziv za saradnju od nas.
Protiv inspektora i tužioca imamo neoborive dokaze, koji će ih odvesti na praktično doživotnu robiju. Razmislite dobro, šta je za vas bolje:

Da se uključite u borbu protiv njih ili da se pridružite njima iza rešetaka...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

23.11.2011.

ZASTO (NI)JE SLIJEPA BOGINJA PRAVDE?


ZAŠTO (NI)JE SLIJEPA

 BOGINJA PRAVDE ?


Ovaj dokument će biti proslijeđen na više adresa, od kojih neke nisu direktno nadležne za reagovanje, ali su pokazale interes i razumijevanje. U uvodnom dijelu, (italik tekst) predočavam stavove iz naučnih ekspertiza,(djelom modifikovane) koje obrađuju temu države, prava i pojedinca izvan, odnosno unutar države, a stil i tematika su podređeni mogućnosti da će zbog sprege mafije i državnih organa, ovaj predmet morati da se nastavi pred međunarodnim sudom...


Razlikujemo dvije vrste prava : prirodna prava koja pojedinac ima izvan države, (misli se u stvari na zakon sile, odnosno pljačke) i građanska prava koja dobija kada državi pristupi. Granice prirodnih prava svakog pojedinca određene su njegovom fizičkom snagom i pameću. Pošto su pamet i snaga nejednako raspodeljeni, to su i prirodna prava nejednaka. Kako se u prirodnom stanju svaki pojedinac sam brine za svoja prava, to se u takvom stanju ne može predvideti kada će i na koji način sila biti primenjena, pa pojedinci žive u neprekidnom strahu od pojave jačeg koji će ih lišiti njihovih prava, odnosno sprečiti da ostvare svoje ciljeve.
Da bi se izbavili iz ovog stanja, pojedinci sklapaju ugovor o stvaranju države, naprave koja bi bila moćnija od svih pojedinaca i zato jedina imala pravo da primenjuje silu. Odredbe ugovora utvrđuju kako država treba da funkcioniše. Ako se državni službenici ne pridržavaju ugovora, njihovo ponašanje postaje nezakonito, pa nestaje osnovni razlog postojanja države – pružanje sigurnosti. Širenje nesigurnosti predstavlja uvod u anarhiju, koja često prerasta u rat.
Prema savremenoj teoriji o ljudskim pravima, individualna prava su jednaka i pre stvaranja države. Ona ne zavise od pojedinčeve snage, već proističu iz dostojanstva njegove ličnosti, nepromenljiva su i imaju moralni karakter. Sama država je plod ugovora samo u tom smislu da pojedinac ima moralno pravo da iz nje istupi tako što će odbiti da poštuje njene zakone u slučaju da ona ne poštuje njegova osnovna prava da zadovolji svoje osnovne interese. Ukoliko ne bi bila plod ugovora, država bi, naime, bila organski ustrojena celina i pojedinac iz nje ne bi mogao da istupi. Samim tim, on izvan državnog kolektiva ne bi imao nikakva prava.


Ova tema bi se mogla razrađivati na stotinama stranica, ali suština je u sledećem : Ne tako davno sudije su presuđivale po odredbama "Ako gospodar ubije roba" i "Ako rob pokuša bjegstvo", dok su samo prije dva vijeka u SAD postojale milionske mase robova, koje praktično nisu imale nikakva prava, a to im nije mogao pružiti nijedan sud u zemlji.
Ako neko misli da je to davno prošlo vrijeme, navodim primjer iz skorije prošlosti, kada je jedan od najpoznatijih sportista svijeta Kasijus Klej stigao u domovinu sa osvojenom zlatnom medaljom i naivno pokušao da naruči ručak u jednom restoranu. Kada ga je vlasnik izbacio, samo zato što je crne rase, on je skinuo odličje i bacio ga u rijeku.
To su primjeri otvorene diskriminacije, koji su vremenom osuđeni na izazivanje otpora od strane onih koji su diskriminisani. Da bi izbjegli pobune i revolucije, vladajuće klase su se odlučile na perfidnije načine i to tako što su formalno izjednačile u ustavima, sve građane pred zakonom, a na mala vrata su uveli pojam imuniteta za neke slojeve i što je najgore, državni službenici, (služe državi, a država je zajednica građana, znači sluge naroda) brutalno krše sve zakonske odredbe, koji su temelj države i demokratskog društva.
Tako osobe, (savremeni gospodari) koje nemaju niti kakvu snagu, niti naročitu pamet, a o hrabrosti i moralu da i ne govorim, dičeći se jedino bezgraničnom ohološću, bahatošću, drskosti i bezobrazlukom, te koristeći instrumente državne sile, i zloupotrebljavajući svoj službeni položaj, prisvajaju sebi mnogo veća prava od onih propisanim zakonom, a istovremeno zabranjujući prosječnim građanima, (robovima), ostvarivanje prava predviđenim zakonom, nastavljaju sa tim milenijumskim nizom tiranije i terora.
Iako sam zakon kao temelj države i nema više od par procenata zakonskih odredbi koje su u suprotnosti sa osnovnom postavkom, da su svi građani ravnopravni, organi koje država konstituiše se toga ne pridržavaju. Tako je institucija tužilaštava, koja je predstavljena kao sredstvo za borbu protiv kriminala i bilo kakve vrste nezakonitih radnji, u stvari "trojanski konj" sa jedinim ciljem da organizovani kriminal, (sprega politike , mafije i pravosuđa) nikada i ne dođe pred sud, jer zašto rizikovati sa procesom, kada je bolje "kupiti" tužioca....
Za sve one časne državne službenike, kojima nije jasno zašto je institucija tužilaštava uopšte uvedena, na ovakav način da pojasnim : Brutalne pljačke i razaranja iz istorije danas su zamjenjene drugim načinima stvaranja bogatstva, a jedno od njih se zove privatizacija. (Svaki zakon predstavlja u stvari legalizaciju bezakonja i zločina iz prošlosti, što se jasno vidi na jednom od osnova kapitalističkog društva - privatnoj svojini. Ako se vratimo dovoljno daleko u prošlost nijedan komad zemlje nije imao vlasnika, Tako su recimo ubijanjem i protjerivanjem indijanaca koji nisu znali za pojam lične svojine nad zamljom, neki Džonovi, Stivovi i Bilovi, postali vlasnici zemlje, što je naknadno legalizovano zakonom, a ista je situacija na bilo kom kvadratnom metru zemljine površine). Drugi značajni poslovi mafije su narkotici, prostitucija, trgovina oružjem, robljem itd...
Ratni zločinci i profiteri, te poslijeratni tajkuni su tako postali "ugledni biznismeni, stranački lideri, tužioci, poslanici", a s obzirom da se nikada ne zna šta se od dokaznog materijala može pojaviti na sudu i kakva će biti presuda, po provjerenom receptu sa zapada, formirana je institucija tužilaštva kao servisa mafije sa jedinim ciljem da spriječi dolazak odabranih slojeva pred sud.
Kako državu čine tri nivoa vlasti, a to su zakonodavna, (parlament) izvršna, (vlada) i sudska vlast, iz njihovih naziva se vidi kakva im je uloga.
Parlament bi trebalo da bude najviši nivo vlasti u kome predstavnici građana donose zakone i "daju naloge" vladi za upravljanje zemljom. Vlada bi morala da poštujući te zakone obezbijedi svakom građaninu dostojan život, dok je sudska vlast zadužena da svi skupa poštuju zakone koji su temelj državne zajednice.
Nažalost istina je sasvim drugačija jer umjesto demokratije iz parlamenta, zaživljava tiranija iz vlade, gdje često mala grupa tajkuna ili samo jedan čovjek donosi odluke i naloge svojim stranačkim kolegama koji su u skupštini samo mašina za glasanje, bez prava na svoj stav, dok sudstvo koje bi moralo biti nezavisno biva birano po smjernicanma tih istih stranačkih lidera, čije će naloge morati da izvršavaju kako bi "platili" za dobijene funkcije.
No držati pod kontrolom sudije nije lako i praktično je nemoguće korimpirati iste. dok je sve to mnogo jednostavnije sa tužiocima, koji su praktično jedina prepreka da se najgori kriminalci izvedu pred sud.
Ti kriminalci su upravo mentori tužilaca koji su ih i postavili na te položaje, no da ne bih bio pogrešno shvaćen i da se ne pomisli kako tvrdim da su svi tužioci kriminalci, moram istaći da to nije istina, te da sam imao prilike da razgovaram sa osobama koje taj odgovoran posao obavljaju sa dostojanstvom i prema zakonskim propisima.
Ističem tužioca Hodžića, koji je demonstrirao profesionalan rad i korektan odnos prema građanima, te tužioca Jovanovića, koji je učinio to isto, opisujući tačno kako svoje tako i obaveze drugih tužilaca i glavnog okružnog tužioca.
Tu je i sekretar tužilaštva gđa. Prodanović, koja je sem profesionalizma pokazala, razumjevanje i humanost, što je nažalost rijetkost u današnjem svijetu.
Iako sam ja po svoj prilici poslednja osoba na ovom svijetu, čije bi mišljenje bilo razmatrano od strane onih koji donose odluke, ističem da kad jednog dana svi kriminalci budu izbačeni iz tužilaštava, pomenuta osoba bi bila idealna da obavlja funkciju glavnog okružnog tužioca.
Radi se o osobama iz OT BIjeljina, sa čijim sam nekim pripadnicima, (nasuprot ovih pozitivnih primjera) imao i takva iskustva da ih mogu uporediti samo sa pripadnicima gestapoa...
Tako je u slučaju ubistva jednog djeteta, Ivone Bajo, kriminalac Stjepanović Danica, inače tužilac u OT Bijeljina, planski smišljeno, uklanjala sve dokaze, koji su ukazivali na ubistvo, ali je zbog svoje i nesposobnosti nalogodavaca, ostavila jasne tragove svog zločina.
Iz mora brljotina koje je napravila pomenuta kriminalka, sada ću istaći samo to da je materijalni dokaz, torbu koju je na sebi imala ubijena djevojčica, inače presječenog kaiša sa dijelom koji nedostaje, ona ili neko drugi oprala jakim hemijskim sredstvom, kako bi se uklonili svi tragovi koji dokazuju ubistvo.
Sem toga je ne prihvativši rezultate autopsije i konstataciju patologa, naložila nova vještačenja, ali masakrirajući podatke sa autopsije, te je pokušavajući obmanuti stručnjake, istima dostavila samo slike površinske povrede, dok o unutrašnjim povredama, koje su u stvari i dovele do smrtnog ishoda, oni citiram vještaka, "nemaju pojma".
Na žalost mafije i njenih slugu unutar tužilaštva, uspio sam da dođem do dokaznog materijala o tim zločinačkim aktivnostima, te sam još u februaru predao fotose torbe, a u kasnijem periodu i druge dokaze o ubistvu i kriminalu unutar tužilaštva, a na kraju i audio snimak izjave vještaka dr. Busarčevića, iz koga se jasno vidi monstruoznost nekih državnih službenika.
Istovremeno, čak od kraja 2009. kada je shvaćeno da svaki moj susret sa korumpiranim službenicima, donosi samo nove dokaze za mene i glavobolje za njih, mafijaški bos daje nalog da se ne dozvoli nijedan susret između njih i mene.
Tako mi je već u oktobru 2009. onemogućeno da podnesem krivičnu prijavu, što se ponovilo i u decembru, dana 21.12. kada je čak na tri puta ponavljeno upozorenje da je obavezan po zakonu i pravilniku da evidentira krivičnu prijavu, dežurni tužilac, a po nalogu glavnog tužioca, odbio to da učini i naložio sudskoj policiji da me izvede iz zgrade, na šta sam već sutradan uložio pritužbu Kolegiju, bez ikakvog odgovora do danas, 10 mjeseci kasnije...
I u narednom periodu kada sam se koncentrisao na dostavu "novih informacija" o ubistvu jednog djeteta, postojala je naredba da niko iz tužilaštva ne smije da razgovara sa mnom, tako da i 8 mjeseci od predaje prvih dokaza, OT Bijeljina ostavlja utisak da "nema pojma" o materijalu.
Drugi aspekt cijelog slučaja su i krivične prijave, koje sam sam napisao i predao, a koje su obrađivane od strane drugog tužilaštva, pod izgovorom da će ono biti nepristrasno.
Kako se očituje ta "nepristrasnost", vidi se u tome da nijedan od dokaza koje sam dostavio se uopšte ne pominje, makar da se kaže da sam predočio fotomontažu torbe, da izjava vještaka nije autentična, nego se vjerovali ili ne kaže, citiram : "da prijavljeno djelo član 347, (Zloupotreba službenog položaja) i druga, (koja sam poimenice naveo) nisu krivična djela...
Tako je tužilaštvo sebi dalo za pravo da ocjenjuje da li je nešto iz Krivičnog zakona, krivično djelo ili nije. Pošto znam na koji će način biti pokušano opravdavanje ove gluposti i besmislice, unaprijed ističem da je tužilac mogao samo da kaže, kako nema dokaza ili argumenata da su navedena krivična djela zaista i počinjena, ali pošto sam dostavio neoborive dokaze, onda se išlo na to da se oni uopšte ne pominju.
Pravo stanje stvari je slijedeće : Krivična djela nisu krivična djela, ako ih počini tužilac, ili neka druga posebna osoba, (čitaj gospodar).
Postoji dokument, sa potpisom i pečatom, u kome tužilaštvo čini krivično djelo "Samovlašće", (između ostalog) i "odlučuje", da 15-tak članova iz KZ-a, nisu krivična djela.
Koristim priliku da obavjestim Ustavni sud, da je njegovo postojanje izgubilo svaki smisao, jer Tužilaštvo odlučuje, da li je nešto po ustavu ili ne...
Istovremeno sa svim ovim događajima, saznavši da imam obilje dokaza o kriminalu u OT Bijeljina, korumpirani državni službenici, zloupotrebom svog položaja, pokreću neviđenu hajku na mene, sa više ciljeva, a jedan od najvažnijih je da se dokopaju dokaznog materijala, koji imam protiv njih. Neću sada navoditi sve oblike terora, koji je vršen na meni i svima sa kojima sam viđen, a samo ističem da im je glavni cilj bio da mi otmu računare, koje sam koristio i unište sve podatke o njihovim zločinima.
Kao povod za to su naveli moje tvrdnje, da će svi oni koji su učestvovali u prikrivanju ubistva djevojčice Ivone Bajo, završiti iza rešetaka???
Iako su izjavili da im već mjesecima upućujem prijetnje po život i tijelo, (član 169, stav 2, dakle imaju obilje dokaza), pokrenuli su protiv mene "Posebne istražne radnje", koje se primjenjuju samo ako nema drugog načina da se pribave dokazi, što je u startu apsurdno.
Danas iako je prošlo više od 7 mjeseci od pokretanja istih i upada u prostorije, te oduzimanja računara, uprkos više mojih zahtijeva da tužilac podigne optužnicu ili vrati imovinu moje sestre i našeg podstanara, mašinerija sa neograničenim resursima i moći, Tužilaštvo nastavlja da izbjegava suočavanje na sudu i "odugovlači postupak".
U ovom slučaju, tužilaštvo nije iznijelo stav da član 169, nije krivično djelo, nego je iako nije bilo nikakvog osnova za pokretanje bilo kakvih radnji, bez dokaza i na osnovu lažne prijave, izdejstvovalo praćenje, prisluškivanje, pretres i sve ostalo što su mogli...
Sa druge strane, svi moji pokušaji da prezentujem dokaze tužilaštvu o krivičnom djelu ubistva i saučestvovanjem tužioca Stjepanović u prikrivanju istog se sprečavaju brutalnom silom, koristeći sudsku policiju, koja ne zna da li je neki nalog zakonit ili nije.
Tako smo prilikom jednog pokušaja da dostavimo i obrazložimo dokazni materijal, na što svaki građanin ima pravo, moja sestra i ja uhapšeni i izvedeni pred sud.
To je poruka mafijaške vlasti, šta će se desiti građaninu, ako pokuša da prezentuje materijal o korupciji i kriminalu iste...
No naravno da teror pojedinaca iz državne službe, ne može da me uplaši. Oni koji misle da su oni zakon i da se zvanične zakonske odredbe ne odnose na njih, su grdno pogriješili, kada su pomislili, da će sa mnom lako izaći na kraj.
Kako sam došao do dokaza o korumpiranosti nekih osoba, i istovremeno audio snimao sve razgovore sa istima, pokušao sam da ih "uplašim", time što sam objelodanio da imam neke audio snimke, i druge tekstualne dokaze o njihovim kriminalnim aktivnostima iz ranijeg perioda, očekujući da će se oni zabrinuti i početi da rade po zakonu.
To je bila jedna od opcija, dok je druga, realnija bila ta da će upasti u prostorije u kojima boravim i dokopati se materijala koji imam.
Kako sam bio prisiljen da razmatram sve mogućnosti, tako sam još u januaru 2010. godine sav materijal, audio i tekstualni, te neke skenirane dokumente, narezao na disk i dao sestri da odnese u Cirih, dok sam sve podatke sa hard diskova izbrisao, zadržavši samo one fajlove koji su bili poznati mafiji, (uz dva tri izuzetka).
Sestra me je tad blijedo gledale bez komentara, i tek pošto je došlo do upada i odnošenja raćunara, priznala da je tada mislila kako "pričam gluposti" i da se to neće desiti.
No kako sam ja bio siguran u to, šta će da učine korumpirani kriminalci, ostavio sam im poruku na hard disku, citiram :
"TONSKI ZAPISI, KAO I JOS NEKI DOKUMENTI SU IZUZETI SA OVOG DISKA, KAKO NE BI DOSLI DO BANDE KRIMINALACA PRIJE POCETKA SUDSKOG PROCESA. IZVINJAVAM SE ZBOG TOGA... "
Tako će biti jasno svima da sam od njih napravio budale i što je još važnije : Oni neće znati koji je to dokazni materijal koji imam protiv njih.
Svrha toga je da bilo koji državni službenik, koji je dio organizovanog kriminala, će pred sudom pokušavati da se odbrani time što će osporavati istinitost optužbi, ali kada predočim materijal. recimo audio snimke, za koje će se ustanoviti da su autentični, postaće jasno da je zločin planiran.
S druge strane, ako bi kriminalci sasvim sigurno znali da imam dokaze o tome, mogli bi se odlučiti da se brane svojom "nesposobnošću", jer je mnogo bolje biti površan, što se može završiti suspenzijom, nego kriminalac, što se završava robijom...
Pošto su podaci, koje sam prikupio o krimainalu tužioca Stjepanović, neoborivi jer se radi o materijalnim dokazima koji pokazuju da je sa namjerom obmanjivala kako javnost, porodicu, tako i vještake i dostavila im materijal iz koga je izuzela sve podatke koji su kvarili njen zločinački plan. To što je izostavila informacije i snimke svih unutrašnjih povreda je ravno tome da je sakrila prisustvo metaka u grudnom košu sa pitanjem da li je smrt mogla nastupiti udarcem glavom o betonsku kuglu kraj asvalta, pri tome šaljući samo sliku modrice na glavi, koju je ubijena osoba zadobila pošto je izrešetana mecima.
Jasno je da u ovom slučaju nije moglo doći do greške, a svi moji pokušaji da dostavim podatke o tim nepravilnostima, koji su sprečavani od strane tužilaštva su dokaz da pomenuta tužilac nije bila usamljena u svom kriminalnom radu, nego je postupala po nalozima nadređenih.
Koliko je išla daleko u vrh vlasti ta poluga kriminala, pokazaće reakcije istih...
U svakom slučaju moj prvobitni cilj, da dođem do neoborivih dokaza o kriminalu tužioca je postignut i sada se nalazim u završnoj fazi "ispitivanja" umješanosti ureda glavnog okružnog tužioca, odnosno Kolegija u taj zločin.
To što se već 8 mjeseci tužilaštvo "igra žmurke", sa svojim obavezama i izbjegava da iznese stav po pitanju novih informacija koje dostavljam je prilično jak argument koji dokazuje korumpiranost tog organa i saučesništvo u zločinu.
No možda sam ja suviše glup da bih shvatio nadzemaljsku inteligenciju tužilaca OT Bijeljina i samo sam umislio da oni imaju bilo kakvog udjela u prikrivanju zločina.
Da li je mnogo očekivati da te intelektualne gromade objasne argumantovano svoje postupke. Kako je došlo do svih onih "tehničkih grešaka", tim prije što su po zakonu obavezni da obrazlože odluku o nesprovođenju istrage.
Vrativši se ponovo na drugi slučaj ove priče u kome sam ja optužen po članu 169, postavlja se pitanje, da li je to što sam ja toliko glup, da ne mogu shvatiti božanski um tužioca, pa neosnovano ih krivim za opstrukciju istrage i kažem da će svi krivci završiti u zatvoru, bilo kakav zločin ili krivično djelo.
Ako je to element ugrožavanja sigurnosti, onda bi svaki tužilac morao da bude optužen po tom osnovu, jer praktično se nikada i ne pojavljuje pred sudom a da nekom ne "prijeti" zatvorskom kaznom. Po istom principu bi se morali optužiti i sudije, te sami autori KZ-a i drugih zakona koji predviđaju bilo kakvu zatvorsku kaznu.
Vjerovali ili ne, jedna sasvim obična izjava, da svaki kriminalac treba da završi na robiji je iskorišćena od strane kriminalaca unutar državnih organa, pri čemu sama država nastupa kao terorista, drumski razbojnik i slično, da bi se od građanina koji je prikupio dokaze o kriminalu državnih organa, ti podaci oteli i vjerovatno uništili.
No iako su sem toga korištena sva sredstva kako bih se uplašio i odustao od borbe protiv mafije, pa čak i dva pokušaja ubistva, oni ne mogu da me pokolebaju.
Ostaje jedno pravo koje je starije i jače od svih drugih prava, a to je pravo na samoodbranu, (nužnu odbranu, i krajnja nužda). Pošto su sada istekli svi razumni rokovi za reakciju tužilaštva, ukoliko odbiju razgovore po pitanju materijala koje sam dostavljao, a nastupam i kao zastupnik majke ubijene djevojčice, ovaj i svi prethodni dokumenti će poslužiti kao dokaz o njihovoj krivici, a za sankcionisanje tog kriminala će biti odgovorni njima nadređeni.
Taj proces će se nastaviti sve dok se ne dođe do ograna koji će krivce procesuirati i kazniti po zakonu, ili dok svi državni organi ne podrže kriminalce koji su ubili djete i prikrili tragove istog. Tada će se steći uslovi za internacionalizaciju ovog zločina.
No naravno ja neću ostati samo na isčekivanju reakcije državnih organa, koji su manje više već pokazali da im je zakon navažan i da je jedina svetinja koje se pridržavaju, njeno veličanstvo marka, odnosno evro.
To je o odgovor zašto boginja pravde nažalost oličena u tužiocima nije slijepa i ne žmiri, nego ispod svog poveza viri.
Ispostavilo se da je narodna mudrost još vijekovima ranije dala odgovor na pitanje ima li prava i pravde za sve podjednako ili se to odlučuje od slučaja da slučaja.
Potrebno bi bilo da sam sebe optužim i prijavaim kako sam lično oprao tragove sa dokaznog materijala i sakrio najveći dio podataka od vještaka, kako bi se neko udostojio da "gvirne u ćitab".
Ono što je kadija rekao Eri, kad je mislio da je njegova krava ubila seljakovu i ono što je htio da uradi kad je saznao istinu, je slika i prilika tužilaštva.
Za njih nema zakona i oni su zakon i mogu da rade što im je volja..
To je naravno ono što oni žele, a mi svi skupa, smo obavezni da im to ne dozvolimo.
Istina još se očekuje mišljenje najuglednijih institucija u zemlji, ali je po reakcijama onih koji su se oglasili jasno da mafija vlada ovom zemljom.
Umjesto da argumentovano odgovore na sve sporne stavke, tužioci su se potpuno izolavali, istovremeno zabranjujući medijima da objelodane bilo šta od dokaznog materijala koji sam prikupio...
Šta će se desiti neposlušnima pokazali su u januaru 2010. upadom u jednu televiziju.
Zato će u narednom periodu, glavni oblik moje borbe biti javni protesti pred zgradom tužilaštva, (ako na to budem prisiljen) u kojima ću svakodnevno svim zaposlenim u zgradi i građanima prezentovati dokaze i imena kriminalaca iz tužilaštva.
Kakav će biti odgovor mafije uopšte me ne zanima.
Jedan Gandi je mirnim protestima oborio na pleća kraljevinu Englesku, Nelson Mendela je robijao godinama, pod tiranijom bijelaca i pobijedio ih, a za Josipa Broza da i ne govorim.
To je samo pokazatelj da jedan građanin može pobijediti mafijaše, fašiste, kriminalce ako se poziva na zakone, ravnopravnost i pravo.

Svako ko pokuša da pošalje oružanu silu na mene, da bi me spriječio u protestima protiv kriminalaca u vlasti, mora biti spreman da se jednog dana nađe pred sudom zbog saučestvovanja u prikrivanju ubistva, a ne manje važno je i to da će oni isti kojima se to eventualno naredi, znati i ko sam ja i zašto protestujem i ko je prikrio ubistvo djeteta. I oni i svi oni koji to budu gledali ispričaće to svojim porodicama.
Ja ću te proteste ponavljati koliko god bude potrebno, dok mafiju ne oborim na koljena.
Ne postoji način da me spriječe ili uplaše, sem da mi pucaju u leđa.
Možda opet uspiju sa pričom, da je građanin pao na žicu i preminuo ili možda da je dobio srčani udar na saslušanju...
Siguran sam da bi me mafija rado likvidirala.

Hoćete li pomoći njima da me ubiju ili ćete pomoći meni da ih pošaljemo na robiju.
Dokazi o kriminalu u tužilaštvu, su više nego očigledni.
Treba samo da ih upotrijebite...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

23.11.2011.

PROTEST PROTIV MAFIJASKE VLASTI

OKRUŽNOM TUŽILAŠTVU U BIJELJINI

GLAVNOM OKRUŽNOM TUŽIOCU
KOMANDI SUDSKE POLICIJE

ZAHTJEV

Iako sam već duži period dostavljao podatke i dokazni materijal, tužilaštvu o kriminalnim radnjama tužioca Stjepanović Danice, vezano za sprečavanje dokazivanja krivičnog djela ubistva, te tražio razgovor sa predstavnikom tužilaštva, a u ime porodice ubijene djevojčice Ivone Bajo i kao zastupnik njene majke Budimke, tuzilaštvo je najblaže rečeno, nekorektno i neprofesionalno izbjegavalo da postupi po zakonu i pravilniku, koji ih obavezuje na 4-satni rad sa strankama svakodnevno.

Stoga od ovog trenutka počinjem sa javnim protestom na rad tužilaštva koje već više od 150 dana ne reaguje povodom dostavljenog materijala o opstrukciji istrage od strane tužioca.

S tim u vezi neću napustiti prostorije tužilaštva, sve dok ne odredite vašeg predstavnika, koji će da iznese stavove tužilaštva po svim pitanjima koji sam pismeno pokrenuo i već ranije obavjestio tuzilastvo.

Na moj zahtjev pripadnici sudske policije su se uvjerili da nisam naoružan, te ovaj protest očito nije opasnost niti po ciju sigurnost, ali ukoliko moj zahtjev ne bude prihvaćen, pružiću pasivan otpor svakom pokušaju da se nasilno izbacim iz prostorija tužilaštva, tako što ću koristiti svaki dostupni predmet da se za njega „usidrim“.

Jedini zakonit način kome se neću protiviti na na koji način, je da mi ovlašteno službeno lice saopšti da me lišava slobode, što ću ispoštovati i dobrovoljno prihvatiti hapšenje.

Do tada ili do ispunjenja mog zahtjeva tuzilaštvu, neću prihvatiti bilo kakav vid komunikacije niti sa jednom osobom.

Do sada su svi nezakoniti postupci tužilaštva ostajali „nevidljivi“.

Ili ćete raditi po zakonu, ili će svako od vas svoje postupke objašnjavati pred sudom…

Napomena : Dokument je izrađen u dva primjerka i predat Tuzilaštvu i Sudskoj policiji, tako da ga možete koristiti kao dokazni materijal u procesu protiv mene, jer sam počinio više krivičnih djela među kojima su „Pokušaj borbe protiv organizovanog kriminala“, „Pokušaj podnošenja krivične prijave“, „Pokušaj dostave podataka o krivičnom djelu“, „Pokušaj ostvarenja prava predviđenih zakonom“ i drugih koje na žalost ne znam, ali ne sumnjam da će se neko dosjetiti, kao recimo član 169 KZ...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

23.11.2011.

SAMOVLASCE TUZILASTVA

VISOKOM SUDSKOM I TUZILACKOM SAVJETU


KANCELARIJI DISCIPLINSKOG TUZIOCA


DOPUNA NA UDT : 8547/10


SAMOVLAŠĆE TUŽILAŠTVA

U prilogu ovog tekstualnog dokumenta dostavljam odgovor Sudske policije na moj zahtjev za pristup informacijama, čija se kopija takođe nalazi u prilogu, kao i originalan tekst predat tuzilastvu i sudskoj policijia prije protesta, (a isti niti jedni ni drugi ne pominju)...
Istina u samom tekstu odgovora koji sam dobio, nalaze se neke netačne informacije i na njih zaista ne bih trošio vaše vrijeme, jer vjerujem da je do toga došlo iz razloga što niko iz komande sudske policije nije prisustvovao događajima, nego su im prepričavani iz druge ili treće ruke. Sem toga odgovor na zahtjev sam dobio svega dva dana po predaji, što zaslužuje svaku pohvalu i zaista ne bih zbog nekih netačnosti krivio komandu sudske policije.
Stoga ću samo iznijeti najvažnije događaje koji su se dešavali u kontinuitetu :
1. U avgustu 2009. dajem izjavu u tužilaštvu o događajima povodom ubistva Ivone Bajo, sa sugestijom tužioca da budem što kraći jer je radno vrijeme pri kraju, (što je zaista bilo tačno) te da preostale podatke iznesem drugom prilikom.
2. Nekih 5 dana kasnije pozivam tuzioca Stjepanović i saznajem da je na odmoru, te u narednim danima beležim na računaru sve podatke koje sam saznao i svoje sumnje.
3. Disk sa tim materijalom predajem tužiocu, (koja je bila zauzeta), sa sugestijom da pregleda materijal te sve ono što smatra važnim i zvanično evidentiramo u mojoj izjavi.
4. Iako je obaćala da će me pozvati, ona to ne čini, te ja pozivam nju. Tom prilikom ista odbija razgovor sa mnom, te dopunu izjave a audio snimak tog njenog stava sam već predao. (Nekih 10 mjeseci kasnije dolazim do izjava svjedoka iz kojih se vidi da je jedna od mojih pretpostavki tačna, rezervoar vezan trakama, što je moguće razlog izbjegavanja razgovora sa mnom).
5. Zbog takvog odnosa tužioca pokušavam dva puta da podnesem krivičnu prijavu i to prvi put u septembru, kada posle razgovora sa izuzetno korektnom g-đom sekretarom odustajem od toga jer sam dobio neke nove podatke i stekao utisak da će tužilaštvo raditi po zakonu.
6. Kako je to nažalost bilo netačno, (sekretar mi je iznela podatke zbog kojih je kasnije imala problema) a tužilac nastavlja da sabotira istragu i izbjegava razgovor sa porodicom, te iznosi falsifikovane podatke u javnost, pokušavam 21.12.2009. podnošenje nove prijave.
7. Tužilac Gruhonjić, (u to vrijeme dežurni), po nalogu Kovačević Novaka, odbija da evidentira tu prijavu i uprkos 3 puta ponovljenom upozorenju da je to njegova obaveza, traži od sudske policije da me izvedu iz zgrade, što nisam dopustio nego sam sam izašao.
8. Već sutradan podnosim prutužbu na njegov ne(rad), na šta mi je odgovor morao poslati Kolegij, (makar da sam sve izmislio i da nema prekršaja od strane tužioca). Nikada naravno niti na to niti na bilo koji drugi dokument nisam dobio odgovor, te osnovano sumnjam da podatke koje dostavljam, prije svega nove dokaze, glavni tužilac krije ili uništava.
9. U januaru pri pokušaju da ostvarimo uvid u spis i podnesemo pritužbu na Odluku o nesprovođenju istrage, sudska policija nam ne dozvoljava čak ni da uđemo na glavni ulaz u prizemlju.
10. Početkom februara počinjem sa predavanjem novih dokaza, (prije svega slike torbe sa presječenim kaišom, opranim hemijskim sredstvom da bi se uklonili tragovi) a sve do danas niti na to niti na naknadno dostavljene podatke nema reakcije iako su po ZKP-u na to obavezni.
11. Naprotiv kada počinjem sa insistiranjem da Tužilaštvo iznese stav po pitanju tih podataka, tužilac Stjepanović, "bježi" na tri mjeseca u Srebrenicu. pošto je prethodno osobu koja je priznala ubistvo i napala još neke druge osobe, proglasila neuračunljivom i oslobodila.
12 U međuvremenu obavljam razgovor sa vještakom dr. Busarčevićem, koji izjavljuje, (snimak sam vam takođe dostavio) da nije dobio podatke o unutrašnjim povredama, koje su i dovele do smrti. te više puta zahtijevam da razgovaram sa uredom glavnog tužioca i dostavim podatke o tome.
13. Kako se to uporno izbjegava (ne žele da prime dokaze o ubistvu djeteta i krivičnim djelima tužioca vezano za sprečavanje dokazivanja istog) saopštavam sudskoj policiji da neću napustiti zgradu dok mi se ne omogući da prijavim krivično djelo na šta imam pravo po zakonu i predočim te obrazložim materijal koji imam predstavniku tužilaštva.
14. Pošto niko ne želi da razgovara sa mnom u znak protesta sjedim na klupi do kraja radnog vremena i saopštavam da ću doći ponovo sa sestrom, te da nećemo izaći dok nam se ne omogući da predamo dokaze ili dok nas ne uhapse zbog toga.
15. Moj cil je bio dakle da budem uhapšen, kako bi sud bio upoznat sa kriminalom u tužilaštvu, da im predam materijal, te da odluči ko je taj ko krši zakon.
16. Odlučeno je da je veća šteta da nam se dozvoli predaja dokaza, te smo uhapšeni.
17. Sutradan je pronadjen mrtav načelnim kriminalističke policije, kome smo 5 dana ranije predočili dokaze, te je obećao da će sve ispitati i podnijeti zahtjev da se sasluša tužilac Stjepanović, što je izgleda platio životom. Nešto ranije sudska policija saopštava da mi glavni tužilac ne dozvoljava ulaz u zgradu, te da sve dokumente šaljem poštom. Pošto sam im predočio član 177 KZ i rekao da ću ako pokušaju da me spriječe krenuti i bez propusnice, a oni neka me uhapse i na sudu objasne zašto su to učinili. nekih 7 dana poslije, dolazi nalog da službenik silazi u prizemlje.
18. Takođe sam tražio pismeno naređenje o tome ili potpise pripadnika sudske policije da su dobili takav nalog, na što se niko nije usudio da stavi svoj potpis na taj dokument. Naravno i formulacija o usmenim nalozima ne postoji nigdje u Zakonu o Sudskoj policiji, i samo Sud može da mi ograniči neko pravo. To što je Novak Kovačević povukao svoj raniji nalog i zamenio ga drugim, jasno pokazuje da sam bio u pravu i da niko ne smije ograničavati bilo koje pravo sem Suda.
19. Naravno izbjegavajući razgovor sa mnom, (obaveza je svakog tužioca na 4-satni rad sa strankama svaki dan) već više od 7 mjeseci tužilaštvo ignoriše dostavljene dokaze i ne dozvoljava mi da dostavim sve podatke, (ne može se baš sve napisati, a ima tu i metalnih predmeta koje imam namjeru predočiti). ostavljajući utisak da nije svjesno podataka koje sam dosad dostavio. Siguran sam da bi takav bio njihov stav po tom pitanju danas.
20. U svakom slučaju, čak i da zanemarimo netačnosti u dokumentu sudske policije i prihvatimo ga 100% kao tačnog, iz istog je vidljivo da je dat nalog da mi se prije svega onemogući razgovor sa bilo kim iz tužilaštva, (jer mi se ne dozvoljava pristup) što traje od početka godine, a i da predajem podneske na način koji je u suprotnosti sa zakonom i predstavlja direktno kršenje bar dva člana KZ (Clan 162 - Povreda ravnopravnosti gradjana i Clan 359 - Povreda ljudskog dostojanstva).

NARAVNO DA SVE OVO NE BI BILO VAŽNO DA NIJE U FUNKCIJI IZBJEGAVANJA ODGOVORNOSTI ZA UBISTVO I PRIKRIVANJE UBISTVA JEDNE OSMOGODIŠNJE DJEVOJČICE...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

23.11.2011.

KAKO JE UMRO NACELNIK KRIMINALISTICKE POLICIJE

Po načinu kako je reagovala tužilac Stjepanović, izgleda da je bila u velikim problemima. Nažalost to nećemo ni saznati jer je par dana kasnije načelnik kriminalističke policije, gospodin Aco Teodorović, "doživeo infarkt za vrijeme vožnje i udario u neki objekat pored puta".
Kakve je povrede zadobio nije poznato, jer je sahranjen već sutradan bez autopsije, a i zašto bi bila potrebna, kada imamo inspektora Markovića, (čije postupke je namjeravao da ispita) ili nekog drugog sposobnog policajca koji odokativno konstatuje "infarkt".


VISOKOM SUDSKOM I TUŽILAČKOM VIJEĆU
UREDU DISCIPLINSKOG TUŽIOCA
DOPUNA NA UDT : 8547/10

(KAKO JE "UMRO" NAČELNIK KRIMINALISTIČKE POLICIJE)
Obavještavam vas da je samovolja i kriminal unutar Okružnog tužilaštva u Bijeljini, koje sprovodi Kovačević Novak, poprimilo razmjere tiranije i terora, opasnog po život.
Iako sam već mjesecima, (od februara ove godine) dostavljao nove podatke i dokaze o tome da je djevojčica Ivona Bajo ubijena, te da su iz istražnih radnji izuzeti dokazi koji na to ukazuju, te zahtijevao reakciju postupajućeg tužioca, što je predviđeno u članu "Obustava istrage", stav 3, niko se za više od 6 mjeseci nije udostojio da iznese stav po tom pitanju.
Podneo sam više pismenih zahtijeva, od kojih prilažem dva, da tužilac Stjepanović Danica, analizira podatke koje sam dostavio i saopšti da li su joj te činjenice bile poznate.
Najvažniji materijalni dokaz je torba čiji je kaiš presječen i većim djelom izmjenjene boje, što asocira na pokušaj uklanjanja tragova ubistva.
Saznao sam da je tu torbu sa lica mjesta uklonio portir "Univerzala", a niti u jednom dokumentu nije opisano stanje u kome se torba nalazi, te je moguće da ni tužilac nije bila upoznata sa tim i sa tom pretpostavkom, tražio sam razgovor sa njom.
No kako je ona to izbjegavala mjesecima, a nedavno sam kao zastupnik Budimke Bajo obavio razgovor sa vještakom dr. Busarčevićem i saznao da mu tužilac uopšte nije dostavila podatke u unutrašnjim povredama, koje su i dovele do smrti, postalo je jasno da se radi o smišljenom i proračunatom prikrivanju dokaza ubistva od strane tužioca.

Audio snimak izjave vještaka, sam dostavio na više adresa uključujući i Tužilaštvo, ali bez ikakve reakcije, a siguran sam da Glavni tužilac "nije sa time upoznat".
S obzirom da je jasno da je tužilac Stjepanović, kriminalac najgore vrste, jer je iz samo njoj znanih razloga, sakrila dokaze o ubistvu jednog djeteta, za šta imam neoborive dokaze, zahtijevao sam potom da te podatke predočim uredu glavnog tužioca, s obzirom da se radi o kriminalu člana tužilaštva, za čiji je rad on nadležan da kontroliše.
Iako sam više puta pokušao da razgovaram sa glavnim tužiocem, ističući da imam nove dokaze u slučaju ubistva djeteta i dokaze o krivičnom djelu, koje je počinila tužilac Stjepanović, dobijao sam odgovore da niko nije tu, da su zauzeti, čak i da neće sa mnom da razgovaraju, kao i da je predmet u Doboju, što nikada nisam pitao, niti me to zanima.
Čak smo sestra i ja pri jednom pokušaju da predočimo dokaze o kriminalnim djelima tužioca Stjepanović (10.08.2010.) uhapšeni i privedeni do sudije za prekršaje, pri čemu za vrijeme 4-satnog pritvora u jednoj prostoriji 2x2 metra, (doduše bez rešetaka i pod nadzorom policije) nije joj bilo dozvoljeno da pozove čak ni advokata.
To je slika odnosa državnih organa prema majci, koja više od godinu dana pokušava da sazna kako je njeno jedino dijete izgubilo život i pri pokušaju da dostavi dokaze biva uhapšena...
Sem pokušaja da se podaci dostave tužilaštvu, obavještavao sam više značajnih institucija, a istakao bih sada da sam od jedne osobe dobio čak dva odgovora, što je za svaku pohvalu, ali njeno ime neću navoditi, da je ne bi time doveo u opasnost, što ću posebno obrazložiti.
Uglavnom obavješten sam citiram: da mogu postupati u slučajevima, kada postoje indicije ili osnov sumnje da je počinjeno krivično djelo, propisano KZBiH.
Dakle, tu onda nema ništa sporno, jer sam dostavio dokaze o tome da je tužilac Stjepanović, izuzela iz istražnih radnji materijalni dokaz (torbu sa deformisanim kaišom), te je čak obmanula vještake, poslavši im samo sliku površinske rane, dok fotografije probodene prsne kosti i razderanog desnog plućnog krila nije htjela da pošalje.
Slike pomenute torbe i audio zapis izjave vještaka dr. Busarčevića, Miroslav.mp3 u kojoj se čuje da je on zapanjen time, su na disku koji sam dostavio na više adresa.
Tužilac je dakle počinila krivično djelo Zloupotreba položaja ili ovlasti te Sprječavanje dokazivanja, da bi to finalizirala djelom Pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela (sem ako nije lično počinila ubistvo). (Iz KZBiH)
Tu su još neka "sitnija" krivična djela, od strane tužilaštva na koja neću niti da trošim vaše vrijeme i navešću samo Lažno prijavljivanje, kada me je glavni tužilac optužio za "Ugrožavanje sigurnosti" tvrdeći da već mjesecima iznosim ozbiljne prijetnje po život i tijelo za 6 pripadnika tužilaštva od kojih dvojicu uopšte ne poznajem. Iskoristili su moje tekstove u kojima pišem da će svi koji prikrivaju ubistvo završiti u zatvoru, što nema nikakve veze sa pomenutim članom, a da se radi o laži vidljivo je iz tonskog zapisa Ranko.mp3 (tužilac Kerović Ranko), gdje gospodin kaže da mu nije jasno zašto su ga ubacili, i da me ne vidi kao opasnost...
Jedini razlog za pokretanje te akcije (saslušanje u policiji, pretres prostorija, danonoćno praćenje, straža ispred kuće u tri smjene, oduzimanje predmeta, prisluškivanje telekomunikacija), je da bi se dokopali računara na kojima su vjerovali da imam sve podatke. Kako sam predvidio taj njihov potez, izuzeo sam sve podatke sa diska na računaru za koje nisu znali, sem par audio i tekstualnih dokumenata, koje sam imao namjeru objaviti početkom aprila, (upad je bio 24. marta).
Kasnije sam ih i obavijestio o tome, neka znaju da sam napravio budale od njih, a dokaz za to je dokument Obavestenje.htm, koji se nalazi na hard disku unutar virtualnog diska Ivonina skola.iso. Računari još nisu vraćeni niti je podignuta optužnica protiv mene iako "imaju obilje dokaza", a i ja sam više puta tražio da pokrenu proces.
Nažalost ceh zbog toga su platili drugi, jer u nemoćnom bijesu da me eliminišu, legitimisali su i pretresali moje poznanike, a jedan je već izašao i pred sudiju, a to nije sve.
Dana 05.08. zakazali smo razgovor sa načelnikom krimimalističke policije, kada sam mu ukazao na "propuste" inspektora, te je on složivši se da ih je bilo, obećao da će sve ispitati. Potom sam sugerisao da na isti način, kako je podneo zahtjev da se ja saslušam i da mi se pretresu prostorije, to učini i za tužioca Stjepanović Danicu, a na osnovu izjave vještaka, uz opasku ako ih se ne bojite.
Tada na to nisam obratio pažnju, odgovorio je "Mislite da se bojim".
Nije dakle rekao niti, "Zašto bih se bojao" ili"Koga da se bojim", jer je očito znao i "zašto" i "od koga" prijeti opasnost, ali je istakao samo to da se on ne boji.
"Pa možda ću to i da uradim", nastavio je i u daljem razgovoru još jednom to ponovio, ali kako sam se u ranijem periodu uvjerio da je smrt Ivone Bajo tabu tema, nisam ozbiljno shvatao njegove riječi.
No već sutradan pred zgradom suda kada nam je opet saopšteno da je glavni tužilac "jako zauzet", a Stjepanović Danica na odmoru, (za nju uopšte nismo pitali), ugledali smo dotičnu, kako izlazi iz zgrade.
Na spontani uzvik moje sestre "Gospođa Danica", ista je brzinom munje pognula glavu i kao zmija šmugnula nazad u zgradu, a sve se odigralo u prisustvu pripadnika sudske policije, koji nam je i rekao da je ona na godišnjem odmoru.
Da li je on slagao nas ili je neko prethodno slagao njega ili je načelnik kriminalističke policije poslao zahtjev kako je i rekao nije mi poznato, ali po načinu kako je reagovala tužilac Stjepanović, izgleda da je bila u velikim problemima.
Nažalost to nećemo ni saznati jer je par dana kasnije načelnik kriminalističke policije, gospodin Aco Teodorović, "doživeo infarkt za vrijeme vožnje i udario u neki objekat pored puta".
Kakve je povrede zadobio nije poznato, jer je sahranjen već sutradan bez autopsije, a i zašto bi bila potrebna, kada imamo inspektora Markovića, (čije postupke je namjeravao da ispita) ili nekog drugog sposobnog policajca koji odokativno konstatuje "infarkt".
Zašto bi tek tužilac nalagao autopsiju čovjeka koji je namjeravao ili već uputio zahtjev za saslušanje tužioca, kada se mišljenje patologa možda ne bi uklopilo u priču o infarktu.
A možda je smrt gospodina Teodorovića zaista prirodna, što sada više nećemo saznati, jer je uz maksimalno cenzurisane informacije sahranjen po hitnom postupku.

Ja duboko sumnjam u istinitost zvanične priče, jer sam i sam imao neke "sumnjive "slučajeve", recimo telefonski poziv od "bivšeg policajca" da se udružimo, koji mi onda kaže da izađem na cestu a oni će da me "pokupe". Prvo što mi je sjevnulo pred očima je rafal iz automobila u prolazu. Pošto sam to odbio i pozvao ga porukom da dođe kod mene, poslije 12 sati me poziva i kaže da je htio da me "posavjetuje" da se obratim televiziji.
Drugi slučaj je još zanimljiviji, a desio se na dan fudbalskog susreta Srbija-Njemačka, kada su svi lokali u gradu bili prepuni, a i ja sam takođe gledao utakmicu, pošto sam predao jedan dokument u Tužilaštvu.
Pošto je bilo sparno otišao sam do toaleta da se umijem, vratio se vrlo brzo i zaista nisam primjetio nikog kod stola gdje sam sjedio sam, ali po povratku kući sam osjetio neprijatan bol u stomaku, koji se intenzivirao i trajao više od 7 dana.
Moje sumnje po pitanju trovanja nisam iznosio nikome, ali nisam htio da idem u bolnicu, jer bi im tako dao još povoljniju priliku da me likvidiraju.
Uostalom, kada sam krenuo u obračun sa mafijom, bio sam spreman na takve poteze i to je moj izbor, ali da li je gospodin Teodorović žrtva kriminalaca ili ne.
Možete li to da znate.

Koliko još osoba može da strada od istih ubica.
Dokaza za ubistvo gospodina Teodorovića nemam, ali sam vam predao neoborive dokaze o prikrivanju ubistva osmogodišnje djevojčice od strane tužilačke mafije, (najmanje dvoje iz Bijeljinskog tužilaštva, a vjerovatno još dvojica tužilaca, a možda i više).
Dužnost svakog od nas je da da svoj doprinos u borbi protiv organizovanog kriminala.
Ja sam uradio sve što može jedan pojedinac,jedan čovjek.

SAD JE NA VAS RED

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902

23.11.2011.

ZAHTJEV TUZIOCU STJEPANOVIC DANICI

OKRUZNOM TUZILASTVU U BIJELJINI

TUZIOCU STJEPANOVIC DANICI

ZAHTJEV


Porodica Ivone Bajo, koja ja ubijena (nesrecnim slucajem ili planirano), 23.07.2009. godine zahtijeva od postupajuceg tuzioca, odnosno od ovog tuzilastva, da nam pismeno predoci do kakvih su zakljucaka dosli

Konkretno, za dokazivanje istine bitan je samo period od 15:35, kada je djevojcica poslednji put vidjena ziva, pa do 16:20, kada je u bolnici konstatovana smrt. Imamo puno pravo da znamo sta se desavalo u tom perioda (sta tuzilastvo smatra da se desilo).

Tacan prikaz dogadjaja, ukljucujuci i priblizno vrijeme kada je doslo do povredjivanja, na kom se to dijelu ulice desilo, da li je bio samo jedan pad i koji (jer po misljenju trasologa do njega je eventualno doslo, bar tri metra prije prvog traga krvi, a po iskazu svjedokinje na sta se poziva tuzilastvo, a koja nije vidjela odakle je pala, dalo bi se zakljuciti da je do pada doslo tek na mjestu gdje je pronadjena), ili su bila dva pada, bez ijedne ogrebotine.

Kako je doslo do presjecanja kaisa i ko je oprao tragove sa njegovog preostalog dijela (da li su to uradile ubice ili istrazitelji kasnije), te sta se desilo sa dijelom koji nedostaje.

Nista mnogo ne trazimo, samo da znamo kako je djevojcica izgubila zivot.

Ukoliko se tuzilac, odnosno tuzilastvo oglusi o ovaj zahtjev, dokument ce biti prosledjen na vise adresa u institucije koje su pokazale interes o slucaju sa sugestijom da ih se obavjesti o svakoj novosti, te cu ga koristiti u sudskom procesu do koga ce sigurno doci, samo jos nije poznato protiv koga ce se sve voditi…

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

22.11.2011.

KOMANDI SUDSKE POLICIJE

 

KOMANDI SUDSKE POLICIJE

OBAVJEŠTENJEU toku 2010. godine sam u razgovorima sa pripadnicima sudske policije u više navrata upozoravao da se pomenuti organ, zloupotrebljava od strane OT Bijeljina i da se na taj način krše zakonske odredbe i prije svega sprečavaju građani u ostvarenjima prava predviđenih zakonom, a sve sa ciljem da se spriječi dostavljanje podataka o teškim krivičnim djelima i umješanost tužioca u prikrivanje ubistva osmogodišnjeg djeteta.
Svrha tih upozoravanja je bila kako sam i naveo, da u sudskim procesima, do kojih će doći, odgovornost za krivična djela ne bude niti na jednom pripadniku sudske policije, nego na onima koji ih podstiču na izvršenje krivičnih djela. Siguran sam da ste sa suprotne strane imali druga uvjeravanja i obećanja da će oni sve srediti. Međutim ispostavilo se da je sudskim odlukama pokazano da sam ja bio u pravu, kako u slucaju nezakonitog zadržavanja, tako i po optuzbi za planiranje atentata na 6 tužilaca i proizvodnju i promet vatrenog oružja.
Iako su to teška krivična djela i u radu na njima je angažovano minimum 50 osoba, direktno ili indirektno, te je slučaj dignut iznad nivoa OT Bijeljina, niko se nije usudio da podigne optužnicu, jer je zasnovana na lažnoj prijavi, bez i jednog argumenta.
Iako su se na sve načine trudili da odugovlače sa tim slučajem tužilaštvo je bilo prisiljeno da silom zakona da saglasnost za vraćanje oduzetih računara, čime se posredno priznaje nezakonitost pokrenute akcije. No kako sa tim vi nemate dodirnih tačaka, sem u dijelu da više niko ne može da glumi lažni strah, od susreta sa mnom, neću se time ni baviti.
S druge strane, kako sam imao kontakte samo sa vašim osobljem, pri pokušajima da dostavim dokazni materijal, a vise puta sam obmanjivan, da ne kažen slagan, i najvažnije prikaz događaja prilikom navodnog prekršaja, moje sestre i mene je bio lažan.
Navodim sada samo jedan detalj (uz to, da sestri nije dozvoljeno da pozove advokata):
Danima sam isticao da imam namjeru, dostaviti nove dokaze uredu glavnog tužioca, kada moja sestra Budimka doputuje iz Ciriha, pa čak i pismeno obavjestio tužilaštvo. Tog spornog dana došlo smo da iznesemo dokaze koje imamo, a dobili odgovor, da oni citiram "nemaju ništa novo da nam kažu", dok je u tekstu prijave navedeno, kako ovom prilikom nije mogao da nas primi???
Dakle ili je tekst pisao lično glavni tužilac, ili je neki pripadnik sudske policije, namjerno iznosio laži, kako bi nam naneo štetu. (Ostale laži ovom prilikom ne pominjem)...
Iako sam par dana prije tog događaja tražio da vidim naredbu, kojom mi se onemogućava pristup tužilaštvu, ili da mi se da napismeno da je takvu naredbu bilo ko dao usmeno, taj zahtjev je ignorisan, tako da sada kao krivce za nanesenu štetu mojoj sestri imam samo one sa kojima sam bio u kontaktu. Kako je za mene taj kriminalan i nezakonit čin, ali prije svega sraman, (hapsi se majka ubijenog djeteta, pri pokušaju da dostavi dokaze o ubistvu) samo dodatan impuls u mojoj borbi, amnestiram sudsku policiju za bilo kakvu štetu nanesenu meni, tom prilikom.
No ja istovremeno, zastupam i majku ubijene djevojčice i shodno njenim zahtjevima, neću imati sažaljenje ni prema kome, ko je učestvovao u sprečavanju zakonom predviđenih prava, odnosno dao doprinos u zaštiti kriminalaca i ubica, tim prije što sam vas više puta upozoravao.
Stoga od vas tražim da mi pismeno obrazložite, ko je izdao naredbu da se nezakonito zadržimo tog dana, kao i to kakve su sve pismene ili usmene naredbe, od bilo koga dolazile do vas, vezano za "specijalne tretmane", koji se duže od godinu dana primjenjuju na meni.
U suprotnom, ću u tužbi za nadoknadu štete, (oko 1000 KM, materijalna, a za naneseni duševni bol, majci, ne postoji novac na ovom svijeta, ali naravno da će ona iznijeti neku cifru i za to, koju ja trenutno ne znam) biće navedena imena pripadnika sudske policije.
Kako mi dakle nismo imali kontakt, sa tužilaštvom, a sudska policija je iznosila laži pred sudom, pretpostaviću da OT Bijeljina nije ni obavješteno o našem dolasku i da je odgovornost isključivo na vama. Naravno možete se nadati da će neko iz tužilaštva, svjedočiti u vašu korist i svu krivicu i odgovornost preuzeti na sebe, a ja iako znam, kako ste se mogli dosad uvjeriti sve njihove poteze unaprijed, neću da vas razuvjeravam u eventualnim nadanjima...
Sem toga, ću predati i krivičnu prijavu, po istom osnovu, koju naravno sa lakoćom može "pocijepati" tužilaštvo, ali za ovu tužbu, niko ne može da vam pomogne, da bi se izbjeglo suđenje. Naravno da ću iznijeti sve argumente, da dokažem, kako je vaša namjera bila da pomognete ubicama i njihovim saučesnicima da izbjegnu krivično gonjenje, tako da u perspektivi, odgovorni mogu računati i na odgovornost po tom pitanju.
Ali ako dobijem napismeno ime osobe koja je naložila taj kriminalni akt, i sve druge radnje koje sam ranije naveo, odgovornost neće biti na vašim pripadnicima.
Takođe ću u narednim danima, pokušati ostvariti kontakte sa više pripadnika tužilaštva u svoje ime ili kao zastupnik, g-đe Budimke, te ako isti pokažu odgovornost i profesionalnost prema poslu koji obavljaju, pomenutu tužbu za nadoknadu štete, povodom nezakonitog zadržavanja i sprečavanja prava predviđenih zakonom neču nikada napisati, a ni predati, ni protiv koga.
Što se tiče odgovornosti krivaca za ubistvo i pomagača u prikrivanju dokaza, o tome nema nikakvih pogađanja i ustupaka. Imam neosporne dokaze o krivici tužioca Stjepanović, a da li će na robiji završiti samo ona ili još neko ko joj pomaže da izbjegava pokretanje istrage, neka svako odluči za sebe. Naravno postoji i vrlo vjerovatna mogućnost da je ona samo izvršavala naloge viših nivoa vlasti, što ću obrazložiti u drugom dokumentu.
Još jedno upozorenje, za vas. Niko nema prava da vam daje naloge koji su u suprotnosti sa ustavom i zakonom, a vi ne samo da ne morate, nego i ne smijete da takve izvršavate.
Na kraju ću navesti nekoliko relevantnih članova iz više zakona i podzakonskih akata, i to kako zbog vaših pripadnika, tako i zbog suda, do koga će po potrebi doći ovaj dokument...
Član 5, stav (2) Sudska policija u skladu sa ovim zakonom takođe pruža pomoć u obezbjeđivanju uvida u službenu dokumentaciju, uključujući sudske i upravne spise, a naročito prilikom pribavljanja neophodnih informacija, dokumenata i spisa u slučaju pružanja otpora ili nesaradnje od strane bilo kojeg službenika u toku istrage.
Clan 3.U okviru svojih nadležnosti, tužilaštva štite ostvarivanje ljudskih prava i gradanskih sloboda garantovanih Ustavima Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, kao i prava i interese pravnih lica u skladu sa zakonom, te obezbjeduju ustavnost i zakonitost.
Član 7 Prava, dužnosti i odgovornosti Glavnih okružnih tužilaca. Glavni okružni tužilac ima sljedeća prava i obaveze: a) Predstavlja Okružno tužilaštvo i rukovodi njegovim radom; b) Vrši nadzor nad radom svih Odjeljenja, Odsjeka (ukoliko su formirana u tužilaštvu) i službi u tužilaštvu, u skladu sa Zakonom.
Član 80 Usmene prijave 1. Kada osoba dođe u Tužilaštvo s namjerom da podnese usmenu krivičnu prijavu, poziva se dežurni tužilac koji uzima prijavu i o tome sačinjava službenu zabilješku. Nakon uzimanja prijave, postupiće se dalje shodno ovom Pravilniku..
Član 69 Radno vrijeme stav 3. Prijem stranaka u tužilaštvu se vrši u vremenu koje odredi Glavni tužilac, a koje ne može biti kraće od 4 (četiri) sata na dan..
Obustava istrage, stav (3) Tužilac, u slučajevima iz stava 1. tačka b) ovog člana može ponovo otvoriti istragu ako se dobiju dodatne informacije koje pružaju dovoljno razloga za vjerovanje da je osumnjičeni počinio krivično djelo..
Prijavljivanje krivičnog djela od strane građana (1) Građanin ima pravo prijaviti izvršenje krivičnog djela. (2) Svako je dužan prijaviti izvršenje krivičnog djela kada neprijavljivanje krivičnog djela predstavlja krivično djelo..
Povreda prava na podnošenje pravnog sredstva (1) Ko spriječi drugog da koristi pravo na podnošenje tužbe, žalbe, prigovora ili nekog drugog pravnog sredstva ili podneska, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine. (2) Ako djelo iz stava 1. ovog člana učini službeno lice zloupotrebom službenog položaja ili ovlašćenja, kazniće se zatvorom do tri godine...
Povreda ljudskog dostojanstva) Sluzbeno lice koje u vrsenju sluzbe, zloupotrebom svog polozaja ili ovlascenja drugog grubo zlostavlja, zastrasuje, tjelesno povrijedi ili uopste prema njemu postupa na nacin kojim se vrijedja ljudsko dostojanstvo, kaznice se zatvorom do tri godine.
Povreda ravnopravnosti gradjana) (1) Ko na osnovu razlike u rasi, boji koze, vjeri, polu, jeziku, politickom ili drugom ubjedjenju, polnoj usmjerenosti, nacionalnoj ili etnickoj pripadnosti, imovnom stanju, rodjenju ili socijalnom porijeklu, obrazovanju ili drustvenom polozaju uskrati ili ogranici slobodu ili pravo covjeka utvrdjeno ustavom, zakonom ili ratifikovanim medjunarodnim ugovorom, ili ko na osnovu ove razlike daje gradjanima povlastice ili pogodnosti suprotno ustavu, zakonu ili ratifikovanom medjunarodnom ugovoru, kaznice se zatvorom do tri godine. (2) Kaznom iz stava 1. ovog clana kaznice se i ko vrsi proganjanje lica ili organizacija zbog njihovog zalaganja za ravnopravnost ljudi. (3) Ako djelo iz st. 1. i 2. ovog clana ucini sluzbeno lice zloupotrebom sluzbenog polozaja ili ovlascenja, kaznice se zatvorom od sest mjeseci do pet godina.
Podstrekivanje) (1) Ko drugog sa umisljajem podstrekne da izvrsi krivicno djelo, kaznice se kao da ga je sam izvrsio. (2) Ko drugog sa umisljajem podstrekava na izvrsenje krivicnog djela za koje se po zakonu moze izreci kazna zatvora od pet godina ili teza kazna, a krivicno djelo ne bude ni pokusano - kaznice se kao za pokusaj krivicnog djela.
Prava i duznosti tuzioca (1) Osnovno pravo i duznost tuzioca je otkrivanje i gonjenje ucinilaca krivicnih djela.
Naredba o sprovodjenju istrage (4) O nesprovodjenju istrage, kao i o razlozima za to, tuzilac ce obavijestiti ostecenog i podnosioca prijave u roku od tri dana. Osteceni i podnosilac prijave imaju pravo podnijeti prituzbu u roku od osam dana uredu tuzioca.
Sprecavanje dokazivanja (1) Ko u namjeri da sprijeci ili oteza dokazivanje sakrije, unisti ili osteti ili ucini neupotrebljivim tudji predmet ili ispravu koja sluzi kao dokaz, ili pomjeri ili premjesti kakav granicni kamen, zemljomjerni znak ili uopste kakav znak o svojini na nepokretnosti, ili ko u istoj namjeri ovakav znak lazno postavi, kaznice se novcanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.
Zlocinacko udruzenje (3) Izvrsilac djela iz st. 1. i 2. koji sprijeci izvrsenje krivicnih djela navedenih u stavu 1. ovog clana ili ih pravovremeno prijavi ili otkrije organizaciju i vodece clanove udruzenja, oslobodice se od kazne.
Materijal dobijen preduzimanjem radnji i obavještavanje o preduzetim radnjama. (relevantni dio) O preduzimanju radnji, razlozima za njihovo preduzimanje, informaciji da dobijeni materijal nije bio osnov za krivično gonjenje i da je uništen, pismeno se obavještava lice protiv koga je neka od radnji iz člana ovog zakona bila preduzeta.
Otvaranje i pregled privremeno oduzetih predmeta i dokumentacije (1) Otvaranje i pregled privremeno oduzetih premeta i dokumentacije vrši tužilac. (2) O otvaranju privremeno oduzetih predmeta i dokumentacije tužilac je dužan obavijestiti lice ili preduzeće od kojeg su predmeti oduzeti, sudiju za prethodni postupak i branioca.
Mislim da nema potrebe objašnjavati nijedan od navedenih članova, jer su savršeno jasni. No ako sudska policija nije sigurna šta znače pojedini izrazi, (recimo "bilo kojeg službenika") sugerišem da o svemu izvjesti višu komandu i zatraži pravno razjašnjenje.
Ja znam šta to znači, a znaće i sud. Odgovornost za bilo koje dalje kršenje bilo kog prava predviđenog zakonom od strane propadnika sudske policije biće na onome ko bude ignorisao ovaj dokument i izda eventualno neku nezakonitu naredbu ili na drugi način pruži pomoć ubicama i kriminalcima ili ometa i sprečava dokazivanje krivičnih djela..

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

22.11.2011.

GLAVNOM OKRUZNOM TUZIOCU

OKRUŽNOM TUŽILAŠTVU U BIJELJINI


NA RUKE


GLAVNOM OKRUŽNOM TUŽIOCU

Obavještavam ured Glavnog okružnog tužioca da sam došao do nepobitnih dokaza o tome da je jedan od tužilaca Okružnog tužilaštva, (Stjepanović Danica) zloupotrijebila svoj službeni položaj i stavivši se u službu organizovanog kriminala, počinila više ozbiljnih krivičnih djela.
Sem gore navedenog, najozbiljniji su Sprečavanje dokazivanja i Pomoć učiniocu poslije izvršenja, čime je nanijela ozbiljnu štetu za ugled institucije koju predstavlja.

S obzirom da prema članu 7 Pravilnika stav a (Glavni okružni tužilac) Predstavlja Okružno tužilaštvo i rukovodi njegovim radom, bila mi je obaveza da prvo vas o tome obavijestim, a vaša je obaveza da provijerite dokazni materijal koji ću dostaviti u narednim danima i obrazložiti lično predstavniku ureda glavnog tužioca.
Kako sam više puta u proteklim mjesecima pokušavao da razgovaram sa vama, a bez uspjeha osnovano sumnjam da su kriminalne radnje, koje je učinila tužilac Stjepanović, podržane od Kolegija ili od vas lično, a moguće je i da je štitite iz čisto kolegijalnih razloga.
Bilo šta da je u pitanju, niko ne može biti iznad i izvan zakona.
Ukoliko je bilo ko unutar tužilaštva podržavao pomenutu tužiteljku, sad je vrijeme da dobro razmisli kako da se od toga distancira.
Ja nemam namjeru da odustanem od svoje borbe za dokazivanje istine, a pošto je tužilac Stjepanović, osoba koja je donosila odluke i potpisivala ih, odgovornost je isključivo njena, a vaša je dužnost da zaustavite njen kriminalni rad.
Ukoliko želite da sarađujemo, sve će biti mnogo brže obavljeno i ona će dobiti zasluženu zatvorsku kaznu, čime će se poslati poruka da se zakon poštuje.
Naprotiv ako nastavite da podržavate i štitite tužioca koji je kriminalac najgore vrste, moja borba će biti nešto duža, ali je snaga dokaza tolika da će ishod biti isti, ali u tom slučaju ne samo za nju već i za sve njene pomagače.
Ovaj dokument je unikat i vi ste jedini koji će ga pročitati, tako da u međuvremenu možete sami donijeti odluku da li ćete sarađivati sa porodicom, koja se bori protiv kriminala tužioca Stjepanović ili ćete nastaviti da podržavate njene nezakonite aktivnosti.
Ukoliko odbijete da razgovarate sa mnom, kako bih vam predočio dokaze o kriminalnom radu pomenute tužiteljke, predaću ovaj dokument i zvanično, kako bih imao dokaz da sam vas upozorio, a onda bih definitivno bio siguran u to da ste i lično učestvovali u tim nezakonitim djelima, što ću iskoristiti u svojim narednim akcijama.
Ovo je poslednji poziv za saradnju od nas.
Protiv inspektora i tužioca imamo neoborive dokaze, koji će ih odvesti na praktično doživotnu robiju. Razmislite dobro, šta je za vas bolje:
Da se uključite u borbu protiv njih ili da se pridružite njima iza rešetaka...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

21.11.2011.

PRIJAVA PROTIV KOVACEVIC NOVAKA 2

OKRUŽNOM TUŽILAŠTVU U BIJELJINI


KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV KOVAČEVIĆ NOVAKA
(Glavni okružni tužilac)

U periodu od početka godine do jula 2010. sam u više navrata dostavljao dokaze o kriminalnim radnjama tužioca Stjepanović Danice, vezano za slučaj ubistva djevojčice Ivone Bajo.
Još u februaru sam predao Okružnom tužilaštvu u Bijeljini, snimke torbe sa presječenim kaišom, te opranim nekim hemijskim sredstvom (kako bi se uklonili tragovi), te u više navrata pokušavao da razgovaram sa predstavnikom tužilaštva po tom i još nekim drugim pitanjima.
Podnosio sam i pismene zahtjeve tužiocu povodom toga ali nikada nisam dobio nikakav odgovor, a pri svakom pokusaju da lično razgovaram sa predstavnikom tužilaštva, obavještavan sam u prvo vrijeme od pripadnika sudske policije da „niko nije tu“, a kasnije da neće sa mnom da razgovaraju.
S obzirom da sam u međuvremenu došao do više dakaza o nezakonitim radnjama tužioca Stjepanović, (koje sam takođe dostavio Okružnom tužilaštvu u Bijeljini) a najvažniji je izjava sudskog vještaka dr. Busarčevića, da mu pomenuta tužilac Stjepanović nije dostavila podatke o unutrašnjim povredama djevojčice, nego je praktično analizirao samo mogućnost nanošenja spoljašnje povrede (ogrebotine), vrhom žice sa korpe na biciklu, tražio sam razgovor sa predstavnikom tužilaštva i po tom osnovu, sa pretpostavkom da je tužilac Stjepanović, obmanula i glavnog tužioca te Kolegij tužilaštva.
Iako sam o svemu pismeno obavjestio Tužilaštvo, te insistirao na razgovoru sa Glavnim tužiocem ili bilo kojim predstavnikom tužilaštva, niko nije htio da sa mnom razgovara, zbog čega sam „protestvovao“, sjedeći na klupi u prostorijama tužilaštva do pred kraj radnog vremena, (oko sat i po).
Prilikom narednog pokušaja da razgovaram sa predstavnikom tužilaštva obaviješten sam od strane sudske policije da je Kovačević Novak, naložio da mi se onemogući pristup prostorijama Tužilaštva, te da sve dokumente šaljem putem pošte, a oni će da mi odgovore.
Ističem prije svega da nikada nisam dobio nikakav odgovor od strane Tužilaštva po bilo kom osnovu za svo ovo vrijeme, s napomenom da se ovo ne odnosi na zahtjeve za pristup informacijama, na koje sam uglavnom dobijao odgovore, negativne naravno…
S obzirom da najstariji dokument nosi datum od 22.12.2009. (na koji sam trebao da dobijem odgovor od Kolegija), a nove dokaze sam predao prije više od 150 dana, takođe bez ikakvog odgovora, jasno je da je ovo izrugivanje proceduri.
Nadalje predočavam član KZ „Povreda prava na podnosenje pravnog sredstva“
(1) Ko sprijeci drugog da koristi pravo na podnosenje tuzbe, zalbe, prigovora ili nekog drugog pravnog sredstva ili podneska, kaznice se novcanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.
(2) Ako djelo iz stava 1. ovog clana ucini sluzbeno lice zloupotrebom sluzbenog polozaja ili ovlascenja, kaznice se zatvorom do tri godine.
Očito je da je Kovačević Novak pokušao da me spriječi da predam bilo kakav dokument ili dokazni materijal o ubistvu Ivone Bajo, čime je jasno pokazao da je saučestvovao u prikrivanju dokaza iz tog slučaja, obmanjivanju javnosti i vještaka, kako bi se spriječilo dokazivanje krivičnog djela.
Glavni okružni tužilac je pokušavajući očajnički da prikrije svoje učešće u prikrivanju ubistva osmogodišnje djevojčice, počinio još neka krivična djela, među kojima su :
„Podstrekavanje“, „Povreda ravnopravnosti gradjana“, „Zloupotreba sluzbenog polozaja“, „Nesavjestan rad u službi“.
Kako je zakonom predviđeno da samo pravosnažnim sudskim rješenjem, može biti zabranjen prilaz nekoj osobi ili određenom području, očito je da glavni tužilac nema ovlaštenja da mi bilo šta zabranjuje, te je pokušao da dovede u zabludu pripadnike sudske policije, koristeći svoj položaj, kako bi me spriječio da dostavljam dokazni materijal o kriminalu unutar Tužilaštva, što je KZ takođe predvidio u članu „Samovlašće“.
Pošto sam predočio pripadnicima Sudske policije član KZ „Povreda prava na podnosenje pravnog sredstva“ i skrenuo pažnju da niko nema pravo da me sprečava u tome ako nema pravosnažno sudsko rješenje, dobio sam odgovor da im taj član nije bio poznat.
Nadalje sam tražio da zahtjevaju od Kovačević Novaka da im takvu naredbu pismeno dostavi i da želim jedan primjerak za sebe, unaprijed govoreći da on to neće uraditi, jer samo sud ima ovlaštenje za jednu takvu odluku.
Pritom sam ostavio primjerak ove prijave, (bez ovog završnog dijela), sa zahtjevom da mi pripadnici sudske policije, ako se ko usudi potpišu, (posvjedoče), da su dobili od glavnog tužioca nezakonit nalog i da ih on podstiče na izvršenje krivičnog djela.
Niti je Kovačević Novak potpisao takav nalog, niti je iko od pripadnika sudske policije imao hrabrosti da stavi svoj potpis na taj dokument.
Naprotiv dobio sam odgovor da oni znaju kakve su dužnosti tužilaca, da su dužni da prime krivičnu prijavu, da svaki građanin ima pravo da prijavi krivično djelo, da su dužni da rade 4 sata sa strankama svaki dan, ali da to ne smiju da im kažu, jer tu rade, a oni su "svemoćni" tužioci.
Stoga ću ja da predam ovu prijavu i bez njihivih potpisa, ali sa sugestijom sudiji, ako do njega dođe, da pozove komandire sudske policije, da daju izjavu o tome.
Podvlačim na kraju da je u pozadini svega saučesništvo Kovačević Novaka u prikrivanju ubistva jedne osmogodišnje djevojčice i njegova borba svim (nezakonitim) sredstvima da izbjegne zasluženu zatvorsku kaznu...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

21.11.2011.

KRIVICNA PRIJAVA PROTIV STJEPANOVIC DANICE

OKRUŽNOM TUŽILAŠTVU U BIJELJINI

PRIJAVA KRIVIČNOG DJELA
STJEPANOVIĆ DANICE

Napomena : (Argumenti koje cu iznijeti u daljem tekstu su novi i ovo nije dopuna već podnesene prijave protiv iste osobe, mada će se pominjati i neki već poznati podaci…)

U poslednjih mjesec dana, (jun 2010. godine), dosao sam do kopija izjava svjedoka i policijskih zapisnika, te dokumentacije vezene za kamion 669-K-434, a u slucaju Ivona Bajo, koji je obradjivala tuzilac Stjepanović Danica. Podatke o falsifikatima vezanim za tahograf trake, putni nalog i prijem robe, te činjenice vezane za kvar na kamionu, mogućnost toga da je sam kamion nanio smrtonosne povrede djevojčici, te činjenicu da su „pobjegli“ sa lica mjesta sam već dostavio tuzilaštvu, tako da sada o tome neću navoditi nikakve detalje.

Kompletna dokumentacija na koju se pozivam, se nalazi u Folderu „Dokumenti“, na cd-u, koji prilazem uz ovu prijavu, u podfolderima „Svjedoci“, „Vještačenja“, „Ostalo“, „Slike“ itd, ali je najvažniji dokaz, izjava sudskog vještaka dr. Busarčevića, koji potvrđuje da mu tužilac Stjepanović, nije predočila podatke o unutrašnjim povredama, koje je imala djevojčica Ivona Bajo, a pogotovu ne o tome u kakvom se stanju nalazila torba, koju je nosila tog kobnog dana, a nalazi se u folderu „Audio“, na istom cd-u.

Na toj lokaciji se takođe nalaze i izjave portira Sofronić Blagiše, koji potvrđuje da je sa lica mjesta „uklonio“ dva ključna materijalna dokaza (kostim i torbu).

Nadalje, Svjedok Novak Đokić, izjavljuje da mu nije poznato da je policija izvršila pregled njegovog vozila i da su izuzeli torbu, (kao krunski dokaz), dok su sve ostale stvari ostavili u automobilu.

Znajući za sve ove podatke tuzilac Stjepanović, nije htjela da naloži bilo kakve istražne radnje da bi se saznalo, zašto i kako je došlo do presijecanja i deformacije kaiša na torbi, zašto je portir te dokaze sklonio sa lica mjesta, zašto je kamiona „pobjegao“ prije dolaska policije, zašto nigdje ne postoji opis stanja u kome je torba pronađena, te gdje je dijevojčica nestala na pola sata…

Dakle, iako je po autopsiji, obducent izneo svoje mišljenje, da smrtonosne povrede nije mogla da nanese žica od 2 mm prečnika, tužilac to ne prihvata, nego nalaže druga vještačenja, smišljeno prikrivajući povrede koje su i dovele do smrti.

Iako niti jedno od ta dva vještačenja, (biološko i trasološko) nije dalo potvrdu teze da se djevojčica sama nabola na žicu od korpe, a dr. Busarčević je čak predložio rekonstrukciju, tuzilac sve to ignoriše i poslije dva mjeseca zadržavanja donosi odluku o nesprovođenju istrage, bez obrazloženja.

S obzirom da sam više puta pokušao da dam izjavu i dostavim podatke tuziocu Stjepanović, što je ona uporno odbijala, (postoji audio zapis), te sam skrenuo pažnju u tekstu koji sam dostavio tužilaštvu na važnost unutrašnjih povreda, očito je da je prikrivanje tih činjenica i nedostavljanje istih vještaku, bilo smišljeno i planski, kako bi se spriječilo dokazivanje ubistva osmogodišnje djevojčice.

Kolika je težina mišljenja sudskog vještaka, koji nije bio upoznat sa povredama koje su dovele do smrti i materijalnim dokazima, nego je svoje mišljenje morao da zasniva samo na fotografiji površinske povrede, te fotosima bicikla, korpe i lica mjesta, ostavljam vam da sami procjenite.

Dr. Busarčević jasno kaze, da mu nije poznato ništa od toga i da ga svako može dovesti u situaciju da donese neko mišljenje, predočavajući mu podatke po svom izboru.

S obzirom da je tužilac konstantno pokušavala da obmane porodicu i javnost, te je obmanula i sudskog vještaka, sasvim je moguće da je obmanula i glavnog tužioca i Kolegij.

Objektivno, je riječ tužioca morala imati veću težinu od moje, ali sad imate i izjavu sudskog vještaka o pokušaju „Sprečavanja dokazivanja“ od strane tužioca Stjepanović.

Postoje dvije moguće opcije : Ili je pomenuta tužilac; Danica Stjepanović sama bez znanja bilo koga iz tužilaštva, saučestvovala u prikrivanju krivičnog djela ubistva, ili je imala saradnike.

Na vama je da pokažete šta je od toga istina.

Zahtijevam i očekujem trenutnu reakciju Tužilaštva, po prijemu ovog materijala, kako bi se došlo do pune istine o kriminalnim aktivnostima tužioca Stjepanović.

Dalje tražim od tuzilaštva punu saradnju sa porodicom, odnosno prije svega sa mnom kao predstavnikom porodice i istovremeno zastupnikom majke ubijene djevojčice.

Očekujem da će tužilaštvo odgovoriti na pravi način i poštovati zakonske odredbe koje ih obavezuju da gone počinioce krivičnih djela, te sarađuju u tome sa strankama.

S tim u vezi zahtijevam razgovor i sinhronizovanu akciju sa predstavnikom tuzilastva, te ću insistirati na tome već sutradan po predaji ovog dokumenta.

Bilo kakva opstrukcija, od strane tužilaštva, biće shvaćena kao saučesništvo sa protivzakonitim postupcima tužioca Stjepanović i imaće za posledicu javne (za tuzilaštvo neprijatne) proteste.

Audio snimci koje sada dostavljam tuzilastvu su već predati Sudu (sudija Đonlić Mensur), kriminalističkoj policiji (inspektor Maksimović Bojan), te postanskim saobraćajem Tuzilaštvu u Doboju. U daljem periodu dostavice se domaćim i stranim medijima, institucijama republike, koje su i ranije bile obavještavane, te po potrebi Sudu za ljudska prava u Strazburu…

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

21.11.2011.

PRIJAVA KRIVICNOG DJELA DEBELJEVIC MILORADA 2

(PODNOSILAC OVE PRIJAVE, CVIJETA BAJO. PREMINULA JE U MARTU 2011 GODINE, NE SAZNAVSI, KO JE UBIO NJENU UNUKU! BAHATI I DRSKI TUZIOCI I DALJE SU NA SLOBODI, KAO I UBICE...)

KRIVICNA PRIJAVA PROTIV
DEBELJEVIC MILORADA

Dana 09.04.2010. godine dosla sam u prostorije Okruznog tuzilastva u Bijeljini sa namjerom da podnesem usmenu krivicnu prijavu. Posto sam teskom mukom izasla na poslednji sprat (imam tesko obolenje kicme i kukova, te se krecem pomocu staka, a uz to sam u poodmaklom zivotnom dobu, pune 72. godine), sa mnom je dosao da razgovara, kako mi je receno, gore navedeni gospodin.
Na njegovo pitanje, protiv koga zelim da podnesem prijavu, odgovorila sam, "Protiv Novaka Kovacevica", glavnog okruznog tuzioca.
Tada je pomenuti gospodin rekao "Zar smo mi ludi da sami protiv sebe pisemo?"
Tada sam mu rekla da je obavezan dezurni tuzilac po clanu:
Podnosenje prijave "(1) Prijava se podnosi tuziocu, pismeno ili usmeno." , da uzme krivicnu prijavu od mene, a takodje i po clanu 80 Pravilnika - Usmene prijave ," 1. Kada osoba dode u Tužilaštvo s namjerom da podnese usmenu krivicnu prijavu, poziva se dežurni tužilac koji uzima prijavu i o tome sacinjava službenu zabilješku. Nakon uzimanja prijave, postupice se dalje shodno ovom Pravilniku. .
Potom je gospodin poceo da vice na mene govoreci da je ovo sud i da ne mogu sa njim tako da razgovaram.
"Ne mozete ni vi sa mnom tako da razgovarate, nije vam ovo ocevina..."
Potom se tuzilac obratio pripadniku sudske policije rijecima, "Izbacite je napolje"
Samo na molbu policajca, pristala sam da izadjem, inace bih radije ostala unutra sve dok me ne uhapse ili ubiju kao moju unuku Ivonu.
Trazim da se ispita ponasanje pripadnika tuzilastva i sankcionise po zakonu, jer je sem pomenutih clanova prekrsio i sledece :
Clan 43 - Prava i duznosti tuzioca
Clan 162 - Povreda ravnopravnosti gradjana
Clan 177 - Povreda prava na podnosenje pravnog sredstva
Clan 347 - Zloupotreba sluzbenog polozaja
Clan 353 - Protivzakonito posredovanje
Clan 354 - Nesavjestan rad u sluzbi
Clan 359 - Povreda ljudskog dostojanstva
Clan 363 - Pomoc uciniocu poslije izvrsenja
Clan 383 - Zlocinacko udruzenje
Clan 384 - Dogovor za izvrsenje krivicnog djela
Clan 385 - Nasilnicko ponasanje
Clan 385 - Nasilnicko ponasanje

CVIJETA BAJO

055207655

21.11.2011.

PRIJAVA KRIVICNOG DJELA KOVACEVIC NOVAKA

KRIVICNA PRIJAVA PROTIV
KOVAČEVIĆ NOVAKA

U periodu od 23.07.2009. do danas vise puta sam zahtijevao od tuzilastva do mi omoguci uvid u kompletnu dokumentaciju u slucaju ubistva Ivone Bajo.
Sem veceg broja usmenih i elektronskih zahtjeva (poslatih na zvanicnu internet adresu tuzilastva), predao sam i 5 (pet) pismenih zahtjeva za pristup informacijama.
Koristeci svoj polozaj i zloupotrebljavajuci ga, a u namjeri da me sprijeci da dodjem do svih dokaza o njegovim kriminalnim aktivnostima, Kovacevic Novak, je prekrsio „ZAKON O SLOBODI PRISTUPA INFORMACIJAMA“, te je nalozio sluzbenicima tuzilastva, da mi ne dozvole pristup pomenutim informacijama, te im zabranio svaki razgovor sa mnom u vezi pomenutog slucaja.
Na poslednja dva zahtjeva, cak nisam dobio nikakav odgovor (ni negativan).
U pozadini svega je ubistvo jednog djeteta i saucestvovanje Kovacevic Novaka u prikrivanju tog zlocina.
Pomenuta osoba je konstantno krsila odredbe Krivicnog zakona, a sve sa namjerom da prikrije svoje zlocinacke aktivnosti…
Porodica nece odustati od svog prava da sazna istinu o tome kako je nastradala djevojcica i nastavice da podnosi zahtjeve o pristupu informacijama, na samo da bi dosla do njih, nego i da pokazemo javnosti da medju nama zive kriminalci i monstrumi, ubice djece, koji su na odgovornim funkcijama, a morali bi biti iza resetaka…

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

21.11.2011.

PRIJAVA KRIVICNOG DJELA MUHAMEDA GRUHONJICA 2

OKRUŽNOM TUŽILAŠTVU U BIJELJINI

PRIJAVA KRIVIČNOG DJELA
MUHAMEDA GRUHONJIĆA

Kao uvod u ovu krivičnu prijavu ističem da je prvi susret između mene i gore navedenog kriminalca bio prilikom pokušaja da podnesem krivičnu prijavu, protiv kriminalne grupe koja je sabotirala istragu ubistva Ivone Bajo, kada me je isti spriječio u tome, čime je pokazao da je pripadnik tužilačke mafije, sa zadatkom da štiti organizovani kriminal.
Iako je njegova dužnost da evidentira svaku krivičnu prijavu, kriminalac Gruhonjić je pružio pomoć drugom pripadniku mafijaške mreže, koja se u to vrijeme, (22.12.2009.) pripremala da falsifikuje sve istražne radnje i donese kriminalnu odluku o nesprovođenju istrage u slučaju ubistva djevojčice. Kako bi prijava protiv njihove mafijaške družine prije tog zločinačkog čina, poremetila njihove planove, odlučeno je da se po svaku cijenu spriječim u tome.
Detalje o tome ću saopštiti tužiocu koji bude zadužen za ovu prijavu, a radi se o pritužbi Kolegiju na taj kriminalni akt.
No, iako je prošlo od tada oko 15 mjeseci, kolegij se nije oglasio, što znači da je ta pritužba sklonjena od strane tužilačke mafije, (radi se o osobama koje su zaposlene i tužilaštvu i primaju plate iz budžeta, novcem koji izdvajaju građani, a korumpirani su od strane organizovanog kriminala i rade za njihove interese).
Pošto je bilo jasno da je pomenuta pritužba sakrivena, upozoravam kriminalca Gruhonjića da ću, ako ne otkrije za čije interese je prekršio zakon, protiv njega podnijeti krivičnu prijavu sa pretpostavkom da je saučesnik u prikrivanju ubistva. Detalje i o tome, tužilac takođe može dobiti usmeno u razgovoru sa mnom...
I umjesto da postupi po zakonu i prijavi svoje nalogodavce, kriminalac Gruhonjić, podnosi lažnu prijavu protiv mene, u sadejstvu sa drugim pripadnicima tužilačke mafije, tereteći me za "Ugrožavanje sigurnosti", član 169 KZ-a.
Iako u mojim tekstovime ne postoji nijedna riječ bilo kakve prijetnje, po život i tijelo bilo koga, nego samo upozorenje da će kriminalci završiti u zatvoru, "Zloupotrebom službenog položaja" kriminalac Gruhonjić, je prisilio inspektore kriminalističke policije da podnesu zahtjev za akcije protiv mene. O tim događajima i kako kažu naredbi, (za koju nisu imali zakonsko uporište) inspektori su spremni da svjedoče na sudu.
Oni sami su istakli da nisu uočili nijednu prijetnju u tekstovima koji su im predočeni, ali su vjerovali da moraju izvršiti naredbu, (ukazujući na članove 117 i 118 ZKP-a), što je naravno pogrešno jer je očito da se radi o pravu sudije, a ne tuzioca, i to o naredbi za pretres, dok ne postoji nijedan član u kome se bilo kome daje pravo da naredi inspektoru da podnese zahtijev. Mogoće je da su inspektori bili u "Pravnoj zabludi", ali je sigurno da tužilac Gruhonjić, (on dakle nije stolar niti mesar), sasvim dobro zna da je dao "Lažnu izjavu" sa namjerom da mi nanese štetu, i koristi svoj položaj da bi prikrio svoje kriminalne aktivnosti. S obzirom da sam objelodanio da imam veći broj dokaza o kriminalu pripadnika OT Bijeljina, od kojih su im neki bili dostupni, odlučili su da koristeći instrumente državne sile otmu te meterijale i zahtijevali oduzimanje računara.
Poslije 9 mjeseci odugovlačenja, ne usuđujući se da se suoče sa mnom na sudu bivaju silom zakona prisiljeni da se saglase sa povratom računara, ali izbjegavajući kontrolu ispravnosti, koju sam tražio pismeno prije prijema.
U razgovoru sa inspektorima i tužiocem Šabić Murisom koji su zloupotrebljeni i izmanipulisani od strane tužilačke mafije, saznao sam da oni nisu imali uvid u sadržaj hard diska niti su to pokušavali, te se postavlja pitanje : Kome je i zašto trebalo da mi uzme računar i da poslije toga ne traži na njemu nikakve eventualne dokaze o mojim kriminalnim namjerama.
Jasno je dakle da je osnovno cilj bio da se ti podaci unište, (hard disk i cd rom nisu bili u funkciji) da se zastrašim i natjeram da odustanem od borbe protiv mafije.
Ja ću naravno skupa sa sestrom čija je imovina pomenuti računar, a zajedno smo bili u pripremama za osnivanje programerske kuće B(udimka) Z(denko) SOFT, predati tužbu za nadoknadu štete protiv odgovornih, zbog svega navedenog i uništavanja programskog koda za više od 100 programa, ali prije svega postavljam pitanje krivične odgovornosti kriminalca Gruhonjića.
Dakle pravno je sve jasno: Ili sam je bio kriv i za to sam morao biti optužen po članu 169, ili je sve laž, (što je poslije godinu dana jasno) i kriminalac Gruhonjič mora odgovarati za sve ono što je uradio da bi dao doprinos prikrivanju ubistva djevojčice.

I na kraju ističen neviđenu drskost, bahatost, osionost i čak bezobrazluk pomenute osobe u razgovoru sa građaninom. Nedavno je takođe odbio razgovor sa mnom, iako sam opunomoćen od strane g-dje Budimke, u vezi otimanja njenog računara i uništavanja podataka na njemu, koji su moja intelektualna svojina...
Jedan dio krivičnih djela sam istakao pod navodnicima, a za ostale ostavljam stručnim licima da ih evidentiraju.
Sem mjesno nadležnom tužilaštvu, ovaj dokument će biti proslijeđen na više adresa, kako bih spriječio da neko od pripadnika tužilačke mafije iz OT Bijeljina (Kovačević, Debeljević, Gruhonjić i Stjepanović) isti zagube, što im se i ranije dešavalo...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

21.11.2011.

PRIJAVA KRIVICNOG DJELA MUHAMEDA GRUHONJICA

KRIVICNA PRIJAVA PROTIV
MUHAMEDA GRUHONJICA

Dana 21.12.2009. dosao sam u prostorije Okruznog tuzilastva u Bijeljini sa namjerom da podnesem usmenu krivicnu prijavu, protiv organizovane kriminalne grupe, shodno clanu 215 - Podnosenje prijave stav 1. Pripadnik sudske policije me je „dopratio“ (posto sam vec tad imao poseban tretman), do pisarnice gdje je sef pisarnice „pogledao“ ko je dezurni tuzilac na  spisku (kao da to vec ne zna) i odveo me do kancelarije tuzioca Gruhonjic Muhameda.

Usao je unutra i zadrzao se nesto vise od dva minuta, po mojoj procjeni, te po izlasku mi saopstio da bih mogao uci ako je nesto kratko, jer pomenuti tuzilac ima za nekih 15 minuta druge obaveze…

Onda cu samo da vidim kad je slobodan, rekao sam i usao.

Upoznao sam tuzioca sa namjerom da podnesem krivicnu prijavu, te pitao kada bih mogao da dodjem s obzirom da sam obavjesten da je sada zauzet.

„Ja ne znam nista o tom predmetu rekao je na to tuzilac

O kom predmetu, pitao sa ja.

„Pa o tom, odvratio je, gledajuci u fasciklu koju sam imao u ruci“

Kako znate o cemu se radi pitao sam dalje…

Kraca stanka (nije ocekivao to pitanje), pa onda odgovor :

„Rekao mi je sef pisarnice“

A kako on to zna kada me nije ni pitao, niti sam mu ja rekao, o cemu se radi?

Sada vec vidno iznerviran time sto sam postavio to pitanje, odvratio je.

Zna te vec odranije i zna o cemu se radi, te me uputio na postupajuceg tuzioca

Dakle, nikome nisam rekao protiv koga zelim da podnesem krivicnu prijavu, a s obzirom da je taj „postupajuci tuzilac“, upravo jedna od osoba, protiv kojih sam imao namjeru da podnesem prijavu, besmislono je da me bilo ko upucuje njemu, tim prije sto je ono sto sam zelio da pokrenem, sasvim novi predmet u kome ne postoji postupajuci tuzilac.

Skrenuo sam paznju tuziocu Gruhonjicu, na to i rekao da nemam namjeru da razgovaram sa onima, koje smatram odgovornim i protiv kojih podnosim prijavu.

Necemo se raspravljati – izadjite napolje“

Duzni ste po clanu 80 pravilnika da me saslusate, rekao sam dalje…

Kratka stanka i prazan pogled, a onda ponovo : „Izadjite napolje“

Ta scena se ponovila ukupno tri puta, jer sam u trenutku odlucio da, pomenutom tuziocu 3 puta skrenem paznju da krsi sopstveni pravilnik i da ce odgovarati zbog toga, posle cega sam izasao

Vec sutradan sam podneo prituzbu Kolegiju tuzilastva na rad tuzioca sa zahtjevom da mi se dostavi pismeno njihovo misljenje o tome. Ne znam koliko je puta u medjuvremenu zasjedao kolegij, ali mi je poznato da je posle nesto vise od mjesec dana, 01.02.2010. sa koga je na adresu porodice Bajo stigao odgovor na jednu drugu prituzbu, bilo zasjedanje…

Na ovu moju prituzbu, nije stigao nikakav odgovor, sto me navodi da zakljucim kako je pomenuti dokument sklonjen, (zagubljen, pocepan ili ko zna sta vec).

Svaki moj pokusaj da dodjem do podataka o sudbini tog dokumenta i bilo cega drugog sto sam pokretao, zavrsavao se na taj nacin sto bih dobijao informacije od pripadnika sudske policije, da niko od vise osoba koje sam navodio (Stjepanovic Danica, Glavni okruzni tuzilac, zamjenici, sekretar, ili bar dezurni tuzilac) nisu tu.

Kako sam ih trazio vise puta, a neki clanovi moje porodice, vise stotina puta u poslednjih nekoliko mjeseci, pitam se da li oni ikada rade…

Ili mozda neko pokusava da me slaze…

Siguran sam  da znate koje je prekrsaje ucinio pomenuti tuzilac, u saradnji sa sefom pisarnice i glavnim okruznim tuziocem, koji je i izdao nalog da se od mene ne uzima krivicna prijava, ali znam i ja :

Clan 23 – Saizvrsilastvo

Clan 24 - Podstrekivanje

Clan 25 – Pomaganje

Clan 162 - Povreda ravnopravnosti gradjana

Clan 177 - Povreda prava na podnosenje pravnog sredstva

Clan 215 - Podnosenje prijave

Clan 347 - Zloupotreba sluzbenog polozaja

Clan 354 - Nesavjestan rad u sluzbi

Clan 359 - Povreda ljudskog dostojanstva

Clan 363 - Pomoc uciniocu poslije izvrsenja

Clan 383 - Zlocinacko udruzenje

Clan 385 - Nasilnicko ponasanje

Clan 386 - Ucestvovanje u skupini koja izvrsi krivicno djelo

Napomena: Veci broj gornjih clanova se odnosi na tuzioca Gruhonjica, koji je bio tada dezurni tuzilac i snosi najvecu odgovornost, dok se neki clanovi odnose na sefa pisarnice i prije svega na glavnog okruznog tuzioca, koji je dao nalog za te nezakonite postupke.

S obzirom da sef pisarnice nije pravnik, on se teoretski mogao nalaziti u „Pravnoj“ ili „Stvarnoj zabludi“, te stoga protiv njega i nisam podneo krivicnu prijavu, ali jedan tuzilac je sasvim sigurno bio svjestan kakve prekrsaje cini.

S tim u vezi sam pismeno kontaktirao tuzioca Gruhonjica, jer mi je svaki licni kontakt sa bilo kim iz tuzilastva (sem pisarnice), onemogucen celu ovu godinu. Sledi tekst pisma tuziocu

 

GRUHONJIC MUHAMEDU

Tekst koji citate razlikuje se od onoga koji ce dobiti vase kolege, u tuzilastvu, s obzirom da je i vasa uloga drugacija. Naravno sugerisem vam da na eventualna pitanja, o sadrzaju pisma odgovorite da je tekst isti kao onaj upucen na vas mejl, samo bez slike. No ne smeta mi i ako ne prihvatite savjet…

Svojevremeno ste napravili tezak prekrsaj kada ste odbili da uzmete od mene krivicnu prijavu.

Ja naravno znam da je nalog za to dosao od glavnog tuzioca, ali s obzirom da se radi o ubistvu osmogodisnje djevojcice, svako ko mi se nadje na putu bice tretitan kao saucesnik ubistva.

Od vas trazim da u procesu koji se priprema kazete istinu i nista vise. Ako sam u pravu, da je glavni tuzilac nalozio da se od mene ne uzima krivicna prijava.

Ako prihvatate moju ponudu pozovite me na telefonski broj i predstavite se kao GRUJO, to iz razloga sto postoji opasnost od prisluskivanja, te odaberite mjesto gdje mozemo da razgovaramo. Ponuda vazi do 20 marta ove godine. U suprotnom, ja cu 22.03. ove godine predati krivicnu prijavu protiv vas u vezi navedenog dogadjaja, sa pretpostavkom da ste zloupotrebili polozaj, zbog saucestvovanja u ubistvu.

Iskreno ja mislim da vi s tim nemate nikakve veze, ali ko zna. Moja sestricina je ubijena i svako ko laze, prikriva dokaze ili krsi zakon na bilo koji nacin, bice od mene tretiran kao saucesnik u ubistvu.

Odluka je na vama…

Za onoga ko cita ove redove, a nije upoznat sa pozadinom dogadjaja, nije sve sasvim razumljivo. Naime moram istaci da je uzrok svemu ubistvo osmogodisnje djevojcice i saucesnistvo pojedinih sluzbenih lica u prikrivanju ubica, a jedan od nacina moje borbe da se krivci privedu pravdi je i pokusaj da se svi tuzioci upoznaju sa cinjenicom da su medju njima ubice djece. Tako sam vremenom slao vise elektronskih poruka na mejl tuzilastva, u kojima sam navodio dokaze o kriminalnim aktivnostima pojedinih tuzilaca, a sem toga sam i pismeno skrenuo paznju svim tuziocima na te zlocince, racunajuci na „Clan 213 - Obaveza prijavljivanja krivicnog djela“, nadajuci se da ce bar neko od njih smoci hrabrosti i snage, da su prikljuci mojoj borbi pritiv njih.

U toj elektronskoj poruci je sem tekstualnog dijela bila i slika torbe sa presjecenim kaisom, opranim nekim hemijskim sredstvom, da bi se prikrili tragovi ubistva, te pola godine sakrivenim od ociju javnosti. Svi ti tekstovi i slike su dostupni unutar tuzilastva, a ako su ih kojim slucajem kriminalci unistili, mozete ih dobiti od mene, kao i sva dodatna objasnjenja

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

21.11.2011.

PRIJAVA KRIVIČNOG DJELA DEBELJEVIĆ MILORADA

OKRUŽNOM TUŽILAŠTVU U BIJELJINI

PRIJAVA KRIVIČNOG DJELA
DEBELJEVIĆ MILORADA


Kao uvod u ovu krivičnu prijavu ističem da sa gore navedenim gospodinom, inače pripadnikom OT Bijeljina, nikada nisam imao prilike da razgovaram, ni direktno, niti telefonski, nikada se nismo sreli i zaključno sa današnjim danom, ja ne znam niti kako dotični izgleda...
No važno je istaći da je ista osoba, dva puta izbjegla razgovor sa mnom i to, prvom prilikom, kada sam namjeravao podnijeti prijavu protiv tužioca Stjepanović, (tada su angažovali sekretara Prodanović) i drugi put 22.03.2010.
Tada sam namjeravao podnijeti krivičnu prijavu protiv NN lica za lažno prijavljivanje krivičnog djela, (tada su me već pratili i nadzirali policajci, a dva dana kasnije pozvan sam na informativni razgovor i odneseni su mi svi podaci zajedno sa računarom poslije pretresa.
Pomenuti gospodin, tada dežurni tužilac, je neprofesionalno i bahato, odbio da evidentira prijavu, (to sam saznao preko pripadnika sudske policije) i uputio me na MUP, iako je to po ZKP-u, njegova obaveza.
Kasnije se ispostavilo, da je upravo on bio jedan od kriminalaca koji su smislili plan da me eliminišu, i podnijeli lažnu prijavu za ugrožavanje sigurnosti, Član 169 KZ-a.
Prenosim doslovno tekst obavještenja, koji sam poslao gospodinu, kao i za još osmoro tužilaca.
OBAVJESTENJE
Sugerisem svim okruznim tuziocima, od kojih vecinu ne poznajem da se trajno distanciraju od ubica unutar tuzilastva. Nije realno ocekivati da tuzilac bude savrsen, moze nekad da progleda kroz prste , da bude prestrog, da ne postupi po zakonu, ali ubistvo djeteta je nesto sto ne biste smjeli nikome da oprostite. Nema potreba da iznosim more argumenata koje imam. Dovoljno je pogledati sliku.
Univerzalni dokaz koji sve dokazuje:
1)DA SE RADI O UBISTVU
2)DA SU UBICE POKUSALE SAKRITI TRAGOVE
3)DA SU IH ISTRAZITELJI ZASTITILI
4)DA SE UBISTVO VJEROVATNO DESILO NA DRUGOM MJESTU...
Obrazlozenje: Ocito je da vrh zice u donjem uglu nije mogao presjeci kais torbe (i to dvostruko presjecanje), sto dokazuje da je dijete ubijeno necim drugim (tacka 1). Razlika u boji kaisa, jasno se vidi prelaz iz originalne zute boje u drugu, sto pokazuje da su ubice oprale dio kaisa nekim hemijskim sredstvom, koje je cak i boju skinulo (tacka 2). Istrazitelji koji su sve to vidjeli, krili su podatke o tome pola godine, cime su postali saucesnici u ubistvu (tacka 3). I na kraju dio presjecenog kaisa je nestao sa lica zemlje i s obzirom da nije pronadjen tamo gdje je nadjena djevojcica, to sugerise da je mjesto dogadjaja inscenirano, odnosno da je djevojcica sa svim stvarima dovezena na to mjesto, ali bez pomenutog presjecenog dijela kaisa (tacka 4).
U prilog tome govori i nestanak djeteta na pola sata, koji niko nije pokusao da objasni. Ne trazim od vas da bilo sta ucinite, ali s obzirom da je duznost tuzilaca da gone ucinioce krivicnih djela, svi koji zelite da se prikljucite u borbi protiv ubica djece, javite mi se na dole navedeni broj telefona. Znam da ce vam za to trebati mnogo hrabrosti. Pomislite na svoju djecu. Sve dok su te ubice na slobodi nijedno dijete nije sigurno. Imam pouzdane informacije da ce uskoro doci do „velikog ciscenja“. Bilo bi korisno da im pomognete u tom poslu…
Potpuno je jasno bilo kom građaninu a ne pravniku, kakav je Debeljević, da u ovom tekstu nema ni jedna riječ prijetnje. bar ne fizičkom silom. Kao posledica mojih dopisa, kriminalci iz OT Bijeljina su pod istragom i danas i prijeti im dugogodišnja robija. U to vrijeme nisam imao podatke o umješanosti dotičnog u prikrivanje ubistva, ali kako se vidjelo. sam se prepoznao i zajedno sa ostalim saučesnicima izdejstvovao više neregularnih radnji bez zakonskog osnova, protiv mene, od kojih sam imao neprocjenjivu štetu, o čemu ću detalje ispričati tužiocu. koji bude radio na ovoj prijavi.
Naravno već oko godinu i po svim tužiocima je zabranjeno da evidentiraju usmemo prijavu od mene, pa je tako bilo i ovaj put. Dakle pomenuti kriminalac je dao "Lažnu izjavu" i "Zloupotrijebio službeni položaj", kako bi mi oteo podatke koje imao o pripadnicima organizovanog kriminala, a sve sa ciljem prikrivanja ubistva jednog djeteta...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

20.11.2011.

KRIVICNA PRIJAVA PROTIV SABIC MURISA

KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV ŠABIĆ MURISA

(okružnog tužioca)Gore navedena osoba je kao pripadnik OT Bijeljina Zloupotrijebila službeni položaj, te je iako nije postojao nijedan element iz člana 169, po kome su me lažno optužili pripadnici organizovane kriminalne grupe, izdejstvovala pokretanje posebnih istražnih radnji protiv mene i oduzimanje računara koje sam koristio, sa ciljem da mi se nanese šteta i pomogne kriminalcima da dođu do podataka koje prikupljam o njihovim kriminalnim djelima i po potrebi ih unište.
Uprkos tome što sam u kasnijem periodu, (od aprila 2010. do decembra iste godine) u više navrata pokušavao da razgovaram sa tužiocem i dostavim mu važne podatke o predmetu, on je to odbijao iako sam dostavio dokument, kojim se opunomoćujem da zastupam g-đu Budimku Bajo, i upozoravao ga čak i pismeno da je njegova dužnost kao tužioca da svakodnevno radi 4 sata sa strankama i prije svega dođe do svih informacija vezano za predmete, koje obrađuje.
Kulminacija njegovog Nesavjesnog rada u službi, uslijedila je polovinom decembra 2010. kada je ponovo odbio da razgovara sa mnom, i saopšti podatke na koje ga obavezuje zakon.
Naime, kao tužilac, koji je zatražio pokretanje radnji protiv mene, bio je obavezan da me izvjesti o otvaranju predmeta (pregledu računara), te da dostavi podatke o "Posebnim istražnim radnjama" koje su maksimalno moguće da se produžavaju do 6 mjeseci.
Po isteku tog roka, sve podatke je morao dostaviti sudiji, te da se o tome ja izvjestim. To što su sve te radnje morale biti tajna za mene je samo dokaz nesposobnosti, prije svega tužilaštva, a potom i policije, koju ne samo da sam registrovao, nego sam i fotografisao objekte korištene prilikom tih radnji, (to za slučaj da je sve rađeno bez naredbe suda).
Kako je tužilac više od 8 mjeseci odugovlačio sa radom na tom predmetu, postalo je jasno da i nema namjeru podići optužnicu i da je čitav događaj insceniran i nezakonit, te je bio prisiljen saglasiti se sa mojim zahtjevom za povrat oduzetih računara.
Da je sve to dio dobro organizovane kriminalne akcije, pokazuje i podatak da su lažnu prijavu protiv mene podnijeli dvojica pripadnika OT Bijeljina, protiv kojih sam ranije podneo krivične prijave, zbog prikrivanja krivičnog djela "Teško ubistvo" i drugih "sitnijih" koju je tužilac Šabić, kao "odobrio". U međuvremenu su taktički umiješali, načelnika kriminalističke policije g. Acu Teodorovića, da formalno podnese zahtjev.
Kada je saznao sve podatke o tom slučaju i obećao da će istražiti sve neregularne radnje inspektora i podnijeti zahtjev za saslušanje jednog od tužilaca, doživio je "srčani udar".
To što je sahranjen bez autopsije, doprinosi mojoj sumnji, da se radi o ubistvu trovanjem, jer niko na ovom svijetu ne može znati tačan uzrok smrti bez obdukcije...
U trenutku dok pišem ovu prijavu, (14.12.2010.) još uvijek ne znam, da li su podaci na računarima ili sami računari uništeni, ali i to što tužilac izbjegava da me izvjesti o radnjama koje su vršene na istima, pokazuje da njegov rad nema nikakvih dodirnih tačaka sa zakonom i da je usmjeren isključivo na "Pomoć učiniocu poslije izvršenja krivičnog djela" a pokazujući pristrasnost, prekršio je jedno od osnovnih načela tužilačke funkcije i učinio krivično djelo "Povreda ravnopravnosti gradjana" i "Povreda ljudskog dostojanstva" jer me izvršavajući naloga svog mafijaškog bosa, tretira ne kao ljudsko biće, nego kao životinju.
A sve sa osnovnim ciljem prikrivanja ubistva djevojčice Ivone Bajo.

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

 

19.11.2011.

PRIJAVA PROTIV KOVACEVIC NOVAKA

KOVAČEVIĆ NOVAK

ODMAH PO ZAVRŠENOJ AUTOPSIJI TIJELA DJEVOJČICE, SUDSKI VJEŠTAK JE IZVJESTIO TUŽILAŠTVO O REZULTATIMA, SAOPŠTIVŠI IM SVE ŠTO JE REKAO I PORODICI, TE IM OPISAO PREDMET KOJI JE USMRTIO DJEVOJČICU, NAVODEĆI NJEGOVE DIMENZIJE (2,5 cm ŠIRINA, TE 1 mm DEBLJINA). POSLE SKORO TRI MJESECA SAZNAJEMO DA TAJ PODATAK TUŽILAŠTVO NIJE SAOPSTILO JAVNOSTI DA IH NE BI „UZNEMIRAVALI“. OČIGLEDNO JE DA JE NALOG ZA TO PREĆUTKIVANJE, DOŠAO OD GLAVNOG TUŽIOCA, KOJI JE I KASNIJE ZAHTJEVAO OD SEKRETARA TUŽILAŠTVA DA IZNOSI LAŽNE INFORMACIJE U JAVNOST, A I SAM JE LIČNO DAO VIŠE TAKVIH IZJAVA.

AKO BI SE TO PRVO PRIKRIVANJE ČINJENICA, MOGLO I PRIHVATITI , KAO TAKTIČKI POTEZ DA BI SE UBICE OSJEĆALE SIGURNIJIM, TE TAKO LAKŠE, DOŠLO DO NJIHOVOG HAPŠENJA, ONDA SU SVA NAREDNA SAOPŠTENJA I POTEZI TUŽILAŠTVA BILA SASVIM U SUPROTNOSTI SA TIM. IAKO SU NAIME SVA VJEŠTAČENJA I MIŠLJENJA STRUČNJAKA OD AUTOPSIJE NADALJE, DO POSLEDNJEG TRASOLOŠKOG VJEŠTAČENJA, OSPORAVALE STARTNU TEZU TUŽILAŠTVA, TE VRLO JASNO NAVODEĆI ARGUMENTE PROTIV NJE, GLAVNI OKRUŽNI TUŽILAC KONSTANTNO DAJE NALOGE DA SE JAVNOSTI DAJU SAOPŠTENJA TIPA : „SVE DOSADAŠNJE ISTRAŽNE RADNJE UKAZUJU DA SE RADI O NESREĆNOM SLUČAJU“. MOŽDA TO I JESTE ISTINA, MOŽDA SE NE RADI O PLANIRANOM UBISTVU, ALI JE SASVIM SIGURNO DA SE NE RADI O SAMOPOVREĐIVANJU, KAKO JE TO BILA NAMJERA TUŽILAŠTVA DA PREDSTAVI I TAKO ZATVORI SLUČAJ.

ALI DA KRENEMO REDOM…

PRVI SUSRET SA GLAVNIM OKRUZNIM TUŽIOCEM DESIO SE DAN POSLE TELEFONSKIH POZIVA, OD OSOBE KOJA SE PREDSTAVILA KAO ALEKSANDAR TVRDEĆI DA IMA SNIMAK UBISTVA DJEVOJČICE. BILO JE VIŠE RAZGOVORA SA NJIM KOJE SAM SNIMAO TONSKI, A NISU BILI POSEBNO ZANIMLJIVI, SVE DO POSLEDNJEG RAZGOVORA KADA JE  TA OSOBA PRAKTIČNO OPRAVDAVALA UBISTVO DJEVOJČICE, POREDEĆI TO SA UBISTVIMA ZA VRIJEME RATA.

SMATRAJUĆI DA BI TAJ SNIMAK POMOGAO ISTRAZI DA DOĐE, KAKO DO PODATAKA O POZIVAOCU, TAKO I DA PODATAKA O EVENTUALNIM UBICAMA I NJIHOVIM MOTIVIMA, ODLUČIO SAM DA TAJ SNIMAK DOSTAVIM TUŽITELJKI, KOJA JE MEĐUTIM, VEĆ SPREMNA ZA ODLAZAK NA GODIŠNJI ODMOR, PROSLEDILA NAS DO GLAVNOG TUŽIOCA.

POSLE DUŽEG OBJAŠNJAVANJA O SVEMU ŠTA SE DESILO PRETHODNOG DANA (UKLJUČUJUĆI I TO DA SAM ODNEO POLICIJI BROJ POZIVAOCA, TE DA SU USTANOVILI DA POZIVA IZ TUZLE), DOBILI SMO MIŠLJENJE DA SE „MOŽDA RADI O NEKOM MANIJAKU“, TE DA SE OBRATIMO MOBISU. A MOŽDE SE RADI I O UBICI, REKAO SAM JA I VIDJEVŠI DA ON NEMA NAMJERU DA UZME DISK SA SNIMKOM, OSTAVIO GA NA STOLU I IZAŠAO. DESET DANA KASNIJE SU ME KONTAKTIRALI NOVINARI POŠTO JE U JEDNOM ČASOPISU OBJAVLJENO DA POSTOJI TAJ SNIMAK, SA PITANJEM DA LI JE TO ISTINA.

POSTIGNUT JE DOGOVOR DA IM DOSTAVIM SNIMAK, KOM PRILIKOM SAM SAZNAO DA GLAVNI TUŽILAC, OSPORAVA NJEGOVO POSTOJANJE. EVO SAD MU PUSTITE SNIMAK, REKAO SAM, PA DA VIDIMO ŠTA ĆE ONDA REĆI.

ISTE VEČERI NA BN TELEVIZIJI, KOVAČEVIĆ NOVAK POTVRĐUJE DA SAM IM DOSTAVIO SNIMAK, ALI „ON NE ZNA ŠTA SE NA NJEMU NALAZI“, JER GA JE PROSLEDIO POLICIJI DA OTKRIJU BROJ I LOKACIJU.

ČEMU TE LAŽI, KAD SU I ON I POLICIJA VEĆ SU 10 DANA ZNALI OBA TA PODATKA ???

KAKO MI JE VEĆ POSLE TOG PRVOG SUSRETA SA NJIM BILO JASNO DA GA ISTINA NE ZANIMA, I DA OD SUSRETA SA NJIM NEMA NIKAKVE KORISTI, TO JE BIO I NAŠ POSLEDNJI SUSRET, ALI SAM NARAVNO PRATIO NJEGOVE AKTIVNOSTI.

SEM KONSTANTNIH NALOGA DA SE U JAVNOSTI PLASIRAJU NEISTINITE INFORMACIJE, GLAVNI OKRUŽNI TUŽILAC JE DAO NALOG DA SE OD MENE NE UZIMA USMENA KRIVIČNA PRIJAVA, KOJU SAM NAMJERAVAO DA PODNESEM.

PRVI PUTA SE TO DESILO NEPOSREDNO POSLE ODBIJANJE TUŽITELJKE STJEPANOVIĆ DA PREUZME OD MENE PODATKE DO KOJIH SAM DOŠAO, TE DA DOPUNIM SVOJ ISKAZ, KOJI JE ONA SADA SAM SIGURAN, SMIŠLJENO SKRATILA.

TADA JE NALOŽIO SEKRETARU TUŽILAŠTVA DA RAZGOVARA SA MNOM, IAKO JE PO PRAVILNIKU, ZA TO BIO NADLEŽAN DEŽURNI TUŽILAC. S OBZIROM DA JE SEKRETAR TUŽILAŠTVA, POKAZALA IZUZETAN PROFESIONALIZAM I DOTAD NEVIĐENU KOREKTNOST I LJUBAZNOST, ODUSTAO SAM OD PRVOBITNE NAMJERE, TIM PRIJE ŠTO SAM TADA PRVI PUT SAZNAO NEKE INFORMACIJE, KOJE SU DO TADA BILE SAKRIVENE OD JAVNOSTI. NADAO SAM SE DA TO ZNAČI DA ĆE SE ISTINA OBJELODANITI I OZBILJNO KRENUTI U ISTRAGU O UBICAMA DJEVOJČICE. NAŽALOST VRLO BRZO SAM SHVATIO DA SAM TE PODATKE DOBIO, ZATO ŠTO JE SEKRETAR VJEROVALA DA IH ZNAM, TE DA ĆE ZBOG TOGA PO SVOJ PRILICI IMATI OZBILJNIH PROBLEMA, TE ĆE MOŽDA ČAK BITI NATJERANA DA IH POREKNE. DA SAM BIO U PRAVU POKAZUJE, ČINJENICA DA JE POSLE IZRAŽENE ŽELJE MAJKE UBIJENE DJEVOJČICE, DA SE SASTANEMO SA NJOM, GOSPOĐA SEKRETAR, NATJERANA NA PRISILNI „ODMOR“, DA DO TOG SUSRETA NE BI DOŠLO. U ISTO VRIJEME JE „ODMARALA“ I TUŽITELJKA.

POSLE KRIMINALNO SROČENOG OBAVJEŠTENJA O NESPROVOĐENJU ISTRAGE, TE SPREČAVANJA DA DOĐEMO DO DOKUMENTACIJE ZA PRIGOVOR, ORGANIZOVALI SMO PROTEST PRED ZGRADOM SUDA, KOJI JE SNIMALA TELEVIZIJA.

POŠTO JE U VJESTIMA POSLE 18 SATI, OBJEVLJEN NAŠ STAV, KOVAČEVIĆ NOVAK JE DOBIO NAREĐENJE OD SVOJIH NALOGODAVACA DA SE OGLASI, TE JE U TERMINU POSLE 19:30, OBJAVIO DA JE NAŠA „ŽALBA“ (PRIGOVOR), EVIDENTIRANA, TE DA ĆE BITI RAZMATRANA NA KOLEGIJU TUŽILACA 1. FEBRUARA, DODAVŠI UOBIČAJENI REFREN, KAKO SVE DOSADAŠNJE ISTRAŽNE RADNJE UKAZUJU NA NESREĆAN SLUČAJ.

DA LI JE MISLIO NA MIŠLJENJE SUDSKOG VJEŠTAKA MEDICINSKE STRUKE, NAKON AUTOPSIJE, KOJI JE KONSTATOVAO DA JE UBILAČKI PREDMET DIMENZIJA KOJE NIKAKO NE ODGOVARAJU ŽICI, ŠTO UKAZUJE NA UBISTVO.

ILI NA ZAKLJUČAK VJEŠTAČENJA BIOLOŠKOG FAKULTETA U BEOGRADU, TE TRASOLOŠKOG VJEŠTAČENJA, KOJA ČAK I SA ONAKO SUGESTIVNO POSTAVLJENIM ZADATKOM, OSPORAVAJU NESREĆAN SLUČAJ.

PRVO VJEŠTAČENJE KAŽE DA NA PODMETNUTOJ ŽICI NEMA TRAGOVA KOJI BI UKAZIVALI NA TO DA JE ONA UZROK SMRTI, DOK DRUGI VJEŠTAK TVRDI DA NI TAKO SELEKTIVNA POVREDA (POVRŠINSKA RANA, BEZ POMENA UNUTRAŠNJIH POVREDA), NIJE MOGLA NASTATI BEZ UTICAJA STRANOG METALNOG TIJELA, A KOJE ISTRAGA NIJE PRONAŠLA NA LICU MJESTA ILI NIJE HTJELA DA GA PRONAĐE.

TRI VJEŠTAČENJA KOJA OSPORAVAJU SAMOPOVREĐIVANJE SA OSNOVANOM SUMNJOM NA UBISTVO. PLANIRANO ILI NE, ALI UBISTVO. I ŠTA JE REZULTATA ZA TUŽILAŠTVO:

 

UBISTVO+UBISTVO+UBISTVO = NESREĆAN SLUČAJ ???

 

TO JE MATEMATIKA POSTUPAJUĆEG I GLAVNOG TUŽIOCA.  ZATO JE NISU NI MOGLI OBRAZLOŽITI, TE ĆE BITI VRLO ZANIMLJIVO PROČITATI KAKO ĆE TO OBRAZLOŽENJE IZGLEDATI NA KOLEGIJU TUŽILACA, SEM AKO SE NE POSTUPI PO PRVOBITNOM PLANU PA TUŽITELJKA PODNESE OSTAVKU.

TIME  MOGU KUPITI SAMO JOŠ MALO VREMENA, ALI ZASLUŽENU KAZNU NE SMIJU IZBJEĆI.

SIGURAN SAM DA ĆE IH PRAVOSUDNI SISTEM SMJESTITI NA ODGOVARAJUĆE MJESTO…

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

19.11.2011.

PRIJAVA PROTIV STJEPANOVIC DANICE

STJEPANOVIĆ DANICA

ODMAH PO KONSTATOVANJU SMRTI OD STRANE MEDICINSKOG OSOBLJA NALAŽE DA SE OBAVI AUTOPSIJA TIJELA TRAGIČNO NASTRADALE DJEVOJČICE, KAKO BI SE USTANOVIO UZROK SMRTI TE DAO ODGOVOR NA PITANJE KAKO JE DO TOGA DOŠLO, ŠTO JE PRVA I POSLEDNJA LOGIČNA I ZAKONITA ODLUKA TUŽITELJKE STJEPANOVIĆ.

U MEĐUVREMENU POSLE VIŠE NEZVANIČNIH U JAVNOSTI SE PLASIRA PRVO ZVANIŠNO SAOPŠTENJE : DJEVOJČICA SE UBOLA NA ŽICU POSLE PADA SA BICIKLA…

NO REZULTATI AUTOPSIJE OSPORAVAJU OVU TEORIJU ISTRAŽNIH ORGANA, CITIRAM STALNOG SUDSKOG VJEŠTAKA MEDICINSKE STRUKE :

NE RADI SE O EPILEPSIJI (KOME JE SAMO TO PALO NA PAMET I ZBOG ČEGA?). RANA NA GRUDIMA JE NETIPIČNA, NIJE OD NOŽA, NITI OD ŽICE. U SVOJOJ KARIJERI NISAM VIDIO POVREDU TAKVOG OBLIKA. NE MOGU SA SIGORNOŠĆU REĆI O KOM SE PREDMETU RADI. JA NISAM MOGAO POTPISATI DA JE ŽICA…

POSLE TE REČENICE, BILO MI JE JASNO NA SAMO TO DA SE RADI O UBISTVU, NEGO I DA POSTOJE NEKE OSOBE KOJUE SU NAJBLAŽE REČENO SUGERISALE, DA SE SVE PREDSTAVI KAO NESREĆAN SLUČAJ, A KAKO SE KASNIJE ISPOSTAVILO I AKTIVNO UČESTVOVALE U PRIKRIVANJU DOKAZNOG MATERIJALA, FALSIFIKOVANJU POSTOJEĆEG I SARADNJI SA UBICAMA. ZATO SAM U SVIM SUSRETIMA SA PREDSTAVNICIMA POLICIJE I TUŽILAŠTVA OBRATIO PAŽNJU NA NJIHOVE IZJAVE, VODEĆI RAČUNA DA I RAZGOVORI KOJE SAM VODIO NASAMO SA POJEDINCIMA BUDU ZABELEŽENI, KAKO BI PO POTREBI BILI KORIŠTENI U SUDSKOM PROCESU.

IAKO JE NA OSNOVU AUTOPSIJE, BILO JASNO DA SE NE RADI O NESRECNOM SLUČAJU (TUŽILAŠTVU JE UBILAČKI PREDMET OPISAN SA DIMENZIJAMA 2,5 cm ŠIRINE TE 1 mm DEBLJINE), A U FOTODOKUMENTACIJI SE NALAZI I SLIKA PRSNE KOSTI SA UBODNOM RANOM OD 2,5 cm, KROZ KOJU VJEŠTAK PROVLAČI SKALPEL, A POMENUTA ŽICA NEMA NI 2 mm PREČNIKA, TUŽITELJKA IGNORIŠE TE REZULTATE I NALAŽE VJEŠTAČENJE KORPE.

NA ČIJE SE MIŠLJENJE, NA ČIJI AUTORITET POZVALA OSTAJE TAJNA DO DANAS.

GORE POMENUTA SLIKA JE RAVNA TOME DA JE U TIJELU PRONAĐEN METAK…

NARAVNO DA TUŽIOCU ISTINA NIJE BILA VAŽNA, TE POMENUTU KORPU ŠALJE NA VJEŠTAČENJE U BEOGRAD SA ZADATKOM DA SE NA NJOJ PRONAĐU TRAGOVI TKIVA ILI UNUTRAŠNJIH IZLUČEVINA, BEZ IKAKVIH POMENA O UNUTRAŠNJIM POVREDAMA. SLUČAJNO ILI NAMJERNO, PREVIDJELA JE DA TA POVRŠINSKA RANA (INAČE JEDINA NA TIJELU, POSLE „PADA“ SA BICIKLA), NIJE UZROK SMRTI, A NIJE TO NI PROBODENA KOST, NEGO KOMBINACIJA REZDERINE DESNE PLUĆNE ARTERIJE I DESNE DUŠNICE, ŠTO JE DOVELO DO GUŠENJA KRVLJU.

JOŠ JEDNU SITNICU JE “PREVIDJELA” TUŽITELJKA STJEPANOVIĆ, A VEZANO ZA ČLAN 171 TOKSIKOLOŠKO ISPITIVANJE. NAIME IAKO SU U POČETKU IZ TUŽILAŠTVA TVRDILI DA POSTOJE SVJEDOCI PADA (KOJI SU KASNIJE ODUSTAJALI OD TE TVRDNJE), NIKO NIJE POMENUO DA JE ČUO VRISAK, KRIK , JAUK, BILO KAKAV ZVUK. APSOLUTNA TIŠINA, A DETE JE „PALO“ SA BICIKLA I ZADOBILO DUBOKU RANU NA GRUDIMA. (BANDA JE NEŠTO ZABORAVILA U SCENARIJU).

DIJETE SE NEĆE UBOSTI NI NA TRN A DA NE VRISNE, ( A IVONU POSEBNO DOBRO POZNAJEM), A TAKVU POVREDU PRIMA ĆUTKE. OČITO JE TU MOGUĆE SAMO AKO JE BILA DROGIRANA ILI USPAVANA, ILI … AKO JE POVREDU NANEO PREDMET KOJI SE KRETAO IZUZETNO VELIKOM BRZINOM , TAKO DA NIJE NI OSJETILA BOL. ALI TO SE NARAVNO NE UKLAPA SA TEORIJOM PADA.

NO ĆAK NI NA TAKO SUGESTIVNO POSTAVLJEN ZADATAK, VJEŠTAČENJE NA BIOLOŠKOM FAKULTETU U BEOGRADU NIJE DALO ZA TUŽIOCA ŽELJENI REZULTAT, CITIRAM :

NAVEDENI TRAGOVI NISU POKAZALI ZNAČAJAN KVANTITATIVNI PRINOS I NE POSTOJI RELATIVNI KVANTITATIVNI KONTINUITET TRAGA, A ŠTO BI SE OČEKIVALO NA POVRŠINI POVREDNOG ORUĐA…

A ONDA DIO KOJI JE OČITO ZAHTJEVALA TUŽITELJKA, (KAKO BI ODUGOVLAČILA SLUČAJ), DA SE ISTO NE MOŽE U POTPUNOSTI ISKLJUČITI TE PREDLAŽE DALJA VJEŠTAČENJA.

SVE JE TO NARAVNO ISPRATIO GLAVNI OKRUŽNI TUŽILAC SA LAŽNIM OBAVJEŠTENJIMA U JAVNOSTI, O ČEMU ĆE BITI VIŠE DETALJA U POSEBNOM DIJELU.

I SADA VRHUNAC MONSTRUOZNOSTI TUŽITELJKE STJEPANOVIĆ.

IZ RAZGOVORA KOJI JE ZASTUPNIK MAJKE UBIJENE DJEVOJČICE, OBAVIO SA OSOBOM KOJA JE OBAVILA TRASOLOŠKO VJEŠTAČENJE, SAZNAJEMO DA GA JE TUŽITELJKA NAZVALA, SUGERIŠUĆI KAKAV REZULTAT ŽELI, CITIRAM :

TO NAM JE HITNO POTREBNO. U PITANJU JE NESREĆAN SLUČAJ, SAMO ČISTO FORMALNO DA TO POTPIŠETE KAKO BISMO GA ZATVORILI…

SA TIM PREDUBJEĐENJEM VJEŠTAK JE PRISTUPIO POSLU, ALI KAD JE VIDIO O ČEMU SE RADI, STOMAK MU SE PREVRTAO, ŠTA SU URADILI TIM DJETETU. POTPUNO SE POSVETIO TOME I KRAJEM OKTOBRA ZAVRŠIO VJEŠTAČENJE, TA OBAVJESTIO TUŽILAŠTVO.

ALI SADA, KAKO REZULTAT NIJE BIO ONAKAV KAKAV JE SUGERISALA, VIŠE JOJ NIJE HITNO.

A KAKAV JE ZAKLJUČAK TOG VJEŠTAČENJA NA VIŠE STRANA :

DJEVOJČICA SE NIJE NIKAKO MOGLA SAMA NABOSTI NA ŽICU. DA BI SE TO DESILO MORAO JE SUDJELOVATI AKTIVNO ILI PASIVNO (ŠTO NA OSNOVU SLIKA ISKLJUČUJE), NEKI STRANI METALNI PREDMET, POPUT KAMIONA, AUTOMOBILA ILI OGRADE, TE PREDLAŽE REKONSTRUKCIJU DOGAĐAJA…

IAKO JE MAJKA UBIJENE DJEVOJČICE, POZVALA TUŽITELJKU OKO 10. NOVEMBRA SA PITANJEM DA LI SE ZNAJU REZULTATI VJEŠTAČENJA, ONA LAŽE DA JOŠ NIŠTA NE ZNA, TE DA JE POZOVE KRAJEM NAREDNE SEDMICE, KADA BI MOŽDA IMALA NEKE PODATKE.

U NAREDNIH MJESEC DANA MAJKA I BAKA UBIJENE DJEVOJČICE SU VIŠE STOTINA PUTA POKUŠAVALE DA PRONAĐU TUZITELJKU NA RADNOM MJESTU, ALI NARAVNO BEZ USPJEHA.

IAKO POSTOJI OBAVEZA DA SVAKODNEVNO 4 SATA RADI SA STRANKAMA, PO NALOGU VRHA BANDE TUŽITELJKA SE „UČAURILA“ I TAKO ČEKALA POGODAN TRENUTAK POSLE NOVE GODINE DA „DONESE“ ODLUKU O NESPROVOĐENJU ISTRAGE.

SEM GRAMATIČKOG, U CELIH 10 REDOVA POMENUTA TUŽITELJKA JE POKAZALA I PRAVNO NEZNANJE, JER JE PREKRŠILA ČLAN 216, STAV 4, I SVOJU ODLUKU NIJE OBRAZLOŽILA (A KAKO BI I MOGLA), TE PREKORAČILA ROK OD 3 DANA ZA SLANJE OBAVJEŠTANJA, NE RAČUNAJUCI DVA MJESECA ZADRŽAVANJA, ŠTO BI SE MOGLO DOVESTI U VEZU SA ČL. 210.

ILI SE TU IPAK NE RADI O NEZNANJU, NEGO JE SVE DIO PLANA, JER, GLE ČUDA ISTOG DANA KADA ŠALJE OBAVJEST, DOTIČNA ODLAZI NA GODIŠNJI ODMOR…

NA SVE OVO OD BEZBROJ KRIMINALNIH RADNJI, DODAO BIH SAMO TO DA ME JE SPREČILA DA DAM ISKAZ U POTPUNOSTI, PRAVDAJUĆI SE TIME KAKO JE KASNO, KAKO SU SVI UMORNI, TE DA GA MOGU DOPUNITI NEKI DRUGI DAN. NO ODMAH POSLE TOGA JE ZBRISALA NA ODMOR (TO RADI UVJEK KAD ZAGUSTI), A KADA SAM POKUŠAO DA POSTUPIM PO SUGESTIJI I DOPUNIM IZJAVU TE DOSTAVIM SAV MATERIJAL DO KOGA SAM DOSAO ZA TIH 20-TAK DANA, ONA JE TO ODBILA, PRAVDAJUĆI SE TIME DA JE ČULA NEKE OSOBE KAKO SE O TOME DOGOVARAJU ( U MOJE IME PRETPOSTAVLJAM). UBILAČKE PRETNJE KOJE JE JEDNA OSOBA IZGOVORILA BAKI DJEVOJČICE PAR DANA PRED UBISTVO (POBICU TI SVE PILICE I NE SAMO NJIH, NEGO SVE ŠTO PROĐE VAMO), KOJE SAM NAVEO SEM PREDSTAVNICIMA POLICIJE U TRI NAVRATA I NJOJ LIČNO U ZAPISNIK …                                                        NIJE ČULA

 

POPIS PREKRŠAJA TUŽITELJKE STJEPANOVIĆ :

Saizvrsilastvo

Podstrekivanje

Pomaganje

Rekonstrukcija dogadjaja

Povreda ravnopravnosti

Toksikolosko ispitivanje

Odugovlacenje

Obaveza prijavljivanja

Naredba o istrazi

Zloupotreba polozaja

Protivz. posredovanje

Nesavjestan rad u sluzbi

Povreda dostojanstva

Pomoc uciniocu

Sprecavanje dokazivanja

I NA KRAJU NESTO U ČEMU SU OČITO UČESTVOVALI ZAJEDNIČKI CELA GRUPA ALI JE PO NADLEZNOSTIMA U SLUČAJU ODGOVORNOST TUŽITELJKE NAJVEĆA. OD JAVNOSTI JE SAKRIVENA ČINJENICA DA JE TORBA DJEVOJČICE PRESJECENA UKOSO, A PO OSTACIMA KAIŠA, PO SVOJ PRILICI BAŠ NA MJESTU KOJE ODGOVARA POLAŽAJU RANE NA GRUDIMA DJEVOJČICE.

OČITO JE I TAJ ŠIROKI KAIŠ, PRESJEKLA ŽICA OD 2 mm PRECNIKA…

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

19.11.2011.

PRIJAVA PROTIV MARKOVIC DRAGOSLAVA

MARKOVIĆ DRAGOSLAV

NEMOGUĆE JE REĆI DA LI SU RADNJE I IZJAVE GORE NAVEDENE OSOBE, VIŠE KRIMINALNE ILI GLUPE, JER IZGOVORI KOJE JE TAJ ČOVJEK IZMIŠLJAO NISU NI NA NIVOU PREDŠKOLSKE USTANOVE, A KAMOLI INSPEKTORA KRIMINALISTIKE.

U RAZGOVORU KOJI JE ZASTUPNIK MAJKE UBIJENE DJEVOJČICE, OBAVIO SA SVJEDOCIMA, SAZNALI SMO DA JE PRILIKOM UVIĐAJA, NEKO OD ISTRAŽITELJA OTVORIO TORBU DJEVOJČICE I RAZBACAO STVARI IZ NJE (ŠTO SE VIDI NA SLIKAMA, KOJE JE SAMA POLICIJA NAČINILA). PO SVOJ PRILICI DA SE NA TAJ NAČIN OSTAVI UTISAK PADA SA BICIKLA. TO ŠTO SEM SMRTONOSNE RANE, KOJA USPUT REČENO PO REZULTATIMA AUTOPSIJE NIJE NASTALA NITI OD JEDNOG PREDMETA, ZATEČENOG NA LICU MJESTA, NIJE PRONAĐENA NIJEDNA DRUGA POVREDA, PA NI OGREBOTINA, NIJE PREDSTAVLJALO PROBLEM ZA INSPEKTORA I TUŽITELJKU.

TAKOĐE JE TOM PRILIKOM IZVRŠENA DEFORMACIJA KORPE NA BICIKLU.

SNIMAK DO KAGA SMO DOSLI POSLE TRI MJESECA NA INTERNETU I ONO STO SMO VIDJELI U POLICIJSKOJ STANICI DRASTICNO SE RAZLIKUJU JEDNO OD DRUGOG. DALJE SLEDI TOK RAZGOVORA SA GORE NAVEDENIM LICEM :

 

GOVORIMO DA SMO PRVO UVJERAVANI DA JE ZICA UZROK SMRTI, ALI DA JE TO PO PATOLOSKOM NALAZU ISKLJUCENO, TE PITAMO O CEMU SE TU RADI.

JA I DALJE MISLIM DA JE ZICA, KAZE LICE, NISAM ZADOVOLJAN RADOM PATOLOGA, STO POSTO JE ŽICA.

PREDLOZIO SAM TUZIOCU, DA JE POŠALJE NA ANALIZU KAZE ON. SAD JE NA NJIMA, DA LI CE TO URADITI ILI NE, ZNATE KAKO JE, TO SU TROSKOVI, A ONI GLEDAJU DA IH SMANJE.

MADA I NEMA POTREBE, SIGURNO JE ZICA, I DEDA JE REKO DA IMA ZICA.

NIJE TACNO, KAZEM JA, BIO SAM TAMO.PITALI SU GA JE LI BICIKL BIO OSTECEN, A ON JE ODGOVORIO DA JE BILA OSTECENA KORPA. NIKO NIJE POMINJAO ZICU.

EVO IMAM JA ZAPISNIK I CITA, (PO MOM SECANJU, A TEKST POSTOJI):

NA PREDNJOJ STRANI BICIKLA, NALAZI SE KORPA, KOJA JE OSTECENA NA JEDNOM DIJELU.

ETO KAZE ON, VIDITE.

PISE OSTECENJE KAKO SAM JA REKAO, ODGOVARAM, A NE ZICA.

ON ONDA PONOVO CITA ISTI TEKST (NE ZNAM ZBOG CEGA).

TO SAM JA REKAO, PONAVLJAM. PROCITAJTE MI GDJE PISE ZICA...

KONACNO ON ODUSTAJE, TE PITAM, KOLIKA JE TA ZICA?

DUZINE PRSTA, KAO PRESJECENA I OSTRA POPUT NOZA, OKRENUTA PREMA GORE, KAZE SLUZBENO LICE.

MOZEMO LI MI TO DA VIDIMO ILI SLIKE BAR?

NE BIH SMIO, ALI NA SVOJU ODGOVORNOST, PUSTICU VAS.TAD POZIVA DRUGO LICE, JER BEZ NJEGA NE MOZE DO TE PROSTORIJE, KAKO KAZE.

ULAZIMO. PRILAZIM I GLEDAM. PRIZOR SE UMNOGOME RAZLIKUJE OD OPISANOG:

BICIKL JE USPRAVAN, SA KORPOM NAPRED, OSTECENOM. KORPA JE ISPOD NIVOA UPRAVLJACA, DAKLE PRI PADU BISTE U NJEGA UDARILI.ZICA UOPSTE NIJE OSTRA. RADI SE O ZICI SAVIJENU U ELIPSU CIJI SE KRAJEVI MIMOILAZE SA DESNE STRANE. TU JE BILA ZAVARENA PRE OSTECENJA, A SAD JE VAR PUKAO I TI KRAJEVI SU SE ODVOJILI, ALI SE I DALJE SAMO MIMOILAZE. NEMA NI GOVORA DA JE NEKI KRAJ OKRENUT NAGORE.

AKO VI TVRDITE DA SE NA OVO UBOLA, JA KAZEM DA NEMA UOPSTE MOGOCNISTI DA SE FIZICKI DODJE U KONTAKT SA ZICOM, (STO JE POTVRDILO I TRASOLOŠKO VJEŠTAČENJE PAR MJESECI KASNIJE, TO JE BILO MOGUCE SAMO UZ UČEŠĆE STRANOG TIJELA). A OSIM TOGA OVO JE SA DESNE STRANE, A UBOD JE NA LIJEVOJ STRANI GRUDI.

NISAM KOMENTARISAO POLOZAJ ZICE, ALI LICE KAZE:

ETO BILA JE OKRENUTA NAGORE, A SAD SE KO NESTO ISPRAVILA...

SAMA SE ISPRAVILA? - PITAM JA.

NECES VJEROVAT, AL ETO VIDJECES SLIKE.

PROSLO JE VISE OD 180 DANA, A SLIKE VIDIO NISAM...

JOS JEDAN DETALJ IZ TOG RAZGOVORA:

ZASTO SE POSLE MISLJENJA PATOLAGA DA SE NE RADI O ZICI, NISTA NE ISTRAZUJE, JE LI MOZDA ZATO TVRDITE DA JE ZICA, JER ONDA IMATE RESEN SLUCAJ, A U SUPROTNOM JE UBISTVO.

LAKSE VAM JE DA BUDE NESRECAN SLUCAJ, NEGO UBISTVO.

TU SE ON SLOZIO SA MNOM, NISAM ZAPAMTIO TACNO KOJIM RECIMA, ALI KAZE DA JE VEC ISPITANO DESETAK LJUDI O MOGUCIM SUKOBIMA NEKOGA SA PORODICOM, MOTIVIMA I SLICNO.

A ZASTO MENE NISTA NISTE PITALI? KAZEM MU-

A KO SI TI, ODVRACA ON?

JA SAM NJEN UJAK, ZASTO MENE NISTA NISTE PITALI.

PA AKO ZNAS NESTO KAZI.

MISLITE LI DA JE PAMETNO DA TO PRICAM PRED SESTROM, DA ONA CUJE STA ZNAM?

SESTRA ME JE TAD ZACUDJENO POGLEDALA, ALI SAM USPIO KASNIJE DA JE UBJEDIM, KAKO SAM TO REKAO DA BIH VIDIO NJEGOVU REAKCIJU.

MOZEMO I NASAMO DA SE VIDIMO REKAO JE, TE POSLE DVA DANA KAD SMO SE SRELI VEZANO ZA TELEFONSKE POZIVE, OBAVESTIO SAM GA O PRETNJAMA JEDNE OSOBE, OBJASNIVŠI DA TO NISAM HTIO REĆI PRED SESTROM, JER BI PRI SUSRETU SA NJIM MOGLO DOĆI DO TRAGIČNOG SUKOBA.

UVJERAVAM VAS DA SVE PREDUZIMAMO. POSLALI SMO ODMAH LJUDE I DO TE KUCE SA BAZENOM, DA PROVJERIMO, I SVE DRZIM POD KONTROLOM.

A ZNATE LI KO JE ODVEO TE LJUDE DO KUCE, PITAM GA.

NEZNAM, KAZE ON.

JA SAM IH ODVEO, A VI ME PITATE, KO SAM???

 

KLJUČNI MOMENAT SE DESIO KADA JE INSPEKTOR MARKOVIĆ DOLAZIO KOD NAS KUĆI POVODOM POMENUTIH POZIVA. TADA SAM MU PONUDIO DA PREUZME STVARI KOJE JE DJEVOJČICA IMALA NA SEBI TOG KOBNOG DANA. RADI SE O GORNJEM DJELU KOSTIMA, KAPI I NAOČALAMA, NA KOJIMA BI REKAO SAM MU MOGLI PRONAĆI I NEKI OTISAK, JER SAM ZBOG NESTANKA DJETETA NA POLA SATA, ZA KOJE DO DANAS NEMA OBJAŠNJENJA, POMISLIO DA JE NEGDJE ZADRŽANA, UBIJENA PA DOVEZANA, TE DA JE TE NAOCALE NA NJU STAVILA RUKA UBICE.

NEMA POTREBE ODGOVORIO JE, VEĆ SMO POSLALI KORPU NA ANALIZU ???

TAKO SMO IH PREDALI KASNIJE SESTRINOM ZASTUPNIKU KADA GA JE ANGAZOVALA, A ON JE O TOME OBAVESTIO TUŽIOCA. ŠTA SE SA NJIMA DESILO TAKOĐE JE ZA NAS TAJNA.

A ONDA NEVJEROVATNO : PRILIKOM POSLEDNJEG RAZGOVORA SA INSPEKTOROM KADA JE PO KO ZNA KOJI PUT POMENUO DA JE ON SVOJ POSAO OBAVIO PROFESIONALNO I NE SHVATA ZAŠTO MI TO NE CIJENIMO, PITAO SAM GA ZAŠTO NIJE HTIO DA UZME POMENUTE STVARI (AKO JE TAKAV PROFESIONALAC).

KAKVE STVARI, NIKAD MI IH NISTE NI POKAZIVALI ???

POMENUTOM DOGAĐAJU JE PRISUSTVOVALO VIŠE SVJEDOKA, A POSTOJE I DRUGI DOKAZI O TOME.

IAKO MI JE OD PRVOG DANA BILO JASNO DA JE DOTIČNO LICE SAUČESNIK UBICA, DIREKTNO ILI INDIREKTNO, TOM IZJAVOM JE I BUKVALNO STEKAO STATUS UBICE. ZA MENE JE ISTO KAO DA JE ON LIČNO SVOJOM RUKOM UBIO DJEVOJČICU …

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

19.11.2011.

PRIJAVA PROTIV KOVRLIJE DARKA

KOVRLIJA DARKO

OSOBA GORE NAVEDENOG IMENA JE ISTINE RADI POKAZALA PROFESIONALAN I KOREKTAN ODNOS, BEZ I NAJMANJEG TRAGA BAHATOSTI (ČEGA NIJE BILO NI KOD INSPEKTORA MARKOVIĆA, NITI BILO KOGA BILO KADA ZA SVO OVO VRIJEME OD STRANE PRIPADNIKA POLICIJE). OVO ISTIČEM STOGA ŠTO SAM U JEDNOM LISTU PROČITAO DA MENE CITIRAJU KADA ISTIČU POMENUTU TVRDNJU, ŠTO JE POGREŠNO PRENESENO. SVE NEGATIVNO U TOM SMISLU ODNOSI SE NA NEKE PRIPADNIKE TUŽILAŠTVA, A MORAM ISTAĆI I DA JE MEĐU NJIMA BILO PRAVIH PROFESIONALACA. 

SEM SEKRETARA TUŽILAŠTVA IMAO SAM PRILIKU DA SE SRETNEM I SA IZUZETNO KOREKTNIM TUŽIOCEM ( U TOM TRENUTKU DEŽURNIM ), KOJI JE BIO SPREMAN DA VIŠE DANA UZIMA OD MENE KRIVIČNU PRIJAVU, U TRENUCIMA KADA NIJE ZAUZET). NJEGOVO IME NE ŽELIM NAVODITI, DA NE BI TRPIO KRITIKE ZBOG TOGA. NA ŽALOST IZGLEDA DA JE PRAVILO DA ONI ČIJU LJUBAZNOST I KOREKTNOST ISTAKNEM, ZBOG TOGA KASNIJE IMAJU PROBLEMA.

NO DA SE VRATIMO NA NAČELNIKA OPŠTEG SEKTORA…

NARAVNO, MORAM ISTACI DA JE STAV, KOJI JE TA OSOBA ZAUZELA, BIO I DALJE NA LINIJI NESRECNOG SLUCAJA, ODNOSNO SAMOPOVREDJIVANJA NA ZICU OD KORPE.

CUDNO JE I TO DA SAM UPITAN, JESAM LI DODIRIVAO TU ZICU, DA VIDIM KAKO SE PONASA, KAKAV POLOZAJ ZAUZIMA KAD SE OKRECE, DA LI SAM SE UVERIO DA MOZE BITI OPASNA. NARAVNO DA NISAM I NE BIH, CAK I DA SU MI TO PONUDILI, DA NE BIH OSTETIO DOKAZNI MATERIJAL PRE PREGLEDA, NO PITAM SE SADA,ZNACI LI TO DA SU ONI, NEKO OD NJIH, PIPALI, DIRALI, POMJERALI TU ZICU, A SVE PRIJE NJENE ANALIZE...?

NA MOJE PODSECANJE DA JE I IZVESTAJ PATOLOGA POSLE OBDUKCIJE, ISKLJUCIVAO ZICU KAO UZROK RANE NA GRUDIMA, DOBIO SAM ODGOVOR DA PATOLOG UOPSTE NIJE VIDEO ZICU, TE NIJE NI MOGAO RECI DA LI SE RADI O NJOJ ILI NE. PITAO SAM: A DA LI STE VI VIDJELI TU ZICU...

KADA SAM DOBIO POTVRDAN ODGOVOR, NASTAVIO SAM DALJE SA PITANJEM:

SLAZETE LI SE DA SVAKA ZICA, IZGLEDA MANJE VISE ISTO, RAZLIKA JE SAMO U DEBLJINI?

KADA SE I SA TIME SLOZIO, PITAO SAM, KAKO JE MOGUCE DA ZICA OD 2 DO 3 MILIMETRA DEBLJINE, NAPRAVI REZ NA KOZI OD 2 CENTIMETRA, TE PRI ULASKU U TELO, PROBIJE KOST U DUZINI OD 2,5 CENTIMETRA, I SIRINI OD 1 MILIMETRA, TE DALJE DA NA DESNOJ PLUCNOJ ARTERIJI, NAPRAVI REZ OD JEDNOG CENTIMETRA.

KAKO NA TO NIKO NEMA ADEKVATAN ODGOVOR, U ZAMENU SAM DOBIO TVRDNJU DA NIJE NI BILO DO PATOLOGA DA UTVRDJUJE KOJIM JE PREDMETOM NANESENA POVREDA, NEGO SAMO DA USTANOVI UZROK SMRTI.

NIJE SE IZJASNIO KONKRETNO NA STA MISLI, ALI PRETPOSTAVLJAM NA TO, DA JE SMRT NASTUPILA GUSENJEM, ODNOSNO DAVLJENJEM, JER JE IVONA UMESTO VAZDUHA UDAHNILA VECU KOLICINU SVOJE KRVI...

KADA SAM NA TO UZVRATIO RECIMA: AKO ON NIJE TREBAO DA USTANOVI, KOJIM JE PREDMETOM POVREDA NANESENA, ZASTO MU JE UOPSTE POMINJANA TA ZICA, TE DOBIO ODGOVOR, DA MU JE TO VJEROVATNO NEKO REKAO. A ZASTO STE MU TO GOVORILI AKO ON NIJE NADLEZAN DA DA SVOJE MISLJENJE O TOME. I ISTICEM PONOVO SVIMA KOJI OVO BUDU NEKAD CITALI: ZASTO STE COVEKU UOPSTE POMINJALI TAMO NEKU ZICU, AKO ON NIJE KOMPETENTAN DA USTANOVI, OD CEGA JE POVREDA NASTALA, PA KAD SE ON JASNO ODREDIO DA SE NE RADI O ZICI, ONDA VAM ODJEDNOM NJEGOVO MISLJENJE O TOME NIJE VAZNO...

OVAKO KAKO SU POSTAVLJENE STVARI, POLICIJA JE NA MESTU TRAGEDIJE MOGLA PRONACI I IGLU OD 5 CENTIMETARA DUZINE I POLA MILIMETRA SIRINE, TE JE "OKRIVITI" ZA PROBODNU RANU KROZ CITAV GRUDNI KOS, U SIRINI I DUZINI OD PO 5 CENTIMETARA, TE RECI DA PATOLOG NIJE NADLEZAN ZA TO, BEZ OBZIRA STO NAVEDENI PREDMET, NIKAKO NIJE MOGAO NANETI TAKVE POVREDE.

NISAM BIO LIJEN PA SAM PROVJERIO KOD JEDNOG ISKUSNOG PRAVNIKA, DA LI SU POLICAJCI U PRAVU, KADA KAZU DA PATOLOG NIJE TREBAO GOVORITI O TOJ ZICI, I DOBIO ODGOVOR DA JE TAKO NESTO U NADLEZNOSTI SUDSKOG VJESTAKA. DAKLE U PRINCIPU SE SLOZIO SA NJIMA, ALI AKO JE TAKO PITAO SAM GA, AKO TO MOZE KOMENTARISATI SAMO SUDSKI VJESTAK, ZASTO ONDA POLICAJCI MOGU RECI:

"SMRTONOSNE POVREDE JE NANIJELA ZICA, POSLE PADA SA BICIKLA"

ZABRANJUJU DRUGOM NESTO STO SU ONI VEC URADILI PRIJE TOGA.

I DA DODAM, DA NA PRVOM LISTU OBDUKCIONOG NALAZA PISE OVO:

DR. VIDAK SIMIC! STALNI SUDSKI VJESTAK MEDICINSKE STRUKE???

TAKO SMO KONACNO ZAVRSILI SA TOM TEMOM, I NASTAVILI O DRUGIM POJEDINOSTIMA.

IAKO JE KAKO SAM ISTAKAO, COVEK BIO IZUZETNO KOREKTAN I LJUBAZAN, ZALOSNO JE TO, STO JE NATERAN, OCIGLEDNO SA VISEG NIVOA, DA OBJASNI NEOBJASNJIVO:

KAKO ZICA SA KOJOM JE FIZICKI NEMOGUC KONTAKT, PRAVI POVREDE KOJE NE ODGOVARAJU NJENIM DIMENZIJAMA...?

DODAO BIH SAD, NA SVE OVO JOS JEDAN VAZAN DETALJ: SEM TOGA STO JE OBDUKCIONI NALAZ ISKLJUCIO ZICU KAO PREDMET KOJI JE NANEO SMRTONOSNE POVREDE, TE JE ZAKLJUCENO DA JE SMRT NASILNA, A NE PRIRODNA ILI ZADESNA, DVA MEDICINSKA STRUCNJAKA IZVAN DRZAVE SU IZNELI STAV, DA JE ONAKVE POVREDE MOGAO NANETI SAMO NEKI PREDMET KOJI SE KRETAO IZUZETNO VELIKOM BRZINOM.

TO SE PRE SVEGA ODNOSI NA CINJENICU DA OSTECENA KOST NIJE POLOMLJENA ILI SMRSKANA, NEGO JE PROBIJENA, A ZA TAKO NESTO JE POTREBNA VELIKA BRZINA I SILINA.

TAKAV ZAKLJUCAK ISKLJUCUJE NE SAMO TU FAMOZNU ZICU, NEGO I BILO KOJI PREDMET, UPRAVLJAN LJUDSKOM RUKOM I SNAGOM, JER COVJEKOVA RUKA NE MOZE POSTICI POTREBNU BRZINU ZA TO.

NARAVNO DA SU OVE TVRDNJE NASTALE PROUCAVANJEM IZVESTAJA KOJI SU NACINILE OVDASNJE NADLEZNE SLUZBE, TE SU TOLIKO POUZDANE, KOLIKO JE I SAM NALAZ OBDUKCIJE TACAN.

NO JEDNO JE SIGURNO: AKO MOZDA I POSTOJI PREDMET KOJIM JE NECIJA RUKA MOGLA DA NANESE TAKVE POVREDE (RECIMO NESTO POPUT KAME), TO NIJE MOGLA BITI ZICA, KOJA SEM DIMENZIJA NEMA NI POTREBNU CVRSTINU NI KRUTOST (ONA JE U SKLOPU KORPE ELASTICANA - VIBRIRA).

ZA NEDOSTAJUCIH POLA SATA VREMENA, NARAVNO JOS NIKO NIJE SMISLIO ADEKVATAN ODGOVOR...

KAO MOGUCE PREDMETE ZA TE POVREDE, SUGERISAO SAM DA SE PROVERI SA PATOLOGOM, DA LI JE TO MOGLA NANETI STRELICA ISPALJENA IZ SAMOSTRELA, NA STO ZANIMLJIVO, NISAM DOBIO ODGOVOR DA ON (PATOLOG) NIJE NADLEZAN DA O TOME IZNESE SVOJE MISLJENJE, TE DA SU U KRITICNO VREME, NA ULAZU U UNIVERZAL, IZVODJENI RADOVI (PRIPREMA ASVALTIRANJA, TE SAMO ASVALTIRANJE).

S TIM U VEZI, POMENUO SAM DA JE MOZDA NEKA OD TIH MASINA, MOGLA BITI UZROK, AKO JE IMALA NEKI SPOLJNJI MOTOR KOJI JE ROTIRAO, AKO JE NESTO BILO NATEGNUTO PA PUKLO, SAJLE ILI PLJOSNATE METALNE TRAKE, KOJE SU NESTO ZATEZALE, BILO STA STO JE MOGLO OSLOBODITI NEKI PREDMET...

I SADA JEDAN VAŽAN DETALJ, KOJI ME JE NAVEO DA I PORED LJUBAZNOSTI POSUMNJAM U GOSPODINA.

ISTAKAO SAM DA JE PORTIR UNIVERZALA BLAGIŠA SOFRONIĆ, DEDI (PRED VIŠE SVJEDOKA ISTOG DANA), TE MAJCI UBIJENE DJEVOJČICE I MENI, REKAO KAKO NIŠTA NIJE MOGAO DA URADI, VIDIO JE KAKO VOZI, ISKAŠLJAVA KRV I PADA (NA ČEMU JE PO SVOJ PRILICI BAZIRANA PRIČA O NEKIM SVJEDOCIMA KOJI SU VIDJELI PAD), A POSLE JE IZMJENIO PRIČU TE TVRDI DA TO NIJE REKAO, TE DA I NIJE MOGAO NIŠTA VIDJETI OD JABUKA. SUGERISAO SAM DA MU SE SKRENE PAŽNJA NA KAZNU ZA KRIVOKLETSTVO, TE DA BI AKO SE RADI O UBISTVU, SVAKI SVJEDOK KOJI LAŽE, MOGAO DA SE TRETIRA KAO SAUČESNIK.

TAKO BISMO KONAČNO SAZNALI ŠTA JE STVARNO ISTINA.

I SADA NEŠTO ŠTO ZAISTA NISAM OČEKIVAO:

NIKAD SE NEĆE SAZNATI PRAVA ISTINA, KAŽE GOSPODIN KOVRLIJA…

NE MOGU A DA SE NE ZAPITAM, A KAKO TO ONI ZNAJU...?

DA LI JE TA KONACNA "ISTINA", VEC NAPISANA?

MOZDA NJIMA ISTINA NIJE VAZNA, NI IVONA IM NIJE BITNA, ALI NJEN UJKO NECE DOZVOLITI DA KRIVCI OSTANU NEKAZNJENI. DA LI UZ SARADNJU ZVANICNIH DRZAVNIH ORGANA, DA LI UZ POMOC NOVINA I TELEVIZIJE, DA LI UZ POMOC GRADJANA, ILI SAM, SASVIM SAM, ISTINU CU PRENETI SVIMA KOJI ZELE DA JE CUJU. SVAKO SVEDOCENJE, SVAKI DETALJ, SVAKI POTEZ ISTRAZNIH ORGANA...

POSLEDNJI DOKAZ DA SE POMENUTI GOSPODIN NALAZI UNUTAR KRIMINALNE GRUPE VEZAN JE ZA TVRDNJU INSPEKTORA MARKOVIĆA, DA MU NIKADA NISMO POKAZALI IVONINE STVARI (NAOCALE, KAPA I KOSTIM).

TE PREDMETE JE POLICIJA MORALA UZETI JOS RANIJE, ALI POSTO NIJE, POKAZALI SMO IH INSPEKTORU MISLECI DA MOZDA MOGU POSTOJATI NEKI TRAGOVI NA NJIMA, KOJI BI POMOGLI U ISTRAZI.

NO ON NIJE HTIO DA IH UZME REKAVSI KAKO NEMA POTREBE ZA TIM, TAKO DA SMO IH PREDALI KASNIJE SESTRINOM ZASTUPNIKU KADA GA JE ANGAZOVALA, A ON JE O TOME OBAVESTIO TUZIOCA.

SADA, NEVJEROVATNO, INSPEKTOR TVRDI DA MU, TE STVARI NIKAD NIKO NIJE POKAZAO???

MENI JE OVDJE SVE SAVRSENO JASNO. OSTAVLJAM SVIMA DA SAMI DONESU SVOJ STAV O SVEMU...

O TOME SAM VEC SUTRADAN, OBAVJESTIO NACELNIKA OPSTEG SEKTORA, NA STA ON NIJE POKAZAO NIKAKVU REAKCIJU, ALI SAM OCEKIVAO DA CE NESTO PREDUZETI.

OKO MESEC DANA KASNIJE, KADA SAM MU TO POMENUO, PITAVSI DA LI SE SJECA DA SAM GA O TOME OBAVJESTIO ODMAH SUTRADAN, ODGOVORIO JE.

NE SJECAM SE???

IAKO SAM OD PRVOG DANA IMAO ARGUMENTE DA I POMENUTOG GOSPODINA SVRSTAM U REDOVE SAUCESNIKA UBICA, NISAM TO URADIO ZBOG LJUBAZNOSTI I INTERESOVANJA KOJE JE POKAZAO, A SVE "GRESKE" SAM PRIPISAO UTICAJU NEKOG MOCNIKA IZ SJENKE.

SADA MI JE SASVIM SVEJEDNO, DA LI JE NEKO LICNO UBIO DJEVOJCICU ILI RADI PO NALOGU ONIH KOJI SU TO URADILI, ZBOG NOVCA, POSLA ILI BILO KOG DRUGOG RAZLOGA.

TRETIRACU IH KAO UBICE I POKRENUTI SUDSKI PRECES ZBOG UBISTVA...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

18.11.2011.

SPECIJALNOM TUZILASTVU

OTVORENO PISMO SPECIJALNOM TUZILASTVU

Nedavno sam dobio obavjestenje potpisano od Glavnog specijalnog tuzioca, koje sadrzi niz netacnosti, a zasnovanih kako na nezakonitom i kriminalnom radu OT Bijeljina, tako i Specijalnog tuzilastva!

S obzirom da su potpuno „nezainteresovani“ za dokaze koje imam o organizovanom kriminalu, a placeni su i to mnogo bolje nego gradjani ove zemlje, upravo da se bore protiv njega, početkom naredne sedmice, objavicu dokaze o kriminalu u Specijalnom tuzilastvu u cemu je posebna uloga upravo glavnog specijalnog tuzioca…

Slijedi tekst pisma Specijalnom tuzilastvu :

 

SPECIJALNOM TUZILASTVU

NA RUKE : GLAVNI SPECIJALNI TUZILAC

 

Nedavno sam dobio dokument od Specijalnog tuzilastva u kome se nalaze neke netacnosti!

Naime tvrdi se da nisam dostavio dokaze o krivicnim djelima vezano za ubistvo Ivone Bajo.

To sam uradio vise puta i to prije svega na disku dostavljenom vasem tuzilastvu, neposredno poslije prijetnji jednog od najvecih kriminalaca u zemlji da ce ukinuti Specijalno tuzilastvo!

Takodje sam vam dostavio linkove ka dokazima koji se nalaze na internetu u pismu na koje ste odgovorili.

U medjuvremenu sam  poslao vise mejlova koji takodje sadrze linkove ka tim dokazima.

Sem toga vam i sada saljem linkove na kojima se nalaze neki od dokaza o organizovanom kriminalu:

http://zdenkobajo.blog.rs/gallery/13652/Torba%200.jpg

http://zdenkobajo.blog.rs/gallery/13652/Zagubljeni%20dokazi.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=5nmPYqn0vIc

Obavjestavam vas da ste u samom tekstu nacinili disciplinski prekrsaj na kraju dokumenta :

"Clan 57. Disciplinski prekršaji tužilaca" stav : 14

Davanje bilo kakvih komentara, dok se predmet ne riješi na sudu, za koje se opravdano može ocekivati da mogu ometati ili štetiti pravicnom postupku ili sudjenju, ili nepoduzimanje odgovarajuih koraka kako bi se osiguralo da se njemu podredjeni uposlenici tužilaštva takdjer suzdrže od davanja komentara;

Nadalje ste opravdali i dali podrsku fasistickim postupcima Novaka Kovacevica, koji je bio dovoljno mudar da o tome ne ostavi pisane tragove, nego je dao usmene instrukcije...

Ocekujem od Specijalnog tuzilastva da reaguje i obavjesti me telefonski o tome da li zeli saradnju sa gradjanima u borbi protiv organizovanog kriminala, zakljucno sa 18.11.2011. u 15 sati, dakle odmah.

Ako se to ne desi, tretiracu Specijalno tuzilastvo, kao servis mafije i o tome iznijeti osim navedenih i sve druge dokaze koje imam, prije svega na internetu, a kasnije i svim medijima, a odgovornost za nepostovanje zakona ce biti iskljucivio na glavnom tuziocu...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

18.11.2011.

PISMA TUZILASTVU

PISMA TUŽILAŠTVU

(Tekstovi pisama upucenih zaposlenima u OT Bijeljina, koji su iskoristeni kao izgovor za optuzbu po clanu 169 KZ-a "Ugrozavanje sigurnosti", te otimanje racunara sa dokazima o kriminalu tuzilacke mafije. Od tada je proslo 18 mjeseci i niko se nije "usudio" da podigne optuznicu, jer ne postoji nijedno slovo tog krivicnog djela)
Da je to istina vidi se iz teksta tog clana:
Ugrozavanje sigurnosti
(1) Ko ugrozi sigurnost nekog lica ozbiljnom prijetnjom da ce njega ili njemu blisko lice lisiti zivota, tesko tjelesno povrijediti, lisiti slobode ili oteti, ili nanijeti zlo podmetanjem pozara, eksplozijom ili nekom drugom opsteopasnom radnjom ili sredstvom, kaznice se novcanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.
(2) Ako je djelo iz stava 1. ovog clana ucinjeno prema sluzbenom licu u vezi sa vrsenjem njegove funkcije, ili prema vise lica, ili je ucinjeno u sastavu grupe ili zlocinacke organizacije, ucinilac ce se kazniti zatvorom do tri godine.
OBAVJESTENJE TUŽIOCIMA
Sugerisem svim okruznim tuziocima, od kojih vecinu ne poznajem da se trajno distanciraju od ubica unutar tuzilastva. Nije realno ocekivati da tuzilac bude savrsen, moze nekad da progleda kroz prste , da bude prestrog, da ne postupi po zakonu, ali ubistvo djeteta je nesto sto ne biste smjeli nikome da oprostite. Nema potreba da iznosim more argumenata koje imam. Dovoljno je pogledati sliku…
TORBA I VRH ZICE
Univerzalni dokaz koji sve dokazuje:
DA SE RADI O UBISTVU
DA SU UBICE POKUSALE SAKRITI TRAGOVE
DA SU IH ISTRAZITELJI ZASTITILI
DA SE UBISTVO VJEROVATNO DESILO NA DRUGOM MJESTU

Obrazlozenje:
Ocito je da vrh zice u donjem uglu nije mogao presjeci kais torbe (i to dvostruko presjecanje), sto dokazuije da je dijete ubijeno necim drugim (tacka 1).
Razlika u boji kaisa, jasno se vidi prelaz iz originalne zute boje u drugu, sto pokazuje da su ubice oprale dio kaisa nekim hemijskim sredstvom, koje je cak i boju skinulo (tacka 2).
Istrazitelji koji su sve to vidjeli, krili su podatke o tome pola godine, cime su postali saucesnici u ubistvu (tacka 3).
I na kraju dio presjecenog kaisa je nestao sa lica zemlje i s obzirom da nije pronadjen tamo gdje je nadjena djevojcica, to sugerise da je mjesto dogadjaja inscenirano, odnosno da je dijevojcica sa svim stvarima dovezena na to mjesto, ali bez pomenutog presjecenog dijela kaisa (tacka 4).
U prilog tome govori i nestanak djeteta na pola sata, koji niko nije pokusao da objasni…
Ne trazim od vas da bilo sta ucinite, ali s obzirom da je duznost tuzilaca da gone ucinioce krivicnih djela, svi koji zelite da se prikljucite u borbi protiv ubica djece, javite mi se na dole navedeni broj telefona. Znam da ce vam za to trebati mnogo hrabrosti. Pomislite na svoju djecu. Sve dok su te ubice na slobodi nijedno dijete nije sigurno…Imam pouzdane informacije da ce uskoro doci do „velikog ciscenja“. Bilo bi korisno da im pomognete u tom poslu…
STJEPANOVIC DANICI
Tekst koji citate razlikuje se od onoga koji ce dobiti vase kolege, u tuzilastvu, s obzirom da je i vasa uloga drugacija. Naravno sugerisem vam da na eventualna pitanja, o sadrzaju pisma odgovorite da je tekst isti kao onaj upucen na vas mejl, samo bez slike. No ne smeta mi i ako ne prihvatite savjet…
Trenutno se nalazite u bezizlaznoj situaciji sa velikim izgledima da ostatak zivota provedete na robiji zbog saucestvocanja u ubistvu, a razlog za ovo pismo je to sto mene zanimaju ubice, a pomagaci su u svemu sporedni…
Sa druge strane ako biste otkrili ko su vasi nalogodavci imam ponudu, koja ne samo da ce vas ostaviti na slobodi, nego imate sansi i da nastavite sa poslom tuzioca. To sve pod pretpostavkom da zaista niste direktan ubica.
Za pocetak navodim relevantni clan :
Zlocinacko udruzenje (Clan 383)
1) Ko organizuje udruzenje koje ima za cilj vrsenje krivicnih djela za koja se moze izreci kazna zatvora od tri godine ili teza kazna, kaznice se zatvorom od sest mjeseci do pet godina.
2) Ko postane clan udruzenja iz prethodnog stava, kaznice se zatvorom do dvije godine.
3) Izvrsilac djela iz st. 1. i 2. koji sprijeci izvrsenje krivicnih djela navedenih u stavu 1. ovog clana ili ih pravovremeno prijavi ili otkrije organizaciju i vodece clanove udruzenja, oslobodice se od kazne.
Ovaj clan bi vam garantovao slobodu, ali ne i nastavak bavljenja poslom, no ja imam rjesenje koje bi i to obezbijedilo, ali o tome iskljucivo u cetiri oka. Ako se odlucite da cujete o cemu se radi pozovite me na dole navedeni broj i predstavite se kao NADICA, i to do kraja marta, jer od pocetka aprila moram da znam sa cime sve raspolazem.
Na vama je da odlucite sta da radite. Ovo pismo mozete pokazati kome god hocete, ali ja sam sada jedini koji vas moze spasiti. Naravno da to nece biti „besplatno“. Slobodu cete morato da „platite“ istinom…
GRUHONJIC MUHAMEDU
Tekst koji citate razlikuje se od onoga koji ce dobiti vase kolege, u tuzilastvu, s obzirom da je i vasa uloga drugacija. Naravno sugerisem vam da na eventualna pitanja, o sadrzaju pisma odgovorite da je tekst isti kao onaj upucen na vas mejl, samo bez slike. No ne smeta mi i ako ne prihvatite savjet...
Svojevremeno ste napravili tezak prekrsaj kada ste odbili da uzmete od mene krivicnu prijavu.
Ja naravno znam da je nalog za to dosao od glavnog tuzioca, ali s obzirom da se radi o ubistvu osmogodisnje djevojcice, svako ko mi se nadje na putu bice tretitan kao saucesnik ubistva.
Od vas trazim da u procesu koji se priprema kazete istinu i nista vise. Ako sam u pravu, da je glavni tuzilac nalozio da se od mene ne uzima krivicna prijava.

Ako prihvatate moju ponudu pozovite me na telefonski broj i predstavite se kao GRUJO, to iz razloga sto postoji opasnost od prisluskivanja, te odaberite mjesto gdje mozemo da razgovaramo. Ponuda vazi do 20 marta ove godine. U suprotnom, ja cu 22.03. ove godine predati krivicnu prijavu protiv vas u vezi navedenog dogadjaja, sa pretpostavkom da ste zloupotrebili polozaj, zbog saucestvovanja u ubistvu.
Iskreno ja mislim da vi s tim nemate nikakve veze, ali ko zna. Moja sestricina je ubijena i svako ko laze, prikriva dokaze ili krsi zakon na bilo koji nacin, bice od mene tretiran kao saucesnik u ubistvu.
Odluka je na vama…

KOVAČEVIC NOVAKU
Pred tobom su zadnji dani slobode. Jedino sto te moze izvuci je da nisi licno ucestvovao u ubistvu Ivone Bajo, nego da si izvrsavao tudje naloge.
Imas vremena do 20. marta da me pozoves i pokusas da izbjegnes robiju.
Ako mi otkrijes za koga si radio, odustacu od optuzbi prema tebi.
Naravno da bismo o tome morali licno da se dogovorimo. Necu navoditi clanove zakona koji mogu da ti pomognu, jer bi morao sam da ih znas.

Ako zelis da izbjegnes robiju pozovi me do navedenog datuma i predstavi se kao KOVAČ (zbog eventualnog prisluskivanja). Naravno do tada, a i posle moraces da me tretiras pred ostalima kao i do sada (drsko i bezobrazno), kako niko ne bi nista posumnjao.
Sasvim mi je svejedno da li ces prihvatiti ili ne. Moja sestricina je ubijena i za to će neko da zavrsi u zatvoru. Ako odlucis da i dalje stitis ubice, onda je jasno ko ce to biti. No pogledaj jos jednom slike torbe sa presjecenim kaisom i razmisli dobro.
Ja sam sada jedini koji te moze spasiti od robije…

SEKRETARU TUŽILAŠTVA
Tekst koji citate razlikuje se od onoga koji ce dobiti vase kolege, u tuzilastvu, s obzirom da je i vasa uloga drugacija. Naravno sugerisem vam da na eventualna pitanja, o sadrzaju pisma odgovorite da je tekst isti kao onaj upucen na vas mejl, samo bez slike, (to su oni dobili). No ne smeta mi i ako ne prihvatite savjet…
Razlog za ovo je taj sto ce doci dan kada cete morati da svjedocite o dogadjajima kojima ste prisustvovali. Nije iskljuceno da ce vas onda, posto su vas vec tjerali da iznosite lazne informacije u javnost, prisiljavati da povucete neke svoje izjave, konkretno: Radi se o predmetu 2,5-3 cm sirine, te 1 mm debljine, (nepoznate duzine), ali mi to nismo saopstili da ne bi uznemiravali javnost... Time biste postali njihov saucesnik, a siguran sam da to ne zelite.
Naravno da se ne radi samo o tome, ali je to kljucna recenica, koja sad vise i ne zavisi samo od vas, jer smo u medjuvremenu dobili potvrdu i sa druge strane o tome, a siguran sam da znate da imam obicaj sve svoje razgovore snimam tonski. No cak i da nemam obilje dokaznog materijala, dovoljna je samo slika torbe. Krivci su toga svjesni i ponasaju se kao narkoman bez sprica.
Ja cu naravno biti prisiljen da navedem sve dokaze koje imam i pomenem sve svjedoke, a time i vas, no volio bih da prije nego sto se to desi razgovaram sa vama izvan prostorija tuzilastva, kako bi sve proteklo onako kako vama najvise odgovara. Siguran sam da vec odavno znate da su vase kolege pokusali da prikriju ubistvo. Postupite po zakonu i pozovite me na dole navedeni broj i to iskljucivo sa broja koji se ne moze povezati sa vama (iz poste recimo), jer vjerujem da se moj telefon prisluskuje. Predstavite se kao NADA, i odaberite mjesto gdje mozemo da razgovaramo. Jedina osoba koja moze prisustvovati tom razgovoru je vas suprug (ako to zelite, i ako ste ga upoznali o svemu).
Ukoliko odbijete ovaj predlog, nece to sa moje strane izazvati nikakve negativne posledice (necu vas smatrati njihovim saucesnikom niti ukljuciti u grupu optuzenih), ali ako vam to nesto znaci, mnogo biste me razocarali.
To znaci da ste zarad dobre plate spremni zazmuriti na ubistvo djeteta, a veliko je pitanje sta ce vasa djeca misliti o tome kad se istina sazna…
Ako i malo sumnjate u zakonitost postupka koji trazim procitajte :
Odavanje sluzbene tajne (Clan 355-relevantni stav)
(5) Nema krivicnog djela iz stava 2., ako ko sluzbenu tajnu, cija je sadrzina suprotna ustavnom poretku Republike Srpske, objavi ili posreduje u objavljivanju u namjeri da javnosti otkrije nepravilnosti u organizovanju, djelovanju i vodjenju sluzbe, ako objava nema stetne posljedice za Republiku Srpsku.

Ako odlucite da razgovaramo javite mi se najdalje do kraja marta (ili dodjite licno na adresu Majke Jevrosime 20), jer cu kako sam obavjesten pocetkom aprila imati razgovore o predstojecem procesu. Zao mi je sto ne mogu da vas potpuno iskljucim iz svega, ali siguran sam da znate da je vasa duznost da kazete istinu…

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

17.11.2011.

KRIMINAL U VLASTI

KRIMINAL U VLASTI

Obavjestavam medije i gradjane da sam dosao do nepobitnih dokaza da je mafijaski i diktatorski rezim, preuzeo pod kontrolu najvaznije organe zaduzene za borbu protiv organizovanog kriminala, a to su servisi mafije tuzilastva i Ured disciplinskog tuzioca (UDT).

U prilozima su dokazi o tome a temelje se na zvanicnim dokumentima tih organa i to:

1) 1 Prijava protiv UDT-a

Dokument je u stvari krivicna prijava protiv lica iz Udt-a, koji kako se vidi iz drugih priloga uopste ne citaju prituzbe gradjana, nego ih po automatizmu odbacuju...

2) 2 Vijecu o odluci

Tekst prituzbe iz koga se jasno vidi da je osoba x (Zdenko Bajo), podnosilac, dok je u prilozima njegov dokument i dokument osobe Y. UDT, ne citajuci tekst, zavodi pod odgovarajucim brojem, ali obavjestavajuci pogresnu osobu Y, vidjevsi njeno ime na kraju...

3) 3 Moja prijava

Radi se o prilogu koji sam ja napisao i potpisao...

4) 4 Prijava osobe y

Prijava druge osobe, koja je sluzila samo kao argument mojih tvrdnji...

5) 5 Odluka tuzioca od 28 juna

Fotokopija kriminalne odluke u kome se vidi da je donesena 28.06.

6) 6 Odgovor na zahtjev

U kome mi se odgovara da se u predmetu u kome se donosi odluka o nesprovodjenju istrage, nalaze i prijave predate poslije, cak i mjesec dana kasnije, 28.07. recimo... Nevjerovatno!!!

7) 7 Odluka udt-a

Kopija obavjestenja u kome UDT, obavjestava pogresnu osobu, koja nema pojma ni o tekstu prijave, niti da je poslata, samo je njen dokument koristen kao prilog...

8) 8 Povrat racunara

Odluka suda iz koje se indirektno vidi priznanje tuzilastva da je insceniralo teroristicku akciju protiv mene bez argumenata, kriminalno i bahato...

REZIME

Mafija koja vlada zemljom, ne postuje nikakve zakone i ima svoje servise, tuzilastva koja su zaduzena za sprecavanje njihovog procesuiranja i ured disciplonskog tuzioca, koji stiti pripadnike tuzilacke mafije.

Ocito je da niko iz ureda nije procitao tekst, jer bi i djeca iz osnovne skole shvatila ko je podnosilac.

S druge strane mafijaska vlast, terorise i medije zabranjujuci da se objavi bilo sta o kriminalu tuzilacke mafije. Poslije upada na BN televiziju i montirane optuznice protiv vlasnika, niko ne smije da se suprotstavi tim kriminalcima osim mene.

Iako su me optuzili za planiranje atentata na 6 tuzilaca, ta banda se nije usudila izaci pred sud i 22.12 su prisiljeni da se sloze sa vracanjem racunara, koji su oduzeti jos u martu, sa ciljem da se uniste dokazi o nihovim zlocinima. U sklopu svega sam prisluskivan, pretresan, pracen, kako policajcima u civilu ukorak po gradu, tako i patrolnim kolima, koja su me pratila na 20-50 metara, dok sam ja hodao.

Na mjestima gdje nisu mogli proci, (park recimo), javljano je patrolnim trojkama, koje su me docekivale na svakoj raskrsnici. I jos jedna sitnica :

Pred mojom kucom je bilo strazarsko mjesto u tri smjene, a takodje i neki poznanici su imali "manje tretmane". I vrhunac monstruoznosti :

Pri pokusaju da dostavimo dokaze o ubistvu njenog jedinog djeteta, moja sestra i ja bivamo uhapseni. Majci ubijenog djeteta nije dozvoljeno niti da pozove advokata, te smo prvostepenom odlukom osudjeni na kazne od po 600 KM + 300 za troskove

Odlukom okruznog suda, krajem 2010 ustanovljeno je da je ceo postupak bio nezakonit te se isti obustavlja. Ja nikada necu odustati od borbe protiv tuzilacke mafije i ovog diktatorskog rezima, ali poruka svima vama je jasna, sta ce vam se desiti ako im se suprotstavite.

Ovo je manje od 1 procenta materijala, koji imam o kriminalu tuzilacke mafije.

Ima li ovdje neko hrabrosti da se pridruzi toj borbi ili ce gradjani moci da dodju do materijala tek na sajtu g. Asanza, kada se zavrsi sa prevodjenjem ???

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

17.11.2011.

KRIMINAL U TUZILASTVU 2010. GODINE

INSTITUCIJAMA REPUBLIKE
KRIMINAL U TUZILASTVU 2010. GODINE

Napomena: Ovaj dokument je zavrsna faza moje borbe protiv kriminala u institucijama drzavne vlasti u navedenoj godini, a vezano za ubistvo i prikrivanje ubistva djevojčice Ivone Bajo, te svim nezakonitim postupcima kriminalaci iz redova tužilačke mafije po tom pitanju.
Kako sam kontinuirano dostavljao podatke o ovom slučaju i svim kriminalnim aktivnostima tužilaštva, necu sada detaljno da ponavljam nista od toga. Ističem samo da je tužilačka mafija, kada je saznala da imam veći broj dokaza o njihovim zločinima, uključujući i snimke njih samih, pokrenula akciju nepojmljivih razmjera za proječnog građanina.
U sklopu tih aktivnosti su izdejstvovali oduzimanje računara, pošto su me prethodno lažno optužili po članu 169, za "Ugrožavanje sigurnosti".
Kako se ne radi o baštovanima, nego o tužiocima, koji zasigurno znaju, šta je pretpostavljeno kao prijetnja, u pomenutom članu, jasno je da su oni smišljeno, svjesno dali lažnu izjavu sa ciljem da dođu do podataka i unište ih.
Poslije vise od 8 mjeseci, za koje vrijeme su odugovlačili postupak kriminalci iz tužilastva su bili prisiljeni da se saglase sa vraćanjem računara, pošto nisu smjeli da se suoče sa mnom na sudu, gdje bih izneo sve dokaze protiv njih.
Iako sam zahtijevao da budem obaviješten o otvaranju i pregledu računara, što je obavezno po ZKP-u, te tražio više puta razgovor sa tužiocem, on je to naravno izbjegavao, svjestan da je brutalno prekršio više članova pravilnika i KZ-a. Sem toga iako sam uputio pismeni zahtjev da se prilikom predaje izvrši kontrola ispravnosti računara, to je ignorisano i sve je izvršeno bez prijema.
Računar naravno nije bio u funkciji, a postoje i snimci kao dokaz da je hard disk prazan, te je čak i dvd rezač bio neispravan, što ne mogu da shvatim, kome je bilo potrebno, da ga onesposobi, osim ako nije bio u vlažnoj prostoriji.
Šteta koja mi je nanesena uništavanjem programskog koda za oko 130 programskih paketa, odnosno oko 250 fajlova sa tim kodom, je neprocjenjiva i biće predmet tužbe protiv odgovornih, a sada samo ponavljam da su kriminalci unutar tužilaštva spremni na sve samo da bi prikrili tragove svojih zločina. Dakle jedan građanin, koji je došao do dokaza o kriminalu u institucijama sistema i nastoji da se oni procesuiraju, je doživio nezapamćen teror, sa ciljem da se uplaši i odustane od dalje borbe.
No kako ta mafija nije bila svjesna sa kim ima posla, to im nije uspjelo. Naime još početkom godine sam dobio podatke da će se u javnosti pojaviti veći broj dokumenata, koji će kompromitovati "velike igrače", te će vremenom svi biti pohapšeni.
To sam i napisao u martu 2010, u dokumentu Tužiocima.mht, (a nalazi se na diskovima koje sam dostavljao institucijama) citiram završni dio:
Imam pouzdane informacije da ce uskoro doci do „velikog ciscenja“. Bilo bi korisno da im pomognete u tom poslu.
Priznajem da nisam očekivao da će to biti u ovakvom obimu, (hapšenje bivšeg premijera Hrvatske, akcija u US kantonu, afera "žuta kuća" i trgovina ljudskim organima, te hapšenja moćnika po Crnoj Gori, sve sa Vikiliks zavrzlamama. Po informacijama koje imam od hakerske mreze i sad već bivši premijer će u budućnosti da završi iza rešetaka.

Mislim na susjednog, mada i ovi "naši" imaju sve potrebne "kvalitete" za to.
No da se ne bavimo više apstrakcijama, nego da se vratim na poznate činjenice:

Sem debakla koji su doživjeli vraćanjem računara, tužilačka mafija je raskrinkana i u slučaju hapšenja moje sestre i mene u avgustu 2010, dan prije "srčanog udara" Ace Teodorovića.
Okružni sud je doneo Rješenje o obustavi postupka protiv nas, a za one koji su neupućeni, ističem da smo uhapšeni pri pokušaju da dostavimo dokaze o više krivičnih djela.
Tužilaštvo dakle u toku cijele 2010. godine "nije imalo vremena" da evidentira niti jedan podatak koji sam pokušao da dostavim. Niti tužilac Stjepanović, u početku, a kasnije ured glavnog tužioca nisu htjeli da čuju kakve ja to dokaze imam, te su čak dali nalog da se nezakonito uhapsimo. Čak je pokušano da mi se zabrani i predaja dokumenata u pisarnici, što je kasnije poslije mog protivljenja i upozorenja preinačeno, tako da sad materijal predajem u hodniku prizemlja, što je jedinstven slučaj u zemlji.
Naravno to što predam "niko još nije proučio", mada sam lično imao prilike da vidim kako se pojedinci vraćaju natrag pošto su već krenuli kući, (oko 14 sati), da bi pročitali sve što dostavim, jer je materijal koji ja predajem prioritet tužilaštva. To u smislu da ih zanima sadržaj, a naravno ne da bilo šta preduzmu.
Svojim odlukama Sud je jasno pokazao da nikada u okviru svoje borbe nisam prekršio zakon, i to je jasno istaknuto. Ono što nije direktno istaknuto je to da je servis mafije tužilaštvo, pokrenulo pravi teroristički napad na mene, koristeći se pri tom svim sredstvima i brutalno kršeči zakon koji bi trebali da primjenjuju.
Niko ne smije biti izvan i iznad zakona, te od vas očekujem da te kriminalce zaustavite i da pred sudom bude okarakterisano svako njihovo krivično djelo.
Mislim da je sada svima jasno, da ja neću odustati nikada, a ostavljam otvoreno pitanje:
Da li će sve moći da se završi pred našim sudovima ili će biti potrebna internacionalizacija ovog slučaja. Sve sporove sa tužilačkom mafijom sam dobio pred sudom, i to bez ijedne riječi o dokazima koje sam dostavio o njihovim zločinima.
Sud u Strazburu zasigurno neće ćutati o tome...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

16.11.2011.

KONZULATU REPUBLIKE HRVATSKE

KONZULATU REPUBLIKE HRVATSKE

Obracam se Vladi Republike Hrvatske, a posredstvom Konzulata Republike Hrvatske u Tuzli, sa molbom da se proslijede ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske, da ih strucne osobe u pomenutom ministarstvu, analiziraju, skupa sa dokumentom "NALAZ I MISLJENJE", dr Blazanovica i fotosima koje sam predala konzulatu u Cirihu, te ukoliko nadju osnova u mojim tvrdnjama, proslijede svoje misljenje Vladi Bosne i Hercegovine, te Vladi republike Srpske, sa ciljem da se otkriju i procesuiraju ubice moje kceri Ivone Bajo, (inace drzavljanke Republike Hrvatske) dana 23.07.2009. godine u Bijeljini...
Ukratko bih predocila da je posle vise nezvanicnih, u javnost plasirano misljenje da je moja kci, sama sebe ubila, tako sto se nabola na zicu od korpa sa bicikla, (promjera 2mm) koja je napravila rez na grudima od 2cm, te potom probila prsnu kost, napravivsi probod kroz nju od 25*1mm, te potom kroz grudnu zlijezdu, na kraju napravila razdor desne plucne arterije i dusnice.

Iako je po zavrsenoj obdukciji, porodici (uz prisustvo 5 svjedoka, medju kojima je i jedan sudija), saopsteno da takve povrede nije mogla nanijeti zica, i da obducent nije mogao takvo sto da potpise, Tuzilastvo to ne prihvata, nego nalaze analizu zice.
Porodica je tijekom vremena, dosla do veceg broja dokaza o umijesanosti nekih od inspektora i tuzilaca u prikrivanju ubistva, a posto pocetkom godine "zatvaraju" istragu, iako niti jedan od vjestaka (biolog i trasolog), nije dao potvrdu da je smrt nastupila na nacin kako je to sugeriralo tuzilastvo, dolazimo i do materijalnog dokaza, torbe koju je djevojcica imala uz sebe u danu kada je ubijena.
KORPA

Torba je naime za svo vrijeme navodne istrage bila sakrivena, kako od porodice, tako i od javnosti, a predocena nam je tek po zatvaranju istrage u prostorijama Okruznog suda u Bijeljini, kada je moj brat Zdenko Bajo, nacinio snimke te torbe, na kojima se jasno vidi da je kais od par cm debljine presjecen, te djelimicno opran nekim hemijskim sredstvom, kako bi se uklonili tragovi ubistva. Sve to su vidjeli i uklonili istrazitelji, ocito sa namjerom da se ubistvo jednog djeteta predstavi kao nesrecan slucaj.
Napominjem da je pristup predmetima odobrio Sud, a Tuzilastvo na vise podnesenih zahtjeva o pristupu informacijama (na sto ih obavezuje zakon), ne dozvoljava uvid u spis i kopiranje dokumenata, kako bi nas sprijecili da dodjemo do svih dokaza o prikrivanju ubistva...
Slika torbe na kojoj se jasno vidi prelaz iz originalne zute boje u drugu nijansu, predata je istrazi, kao i dokument "Zagubljeni dokazi", na kome se ocituje da predmet koji je ubio moju kci, prethodno presjekao pomenuti kais, pod uglom koji zatvara polozaj rane na grudima sa tim kaisom prebacenim preko ramena.
Torba se i dalje nalazi u prostorijama suda, a posto je moj brat predao snimke torbe kvaliteta 7000000 piksela Tuzilastvu i policiji, te pozvao pojedinacno sve tuzioce na suradnju u otkrivanju ubojica, uslijedila je tortura od strane drzavnih institucija prema mojoj porodici, koja se ocitovala u tome sto je svako ko je vidjen u drustvu mog brata, pracen, legitimisan, pretrasan, te je posle upada policije u prostorije koje je koristio moj brat i osobe sa kojima je bio u kontaktu, oduzet racunar (moje vlasnistvo, a koji je koristio brat za prikupljanje i obradu podataka o kriminalcima unutar drzavnih institucija), te imovina jedne druge osobe, koja nije u srodstvu sa nama, ali je moj brat koristio njegov stampac, posto vlastiti nije imao.
Nadalje sugeriram, s obzirom da je Tuzilastvo poslalo obavijest Konzulatu da ce njihovim pripadnicima uvijek biti omogucen uvid u dokumentaciju, a gospodja konzulica u Tuzli, Miona Sevcik je upoznata sa nasim problemima od samog pocetka, da se ta mogucnost iskoristi, kako bi uz pomoc mog brata, koji je najbolje upoznat sa svim kriminalnim aktivnostima unutar drzavnih organa (a njemu se licno ne dozvoljava pristup informacijama), sve relevantne cinjenice bile predocene i institucijama Republike Hrvatske.
Skrece ovom prilikom paznju na tekst obavijesti koji prilazem na drugoj strani u kome glavni tuzilac kaze da su poslati nesporni uzorci (tkivo), meje kceri na analizu i da je u njenom tkivu, utvrdjeno prisustvo njene krvi. NEVJEROVATNO!!!
Nadalje, posto je prilikom saslusanja zbog napada na drugu djecu Osoba I.H. priznala da je izvrsila ubojstvo Ivone Bajo, tuzilastvo to skriva od javnosti i salju ga u dusevnu bolnicu. Po posljednjim informacijama osoba je pustana i nalazi se u Sarajevu, a tuzilac je u Srebrenici.
I na kraju smo od dr Busarcevica, (tel, 00381641132592). sudskog vjestaka koji je radio trasolosku analizu saznali da mu uopste nisu bile predocene, unutarnje povrede i da je svoje misljenje zasnovao iskljucivo na povrsinskoj rani, sto je ociti bio i cilj tuziteljke.
Audio snimak razgovora sa pomenutim vjestakom, je predat nedavno u pisarnici suda, a svi dosadasnji pokusaji de se to preda policiji ili tuzilastvu zavrseni su bezuspjesno, no pokusacemo ponovno. Izjava vjestaka je na donjem linku
IZJAVA VJESTAKA

Kada se tome doda da je u svom misljenju dr Blazanovic istakao da je povredni predmet trakastog izgleda, a da je po izjavi vozaca kamiona njihov rezervoar uvezan spanerom, trakama za vezanje robe, postaje jasnije zasto nam se uskracivao pristup informacijama. Te izjave smo dobili tek nedavno i to ne zaslugom tuzilastva, koje je ocito smisljeno prikrilo dokaze ubojstva...
Nadam se da cemo svi skupa doprinijeti tome da se sazna istina o ubojstvu jedne osmogodisnje djevojcice, (neovisno o tome sto se radi o drzavljenki Republike Hrvatske), jer ako dozvolimo da nam nekaznjeno ubijaju djecu, kakvu sudbinu mozemo ocekivati za sebe.

BUDIMKA BAJO

0041762453155

16.11.2011.

VLADI REPUBLIKE HRVATSKE

KONZULATU REPUBLIKE HRVATSKE
VLADI REPUBLIKE HRVATSKE

Obracam se Vladi Republike Hrvatske, a posredstvom Konzulata Republike Hrvatske u Cirihu, sa molbom da se dokumenti koje dostavljem kao prilog, proslijede ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske, da ih strucne osobe u pomenutom ministarstvu, analiziraju, te ukoliko nadju osnova u mojim tvrdnjama, proslijede svoje misljenje Vladi Bosne i Hercegovine, te Vladi republike Srpske, sa ciljem da se otkriju i procesuiraju ubice moje kceri Ivone Bajo, (inace drzavljanke Republike Hrvatske) dana 23.07.2009. godine u Bijeljini...
Ukratko bih predocila da je posle vise nezvanicnih, u javnost plasirano misljenje da je moja kci, sama sebe ubila, tako sto se nabola na zicu od korpa sa bicikla, (promjera 2mm) koja je napravila rez na grudima od 2cm, te potom probila prsnu kost, napravivsi probod kroz nju od 25*1mm, te potom kroz grudnu zlijezdu, na kraju napravila razdor desne plucne arterije i dusnice, sto se ocituje u prilogu NALAZ I MISLJENJE, dr Blazanovica.
Iako je po zavrsenoj obdukciji, porodici (uz prisustvo 5 svjedoka, medju kojima je i jedan sudija), saopsteno da takve povrede nije mogla nanijeti zica, i da obducent nije mogao takvo sto da potpise, Tuzilastvo to ne prihvata, nego nalaze analizu zice.

Porodica je tijekom vremena, dosla do veceg broja dokaza o umijesanosti nekih od inspektora i tuzilaca u prikrivanju ubistva, a posto pocetkom godine "zatvaraju" istragu, iako niti jedan od vjestaka (biolog i trasolog), nije dao potvrdu da je smrt nastupila na nacin kako je to sugeriralo tuzilastvo, dolazimo i do materijalnog dokaza, torbe koju je djevojcica imala uz sebe u danu kada je ubijena.
Torba je naime za svo vrijeme navodne istrage bila sakrivena, kako od porodice, tako i od javnosti, a predocena nam je tek po zatvaranju istrage u prostorijama Okruznog suda u Bijeljini, kada je moj brat Zdenko Bajo, nacinio snimke te torbe, na kojima se jasno vidi da je kais od par cm debljine presjecen, te djelimicno opran nekim hemijskim sredstvom, kako bi se uklonili tragovi ubistva. Sve to su vidjeli i uklonili istrazitelji, ocito sa namjerom da se ubistvo jednog djeteta predstavi kao nesrecan slucaj.
Napominjem da je pristup predmetima odobrio Sud, a Tuzilastvo na vise podnesenih zahtjeva o pristupu informacijama (na sto ih obavezuje zakon), ne dozvoljava uvid u spis i kopiranje dokumenata, kako bi nas sprijecili da dodjemo do svih dokaza o prikrivanju ubistva...
Slika torbe na kojoj se jasno vidi prelaz iz originalne zute boje u drugu nijansu, nalazi se u prilogu, kao i dokument "Zagubljeni dokazi", na kome se ocituje da predmet koji je ubio moju kci, prethodno je presjekao pomenuti kais, pod uglom koji zatvara polozaj rane na grudima sa tim kaisom prebacenim preko ramena.
Torba se i dalje nalazi u prostorijama suda, a posto je moj brat predao snimke torbe kvaliteta 7000000 piksela Tuzilastvu i policiji, te pozvao pojedinacno sve tuzioce na suradnju u otkrivanju ubojica, uslijedila je tortura od strane drzavnih institucija prema mojoj porodici, koja se ocitovala u tome sto je svako ko je vidjen u drustvu mog brata, pracen, legitimisan, pretrasan, te je posle upada policije u prostorije koje je koristio moj brat i osobe sa kojima je bio u kontaktu, oduzet racunar (moje vlasnistvo, a koji je koristio brat za prikupljanje i obradu podataka o kriminalcima unutar drzavnih institucija), te imovina jedne druge osobe, koja nije u srodstvu sa nama, ali je moj brat koristio njegov stampac, posto vlastiti nije imao.
Nadalje sugeriram, s obzirom da je Tuzilastvo poslalo obavijest Konzulatu da ce njihovim pripadnicima uvijek biti omogucen uvid u dokumentaciju, a gospodja konzulica u Tuzli, Miona Sevcik je upoznata sa nasim problemima od samog pocetka, da se ta mogucnost iskoristi, kako bi uz pomoc mog brata, koji je najbolje upoznat sa svim kriminalnim aktivnostima unutar drzavnih organa (a njemu se licno ne dozvoljava pristup informacijama), sve relevantne cinjenice bile predocene i institucijama Republike Hrvatske.
Nadam se da cemo svi skupa doprinijeti tome da se sazna istina o ubojstvu jedne osmogodisnje djevojcice, (neovisno o tome sto se radi o drzavljenki Republike Hrvatske), jer ako dozvolimo da nam nekaznjeno ubijaju djecu, kakvu sudbinu mozemo ocekivati za sebe.

PRILOZI

1. NALAZ I MISLJENJE
2. ZAGUBLJENI DOKAZI
3. SNIMKA TORBE SA KOMENTAROM
BUDIMKA BAJO
0041762453155
15.11.2011.

ZAKON O SLOBODI PRISTUPA INFORMACIJAMA

U ovom dokumentu će biti predočeni tekstovi, nekih od zahtjeva za pristup informacijama, koje sam podnosio u OT Bijeljina, odnosno CJB Bijeljina. Nikada mi nije omogućen uvid niti u jednu informaciju. Samo je rijetko uslijedio odgovor, bez podataka o trazenim informacijama. Za gradjane koji to ne znaju, slijedi tekst jednog od članova Zakona:

Član 4
Svako fizicko i pravno lice ima pravo pristupa informacijama koje su pod kontrolom javnog organa, a svaki javni organ ima odgovarajucu obavezu da objavi takve informacije. Ovo pravo pristupa podliježe samo formalnim radnjama i ogranicenjima kako je utvrdeno u ovom zakonu.

Kompletan tekst Zakona je na linku:

ZAKON O SLOBODI PRISTUPA INFORMACIJAMA

 

Dakle iako im je to zakonska obaveza, korumpirani službenici se toga ne pridržavaju! O kakvim se monstruoznim krivicnim djelima radi, mozete steci utisak iz sadrzaja Zahtjeva, koje sam dostavljao, a ovo je samo jedan dio njih…

 

ZAHTJEV ZA PRISTUP INFORMACIJAMA

  

  Ime i prezime : ZDENKO BAJO

 

  Adresa : MAJKE JEVROSIME 20

 

(Naziv organa kome se zahtjev podnosi)OKRUZNO TUZILASTVO U BIJELJINI

 (Sadržaj zahtjeva) 1

1. PODACI O IZVRŠENIM RADNJAMA OD STRANE TUŽILAŠTVA, VEZANO ZA SMRT NAČELNIKA KRIMINALISTIČKE POLICIJE ACE TEODOROVIĆA 11.08.2010. SA POSEBNIM OSVRTOM NA TO KO JE BIO NADLEŽNI TUŽILAC ILI DEŽURNI, AKO TUŽILAŠTVO UOPŠTE NIJE PREDUZIMALO BILO KAKVE AKTIVNOSTI.

S OBZIROM DA POSTOJE OTROVI KOJI SIMULIRAJU SRČANI UDAR, TAJ KOJI NIJE NALOŽIO AUTOPSIJU PREUZEO JE NA SEBE ODGOVORNOST ZA EVENTUALNO UBISTVO, SEM AKO NEMA VIDOVNJAČKE SPOSOBNOSTI...

(Sadržaj zahtjeva) 2

OD MJESECA MARTA 2010. GODINE, PREMA MENI SU PROVOĐENE "POSEBNE ISTRAŽNE RADNJE", O ČEMU IMAM DOKAZE, KOJE SU OBUHVATALE SVE ZAKONOM PREDVIĐENE AKTIVNOSTI, SEM "SIMULIRANOG OTKUPA PREDMETA I DAVANJA PODKUPNINE", ALI UZ NEKE AKTIVNOSTI IZVAN OKVIRA ZAKONA...

S OBZIROM DA ZA POMENUTE AKTIVNOSTI, MOGUC JE KRAJNJI ROK OD 6 MJESECI, POSLIJE KOGA O ISTIMA MORAM BITI OBAVJEŠTEN, OČITO JE DA JE ZAKON ZLOUPOTREBLJEN...

ILI ZA POMENUTE RADNJE NIKADA NIJE DATA SUDSKA NAREDBA, ILI SE NEZAKONITO IZBJEGAVA OBAVEZA PREDVIĐENA ZKP-om, ODNOSNO ONE NEZAKONITO PRODUŽAVAJU, TE ZAHTIJEVAM SVE PODATKE O ISTIMA, UKOLIKO SU ZATRAŽENE OD STRANE BILO KOG TUŽIOCA...

 (Sadržaj zahtjeva) 3

ZAHTIJEVAM DA MI SE KAO ZASTUPNIKU GOSPOĐE BUDIMKE BAJO OMOGUĆI UVID U SVE DOKUMENTE KRIMINALISTIČKE POLICIJE VEZANO ZA SASLUŠANJE OSOBE, KOJA JE NA SASLUŠANJU PRIZNALA DA JE IZVRŠILA UBISTVO IVONE BAJO...

(Sadržaj zahtjeva) 4

S obzirom da je prije mjesec dana OT Doboj zavrsio sa "obradom" spisa KTA-596/09, koji kako sam obavješten od strane tamošnjeg glavnog okružnog tužioca lično, nije nikada ni bio dodijeljen njihovom tužilaštvu, stekli su se uslovi da porodica ubijene djevojčice, ostvari uvid u taj predmet i približi se istini o tome na koji način je nastradala djevojčica, jer poslije 15 mjeseci zahvaljujući kriminalnom radu tužioca Stjepanović, imamo samo Obavijest na čitavih 10 (deset) redova o nesprovođenju istrage. To je dakle slika njenog grandioznog, profesionalnog rada, te stoga tražim...

1. UVID U NAPRIJED NAVEDENI SPIS I KOPIRANJE DIJELOVA KOJI SU DO DANAŠNJEG DANA BILI NEDOSTUPNI PORODICI, SA POSEBNOM OSVRTOM NA FOTO DOKUMENTACIJU IZ TOG PREDMETA.

2. UVID U DOKUMENTACIJU O ISTRAŽNIM RADNJAMA PROVEDENIM PREMA OSOBI KOJA NAS JE JOŠ PRIJE 15 MJESECI KONTAKTIRALA SA TVRDNJOM DA IMA SNIMAK UBISTVA DJEVOJČICE IVONE BAJO.

3. UVID U ZAPISNIK I KOPIRANJE IZJAVE OSOBE KOJA JE U MAJU 2010. PRIZNALA UBISTVO.

Kako se fotografije nalaze i na cd-u, zanima me da li je praksa zužilaštva da se materijal u elektronskom obliku, kopira na diskove ili je moguć prenos pomoću prenosive usb memorije, kako bih se prilagodio praksi službi koji se bave tim poslom.

Obavještavam OT Bijeljina da sam nedavno poslao zahtjev u OT Doboj za kopiju zapisnika sa sjednice Kolegija, na koji je naredbom glavnog tužioca, poslije samo 2 dana, poštom stigla tražena dokumentacija.

Postoje dakle i pozitivni primjeri poštovanja zakona od strane tužilaštva.

Očekujem od vas da slijedite taj primjer, jer će neki dokumenti iz tog spisa biti jak dokazni materijal na predstoječim procesima za najteža krivična djela, od kojih je najveći zločin "Teško ubistvo", te više djela sa ciljem sprečavanja dokazivanja istog... 

(Sadržaj zahtjeva) 5

Obracem se Okruznom tuzilastvu u Bijeljini sa zahtjevom da mi se omoguci uvid u neke informacije koje su u posjedu gore navedenog organa.
Radi se o sledecim informacijama :

1. PODACI O LICNIM PRIMANJIMA SVIH ZAPOSLENIH U TUZILASTVU POJEDINACNO.
(Misli se samo na tuzioce, a ne i na ostale službenike, i to podaci kako o mjesecnim premanjima, tako i o bilo kakvim dodacima u sklopu posla, ako ih ima. Primanja bilo koga "sa strane", nisu predmet ovog Zahtjeva...)


2. UVID U DOKUMENTACIJU I KOPIRANJE ISTE, O NAREDBI ZA PRENOS NADLEŽNOSTI PREDMETA "IVONA BAJO" U DRUGO TUŽILAŠTVU, DRUGOM TUŽIOCU (ako ista postoji, jer sam dobio informaciju od Sudske policije o tome, dok portparol OT Doboj, to u stampi negira).

(Sadržaj zahtjeva) 6

Obracem se Okruznom tuzilastvu u Bijeljini sa zahtjevom da mi se omoguci uvid u neke informacije koje su u posjedu gore navedenog organa.
Istovremeno koristim priliku da vas upoznam sa cinjenicom da postoji

ZAKON O SLOBODI PRISTUPA INFORMACIJAMA


i da bi bilo korisno da ga procitate, jer sam siguran da ne zelite, nehotice da prekrsite neku od odredbi tog zakona...
Radi se o sledecim informacijama :

1. DOKUMENTACIJA VEZANA ZA UPAD I PRETRES PROSTORIJA BN TELEVIZIJE OD STRANE POLICIJE, A PO NALOGU OKRUZNOG TUZILASTVA U BIJELJINI U JANUARU 2010. GODINE.

2. DOKUMENTACIJA VEZANA ZA SLUCAJ "NEDELJKO RADMAN", KOJI JE UMRO NA SASLUSANJU U CJB BIJELJINA, A PO NALOGU OKRUZNOG TUZILASTVA U BIJELJINI (da ne bude zabune, misli se da je saslusan po nalogu, a ne da je umro po nalogu... ili mozda jeste ?).

CJB BIJELJINA - KRIMINALISTIČKA POLICIJA

 (Sadržaj zahtjeva) 7


ZAHTIJEVAM DA MI SE KAO ZASTUPNIKU GOSPOĐE BUDIMKE BAJO OMOGUĆI UVID U DOKUMENTACIJU, U KOJOJ NADLEŽNI INSPEKTOR OPISUJE KAKO JE DOŠLO DO PRESJECANJA KAIŠA. TORBE KOJU JE UBIJENA DJEVOJČICA IVONA BAJO NOSILA PREKO RAMENA, GDJE JE NESTAO DIO I KO JE I ZAŠTO OPRAO VEĆI DIO OSTATKA KAIŠA, AKO JE TO UOPŠTE PRIMJEĆENO OD INSPEKTORA, KOJI TVRDI DA JE SVOJ POSAO RADIO PROFESIONALNO...

(PRILIKOM POKUSAJA PREDAJE NAREDNOG ZAHTJEVA I DISKA SA DOKAZIMA O VISE KRIVICNIH DJELA SAM UHAPSEN, TAKO DA OVAJ ZAHTJEV, PRIMJENOM FASISTICKE NAREDBE, NIKADA NIJE PREDAT…)

OKRUZNO TUZILASTVO U BIJELJINI

 (Sadržaj zahtjeva) 8


ZAHTIJEVAM OD GORE NAVEDENOG ORGANA DA MI DOSTAVI PODATKE O TOME . ŠTA SE DESILO SA ZAHTIJEVIMA KOJE SAM PREDAO 10.12.2010, (TRI ZAHTJEVA) TE ZAHTJEVIMA OD 16.12.2010, (TRI ZAHTJEVA), TE JEDNIM ZAHTJEVOM OD 20.04.2010. GODINE?
OČITO JE DA SE BRUTALNO KRŠI ZAKON O SLOBODI PRISTUPA INFORMACIJAMA, A SVE SA CILJEM PRIKRIVANJA KRIMINALNIH DJELATNOSTI IZVRŠENIH OD STRANE PRIPADNIKA OT BIJELJINA...
POSTOJI TAKOĐE VIŠE DOKUMENATA I DOKAZNOG MATERIJALA KOJE SAM PREDAVAO U PROTEKLIH 18 MJESECI, KOJIMA SE IZGUBIO SVAKI TRAG. O TOME ĆU INSISTIRATI NA DIREKTNOM RAZGOVORU SA UREDOM GLAVNOG TUŽIOCA, JER JE OČIGLEDNO DA NEKO UNIŠTAVA DOKAZE I DOKUMENTE...
 

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

 

15.11.2011.

ZAŠTO JE "UMRO" NAČELNIK KRIMINALISTIČKE POLICIJE

MINISTARSTVU UNUTRASNJIH POSLOVA


NA RUKE MINISTRU


ZAŠTO JE "UMRO" NAČELNIK KRIMINALISTIČKE POLICIJE

Moja je dužnost, kao građanina, koji se bori protiv organizovanog kriminala, da obavijestim sve zvanične institucije o podacima do kojih sam došao u poslednje vrijeme.
Pozadina svega je ubistvo djevojčice Ivone Bajo, 23.07.2009. koje su kriminalci unutar drzavnih organa od početka pokušali predstaviti kao samoubistvo, (samopovređivanje) iako su vještaci to osporavali, kako patolog, (vještak medicinske struke), tako i biolog, te trasolog.
Iako sam još od kraja prošle godine upozoravao više državnih organa o svemu i iznosio dokaze, čak sa ponudom da i lično svjedočim i predočim druge dokaze, niko za to nije pokazao interes, osim nedavno g. Aco Teodorović, načelnik kriminalističke policije u Bijeljini.
Pošto smo mu 05.08.2010. sestra i ja predočili originalne zapisnike CJ Bijeljina, vezano za ubistvo djevojčice i ukazali na više nepravilnosti, on se složio da je to istina, sa opaskom "da su greške moguće", te istakao da će sve ispitati.
Takođe sam mu predložio da podnese Zahtjev za saslušanje tužioca Stjepanović Danice, a na osnovu audio snimka izjave vještaka dr. Busarčevića, koji tvrdi da mu dotična, nije dostavila podatke o unutrašnjim povredama, koje su i dovele do smrti, nego je svoje mišljenje zasnivao isključivo na snimku površinske rane, koju je sliku jedino dobio, ukoliko ih se ne boji.
Sa primjedbom, "Mislite da ih se bojim", dodao je : "Pa možda ću tako i da uradim".
Radilo se o razgovoru od oko pola sata, a ja iznosim samo najbitnije detalje.
Ponovivši još jednom da će predložiti saslušanje tužioca i ispitati sve ono na šta smo mu ukazali, (čak je pravio beleške) završili smo razgovor.
Sutradan smo pokušali da o kriminalnim djelima tužioca Stjepanović, obavjestimo ured Glavnog okružnog tužioca, na šta smo ponovo dobili odgovor da je isti zauzet, (što sam i očekivao) te da je tužilac Stjepanović na odmoru, što me uopšte ne zanima, niti sam to pominjao.
Zanimljivo je da se dok smo razgovarali sa policajcem na stepeništu ispred zgrade, tužilac Stjepanović pojavila na vratima i čuvši uzvik sestre, "Gospođa Danica", munjevito okrenula i kao zmija šmugnula nazad u objekat.
Da li je sudska policija, slagala nas ili su kriminalci iz tužilaštva slagali njih, nije ni važno, jer je komentar policajca bio, da je mislio kako je ona na odmoru.
Očito je da postoji naredba da se na sve načine spriječimo da dostavimo podatke o kriminalu, unutar tužilaštva i policije, a da li je to na nivou gradske ili državne vlasti, meni je sasvim svejedno, jer kriminalac je kriminalac, pa bio on običan nadničar ili premijer....
Par dana kasnije 10.08.2010. pokušali smo ponovo da dostavimo dokazni materijal o kriminalnim djelima tužioca Stjepanović, vezano za njenu tužilačku funkciju, uredu glavnog tužioca, što je jedna od obaveza tog ograna.
Tom prilikom je naredba o sprečevanju naših pokušaja da dostavimo dokaze išla i korak dalje, jer smo zbog naše borbe protiv organizovanog kriminala uhapšeni i bez prava na telefonski poziv, koji je sestra tražila, poslije 4-satnog zadržavanja izvedeni pred sudiju.
To je dakle poruka, ove jadne i bijedne vlasti, šta će se desiti sa građanima, ako pokušaju da se suprotstave mafiji....
No i nije to najgore što se desilo, jer nas, pogotovo mene ne mogu uplašiti ti kriminalci niti na koji način, ali već sutradan, dana 11.08.2010. gospodin Aco Teodorović, pronađen je mrtav u svom automobilu.
Cenzurisane informacije koje su se pojavile, kažu da je doživio srčani udar i skrenuo sa puta, te udario u neki objekat sa strane.
Sahranjen je već sutradan bez autopsije.
Volio bih da znam, ko je taj koji ima smjelosti "odokativno" konstatovati infarkt i naložiti da se ne radi autopsija. Zanimljivo bi bilo znati pravi uzrok smrti jedine osobe koja je bila spremna ispitati sve nezakonite i kriminalne radnje, vezano za ubistvo Ivone Bajo.
Ja naravno nemam dokaz da je g. Teodorović ubijen, (sumnjam da je otrovan) ali imam dokaze o krivičnim djelima tužilaštva (nekih osoba) i nekih inspektora.
To što sam vam već odavno dostavio podatke o kriminalnim aktivnostima inspektora Marković Dragoslava, a u međuvremenu sam dobio dokumentaciju iz koje se vidi da je u prikrivanje ubistva bio uključen i Stanko Stanišić, koji je 5 mjeseci prije okončanja istrage, postavio pitanje svjedoku sugestivnog sadržaja, koje već tada daje odgovor, "kako se radi o nesrećnom slučaju". Kako se dotični pojavio u tom slučaju i zašto je gospođu Xxxxxxxx saslušao baš on, ali ne i tužilac, niti inspektor Marković, ostavljam vama da ustanovite.
Saznao sam da porodica Yyyyyyyyy, (kod koje je bila ubijena djevojčica) ima izuzetno dobrog prijatelja u policiji, još u avgustu 2009. Da li je to baš inspektor Stanišić.
Ako je načelnik kriminalističke policije ubijen, odgovornost za njegovu smrt ne snose samo direktne ubice nego i svi vi koje sam obavještavao a niste ni prstom makli da ih zaustavite.

KO JOŠ TREBA DA UMRE DA BISTE REAGOVALI...?

Proslijeđeno :

1. Birou za žalbe i predstavke građana
2. Ustavnom sudu
3. VSiTV-u (UDT-U)
4. Ombudsmenu
5. Uredu visokog predstavnika
6. Premijeru
7. Ministarstvu pravde
8. Predsjedništvu BiH
9. SIPA-i
10. Medijima

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

15.11.2011.

KRIMINALNI INSPEKTOR MARKOVIC DRAGOSLAV

CJB-u BIJELJINA

KRIMINALISTIČKOJ POLICIJI
PRIJAVA KRIVIČNOG DJELA

Dostavljam materijal koji ce pokazati da je Dragoslav Marković, aktivno učestvovao u "Sprečavanju dokazivanja" krivičnog djela, čime je "Zloupotrebio službeni položaj" da bi "Pomogao učiniocu poslije izvršenja krivičnog djela", "Teško ubistvo" izvršeno nad Ivonom Bajo 23.07.2009.
Prije svega navedena osoba inače zaposlena kao kriminalistički inspektor u CJB Bijeljina, je napadno odbacivala nalaz i mišljenje patologa, tvrdeći da je samo njegovo mišljenje tačno odnosno da je djevojčica nastradala, padom na žicu od korpe bicikla.
Navedenu žicu je opisivao riječima, citiram :
Kao presječena i oštra poput noža, dužine palca, (pokazuje palac) i okrenuta prema gore.
Na naše traženje, (gđa Budimka i ja) da vidimo pomenuti "bajonet" to nam je omogućeno i naravno slika je sasvim drugačija. U prilogu na disku, su slike korpe, koje dokazuju da je prikaz inspektora Markovića lažan, a svoju tvrdnju spremni smo izreći pred sudom i podvrći se poligrafskom testiranju.

KORPA
U ZUTOM KRUGU JE VRH ZICE, KOJI JE NAVODNO PROBIO GRUDNI KOS I NAPRAVIO KANAL 2,5 CENTIMETARA SIRINE! ZELENOM STRELICOM JE OZNACENA METALNA PLOCICA, KOJA JE MORALA PROCI KRIZ RUPICU NACINJENU NA PRSNOJ KOSTI DIMENZIJA: 25*1 MILIMETAR! NEVJEROVATNO...
Na moj komentar da je žica sa suprotne strane od nanesene rane, da je tupa i uopšte nije okrenuta ka gore, inspektor kaže, zamislite : "Sad se ko nešto ispravila".
No to je usputni segment, kakvih je bilo više, a jedan značajniji je da je prilikom moje prijave o telefonskom pozivu osobe koja se predstavila kao Aleksandar, sa tvrdnjom da ima snimak ubistva, inspektor Marković pozvao tu osobu, sa telefona u kancelariji, na broj koji sam mu doneo i predstavivši se mojim imenom u daljem razgovoru rekao sledeće :
"Ja sam taj snimak, kao ujak, spreman i da platim", te kada je ovaj pokazao "strah":
"Mi ćemo da vas zaštitimo u policiji i tužilaštvu", što je neviđena brljotina...
Naprotiv u službenoj zabilješki, koja se nalazi na disku, tvrdi da je "Aleksandar" tražio novac ne navodeći svoju ulogu u cijelom događaju. S obzirom da je izdata naredba o dostavi listinga svih razgovora, lako će biti ustanoviti da je prvi poziv na taj broj bio upravo sa njegovog službenog telefona.
No najveći dokaz, kriminalnog rada inspektora Markovića je prikrivanje materijalnog dokaza, torbe koju je nosila ubijena djevojčica.
Iz snimaka na disku je vidljivo da je kaiš presječen, da komad nedostaje, a najveći dio ostatka je opran nekim hemijskim sredstvom, očito sa ciljem da ukloni tragove koji bi dokazali ubistvo. S obzirom da je njegova dužnost da evidentira sve važne činjenice, a ne postoji dokument u kome je opisano stanje torbe i kaiša, da ne pominjem, kako je ta činjenica sakrivena od porodice i javnosti, očito je da je shodno članu "Način izvršenja krivičnog djela"
(1) Krivično djelo može se izvršiti činjenjem ili nečinjenjem.
(2) Krivično djelo može biti izvršeno nečinjenjem samo kad je učinilac propustio činjenje koje je bio dužan da izvrši.

jasno da je pomenuti inspektor počinio krivično djelo, a da li je to učinio smišljeno, planski, sa namjerom, na što ukazuju sve njegove aktivnosti ili zbog svoje nesposobnosti, što bi bila mnogo bolja opcija za njega, na nadležnima je da ustanove...
Od kriminalističke policije očekujem da će odgovorno ispitati sve dokaze koje sam predočio. i podnijeti zahtjev da se navedeno lice pozove na informativni razgovor.
O rezultatima vaše reakcije prije svega, te o izjavi inspektora Marković Dragoslava, zahtijevam da budem obavješten i da mi se omogući uvid u sve radnje po ovoj prijavi.

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

13.11.2011.

ANALIZA

ANALIZA

(OVAJ TEKST JE UPUCEN TUZILASTVU U OKTOBRU 2009 GODINE, KADA SU NAVODNO OCEKIVALI MISLJENJE VJESTAKA. KASNIJE SE ISPOSTAVILO DA SU SVE PODATKE O UNUTRASNJIM POVREDAMA PRIKRILI, ODNOSNO FALSIFIKOVALI AUTOPSIJU...)
S obzirom da je pretpostavljeno, da je smrtonosne povrede Ivoni Bajo nanela zica sa bicikla, analizirajmo da li je to moguce:
Na slici se vidi grudni kos i vrh zice koji je navodno usmrtio devojcicu.
Zica je na slici crne boje, a za ovu priliku koristen je originalan snimak korpe...

KOSTUR
Ako se uzmu u obzir izvestaji sa vestacenja, vrh zice koji viri preko metalne plocice u obliku slova L je duzine 3 cm, dok je debljina drske grudne kosti nepoznata.
Kako je za vreme autopsije ustanovljeno da je predmet probio grudnu kost ostavivsi trag od 2,5 cm duzine i 1 mm sirine, ocigledno je da je famozna zica mogla da prodre samo do dela gdje se nalazi L plocica (ili neko tvrdi da je i taj dio mogao da se provuce kroz rupicu od jednog milimetra), dok je ostatak zice morao da ostane sa druge strane...
Na stranu to, sto bi u tom slucaju na celoj zici ostali tragovi tkiva, na gornjoj slici se vidi da vrh zice uopste nije izasao na drugu stranu grudne kosti.
Istini za volju, ove slike grudnog kosa i vrha zice nisu u odgovarajucim razmerama, s obzirom da je slika izradjena na osnovu cinjenice da je vrh zice koji strci iznad L plocice, 3 cm duzine, a sto se moze ustanoviti na osnovu izvestaja sa vestacenja u Beogradu.
Naravno da bi svaki lekar mogao da da odgovor na pitanje kolika je debljina kosti, te bismo jednostavno matematicki izracunali da li bi i koliko eventualno, vrh zice mogao da "izviri" iz kosti posto ju je probio, tako sto bismo od 3 cm oduzeli iznos debljine kosti.
Na gornjoj slici je ocito da taj dio zice nije mogao nanijeti smtronosne povrede desne plucne arterije i dusnice, ali mozda tuzilastvo ima strucnjaka, koji ce reci suprotno...
Ne mislim naravno na glavnog tuzioca i nadleznog tuzioca u ovom slucaju, s obzirom da su se vec jasno deklarisali kao saucesnici ili cak ucesnici u ubistvu...

 

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

13.11.2011.

KRIMINALAC STJEPANOVIC DANICA

CJB-u BIJELJINA

KRIMINALISTIČKOJ POLICIJI
PRIJAVA KRIVIČNOG DJELA

Dostavljam materijal koji ce pokazati da je Danica Stjepanović, okružni tužilac, aktivno učestvovala u "Sprečavanju dokazivanja" krivičnog djela, čime je "Zloupotrebila službeni položaj" da bi "Pomogla učiniocu poslije izvršenja krivičnog djela", "Teško ubistvo" izvršeno nad Ivonom Bajo 23.07.2009.
Tužilac Stjepanović je izvršila veći broj radnji da bi sabotirala istragu ubistva, počev od odbacivanja nalaza patologa, preko izbjegavanja uzimanja izjave i dokaza od građana, pa do falsifikovanja svih vještačenja i lažnim prikazom u javnosti.
No neću trošiti vrijeme na te "sitnice", nego ću istaći dva najveća dokaza o krimimnalnom djelovanju tužioca. Radi se prije svega o materijalnom dokazu sa mjesta zločina, a to je torba, čije su slike u prilogu na disku.
Vjerujem da je to mnogima sada poznato, ali činjenica je da je ta torba sakrivena od porodice i javnosti do okančanja istrage i stanje u kome se nalazi nikada nigdje nije evidentirano. Naime, kaiš torbe kojim se može šlepati automobil je presječen takvom silinom da se to desilo na dijelu koji je predvostručen. Iako je sama torba prekrivena krvavim mrljama, kaiš je potpuno čist, ali ne samo od krvi nego i od originalne boje. Jasno se vidi na slikama, prelaz iz jedne u drugu nijansu boje, što ukazuje da je tretiran jakim hemijskim sredstvom, da bi se uklonili tragovi ubistva. Da li je to učinjeno odmah po ubistvu ili je to morala kasnije da uradi sama tužilac Stjepanović, potpuno je svejedno, jer odgovornost je njena...

MJESTO ZLOCINA
To nesporno dokazuje i podatak da je odbila razgovor sa mnom, pošto sam joj dostavio podatke na disku. Zato sam u pismenom obliku, sačinio dokument, takođe se nalazi u prilogu "Ko skriva ubice" i to prije analize trasologa.
Pošto sam shvatio da rezultat koji želi može dobiti samo ako sakrije neke važne podatke od vještaka, to sam i istakao jasno u dokumente, kako bih sada dokazao da se ne radi o slučajnoj grešci ili zagubljenim dokumentima, nego da je sve bilo planski i smisljeno.
Time njen zločin postaje veći i od zločina ubica osmogodišnje djevojčice.
Apsolutno nezavisan dokaz toga je i sam vještak, čija se audio izjava nalazi na disku, pod nazivom "Miroslav". Razgovor sam obavio lično, kao zastupnik majke ubijenog djeteta.
Iz njega se jasno vidi da je sakrila od vještaka sve podatke o unutrašnjim povredama, sa ciljem da prikrije ubistvo, a kada i to nije uspjela, falsifikovala je njegovo misljenje i izbacila djelove koji ne "odgovaraju" u Saopštenju, na zvaničnom sajtu tužilaštva.
Sve skenirane strane vještačenja su na disku, kao i tekst saopštanja.
Od kriminalističke policije očekujem da će odgovorno ispitati sve dokaze koje sam predočio. i podnijeti zahtjev da se navedeno lice pozove na informativni razgovor.
S obzirom da su vaši pojedini pripadnici aktivno učestvovali u kriminalnim radnjama, vezanim za prikrivanje ovog ubistva i osveti mafije zbog prijave koju sam podneo protiv njih, najmanje što možete da uradite je da svakog kriminalca tretirate na isti način.
O rezultatima vaše reakcije prije svega, te o izjavi tužioca Stjepanović Danice, zahtijevam da budem obavješten i da mi se omogući uvid u sve radnje po ovoj prijavi.

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

12.11.2011.

LAZNA IZJAVA

CJB-u BIJELJINA

KRIMINALISTIČKOJ POLICIJI
PRIJAVA KRIVIČNOG DJELA

(PRI POKUSAJU DA PRVI PUT PRIJAVIM OVU OSOBU, TUZILAC STJEPANOVIC TO ODBIJA, O CEMU POSTOJI AUDIO SMIMAK, KAO DOKAZ. PRIJAVA JE PISMENO PREDATA, PRVI PUT U JUNU 2010, BEZ IKAKVE REAKCIJE TUZILASTVA, A RADI SE O OSOBI KOJA JE PRVA "NASLA" DIJETE NA ASVALTU, UKONILA SA LICA MJESTA TORBU I LAGALA U SVOJIM IZJAVAMA...)
Dostavljam materijal koji ce pokazati da je Sofrenić Blagiša, aktivno učestvovao u uklanjanju dokaza o ubistvu djevojčice Ivone Bajo 23.07.2009 godine.
Prije svega ističem da je pomenuta osoba inače u to vrijeme zaposlena u firmi "Univerzal" odmah poslije tragičnog događaja opisivala, kako je lično prisustvovala sceni u kojoj, djevojčica citiram : Vozi bicikl, krivuda i iskašljava krv, te na kraju pada.
Ovoj izjavi je prisustvovao djed ubijenog djeteta, Krunoslav Bajo, što potvrđuje svojim potpisom na dnu dokumenta. Dva dana kasnije, Sofrenić Blagiša, prilazi majci djevojčice i meni, a događaju je prisustvovao još jedan svjedok, čije ime neću navoditi, do početka suđenja iz bezbjednosnih razloga, ponavljajući istu priču, dodajući da je sve pokušao da joj pomogne. To bi bilo sasvim razumljivo da, prilikom susreta sa Dragoslavom Markovićem, kriminalističkim inspektorom, kada smo mu gđa. Budimka i ja ispričali tu verziju događaja, isti kaže da to nije istina, te da će pozvati g. Blagišu da da izjavu...
I zaista, po hitnom postupku, već sutradan u 08:10 počelo je sa davanjem iskaza.
Prikaz događaja je bitno drugačiji i drastično se razlikuje od verzije koja je nama ispričana, ali je očito napravljen propust, jer rekavši da je vidio tragove krvi dok je prilazio djevojčici, dokazuje da je povreda nastala prije pada i mjesta gdje je pronađena, a mjesto nastanka povrede, nekih 15 metara prije i taj trenutak, zvanično niko nije vidio.
To pokazuje i fotografija mjesta događaja, na slici Trasologija 10, koja se nalazi kao i svi drugi propratni materijali na disku, koji je u prilogu, unutar foldera "Dokumenti".
MJESTO ZLOCINA
NA FOTOGRAFIJI SE JASNO VIDI DA JE DJEVOJCICA KRVARILA BAR 10 METARA PRIJE PADA!
Tu su prije svaga izjave g. Sofrenić Blagiše, u tekstualnom obliku, te audio snimak razgovora, koji sam ja obavio sa njim u svojstvu zastupnika gđe Budimke, po punomoci Broj OPU-559/2010. cija se kopija nalazi u prilogu i na disku.
Iz audio zapisa, se vidi da "odgovornost" za mjenjanje iskaza prebacuje na drugu osobu i što je najvažnije, priznaje da je uklonio torbu sa lica mjesta.
Torba o kojoj je riječ, je materijalni dokaz, a trenutno je u takvom stanju, da je nevjerovatno da bilo ko ko bi trebalo da je premjesti to ne primjeti...
Naime kaiš je presječen, a dio nedostaje i što je najznačajnije, iako je torba prekrivena krvlju, sam kaiš je potpuno čist, toliko da je i boja većim djelom skinuta. Jasno se vidi prelaz iz originalne žute boje u drugu nijansu. Slike torbe su takođe na disku, kao i izjava svjedoka Xxxxxxxxxx Yyyyyyyyy, u kojoj ističe da je portir, samo prišao, nageo se nad djetetom, ali ništa nije učinio da pomogne. Da li je tada vidio u kakvom je stanju kaiš i zato ga uklonio? Nadalje svjedokinja kaže da je sigurna u to da je vidjela bočicu ledenog čaja, koja je takođe netragom nestala. Da li je u njoj bilo neko hemijsko sredstvo, kojim su oprani tragovi ubistva sa kaiša?
Sve to i još mnogo više, dužnost je nadležnih da istraže.
Čak i da portir nije smišljeno uradio ništa da bi spriječio dokazivanje ubistva, ostaje činjenica da je upravo on uklonio materijalni dokaz, koji je očito u sumnjivom stanju, a da ne pominjem to, kakvo je zvjerstvo lagati majci ubijenog djeteta ili zvanično u zapisnik.
Pitanje je kada je lagao? Djed, majka i ja kao ujak ubijene djevojčice, spremni smo na sudu svjedočiti o izjavi portira Sofrenić Blagiše i podvrći se testiranju poligrafom.
Od kriminalističke policije očekujemo da će odgovorno ispitati sve dokaze koje sam predočio. i podnijeti zahtjev da se navedeno lice pozove na informativni razgovor.

O rezultatima vaše reakcije prije svega, te o izjavi portira, zahtijevam da budem obavješten i da mi se omogući uvid u sve radnje po ovoj prijavi.

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

12.11.2011.

GLAVNOM REPUBLICKOM TUZIOCU

(DOKUMENT JE NASTAO U DRUGOJ POLOVINI 2010, A DJELUJE KAO DA JE PISAN DANAS...)

REPUBLIČKOM TUŽILAŠTVU

NA RUKE

GLAVNI REPUBLIČKI TUŽILAC

Vec sam u ranijem periodu obavještavao ured glavnog republičkog tužioca o neprofesionalnom, nezakonitom, i od strane pojedinih osoba, kriminalnom radu u Okružnom tužilaštvu Bijeljina.
Očekivao sam naravno da poštujući Pravilnik, čije odredbe navodim, (član 4 Principi, relevantni stav : c) "Hijerarhijski odnos, koji podrazumijeva odgovornost svih članova Tužilaštva i odjela za svoj rad glavnim tužiocima", te član 6 (Prava, dužnosti i odgovornosti Glavnog republičkog tužioca):b) "Vrši nadzor nad radom svih Odjeljenja i službi u Republičkom tužilaštvu; vrši nadzor rada Okružnih tužilaštava u cilju garantovanja zakonitosti i efikasnosti postupaka, a u skladu sa Zakonom o tužilaštvima RS", preduzmete u skladu sa svojim ovlaštenjima, pravima i obavezama sve potrebne radnje da se sa takvim kriminalnim radom prekine, jer on u krajnjoj liniji šteti ugledu institucije Tužilaštva.
U razgovoru sa novinarima, još prije godinu dana, te sa nekim pravnicima, dobio sam nepodijeljena mišljenja da je ovdašnje tužilaštvo simbol korupcije, što samo po sebi nije nimalo pozitivno, a lično sam se uvjerio da uz sve to ide bahatost, osionost i čak brutalnost u kontaktu sa građanima, koji žele da daju doprinos u borbi protiv kriminala.
Prvi primjer još iz prošle godine je kada sam pokušao da podnesem krivičnu prijavu, zbog toga što je tužilac Stjepanović, odbila da uzme izjavu od mene, vezano za ubistvo djevojčice Ivone Bajo, odnosno podatke do kojih sam došao dok je ona bila na odmoru.
Snimak razgovora sa tom osobom nalazi se na disku koji sam vam već dostavio...
Tom prilikom je glavni tužilac dao nalog da se od mene ne uzima krivična prijava, koju je tužilac Gruhonjić ispoštovao i uprkos mom upozorenju da je obavezan po pravilniku da to učini, zatražio od sudske policije da me izvedu iz zgrade. Siguran sam da znate i da je ZKP predvidio pravo građanina da prijavi krivično djelo i način na koji se to radi.
Već sutradan 22.12.2009. sam predao Pritužbu na rad pomenutog tužioca, na šta je imao obavezu da mi odgovori Kolegij, makar da kažu da sam sve izmislio...
No kako smo na Pritužbu povodom odluke o nesprovođenju istrage, predate u januaru dobili odgovor, a na prethodnu nema reakcije već 10-ti mjesec, osnovano sumnjam da je Kovačević Novak, zloupotrijebio svoj položaj i izuzeo pomenutu pritužbu iz rada Kolegija.
Takođe sam još u februaru predao prvi put nove dokaze u slučaju ubistva Ivone Bajo, (slike torbe koju je nosila, presječenog kaiša opranog benzinom), a kasnije povremene još neke dokumente, koje su obavezivale tužioca Stjepanović da ih analizira po clanu ZKP Obustava istrage stav 3.
Iako sam više puta pokušavao da razgovaram sa tužiocem i detaljnije obrazložim sve pomenute materijale, ona je to uporno izbjegavala. Naime uvijek sam dobijao informaciju da nije tu, pa čak i u slučaju kada sam naveo sledeće osobe : glavni tužilac, neko od zamjenika, postupajući tužilac, sekretar, dežurni tužilac, NIKO NIJE BIO TU.
Takođe sam podneo više pismenih zahtijeva da budem obaviješten i napismeno o stavu tužilaštva po pitanjima koje sam pokrenuo, prevashodno o novim dokazima, na šta nikada nisam dobio odgovor, makar takav da se radi o fotomontaži, da sam ja lično presjekao kaiš i oprao ga ili bilo šta drugo.
Naravno da to nije bilo moguće, jer se pomenuti materijalni dokaz nalazi i danas u zgradi suda, (ako ga nisu uništili) ali to pojačava moju sumnju da ništa od tog materijala nije evidentirano i tužilaštvo svjesno nastavlja da prikriva dokaze u slučaju ubistva.
U kasnijem periodu sam došao do izjava svjedoka i policijskih zapisnika gdje sam uočio obilje nepravilnosti i falsifikata, a dio toga sam obradio u analizi, koju sam predao tužilaštvu, takođe bez ikakve reakcije. Čak štaviše iako sam dostavio kopiju Punomoći, potpisanu od strane majke ubijene djevojčice da je zastupam pred svim državnim organima, glavni okružni tužilac je izdao nalog sudskoj policiji da mi onemogući pristup čak i pisarnici, kako ne bih mogao dostavljati nikakav materijal.
Tek kada sam im doneo primjerak KZ i predočio član "Povreda prava na podnosenje pravnog sredstva", te ih upozorio da takav teror neću prihvatiti i krenuću i bez propusnice da predam dokument, a oni neka me propuste ili uhapse, pa će pred sudom da objašnjavaju svoje postupke, rekli su da za taj član nisu znali te su se poslije konsultacija dogovorili da dokumente predajem na stolu u prizamlju, kao pas lutalica, što je direktno kršenje bar dva člana KZ "Povreda ravnopravnosti gradjana" i "Povreda ljudskog dostojanstva".
Nadalje sam obavio razgovore sa nekim osobama, od kojih je najvažnija izjava vještaka dr. Busarčevića, gdje pomenuti stručnjak kaže da nije uopšte imao predstavu o unutrašnjim povredama koje su i dovele do smrti. Naime on je u svom mišljenju prikazao samo sliku površinske povrede i ni u jednom dijelu ne pominje unutrašnje povrede, što mi je bilo dovoljno da zaključim da za njih i nije znao. To sam uostalom pretpostavio još u oktobru 2009. na šta sam pismeno upozorio tužioca, (to se desilo pošto je odbila da razgovara sa mnom), jer je samo prikrivajući od vještaka slike probodene prsne kosti i razderanog desnog plućnog krila mogla očekivati rezultat kakav je planirala. Dakle iako o svemu tome nije imao podatke, vještak je primjetio da citiram "nešto nije u redu" i predložio rekonstrukciju.
Audio snimak razgovora se nalazi takođe na cd-u, koji sam ranije dostavio, "Miroslav.mp3". Znajući da bi sa njegovim dolaskom i prisustvom rekonstrukciji, te uvidom u sve snimke, bilo jasno ne samo da se radi o ubistvu, nego i da je ona lično prikrila dokaze o tome, njegov prijedlog se odbija u nadi da je poslije pola godine porodica pomirena sa sudbinom.
Na njihovu žalost ja sam nastavio sa prikupljanjem dokaza, ne samo o tome nego i o drugim krivičnim djelima. Kako su u međuvremenu shvatili da imam i više audio snimaka koje ih kompromituju, te takođe istražujem i učešće pojedinaca u ratnim zločinima, došli su na ideju da mi to otmu tako što su zloupotrebili svoj položaj i pokrenuli akciju neviđenih razmjera protiv jednog građanina. Osim prisluškivanja, praćenja pretresanja, legitimisanja, kako mene tako i svih sa kojima sam viđen, danonoćnog stražaranja ispred kuće, izdejstvovali su naredbu za oduzimanje dva računara koje sam koristio.
No pošto sam shvatio sa kakvim kriminalcima imam posla, najvažnije podatke, (one za koje ne znaju) sam narezao na cd i predao sestri da odnese u Cirih, još u januaru, a prethodno sam upozorio više novinara da će mafija pokušati da iskoristi svoje veze i izdejstvuje oduzimanje računara, što se i ispostavilo kao istina.
Da je optužba protiv mene lažna jasno je i iz toga što i poslije 6 mjeseci od oduzimanja računara niko se ne usuđuje da podigne optužnicu protiv mene, iako su tvrdili da imaju dokaze, (prijeteće poruke koje mjesecima upućujem) i na osnovu toga i pokrenuli akciju "Posebnih istražnih radnji".
Svrha toga je sem pokušaja da se uništi materijal koji su pretpostavljali da se nalazi na računarima, (ostavio sam samo podatke koje sam dostavljao i tužilaštvu) bila je i ta de se uplaši moja porodica i svi koji bi mogli da mi pomognu u slanju materijala.
Tako je poslije prvog pokušaja da pošaljem poruke sestri, koristeći raćunar u jednom ugostiteljskom objektu intervenisala policija i uplašila osoblje.
Takođe je korištena i sudska policija u svrhu zastrašivanja, jer pri insistiranju da dostavimo dokaze o ubistvu i krivičnim djelima tužioca, vezano za vršenje tužilačke funkcije, za šta je jedina nadležna osoba glavni tužilac, saopštavano mi je da je dotični zauzet, da nije tu i slično, te smo jednom prilikom pri pokušaju da dostavimo dokaze i uhapšeni i poslije 4 sata zadržavanja bez prava na telefonski poziv izvedeni pred sudiju za prekršaje.
Poštovani gospodine, je li to poruka iz Tužilaštva, šta će se desiti građaninu, ako pokuša da se bori protiv organizovanog kriminala i dostavlja dokaze o tome.

No ja ih se ne plašim i nikada me neće zaustaviti i uplašiti.
Vaša je dužnost, (mislim na obavljanje tužilačke funkcije i to ne bilo koga pojedinačno nego svih tužilaca) da gonite počinioce krivičnih djela.
Kako to da se meni zabranjuje i to pod prijetnjom novčane i zatvorske kazne da dostavim podatke o tome iako je zakon predvidio pravo svakom građaninu na to.
Odgovor je jasan. Kako sam se i pismeno obraćao Kovačević Novaku sa obavještenjem da želim dostaviti podatke o saučestvovanju u prikrivanju ubistva Ivone Bajo od strane tužioca Stjepanović, a on to uporno odbija, (sem pomenute izjave vještaka postoje još neki predmeti, koje bih predočio, čak ima i metalnih, a koji odgovaraju dimenzijama ubilačkog oružja opisanih od strane vještaka, što je priznaćete neizvodljivo za slanje kovertom), jasno je da je i on umješan u te kriminalne aktivnosti, pa bi svako pokretanje bilo kakve analize tih podataka rezultiralo neizbježno, njihovom zatvorskom kaznom zbog učešća u ubistvu.
Direktni ili indirektno, sasvim je svejedno, ali čak i ako nisu lično planirali ubistvo, kasnije su pokušali da prikriju sve tragove i time je njihova krivica veća od samih ubica.
Koji su njihovi motivi nije moje da otkrivam, ali ističem da je više nego jasno da postoji organizacija i sve dok ne dobiju zasluženu zatvorsku kaznu, niko nije siguran.
Tako je naprimjer načelnik kriminalističke policije samo 5 dana pošto nam je obećao da će ispitati sve neregularne radnje inspektora i podnijeti zahtjev da se sasluša tužilac Stjepanović, pronađen mrtav u automobilu.
Zvanična verzija je da je doživio srčani udar i skrenuo sa puta, a sahranjen je već sutradan bez autopsije.
Da li je smrt pomenute osobe prirodna ili je neko "pomogao" prirodi, možda će zauvjek ostati tajna, ali je sada pogodan trenutak da dodam jedan detalj.

Naime na dan ako se dobro sjećam 23.06.2010. (igrana je fudbalska utakmica Srbija-Njemačka, na SP), pošto sam predao jedan dokument u pisarnici tužilaštva, (dakle registrovan sam i primjećen, a od marta sam pod posebnim nadzorom), grad je bio prepun navijača koji su po kafićima gledali prenos. Kako je bilo vrlo sparno sjeo sam i ja unutra u jedan lokal gdje nije bilo mnogo gostiju, jer su uglavnom sjedili napolju u baštama.
U jednom trenutku otišao sam do toaleta da se umijem. Brzo sam se vratio, nastavio da pratim susret i pijem piće.
Po povratku kući osjetio sam jak bol u stomaku koji je trajao danima.

Slučajnost ili ne. Uglavnom ja sam preživio i sada sam još oprezniji, no pitanje je šta bi se desilo da sam se obratio bolnici. Sumnjam da bih izašao živ.
Gospodin Aco Teodorović, načelnik kriminalističke policije nije preživio.
Pitanje je koliko još ljudi mora da umre dok se krivci za smrt Ivone Bajo ne kazne po zakonu, a napominjem da je g. Teodorović, vrlo nezgodan svjedok bio.
Kako kroz cijeli postupak istrage, tako je i osoba koju su naveli kriminalci iz tužilaštva da podnese zahtijev za akciju protiv mene, a za proceduru koju je namjeravao da preduzme protiv njih da i ne pominjem.
Da li ćete se vi usuditi suprotstaviti se toj mafiji ili ne ostavljam vašoj savjesti.
Znam da je to vaša dužnost, ali ako se usudite na taj korak, pripazite dobro na svoju sigurnost. Na kafe, sokove i slično zaboravite, (bar na radnom mjestu) jer šta je još jedno ubistvo za te kriminalce kojima prijeti kazna dugotrajnog zatvora.
Od vas očekujem samo da me pismeno obavjestite o tome da li smijete nešto da preduzmete, a najmanje što može da se uradi je da se provjeri istinitost moje tvrdnje, odnosno da li je izjava vještaka autentična, te kada se to ustanovi pokrene procedura za saslušanje tužioca Stjepanović, kako bi objasnila zašto je sakrila dokaze od vještaka.. U svakom slučaju snaga dokaza koje imam je tolika da oni zasluženu kaznu neće izbjeći, a ja sam spreman i da me pritvaraju u toku te borbe, samo da bih sudu predočio materijal koji imam.
Doći će dan kada ćete se svi vi kojima sam dostavio podatke o kriminalu najgore vrste u Okružnom tužilaštvu Bijeljina, stidjeti ili ponositi svojim udjelom u raskrinkavanju tih kriminalaca unutar državnih organa, a tada će i mediji moć da opišu ulogu svakog posebno.

SAMI ODABERITE NA KOJOJ STRANI ŽELITE DA BUDETE
.

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

07.11.2011.

CJB BIJELJINA

CJB-u BIJELJINA

KRIMINALISTIČKOJ POLICIJI
PRIJAVA KRIVIČNOG DJELA

(Napomena: Tekst se poziva na dokaze i materijale u prilogu, koji su u originalu dostavljeni...)
U martu 2010 godine dva građanina su podnijeli lažnu prijavu protiv mene po članu 169 KZ "Ugrožavanje sigurnosti". Informaciju o tome sam dobio u Okružnom sudu. Dakle nastupili su kao građani, što pokazuje i činjenica da su došli lično, a nisu koristili druga sredstva.
Državne institucije već odavno ne komuniciraju putem kurira, dakle mogli su koristiti neka moderna sredstva komunikacije ili sudsku policiju.
Naravno oni su smislili plan kako da izvedu akciju a da to ne bude očigledna osveta za prijave i dokaze koje sam prikupio protiv njih, te da neko drugi tobože zatraži oduzimanje računara sa podacima koji ih kompromituju.
Pošto je jasno svakom pravniku i inspektoru, da u mojim izjavama, kako svako ko je činio krivična djela sa ciljem sprečavanja dokazivanja, treba da završi u zatvoru, nema nijedne pretnje iz člana 169, očito je da su ta dva građanina (Debeljević Milorad i Gruhonjić Muhamed), kasnije nastupili i kao tužioci, te podstrekivali da pripadnici kriminalističke policije izvrše krivično djelo. Dakle to što je protiv mene podnesen zahtjev za saslušanje, pretres i čitav niz radnji sa ciljem zastrašivanja, a sve bez ijednog osnova je isto kao kada bi vam naložili da me svežete i bičujete i vi to vrlo dobro znate. Sem toga kriminalistička policija je aktivno učestvovala u tom gnusnom planu i svjesno pokušavala da me slaže, folirajući da ne zna ništa o naredbi za pretres iako su oni podnijeli zahtjev. Kasnije su mi priznali da je sve bilo smišljeno, a uostalom za to sam dobio potvrdu lično od pripadnika suda..
Ne zaboravimo da je zbog takvog tretmana izložen samo dijelu aktivnosti ostvarenih na meni, građanin Radman Nedeljko, preminuo usljed doživljenog stresa...
Da sam unaprijed predvidio da će mafija pokušati da mi otme podatke vidljivo je iz dokumenta "Prijava protiv NN lica", sačinjenog i predatog prije svih ovih radnji. Uostalon kada mi je pokazan koverat, koji je "upravo stigao", bez gledanja sam rekao da je cilj da mi se pretrese kuća i otme kompjuter.
Naravno niko se nije usudio da podigne optužnicu, što je vidljivo iz "Odgovora" koji sam dobio, a nalazi se u prilogu. Navodno protiv mene "teroriste, koji planira atentat na 6 tužilaca i bavim se prodajom oružja" niko nije imao vremena da analizira predmet.
Naravno da je sve samo farsa, jer je cilj bio "Odugovlačenje" a iako je osoba M.K. priznala vlasništvo nad kompromitujućim predmetom, fiktivno se teretim i poslije 8 mjeseci.
Štaviše vidljivo je iz dokumenta "Pitanja", da tužilaštvu nije bitno, da li je predmet korišten u nekoj pljački ili na bilo koji drugi način, nego pokušavaju da mene povežu sa tim, kao da sam ugrađen u član 399. Pitanja su jasno vidljiva, sa sakrivenim imenom aktera, no ime je poznato policiji i tužilaštvu.
Kada sam izborio povrat računara, (Okruznom sudu, na disku) uslijedilo je rješenje "Povrat racunara", iz koga je očito da se indirektno priznaje nezakonitost kako prijave, pretresa, tako i "Posebnih istražnih radnji".
Nadalje iako sam zahtijevao da se prije predaje izvrši kontrola ispravnosti, "Zahtjev za kontrolu" tužilaštvo se oglušilo i kako sam kasnije saznao u policiji, nisu pregledali računar, nije to učinio ni tužilac, kako sam kaže, a nema razloga da sumnjam u to, postavlje se pitanje, kome je sve to trebalo.
Ne znam kako ni ko je to uradio, ali hard disk je bio nefunkcionalan, kao i cd rom.
Slike koje to pokazuju su "Hard disk" te Disk 1-3, za cd rom i pokazuju stanje pre ubacivanja, poslije i na kraju pri pokusaju da se pregleda sadržaj na slici 3.

Ne isključujem mogućnost da je poslije 9 mjeseci u uslovima koji mi nisu poznati moglo doći i do neispravnosti bez ljudskog faktora, ali s obzirom na pozadinu događaja, osnovano sumnjam da su podaci namjerno izbrisani, posebno u periodu od 5 dana od odnošenja do skladištenja u sudu. Kako god da bilo odgovornosat za uništavanje fajlova sa programskim kodom je na tužilaštvu. koje je tražilo da se računar oduzme, a nije ga vratilo u ispravnom stanju.
Od kriminalističke policije očekujem da će odgovorno ispitati sve dokaze koje sam predočio. i podnijeti zahtjev da se navedena lica pozove na informativni razgovor.
S obzirom da su vaši pojedini pripadnici aktivno učestvovali u kriminalnim radnjama, vezanim za prikrivanje ubistva Ivone Bajo i osveti mafije zbog prijave koju sam podneo protiv njih, najmanje što možete da uradite je da svakog kriminalca tretirate na isti način.
O rezultatima vaše reakcije prije svega, te o izjavi tužilaca, zahtijevam da budem obavješten i da mi se omogući uvid u sve radnje po ovoj prijavi.

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

07.11.2011.

REPUBLICKOM TUŽILAŠTVU

REPUBLICKOM TUŽILAŠTVU
REPUBLIKE SRPSKE
OBAVJEŠTENJE

U periodu od 23.07.2009. do danas vise puta sam zahtijevao od Okruznog tuzilastva u Bijeljini da mi omoguci uvid u kompletnu dokumentaciju u slucaju ubistva Ivone Bajo.
Sem veceg broja usmenih i elektronskih zahtjeva (poslatih na zvanicnu internet adresu tuzilastva), predao sam i 15 (petnaest) pismenih zahtjeva za pristup informacijama.
Koristeci svoj polozaj i zloupotrebljavajuci ga, a u namjeri da me sprijeci da dodjem do svih dokaza o njegovim kriminalnim aktivnostima, Kovacevic Novak, je prekrsio „ZAKON O SLOBODI PRISTUPA INFORMACIJAMA“, te je nalozio sluzbenicima tuzilastva, da mi ne dozvole pristup pomenutim informacijama, te im zabranio svaki razgovor sa mnom u vezi pomenutog slucaja.
Na poslednjih sedam zahtjeva, cak nisam dobio nikakav odgovor (ni negativan).
Napominjem da osam mjeseci poslije ubistva, od nadleznog tuzioca i institucije Tuzilastva uopste, nismo kao porodica dobili nijedno slovo, obrazlozenja, niti o razlozima za nesprovodjenje istrage, a pogotovo ne o tome do kakvih je zakljucaka doslo tuzilastvo o tome sta se desilo od trenutka kada je djevojcica poslednji put vidjena ziva, do trenutka (40 minuta kasnije, koje niko nije objasnio, gdje je nestala), kada je pronadjena smrtno ranjena na asvaltu…
Takodje isticem da sam pocetkom februara predao u pisarnici nadleznog tuzilastva fotografije predmeta koje je djevojcica imala uz sebe, sa naglaskom na slike torbe presjecenog kaisa, i djelimicno opranog nekim hemijskim sredstvom, a koje je tuzilastvo pola godine sakrivalo od javnosti. Do danas iz tuzilastva nema nikakve reakcije na te nove informacije i dokaze, koje po relevantnom clanu ZKP-a, obavezuju tuzioca. Navodim pomenuti clan, stav 3:
(Obustava istrage)
(3) Tuzilac, u slucajevima iz stava 1. tacka b) ovog clana moze ponovo otvoriti istragu ako se dobiju dodatne informacije koje pruzaju dovoljno razloga za vjerovanje da je osumnjiceni pocinio krivicno djelo.

Torba se nalazi u zgradi suda i to je univerzalni dokaz koji sve dokazuje:
DA SE RADI O UBISTVU
DA SU UBICE POKUSALE SAKRITI TRAGOVE
DA SU IH ISTRAZITELJI ZASTITILI
DA SE UBISTVO VJEROVATNO DESILO NA DRUGOM MJESTU

Na svaki moj pokusaj da dobijem odgovore iz Tuzilastva na gore navedene teme dobijao sam odgovor da kompetentni nisu tu, a postoji obaveza o 4-satnom svakodnevnom radu sa strankama…
U pozadini svega je ubistvo jednog djeteta i saucestvovanje Kovacevic Novaka u prikrivanju tog zlocina. Pomenuta osoba je konstantno krsila odredbe Krivicnog zakona, a sve sa namjerom da prikrije svoje zlocinacke aktivnosti…
Apelujem na Glavnog republickog tuzioca da iskoristi svoja ovlascenja i dovede rad svih okruznih tuzilastava u okvire zakona. Ja sam obavjestio o sustini slucaja vise institucija, a medju njima i VSiTV i UDT, ali smatram da je ovaj dio u nadleznosti Glavnog republickog tuzioca, navodim releventni clan pravilnika, odgovarajuce stavove :
Clan 6 (Prava, dužnosti i odgovornosti Glavnog republickog tužioca)
Glavni republicki tužilac ima sljedeca prava i obaveze:
b) Vrsi nadzor nad radom svih Odjeljenja i službi u Republickom tužilaštvu; vrši nadzor rada Okružnih tužilaštava u cilju garantovanja zakonitosti i efikasnosti postupaka, a u skladu sa Zakonom o tuzilastvima RS
p) Zahtijeva i prima informacije o stanju krivicnih predmeta od okružnih tužilaštava Republike Srpske i vrši druge radnje u skladu sa Zakonom o Tužilaštvima Republike Srpske;
t) Saradjuje sa Ministarstvom pravde Republike Srpske i drugim nadležnim organizacijama u vezi ostvarivanja zakonske funkcije tuzilaštva;
u) Obavjestava javnost putem sredstava javnog informisanja o stanju kriminaliteta u Republici Srpskoj;
v) Vrsi druga prava i obaveze u skladu sa Zakonom o tuzilastvima Republike Srspke, Zakonom o krivicnom postupku i drugim Zakonima koji vaze na teritoriji Bosne i Hercegovine; kao i ovim Pravilnikom.
Porodica nece odustati od svog prava da sazna istinu o tome kako je nastradala djevojcica i nastavice da podnosi zahtjeve o pristupu informacijama, na samo da bi dosla do njih, nego i da pokazemo javnosti da medju nama zive kriminalci i monstrumi, ubice djece, koji su na odgovornim funkcijama, a morali bi biti iza resetaka…

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

01.11.2011.

DOPUNA ZA UDT I US

USTAVNOM SUDU
UREDU DISCIPLINSKOG TUZIOCA
INSTITUCIJAMA REPUBLIKE,
MEDIJIMA I GRAĐANIMA

DOKAZI

DOPUNA NA : AP-862/10
DOPUNA NA : UDT:8547/10
DOPUNA NA : UDT:9994/11
DOPUNA NA : UDT:10138/11

Već skoro dvije godine obavjestavam institucije republike, medije i građane, o kriminalu i korupciji u Tužilaštvu.
U prvo vrijeme radilo se "samo" o krivicnim djelima i disciplinskim prekrsajima, a samo sam pominjao da je u pozadini mnogo veće zlo, jer za to nisam imao dokaze! No nedavno sam poslije zahtjeva Osnovnom Sudu u Bijeljini za pristup informacijama, dobio kopiju zapisnika, sa Pretresa odrzanog ove godine, u kome je prema izjavama svjedoka na snazi "USMENA NAREDBA" Tužilaštva da se porodici Bajo zabrani pristup Tužilaštvu, po bilo kojoj osnovi...
U prilogu ovog dokumenta je "Sažetak" pomenutog zapisnika, u kome su doslovce prenesene riječi svjedoka, onako, kako je to Sud zabeležio, a podvučeni su bitni detalji, s tim da su imena retuširana, jer ne želim da iko ko radi časno i svjedoči istinito, doživi sudbinu Ace Teodorovića ili Dijane Milić...(Slika je na dnu teksta)
ZAPISNIK (http://zdenkobajo.blog.rs/gallery/13652/71558-Zapisnik.jpg) To je takođe i iz razloga, što će ovaj dokument i pomenuti prilog biti predočeni javnosti putem interneta i proslijeđeni medijima, a kompletan Zapisnik na više strane će biti dostavljen samo nadležnim institucijama. Moja tvrdnja da je na snazi FAŠISTIČKA NAREDBA, da se diskriminiše cijela jedna porodica, odnosno da se uskrate zakonom zagarantovana prava svim srodnicima ubijene djevojčice Ivone Bajo, je ovim sudskim dokumentom dokazana!
Dakle već više od dvije godine, pripadnici organizovane kriminalne grupe, terorišu porodicu ubijene djevojčice.
Prvo smo došli do podataka o tome da je službenik firme Univerzal, pred kojom je dijevojčica ubijena davao različite izjave o tome. Prvo porodici, kako je vidjeo dijete dok vozi bicikl, krivuda i iskašljava krv, što odgovara tragovima na terenu, slikama i zapisnicima! Međutim tu informaciju inspektor odbija da primi i već sutradan poziva tog službenika, koji onda drastično mijenja izjavu.
Šta to znači? Osoba koja je našla prva dijete na asvaltu mijenja izjavu! Ta ista osoba je i uklonila materijalni dokaz torbu sa mjesta zločina, te otpremila kamion, preko krvavih tragova.
Fotografija torbe se moze vidjeti na linku:
TORBA (http://zdenkobajo.blog.rs/gallery/13652/Torba%200.jpg)
Zanimljivo je da je ta torba, presječenog kaiša, sa dijelom koji nedostaje i oprana hemijskim sredstvom da se uklone tragovi ubistva, nestala i iz istražnih radnji. Istražitelji su naime uzeli samo torbu iz automobila, a ostavili kapu, naocale i kostim. Takođe je bilo apsurdno to što se pokušalo predstaviti samopovređivanje padom na zicu od korpe, a tragovi na terenu pokazuju da je krvarenje počelo više od 10 metara prije mjesta pada.
Pošto sam pokušao da na sve to skrenem pažnju tužiocu i dam izjavu o tome, poslije nekoliko dana "zauzetosti" jasno mi se stavlja na znanje da Tužilaštvo ne želi evidentirati nikakve informacije, koje ukazuju na ubistvo!!!
U tom trenutku tužilac nije znao da se razgovor sa njim snima, te je to dokaz planskog i smišljenog zločina korumpiranih državnih službenika. Taj razgovor je obavljen u drugoj polovini oktobra 2009 godine i smatram ga zvaničnim početkom otvorene fašističke politike tužilaštva prema porodici ubijene djevojčice.
Taj razgovor se može poslušati na lokaciji:
DANICA (http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2011/03/22/2720777)
Dakle iako je znala da imam podatke o krivičnim djelima službenika Univerzala, koji ukazuju na ubistvo, tužilac ne želi da ih evidentira, a s obzirom da nije prihvatila ni mišljenje patologa, te je tražila nova vještačenja, bio sam siguran, da željeni rezultat može dobiti samo prikrivanjem povreda ustanovljenih obdukcijom.
Zato sam i poslao dopis u kome to jasno ističem, da se ne bi nikad mogli pozivati na svoju "nesposobnost" i "nepažnju".
Izjava vještaka iz koje se to dokazuje je na linku :
IZJAVA VJESTAKA (http://www.youtube.com/watch?v=5nmPYqn0vIc)
Iako ni ta vještačenja nisu dala potvrdu o padu na žicu sa korpe, Tužilaštvo donosi odluku o nesprovođenju istrage, ničim je ne obrazloživši, iako je to zakonom predviđeno.
Takođe se zabranjuje pristup i uvid u spis da bi smo se spriječili u adekvatnom podnošenju pritužbe. Do današnjeg dana mi nikad nije omogućen uvid u predmet, iako sam to više puta tražio. Takođe sam tražio podatke o smrti Ace Teodorovića, Nedeljka Radmana, te više drugih podataka, koje mi OT Bijeljina nikad nije dostavila! Sem toga podneo sam krivične prijave, protiv službenika "Univerzala" koji je dao lažnu izjavu 24.06.2010. te protiv pravnog lica, firme "Univerzal" 02.12.2010, a do danas, (novembar 2011.) ne postoji nikakva povratna informacija o tome, te osnovano sumnjam da su ti dokumenti "sklonjeni".
S obzirom da mi nije dozvoljena predaja na zakonom predvidjen način, insistirao sam da sve dokumente predajem po propisima.
No kako je na snazi fašistička diskriminatorska naredba, u avgustu 2010, smo hapšeni, majka djevojčice i ja, a 2011 u junu, samo ja, kako bih bio spriječen u dostavi dokaza o ubistvu.
Po ZKP-u, svaki građanin ima pravo prijaviti krivično djelo:
Prijavljivanje krivičnog djela od strane građana (1) Građanin ima pravo prijaviti izvršenje krivičnog djela...

Dakle sada pojašnjenje za građane, a takođe i za korumpirane, bahate, drske i bezobrazne pripadnike organizovanog kriminala, koji su instalirani prije svega u Tužilaštvu, a i na drugim nivima vlasti:
Ako vi kao građanin imate neko pravo, to znači da ono pripada vama, to je vaše! Nije ono svojina ni Glavnog tužioca, ni ministra, niti predsjednika zemlje. Ono je isključivo vaše i može vam biti oduzeto, odnosno suspendovano, samo pravosnažnim Sudskim rješanjem, u kome će biti jasno istaknuto, na koji period se to odnosi: Recimo zatvorska kazna, 30 dana, sa početkom 01.01.2015. I to bi bilo jedino moguće po zakonu.
No, čak i kada bih ja bio osuđen za oružani napad, za 2 godine bih izašao iz zatvora i imao sva zakonom zagarantovana prava. Ovde se međutim na neograničen period, (vjerovatno do moje smrti) otimaju zakonom predviđena prava. I ne samo to: Ako sam ja narko diler i dobijem zakonom predviđenu kaznu, ona se ne može primjenjivati na moju porodicu...
U ovom slučaju je izdata NEZAKONITA, DISKRIMINATORSKA, FAŠISTIČKA NAREDBA, od strane Tužilaštva, a koju već 2 godine izvršava Sudska policija, da se porodici ubijene djevojčice, otimaju zakonom zagarantovana prava...
Neka pravnici bilo kog organa ili medija kome ovo bude dostavljeno, analiziraju tu naredbu, a ja sada samo iznosim poređenje: Parola nacista pred početak drugog svjetskog rata:
JEVREJIMA I CIGANIMA NIJE DOZVOLJEN ULAZ
A sada, naredba Tužilaštva, koja je na snazi već dvije godine:
PRIPADNICIMA PORODICE IVONE BAJO NIJE DOZVOLJEN ULAZ
PA POSTAVITE PLAKAT SA TOM NAREDBOM NA ULAZU, GOSPODO IZ TUŽILAŠTVA

ZAPISNIK

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

KRIMINAL U VLASTI
<< 11/2011 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930

LINKOVI

JANUAR 2012:

TUZILASTVU BOSNE I HERCEGOVINE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/01/3056214

PRIJAVA PROTIV GRUPE LJUDI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/01/3056673

GLAVNOM OKRUZNOM TUZIOCU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/02/3057046

OKRUZNOM SUDU U BIJELJINI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/03/3058844

TUZBA PROTIV REPUBLIKE SRPSKE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/04/3061194

GLAS ISTINE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/04/3061723

KANCELARIJI DISCIPLINSKOG TUZIOCA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/09/3077275

ZAGUBLJENI DOKAZI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/10/3079717

ISTINA - STA JE TO ???

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/12/3083076

OTVORENO PISMO SUDSKOJ POLICIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/12/3085244

OBAVJESTENJE I ZAHTJEV OKRUZNOM SUDU U BIJELJINI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/13/3086014

ZAHTIJEV ZA PONAVLJANJE PREKRSAJNOG POSTUPKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/15/3087389

OSNOVNOM SUDU U BANJALUCI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/16/3087893

ZAHTJEV ZA PRISTUP INFORMACIJAMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/17/3089151

SAOPSTENJE ZA JAVNOST I MEDIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/21/3094018

PO PREDMETU : 80 1 PR 004601 11 PR

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/21/3094481

PRITUZBA NA RAD SUDA (SUDIJA)

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/25/3097790

ZAHTIJEV ZA IZUZECE SUDIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/01/29/3106395
FEBRUAR 2012:

JAVNO PISMO OKRUZNOM TUZILASTVU U BIJELJINI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/02/07/3116813

KRIVICNA PRIJAVA PROTIV ORGANIZOVANE KRIMINALNE GRUPE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/02/10/3119518

GLAVNOM REPUBLICKOM TUZIOCU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/02/11/3122527

KO JE POSLAO PRITUZBU ???

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/02/12/3128674

OBAVIJESTENJE OSNOVNOM SUDU U BIJELJINI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/02/15/3138008

OPRANI NOVAC OD KOKAINA NADJEN U BOBAR BANCI U BIJELJINI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/02/27/3159613

ZONA SUMRAKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/02/28/3160608
MART 2012:

SUZBIJANJE KRIMINALA NIJE U INTERESU RS

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/03/07/3227258

ZAHTIJEV REPUBLICKOM TUZILASTVU REPUBLIKE SRPSKE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/03/07/3233473

DODATNI DOKAZI ZA SPECIJALNO TUZILASTVO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/03/09/3240768

KANTONALNOM TUZILASTVU KANTONA SARAJEVO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/03/16/3261089

VIJECU O SPECIJALNOM TUZILASTVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/03/22/3268301

KOME I ZBOG CEGA TREBA ODLAGANJE IZBORA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/03/27/3278508
APRIL 2012:

MAFIJA U BLATU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/04/02/3281211

HVATAJTE LOPOVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/04/07/3284179

ZALBA PO ZAHTJEVU ZA PONAVLJANJE POSTUPKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/04/13/3287149

OBAVJEST O KRIMINALU SUDIJE DEVIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/04/17/3289463

DEKLARATIVNA TUZBA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/04/27/3296464

PRIJEDLOG

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/04/30/3298185
MAJ 2012:

TUZBA PROTIV RS DOPUNA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/01/3298971

ZAHTJEV ZA IZUZECE ZLATNE MARTINOVIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/03/3299669

SUDOVIMA U BIJELJINI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/04/3300214

USTAVNOM SUDU O PRESUDAMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/06/3301826

ZAHTJEV ZA INFORMACIJE OKRUZNOM SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/09/3303153

ZAHTJEV ZA INFORMACIJE OSNOVNOM SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/09/3303282

TUZBA PROTIV DANICE I NOVAKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/13/3305730

TUZBA PROTIV UNIVERZALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/16/3307002

SEKRETAR NIJE DALA DOZVOLU ZA LAZNU PRIJAVU ???

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/22/3311092

TUZBA ZA UNISTAVANJE PODATAKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/05/24/3312060JUN 2012:

PO TUZBI ZA LAZNU PRIJAVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/06/3319464

RASKRINKAVANJE TUZILASTVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/06/3320018

VIJECU I SIPI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/08/3320608

CJB-U PROTIV ORGANIZOVANE KRIMINALNE GRUPE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/11/3322944

KOMANDIRU SUDSKE POLICIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/15/3324701

TUZENOJ RS

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/17/3325884

PODNESAK PO TUZBI PROTIV RS

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/22/3328645

ZALBA PO TUZBI PROTIV BIH

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/23/3329278

TUZBA PROTIV UNIVERZALA DOPUNA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/24/3329804

TUZBA PROTIV DANKA I NOVAKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/25/3330401

PRIJAVA ZA NEZAKONITI NADZOR

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/26/3331113

MAJKA PROTIV MAFIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/06/27/3331896JUL 2012:

PO TUZBI 80 0 P 039976 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/07/07/3338636

IMA LI PRAVA IZVAN SUDA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/07/12/3341926

KRIMINALCI U IME TUZILASTVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/07/22/3348621

PREINACENJE TUZBE PROTIV RS

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/07/25/3350920

TEROR TUZILACKE MAFIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/07/29/3353772

VIJECU O LAZOVIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/07/30/3354407AVGUST 2012:

PRITUZBA ZA OT DOBOJ

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/01/3355917

KO JE PREVARIO SUD

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/05/3357993

TUZBA ZA UTVRDJENJE DISKRIMINACIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/08/3360541

KRIMINALNI REZIM

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/12/3363250

MAFIJA UPRAVLJA POLICIJOM

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/16/3365431

ULTIMATUM MAFIJASKOM REZIMU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/21/3368970

PRITUZBA SUDSKOJ POLICIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/23/3370023

ISTINA O MAFIJASKOM REZIMU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/26/3371636

ZALBA PO TUZBI PROTIV RS

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/26/3371903

NEKAZNJENI ZLOCIN

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/08/27/3372348SEPTEMBAR 2012:

GORI OD GESTAPOA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/09/05/3377936

KOGA STITI TUZILASTVO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/09/06/3378842

ZAHTJEV ZA INFORMACIJE MUP-U

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/09/16/3384594

DOPUNA TUZBE ZA UTVRDJENJE DISKRIMINACIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/09/19/3387066

SLIKA SVE GOVORI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/09/23/3389251

TUZILASTVU O ZAHTJEVIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/09/25/3391246

OBAVJEST ZA KT TUZLA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/09/26/3391285OKTOBAR 2012:

BALKANSKI AL KAPONE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/10/01/3394341

ZALBA PO TUZBI ZA UTVRDJENJE DISKRIMINACIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/10/03/3396053

DOBOJSKOM TUZILASTVU O DOKUMENTACIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/10/08/3398851

ZLOCIN SA POTPISOM REZIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/10/12/3401821

DOPUNA TUZBE PROTIV DANICE I NOVAKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/10/17/3405226

SUDSKOJ POLICIJI PO PRITUZBI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/10/27/3410895

POJASNJENJE TUZILASTVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/10/29/3412287NOVEMBAR 2012:

ZA PRETRES 3 DECEMBAR 2012

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/14/3422554

TUZBA PROTIV MAFIJASKOG REZIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/15/3423217

TUZBA PROTIV DANKA I NOVAKA DOPUNA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/19/3426179

ZAHTJEV SUDSKOJ POLICIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/21/3427460

ZABRANJENI INTERVJU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/22/3427805

UTVRDJENJE DISKRIMINACIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/23/3428518

ZALBA NA RJESENJE O ODBACIVANJU TUZBE PRITIV DANICE I NOVAKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/24/3429747

TUZBA ZA DISKRIMINACIJU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/11/25/3430334DECEMBAR 2012:

POLITICKA VOLJA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/01/3434183

SAMOVOLJA REZIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/02/3434923

POZITIVNI PRIMJERI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/04/3435734

PITANJA SVJEDOCIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/05/3436336

RELEVANTNI CLANOVI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/06/3436921

DOPUNA TUZBE PROTIV MAFIJASKOG REZIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/09/3438877

ZAHTJEV REPUBLICKOM TUZILASTVU REPUBLIKE SRPSKE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/10/3439507

DOKAZI O KRIMINALU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/11/3440291

PREINAKA TUZBE PROTIV UNIVERZALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/13/3441353

PRIJEDLOG PO CLANU 134 ZPP

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/14/3442241

ZALBA PO PRETRESU OD 3. DECEMBRA 2012

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/16/3443755

REVIZIJA ZA LAZNU PRIJAVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/23/3448041

KO SKRIVA UBICE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/28/3451126JANUAR 2013:

PRIJAVA PROTIV SUDIJA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/01/05/3456603

DOSTA JE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/01/11/3461397

PRIJAVA PROTIV ZLOCINACKE ORGANIZACIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/01/17/3465912

OBAVJEST SP UZ PRIJAVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/01/19/3467374

ZAHTJEV ZA IZUZECE ZELJKE VAKICIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/01/25/3471579

GLAVNOM TUZIOCU OT DOBOJ

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/01/27/3472655FEBRUAR 2012:

TUZILASTVU I POLICIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/02/10/3481870

ZAHTJEV ZA NOVU ISTRAGU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/02/20/3488655

PONUDA TUZENIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/02/28/3494159MART 2013:

ZAHTJEV POLICIJSKOJ STANICI BIJELJINA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/05/3496974

UTVRDJENJE DISKRIMINACIJE NA SUDJENJU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/07/3499030

INSPEKTORATU SUDSKE POLICIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/11/3501635

PRIJAVA PROTIV ZORANA CAVICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/18/3506344

ZALBA NA RJESENJE 80 0 P 043324 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/26/3511796

OBAVJEST PO PREDMETU 80 0 P 039222 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/28/3513181

PRIJEDLOG PO CLANU 81

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/29/3513781

OBAVJEST PO PREDMETU 80 0 P 039976 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/30/3514647

PRITUZBA BIH TUZILASTVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/03/31/3515288APRIL 2013:

ZAHTJEV ZA PONAVLJANJE 80 1 PR 007070 12 PR

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/02/3516573

ZAHTIJEV SUDSKOJ POLICIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/04/3517724

ZALBA NA RJESENJE 80 0 P 043325 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/06/3519030

PRITUZBA U OT DOBOJ

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/08/3520589

PRIJAVA PROTIV BIROA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/10/3522237

KOGA SU KORIMPIRALI KRIMINALCI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/12/3523484

OBAVJEST PO PREDMETU 80 0 P 043472 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/14/3524855

UREDJENJE TUZBE ZA DISKRIMINACIJU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/16/3526184

SPREGA MAFIJE I DRZAVE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/18/3527633

PRIJAVA PROTIV ZORANA MICICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/20/3528964

DOKAZI TUZBE PROTIV UNIVERZALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/22/3530376

PREINAKA TUZBE PROTIV DANKA I NOVAKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/24/3531754

PRIJAVA PROTIV DEVIC I DJONLICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/26/3533277

PRIJAVA PROTIV KOMANDIRA MUP-A

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/28/3534648

LOGISTIKA ORGANIZOVANOG KRIMINALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/04/30/3535790MAJ 2013:

PRIJAVA PROTIV DJURICA I ZORIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/02/3537065

KOME PRIPADAJU LJUDSKA PRAVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/08/3541839

OKRUZNOM CENTRU SUDSKE POLICIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/10/3542826

ZASTITNICI ORGANIZOVANOG KRIMINALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/29/3543131

PRIJAVA PROTIV KOMANDIRA SUDSKE POLICIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/29/3543189

ZALBA NA 80 1 PR 007070 13 PVLP

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/29/3543272

TUZBA PROTIV NOVAKA I DANICE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/29/3543321

PRITUZBA NA KOMANDIRE SP

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/05/31/3544280JUN 2013:

PRIJAVA PROTIV GLAVNOG TUZIOCA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/06/04/3545756

PRITUZBA BIH TUZILASTVU PO T 20 0 KTA 0007047 13

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/06/08/3547916

ZAHTJEV USTAVNOM SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/06/13/3549853

UTVRDJENJE ZA PREDAVANJE PRIJAVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/06/18/3551860

SUDSKOJ POLICIJI PO RJESENJU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/06/24/3554133JUL 2013:

TUZIOCU KEROVICU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/06/3559121

OBAVJEST USTAVNOM SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/12/3561416

UTVRDJENJE ZA PARNICU S UNIVERZALOM

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/15/3563093

PRITUZBA NA ODLUKU T14 0 KTA 0008936 13

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/18/3564528

PRITUZBA NA KEROVIC RANKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/20/3565114

TUZBA ZA UTVRDJENJE PRAVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/22/3566244

IN MEMORIAM

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/23/3566396

PRITUZBA NA RAD SUDIJE MARKOVIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/24/3567006

BANDA PLACENIH UBICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/26/3567953

DOPUNA NA UDT 12326-13

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/07/30/3569796AVGUST 2013:


ZALBA NA PRVOSTEPENU PRESUDU PROTIV UNIVERZALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/03/3571388

FALSIFIKATI SUDIJE MARKOVIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/05/3572018

ZAHTJEVI ZA INFORMACIJE SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/09/3573357

PRITUZBA PROTIV VAKICIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/11/3574158

OSNOVNOM SUDU O BLOGU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/13/3574923

JAVNO PISMO MUP-U

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/15/3575636

ZAHTJEV ZA INFORMACIJE VIJECU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/17/3576693

TUZBA ZA PODRSKU UNIVERZALU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/19/3577411

PRESUDE PO NARUDZBI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/21/3578076

UTVRDJENJE ZA MUP

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/23/3578956

PRITUZBA PROTIV DESTANOVICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/25/3579775

PRIJAVA PROTIV SUDIJE MARKOVIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/27/3580595

UTVRDJENJE ZA 80 1 PR 007070 13 PZP

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/29/3581519

DA SE ZNA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/08/31/3582426SEPTEMBAR 2013:


ZAHTJEV PS BIJELJINA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/01/3582837

PRITUZBA PROTIV DJONLICA I DJURICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/03/3583533

TUZILASTVU BIH

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/05/3584301

PRITUZBA ZA PRIKRIVANJE PRIJAVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/07/3584926

(NE)POSTUPANJE SUDIJE DJONLICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/09/3585683

DOPUNA TUZBE ZA PODRSKU UNIVERZALU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/11/3586917

PRITUZBA ZA PRIKRIVANJE UBISTVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/13/3587701

APELACIJA USTAVNOM SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/15/3588733

LIJEPA RIJEC GVOZDENA VRATA OTVARA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/20/3590610

MONTIRANI PRETRES

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/25/3592464

PRITUZBA ZA PRIKRIVANJE INFORMACIJA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/09/30/3594231OKTOBAR 2013:


ODLUKA PO LAZNOJ PRIJAVI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/10/05/3595696

ISTINA O LAZNOJ PRIJAVI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/10/10/3597359

ZAHTJEV OKRUZNOM SUDU PO 80 0 P 039221 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/10/15/3599158

DOPUNA NA T09 0 KTA 0034144 13

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/10/20/3601037

PRAVOBRANILASTVU RS

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/10/25/3602992

PO PRENOSU NADLEZNOSTI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/10/30/3604820NOVEMBAR 2013:


NEDOSTATAK POLITICKE VOLJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/01/3605656

OBAVJEST O KRIMINALU U OT BIJELJINA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/04/3606807

NIJE BILO NAMJERNO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/07/3608140

PRIJEDLOG PO 71 0 P 162681 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/10/3609358

POVEZ PREKO OCIJU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/13/3610347

PRITUZBA NA T 17 0 KT 0004186 13

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/16/3611640

ZALBA NA RJESENJE 80 0 P 043472 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/19/3612681

PRITUZBA PO LAZNOJ PRIJAVI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/22/3614043

NACELNICIMA CJB BIJELJINA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/11/25/3615098DECEMBAR 2013:


DOPUNA NA 80 0 P 050285 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/12/01/3617361

PRITUZBA NA T 17 0 KTA 0004187 13

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/12/05/3618670

OBAVJEST PO CLANU 182 ZA 80 0 P 043325 13 P 2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/12/10/3620749

PRIJEDLOG SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/12/15/3622460

BN TELEVIZIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/12/20/3624282

PREINAKA TUZBE 80 0 P 043324 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2013/12/25/3625577JANUAR 2014:


OBAVJEST O ADMINISTRATIVNOJ GRESCI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/01/3627816

PRIPREMNO ROCISTE 80 0 P 043324 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/04/3628644

FALSIFIKATI, LAZI I MANIPULACIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/07/3629574

POPIS DOKAZA 80 0 P 043324 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/10/3630683

ZALBA NA RJESENJE 80 0 P 050285 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/13/3631477

ZAHTJEV SUDU ZA SNIMKE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/16/3632418

ADVOKATI MAFIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/19/3633337

DOPUNA NA AP-3701-13

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/22/3634141

TUZILASTVU O PRIJAVAMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/25/3635019

DOKAZI ZLOCINA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/28/3635740

ZAHTJEV VSITV-U

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/01/31/3636364FEBRUAR 2014:


OBAVJEST REPUBLICKOM TUZILASTVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/03/3636930

PRIJAVA PROTIV DESTANOVICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/06/3637536

PRITUZBA PROTIV SUDSKOG VIJECA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/09/3638205

PONAVLJANJE POSTUPKA PROTIV UNIVERZALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/12/3638930

NEKOLIKO NEUGODNIH PITANJA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/15/3639748

ZALBA NA PRESUDU 80 0 P 039976 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/18/3640264

TUZBENI ZAHTIJEV ZA UTVRDJENJE PO 80 0 P 043324 13 P2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/21/3641050

ISTINA SE RAZOTKRIVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/24/3641658

OBAVJEST SUDU I TUZENOJ 80 0 P 043325 13 P 2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/02/27/3642436MART 2014:


APELACIJA ZA UNIVERZAL

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/03/3643305

TUZBENI ZAHTIJEV ZA UTVRDJENJE PO 80 0 P 043325 13 P 2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/06/3644161

PRITUZBA ZA LAZNE INFORMACIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/09/3644906

PREINAKA 2 TUZBE 80 0 P 043324 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/12/3645617

ZALBA NA RJESENJE 01-50-151-2-2014

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/15/3646441

PRIJAVA PROTIV SUDSKOG VIJECA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/18/3647053

ZAHTIJEVI USTAVNOM SUDU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/21/3647879

REVIZIJA TUZBE PROTIV UNIVERZALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/24/3648573

PRITUZBA NA T 17 0 KT 0004353 14

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/03/27/3649405APRIL 2014:


POJASNJENJE TUZBE 80 0 P 048630 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/04/05/3651575

PRIJAVA ZA NESAVJESTAN RAD

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/04/10/3652741

APELACIJA ZA UTVRDJENJE PRAVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/04/15/3653886

DOPUNA PRIJAVE PROTIV UNIVERZALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/04/20/3655435

PRIJEDLOG TUZENOJ PO 80 0 P 043325 13 P 2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/04/25/3657032

PRIJEDLOG SUDU ZA SNIMANJE RASPRAVE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/04/30/3658580
MAJ 2014:


DODATAK TUZBE 80 0 P 053922 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/03/3659402

PRITUZBA NA T14 0 KTA 0010468 14

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/06/3660550

PRIJEDLOG ZA PARNICU 80 0 P 043325 13 P 2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/09/3661725

PRITUZBA ZA POSTUPANJE U 80 0 P 043472 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/12/3662739

DOPUNA TUZBE 80 0 P 050856 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/15/3664192

DOPUNA ZA 80 0 P 039222 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/18/3665251


PRIJEDLOG ZA SNIMANJE 80 0 P 043324 13 P2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/21/3666158

PRIJAVA ZA POSTUPANJE U 80 0 P 039976 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/24/3667270

DOPUNA PRIJAVE PROTIV ZORANA CAVICA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/27/3668181

SUDU PO ZOZD-E

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/05/30/3669528
JUN 2014:


PRIJEDLOG RS U PARNICI 80 0 P 039222 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/06/05/3671296

ZASTO TUZILASTVO PRIKRIVA UBISTVO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/06/10/3672883

PRITUZBA PROTIV STJEPANOVIC

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/06/15/3674697

PRIJEDLOG TUZENIMA U PARNICI 80 0 P 048630 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/06/20/3676425

PRIVATNE SUDNICE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/06/25/3677970

DEMONTIRANJE MAFIJASKOG REZIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/06/30/3679613JUL 2014:


FALSIFIKATI TUZILACKE MAFIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/05/3681701

APELACIJA PO TUZBI ZA DISKRIMINACIJU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/10/3683580

O (NE)RADU TUZILASTVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/13/3684785

REVIZIJA TUZBE 80 0 P 039976 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/16/3685937

TUZBA ZA POVREDU PRAVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/19/3687204

PRITUZBA ZA POSTUPANJE U 80 0 P 039976 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/22/3688315

KO JE U SLUZBI MAFIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/25/3689949

UTVRDJENJE ZA NEZAKONITE ODLUKE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/28/3690918

TERET DOKAZIVANJA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/07/31/3692299
AVGUST 2014:


GLUVI TELEFONI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/03/3693726

PRIJAVA ZA POSTUPANJE U 80 0 P 043472 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/06/3694867

ZALBA NA RJESENJE 80 0 P 050856 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/09/3696111

DOKAZI KORUPCIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/12/3697101

PRIJEDLOG VSITV-U

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/15/3698404

PRIKRIVANJE ZLOČINA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/18/3699424

PRIKRIVANJE KRIMINALA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/21/3700873

DOSTAVA INFORMACIJA ZA PREDMET 80 0 P 056780 14 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/24/3702214

ODGOVOR VSITV-A

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/27/3703401

KO STITI KRIJUMCARE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/08/30/3704851SEPTEMBAR 2014:


DOKAZI KRIMINALA I KORUPCIJE

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/03/3706410

KO JE PODNEO LAZNU PRIJAVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/06/3708154

OBAVJEST TUZILASTVU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/09/3708976

ZALBA NA PRESUDU 80 0 P 053922 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/12/3710792

ZAKON, STA JE TO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/15/3712036

UTVRDJENJE ZBOG PRIKRIVANJA INFORMACIJA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/18/3713824

PITANJA I ODGOVORI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/21/3715557

POSTUPANJE TUZIOCA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/24/3717336

I SVE PO ZAKONU

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/27/3718811

DOKAZNI MATERIJAL 80 0 P 043324 12 P - 1 DIO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/09/30/3720441OKTOBAR 2014:


DOKAZNI MATERIJAL 80 0 P 043324 12 P - 2 DIO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/10/05/3721936

DOSTAVA INFORMACIJA ZA PREDMET 80 0 P 039222 12 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/10/10/3725248

SAUCESNISTVO U ZLOCINIMA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/10/15/3728110

KRSENJE PRAVILA POSTUPKA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/10/20/3730921

ZALBA NA PRESUDU 80 0 P 043325 13 P 2

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/10/25/3734381

SVERCERI I TUZILASTVO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/10/30/3737127
NOVEMBAR 2014:


PREDSJEDNIKU VSITV-A

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/03/3739922

DODATNI PRILOZI U PARNICI 80 0 P 048630 13 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/06/3741419

PRIJEDLOG PO TUZBI ZA POVREDU PRAVA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/09/3743147

PRIPREMNO ROCISTE 80 0 P 056780 14 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/12/3744667

OBAVJEST PREDSJEDNIKU VSITV-A

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/15/3746539

DOPIS PREDSJEDNIKU SUDA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/18/3747807

PRITUZBA NA T 17 0 KTA 0005048 14

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/21/3750116

IMUNITET NA LICITACIJI

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/24/3750856

INTERVJU BUDIMKE BAJO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/27/3752672

PREINAKA I DOPUNA 80 0 P 056780 14 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/11/30/3754387DECEMBAR 2014:


APELACIJA ZA 80 0 P 053922 14 GZ

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/12/05/3756978

GRAĐANSKO NOVINARSTVO

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/12/10/3759489

TUZILASTVU TUZLANSKOG KANTONA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/12/15/3762005

PRITUZBA ZBOG PRIKRIVANJA ZLOCINA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/12/20/3765073

BISERI MILA RONHILA

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/12/25/3767418

PRAVOBRANILASTVU RS PO 80 0 P 056780 14 P

http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2014/12/30/3770256


MOJI BLOGOVI

BZ SOFT
KRIMINAL U VLASTI
PROGRAMI ZA SVAKOGA


DOKAZI O KRIMINALU U VLASTI
KRIMINAL U VLASTI
BESPLATNI PROGRAMI


PROGRAMI ZA ZABAVU, RAZONODU, KREATIVNOST I SVE STO ZELITE. IZABERITE PROGRAM KOJI ZELITE I KLIKOM NA ODGOVARAJUCI LINK, ZAPOCINJETE PROCES PREUZIMANJA. KOD ZA SVE PROGRAME JE ISTI "29111965"! U KREIRANJU PROGRAMA SLOVARICA, UCESTVOVALA JE UBIJENA DJEVOJCICA IVONA BAJO, SVOJIM GLASOM I IZBOROM SLIKA...
Racunaljka

Pripovetke

Problemi

Jednacine

Matematika

Romani

Vezbanka

Pjesme

Slovarica

Bajke

Biblija
HVALA NA POVERENJUMOJI FAVORITI
-